Gradonačelnik Dražen Barišić: „... Ne treba zaboraviti niti one radove koji su izvedeni oko Spomenika palim braniteljima u Kurilovcu, a svakako ćete biti, dragi moji Kurilovčani i oni koji niste tamo prolazili, biti ćete iznenađeni slijedećom dinamikom radova koja će biti u toj Gradskoj četvrti. A to je da odmah nakon završetka školske godine, što je zapravo ovih dana, trebalo bi početi presvlačenje Kurilovečke ulice u faznom dijelu. Dakle, ne u potpunosti, jer je ona poprilično duga, ali u faznom dijelu tamo gdje je najkritičnija ona se počinje presvlačiti i to će biti rađeno i u narednom razdoblju koliko će nam mogućnosti dozvoliti, i to sasvim sigurno ćemo u doglednom roku imati, da to tako kažem, novu staru Kurilovečku ulicu. Što se tiče Miošićeve ulice, u onom dijelu od crkve Petra i Pavla pa do Kolareve ulice, imali smo 57 suvlasnika s kojima smo morali riješiti imovinsko pravne odnose, 40 blizu 50 smo riješili odmah, međutim ovih desetak, petnaestak smo morali rješavati na razno razne načine, ali smo ih sve zajedno riješili. Potpisani su Ugovori. Rezervirana sredstva koja smo imali smo isplatili, i sada smo spremni, tamo smo i postavili pješački semafor, jer je bila kritična točka radi Osnovne škole ‘Nikole Hribara’, i sada smo spremni napraviti i izvršiti radove, i to ćemo izvršiti sredstvima koja ćemo osigurati iz izvora interventnih sredstava Ministarstva mora, pomorstva, prometa i infrastrukture, jer se tamo nalazi Prijedlog za odobrenje interventnih sredstava od 2 miliona kuna, a čime bi se stekli uvjeti da se onda i taj dio, od kojih je, to je možda nekakvih 200 do 300 m od crkve sv. Petra i Pavla pa do uklopa u Kolarevu ulicu. Tom prilikom ćemo malo i izmjestiti semafor, prilagoditi ga pješačkom prolazu. Međutim, ono što je jako bitno, mislim da je završen natječaj za Trg sv. Petra i Pavla i na tom dijelu će biti napravljen i Trg ispred crkve sv. Petra i Pavla, jer je prošle godine sama Župa uredila ulaz u objekt, tako da uz pripadajuće parkiralište to će biti jedan, doista hvale vrijedan i prekrasan kompleks koji će služiti, i prije svega, sigurnosti života, ali i ljepoti života u tom dijelu Grada Velike Gorice koji je, na neki način, naslonjen na Gradsku četvrt Kurilovec. Znam što vas tišti. Tišti vas Teslina. Mi smo rekli da ćemo Teslinu, obzirom da su neki projekti otpali, vrlo vjerojatno ćemo ići u Teslinu kako bi onih 450 do 500 m uspjeli riješiti od Kolareve ulice do onog dijela Tesline ulice, do onih braniteljskih zgrada gdje već imamo novu ulicu. Ne treba zaboraviti niti semaforizaciju. Sam semafor je koštao oko pola miliona kuna, oko 400.000 kn, koji je postavljen na križanju Jelačićeve i ulice Slavka Kolara. I za kraj, Jelačićeva, što ste spomenuli, radi se prema dinamici koju smo najavili. Dakle, osigurava se projektna dokumentacija kako bi se ta Jelačićeva ulica mogla započeti. Mislim da sam puno toga rekao za jednu Gradsku četvrt, samo jednu Gradsku četvrt, Kurilovec. “
http://www.gorica.hr/2011/07/aktualni-sat-17-sjednice-gradskog-vijeca/