Autor Tema: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja  (Posjeta: 67388 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5154
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #60 : Lipanj 22, 2014, 05:23:45 poslijepodne »
Milsim da nije toliko problem u promjenama, nego u pitanju - kakve bi to konkretno promjene bile??

Kada se kao promjene nude kojekakve neoliberalne muljatorske doktrine, jasno je da smo protiv takovih promjena. Kada promjene budu kvalitetne, konkretne i kada ne budu završavale sa poantom da će se nekom bogatunskom šuftu dati da radi ovdje što mu se sprdne, tada će se promjene lako prihvatiti i usvojiti. Na žalost, dosadašnji rezultati "rada" tih istih muljatora koji i predlažu ove promjene govore o tome da iste nisu dobre i da bi kontinuitet lopovluka, krađe i rasprodaje cijele države bio nastavljen, a za takove promjene niti jesmo, niti ćemo ih podržati ikada. I svatko kome je ova zemlja na srcu, isto će tako rezonirati.

Jasno je da treba mijenjati - no  dok ne bude jasno točno što, kako, kome mlin na vodu i zašto - jasno je da od promjena neće biti ništa. I ne treba biti.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #61 : Lipanj 22, 2014, 06:28:08 poslijepodne »
Znači promjene koje nisu na ničiju štetu se budu prihvatile, jel to želiš reć? Ali uvjek budu neke promnjene na nečiju štetu, tak da se bude uvijek našla neka grupa koja bu te promjene nazvala "neoliberalne muljatorske doktrine", i prema tome nema šanse za ikakvim promjenama.

S jedne strane moraju se srezati troškovi državnog aparata, ali s druge strane nitko ne želi biti otpušten.

S jedna strane želimo privući strani kapital i strane firme, da im pružimo našu radnu snagu i time imamo veću stopu zaposlenosti (i uz to država napuni svoje blagajne sa porezom i mirovinskim davanjima), dok s druge strane ne želimo ni slučajno delati za istu lovu za koju delaju u Bugarskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Slovačkoj ili Češkoj, jer se za tu "crkavicu" "ne isplati" delati.

Mi bi najrađe da strani kapital dođe, da se otvore nova radna mjesta i da naši radnici imaju ista prava (ako ne i veća) i istu zaradu kao u Njemačkoj. Ak ne i veću. I da budu uopće sretni kaj im mogu tako pametni Hrvati prihvatiti da delaju u firmi nekog "bogatunskog šufta". Ah, da, prije toga mogu biti presretni da imaju priliku potkupiti kojeg političara da im da dozvolu za sve to.

Lakrdija. Tak nebu niš od svega toga.


Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5154
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #62 : Lipanj 23, 2014, 12:31:34 poslijepodne »
Hm, kako sam se i nadao od tebe, nisi ništa niti htio shvatiti, niti si se izrazio kao da želiš shvatiti.

Nisam rekao da ne smije biti promjena na štetu. Ako jesam, slobodno me citiraj. Ja sam samo za to da nema promjena dok se ne zna tko pije, a tko plaća, i kako će ta priča izgledati, jer ovo što ti braniš je upravo ovo što imamo sada. Sranje, propast, neoliberalizam u najgorem smislu i obliku, osiromašen narod, trula kriminalna privatizacija, prodaja državnog blaga i resursa pod nikakvim uvjetima i nepoznatim kriterijima; svemu tome i takvome treba reći NE. Čvrsto i odlučno. I to ne podrazumijeva ništa od nonoga o čemu ti bajaš.

Promjene - MOŽE. Odricanje - MOŽE. Mislim da su se i masa tvrtki i njihovih radnika - koje su kojekakvi stečajni upravitelji uz pratnju interventne policije -  i izjasnili tako, dapače rekli "dajte manje plaće, dajte bilo što, ali neka ima posla, nije jedino rješenje samo prodaja, stečaj, propast i burza!"

Problem je što je država kriminalno odjednom posvojila tvrtke, koje su ljudi stvarali svojim radom, pod svoje vlasništvo a kojim će raspolagati kako joj se sprdne, nešto slično kao svojedobno i sa otkupom stanova, što je bio i ostao kriminal par excellance.

Država uništava tvrtke i daje ih nekome za kikiriki, samo zato jer političke elite od toga ispod stola dobiju proviziju, što im u slučaju logičnog, moralnog i profesionalno i ekonomski opravdanog postupka ne bi leglo u džep. Takovu krađu država naziva "tržišno gospodarstvo i tržišna utakmica", propao si jer nisi u skladu sa najnovijim trendovima, skup si u proizvodnji, i masa drugih izgovora koji samo parcijalno imaju veze sa istinom, no služe kao 100% pokrića... cijeli narod je talac privatnih interesa političko-gospodarskih lobija, koji nemilice grabe za svoj džep pod krinkom "legalizma tržišta" i konkurentnosti.

Nije problem da netko ima tvrtku. Nije problem niti da zarađuje. Problem je ako mu politika pogoduje na štetu naroda, problem je ako je državi važniji privatni profit jednog šufta negoli blagostanje, ma i egzistencija stotina obitelji koje ovise o poslu kod tog šufta, jer oni koji u ime države odlučuju ne rade ništa od onoga za što ih država i plaća, ne rade u interesu te države, već zloupotrebljavaju politički položaj da bi pogodovali za osobnu korist i na štetu države i svih nas. On će uništiti neku tvrtku, dobiti za to proviziju, šuft će ju kupiti za kikiriki, oprati lovu, raja na cestu i na burzu, koja je državna, i koja će tako državu koštati - zaslugom onog državnog političara - veliku lovu na naknadama, ali to političara i ne zanima, on je svoje dobio, a troškove svega će ionako snositi tko zna tko i kada i gdje, uglavnom - neće ići iz njegova džepa. I to je jedino bitno, mi smo svi taoci takvih likova, koji nam prodaju muda pod bubrege i farbaju nas sa visokoparnim pojmovima.

Jedna od kapitalnijih laži, no potpuno u skladu sa retorikom traženja krivca uvijek u drugima, je i laž da su za sve u ovoj državi krivi državni službenici, da je državni aparat bolesno velik, neučinkovit i skup, a da od svega maltene nema koristi, i da taj aparat treba rezati pod svaku cijenu nemilice i bez kraja. istina je da ništa od toga nije istina, no vidim da je i tebi to problem shvatiti.

Da li mi i koliko želimo strani kapital i privući strane tvrtke je isto upitno, to je obična floskula koja nema pokrića u ničemu osim u bajanjima političara. Zašto bi netko želio raditi za stranca umjesto da bude sam svoj gazda u svojoj zemlji i ima posla u hrvatskoj tvrtci, koja dobit neće iznositi van Hrvatske??

Odgovorno tvrdim da nitko ne želi strani kapital, a ako i želi, to sigurno ne želi na način i u svrhe koje se sada provode i ciljaju.

Njemačka, Britanija i ostali imaju velike plaće i profite ne zato jer su taoci nekolicine Sanadera, Milanovića i sličnih gologuzana lopovske provenijencije, koji danas glume velike face a do pred par godina nisu imali ni za kavu, kao ni poštena odijela. Oni vani imaju velike plaće jer su svi za tržišno gospodarstvo, no samo onda i samo do tada dok ta spika ne počne škoditi nacionalnim interesima, gospodarstvima i strategijama. Tada se odjednom sve gubi, jer sve ove floskule koje prodaješ, skupa sa njima, vrijede samo onda i do onda dok ne prijete nacionalnim interesima - onda se sve to odbija uz objašnjenja da "nisu prošli natječaj", "ne zadovoljavaju", "nije moguća provedba itd itd". Prodaje se cinizam u neograničenim količinama, a u biti je jedini i pravi odgovor onaj ispod glasa - "tko ih jebe, neće sigurno jedan Hrvat, Portugalac, Rus ili Bosančeros biti i imati prije našeg ćovjeka"!!... Problem je što za naše političare ne postoji pojam "našeg čovjeka".

Naš je problem, možda i najveći, što mi ne znamo što jer naš nacionalni interes, nemamo nacionalnu strategiju, naše gospodarstvo umjesto da služi nama, ono služi kao logistika drugima. To im omogućuju - za dobre provizije - naši dični političari, koje zatupljene budale, unatoč dokazanom kriminalu i nesposobnosti, biraju opet i opet, usput se nadaju, mozgom retardirana djeteta, da će ova majmunčina ispuniti svoje obećanje - ludom radovanje, i tako vrijeme ide, mi sve bolesniji i siromašniji, a neki i sve bogatiji...
« Zadnja izmjena: Lipanj 23, 2014, 12:37:41 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5154
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #63 : Lipanj 23, 2014, 01:00:23 poslijepodne »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #64 : Lipanj 23, 2014, 09:39:17 poslijepodne »
Prvo relavitiziraš sve sa objašnjenjem da "bi mi promjene, samo zavisi kakve su to promjene". Na taj način u svakoj juhi moreš naći dlaku, kaj znači da nisi niš konkretnog ni rekel. Na to sam se osvrnuo, jer nema odluka koje budu svima pasale i skladno tome uvijek bu se našla neka grupa koja bu išla na cestu i branila se promjenama. No ti to nisi htio shvatiti, pa ideš tvrditi da ja niš ne shvaćam.

Sad ideš frontalno po svem i svačem pucati jer ti je sve važno i sve ti ne valja. A da se tak nemre diskutirat jer bi moj (ili nečiji drugi) osvrt na sve to kaj ti spominješ onda moral biti još duži, a to nije više za čitati niti za diskutirati. Tak se ne diskutira, tak moreš pisati svoj blog.

Takvim negativnim stavom nebuš došel do nikakvog konsenzusa. No to je izgleda tipično za hrvatsku većinu, tak da si po tome i tipičan hrvat. Zbog toga smo i tu gdje jesmo, jer se ponašamo i odlučujemo tipično hrvatski.

No da se ipak osvrnem barem na nešto. Veliš da nije problem kaj neko ima tvrtku, nego kaj im politika pogoduje na štetu naroda. Ne znam jel narod ima štetu ako radnici u toj jednoj tvrci imaju smanjena prava i niske dohotke. Po mojem mišljenju time nema narod štetu. Radnici te tvrtke imaju možda neke nedostatke, ali kaj i to nije bolje nego da budu nezaposleni i samo vise doma pred televizorom? Ili kaj to nije bolje za narod jer država barem dobiva porez i socijalna davanja?

Po mojem mišljenju su sad nastupila teška vremena kad su nas naši ljudi pravi hrvati "sjebali" i sad nemremo birati jel bu nas strani kapital isčupal iz krize ili naš domaći. Kapital ne poznaje nacije. U takvim teškim vremenima treba neko vrijeme i trpjeti da bi se moglo ojačati i izaći iz krize.

A sad držimo fige našima da pobjede meksikance.

Peace!

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5154
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #65 : Lipanj 24, 2014, 07:55:59 prijepodne »
Domaćeg kapitala i nema, jer ga je sadašnja ekipa crvenih sjebala do kosti, dapače najveći zločin SDP-a iz prvog mandata i je u tome ne da su nam uzeli lovu, nego su nam uzeli ŠANSU da ikada više budemo svoji, jer su prodali financijski sektor strancima. A stranac, logično, ako može birati hoće li ultra-profite iz hrvatskog bananistana plasirati u naše ili u svoje gospodarstvo, odgovor je jasan...

BTW, taj narod i jesu ti radnici koje spominješ...

Imam negativan stav jer sam realist, nemam naviku gledati kroz ružičaste naočale i uvjeravati sam sebe nekim trulim optimizmom kako je sve 5...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #66 : Lipanj 26, 2014, 08:51:23 poslijepodne »
Domaćeg kapitala i nema, jer ga je sadašnja ekipa crvenih sjebala do kosti, dapače najveći zločin SDP-a iz prvog mandata i je u tome ne da su nam uzeli lovu, nego su nam uzeli ŠANSU da ikada više budemo svoji, jer su prodali financijski sektor strancima. A stranac, logično, ako može birati hoće li ultra-profite iz hrvatskog bananistana plasirati u naše ili u svoje gospodarstvo, odgovor je jasan...
Nije samo problem u financijskom sektoru. Problem je kaj se sve prodalo i to u bezcijenje. Problem je i kaj je sistem trul i još uvijek prepun stare garde. Zbog njih nebu se tak lako krenulo prema naprijed - oni bi još uvijek branili svoje prek poznanstva i nikako zbog sposobnosti stečene pozicije.

Ma problem u financijskom sektoru i nije neki problem. I tak svejedno jel je banka u rukama hrvatskog ili stranog vlasnika. Nema uopće veze. Misliš da bi neki hrvat gledal nacionalnost ulagaća? Bi kita. Kapital nema nacionalnosti, on gleda samo profit. Političke odluke imaju nacionalnost, ali i to ne uvijek, čim se može nekaj ispod ruke zaradit onda hrvatine boli ona stvar jel se tu dela Hrvatskoj problem ili ne.
Citat:
BTW, taj narod i jesu ti radnici koje spominješ...
Jesu, no oni su samo jedan dio tog naroda, a ne cijeli narod. Naš narod sačinjavaju više grupa ljudi od nekolicine radnika u jednoj firmi. Naš narod su i svi oni koji teško delaju u privatnim firmama i ne bune se jer imaju posel. Naš narod je i hrpa svih tih državnih činovnika koji nemaju kaj delati ali imaju posel i primaju plaću pa čak i podosta veću nego oni koji stvarno crnče za privatnika. Naš narod se sastoji od puno različitih grupacija i svaka bi uvijek imala kaj za kritizirati kod svake promjene. Tak da treba gledati kaj je dugoročno gledano dobro za Hrvatsku u cjelini, a ne dal bu sad nekoj grupi gore ili nebu. Treba gledati Hrvatsku u cjelini, pa čak kad neki moraju zbog toga patiti.
Citat:
Imam negativan stav jer sam realist, nemam naviku gledati kroz ružičaste naočale i uvjeravati sam sebe nekim trulim optimizmom kako je sve 5...
I ja imam strašno negativan stav, ali ja ga baziram na činjenicama da:
- imamo preveliki državni aparat da bi ga privatni sektor mogao financirati
- naš radnik je za nekog koji želi uložiti novac i pokrenuti neki biznis komparativno preskup
- u većini tih važnih državnih pozicija vlada korupcija, nepotizam i bezakonje - teško je nekaj isposlovati bez mita i poznanstva, a to nije način na koji stranac želi ovdje raditi
- bezakonje se kod nas većinom prešućuje i na taj način štiti, umjesto da se prijavljuje

To su u mojim očima činjenice i naši najveći problemi.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #67 : Lipanj 27, 2014, 01:13:05 prijepodne »
PREDSTAVLJENA KNJIGA “CONSTRUCTING YUGOSLAVIA”
Lučić: na pitanje, kada je bilo bolje, u Jugoslaviji ili danas, pravo pitanje je – kome je bolje
...Knjiga Vesene Drapac, izdana 2010. godine, govori o tome kako se stvarala ideja Jugoslavije u anglosaksonskim krugovima, kazao je profesor Danijel Đino te dodaje da autohtoni diskurs o jugoslavenstvu nastaje na ruševinama ilirskog pokreta, no prve jugoslavenske tvorevine nisu nastale na tom diskursu, nego su ju formirali vanjski promatrači.
...Ti engleski putnici među kojima je okosnica Arthur Evans, okupljaju se oko premijera Williama Gladstona te tako stvaraju novu britansku politiku, koja prema pisanjima Evansa vidi BiH kao srpsku zemlju, okosnicu buduće jugoslavenske države te dominantnu srpsku rasu koja ima pravo vladati nad ostalom subverzivnom rasom, kazao je Đino.
 Prema Hrvatima, je u tim spisima i posredno britanskoj politici, očita patološka mržnja te smatraju da su u katoličkoj zavjeri s Vatikanom te neuklopljeni u zajedništvo Južnih Slavena, kazao je Đino te dodao da su Britanci sebe prozivali prijateljima Južnih Slavena, no ustvari su ih smatrali neodgojenim divljacima.
 Ideja jugoslavenstva kao i njezino stvaranje, u mnogome se formira izvan nje, Jugoslavija je rezultat slučaja, a ne volje naroda, nacija ili lobiranja, a krugovi moći oko britanskog carstva klica su formiranja diskurza ideje Jugoslavije, zaključio je Đino.
Jugoslaviju se stvorilo kako bi se britanski imperij sačuvao te kako bi se zapriječio prodor njemačke na jugoistok Europe, kazao je Ančić te dodao da je ključni cilj bio održati kontinentalnu masu pod nadzorom Britanije.
 Tvorci ideje Jugoslavije smatrali su da su Srbi najjači siledžije te da ih treba pustiti da uređuju, ali ne kako sami žele, pojasnio je Ančić te naveo da u jugoslavensku zajednicu nije bila uključena Bugarska jer bi takva-prejaka Jugoslavija, pružala otpor.
 Jugoslavenskoj konstrukciji došao je kraj kada se pokazalo kako Srbi nisu toliko snažne siledžije, što je razljutilo i same Srbe i nihov Dom srpske istorije koji je bio ogorčen što su ih izdali oni koji su ih podržali u proširenoj Srbiji-Jugoslaviji te što su ih porazili upravo Hrvati i Bošnjaci, kazao je Ančić. ...
http://narod.hr/kultura/lucic-na-pitanje-kada-je-bilo-bolje-u-jugoslaviji-ili-danas-pravo-pitanje-je-kome-je-bolje/

ŠTO VIŠE RADIŠ – MANJE IMAŠ
Istraživanje koje prokazuje laži Vlade: Hrvati među onima koji najviše rade u EU
 Najnovije istraživanje koje je proveo institut iz Pariza pokazuje, suprotno uvriježenim stereotipima, da rumunjski i grčki narod najviše rade u Europi za svoje plaće, a Hrvati su – četvrti, objavio je EU observer. To istraživanje zapravo pokazuje da je rad obrnuto proporcionalan visini plaće, a i standardu, jer oni koji više rade – imaju manje.
...Utvrđeno je da je u 2013. Rumunj radio 2099 sati - što je najviše u Europi.
 Grci su na drugom mjestu; Mađari treći; Bugari i Hrvati četvrti; slijede Poljaci, Latvijci, Slovaci, Estonci i Turci.
 S druge strane, Finci (1.648) i Francuzi (1661) radili su najmanje, slijede Šveđani, Danci i Belgijanci, a britanski i njemački radnici su u sredini popisa. ...
http://narod.hr/eu/istrazivanje-koje-prokazuje-lazi-vlade-hrvati-medu-onima-koji-najvise-rade-u-eu/

Gospodarstvo
Hugo Boss iskorištava i hrvatske krojačice
 „Clean Clothes Campaign“, kampanja koja se zalaže za prava radnica i radnika u tekstilnoj industriji u istočnoj Europi i Turskoj u svojoj najnovijoj studiji optužuje modnu tvrtku Hugo Boss za kršenja tih prava.
...“Uobičajene preniske plaće, nepodnošljivo ponašanje,…”
 Međutim, politika niskih plaća kakvu prema spomenutoj studiji očito zastupa Hugo Boss, nije nikakva iznimka. Već je odavno poznata činjenica da velike luksuzne modne kuće nalog za šivanje svojih odjevnih komada daju većinski krojačicama u zemljama istočne Europe i Turske dok se tvornice jeftinih tekstilnih lanaca nalaze u Aziji. No, razlika u plaći koje dobivaju radnici u istočnoj Europi i iznos propisan od strane određene države po pitanju egzistencijalnog minumuma je u istočnoeuropskim zemljama još veća nego u Aziji. Samim time su i razlike u tome koliko u konačnici košta odjevni predmet Huga Bossa ili Max Mare i mjesečnih dohodaka švelja koje ih proizvedu – još puno, puno veće nego u zemljama Azije. ...
http://www.dw.de/hugo-boss-iskorištava-i-hrvatske-krojačice/a-17726825

-

POMAŽE SAMO LUSTRACIJA
 U Hrvatskoj i drugim bivšim komunističkim zemljama na vlasti su i dalje stare elite
...“I dok se u baltičkim državama, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj još donekle uspjelo zamijeniti stare elite, u Rumunjskoj, Bugarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj su one skoro nedodirljive – u politici, gospodarstvu i pravosuđu, isto kao i u visokom školstvu i medijima”, iznosi autor Karl-Peter Schwarz u svom članku “Organizirano okretanje glave”
... a ni u jednoj postkomunističkoj zemlji ne vladaju solidni državnopravni odnosi. Komunizam je, doduše, ideološki odstupio, ali “nova klasa” je zadržala svoju vlast”, prenosi Schwarz. On navodi kako je i Milovan Đilas već 1957. tu klasu definirao kao “eksploatacijsku vlasničku klasu” koja se sastoji od članova komunističke partije koja je na vlasti.
 “Novim političkim etiketama ta klasa još uvijek čuva svoje interese. U Rusiji je sovjetsku diktaturu zamijenila plebiscitiarna diktatura jednog predsjednika koji si svojom antizapadnom i nacionalističkom retorikom osigurava podršku za svoju politiku agresije i destabilizacije susjednih zemalja. U istočnoj i jugoistočnoj Europi iza demokratske fasade vlada kartel postkomunističkih oligarha, koji je preuzeo vlast nad državama, strankama i medijima”, ...
http://narod.hr/hrvatska/u-hrvatskoj-drugim-bivsim-komunistickim-zemljama-na-vlasti-su-dalje-stare-elite/

Breme sakidešne.
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5154
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #68 : Lipanj 27, 2014, 06:39:24 prijepodne »
Ma problem u financijskom sektoru i nije neki problem. I tak svejedno jel je banka u rukama hrvatskog ili stranog vlasnika. Nema uopće veze.

Na žalost, pokazuješ opasnu razinu neznanja i neshvaćanja.

Banke ne služe (samo) kao depozitorij tuđeg novca, jer u tom slučaju stvarno nije bitno koje je nacionalnosti ili rase ulagač.

Banke su u prvom redu kreditori i investitori u nacionalna gospodarstva, pa dok u zapadnim zemljama omjer bankarskih investicija u gospodarstvo nadmašuje plasmane građanima, kod nas plasmani građanima dosižu i preko 80%, dok su ulaganja u gospodarstvo ispod 10%... zato je Hrvatska prezadužena zemlja jer se ne ulaže u proizvodnu bazu koja će oplemenjivati kapital, nego se ulaže samo u potrošnju, pa je pitanje koliko još (malo) treba dok se sve ne raspadne po šavovima?

Naravno da njemačka ili talijanska banka iznosi svu dobit i ulaže u vlastito gospodarstvo u matičnoj zemlji, umjesto da ga plasira ovdje, no nije Nijemac kupio naše banke da nama bude bolje, nego njemu, jer je znao da profite po glavi stanovnika koje će moći izvlačiti ovdje - u Njemačkoj ne bi izvlačio nikada ni u približnom postotku! Netko mu je to izdajnički i kukavički prodao, a nama je prodao priču kao je to "veliki korak naprijed" - što je, naravno, ukoliko je ispred nas provalija... tada smo stvarno napravili jako veliki korak naprijed!

“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #69 : Srpanj 01, 2014, 11:10:29 poslijepodne »
Zašto kapitalizam propada
http://www.sisak.info/forum/showthread.php?17075-Kapitalizam-u-Europi-propada

Samo da ne pak kak i za euro; sutra propada euro, sutra propada euro, ...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #70 : Srpanj 02, 2014, 10:41:58 poslijepodne »
HYUNDAI preporučuje
 Ukoliko još niste odlučili gdje provesti godišnji odmor, ili jednostavno želite provesti nekoliko dana opuštajući se uz more, Hyundai preporučuje hotel *, Slovenija.
http://www.hyundai.hr/hyundai-srpanj-2014.aspx

!?? ??? Alooooo!? hyundai.hr čija ste vi firma?
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #71 : Srpanj 04, 2014, 09:33:29 poslijepodne »
PRIKUPLJENO VIŠE OD POTREBNIH 10% BROJA BIRAČA
Bauk: prikupljen dovoljan broj potpisa za tzv. referendum o ćirilici – više od 526.549
http://narod.hr/hrvatska/bauk-prikupljen-dovoljan-broj-potpisa-za-tzv-referendum-o-cirilici-vise-od-526-549/

PRVI PUTA U POVIJESTI RH
Ustavni sud poslao Obiteljski zakon ministrice Opačić na popravni
http://narod.hr/hrvatska/ustavni-sud-poslao-obiteljski-zakon-ministrice-opacic-na-popravni/
...7 comments   
...I zakon o registriranom partnerstvu treba odbaciti, a registriranje nekonvencionalnih partnerstava bilježiti jedino kod javnih bilježnika. Trebamo li još jedan referendum kojim ćemo jasno reći što je za većinu nas brak i obitelj i tko smije posvajati djecu? Trebamo li referendum kojim ćemo tražiti osmišljavanje kvalitetne pronatalitetne politike?

Odvjetnik Dario Čehić: Kako će Baukov zakon o životnom partnerstvu promijeniti i vaš život?
http://narod.hr/u-prijevodu/zasto-ce-baukov-zakon-o-zivotnom-partnerstvu-promijeniti-vas-zivot1/
...23 comments
...-Savršeno!!! Toliko o tome da je "spolna orijentacija" privatna stvar. Tj. intimna
 -Pa to i žele, hoseksualnost je javna stvar od općeg interesa za dobrobit društva ,dok je narod,vjera,savjest privatna stvar pojedinca.
Pitanje je kakvo društvo želi narod? Neznam koliko dugo će narodu biti važna samo država blagostanja ili ti standard i na taj način birati na izborima prema obećanjima. Sekularizacijom narod gubi temelje na kojem je sazdana civilizacija pa onda ne vidi dalje od države blagostanja. Kao da država blagostanja nema svoje korjene u Božjim zakonima.
 ...-Nema tu ideologije, već činjenice. U zemljama gdje su gay brakovi usvojeni, 99% ljudi je diskriminirano, to su činjenice (npr. službeno niste više otac niti majka, već roditelj a ili b), a ovo u RH je samo jedan međukorak. Ako pristanemo na ovaj novi totalitarizam, za 10 godina ćete morati vjenčavati i pedofile, pa za narednih 20 dolaze i zoofili na red. Malo pogeldajte što se dešava u zemljama koje su ''naprednije'' od RH. D. Čehić je samo na vrlo kulturan i objektivan način rekao što nas čeka. Što je tu Vama ideološki obojano?
 ...-Zakon je tako napravljen da ide na ruku homoseksualcima, u svakom pogledu. Nećeš se smjeti pozvati na priziv savjesti, možeš dobiti otkaz, a onda će gey populacija dobiti i radna mjesta. Oni jedan drugoga štite, a naša ih vlast podržava, jer ova vlast nema mozga kako da popravi stanje u gospodarstvu, općenito standard ljudi, da poštuje osnovne životne vrijednosti, a to su brak, obitelj, djeca, nego daje manjinskim grupama prava prvenstva. To sve čine iz razloga, "kad već nismo u gospodarstvu ništa učinili, hajdemo dati malo povlastica gey i drugim sličnim., da se vidi da kao oni nešto rade. A ne rade ništa, ali baš ništa dobro za ovaj naš narod.
 -S ovom tematikom se moraju pzabaviti pravnici. Ja nisam pravnik, ali zdravorazumski mislim da je ovdje prekršen Ustav. Ako u ustavu stoji da je brak isključivo zajednice žene i muškarca onda donošenje zakona koji to izigrava predstavlja i povredu Ustava. Ustavna tužba je, kako ja mislim, neizostavna. Zakon se pak kao takav nakon dolaska na vlast domoljubne političke platforme može suspendirati do odluke Ustavnog suda, ili pak većinom u Saboru izmijeniti. Sve navedeno, mojeg mišljenja, spada u obavezu nove Vlade.
 -Nedvojbeno je da se radio o kršenju same biti ustavne odredbe o braku, koja je nedvojbeno rekla tko ima pravo sklapati takvu zajednicu. Dajući i istospolnim partnnerima to potpuno identično pravo, osim prava na ime(naziv)-brak, zadovoljava se forma, kako bi se izigrala bit ustavne odredbe.To je svojstveno samo kmerima koji slijede svog gurua Tita glede (ne)držanja Ustava izakona ko pijan plota .Gadljivi su u svojoj pokvarenosti i težnji za izigravanjem volje elektorata iskazane na referendumu!
 ...-"Ljudsko pravo" na brak ne postoji, još manje na posvajanje djece. Imate potpuno iste mogućnosti za brak kao i svi ostali, pod uvjetom da zadovoljite određene uvjete. Jedan od tih uvjeta je oduvijek bio i uvijek će biti da se vjenčaju dvije osobe suprotnog spola, koliko god neki pokušavali brak učiniti zajednicom bez ikakvih pravila, dakle ničime.
 I ovo jadno igranje na emocije o "ubojicama, silovateljima..." je dno dna svojstveno najgoroj propagandi. Među istospolcima nema takvih osoba? I nikome na čelu ne piše što je i kakav je, ali zato matičar vrlo jasno vidi kojeg su spola dvije osobe pred njim. Još manje veze s time ima kršćanstvo, jer vi sigurno dobro znate da ima ogroman broj ljudi koji se protivi redefiniciji braka neovisno o religiji, jer se taj stav savršeno može objasniti "svjetovnim" razlozima.
 Još je besmisleniji "argument" o porezima. Država ne potiče brakove zato što muž i žena plaćaju poreze, nego zato što im je u interesu da imaju djecu. Onu djecu koja će poslije tim istim roditeljima i cijelom društvu otplaćivati mirovine i ostale pogodnosti socijalnog sustava. Država tu nije da bi se brinula voli li netko nekoga ili regulirala njihove osjećaje, nego zastupa svoje interese, a jedan od glavnih interesa je da se održi i da ti ljudi onda uplaćuju novac kojim se država financira.
 I možete li nam objasniti ovo "jednaka ljudska prava za SVE"? Koje "sve" to obuhvaća? Jer slova je u vašim kraticama sve više i praktički je ostala jedna jedina skupina koju niste obuhvatili, ali ih se zato aktivno pokušava normalizirati.
 ...-Zašto se je brak uopće ustanovio? Radi potomstva naravno, a ne radi zajedničkog življenja dvaju seksualnih partnera. Stoga je ustanovljenje ovakve zajednice istospolnih partnera lakrdija,puko izrugivanje instituciji braka,što populacijskim redukcionistima i jest krajnji cilj-uništiti brak i obitelj kao temeljne instance za rađanje, podizanje i odgoj novih naraštaja .Vaša lamentacija o "jednakopravnosti" je više nego licemjerna. Naime, zašto onda država ne omogući sklapanje životnog partnerstva i dvojici braće ili sestara koji zajedno žive od rođenja do smrti, a koji su bratskom odnosno sestrinskom ljubavlju povezani sigurno više nego dva homoseksualca svojom međusobnom spolnom privlačnošću.
 -Nitko od nas se ne pjeni, vi ste ti koji se pjenite i pokušavate svom snagom promijeniti instituciju koja je cijelu povijest u baš svim civilizacijama značila istu stvar.
 Argument o djeci je savršeno valjan i to je osnovni razlog zašto je državi bitan brak, jer brak nije nastao kao državna institucija, nego Crkveni sakrament. Što misliš da je državi prije 500 godina (a isto tako i sada) bilo bitno vole li se muž ili žena? Pa ne regulira država nečije osjećaje.
 Parovi bez djece nisu isti kao istospolci i to shvaća svatko tko imalo razmišlja. Tu se radi o tome da netko ne može ili ne želi imati djecu, ali ih potencijalno može imati. Istosp. parovi ni teoretski ne mogu imati djecu. Opet se vraćaš na porez, iako kod nas uopće nema poreznih olakšica za bračne parove, nego isključivo za djecu, čime se opet vraćamo na to da se u braku rađa najviše djece.
 Te zemlje s niskim natalitetom opstaju i imaju čak i porast stanovništva zbog imigranata, a ne prirodnog prirasta. Makni im imigrante i gospodarstvo će im se praktički urušiti u roku 10 godina. I djeca koja se rađaju u puno većem omjeru su djeca doseljenika i to uglavnom iz zemalja koje baš nisu najsusretljivije prema vašim pojmovima života, iako sada podržavaju stranke koje guraju takve stvari. Najtolerantnija i najstabilnija društva su ona koja su zasnovana na kršćanskim temeljima, a bez njih ćete vjerojatno ostati baš zbog svoje želje da te temelje uništite.
 Te zemlje su i ovako u sve većim problemima zbog toga što im se povećava pritisak na zdrav. i mirov. sustav zbog premalo djece i sve manje radnika. Svaki ozbiljniji ekon. analitičar slaže se da je budućnost u Africi i Aziji, zbog mladog i rastućeg stanovništva. Europa je u ogromnim problemima i pitanje je kada će se izvući iz ove krize, osim ako će "oporavak" opet biti temeljen na gomilanju dugova. Ovo da sada nemaju gosp. problema je vrlo relativno, usporedi njihov rast s Azijom, čak i Afrikom, pa zaključi kome bolje ide. Tako da "općenje dvije osobe različitog spola i pravljenje djece" itekako posredno dovodi do gospodarskog rasta (odnosno nedostatak djece i radne snage dovodi do pada), a dovelo bi i prije da "napredni" zapad te iste narode nije izrabljivao i stekao bogatstvo zbog kojeg je i danas u ogromnoj prednosti.
 Koje li paranoje, vi svugdje vidite uvrede i diskriminaciju. Valjda je to projekcija vlastitih osjećaja i netolerancije prema neistomišljenicima. Vrijeđaju li te "istospolni parovi"? Ista stvar, jedna je kraća, druga dulja.
 U RH i jesu svi ravnopravni, ali ne na čudan način kako si vi zamišljate da svi imaju pravo na sve. Za neke stvari se trebaju zadovoljiti određeni uvjeti, pa tako i za brak. "Pravo na brak" nemaju ni brojne druge skupine, npr. bratić i sestrična se ne mogu vjenčati, kao ni ljudi koji su već u braku. Ako se dopusti jednima, nema baš nikakve pravne osnove da se ne dopusti drugima, što znači da brak odjednom postaje sve i ništa, dakle postaje beznačajan, baš onako kako i žele ti koji pokušavaju redefinirati brak i obitelj.
 -Brak nije temeljno ljudsko pravo (navedite gdje to piše), stoga ne manipulirajte !
 -Što je za Vas homofobija? To je samo jedna etiketa, a etikete koriste totalitaristički režimi jer se argumentima ne mogu suprotstaviti. Većina istospolaca je protiv istospolnih brakova, možda to niste znali. Da li su ti istospolci onda homofobi?

-

EK pritišće Sloveniju da obrazovanje podredi tržištu, slijedi Hrvatska
...Neposredan povod zahtjevu za komercijalizacijom visokog obrazovanja zbio se prije tri godine kada su slovenske vlasti odbile priznati slovenskoj franšizi jedne privatne britanske škole da izdaje diplome. Spor je izbio zbog pravila da svaka institucija visokog školstva koja želi raditi u Sloveniji mora proći akreditacijski i registracijski proces, što predviđaju gotovo sve zemlje pa tako i Hrvatska. Komisija smatra da se takva regulacija "protivi slobodama poslovanja i slobodom pružanja usluga".
...Ne treba prijeći Sutlu da se uvjerimo kako su pripreme za konačni udarac dostupnom javnom obrazovanju već u punom jeku. Dovoljno je pratiti veliku kampanju vodećih hrvatskih medija koji svakodnevno, poput svetog pisma, prenose riječi različitih predstavnika poslodavačkih udruga te kadrovskih i menadžerskih službi korporacija koji smatraju da su apsolutno pozvani i kompetentni davati savjete o reformi visokog obrazovanja, pri čemu su "prilagodba tržištu i gospodarstvu", "konkurentnost" i "fleksibilnost" glavni argumenti. Pametnome, ali siromašnome, dosta. http://www.forum.tm/vijesti/ek-pritisce-sloveniju-da-obrazovanje-podredi-trzistu-slijedi-hrvatska-1874
wwwg tablice

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #72 : Srpanj 13, 2014, 07:05:38 poslijepodne »
vrlo zanimljivo stivo..

http://www.vecernji.hr/hrvatska/u-komunizmu-smo-svi-imali-manje-ali-smo-bili-zadovoljniji-950157

izdvajam, izbor glasaca..

;Naravno da su za ovakav raspad hrvatskog društva krive gospodarske i pogotovo političke elite, ali, pitam ga, koliko je “kriv” i narod koji ih je birao.– Imamo poprilično neodgovorne političare koje je izabrao narod. Zato je iznimno važno da narod iziđe na sljedeće izbore u što većem broju. Mnogi kažu da nemaju kome dati glas. Imaju. Trebaju dati glas novima i onima koji drže do svoje časti i obećanja – ističe Jakovljević.

krajnje je vrijeme  pod hitno izmjena izbornog zakona..jerbo, to sto su birali na izborima hrvatski glasaci, odnosno , sto im se nudi, u biti je najveci problem ovog drustva.

sadasnji izborni zakon omogucuje nesposobnoj bratiji, kpeljima, da budu birani vjecito..treba samo da vire iz dupeta sefu partije/stranke.

u gorici imamo najbolji primjer u financijskom strucnjaku koji je polagao ispite do svoje 50te godine, ili pak, vrhunac svega, strucnjak za kulturna zbivanja, citaj , majstor debele karetine iz stranke jugoslovenskih udbasa..

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #73 : Srpanj 14, 2014, 12:45:01 prijepodne »
Austrija dala svoj potpis za Južni tok
http://hr.rbth.com/economics/2014/06/27/austrija_dala_svoj_potpis_za_juzni_tok_28375.html

Mađarska podržala Južni tok. Je li sljedeća Hrvatska?
 Mađarska je postala još jedna država koja je podržala Južni tok. „Mađarska će graditi Južni tok, ukoliko će taj projekt osigurati naše opskrbe energijom. Ne želimo se naći u situaciji da isporuke našeg plina ovise o Ukrajini“, izjavio je mađarski premijer Viktor Orbán u Beogradu nakon susreta sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem.
...Austrija i Bugarska su ranije izjavile da podržavaju Južni tok . Analitičari smatraju da će izjava treće države izazvati lančanu reakciju te će se u dogledno vrijeme izjasniti Srbija, Grčka, Slovenija i Hrvatska.
http://hr.rbth.com/economics/2014/07/06/madarska_podrzala_juzni_tok_je_li_sljedeca_hrvatska_28551.html

Rusija i Srbija mogle bi sljedećih dana potpisati sporazum o Južnom toku
http://hr.rbth.com/news/2014/07/07/rusija_i_srbija_u_sljedecim_danima_mogle_bi_potpisati_sporazum_o_juznom_28581.html
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Hrvatska politika, vanjska i unutarnja
« Odgovori #74 : Srpanj 17, 2014, 12:31:49 prijepodne »
ČVRSTA RUKA RUSIJE
VLADIMIR PUTIN I BARACK OBAMA U BITCI ZA SRBIJU Lavrov u Beogradu lomi Aleksandra Vučića, a Biden mu šalje mailove
16.06.2014
 Približavanje Srbije Njemačkoj i EU uzrujalo je Moskvu koja je poslala svog ministra vanjskih poslova da disciplinira Beograd
http://www.jutarnji.hr/rusija-zavrnula-plin-ukrajini--lavrov-u-beogradu-lomi-vucica-/1199812/

JUŽNI TOK
MILANOVIĆ O ENERGETSKOM RATU SAD-a I RUSIJE 'Mi gledamo svoj posao i interes Hrvatske'
29.06.2014
 Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je u Supetru rekao kako se njegova Vlada neće dati uvući u prepucavanja između Washingtona i Moskve u vezi projekta plinovoda "Južni tok" te da Hrvatska, kao članica Europske unije, gleda svoj posao i interes u okviru energetske politike EU.
http://www.jutarnji.hr/milanovic--hrvatska-gleda-svoj-posao-i-ima-interes-u-okviru-energetske-politike-eu/1202568/

AMERIKA PROTIV RUSIJE
HRVATSKA USRED GLOBALNOG RATA ZA ENERGIJU I Obama i Putin šalju izaslanike u Zagreb
29.06.2014
 Amerikanci dolaze u strahu da hrvatska energetika ne padne u ruke ‘nesaveznika’
http://www.jutarnji.hr/hrvatska-u-sredistu-globalnog-energetskog-rata-obamin-izaslanik-ide-u-vladu--putinov-u-posjet-josipovicu-/1202429/

ENERGETSKA PARTIJA ŠAHA
Moskva razočarana: Hrvati su lutke na koncu SAD-a
www.slobodnadalmacija.hr

Veleposlanik Hrvatske u Rusiji: Hrvatska želi nastaviti izgradnju kraka od plinovoda Južni tok
16. srpanj 2014.
http://hr.rbth.com/news/2014/07/16/veleposlanik_hrvatske_u_rusiji_hrvatska_zeli_nastaviti_izgradnju_kraka_o_28775.html

Hrvatska ne želi sankcije protiv Rusije
16. srpanj 2014.   
Igor Pokaz, veleposlanik Hrvatske u Rusiji, govori o posljedicama ograničenja koje su utjecale na dolazak ruskih turista u Hrvatsku.
 Hrvatska ne priznaju rusku aneksiju Krima, o tome je izjavio Igor Pokaz, veleposlanik Hrvatske.
http://hr.rbth.com/politics/2014/07/16/hrvatska_ne_zeli_sankcije_protiv_rusije_28779.html
wwwg tablice