Autor Tema: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja  (Posjeta: 113544 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« : Veljača 17, 2013, 12:37:43 prijepodne »
Domazet: Znamo tko i kako uništava Hrvatsku, a kao rješenje nudimo savez branitelja i naroda
...- U prvom dijelu ‘Strateških promišljanja’ objašnjavamo što je to unutarnja agresija i kako se može prepoznati, kako bi javnost lakše shvatila o čemu je riječ. Najprije tumačimo da je to situacija u kojoj se napada cjelina ili dio jednog sustava kako bi se blokirale sve stvaralačke snage i sve institucije tog sustava. U Hrvatskoj danas možemo vidjeli da su sve stvaralačke snage i sve institucije u državi čvrsto blokirane, osim Katoličke crkve. Upravo zato se Crkvu tako žestoko i napada.
 Analizirali geostrategiju zemalja koje imaju interes u Hrvatskoj, kako bi znali što nas čeka
...nastavlja Domazet, te dodaje da su u slijedećem poglavlju ‘Strateških promišljanja’ tumačili napade na četiri temeljne vrednote: čovjeka, obitelj, domovinu i vjeru, kroz informacijski rat koji se u Hrvatskoj, prema Lošinim riječima, sve žešće provodi.
...Trebalo bi, osim toga, osnovati ministarstvo domovinske sigurnosti, ne kao obavještajnu službu, već kao tijelo koje bi prosuđivalo je li neki projekt ili investicija u skladu s hrvatskim nacionalnim interesima. To ministarstvo bi svoje zaključke dostavljalo predsjedniku Vlade i predsjedniku države. Zaključili bi, primjerice, da ‘Končar’ ne bi trebao investirati u Maglaj, gdje žive pretežito muslimani, već u nekoliko kilometera udaljeno Žepče, gdje žive Hrvati. Na taj način se ne bi poticalo iseljavanje Hrvata iz Bosne i Hercegovine, već bi se radilo na njihovom ostanku u toj zemlji – pojašnjava glavni strateg Domovinskog stožera Zavjeta za Hrvatsku, te na kraju dodaje da ‘Strateška promišljanja’ nude i rješenje problema ‘loših koalicija’, odnosno svojevrsnog političkog  prostituiranja koje je zadnjih godina zagadilo hrvatski prostor.
...Rješenje je ‘Abrahamovo načelo deset nevinih u svakoj općini’
 -  Nakon loše koalicije obično dolazi još lošija. Kao izlaz iz tog začaranog kruga nudimo savez s narodom po ‘Abrahamovom načelu deset nevinih u svakoj općini’. Pretpostavljamo, naime, da u svakoj općini ima petnaestak poštenih i domoljubnih ljudi, kojima će Zavjet za Hrvatsku ponuditi mjesta na svojim izbornim listama – podvlači Domazet, te zaključuje da će ‘Strateška promišljanja za oslobađanje Hrvatske od unutarnje agresije’ uskoro biti objavljena i na internetu, te svima dostupna.
http://www.zzh.hr/domazet-znamo-tko-i-kako-unistava-hrvatsku-a-kao-rjesenje-nudimo-savez-branitelja-i-naroda
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/78532-domazet-znamo-tko-i-kako-unistava-hrvatsku-a-kao-rjesenje-nudimo-savez-branitelja-i-naroda.html

Nema nevine, do zajde f politiku il pliva kak političar il tone.

Sarajevo, 12.02.2013.
Predsjednik Stranke Zavjet za Hrvatsku general Marko Lukić i Ravnatelj Domovinskog stožera Zavjet za Hrvatsku admiral Davor Domazet Lošo bili su 12.veljače 2013. godine  u radnoj posjeti Uzoritom kardinalu Vinku Puljiću i Predsjedniku Federacije BiH gosp.Živku Budimiru, u Sarajevu.
http://www.zzh.hr/sarajevo-12-02-2013

Europa 2035: Belgija će nestati, a BiH će biti podijeljena između Hrvatske i Srbije
Ponedjeljak, 14 Siječanj 2013 18:13
http://www.4dportal.com/hr/politika/3285-europa-2035-belgija-ce-nestati-a-bih-ce-biti-podijeljena-izmedu-hrvatske-i-srbije

Zapovjednik ruske vojske: Vodit ćemo ratove za energiju i tržišta, treba ojačati nuklearni arsenal
 Uloga nevojnih sredstava u novim sukobima također se povećava, uključujući informatičke ratove, tajne operacije i korištenje 'prosvjednog potencijala naroda', rekao je general Gerasimov, dodajući da su takva nevojna sredstva često učinkovitija od korištenja vojne sile.
...Kina posljednjih godina navodno naveliko sklapa ugovore diljem Južne i Srednje Amerike, Sjeverne i Zapadne Afrike i kupuje poljoprivredna zemljišta, izvore vode, rudnike minerala i uranija.
 U tome je navodno već toliko uzela maha, da je to zabrinulo  SAD, Veliku Britaniju i EU, koji nemaju tolika financijska sredstva.
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/78719-zapovjednik-ruske-vojske-vodit-cemo-ratove-za-energiju-i-trzista-treba-ojacati-nuklearni-arsenal.html

Kakva je Hrvatska politika po ulasku v "dragu nam EUniju"?
"A, sad... laganini"?
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #1 : Veljača 17, 2013, 12:41:50 prijepodne »
Reuters propagira odlazak mladih iz Hrvatske
15 Veljača 2013 08:58
...Podsjetimo, facebook grupa koja otvoreno propagira odlazak mladih iz Hrvatske sada broji više od 50.000 članova.
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=26208:i-reuters-propagira-odlazak-mladih-iz-hrvatske&catid=42:skandalozno&Itemid=361

ABH osudio najnovije pokušaje raseljavanja Hrvata .
14 Veljača 2013 10:48
Akcija za bolju Hrvatsku oglasila se priopćenjem za javnost u kome su osudili sve su učestaliji pozivi mladeži neka napuste Hrvatsku i svoju egzistenciju potraže u nekim drugim zemljama.
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=26195:abh-&catid=1:politika&Itemid=9

Istraživanje: Broj Hrvata u BiH skoro prepolovljen u odnosu na popis iz 1991. .
14 Veljača 2013 15:08
Agencija ''Prizma istraživanja'' provela je istraživanje o etničkom, odnosno nacionalnom izjašnjavanju građana na predstojećem popisu stanovništva u BiH.
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=26201:istraivanje-broj-hrvata-u-bih-skoro-prepolovljen-u-odnosu-na-popis-iz-1991&catid=42:skandalozno&Itemid=361

Kako smo zaboravili Prevlaku: Istekao je privremeni režim razgraničenja, a nitko ne reagira
 Kada sam predstavio sporazum na Odboru za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Ivo Sanader, koji je tada stalno izazivao krizu u Hrvatskoj, digao se i otišao sa sastanka. Rekao je da je sporazum veleizdajnički potez. Nekoliko godina poslije Sanader je kao premijer posjećivao Crnu Goru i upirao prstom u sporazum kao primjer iznimno domišljatog rješenja granice
 Koča Pavlović, član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore, ovih dana je pokrenuo pomalo zaboravljenu priču o razgraničenju Hrvatske i Crne Gore.
...– Iako postoji mogućnost, ne vjerujem da bi Hrvatska blokirala crnogorske pregovore za ulazak u Europsku uniju ako se ovo pitanje ne riješi – istaknuo je Pavlović, komentirajući činjenicu da će Hrvatska već od 1. srpnja, nakon ulaska u Europsku uniju, moći blokirati pregovore EU-a i Crne Gore.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/78779-kako-smo-zaboravili-prevlaku-istekao-je-privremeni-rezim-razgranicenja-a-nitko-ne-reagira.html

Bili bi blesavi da ne upotrebe to oružje, il bar malo ne zadime, iako "umijeće ratovanja" veli i drugač.

Predstavnici Hrvatske obećali da će lobirati da BiH dobije "zeleno svjetlo"
 BRUXELLES - Predstavnici Republike Hrvatske danas su u Bruxellesu obećali da će lobirati kod zemalja-članica Evropske unije, odnosno kod Evropskog vijeća da Bosna i Hercegovina dobije "zeleno svjetlo" kako bi njeni građani samo s ličnom kartom mogli ulaziti na prostor Hrvatske i nakon datuma njenog punopravnog članstva u EU, javlja dopisnik Agencije FENA iz Bruxellesa.
http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz

Politika
Pola milijuna građana BiH uskoro ulazi u EU
Iako Bosna i Hercegovina još nije stekla ni status kandidata za članstvo u EU-u brojni njezini državljani 1. srpnja ove godine postat će državljani Europske unije. Riječ je o osobama s hrvatskom domovnicom.
...Domovnicu imaju i Bošnjaci i Srbi
 Prema neslužbenim procjenama hrvatsko državljanstvo ima oko 87 posto bosansko-hercegovačkih Hrvata. Doda li se tome značajan broj Bošnjaka iz, uglavnom, Bihaćke regije, te Srba koji su iz Hrvatske izbjegli u Bosnu i Hercegovinu, procjenjuje se da će više od pola milijuna građana Bosne i Hercegovine 1. srpnja ove godine postati građanima Europske unije.
http://www.dw.de/pola-milijuna-građana-bih-uskoro-ulazi-u-eu/a-16596460
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #2 : Srpanj 05, 2013, 12:55:57 prijepodne »
General Marko Lukić, predsjednik ZZH: ‘Srbijanski ‘KOS’ dao je uhititi Budimira, kao što gura Vesnu Pusić da odustane od tužbe za genocid!’
http://www.zzh.hr/general-marko-lukic-predsjednik-zzh-srbijanski-kos-dao-je-uhititi-budimira-kao-sto-gura-vesnu-pusic-da-odustane-od-tuzbe-za-genocid

Zdravko Tomac: ‘Mesić je prauzrok svog zla kojeg smo doživjeli, a ni Milanović nije ništa bolji!’
http://www.zzh.hr/zdravko-tomac-mesic-je-prauzrok-svog-zla-kojeg-smo-dozivjeli-a-ni-milanovic-nije-nista-bolji

Osvrt dopredsjednika Domovinskog stožera za unutarnju politiku prof. dr. sc. Zdravka Tomca na presudu Haškog suda “šestorici”
http://www.zzh.hr/prof-dr-sc-zdravko-tomac-peta-haaska-kolona-ponovno-napada

‘Čim su Josipović i Pusić sklopili pakt s Britancima, Hrvatska je opet kriva za sve!’
http://www.zzh.hr/cim-su-josipovic-i-pusic-sklopili-pakt-s-britancima-hrvatska-je-opet-kriva-za-sve

Kujundžić bi trebao voditi savez nacionalnih stranaka koji će Bajića natjerati da uhiti Mesića!
http://www.zzh.hr/kujundzic-bi-trebao-voditi-savez-nacionalnih-stranaka-koji-ce-bajica-natjerati-da-uhiti-mesica

‘Tek ćemo imati problema s Njemačkom: Nužan odlazak britanskih ljudi iz vrha države!’
http://www.zzh.hr/tek-cemo-imati-problema-s-njemackom-nuzan-odlazak-britanskih-ljudi-iz-vrha-drzave
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Uredit ćemo groblje hrvatskih vojnika u Ukrajini
« Odgovori #3 : Srpanj 15, 2013, 11:34:31 poslijepodne »
DELEGACIJA GRADA ZAGREBA
Uredit ćemo groblje hrvatskih vojnika u Ukrajini
 Prošli je tjedan delegacija Zagreba posjetila je zapadnoukrajinsko selo Hlibivka, u kojem su spomenik i vojno groblje hrvatskih vojnika
 Obilježavanje stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata bit će po svemu sudeći prigoda i za otkrivanje zaboravljene i zanemarene hrvatske prošlosti iz toga razdoblja. Nakon formiranja državnog Povjerenstva, u obilježavanje ovoga značajnog datuma u svjetskoj povijesti uključio se i Grad Zagreb.
 Prošli tjedan delegacija Zagreba, koju su činili Ivica Pančić i Jevgenij Paščenko, profesor s Filozofskog fakulteta (voditelj odsjeka za ukrajinistiku), posjetili su zapadnoukrajinsko selo Hlibivka, gdje se nalazi spomenik i vojno groblje na kojem su pokopani pripadnici 25. zagrebačke i 26. karlovačke domobranske pješadijske brigade. Prema trenutnim spoznajama radi se o jedinom očuvanom spomeniku (i groblju) hrvatskim vojnicima iz Prvog svjetskog rata na istočnom bojištu. Ova posjeta se izdvaja po značaju jer se radi o prvom dolasku jedne hrvatske delegacije nakon 96 godina od pogibije ovih hrvatskih vojnika. Na spomeniku, dijelom oštećenom, uklesane su riječi:
 U slavu junacima, pripadnicima 25. zagrebačke i 26. karlovačke domobranske pješadijske pukovnije. Bog i Hrvati. Za kralja i domovinu.
...
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/uredit-cemo-groblje-hrvatskih-vojnika-u-ukrajini_321906

More i tero slovo o preživele teri su završili v Sibiru da bi se posle sedem let vrnuli, z denes poznatem i popularnem PTSPejcem, pomalo rastavleni od pameti. Doma je "pokopali", žene se preudale a ovi se vračaju domom.
Santa Barbara. I Dinastija.
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #4 : Srpanj 16, 2013, 09:32:42 prijepodne »
Malo unutarnje politike, sve bre domaći ljudi, veoma dobronamerni prema ustaškoj državi Hrvatskoj, abolirani milicioneri SAO Krajine, sada na privremenom radu u MUP-u RH...

http://www.dnevno.hr/slike/razno/fotografija_aboliranih.jpg
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #5 : Srpanj 16, 2013, 08:58:32 poslijepodne »
... da je kojim slučajem netko zlonamjerno ubacio tvoju fotografiju među ove, ti bi uspio dokazati da nisu u pravu ?   opet forsiraš "provjerene" informacije.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #6 : Srpanj 17, 2013, 03:03:29 poslijepodne »
Koja si ti zlonamjerna, iskompleksirana budaletina... prestrašno... zar si i ti na toj slici?

da si pročitao TKO je i GDJE i OTKUDA uzeo te slike i napravio pklakate, ne bi drobio takve idiotarije... da, to su PROVJERENE informacije. Jer su ih sakupili ljudi koji su se protiv istih borili, koji su došli u posjede četničkih arhiva i albuma njihovih "milicionera", u vrijeme dok si ti navijao za obnovu Jugoslavije, a to radiš i danas.

Samo nisu provjerene od kruga onih koji su obrazac provjernosti za tebe - znači, nije verificirano od Indexa, 24sata, YUtarnjeg i sličnih "provjerenih" tiskovina prepunih "provjerenih" "novinara", koji pišu po mjeri "provjereno pametnih" osoba kao što si ti.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #7 : Srpanj 17, 2013, 05:42:36 poslijepodne »
Sledgehamer, što je to
pklakate


 To nismo učili na satu hrvatskog. Neka izvedenica ?

... a tko je frustriran i iskompleksiran ... samo baci pogled na svoje pisanje ... ali nažalost, nema koristi.


... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Tko je bolje prošao: Europska unija ili Hrvatska?
« Odgovori #8 : Srpanj 28, 2013, 11:07:00 prijepodne »
Oprez! Ascent Travel mora otići s turističkog tržišta
26. srpanj 2013.
Ascent Travel, jedna od najvažnijih turističkih agencija specijalizirana za putovanja u Hrvatsku, otkazala je svoje ljetne aranžmane zbog uvođenja viznog režima za Ruse.
http://ruskivjesnik.com/politics/2013/07/26/oprez_ascent_travel_mora_otici_s_turistickog_trzista_21013.html

Europska komisija: pojednostavljenje viznog režima s Rusijom do kraja godine
27. srpanj 2013.
http://ruskivjesnik.com/news/2013/07/27/europska_komisija_pojednostavljenje_viznog_rezima_s_rusijom_do_kraja_god_21035.html

Tko je bolje prošao: Europska unija ili Hrvatska?
...Europskoj uniji se može čestitati: ona je uspjela priključiti u svoju zajednicu zaista najvitalniju ekonomiju Balkana, koja će za nju biti najkorisnija u geopolitičkom i geoekonomskom planu. Korist Hrvatske od ulaska u Europsku uniju je upitna, no konačni rezultat vidjet će se tek u budućnosti.
http://ruskivjesnik.com/opinion/2013/07/25/tko_je_bolje_prosao_europska_unija_ili_hrvatska_20997.html

Negde dobiš, negde zgubiš.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #9 : Kolovoz 10, 2013, 08:36:34 poslijepodne »
Hrvatskoj bez CEFTA-e potrebna nova taktika
 Hrvatska treba ulagati u proizvodne pogone u zemljama CEFTA-e, prvenstveno u BiH i Srbiji.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/hrvatskoj-bez-cefta-e-potrebna-nova-taktika

Več su oni to skužili...
wwwg tablice

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #10 : Listopad 08, 2013, 10:17:18 prijepodne »
citam danas u vl,

www.vecernji.hr/vijesti/josipovic-je-predavao-leko-bio-civilnoj-zastiti-milanovic-stazirao-clanak-624321

gdje su bili na danasnji dan 91-ve nasi drzavnici , politicari , dobrotvori i mecene.

ponukan isto , nakon nedjelnje emisije kod Ace u 2 gdje su Hrvati imali sat vremena gledati svoje ogledalo, bilo bi korisno znati , gdje su bili na danasnji dan te godine nasi goricki politicki mislioci, vizionari , i dobrotvori.

za prvi brk gorice znamo, svaka cast, picula je bil na kupi, cak je i zapljenil cucka cetnicima, drugarica vesna, nebi o damama, pardon drugaricama, nema sumnje d a nije bila aktivna u afezeju..nas Emir Tahirovic , drustveno-kulturni strucnjak ,  komunikator i parlamentarni zastupnik koji ima vise imena njego drug tito, najpoznatiji pod imenom Odisej, e , o tome neznamo nista.prica se da je djelovao u  ilegali preko drine , ali o tome prepostavljam na ovom forumu ima dovoljno ljubitelja tog  hrvatskog ogledalca ,  da su uz logosku vatru saznali ,  gdje je 91ve bio Emir Tahirovic alijas Odisej.

 


Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #11 : Listopad 09, 2013, 01:36:28 prijepodne »
... a jel ti milo dojde svaki put kad ga spomeneš ?  Nemam namjeru braniti nikoga, ali postajete dosadni i ti i još nekolicina ovdje na forumu, onako u rukavicama, uživate pljuvati po drugima, anonimno skrivajuči se iza nicka. Što se ne predstaviš imenom i prezimenom pa onda opsuj i popljuj ... nema muda ?
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #12 : Listopad 12, 2013, 08:12:42 prijepodne »
A kaj ima veze jel iza nicka ili ne?

Meni to tvoje zvuči kao prijetnja. Pravo ime i prezime bi htjeli znati samo oni koji bi to htjeli i koristiti. Jel bi te ljude zval i prijetil im ili kaj?

Pa upravo zbog takvih kao ti koji bi najrađe znali pravo ime i prezime, upravo zbog takvih postoje i nickovi i forumi. I baš na takvom forumu si i ti sad, tak da stvarno ne razumijem kaj se čudiš?

Kaj bi ti zapravo štel?

Ak ti ne paše da su (skoro) svi ovdje anonimni onda si traži forum gdje bu drugačije i odi tam.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: HRT gasi dopisništva u BiH
« Odgovori #13 : Prosinac 14, 2013, 07:22:07 poslijepodne »
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: "Pretovar" kemikalija iz Sirije
« Odgovori #14 : Prosinac 14, 2013, 08:14:37 poslijepodne »
Hrvatska vlada blizu je donošenja pozitivne odluke o pretovaru kemikalija iz Sirije, zauzvrat žele natrag naftna polja
 FOTO: Summit NATO saveza u Chicagu, 2012: šef NATO saveza Anders Fogh Rasmussen (L), hrvatski premijer Zoran Milanović (C), američki predsjednik Barack Obama (D), izvor fotografije: nato.int

Prema pisanju Jutarnjeg Lista, Hrvatska vlada blizu je donošenja pozitivne odluke o pretovaru kemikalija iz Sirije. Hrvatska Vlada će zauzvrat "od utjecajnih država, tražiti ozbiljna jamstva za povrat Ininih naftnih polja u Siriji", koja su napuštena prije skoro dvije godine, otkrio je visoki izvor Vlade. "Očito je da se radi o svojevrsnoj politčkoj trampi, u kojoj Hrvatska unutar svog teritorija dopušta relativno rizičan pretovar smrtonosnih kemikalija, ali, zauzvrat očekuje jasna jamstva da će, nakon okončanja sirijskoga građanskog rata, Ini biti vraćena prava na korištenje naftno-plinskih polja, čija potencijalna vrijednost, prema nekim ranijim analizama, iznosi otprilike 20 milijardi dolara", prenosi Jutarnji List.
 Koje su to "utjecajne zemlje", lako je pogoditi, no hrvatska Vlada pritom zaboravlja kako "utjecaj" istih u Siriji više nije ono što je bio, niti će biti. Možda ne prate vijesti, ili ih prate iz isključivo pristranih izvora, ali plan nasilnog rušenja sirijske legitimne vlade je skoro pa propao, a s time propada i silni utjecaj spomenutih utjecajnih zemalja. Što će sirijsko vodstvo odlučiti nakon rata, to će se tek vidjeti, no za očekivati je kako će u ekonomskim odnosima privilegirani status imati zemlje koje se nisu odale imperijalističkom pozivu (Vezano uz temu: Hrvatska vanjska politika i dostavljanje oružja sirijskim pobunjenicima)."Ozbiljna jamstva"? Jedino ozbiljno jamstvo ovdje dati će hrvatska Vlada za prekrcaj opasnog otrova. Nikakvo jamstvo nikakvih utjecajnih država po pitanju naftnih polja tu ne vrijedi i može se dati samo apsolutno bez ikakvog pokrića.
 Teško je očekivati da bi Sirija, nakon što se ovaj rat završi, izlazila u susret onim akterima čiji su potezi odgovorni za tragediju, patnju i ubijanje sirijskog naroda. Hrvatska Vlada je priznala sirijsku "opoziciju" kao "jedine legitimne predstavnike sirijskog naroda", što znači da ne priznaje vlast Damaska. Odluka je donijeta i sada uz nju treba i stajati, ali o budućnosti sirijskih naftnih polja očito neće odlučivati "opozicioni" SNC sa sjedištem u Istanbulu, kao ni agresori koji su indirektno odgovorni za smrt preko 100,000 ljudi, jer najveću odgovornost snosi upravo onaj koji je sukob i potaknuo.
 Albanija: masovni prosvjedi - Hrvatska? Ni u tragovima
Što se Hrvatske tiče, u ovom trenutku je nemoguće ne povući paralelu s Albanijom, koja je također NATO članica u potpunom stisku američke sfere utjecaja, no izgleda kako Albanija ipak nešto ima što Hrvatskoj nedostaje. Naime, kada je albanski premijer počeo razmatrati (dakle "razmatrati", ne prihvaćati) američki zahtjev da se kemijski otrovi prebace na njihov teritorij, buknuli su masovni prosvjedi u Tirani, ali i u drugim gradovima diljem zemlje. Narod je jasno i glasno poručio "NE na našem teritoriju". Pritisak je bio toliko velik da se premijer Edi Rama "zahvalio" SAD-u na ponudi, poručivši da traže nekog drugog (vidi: Albanija uručila SAD-u povijesno "NE" - odbili prihvatiti sirijsko kemijsko oružje na svoj teritorij).
 Hrvatska Vlada danas je "blizu donošenja pozitivne odluke o pretovaru kemikalija iz Sirije". Prosvjeda nema, niti u tragovima. Ova nam situacija zapravo govori jako puno toga o stanju u kojem se nalazimo kao država. Ovo čak i nije silenzio stampa, ovo je tragičan i sramotan silenzio popolo.
 
Kemijski otrovi iz Sirije mogli bi stići u Hrvatsku, Milanović: "Da, pregovori su u tijeku, možemo sudjelovati u jednom plemenitom projektu" 10.12.2013
U Zagrebu održan prosvjed protiv napada na Siriju: "Imperijalizam = fašizam" 31.08.2013
Hrvatska će otvoriti SAD-u svoj zračni prostor za napad na Siriju 10.09.2013
Prosvjed protiv napada na Siriju: Zagreb, Cvjetni Trg, subota 31.8.2013. u 13:00 30.08.2013
SAD: "Nemamo nikakve veze s prodajom hrvatskog oružja sirijskim pobunjenicima" 12.04.2013
http://www.advance.hr/vijesti/hrvatska-vlada-blizu-je-donosenja-pozitivne-odluke-o-pretovaru-kemikalija-iz-sirije-zauzvrat-zele-natrag-naftna-polja/

 Vaši komentari: (43)
...Bašo: Jedna mala ispravka brate; Sirija nije afrička nego Azijska država :) Ali to šta kažeš stoji za Libiju koja je afrička a i u kojoj je Hrvatska na sličan način sudjelovala. Tu je još Afganistan i Irak tako da Sirija nažalost nije jedina. A perspektiva Hrvatske kada se sve ovo sabere u nekoj budućnosti za nekih 30-50 godina ne izgleda nikako dobro jer će sve to doći na naplatu. Tako će biti sa svima koji su podržavali okupacije i uništenja drugih zemalja i to je kotač istorije koji stalno o tome bruji ali izgleda nitko ne vodi računa jer oni misle da je Amerika i EU vječna i ne vide realnost niti uče iz istorije. Oni gledaju sve na vremenskoj skali koja se mjeri u danima i maximalno mjesecima a ozbiljni državnici gledaju vremensku skalu u odlučivanju koja se mjeri u decenijama
...Sad ce Zokija zajebat i zapadni kreteni jer ce mu obecat natna polja i gurnit 2000 tona kemijskog oruzja i zaboravit na njih hahhahhaha 20 milijardi dolara je Zoki zaminia za 2000 tona kemijskog oruzja u drzavi koja zivi od turizma .... Jako pametno .... Bte Zoki sta je sa poslovima u Libiji i Iranskim naftnim poljima sa kojih se Ina isto povukla kad je Iranu pukla sankcije .... Hahhaha posaljite opet debelog priko granice da donese vricu para kako bi prezivili jos jednu godinu
...stvarno moraš biti prvoklasni kreten da uopće pomisliš da ćeš imati bilo kakav pristup ponovnoj eksploataciji na sirijskom teritoriju nakon što si stao na stranu terorista koji su si umislili uništiti tu državu. nakon što si te teroriste priznao za legitimne predstavnike naroda, povukao svojeg veleposlanik, slao vlastito oružje i omogućavao transport tuđeg oružja, pozivao na bombardiranje od strane fašističke alijanse... moraš biti fakat pošemereni luđak. ili možda ipak samo licemjerno govno... svejedno
...Sva prirodna nalazista u Siriji ce pripasti Hrvatskoj. samo vi uzmite ovaj otpad. Kazeju zapadni demokrati.
...Pravi li to naša Vlada račun bez krčmara? DA!
 Kakvu mi to vladu imamo, mogu oni Assada lično utovaritni na avion za Guantanamo ali Ina će biti zadnja tvrtka koja će ta polja dobiti... Jesmo glupi majko moja mila!

Buć!!!  :-\
wwwg tablice