Velika Gorica - neovisni forum

Domaće teme => Grad Velika Gorica => Autor teme: Mlačanin - Prosinac 07, 2016, 09:43:56 prijepodne

Naslov: Prosinac u Gorici 2016-te
Autor: Mlačanin - Prosinac 07, 2016, 09:43:56 prijepodne
Podsjetnik na događanja u našem gradu.

Paljenjem prve adventske svijeće na vijencu kod Muzeja Turopolja započela su i prosinačka događanja u našem gradu. Lucijini dani počinju 6. prosinca otvaranjem klizališta na Trgu Stjepana Radića.

Klizalište će na trgu biti sve do konca siječnja, a program će upotpuniti adventski sajam i selo Djeda Božićnjaka. Dan grada proslavit ćemo rođendanskim koncertom Crvene jabuke u nedjelju 11. prosinca na Trgu Stjepana Radića od 21 sat, a kao predgrupa će nas od 19:30 zabavljati TS Harmonija. Koncertu će prethoditi velika Povorka svjetlosti, koja će, predvođena Betlehemskim svjetlom krenuti nakon paljenja treće adventske svijeće od Muzeja Turopolja do Trga Stjepana Radića. U povorku se mogu uključiti svi građani, koji to žele.
[/size]
Veliki koncert Božić u Gorici na kojem sudjeluju folklorna društva, zborovi, tamburaški sastavi i solisti bit će održan 30. Prosinca u novoj sportskoj dvorani s početkom u 20 sati, a koncert se održava u organizaciji Grada Velike Gorice, Turističke zajednice i Velikogoričko odranskog dekanata.[/size]
Novu godinu dočekat ćemo također na Trgu Stjepana Radića, a cijeli prosinac obiluje događanjima u Pučkom otvorenom učilištu, koje priprema brojne koncerte, kazališne predstave i kino projekcije.[/size]
Naslov: Odg: Prosinac u Gorici 2016-te
Autor: Mlačanin - Prosinac 15, 2016, 07:49:52 poslijepodne
Doček Nove godine u Velikoj Gorici


I ove godine Turistička zajednica Grada Velike Gorice pod pokroviteljstvom Grada organizira doček  (http://www.kronikevg.com/docek-nove-godine-u-velikoj-gorici/)Nove godine na otvorenom.
Novogodišnji program za odrasle na Trgu Stjepana Radića počinje u 21 i 30 sati. U Novu ćemo godinu ući uz ritmove Tamburaškoga sastava Alibi iz Mraclina i benda Retrodukcija.
Od 18 sati na Dječjem dočeku Nove godine uz nezaobilaznog Djeda Božićnjaka djeca će moći sudjelovati u nekoliko znanstveno-edukativnih radionica. Uz mnogo zabave, pjesme, smijeha i vatromet – izvodit će se pokusi.
Točno u ponoć, kada će se vatromet prolomiti nad gradom, kuhano vino bit će besplatno