Svakidašnje teme > Čušpajz

E-građan

(1/2) > >>

kuntakinte:
E-građan
...Da bi građani mogli koristiti usluge e-građanina, morat će fizički otići u poslovnicu Fine gdje će dobiti svoju šifru i, ako posjeduju pametni telefon, token. I sve je besplatno – kaže Darko Parić, pomoćnik ministra zadužen za e-Hrvatsku.
 Prva faza e-procedure
U prvoj fazi, dodaje, građanima će se nuditi tri vrste usluga. ...
http://www.gorica.hr/2014/06/e-gradanin-od-10-lipnja-osobni-ce-dokumenti-biti-dostupni-na-internetu/

Jel do probal, kaj to je i kaj obotem mislite?

idelac:
Probao. Nije loše, ali zasad se ništa meni korisno ni spektakularno ne može napraviti s tim. Ne može se  naručiti nova osobna, ne mogu promijeniti osobne podatke (adresu stanovanja) u sustavu HZZ-o.
Detaljni osvrt s kojim se u potpunosti slažem može se pročitati ovdje: http://www.bug.hr/komentari/projekt-gradani-birokracija-se-seli-internet/133439.aspx

kuntakinte:
Ak ja i dale moram naručiti, podiči i nositi papere z kancelarije 1, 4, 5 i 8 v 6 onda koji če mi to..? To mi je onda spodobno k "naplati smeća prema masi" na Gorice, teri zna se kak (ne)dela.
Bole da si oni z tem povežeju Državu nek nas, kaj smo i dale kak te(k)liči.

"... bit će dovoljno da ga isprinta sa internetske stranice, a svako državno tijelo takav će dokument morati prihvatiti kao vjerodostojan.

...- Treći tip su usluge on-line izdavanja dokumenata. Za sada će biti dostupni samo rodni i vjenčani list, ali planiramo da se putem Interneta mogu dobiti i potvrde o nekažnjavanju, prebivalištu i niz drugih – kaže Parić."

I pak tele, of put zdoma, nosi od vrat do vrat ono kaj zapravo državna, lokalna il selska uprava ima...

koko-vg:
... da se nadovežem na ovo tvoje pisanje u vezi soba i šaltera i onda opet na kraju kam konačno dojdeš na red .... FT1P   ....  ti poznato ?

kuntakinte:

--- Citat: shaka zulu - Rujan 13, 2009, 07:40:29 poslijepodne ---Mica ubica
Mica ubica
--- Kraj citata ---

Jok.   ::)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju