Svakidašnje teme > Gospodarstvo

Cijene energenata

(1/11) > >>

Vegi:
Evo konačno neke dobre vijesti za sve nas koji se vozimo na plin mada i ni neko veselje kad se sagleda sveukupno poskupljenje u protekle 2 godine i to za više od 60% od 2008., kada je cijena autoplina bila  3.25 kn litra .
S visokih 5.25 kn ( tjedan prije čak i 5,30 kn), primjenom novih pravilnika, cijena je pala na nekih 52% cijene najskupljeg benzina i sada iznosi 4,92 kn po litri.
Ajde bar nekaj, ak ništa drugo onda je to negdje u skladu s preporukama EU o tome da cijena autoplina nebi trebala premašivati 50% cijene najskupljeg benzinskog goriva.

Sledgehammer:
Ajde, hvala Bogu... bar nekaj, sada će mi opet tank pasti na ispod 300 kuna... ili tu negdje...  ;) ;) :)

A kada to stupa na snagu? Tj., u praksu?

Vegi:
Sledge, pak sam napisal.. cijena sada iznosi 4.92kn , a to znači da je s današnjim danom ta cijena.

Sledgehammer:
Sviđa mi se to - a pital sam KADA (iako sam vidio to tvoje "sada", no "sada" je vrlo rastezljiv pojam, u informacijama se onda veli "od danas", "od jučer", "od ponoći", "od slijedećeg petka" i slično...) zato jer sam sinoć tankao na Europetrolu (gdje najčešće tankam) za 5,25 kuna... a i cijeli dan nisam nigdje ni čuo ni vidio takvu informaciju, što mi je čudno, jer bi takva informacija u svem tom moru poskupljenja bila prava pozitivna bomba... no ni na Facebooku, Dnevniku i drugdje - ni slova o tome...

Vegi:
Malo je danas pozitivnih vijesti, a i one koje jesu prođu neprimjetno u moru jačih svakodnevnih crnjaka. Ovo pojeftinjenje izravan je rezultat napora i argumentiranih zahtjeva Udruge autoplinaša u kombinaciji s vjerojatno malim taktičko-tržišnim uzmakom aktualnog monopolističkog distributera pred novoosnovanim klasterom malih plinskih dobavljača.Treba napomenuti da je i Vlada, kakva god da je, svojom odlukom o smanjenju nekakvih manipulativnih troškova za 9 puta ( ne razmem se vuto ali čini mi se da je bilo riječi o odluci o smanjenju nekakvih manipulativnih troškova za distributere sa 900 kn po kubiku plina na 100 kn, a donesena još početkom 2010. ) postavila temelje ovom pojeftinjenju.
Kako god i kakvo god ovo pojeftinjenje bilo, ipak daje nadu autoplinašima, a i magareča vuha , koja su nam  u ove dve lete zrasla, ipak buju malo manja nego su nam bila.

edit: eto linka na dijagram cijena
http://www.poslovnjak.net/cijene-goriva/autoplin/

i cjenik s Inine stranice:
http://www.ina.hr/default.aspx?id=203

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju