Ja ne volim pravila i volim da su ona jednostavna. Hosting kompanije su poznate po svojim ugovorima u kojima garantiraju određenu kvalitetu usluge, ali na kraju ispada da se nitko toga ne drži. Jedna jako dobra hosting kompanija ima samo jedno pravilo: mi ćemo učiniti sve što je u našoj moži da vam pružimo najbolju moguću uslugu.
Zato bih ja za ovaj forum definirao samo dva pravila:
1. Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi
2. Osoblje će učiniti sve što je u njihovoj moći da ovaj forum održi tehnički ispravnim i otvoren svim ljudima dobre voljeAli izgleda da ima nekih koji imaju problema s pravilom br. 1. pa su ga preinačili u
to rade drugi po mogu i ja. Neželjeno ponašanje s takvim argumentom neće se više tolerirati jer je kod nekih pravilo br. 1 mutiralo u
mislim da to rade drugi pa mogu i ja.
Za one neodlučne, slijedi mala nadopuna pravila:
- Nije dozvoljeno prijavljivanje jedne osobe s više nickova
- Nije dozvoljeno lažno predstavljanje
- Nije dozvoljeno svjesno i namjerno iznošenje neistina
- Nije dozvoljeno nagađanje o identitetu ili otkrivanje identiteta članova foruma koji su odlučili zaštititi svoj identitet
- Nije dozvoljeno iznošenje sadržaja privatnih poruka bez dozvole
- Nije dozvoljeno naknadno brisanje ili mijenjanje poruka na način da se s time mijenja tijek rasprave ili izostavljaju njezini važni dijelovi
- Nije dozvoljeno oblikovanje poruka na način koji smanjuje čitljivost ili narušava osnovni izgled foruma
Prvo pojašnjenje se odnosi na forum, a druga dva se mogu i zakonski sankcionirati pa savjetujem da se ne igrate s time. Meni ne pada da ikoga tužim, ali primjer bivšeg vukovarskog gradonačelnika pokazuje da je sve moguće u ovoj državi.
Odluke moderatora se ne komentiraju već se za objašnjena obratite administratorima ili moderatorima privatnom porukom.Smatramo da svojim sudjelovanjem u forumu svi članovi prihvaćaju važeća pravila i kriterije koji se ovdje primjenjuju.P.S. Ako želite raspravljati o ovim pravilima koristite temu
http://www.forumgorica.com/o-forumgorica-com-stranici/rasprava-o-pravilima/Dopune:
- 11.1.2010. - identitet i privatne poruke
- 20.2.2010. - odluke moderatora, prihvaćanje pravila
- 6.3.2010. - mijenjanje i brisanje poruka
- 3.10.2011. - dodana stavka o čitljivosti