Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Sport / Odg: 15. MALONOGOMETNA LIGA VUKOMERIČKE GORIC 2018. – MNLVG 15.
« Zadnji post kuntakinte Lipanj 17, 2018, 11:04:41 poslijepodne »
1. KOLO se igra : 17.06.2018., HOTNJA, 15,30
KRAVARSKO - NOVO BRDO 2:2
ŠILJAKOVINA - GLADOVEC 0:1
HOTNJA - STREZOJEVO 0:8
OPATIJA - VUKOMERIĆ 3:0
MARKUŠEVEC - DUBRANEC 0:0
GORNJI HRUŠEVEC - VELIKA BUNA 0:2
GORNJA OPATIJA - KOZJAČA 2:2
CEROVSKI VRH - DONJI HRUŠEVEC 3:2
POKUPSKO ---
2
Kajkavski / Odg: O YES YES Bûševec / 21. turopolska večer 17. lipna 2018.
« Zadnji post Ljudevit Kaj Lipanj 17, 2018, 10:55:18 prijepodne »
21. Turopolska večer
17-06-2018

Ogranak Matice hrvatske Velika Gorica i Ogranak Seljačke sloge Buševec, pozivaju vas da dođete 17.06.2018. na 21. Turopolsku večer u Dom kulture Buševec i Etno zadrugu Buševec od17 sati.
Moći ćete pogledati film o žgancima kojeg je režirala Romana Rožić, te će se promovirati slikovnica “Ptičice u Turopoljskom vrtiću“-Ivanke Rožić, a bit će tu i pjesme, svirke, recitacija, skečeva i priča.

U programu, osim OSS-a Buševec, nastupit će djeca iz područne škole Buševec, članovi Etno udruge Kurilovec sa skečevima ”Kak se tržiju jajca” i ”Kak i je” te s pričom o trgovini na Dolcu i Društvo žena Pleso sa skečom ”Na ulici”.

Dođite podržati očuvanje turopoljskoga govora!

https://oss-busevec.hr/21-turopolska-vecer/3
Događaji / Odg: XIII DANI SVETOGA VIDA V MRACLINE, 11.-17. lipna 2018.
« Zadnji post Ljudevit Kaj Lipanj 17, 2018, 10:50:01 prijepodne »

XIII. dani svetog Vida u Mraclinu
Vidov-dansko prščejne
(“widow-Danish“ Kermesse (festival), “widow-Denmark“ Kermesse)
Kulturno-umjetničko društvo Dučec ove godine od 11. do 17. lipnja organizira u Mraclinu XIII. dane svetog Vida. Dani svetog Vida manifestacija su koja je započela na inicijativu uprave KUD-a Dučec 2006. godine i od tada svake godine bilježi sve veći broj posjetitelja iz Mraclina, cijelog Turopolja, ali i šire. U realizaciji sudjeluju sve mraclinske udruge, a na taj se način obilježava i slavi sveti Vid, zaštitnik Mraclina, U sklopu manifestacije svake se godine, kroz tjedan dana koji predhode završnom nedjeljnom proščenju, održava niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja. Potaknuti posebnim duhovnim ozračjem blagdana u kojem slavimo našeg patrona, ti su dani za Mraclin i Mraclince od davnina obilježeni druženjem, zajedništvom i veseljem.

Buševčani otvaraju Dane svetog Vida

I ove je godine KUD Dučec pripremilo bogati program, a ulaz na sva događanja je besplatan. U ponedjeljak, 11. lipnja, Pučko kazalište Ogranka seljačke sloge iz Buševca izvesti će predstavu „Svoga tela gospodar“. Buševčani će nam prikazati hrvatski klasik Slavka Kolara „Svoga tela gospodar“ u Društvenom domu Mraclin od 20.30 sati. Režiju potpisuje Ivan Rožić (Nikole), a izvodi vrhunska glumačka ekipa Pučkog kazališta OSS-a Buševec. Radnja ove izvrsne pripovijetke, koja se odvija u našem kraju, na tren će vas vratiti u prošlost, ali i pokazati da je tema i danas vrlo aktualna. Ljudi se izmjenjuju, ali navike ostaju – kažu Buševčani za svoju predstavu.

Utorak 12. lipnja rezerviran je za najmlađe, stoga će taj dan u potpunosti biti posvećen djeci. Dječje sportske igre održat će se na Jančetovom gruntu (Braće Radić 84). Djeca će se natjecati u više starih igara (skakanje u vreći, potezanje užeta, igre s loptom…), a najbrži i najspretniji timovi biti će nagrađeni. U sklopu igara održat će se kreativne radionice za djecu, doći će i gost iznenađenja, a bit će i brojnih drugih atrakcija.

„Priča o sestri Anđeli“

U srijedu 13. lipnja održat će se večer pod nazivom „Priča o sestri Anđeli“. Sestru Anđelu možemo nazvati pionirkom udomiteljstva u Hrvatskoj, jer je dala veliki doprinos pri osnivanju i vođenju dječje kolonije u Mraclinu. Organizirala je i vodila razne tečajeve za žene te ih na taj način educirala kako bi stekle razna znanja i vještine, te ih primjenjivale u svojim tadašnjim obiteljima. Bila je članica kulturno-umjetničkog društva, a jedna je i od osnivačica šahovskog kluba u Mraclinu. Njezin doprinos razvoju i napretku našeg sela je ogroman, stoga su žene svojem društvu osnovanom prošle godine, dale njezino ime. Umrla je 29. svibnja 1982. godine u Mraclinu. O njenom životu kao i značaju sestrinskoga rada, osobito na selu, govorit će gosti iz Zagreba prof. dr. sc. Jadranka Božikov. prof. dr. sc. Željko Dugac, bacc. med. techn. Sanda Franković i mag. med. techn. Josipa Bišćan. Događanje organizira Društvo žena “Anđela Lovreković”, a početak je u 20,30 sati na Zgradi.

U četvrtak 14. lipnja održat će se tradicionalna tamburaška večer, koja – zahvaljujući generacijama glazbenika – već postaje mraclinski brend. Na pozornici ćemo ponovno vidjeti preko 40 mraclinskih tamburaša. Nastupiti će TS Lajbeki, TS Alibi, TS Modra Galica, TS Takt, TS društva Dobre duše, veliki orkestar KUD-a „Dučec“, ženski tamburaški sastav KUD-a „Dučec“ – Srećice, te mraclinski pjevač i kantautor Pero Rogan. Početak koncerta je u 20,30 sati u Društvenom domu.

U petak 15. lipnja održati će se „Večer vokalnih sastava“ na kojem će nastupiti Vokalisti svetog Josipa iz Župa Navještenja Blažene Djevice Marije iz Velike Gorice, ženska klapa Kolapjanke iz Siska, klapa Bošket iz Zagreba te ženska vokalna i tamburaška skupina KUD-a Dučec. Početak koncerta je u 20,30 sati u Društvenom domu.

Velika obljetnica DVD-a Mraclin

U našim krajevima vatrogasne udruge spadaju među prve u kojima su se komunalne potrebe zajednice prožele sa organiziranim oblikom društvenog života: ne čudi stoga što se diljem Hrvatske na vatrogastvo gleda kao na tradicijsku ustanovu. Ove godine Mraclin obilježava 130 godina djelovanja svoga Dobrovoljnoga vatrogasnog društva, osnovanog na Veliku mešu 1888. godine, samo osamnaest godina nakon zagrebačkog. Pod komandom Stjepana Galekovića Gospona ubrzo nakon osnutka nabavljena je ručna štrcaljka, a u godinama uoči Prvog svjetskog rata izgrađen je i Vatrogasni dom. Sve od tada, u svojoj dugoj povijesti, DVD Mraclin djeluje kao škola solidarnosti kroz koju su prošle generacije i generacija Mraclinaca, pa se zna reći kako nema kuće u selu koja nije dala vatrogasca. A naš obljetnički mimohod pod barjakom svetog Florijana podsjeća nas i na velike natjecateljske uspjehe DVD-a Mraclin – naslove prvaka Europe u Kölnu (1980.) i Luksemburgu (1982.).

Velika proslava održati će se u subotu 16. lipnja. Doček i okupljanje gostiju očekuje se već od 15 sati, nakon toga slijedi svečano postrojavanje i mimohod kroz Mraclin te svečana sjednica u Društvenom domu. Nakon svečanog dijela biti će organizirana velika fešta uz grupu „Sjaj“. Organizatori napominju kako je osigurano i gledanje utakmice naše reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

U nedjelju 17. lipnja u Mraclinu se slavi Vidovo, stoljetna tradicija obilježavanja dana svetog Vida, zaštitnika Mraclina, nedjelja koja je među naraštajima Mraclinaca poznata kao Vidovsko proščenje. To je dan kad se Mraclinu vraćaju njegova djeca rasuta po Domovini, ali i svijetu, ujedno i prilika da u našem selu ugostimo prijatelje i susjede iz okolnih mjesta. Središnji događaj svakog Vidova – misno slavlje u kapeli svetog Vida – bit će u 11 h i u 17 h, a nakon poslijepodnevne mise održat će se veliki folklorni koncert KUD-a Dučec i KUD-a Gradići. Koncert će se održati na prostoru ispred DVD-a Mraclin s početkom u 18.30 sati.

Pozivamo sve mještane i sugrađane da se odazovu na ovu manifestaciju u nadi da će kroz sedam svečarskih dana svatko pronaći nešto za sebe.

http://mraclin.hr/xiii-dani-svetog-vida-mraclinu/
4
Danas u popodnevnim satima na našem području bilo je jako nevrijeme, uz jaki vjetar, još jaču kišu i povremeno tuču. Mogu spomenuti da je u naselju Velika Mlaka, već tradicionalno bilo vrlo veselo i zanimljivo.
Stara boljka naše Velikogoričke kanalizacije, i ovoga puta pokazala je svoje pravo lice. Voda se sakupila po grabama, a iz kanalizacije su se pojavili pravi vodoskoci, ala Barišić!

 Napominjem da ovo nije prvi puta i da su gradske vlasti i gradske službe već davno upoznale sve probleme vezane za kanalizaciju.

Jedino kaj je ostalo staro, ništa ne poduzimaju za rješavanje problema.
U ulici Trg majke Hrvatice, Ulica Kovači i ulica Sv. Barbare, postale su jezera i cesta se jednostavno izgubila pod silnom vodom. Na to se lijepo nadovezao popodnevni povratak s posla i promet je postao nemoguć. Kako je sve prekrila voda, vozači nisu znali kako i kuda voziti, pa su mnogi završili u grabama. Bilo je i vrlo bezobraznih i nesavjesnih vozača, koji su kroz tu visoku vodu jurili kao da nema ničega, vjerojatno su poznavali tene, pa su zalijali ostale automobile s vodenim valovima, kao da su na moru. Mnogi vozači su se prepali takvih momenata , pa su stali u toj vodi i čekali smirivanje situacije, da mogu nastaviti put.
Na kraju su stanovnici u tim ulicama, s kolcima i cijevima označili mjesta sigurne vožnje, da se promet ipak donekle sigurno mogao odvijati. Sve to je trajalo oko sat i pol, a blagodati kanalizacije isplivali su po cesti i po grabama. I sada u ovim večernjim satima 20.h na dalje, radnici gradskom komunalca ispumpavaju svu tu fekalnu vodu iz graba s kamionima , i odvoze tu vodu, a miris kanalizacije širi se po naselju.

Sada samo nedostaje nekakva zaraza?!

Kad obradim video, bilo bi zanimljivo vidjeti kako je to izgledalo.

Na kraju šaljem fekalne pozdrave gradskoj vlasti u Našem dičnom gradu!!


5
Obitelj i društvo / Odg: Sv. misa za Domovinu, 30.05. u 19:00 sati, NBDM
« Zadnji post kuntakinte Svibanj 29, 2018, 10:56:35 poslijepodne »
...Sveta misa za Domovinu bit će u srijedu 30. svibnja u 19:00 sati.

Župa Navještenja Blažene Djevice Marije
http://www.navjestenje.hr/txt/1/117/zupne_obavijesti_navjestenje_BDM


Vezano za temu;..
( http://www.forumgorica.com/index.php?topic=2524.msg45430#msg45430 )
6
Svijet / Odg: Treći Svjetski Rat; Shity job in Italy
« Zadnji post kuntakinte Svibanj 28, 2018, 01:32:12 prijepodne »
-Mattarella doesn't even hide it
MATTARELLA: EURO MEMBERSHIP FUNDAMENTAL FOR ITALY'S FUTURE

-Mai più servi di nessuno, l’Italia non è una colonia, non siamo schiavi di tedeschi o francesi, dello spread o della finanza.
A questo punto, con l’onestà, la coerenza e il coraggio di sempre, la parola deve tornare a voi!
#Primagliitaliani! Io non mollo.

-#EU deepstate ordered #Italia/n president Mattarella to block the nomination of Italy's new Finance Minister Paolo Savona, because he said that the Euro has been a historic mistake and only serves #Germany.

Unprecedented.

-German takeover of Italy underway

President Mattarella will give the mandate of forming a caretaker neutral government to Carlo Cottarelli - former Public Spending Commissioner.

-Italy’s Five Star Discusses Possible President Impeachment:Ansa

-What the...

Italians should rise up now, whether you are left-wing, right-wing, populist, non-populist, this is a full-blown freakin' EU coup and has nothing to do with democratic values.

-#Italy president Mattarella says that he will now propose a new government (which would be a "President government") and submit it to the Parliament vote. But which kind of government? So no new elections in sight, at least so far. What a mess.
7
Svijet / Odg: Treći Svjetski Rat
« Zadnji post kuntakinte Svibanj 21, 2018, 12:06:10 prijepodne »
...Tvrtka "Nord Stream 2 AG" počela je u zaljevu Greifswald pripremne radove za postavljanje cijevi na morskoj dionici plinovoda "Sjeverni tok-2".

...Osim Njemačke, i Finska je izdala sve neophodne dozvole za izgradnju i eksploataciju plinovoda. Pripremni radovi na morskoj dionici "Sjevernog toka-2" u ovoj zemlji već su započeti.

Postupak za dobijanje dozvola u drugim zemljama kroz koje prolazi plinovod, a to su Rusija, Švedska i Danska, odvija se po planu. Kako se očekuje, "Sjeverni tok-2" će u narednim mjesecima dobiti preostale dozvole. Gradnja plinovoda po planu treba početi ove godine.
https://hr.rbth.com/economics/81479-u-njemačkoj-počeli-pripremni-radovi-na-morskoj-dionici-sjevernog-toka-2

-

-US Gives Germany an Ultimatum: Drop Russian Gas Pipeline or Trade War Begins
#politics #europe #germany #tradewar

-Washington forbids Germany from the Nord Stream 2 pipeline with Russia, threatening a trade war. But as a dying empire goes into contortions, Europe is learning to push back.-A plan by the European Union to make direct oil payments to Iran after the US re-imposes sanctions against the country is seen to risk the start of a trade war between Europe and the United States.

-Europe reassures Iran of commitment to nuclear deal without US. The 28-nation EU, once the biggest importer of Iranian oil, hope to boost trade with Iran.

-The big test is whether Europe can devise a viable means of protecting European firms from US sanctions if they trade with Iran, especially with the Central Bank of Iran.  Many EU firms already deterred by existing US sanctions.

-#France is floating European financing tools to bypass U.S. sanction on #Iran (including ideas to use the European Investment Bank, the European Central Bank or ad-hoc instruments to trade)


A, Hrvoje?
Hrvoje je premenil ime v Yowo i premišla si o promene spola, il roda. Rod je očito več premenil.
Il izrod...
Nekaj...

A na Zapadu... se nastoji sprečiti simbioza ruske jeftine radne snage i energentov i evropske tehnike i tehnologije. Rat zmed EU i Rusije bi bil super ali su šah i judo malo zaj* stvari.
Se je više delikventov v razredu.
8
Lokalna politika / Odg: Beusova tvornica laži
« Zadnji post Sledgehammer Svibanj 20, 2018, 11:32:31 prijepodne »
Muljaža na hrvatski način. Čovjek promijenio ime i glasao sam za sebe i ušao u Sabor sa jednim glasom !

Sada je dopresjednik stranke GLAS , koja je ušla u koaliciju sa IDS-om i strankom Pametno (čiji je donator i kriminalna ministrica iz afere Borg - Dalićka)
Prvo mijenja ime i prezime, a onda i nacionalnost... što je sljedeće? Spol?

Na velikogoričkom području 2011. bilo je 109 registriranih Nijemaca, ali za prošle izbore za predstavnike njemačke manjine upisana su samo dva kandidata. A na izborima su dobili - jedan glas! Naime, Goran Beus Richembergh glasao je u Velikoj Gorici i izabrao sam sebe – rekao je koordinator za nacionalne manjine Grada Zagreba Imbro Berkeš!

