Autor Tema: Šarajtuš "George Wallet Costanza"  (Posjeta: 3041 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

  • Jezerača
  • ******
  • Postova: 7436
  • Karma: +0/-0
  • ...besposleni internetski masturbator...
Šarajtuš "George Wallet Costanza"
« : Rujan 19, 2011, 11:40:10 poslijepodne »
Mobilno plaćanje
Uskoro i službeno predstavljanje Google 'novčanika'
 
Prošli tjedan Google je objavio fantastičan video s Georgeom Costanzom za svoj Google 'novčanik', što je mnogima bio znak da će servis Google Wallet ubrzo započeti s radom.

Google Wallet je usluga mobilnog plaćanja kojom Google želi iskoristi zamah s operativnim sustavom Android, i to na području elektronske trgovine.

Službeno predstavljanje predviđeno je za ponedjeljak, otkriva TechCrunch.

Naime, TechCrunch piše da su dobavljači koji su sudjelovali u projektu Google Wallet primili dopise Googlea u kojima stoji da program kreće 19. rujna.

Google je svoj Google Wallet prvi put predstavio u svibnju u New Yorku i tada je započela testna faza.

Wallet vam omogućuje da učitate svoje kreditne kartice u aplikaciju, a zatim će telefon opremljen NFC-om (Near Field Communication) preko posebnog čitača omogućiti kupovinu.

Google se nada da će njegova inovacija biti ozbiljna konkurencija dosadašnjem načinu plaćanja kreditnim i debitnim karticama.

Googleov sustav plaćanja putem mobitela koji korisnicima omogućava još jednostavnije trošenje novca povezan je i s uslugom Google Offers, Googleovim klonom Groupona. To znači da kad god kupite Google Offers od svog lokalnog dobavljača, Google Wallet automatski uzima u obzir vaš popust prilikom kupovine.

Jedini nedostatak je taj da će u prvoj fazi isključivo model telefona Nexus S 4G (dostupan preko američkog operatera Sprint) moći koristiti Google Wallet.
http://www.net.hr/tehnoklik/page/2011/09/19/0423006.html

Google Wallet i prva mušterija ove usluge – George Costanza
Our first Google Wallet customer
wwwg tablice