LIGA ZA BEDAKE
Počinje najteže i najružnije domaće prvenstvo ikadhttp://www.jutarnji.hr/pocinje-najteze-i-najruznije-domace-prvenstvo-do-sada/848969/-
NOGOMETNE MUĆKE
Katalinić: Strah me da će proraditi ‘kužina’ u HNL-u...
- Pokazalo se da su Hajduk i Dinamo kvalitetom podjednaki i da će se boriti za trofeje. Ali ono što me zabrinjava jest činjenica da imate sve manje klasnih igrača u HNL-u.
• Konkretno?
- Evo da me sad pitate, ne bih mogao u cijeloj ligi nabrojati klasičnog veznog igrača, lijevu nogu, pravu desetku. Takvog igrača nemate u Hajduku i Dinamu, a kamoli u drugim klubovima. Nemate pravog golgetera. Ne vidim centarfora za kojeg bi mogao reći: ‘Evo, on će zabiti 20 golova u sezoni.’ Čini se da smo potrošili supstancu, a nove igrače nismo proizveli. Hajduk i Dinamo uzimaju igrače iz manjih klubova i spuštaju se na njihovu razinu.
...
http://www.jutarnji.hr/katalinic--strah-me-da-ce-proraditi--kuzina--u-hnl-u/848968/-
POČINJE HNL
Slijedi deset mjeseci nogometnog pakla, spektakl je zajamčen...Danas kreće posljednja sezona Lige 16, osuđene od nogometnih moćnika već u prvim danima svoga egzistiranja, kojoj je na Skupštini HNS-a presuđeno - likvidacijom
Ako ćemo iskreno, Liga 16 nikada i nije dobila priliku. Mamić i Marković dopustili su da ona zaživi valjda zato što su procijenili da je 'politički trenutak nezgodan, pa treba malo popustiti’. Međutim, dva dana nakon što je izglasana, protiv nje je krenuo neviđeni medijski stampedo. Linčovana je, bez sudnice i porote, još prošloga ljeta.
Naslušali smo se svega i svačega proteklih 12 mjeseci. Ta nitko je neće gledati, jer ništa ne valja. Kao da je Liga 12 bila gledanija i kvalitetnija. Pa će se Dinamo kroz nju prošetati. I prošetao bi se kao bos po trnju da nije iza sebe imao 'svevišnjeg’. Pa smo saznali da nemamo ni '10 klubova, a kamoli 16’. Onda su Karlovac, Istra, Lokomotiva pa i Međimurje uredno šamarali to elitno društvo. Kada je nestalo argumenata, dogodila se - recesija. Pa ćemo smanjiti ligu kako bi klubovi imali više novca. Iako nikada nećemo shvatiti - a ni saznati - kako će to Cibalia imati više novca ako Istre ne bude u Prvoj ligi.
Ili smo možda nepravedni? Možda ćemo i mi uživati u nikada zanimljivijem prvenstvu, uvjereni da će se sve odigravati samo na travnjaku. A kao da može biti drukčije ako znamo tko će biti glavni suci sezone koja je pred nama. Vlatko Marković, koji već 12 godina suvereno drži HNS i hrvatski nogomet. Znamo da većeg borca protiv korupcije, sudačke ili bilo čije samovolje nema. Robert Markulin, koji se kao predsjednik Udruge tako zdušno zalagao za Ligu 16. Pa Stjepan Djedović, koji gotovo 20 godina brine o sucima tako dobro da ni najzločestijima ne može pasti na pamet da ih sada neće delegirati časno i pravedno. Pa ako bilo tko od njih slučajno i zakaže, uvijek će se tu naći Zdravko Mamić, najveći zagovornik čistih odnosa na hrvatskoj nogometnoj sceni.
Gospodo, dobrodošli u deset mjeseci nogometnog pakla. Spektakl je zajamčen...
http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=22446