Gospodo forumaši!
Zašto služi forum ne treba posebno objašnjavati. Da svi mi ponekad želimo biti u pravu, neki više , neki manje i to je istina. Da je na ovom forumu bilo puno više osoba koje su se uključivale u razne diskusije , i to je istina. Zbog raznih razloga broj aktivnih članova se smanjio. Naravno razlozi su osobni, ali su također i rezultat „slobodnog izricanja kićenih epiteta“ , da ne velim bezobraštine. Nekome to odgovara jer je to njegov način komunikacije, dok to drugi,a ne odgovara.
Neki su pretpostavljam zasićeni istim temama, jednostavno prestali posjećivati stranice, ne zanima ih ili bilo koji razlog. Nikoga ne treba na silu zadržavati na forumu , niti je to namjera! Ali biti namjerno bezobrazan, namjerno izazivati, polako „kuriti“ i slične ljupkosti, samo su pojave koje se mogu izbjeći, ponekad tolerirati ,a sve je to osobna procjena koja može biti dobra ili kriva.
Nisam oduševljen odlukom Stjepana da obavljam sve ove poslove moderiranja, osim onih za koje sam se sam javio. No to ne znači da ne želim pokušati odraditi i ostale stvari po pravilima. Pravila su zato da se krše, naša je poznata krilatica. Tako dugo dok te netko ne ulovi! E onda treba platiti račun.
Dali je pošten ili nepošten, i meni je nekad teško pravilno odlučiti. No jedno je sigurno, favoriti ne postoje niti za to ima potrebe. Naravno , svaki je napad najbolja obrana, pa i onda kada si svjestan da si sigurno u krivu. Posebno kada si kažnjen i sad nekome mudro namještaš da i on bude kažnjen.
Pišite oštro, kada treba, sukobimo se mišljenjima i argumentima,ali upotreba grubosti i bezobrazluka ne pridonosi našoj vjerodostojnosti. Zbog toga nitko neće biti uvrijeđen ili se osjećati pogođen. To mu može biti poticaj da nastavi raspravu sa argumentima i pojašnjenjima.
I da zaključim, bez obzira dali se ti sviđalo nekome, svima ili ne! Postupci moderatora se ne komentiraju i to se sankcionira!
Pročitajte pravila, držite ih se i svima će biti sve u redu.
Takav će biti postupak i tu više nemamo kaj komentirati. Nadam se i dalje dobrom druženju i skrećem pažnju: smanjite tenzije u ovo predizborno vrijeme!!
Hvala.