Svakidašnje teme > Odgoj i obrazovanje

Milanovič se sprda z Vukovine i Vrhovja (Špičkovine)

(1/6) > >>

Ljudevit Kaj:
Vukovina uzvraća udarac:

"Nek´ Milanović prestane vrijeđati ostale dijelove Lijepe naše, jer o njima ne zna ništa!"

KLJUČNI PODACI

■ "Nedopustivo je njegovo ponašanje kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom"
■ "Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice"

Piše: I.M., Media servis
Objavljeno 2013 03 18


Nakon što je braneći stranačku kolegicu Ingrid Antičević Marinović izvrijeđao angliste i profesore engleskog jezika, premijer Zoran Milanović u svojim javnim obraćanjima ne prestaje vrijeđati hrvatske građane. Najnoviji "biser" prosuo je Milanović u svom današnjem obraćanju dok se žestio zbog prozivke oko "građanskog rata".

Milanović je izvalio: "... stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine nam objašnjavaju koliko je bilo mrtvih, kao da su ih oni osobno prebrojavali i slično...", na što mu je gradonačelnik Velike Gorice (Vukovina je mjesto pokraj Velike Gorice, op.a.) Dražen Barišić uzvratio: "Nek' Milanović prestane vrijeđati ostale dijelove Lijepe naše, jer o njima ne zna ništa!".
 
"Pozivam premijera Zorana Milanovića da iz svojih metaforičnih izjava izostavi vrijeđanje i omalovažavanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb! Nedopustivo je njegovo ponašanje kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom. Kad već govori o povijesti, zanima me zna li da je upravo u župi Vukovina, koju spominje s pogrdnim i uzvišenim tonom, rođeno puno značajnih osoba, poput Jurja Habdelića koji je bio promicatelj hrvatskog jezika?

Sramota je, da ne kažem neku težu riječ, da hrvatski premijer ne priznaje ništa osim Zagreba i da bez ikakve grižnje savjesti vrijeđa naše ljude, profesore i cijeli grad. Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice", poručio mu je Barišić.


HSS Milanoviću: Počnite se baviti poslom za koji ste izabrani

Hrvatska seljačka stranka pozvala je premijera Zorana Milanovića da se počne baviti egzistencijalnim problemima hrvatskih građana, pravima na rad, rješavanjem gospodarsko-financijskih problema, "dužničkim ropstvom građana", spašavanjem hrvatskog sela i poljoprivrede te osiguravanjem europskih socijalnih standarda.

Premijeru su poručili da se ostavi ocjenjivanja profesora engleskog jezika, prebrojavanjem krvnih zrnaca lijevih i desnih u Hrvatskoj, finskih ratova i svadljiva tona kojim komunicirate sa hrvatskom javnošću.

"Pozivamo Premijera da se konačno u svojim istupima počne baviti egzistencijalnim problemima hrvatskih građana, njihovim temeljnim ljudskim pravima, prije svega prava na rad, rješavanjem gorućih gospodarsko-financijskih problema ove zemlje, dužničkim ropstvom njenih građana, spašavanjem hrvatskog sela i poljoprivrede, a osobito osiguravanjem europskih socijalnih standarda.

Gospodine Premijeru, ostavite se neprimjerenih ocjenjivanja profesora engleskog jezika, prebrojavanjem krvnih zrnaca lijevih i desnih u Hrvatskoj, finskih ratova i svadljiva tona kojim komunicirate sa hrvatskom javnošću.

Mi razumijemo Vašu predizbornu potrebu polarizacije političke scene na lijeve i desne, ali u ovoj zemlji postoji i razuman centar, dakle ljudi koji se ne žele vječno svađati i dijeliti  nego prije svega biti konstruktivni i odgovorni", stoji u priopćenju HSS-a.


Vukšić: Neka Milanović vodi državu, a ne da se svađa s novinarima

Izjave premijera Zorana Milanovića, ali i zabrane novinarskih pitanja komentirao je šef saborskog odbora za medije Branko Vukšić.

"Neka prije svega, Milanović daje kraće izjave, pa mu ih neće kratiti. Drugo, neka vodi državu, neka se ne svađa s novinarima jer to nije njegov posao. Druga stvar, novinari profesionalno obavljaju svoj posao i odgovaraju za svoj posao, ako su oni nešto skrivili, oni će i odgovarati. Ali nije posao premijera držati lekcije svakome, a ne pomesti ispred svojih vratiju", istaknuo je Vukšić.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Neki komentari vuz članek gor(j)e:
plavi33   2013 03 18, ca. 17:55
nabijem ga ja na Špičkovinu , nek se ruga sa svojim šumadinskim krajem  i nek ode tamo što prije , a ne sa Hrvatskim imenima sela i gradova

SV.MIHAEL je objavio 18.3.2013 16:33
koliko ovaj čovjek prospe bisera   jednostavno teško je sve to pratit


http://www.index.hr/vijesti/clanak/vukovina-uzvraca-udarac-nek-milanovic-prestane-vrijedjati-ostale-dijelove-lijepe-nase-jer-o-njima-ne-zna-nista/668099.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vukovina, 02:13
Velika Gospa (v) Vukovine

Vukovina

Ljudevit Kaj:
Finski građanski rat
http://hr.wikipedia.org/wiki/Finski_gra%C4%91anski_rat

Finnish Civil War
http://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_Civil_War

Finnischer Bürgerkrieg
http://de.wikipedia.org/wiki/Finnischer_B%C3%BCrgerkrieg


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Finnish Civil War - Suomen Sisällissota - Sama kaiku on askelten 1/3 , 06:58

Finnish Civil War - Suomen Sisällissota - Sama kaiku on askelten 1/3 

BobRock:
Očito da je glede Finske Milanović bubnul glupost. Ali da se sad svi na to okomili ko lešinari - to je stvarno zanimljivo. Očito da se naš narod dosađuje i traži kruha i igara.

kuntakinte:
Posle Maminja, Kistanja i kojekakve kerefekov samo još čekam skup "Riva II" i govor tipa "Sjaši Murta da uzjaši Kurta". Ak nisu pali v prve godine mandata nit nedu, ne mora biti točno ali takov mi je osečaj za filing.

hornet34:
Bob,pa Mile lupa svaki dan,nije to samo Finska...a zbog čega se nesmiju komentirati njegovi biseri,kaj je on sveta krava ili kaj...

kaj ti nije žal to da neko hračka po tvojem kraju,da ga omalovažava...možda si glasal za tog čoveka,a on sad veli da si ti preglup da bilo kaj veliš...i od kad je to pokazatelj inteligencije i pameti to de živiš...

i da,nije to nažalost metafora,naš narod stvarno traži i kruha i igara...ako to nisi primetil do sad onda verovatno pišeš iz ognjene zemlje valjda...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju