Autor Tema: Gradonačelnik,glavom i bradom,nepatvoren,kao takav  (Posjeta: 153612 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1748
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Gradonačelnik,glavom i bradom,nepatvoren,kao takav
« Odgovori #525 : Travanj 26, 2015, 01:44:13 poslijepodne »
J.u.A. Frischeis; Investitori u RH nisu došli s namjerom da pomognu Hrvate već da okoriste sebe

Gradonačelniče drago mi je da ste još na slobodi da možete večeras uživo čuti posljedice ovoga što ste prošle godine učinili u vatrogasnoj zajednici

- rekao je 11. travnja 2014. godine HDZ-ov vijećnik  Krešo Hubak Barišiću na Godišnjoj izvještajnoj skupštini Vatrogasne zajednice Velike Gorice. Bio je ovo još jedan pokazatelj razjedinjenja između samih članova HDZ-a, a i neslaganja gradskih vijećnika sa postupanjima i odlukama gradonačelnika Velike Gorice.  Razloga za takve stavove ostalih vijećnika ima više, no najveći prijepor još od 2011 godine nastao je upravo zbog forsiranja od strane gradonačelnika Dražena  Barišića na prodaji gradskih zemljišta i zemljišta lociranih pored Kauflanda u Velikoj Gorici.  Tada su HDZ-ovci Barišiću okrenuli leđa i skinuli s dnevnog reda prodaju gradskog zemljišta procijenjenog na 18.000.000,00 kn. No Barišićeva upornost  očigledno je jača od razumnih odluka gradskih vijećnika koji su već tada 2011 godine naslućivali da “tu nešto smrdi!


Eto. Nije samo sportska dvorana u pitanju, ima toga očito više. A najinteresantniji je zadnji dio članka:

"Nije bilo dosta to što je rastrajbano 22 mil od dvorane, nije dosta proračuna iz kojih nije ništa napravljeno, osim nešto malo što je došlo “s druge strane”, nije dosta što su grad ponovo kreditno zadužili, nije dosta što i unatoč tomu grad ima veliki minus i ove godine, nije dosta što se zapošljavalo na izmišljena radna mjesta a novac iz proračuna tako isisavao, umjesto da se i postojeći kadar gradske uprave racionalizirao (pa i pored toga nema nikakvih pomaka u radu gradske uprave), što se zapošljavalo unutar gradskih firmi! To su valjda shvatili i pojedini vijećnici HDZ i ne daju više povjerenje Barišiću, kako bi upravljao novcima od prodaje zemljišta jer očito ne upravlja dobro. Kaj ti tu nije jasno?“ – postavio je pitanje jedan od forumaša na Forum Velika Gorica, a i mi se pitamo isto! Možda iz DORH-a i USKOK-a uskoro na sva pitanja dobijemo odgovor!

Leži li odgovor u tome da je Igor Barišić voditelj poslovnice J.u.A. Frischeis Rijeka i jedna od važnijih osoba u J.u.A. Frischeis d.o.o., dok je Dražen Barišić gradonačelnik Grada Velika Gorica? Kada smo ovo pitanje postavili Danielu Simu istaknuvši da nam odgovor treba za članak na www.hazud.hrzaprijetio nam je, pri tom spomenuvši svoju političku moć!  HDZ-ovu vjerovatno!"


Kaj sad reći?
I o kakvom se tu forumu "Forum Velika Gorica" prića? Jel o ovom našem? Onaj službeni je ukinut, kaj ne? Onda bi to moral biti ovaj?!?!

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1748
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Gradonačelnik,glavom i bradom,nepatvoren,kao takav
« Odgovori #526 : Svibanj 07, 2015, 08:51:35 poslijepodne »
Kako se gradonačelnik Barišić spretno kiti tuđim perjem!

"Za gradonačelnika Dražena Barišića može se reći da nema velike rezultate u vođenju Grada, ali mu je politički marketing izuzetno dobra. Nažalost, obično se svodi na spinove, zaobilaženje istine, prešućivanje, pa i na prijesne laži. U posljednje vrijeme tim marketinških blefera iza Barišića, daje najbolje od sebe. U slučaju pobune građana na Plesu i građanske inicijative Pleso nije geto, Barišić je, zapravo, bio vrlo suzdržan. Kao i kod ideje izgradnje mega termo centrale u Novome Čiču, i u slučaju zatvaranja kolnog i pješačkog prolaza s Plesa na Zračnu luku Zagreb, Barišić je mudro šutio i pustio da strani koncesionar radi najbolje u svom interesu. Kad je izbila otvorena pobuna, Barišić se nije pojavio na zboru građana niti je potpisao peticiju, ali dao je izjavu da podupire interese građana. Nakon nekoliko dana organizirao je sastanak predstavnika koncesionara, Grada i inicijative građana Plesa. Iako je bilo očito da Grad nije ništa poduzeo da spriječi stranog koncesionara u svojim nakanama da izolira Pleso i Goricu, u medijima je stav predstavnika Pleso nije geto izostavljen, ali je zato Barišić prikazan kao heroj koji, pazi sad, izjavljuje da će se za interese Plešana i ostalih građana „boriti do zadnje kapi krvi“. Licemjerje „par ekselans“, rekli bi Francuzi.

Dobro sam se nasmijao kada je u svim goričkim medijima koje Barišić obilato financira i kontrolira, objavljena velika reportaža s gradnje nove upravne zgrade Zračne luke Zagreb. Barišić komentira gradnju i najavljuje da će novi putnički terminal biti završen do kraja godine. Neupućeni čitatelj bi mogao pomisliti da Barišić osobno vodi izgradnju s kojom, u stvarnosti, ni Barišić ni Grad Velika Gorica nemaju nikakve veze, ali se u medijima stvara drugačiji utisak. Najnoviji primjer je, vjerojatno plaćeni ili od nekoga sponzorirani tekst o biciklističkim stazama u Gradu. Odmah se u dobrom starom „Bezgrešnjaku“ konstatira da je Velika Gorica najbiciklističkiji grad u Hrvatskoj?! Po čemu, po broju bicikala to sigurno nije! Treba otići u, primjerice, Čakovec ili Varaždin, da se vidi „biciklijada“ na djelu. Vodi li Gorica po intenzitetu biciklističkog prometa? Zar je desetak biciklista na sat u Zagrebačkoj ulici nekakva značajna „cifra“? U Zagrebačkoj je biciklistička staza izgrađena još krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je rekonstruirana glavna gradska ulica. Većina biciklističkih staza uz velikogoričke obilaznice gradila je i financirala država, a bivši ministar Šuker i bivša premijerka Jadranka Kosor su neusporedivo zaslužniji za njih od Barišića. On se prilikom otvaranja južne i sjeverne gradske obilaznice nije iz trećeg ešalona uzvanika ni vidio.

Grad je financirao izgradnju pješačke i biciklističke staze od Gorice do Velike Mlake, ali još za vrijeme gradonačelnika Picule. Ta vrlo ne prometna relacija se zaista ne može smatrati velikim dostignućem.

O onome što je Barišić u medijima na daleko najavljivao, izgradnju biciklističke staze do Vukovine i do Novoga Čiča, ni traga ni glasa.

Primjer podmetanja medijskog kukavičjeg jaja je i izgradnja zgrade HOK osiguranja, Meridijan 16 i obnova zgrade velikogoričke policijske postaje. U prva dva slučaja, riječ je o privatnim projektima kojima Grad nema veze, a zgradu policije obnavlja resorno ministarstvo. Ali to ne smeta gradonačelnika da kroz strogo kontrolirane medije govori o kranovima i bumu izgradnje u Gradu. Jedino što je Barišić kao gradonačelnik zaista izgradio je gradska sportska dvorana, ali to je sasvim sfušao. Prvo je potrošio novac koji mu je za dvoranu ostavio Picula, pa se bespotrebno sporio dvije godine s izvođačem, pa je podigao kredit, pa je dvorana nekvalitetno izgrađena i barem pet milijuna skuplja od Piculinog ugovora, a svime se, na kraju, bavi Uskok.

Ipak, treba reći da su Velikogoričani pješačkim i biciklističkim stazama u, i još više oko Grada, dobili prostor za sigurnu rekreaciju, bicikliranje, šetnju i rolanje. To svakako podiže kvalitetu življenja u Gradu, ali to ni po čemu nije zasluga sadašnjeg gradonačelnika. Ali izgleda da kititi se tuđim perjem gradonačelniku Barišiću nije ni neugodno ni nemoralno. Sve je očitije da njegovom političkom moralu, bezočno obmanjivanje građana i manipuliranje javnošću od strane njegova marketinškog tima, uopće ne smeta."


Nek se vidi, nek se zna. Kad se ono opet bira gradonačelnik?

Offline Snegi

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 15
 • Karma: +0/-0
Odg: Gradonačelnik,glavom i bradom,nepatvoren,kao takav
« Odgovori #527 : Travanj 01, 2018, 02:04:23 prijepodne »
I dalje je sve isto. Obećaje i dalje, izbjegava odgovore, novine provode propagandu, što li se promijenilo?