Tehnika narodu > Sam svoj majstor

Sajam solarne tehnologije u Sisku

(1/4) > >>

Stjepan:
http://www.pressexpress.hr/12898/najava

U subotu, 5. rujna 2009. godine u 10 sati, zamjenik gradonačelnika Drago Martinac otvorit će drugi po redu Sajam solarne tehnologije u Sisku koji će se održati na trgu Bana Josipa Jelačića, na prostoru ispred Velikog kaptola, u razdoblju od 9 do 15 sati.
Sajam organizira EE tim Grada Siska u suradnji s Tehničkom školom Sisak s ciljem promocije i poticanja korištenja sunčeve energije u stambenim objektima kao i ostalim područjima primjene. Na sajmu će biti izložena najnovija generacija solarne opreme koja će tijekom sajma biti u funkciji, te će svi zainteresirani moći vidjeti kako funkcioniraju solarni sustavi poput sustava za grijanje tople vode, sustavi za proizvodnju električne energije, LED rasvjeta, vjetrenjače i slično. Posebni gost Sajma biti će Ljubomir Majdandžić doktor znanosti i predsjednik Hrvatske stručne udruge za sunčevu energiju koji se obnovljivim izvorima energije, konkretno Sunčevim zračenjem, bavi već 20 godina, a i sam je vlasnik kuće koja slovi kao ogledni primjer korištenja solarne tehnologije u kućanstvima.

fitt:
Ja bi štel uvest grijanje na solarnu energiju, čul sam da bude natječaj županije za sufinanciranje takvih projekata, negdje sad na jesen, odmah se prijavim. Baš mi je žal kaj nisam ovu informaciju imal prije, delam do 3 i nemrem se više organizirati, ak bu neko išel nek zeme duple prospekte, dobil bu pivu (kavu, čaj ili sirup od brusnice, septolete...)

Alen:
Natječaj Zagrebačke je objavljen je ovdje (http://www.regea.org/342.html) i otvoren je do 15. listopada.

fitt:
Super, fala, jedino ne kužim nekaj iz toga:


Što sve trebamo učiniti kako bi se prijavili na natječaj ?!

1. Ispuniti prijavni upitnik o energetskim karakteristikama građevine. Upitnik možete pronaći na internet stranicama Regionalne energetske agencije SZ Hrvatske (www.regea.hr), u gradskim i općinskim uredima te u uredima Zagrebačke županije;
2. Priložiti kopiju obje strane osobne iskaznice;
3. Priložiti kopiju vlasničkog lista za građevinski objekt na kojemu se planira ugraditi solarni kolektorski sustav;
4. Priložiti kopiju dokumenta kojim se dopušta građenje (pravomoćna građevinska dozvola, dokaz da je građevina izgrađena prije 15. veljače 1968. godine, rješenje o uvjetima građenja s potvrdom konačnosti).
Dokumentacija se prilaže u izvorniku ili preslici, ne starija od 6 mjeseci (izuzetak preslika građevinske dozvole i osobne iskaznice).

Niš mi nije jasno, to mora biti starija kuća, prije 1968???? To je tak ili mi je nekaj promaklo?????

plemenitashica:

--- Citat: fitt - Rujan 04, 2009, 06:51:13 poslijepodne ---
Niš mi nije jasno, to mora biti starija kuča, prije 1968???? To je tak ili mi je nekaj promaklo?????

--- Kraj citata ---

Pa da starija.
Naime, ukoliko je kuća građena prije navedenog datuma nije potrebovala građevnisku dozvolu,
a ne treba je tražiti niti danas.
No i na takve kuće se mogu postavljati solarne ploče i kuća se može opskrbljivati solarnom energijom.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju