Slobodno > Birtija

Glazba

<< < (80/81) > >>

kuntakinte:
Poklade zenekar - Keresztapa (godfather theme)
Poklade zenekar - Keresztapa (godfather theme)

kuntakinte:
"Njezin profum", Mauro Staraj & La Banda
"Njezin profum", Mauro Staraj & La Banda

kuntakinte:
Serđo Valić-kome sam se zamjerio ja (official video)
Serđo Valić-kome sam se zamjerio ja (official video)
Na TV Istri je 11. veljače premijerno prikazan video spot Serđa Valića za pjesmu „Kome sam se zamjerio ja", koji je sniman u Labinu. Pjesma je inače socijalne tematike, tekst je napisao Bratislav Zlatanović, glazbu Žare Siriščević, a autor aranžmana je Mauro Giorgi. Irena Giorgi Kuhar pjeva prateći vokal, a na harmonici je Mladen Radolović. Glavnina kadrova snimljena je na Trgu labinskih rudara, te u caffe baru Bač i fast foodu Forever. Režiju spota potpisuje Zoran Burazerović-Zoka iz Pule.Text preuzet sa istarskog.hr portala(R.M.)

kuntakinte:
Malvazija Band - MOJ KUME PJAN
Malvazija Band - MOJ KUME PJAN

Levaj se, levaj se, kume !!!  ;D  ;D  ;D

kuntakinte:
Franci Blaskovic & Marko Brecelj - Fak d sistem
https://www.youtube.com/watch?v=7391f-WGntA

Franci Blašković
 Franci Blašković (Franko) (Pula, 1947.), kantautor, rocker, glazbenik alternative, osnivač grupe "Gori Ussi Winnetou",
 Franci Blašković svestrana je osoba koja na sebi svojstven način sudjeluje u kulturnim i političkim zbivanjima na području Istre, Hrvatske i bivše Jugoslavije. Alternativan pristup glazbi i imidžu je slijed nekoliko faza rockerskog bunta, koketiranja s političkom vlašću IDS-a, te žestoke opozicije toj istoj vlasti na "njihovu rasprodaju teritorija i kulturnog identiteta Istre".
 Predsjednik je Lige za boj protiv turizma.
 Zajedno s Budimirom Žižovićem i Nadanom Rojnićem objavio knjigu "United Fumadorssss" (1993). Zajedno s Dragom Orlićem objavio je knjige "Daž daždi miš prdi" (1998). i "Is-tri-janci" (2005).
 Za kompletnu diskografiju vidi članak Gori Ussi Winnetou.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Franci_Bla%C5%A1kovi%C4%87

...Od 2005. Gori Ussi Winnetou zajedno s Partijskom ćelijom Opatija kreću u mahnito snimanje albuma "jednom mjesečno". Te su ih godine snimili dvanaest, 2006. osam, 2007. devet, a u 2008. godini deset. Koncertom u Voloskom u siječnju 2009. godine Franci raspušta grupu te snima pod drugim imenima: Fonja Big Bend, Nja nja Mirko fra Slavko te Rostiglio.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Gori_Ussi_Winnetou

...Kobra je u brajdi (Ni ti ga ča ti ga je Istra Vol. 1) je trinaesti album grupe Gori Ussi Winnetou snimljen 2003. godine. Zajedno s Francijem Blaškovićem na albumu je svirala i Partijska ćelija GUW Opatija. Album se bavi velikim ličnostima i važnim marginalcima koji su odigrali svoju herojsku ulogu u istarskoj povijesti neovisno o prilikama koje su ih obezvrijeđivale ili slavile. Tako su se na istom albumu našli zapovjednik flote Države SHS Janko Vuković Podkapelski, mletački senator Gabriele Emo koji je spriječio demontiranje pulske Arene kako bi se spomenik prenio u Veneciju, Paul Kupelweiser koji je dao urediti otočje Brijuni, Ivan Cankar koji je kraće vrijeme živio u Puli i drugi. Neke su pjesme odsvirane dva puta, zajedno sa sastavom i samo na klavijaturama. Glazbeni internet magazin Rirock.com svrstao ga je na 27. mjesto ljestvice Top trideset najboljih hrvatskih albuma svih vremena.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kobra_je_u_brajdi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju