Domaće teme > Vukomeričke Gorice

Što je palo na Lukinić brdo?

(1/2) > >>

kuntakinte:
Što je palo na Lukinić brdo?
...Po obilasku mjesta udara utvrdili smo da je glavni krater dubok više desetaka centimetara dok je na pojedinim mjestima još još manjih dubljih rupa. Nisu vidljivi ostaci meteorita, no zemlja je od udara izbačena u jednom smjeru kao da je objekt doletio pod kutem iz smjera Zagreba.
...- Meteori imaju i naviku rasprskavanja na manje dijelove ako nisu značajnih dimenzija tako da bi po okolnim poljima, u krugu od par sto metara do više kilometara, pojavilo neobično kamenje – rekao nam je Vrhovac, no do sada nitko od mještana nije prijavio da je našao kakav čudan kamen jer je rupa ispunjena vodom, a u potragu nitko nije krenuo.
http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/6098/sto-je-palo-na-lukinic-brdo.aspx

-

US Air Force nad RH
Piloti SAD-a vježbat će brišući let i gađanje – u Slunju
Četiri koridora – Letjet će pravcima od Pule, Oliba, do Cresa, u Slavoniji, od Pule do Zagreba i od Pokupskog do Vodica
...U sporazumu se navodi da će “gostujuće postrojbe USAFE/AFAFRICA koristiti isti zračni prostor i rute brišućeg leta koje su objavljene... za hrvatsku vojnu obuku za operacije na velikim i malim visinama”. Brišući let provodit će se na objavljenim rutama u zoni širine 3 nautičke milje i od otprilike 100 do 300 metara iznad površine zemlje. Sporazum točno definira i koje će naoružanje moći koristiti američke “gostujuće postrojbe” tijekom obuke nad Hrvatskom. Mogu koristiti – strojnice svih kalibara te zrakoplovne topove do 30 mm, s tim da to isključuje uporabu zapaljivog streljiva. Avioni mogu koristiti i vježbovne, betonske zrakoplovne bombe do 250 kg (s ili bez dimnih označivača).
...Za uvježbavanje brišućih letova Amerikanci će koristiti nenaseljena područja u 4 koridora: U Slavoniji – Križ-Cerna-Gorjani, na moru Pula-Cres-Olib-Pag-Vodnjan, pravac Pula-Senj-Ogulin-Jastrebarsko-Zagreb i pravac Pokupsko-Slunj-Jezerane-Gračac-Vodice. Te pravce inače rabe i zrakoplovi HRZ-a. U sporazumu stoji da prelijetanje Nacionalnog parka Plitvice, grada i većih naselja treba izbjegavati (ako je planirano ispod 3000 metara zabranjeno je). Očekuje se da će manje vježbe početi i ove, no prava “eksploatacija” našeg zračnog prostora i poligona u Slunju dogodit će se iduće godine.
http://www.vecernji.hr/vijesti/piloti-sad-a-vjezbat-ce-brisuci-let-gadanje-slunju-clanak-507108

Da nisu Američani..?
Otkopčila se pitonka slučajno...

Tazika:
I, jel netko bio dovoljno znatiželjan da prorošta po toj grabi i vidi kaj je palo nutra?

kuntakinte:
(Ak je bojno sredstvo) bole je ne mrdati po jame.

kum:

A ak je to bila predhodnica ovoga meteora kaj je danas opal v sibiru.

kramer werke:
bio je to udar groma,taj dan je fest grmilo i dogodilo se pražnjenje

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju