Tehnika narodu > Internet i računala

Prognoza preko cijelog zaslona

(1/1)

Stjepan:
Weather Underground ima novi servis koji se zove Full Screen Weather http://www.wunderground.com/auto/wxmap/

Ako unesete Velika Gorica kao lokaciju dobiju se tri izvora podataka od kojih je jedan PWS ili Personal weather station Visoki Brijeg.

WU ima i posebnu stranicu s uputama kako postaviti osobnu meteorološku stanicu: http://www.wunderground.com/weatherstation/index.asp

Bilo bi dobro kad bi tih OMS-a kod nas bilo više, pojedini poslovni subjekti kod nas bi mogli svaki u svojem mjestu sponzorirati postavljanje takve stanice, a to bi im bila i svojevrsna promocija.

Na prvi gugl sam naletio na http://www.amteh.hr koji nudi Davis Istruments stanice po starom principu da je cijena kod nas = cijena u dolarima * 10.

Kod nas postoji i CROMETEO udruga koja na svojim stranicama navodi:


--- Citat: ---Udruga Crometeo ima ambiciozne planove. Njezini članovi namjeravaju nastaviti praćenje (motrenje) meteorološki prilika u Hrvatskoj i inozemstvu (u granicama objektivnih mogućnosti), te rezultate toga motrenja javno objavljivati na forumu i stranici udruge. Jedan od osnovnih ciljeva udruge je stvaranje mreže automatskih vremenskih postaja u Hrvatskoj, koju bi održavali njeni članovi, a podaci bi bili javno dostupni.
--- Kraj citata ---

idelac:
Nisi znao za www.pljusak.com ?

Stjepan:
Ne, ali vidim da je tu i bliska veza s CROMETEO stranicama.

Vegi:
Dobro jutro, đezeri  ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju