Domaće teme > Lokalna politika

Lokalni izbori- Rešite probleme!

<< < (2/23) > >>

kuntakinte:
http://www.forumgorica.com/gradonacelnik-gradsko-vijece-i-mjesni-odbori/usluga-koristenja-informacijskog-sustava-upravljanja-dokumentima/msg8328/#msg8328

3. Informatizacija gracke uprave.

Jaguar:

--- Citat: kuntakinte - Siječanj 12, 2013, 11:21:26 prijepodne ---

Za kaj su još te tri?


--- Kraj citata ---

Jedna za papir, jedna za palstiku, foliju, stiropor.... i jedna za staklo a sve Vam lijepo besplatno odvezu na reciklažu  tak da Vi ne morate svako malo na reciklažno, smanjite broj kanti komunalnog, što onda manje platite, pa se isplati i 3 kante platiti, zar ne? Ili je moja matematika loša, kaj mislite?

kuntakinte:
Kulko Čistoča ima "obveznikov"? Pa to x3 (nove) kante.
A na reciklažnomu kulko ima kontejnerov? Kulko me to košta ak idem vuz put dok idem na Goricu. A kanta cca. 300 kn (nek bude) pa x3.
Računica..?
Pak kombajnerajne, niš ne delaš samo tržiš "spremnost na uslugu". Tak bi ja mogel biti ne gradonačelnik nek direktor svemira- kulko ovi prvi s*kaju bez veze tulko ovem drugem podigneš cene, il premeniš ambalažu, mrduliš nekaj po smetlišču il nekaj drugo kaj se da naplatiti. Milina.

Iskustvena metoda; nekteri su još pred više deset let imali viš "farbe" kante i dolazi ti tak v sredu smetlak i dečki se kante šišneju v isti kamion. De je tu odvajanje?

Idemo reči da si imamo 4 kante; i kulko je to onda odvozov tjedno? 1-2 il 4-8?
Računica; negdo se za*ava a ja plačam 4x više. A ne moram jel do reciklažnoga imam 2 minute i vole mi ne fali.

Ili?

Jaguar:
pa i nije to baš sve tako kako pišete ako se detaljnije analizira.

Vi imate dva minuta do reciklažnog dvorišta. Jel' imaju svi građani tu mogućnost i jel' mogu svi odvesti na reciklažno dvorište? Koliko njih u % dovozi odvojeni otpad na reciklažno dvorište? Ni 10%, možda najviše 5%.

Naravno podrazumijeva se sustavno rješavanje zbrinjavanja otpada a ne djelomično.

Računica postoji sasvim sigurno, uostalom to će prije ili poslije doći po direktivi EU zakona.

U drugim zemljama se sa mećem radi biznis, troškovi investicije se vraćaju brzo i još se dobro zaradi.

Konkretno kada spominjete cijenu kante, ako se ne varam ona kod VG Čistoće košta oko 250 kuna, iako pitanje jel' ta cijena realna i kolika je nabavna cijena kante, gdje VG Ćistoća ne mora zaraditi na kanti, osim minimalne usluge dovoza kante korisniku.

Imam malo vremena pa idemo se malo ovako na brzinu poigrati matematike:

Ako računamo Naselje, tjedni odvoz, dakle 4 puta u mjesecu, mjesečna naknada cca 65 kuna
Umjesto ta 4 odvoza(kante) recikliranjem punite kantu komunalnim otpadom za samo 1 odvoz(kantu) mjesečno, što znači 4 puta manju mjesečnu naknadu, dakle jedan odvoz jedne kante bi koštao cca 15-20 kuna a 40-50 kuna ostane za pokrivanje novih kanta, množeno sa 12 mjeseci što je dostatno skoro za 3 nove kante, dakle troškove kanti pokrivate u 1 godini a kasnije imate mjesečno samo 1 kantu i plaćate samo jednu kantu 15-20 kuna.

U ostalim tjednim terminima(3 tjedna) VG Čistoća sakuplja ostale reciklirane kante, tjedan papir, tjedan staklo, tjedan plastiku, taj odvoz je besplatan i pokriva se vrijednošću odvojene reciklirane sirovine i još se zaradi.

Nije to izmišljanje tople vode, to su sustavi koji već postoje, koji se primjenjuju i dobro funkcioniraju na zadovoljstvo korisnika, građana, prije svega ekologiji ekološkoj svijesti a i po cijeni koštanja, jer je povoljnije za korisnike, građane.

Nije sve što na prvi pogled izgleda skuplje uvijek skuplje, po toj logici se izolacije na kućne zidove nikada ne bi stavljale, nego bi se fasade radile na cigli, iako ni tu nismo dovoljno osviješteni, koliko štedimo na dugi rok.Odgovaram samo na temu koju ste sami dotakli. ;)

kuntakinte:

--- Citat: Jaguar - Siječanj 12, 2013, 08:25:48 poslijepodne ---Nije sve što na prvi pogled izgleda skuplje uvijek skuplje, po toj logici se izolacije na kućne zidove nikada ne bi stavljale, nego bi se fasade radile na cigli, iako ni tu nismo dovoljno osviješteni, koliko štedimo na dugi rok.
Odgovaram samo na temu koju ste sami dotakli. ;)
--- Kraj citata ---
Ajda?

01.03.2012.
Redni broj / VRSTA USLUGE /Iznos bez PDV-a (kn) / Iznos sa PDV-om (kn)
...V Cijena posuda (kanti)
1. Posuda od 120 litara 201,14 251,43
2. Posuda od 120 litara (obročna otplata) 221,25 276,56
3. Posuda od 240 litara 288,04 360,05
4. Posuda od 240 litara (obročna otplata) 316,84 396,05
5. Kontejner zapremine 1.100 lit. 2.007,55 2.509,44
http://www.vgcistoca.hr/vgcistoca/Odluka_o_cijeni_komunalnih_usluga_01_03_2012.pdf

Uglavnom, ti mene uveravaš da bum ja mesto da popušim još zaslužil ak mi ftope tri prazne kante razlićite boje? Da ti mam dam broj računa da mi Čistoča počme coltati penezi?
A sad zračunaj kulko sem popušil v ove 4 lete i 4 mesece po te tve računice. I naj mi zabiti Posebnu naknadu za kapitalna ulagajna (Nekteri koriste PPFEU a domači PNZKU)... I te mi penezi moreju mam preusmeriti na račana.
Znači da se reciklažno onda bu zaprlo da dobimo, * dobimo, kupimo celu paletu kanti?

Jena poučna od mene maloga;
Sfuša ti moj bivši kolega posel i normalno čovek vidi da to ni dobro. Pol vure ti oni jen drugoga uveravaju da to je odnosno ni dobro. A posle pol vure veli čovek;
-Mali, ako ikad daš otkaz dođi kod mene raditi. Ja znam da nije dobro, ti znaš da nije dobro a uvjerio si me da je dobro. (Legende žive večno.  :D )

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju