Svakidašnje teme > Gospodarstvo
Čačić i njegovi biseri
Bilaj:
--- Citat: Jaguar - Svibanj 09, 2012, 09:47:30 prijepodne ---Bilaj, osobno mislim kako za tim nema potrebe, jer imamo dovoljno potencijala na kopnu uz more...
--- Kraj citata ---
Upravo to.
Negdje je bila izbačena informacija da je samo 6% od onoga što je ugrađeno u vjetorelektrane u Hrvatskoj iz Hrvatske.
Hrvatska bi trebala prvo investirati u Hrvatske vjetoroelektrane proizvedene u Hrvatskoj i to najjednostavnije - kopnene (ala ono što Končar gradi).
Karte vjetrova govore da je vjetra uvijek više na moru nego na kopnu ali istovremeno kada se konkretno pogleda za potez od pule do zadra ispada da na otocima ima tek malo manje vjetra nego na otvorenom moru.
Praksa izgradnje vjetroelektrana tak nešto i potvrđuje.
Moje laičko razmišljanje jest da treba prvo napraviti jednostavnije stvari prije nego se krene na grandiozne projekte kojih ima tek par u cijelom svijetu.
Bilaj:
--- Citat: koko-vg - Svibanj 09, 2012, 10:22:45 prijepodne ---... ma o kojoj temi je riječ, pišeš gluposti. turbina na plutajućoj vjetroelektrani visi na čavlu ili je također postavljena na nekakvom pilonu samo što nije fiksno postavljena na morsko dno ?
--- Kraj citata ---
A što je to "plutajuća vjetroelektrana"?
A što je to "fiksno postavljeno"?
A što je to "čavao"?
Ali najviše što me zanima zašto on spama forum i cijelo vrijeme piše ekstra glupe i provokatorske postove?
Ljudevit Kaj:
Zokijov građa(vi)nski Rat(ko)
Morti bi, Radi-mira v kokošarske koalicije, teri HNS-ovec mogel opreti temu “Zoki i negvi bi-seri”?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju