Svakidašnje teme > Svijet

Smak svijeta

<< < (2/2)

Opčinar:
Pregledajmo 10 priručnih predmeta (koji će vam zapravo dati pristojnu nutricionističku bazu kroz dulje vremensko razdoblje):

1. Flaširana voda: Da, ovo izgleda kao bez veze, ali bili biste iznenađeni koliko ljudi misle da imaju dovoljno vode – ali u stvarnosti, oni to nemaju. Jednostavno (i jeftinije) da napravite zalihu vode je da jednostavno kupite 2-3 pakiranja vode od 1,5 litre jednom tjedno u lokalnoj trgovini ili u supermaketu. Takva voda se može vrlo lako skladištiti i vrlo je prenosiva. Bit ćete iznenađeni koliko možete skupiti u tri mjeseca.

2. Konzervirana tekućina: Tu se misli na sok od povrća, sok od ananasa, itd. Budući da oni dolaze u limenci, oni se mogu skladištiti dugotrajno, a njihovom konuzmacijom možete dobiti potrebne nutrijente i hidrataciju. Osim toga, možete ih kupiti jeftino na veliko u kutiji (tako da možete i lakše pohraniti).

3. Dehidrirane namirnice: Mlijeko, sirutka, jaja i ostale namirnice dolaze u obliku praha, koji se može otopiti u vodi. Ako imate pristojnu opskrbu vodom, ovo je veliki izvor prijenosne pristupačne prehrane pune kalorija, proteina i vitamina.

4. Tvrdi sirevi: Zatvoren u vosak, oni neće plijesniviti ili proizvoditi bakterije (kvariti se). Također, vosak čuva vlagu i sir u ovom obliku se može čuvati neko vrijeme bez hladnjaka.

5. Proteinski barovi i proteinski napici: Opet, to je hrana za dugoročnu pohranu, vrlo lako se skladište i prepune su hranjivih tvari, bjelančevina, vitamina i minerala. Osim toga, mnogi od njih sadrže pristojan iznos kalorija, tako da možete pojesti jednu ili dvije tijekom dana i dobiti dovoljno kalorija.

6. Konzervirana / dehidrirana jela: Ako još ne posjedujete dehidrator mesa, vi bi stvarno trebali razmisliti o kupnji. Oni su priručni i daju vam fleksibilnost za proizvodnju i pohranu mesa koliko želite. No, uz to možete kupiti zapakirano dehidrirano / konzervirano meso u trgovini za razumnu cijenu.

7. Mješavine za pića: Opet, ona zahtijevaju vodu kako bi se pretvorile u hranjivu namirnicu, no pića u prahu vrećicama ili staklenkama sadrže pristojne količine vitamina C, hranjivih tvari i kalorija, koje vrlo dobro možda mogu zatrebati ako na brzinu morate promijeniti mjesto prebivališta na mjesto koje će zahtijevati puno fizičkog rada.
Jedno upozorenje: kava u prahu može dovesti do dehidracije.

8. Ulja: Kokos, maslina i organska ulja mogu se čuvati dugo vremena i mogu se koristiti u pripremi hrane.

9. Žitarice: Znao sam ljude koji su se uglavnom hranili tjednima sa suhim žitaricama u isto vrijeme kada su bili razmješteni u Iraku ili Afganistanu. Oni bi jeli jedan obrok dnevno (koji se obično sastojao od gotovih jela, ako su bili u patroli), ali u vojarni, oni bi u suštini pili vodu i jeli suhe žitarice. Žitarica sadrže puno vitamina, minerala i hranjivih tvari, i ne trebaju mlijeko.

10. Zobena kaša: Vi možete jesti zobenom kašu prijesnu, iako to nije najbolji način, naravno. Ona je puna nutrijenata i male vrećice raznih zobenih pahuljica se mogu pripremiti primjenom samo malo tople vode. Osim toga, zobena kaša se može skladištiti dugoročno.

Evo ga. Iako postoje i drugi prehrambeni proizvodi, dakako, ovi vam mogu izdržati dugoročno, a da se ne pokvare. Kao bonus, oni imaju toliko hranjivih tvari i kalorija koje možete dobiti konzumiranjem samo jedanput na dan.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Opčinar:
https://www.youtube.com/watch?v=M43rO3hXiX0

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju