Autor Tema: Hdz  (Posjeta: 27537 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mojca

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 213
 • Karma: +0/-0
Hdz
« : Svibanj 02, 2010, 07:40:16 prijepodne »
Trenutna bolna točka  je imenovanje novih članova skupštine i smjena gradonačelnika kao jedinog člana.
1)na prošlim izborima gradonačelnik je dobio večinu glasova,time i pobjedu,ali ne i hdz.
Hdz je gubitnik tj.oporba u gradu.
2)Kad je Barišić stupio na vlast,promijenio je odluku kojom su u skupstini članovi gradonačelnik,dogradonačelnici i čini mi se 6 članova(ovo ću provjeriti,ovih 6 članova) i postavio jedinog sebe za člana.

3)nadalje,smjenio je sve direktore gradskih firmi,postavio svoje stranačke kolege po zaslugama,tražio smjenu svih pročelnika,kad nije mogao to ostvariti jer su birani natječajem počeo psihičku torturu nadajuči se da će sami odstupiti.Smjenio je sve nadzorne odbore i također postavio sve redom svoje stranačke kolege.

4)Sada nakon promjene ,tj .provođenja zakona i tumačenja,tj odluke ustavnog suda ide u tu krajnost govoreći da je odluka suda nezakonita ,jer njemu nejde u prilog.
5)Brine jadan za sudbinu tih direktora i za sudbinu firmi koje će sve redom sada propasti jer neće njima upravljati stranački zaslužnici koji su ih u ovih nekoliko mjeseci digli iz pepela,spasili od neprijatelja(neznam kojih,valjda onih koji nisu htjeli krasti) i postigli najbolji rezultat u tako kratko vrijeme.
U isto vrijeme svoju neučinkovitost i nenapredak obrazlaže neiskustvom i razlozima što je prvi puta gradonačelnik ,te mu treba vremena dok se snađe.


Tu mu brže bolje uskaču i haesesovci jer se radi i o njihovima koji sjede na nekim mjestima,te ističu brigu i nezadovoljsto načinom rada GV
Kako se nisu brinuli za sve one koje su posmjenjivali kad je Barišić postao gradonačelnik?
Zašto je u redu kad oni smjenjuju i te vjesti se ne objavljuju na sva zvona,a ove da?
Zašto je strašna sudbina (vežem se na izjavu Barišića u Vukovini kod obilaska parkirališta)direktora koje je poveo sa sobom,a na tom mjestu su par mjeseci,a nije bila strašna onih koji su na tim mjestima bili nekoliko godina i postigli dobre rezultate.Npr. Mario Šipušić je radio odličan posao,a smjenjen je samo zbog davanja potpore krivoj strani.Da je bilo obrnuto bio bi najbolji direktor.Npr Gsg rezultat odličan,a smjena ponovo zbog krive strane.

Gradonačelniče Vas su birali građani,kao i GV i jedni i drugi imate vlast,što prije to shvatite i počnete surađivati ,ostvarit čete nešto na dobrobit nas građana.Stalna želja za osvetom i nastojanje dobivanja prevlasti u GV unazađuje naš grad,a to će građani prepoznati,jer oči im se ipak otvaraju.

Offline mojca

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 213
 • Karma: +0/-0
Odg: Hdz
« Odgovori #1 : Svibanj 02, 2010, 01:00:51 poslijepodne »

Barišić: Oporba neka se bavi politikom i politikantstvom, a ja ću projektima i problemima građana
30.04.2010.

obilazak1Projekt uređenja parkirališta sa 45 parkirnih mjesta s kompletno uređenom odvodnjom ispred crkve u Vukovini pri samom je kraju. Predstoji još uređenje pješačkih staza, asfaltiranje i holtikulturno uređenje.

Vrijednost radova, koje izvodi VG komunalac iznosi 1.500,000,00 kn, a obišao ih je danas gradonačelnik Dražen Barišić u pratnji dvojice zamjenika i direktora VG komunalca Josipa Kolarca i VG vodoopskrbe Jure Galića. Obilasku je nazočio i župnik Đuro Sabolek, koji je istaknuo kako uređenje ovog parkirališta čeka punih 20 godina.

Ovom prigodom radnici su uzeli predah od posla uz ribice kojima ih je na gradilištu počastio gradonačelnik i s njima prodiskutirao aktualna događanja. Pojedini radnici osjećaju strah za svoja radna mjesta, budući da je Gradsko vijeće jučer donijelo odluku o promjeni Skupština gradskih poduzeća. No, gradonačelnik mirno poručuje kako se ništa nije promijenilo.

„Moj osnovni cilj i motiv na mjestu gradonačelnika je rad i projekti koje sam obećao građanima Velike Gorice. Dakle, nastavljam raditi kao što sam radio i do sada – po zakonu i u interesu građana i grada. Ne želim se zamarati time tko će sjediti u kojem nadzornom odboru ili skupštini“ – izjavio je gradonačelnik.
Sad je, nakon ove sjednice, potpuno jasno da gospodin Beus, Picula, gospođa Fabijančić i ostali uopće ne razmišljaju o razvojnim projektima Velike Gorice. Njima je bitno isključivo gdje će tko sjediti, koju će poziciju imati i u koliko će skupština biti i po kojoj od tih osnova dobivati naknadu. Dokaz je to da cijeli život žive samo i isključivo od politike, za politiku i na osnovu toga skupljaju naknade. Za razliku od njih, gradonačelnik Barišić je prije svega gradonačelnik koji je na usluzi svojim građanima i tako će i ostati.

„Ovaj postupak Gradskog vijeća je svojevrsno njihovo forsiranje zakona i pravnih okvira, koje čak i nisu poštivali u punoj proceduri (Ustavni sud je svojim pravorijekom rekao da Gradovi uređenje skupština trebaju regulirati Statutom; oni to nisu učinili), osim toga niti su od građana dobili povjerenje da vode grad – ne moram podsjećat da su se za gradonačelnika kandidirali i gospodin Beus i gospodin Picula. Građani im nisu dali povjerenje za vođenje grada, ali se oni nažalost s time ne mogu pomiriti. U svakom slučaju, neka se oni i dalje bore za „fotelje“ i naknade, a ja ću za građane i projekte“ – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.  >:D

Offline mojca

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 213
 • Karma: +0/-0
Odg: Hdz
« Odgovori #2 : Svibanj 02, 2010, 01:06:57 poslijepodne »
Tko tu koga

Kad je on smjenjivao i otpuštao nije se bavio politikanstvom,ideš.......nego čime?
Pa kog je nakon smjena postavio nego podobnike nijednog stručnjaka.Rad za građane bi bio da je na ta mjesta zaposlio stručne ljude i izuzeo ih iz ralja politike.Tako ja vidim rad za dobrobit građana.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5156
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Hdz
« Odgovori #3 : Svibanj 02, 2010, 01:42:17 poslijepodne »
Tako ja vidim rad za dobrobit građana.

Tvoj vid ne vidi političku realnost koja je uvijek prisutna, nego tvoj vid idealizira stvari.

Postavljanje svojih ljudi je najnormalnija stvar, jer svaki šef sebi bira suradnike i tako u startu reže krila onima koji bi mu mogli raditi iza leđa.

Da si ti direktor negdje, zar bi imala za tajnicu osobu koja ti radi iza leđa, otkriva tvoje tajne, širi tračeve o tebi, prisluškuje ti razgovore, kemija tebi iza leđa u svakom smislu, čak ti i otima muškarce koji navraćaju u tvoj ured, a ti flertaš sa njima?? Bi li ju imala??

I ja mislim.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

shaka zulu

 • Gost
Odg: Hdz
« Odgovori #4 : Svibanj 02, 2010, 02:17:48 poslijepodne »

shaka zulu

 • Gost
Odg: Hdz
« Odgovori #5 : Svibanj 02, 2010, 02:18:39 poslijepodne »
PRIOPĆENJE ZA MEDIJE       
Friday, 30 April 2010 
Rješenjem Ustavnog suda Republike Hrvatske od 17. ožujka 2010. godine (Narodne novine br. 36/2010) riješeno je da građani pravo na lokalnu samoupravu ostvaruju preko lokalnog predstavničkog tijela, te odredio nadležnost za imenovanje odnosno razrješenje članova, predstavnika ili poslovodnih organa u upravnim vijećima javnih ustanova, trgovačkih društava ili drugih pravnih osoba kojih je osnivač, vlasnik ili član jedinica lokalne samouprave. 

Ustavni sud Republike Hrvatske smatra da općinski načelnici, gradonačelnici odnosno župani nemaju zakonsku ovlast izbora, imenovanja ili razrješenja osoba čije je djelovanje od interesa za jedinicu lokalne samouprave, odnosno da im je ta ovlast inherentna s obzirom na narav poslova koje obavljaju. 

To iz razloga jer ovlast zastupanja u smislu Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, ne obuhvaća ovlast imenovanja članova i predstavnika jedinice lokalne samouprave u skupštinama trgovačkih društava kojih je osnivač jedinica lokalne samouprave.


Pravo zastupanja jedinice lokalne samouprave odnosi se na zakonsko zastupanje tih jedinica „ prema van „ (primjerice, na sudu, prema trećim osobama, drugim državnim i javnim tijelima, itd.). Statut jedinice lokalne samouprave određuje tijelo koje je za to nadležno. Nadalje, odredbe Zakona o trgovačkim društvima nisu mjerodavne za određivanje tijela nadležnog za imenovanje odnosno razrješenje predstavnika jedinice lokalne samouprave u skupštinama i drugima tijelima trgovačkih društava.

I, završno, Ustavni sud Republike Hrvatske napominje da su pravna stajališta izražena u navedenom Rješenju opće pravne naravi i obvezujuća za sve jedinice lokalne samouprave u kojima postoji ili će se eventualno pojaviti problem koji je bio predmet ispitivanja u tom ustavnosudskom postupku.

Statut Grada Velike Gorice određuje da je Gradsko vijeće nadležno za statusne promjene u trgovačkim društvima u kojima je Grad jedini vlasnik.


Slijedom navedenog, Gradsko vijeće Grada Velike Gorice je na svojoj 8. sjednici dana 29. travnja 2010. donijelo odluku kojom je, između ostalog, imenovalo Skupštinu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Velike Gorice: „VG Komunalac“ d.o.o., „VG Čistoća“ d.o.o., „VG Poduzetnički centar“ d.o.o., „VG Vodoopskrba“ do.o. i „Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica“ d.o.o. u sastavu Vesna Fabijančić Križanić, predsjednica, te Tonino Picula, Goran Beus Richembergh, Tajana Amšel Zelenika, Željko Fadljević i Ozren Robić, članovi. 

S obzirom na Rješenje Ustavnog suda, Statut Grada Velike Gorice i Odluku Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, skupštine trgovačkih društava sastat će se u najskorijem mogućem roku i preuzeti dužnosti koje proizlaze iz zakona sukladno Rješenju Ustavnog suda Republike Hrvatske. 

O svim daljnjim aktovnostima, javnost će biti pravovremeno obaviještena.   

 

Vesna Fabijančić-Križanić

Predsjednica Skupštine
 
http://hns-vg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=1

Uf,da mi je tu još Zlatek Bukovec,žnemi bi pod pomeli...

Sleđ..?
Dej se vrni ze šume vun...

shaka zulu

 • Gost
Odg: Hdz
« Odgovori #6 : Svibanj 02, 2010, 02:21:49 poslijepodne »
...
Njima je bitno isključivo gdje će tko sjediti, koju će poziciju imati i u koliko će skupština biti i po kojoj od tih osnova dobivati naknadu. Dokaz je to da cijeli život žive samo i isključivo od politike, za politiku i na osnovu toga skupljaju naknade. Za razliku od njih, gradonačelnik Barišić je prije svega gradonačelnik koji je na usluzi svojim građanima i tako će i ostati.
...
http://www.gorica.hr/2010/04/barisic-oporba-neka-se-bavi-politikom-i-politikantstvom-a-ja-cu-projektima-i-problemima-gradana/

Barišić je prije svega gradonačelnik koji je na usluzi SVOJIM građanima i tako će i ostati

Dober je mali!
Mali,a več gradonačelnik.
To je mleko!!!

plemenitashica

 • Gost
Odg: Hdz
« Odgovori #7 : Svibanj 02, 2010, 04:29:43 poslijepodne »
Citat:
„Sad je, nakon ove sjednice, potpuno jasno da gospodin Beus, Picula, gospođa Fabijančić i ostali uopće ne razmišljaju o razvojnim projektima Velike Gorice. Njima je bitno isključivo gdje će tko sjediti, koju će poziciju imati i u koliko će skupština biti i po kojoj od tih osnova dobivati naknadu.“

A od lanjskog ljeta je isključivo sjedio gradonačelnik. Samovoljno je smjenio sve članove svih skupština i zasjeo na poziciju. I vjerojatno dobivao naknadu. Tko se bavio projektnima grada?
I zanimljivo, GV ima to pravo, i vijećnici su to ispoštovali, a gradonačelnik koji radi po zakonu - nije.

Citat:
„Dokaz je to da cijeli život žive samo i isključivo od politike, za politiku i na osnovu toga skupljaju naknade. Za razliku od njih, gradonačelnik Barišić je prije svega gradonačelnik koji je na usluzi svojim građanima i tako će i ostati.“

Nadam se, da će od sada tako biti, jer neće gubiti vrijeme na gradska poduzeća i pročelnike, nego na projekte, pa neće ubuduće potpisivati PredUgovore napamet, a niti na nagovor svojih takozvanih savjetnika.

A za razliku od gradonačelnika koji je prije svega gradonačelnik,  nisam nigdje pročitala da Beus, Picula i VFK ne rade i ne žive od politike, pa ljudi su političari, što je tu čudno?

Citat:
„Ovaj postupak Gradskog vijeća je svojevrsno njihovo forsiranje zakona i pravnih okvira, koje čak i nisu poštivali u punoj proceduri (Ustavni sud je svojim pravorijekom rekao da Gradovi uređenje skupština trebaju regulirati Statutom; oni to nisu učinili) - poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.“

Statut Grada Velike Gorice određuje da je Gradsko vijeće nadležno za statusne promjene u trgovačkim društvima u kojima je Grad jedini vlasnik.

Nisu regulirali Statutom? Pa kaj za ovo trebaš biti odvjetnik Bučanac i drugovi pa da razumiješ da Statut grada postoji i da se prema tom dokumentu trebaju izvršiti promjene?

Ili gradonačelnik vjeruje da Statuta nema, pa kad je on smjenjivao članove na nagovor nakaze i S zavoja onda je kao radio po zakonu (a mimo Statuta), a sad GV forsira zakon u skladu sa Statutom za koji on još uvijek ne zna.


plemenitashica

 • Gost
Odg: Hdz
« Odgovori #8 : Svibanj 02, 2010, 04:31:51 poslijepodne »
Nego, kad je već otvorena tema "Hdz" -  zna li netko kaj HDZ radi po pitanjima ovog grada (neću reći zavičaja, jer njima je Turopolje u VG)? Zar se samo bavi gradonačelnikom? Imam dojam da bi najradije svi bili (ili jesu) gradonačelnik.
Ukoro očekujem natpise na majcama: Svi smo mi gradonačelnik.

Offline mojca

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 213
 • Karma: +0/-0
Odg: Hdz
« Odgovori #9 : Svibanj 02, 2010, 05:38:35 poslijepodne »
Svi su potpuno uvjereni da su gradonačelnik,pogotovu Šimunović i Vidović.

A šta rade po pitanju svog zavičaja,ah........dali je to njihov zavičaj?

acer1

 • Gost
Odg: Hdz
« Odgovori #10 : Svibanj 02, 2010, 06:47:56 poslijepodne »
Svi su potpuno uvjereni da su gradonačelnik,pogotovu Šimunović i Vidović.

A šta rade po pitanju svog zavičaja,ah........dali je to njihov zavičaj?

To je njihova verzija

shaka zulu

 • Gost
Odg: Hdz
« Odgovori #11 : Svibanj 02, 2010, 09:18:00 poslijepodne »
Imam dojam da bi najradije svi bili (ili jesu) gradonačelnik.
Ukoro očekujem natpise na majcama gačama: Svi smo mi gradonačelnik.

Svi su potpuno uvjereni da su gradonačelnik,pogotovu Šimunović i Vidović.

Da neznam kak je prinami bi rekel da misliš/te na rektoskopiju...
 ^-^  ^-^  ^-^
Mrel bum!!!

sused

 • Gost
Odg: Hdz
« Odgovori #12 : Svibanj 04, 2010, 10:31:20 prijepodne »
Svi su potpuno uvjereni da su gradonačelnik,pogotovu Šimunović i Vidović.

A šta rade po pitanju svog zavičaja,ah........dali je to njihov zavičaj?

ne, nije njihov zavičaj, vjerojatno je od bivšeg gradonačelnika.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5156
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Hdz
« Odgovori #13 : Svibanj 04, 2010, 11:40:05 prijepodne »
zna li netko kaj HDZ radi po pitanjima ovog grada (neću reći zavičaja, jer njima je Turopolje u VG)?

A kome to nije Turopolje SAMO i ISKLJUČIVO Velika Gorica?

Tvojoj gorljivoj oporbi koja pred izbore nije ni bila obišla 80% onih čije glasove žele??

Osobno, meni je Turopolje SVE OSIM Velike Gorice...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline mojca

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 213
 • Karma: +0/-0
Odg: Hdz
« Odgovori #14 : Svibanj 04, 2010, 11:47:35 prijepodne »
Na koju oporbu misliš?

Možda ti nije poznato ,ali na predstavljanjima stranaka pred izbore HNS je obišao večinu Turopolja,ne grada Velike Gorice,nego okolice kao što to radi i danas kad nisu izbori jer mu je stalo do svih građana.