To u ovoj situaciji znači da je on izabran za predstavnika Nijemaca. Njegova ambicije nisu jasne, poglavito jer njegova prošlost ničime ne dokazuje da je on Nijemac. Njegovo rođeno ime je Emir Tahirović, a otac mu se zove Edhem Tahirovć iz Goražda.

Raspitujući se za Richembergha s predstavnicima Narodnog saveza Nijemaca u RH, koji s Goranom Beusom imaju ne baš dobra iskustva: godinama ih je opsjedao pismima u kojima ih je pokušavao uvjeriti da je potomak stare austrijske grofovske obitelji, no oni su i u razgovoru s Beusovom majkom zaključili da je riječ o sinovim fikcijama. Svojedobno se uključio i u rad Židovske općine Zagreb, no njegov stvarni identitet i tamo je bio vrlo brzo otkriven.

Mediji saborskog zastupnika Beusa prozivaju za protuhrvatsko djelovanje još od srednjoškolskih dana, kada je kod majke živio u Splitu. Tada je prijavio dvije djevojke da su gledale operu “Nikola Šubić Zrinski”!! Optužio ih je za ustaštvo! Inače, taj Tahirović je bio i istaknuti špijun UDBE pod kodnim imenom "Odisej", o čemu postoje neoborivi dokazi i preslike njegovih izvješća i dossiera kod UDBE.

U veljači 2008., kad je već postao saborski zastupnik, lokalni mediji u Velikoj Gorici otkrili su još jednu zanimljivost iz Beusove biografije: lažno predstavljanje. Naime, u stranačkim dokumentima HNS-a on je za sebe napisao da ima VSS, no provjerom na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu utvrđeno je da to nije točno: Beus je studij politologije upisao 1985., no već dvadesetak godina ondje se vodi - kao apsolvent.

Bivši HNS-ovac i dugogodišnji saborski zastupnik Goran Beus Richembergh rođen je 31. srpnja 1965. u Splitu kao Emir Tito. Rođen je u obitelji oca Tiro Edhema i majke Marije Beus. Kao dijete dobiva majčino prezime, a s napunjenih 20 godina dodaje si (izmišlja) njemačko prezime Richembergh.

9
Svijet / Odg: Treći Svjetski Rat
« Zadnji post kuntakinte Svibanj 20, 2018, 12:44:38 prijepodne »
Izrael se ponaša v "svem dvorišču" kak "mad dog", negdo s kem se ne splati tuči.
Hezbolah. Pojave se od nikud i nestanu posle napada, židovi nemaju pojma kaj jem se dogodilo. Da napadnu nijovu bazu, punkt ili sl. si moraju biti vubiti. Ak je negdo preživel dokrajči ga se v bolnice, ak nekoga do tu spada ni bilo i bil je npr. doma, dojde mu se domom i reši ga se doma... Bes pardona z jene i druge strane. Ali oni imaju sasma nekakvu drugu filozofiju života i smrti...

IDF soldier executes wounded Palestinian stabbing attack...
https://youtu.be/tvBH671uoDE

Veli doktor, ovaj još živ, pucajte mu u glavu.

Sat,.. imamo i drugu felu židovov kaj su protiv cionističke politike i države Izrael jel vele da je Bog rekel da židovi nigdar više nesmeju imati svoju državu, da je to protiv Božjega zakona, vole , ili reči.
10
Svijet / Odg: Treći Svjetski Rat
« Zadnji post Sledgehammer Svibanj 19, 2018, 01:19:02 poslijepodne »
Evo ti malo i o Židovima, Hitler je za njih mala beba.

http://istinomprotivlazi.com/component/k2/1480-ubojstva-goyima-nezidova-su-sasvim-opravdana-tvrdi-izraelski-rabin-autor-najcitanije-knjige-u-kojoj-pise-da-je-u-redu-ubijati-i-nezidovsku-djecu

 'Ubojstva goyima (nežidova) su sasvim opravdana', tvrdi izraelski rabin autor najčitanije knjige u kojoj piše da je u redu ubijati i nežidovsku djecu!

'Ako oni (Palestinci) ne stanu nakon što mi ubijemo 100 njihovih ljudi, tada moramo ubiti 1.000. Ako oni ne stanu nakon što mi ubijemo 1.000 tada moramo ubiti 10.000., pa čak i milijun Palestinaca. Koliko god ih treba ubiti, da bismo ih zaustavili.''

Svakoga dana nalazimo na sve više dokaza o ponerizaciji društva (utjecaju psihopata na društvo), iako medijski oligopol koji kontrolira 95% medijskog prostora i te kako pazi da nam se ne serviraju negativne vijesti iz države Izrael, osim ako su za takvo što krivi Palestinci.

Na svjetlo dana izašla je i knjiga 'Kraljevska Tora' koju je napisao rabin Yitzhak Shapira. Njegova knjiga vrvi opravdavanjima ubojstava 'goyima' nežidova. On piše kako takvo što uopće nije kažnjivo jer stari rabinski izvori i Tora koju je napisao sam bog Židova objašnjavaju kako se Židovi trebaju braniti te trebaju uništiti sve one koji nisu njihove vjere, čak i djecu jer takva djeca uopće nisu nevina, nisu Židovi i ne priznaju židovske zakone i vjeru. Knjiga je nedugo nakon publikacije postala hit i najčitanija knjiga u državi Izrael. Između ostalog Shapira je napisao u svojoj knjizi:

''Ako ubijemo goyima (nevjernika) koji je griješio ili koji je prekršio bilo koju od sedam Noinih zapovijedi, a nama je stalo do božjih zapovijedi – tu nema ništa loše s ubojstvom''.

Nakon što su se neke organizacije za obranu ljudskih sloboda i civilnog prava pobunile protiv Shapirinog pisanja on je izjavio: 'Ubojstva goyima su sasvim opravdana od strane Tore i Talmuda.' (op.a. od Talmuda da, ali od Tore zasigurno ne). Nedugo nakon objave ove knjige u Jeruzalemu su se skupili svi najvažniji izraelski rabini kako bi ga obranili smatrajući da je Shapirova knjiga odraz pravednosti iz Tore, te da bi Izraelci trebali pratiti ono što im Tora govori.

Iako su se protiv Shapira podigle liberalne osobe u Izraelu, činjenica je kako mnogi rabini dijele njegova stanovišta. Branili su ga i rabini poput Yitzhak Ginsburga i Ya’akov Yosefa, a branio ga je i glavni izraelski rabin Mordecahi Elyahu koji je apelirao na izraelske vojnike nakon ofanzive u Gazi da ne oklijevaju u ubijanju neprijateljske djece ako će to spasiti same vojnike. Rekao je:

''Ako oni (Palestinci) ne stanu nakon što mi ubijemo 100 njihovih ljudi, tada moramo ubiti 1.000. Ako oni ne stanu nakon što mi ubijemo 1.000 tada moramo ubiti 10.000., pa čak i milijun Palestinaca. Koliko god ih treba ubiti, da bismo ih zaustavili.''

Stoga uopće ne čudi da je 2006. Rabinski savjet židovskih naselja na Zapadnoj obali tražio od izraelske vojske: 'Ignoriranje kršćanskog morala krivice od ubijanja neprijatelja, te da unište neprijatelje u sjevernom Libanonu i Gazi'. Ne tako davne 2011. Shapira je izjavio medijima kako se uopće ne kaje za pisanje takve knjige jer je ona 'bila prijeko potrebna':

''Ne kajem se što sam napisao ovu knjigu, ne kajem se što je kreirao svemogući Bog i ne kajem se što je ona objavljena. Vjerujem da je upravo zbog toga ona tako široko prihvaćena i da je zbog toga dobila tako veliku publiku''.

Treba li bilo što dodati?

'Ovo je još jedan dokaz da je cionistički Izrael glavni izvor zla i sa Amerikom (Deep State) prijetnja susjedima i cijelom svijetu. To vidimo i ovih dana nakon hladnokrvnih likvidacija palestinskih protestanata u kojima su ubili: 61 osobu, a ranili 2771 osobu, od toga 203 djece, 78 žena i 12 novinara. Nažalost ''naši'' multi-kulti klimavci, sa zanimanjem političari, tzv. hrvatski predsjednici ili premijeri, odlaze u isti taj Izrael klanjati se ocu cionizma, Theodoru Herzlu.

Izvor: Ljubica Šaran / Matrix World
 Str: [1] 2 3 ... 10