Osoblje > O forumgorica.com stranici

Moderatori

(1/5) > >>

Stjepan:
Kako sam pristalica pozitivne motivacije, za koju je dokazano da je djelotvornija od negativne, tako i ovdje na forumu nisam pristalica kažnjavanja na prvu loptu. Negativna motivacija demoralizira pojedinca i potiče stvaranje zle krvi. Zbog toga sam bio možda i previše tolerantan u nekim slučajevima kad sam računao da će se razgovorom riješiti stvari. Svi vi koji aktivno sudjelujete u forumu morate biti svjesni činjenice da ste dio jednog javnog medija kojeg čita određen i ne baš zanemariv broj ljudi. Možda neki od vas toga nisu svjesni, ali vi zbog toga imate društvenu ulogu i trebali bi djelovati pozitivno i biti konstruktivni. Jasno, ne bi trebali biti opterećeni tom činjenicom, ali bi se trebali više rukovoditi njome.

Bez obzira na stupanj tolerancija ipak je potrebno održavati red na forumu. Funkcije administratora i super moderatora su dodijeljene odmah prvog dana i to ljudima koji su bili inicijatori pokretanja novog foruma. Sada bi bio red da se tu stvari malo preslože te da se imenuju pravi moderatori koji mogu samostalno obavljati svoju dužnost (posjeduju tehničke i socijalne predispozicije za njezino samostalno obavljanje) te imaju dobru volju i dobre namjere. Pri tome bi trebali biti što više objektivni i bez predrasuda prema ostalim članovima foruma.

Od postojećih članova super moderatorske grupe ja bih na tu funkciju nominirao Točkicu koja je pokazala inicijativu i čini mi se da odgovara uvjetima.

Kako se ovaj izbor ne bi razvodnio u beskonačnim raspravama predlažem da:

a) članovi foruma predlože svoje kandidate za moderatore
b) održimo jedan sastanak uživo (svi su pozvani) gdje bi porazgovarali o moderatorima, a i o drugim detaljima vezanim uz rad foruma

Kao mjesto održavanja predlažem Restoran Grof (Mala Buna, http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=45.643247,16.055741&spn=0.001375,0.003484&t=h&z=19) u četvrtak (7.1.2010.) u 20h.

Molim da se u komentarima držite tematike. Ako vam ne odgovara lokacija, a namjeravate sigurno doći možete predložiti neko drugo mjesto koje ima dovoljno prostora i nije previše bučno.

Tur:
Ja mogu odmah reči da neću prisustvovati bilo kakvom sastanku uživo jer želim zadržati apsolutnu anonimnost.

Stjepan:
Prisustvovanje sastanku nije uvjet za moderatorsko mjesto.

Sastanak uživo je zgodan zbog toga jer je dogovor jednostavniji i brži.

Mlačanin:
Slažem se s prijedlogom.

Tur:

--- Citat: Stjepan - Siječanj 05, 2010, 09:37:53 prijepodne ---Prisustvovanje sastanku nije uvjet za moderatorsko mjesto.

Sastanak uživo je zgodan zbog toga jer je dogovor jednostavniji i brži.

--- Kraj citata ---

Ok. Ja govorim u svoje ime.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju