Autor Tema: Smak svijeta  (Posjeta: 399 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Opčinar

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 29
 • Opčinski Nadzornik
Smak svijeta
« : Veljača 25, 2018, 04:09:37 poslijepodne »
Smak svijeta samo za siromašne ili  :-X


LUKSUZNA SKLONIŠTA ZA MILIJARDERE: Ako dođe do smaka svijeta, pogledajte kako će ga dočekati jedan posto najbogatijih

Otkako je Donald Trump izabran za američkog predsjednika, prodaja teksaške kompanije koja gradi skloništa narasla je za 300 posto

Na prvi spomen “skloništa za Sudnji dan” većina će ljudi zamisliti betonsku sobu prepunu pomoćnih kreveta i konzervi hrane.

Prijetnja od globalnog uništenja možda se nekima čini stvarnom kao što je to bila tijekom Hladnog rata, ali današnja skloništa visoke sigurnosti posve su drukčija od svojih prethodnika iz 20. stoljeća.

Niz kompanija diljem svijeta danas gradi skloništa kao zaštitu od bilo kojeg rizika, bila to globalna pandemija, pad asteroida ili treći svjetski rat. Jedina razlika je što ova moderna pružaju i luksuzne sadržaje.

“Bunker vašeg oca ili djeda nije bio udoban. Bili su sive boje, metalni, poput unutrašnjosti broda ili vojnog postrojenja. Čovječanstvo ne može dugoročno preživjeti u takvom spartanskom bezličnom okruženju”, tvrdi za CNN Robert Vicino, trgovac nekretninama i direktor Vivosa, kompanije koja gradi i održava luksuzna skloništa diljem svijeta.

Pripadnici svjetske elite, uključujući menadžere, bankare, investitore, sportske zvijezde, čelnike tehnoloških kompanija (Bill Gates navodno ima skloništa na svim svojim posjedima), odabrali su dizajnirati vlastita tajna skloništa za svoje obitelji i osoblje.
Prodaja skočila od Trumpova izbora

Gary Lynch, direktor teksaške kompanije Rising S Company, kaže da je 2016. godine prodaja ovakvih luksuznih skloništa narasla za 700 posto u odnosu na 2015., dok je ukupna prodaja narasla za 300 posto samo od posljednjih predsjedničkih izbora u Americi.

Čelični bunkeri njegove kompanije dizajnirani su da izdrže generacije, mogu skladištiti hranu za godinu dana po stanovniku i sposobni su izdržati potrese.

No dok se neki želi skriti sami, drugi više vole preživjeti apokalipsu u društvenom okruženju, sličnijem realnom svijetu.

Graditelji ovakvih zajedničkih skloništa često kupuju bivše američke ili sovjetske bunkere i raketne silose, postrojenja čija bi izgradnja danas koštala stotine milijuna dolara.

Utvrđenja su dizajnirana da izdrže nuklearni udar te opremljena strujom i sustavom za pročišćavanje vode i zraka. Većina ih uključuje zalihe hrane za godinu dana ili dulje, a neki imaju čak i hidroponske vrtove. Cilj je stvoriti zaokruženu zajednicu kojoj je potreban niz zanimanja kako bi osigurali dugoročno preživljavanje – od liječnika do učitelja.

Vicino kaže da je Vivos nakon predsjedničkih izbora 2016. godine primio niz narudžbi, a u posljednjih nekoliko tjedana prodali su sve kapacitete.
Golemi kompleks za 5000 ljudi

Jedan od tih kompleksa, Vivos xPoint, nalazi se u blizini Crnih brda u Južnoj Dakoti, a sastoji se od 575 pojedinačnih vojnih bunkera koji su služili kao skladišta streljiva sve do 1967.

https://net.hr/danas/svijet/luksuzna-sklonista-za-milijardere-ako-dode-do-smaka-svijeta-pogledajte-kako-ce-ga-docekati-jedan-posto-najbogatijih-na-zemlji/

Offline Opčinar

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 29
 • Opčinski Nadzornik
Odg: Smak svijeta
« Odgovori #1 : Veljača 25, 2018, 04:14:00 poslijepodne »
Kaj Vi velite hoće li doći do kraja ovoga svijeta? ili je to samo eto novi hit imati bunker kao nekretninu?  ;D

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7078
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Smak svijeta
« Odgovori #2 : Veljača 25, 2018, 04:52:03 poslijepodne »
Do sad sam je preživel neznamkulko. Rekel je jen moj prijatel, sad na stalnom radu v prijatelske nam i susedne države, - ak preživim još jedan smak svijeta - ubit ću se!

A kaj je z potopom? Su zatvori za elitu wasserdicht?
wwwg tablice

Offline Opčinar

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 29
 • Opčinski Nadzornik
Odg: Smak svijeta
« Odgovori #3 : Veljača 25, 2018, 04:55:03 poslijepodne »
Pa potop je već bio, kad je spašeno samo 8 duša sad dolazi nešto gorje...