Domaće teme > Zagrebačka županija

Zagrebačka energana (spalionica) u Turopolju?

<< < (3/3)

kuntakinte:
U ime obitelji - Čestitke Pločanima koji su prepoznali važnost lokalnog referenduma
26 Siječanj 2015
 Udruga „U ime obitelji" čestita svim stanovnicima Grada Ploča koji su najdemokratskijim načinom odlučivanja na jučerašnjem referendumu pokazali kako ne žele izgradnju termoelektrane na ugljen u svom gradu.
 Velika izlaznost od više od 60 posto i više od 90 posto građana koji su protiv izgradnje termoelektrane, pokazali su da su građani prepoznali važnost lokalnog referenduma.
 Svijest lokalne zajednice o samoodlučivanju daljnji je korak za demokratizaciju društva, a time njezine odluke imaju odjek i utjecaj u cijeloj zemlji. Primjer su Ploče u kojima su građani odbacili projekt štetan za puno šire područje. Izgradnja je mogla dovesti u pitanje zdravlje samih stanovnika i njihove djece, ali i ugroziti gospodarstvo, prirodu, ljepotu i resurse čitave neretvanske doline i južne Dalmacije.
 Ploče su referendumom pokazale kako je očuvanje općeg dobra važnije i iznad nečijeg privatnog interesa, a njegovi stanovnici još su jednom potvrdili kako se, unatoč različitim uvjerenjima, mogu ujediniti oko zajedničkog interesa koji uvelike određuje njihovu vlastitu budućnost
 S poštovanjem,
Danita Štrbić
Županijski ogranak Udruge „U ime obitelji"
http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=29228:u-ime-obitelji-estitke-ploanima-koji-su-prepoznali-vanost-lokalnog-referenduma&catid=12:obavijesti-i-najave&Itemid=12

-

24.01.2015.
U ime obitelji

Kao Udruga pozivamo građane Grada Ploča da u nedjelju na referendumu odluče o svojoj budućnosti tako da zaokruže PROTIV i ne dopuste izgradnju termoelektrane na ugljen

 U nedjelju 25. siječnja stanovnici Grada Ploča izići će na referendum na kojem trebaju odlučiti hoće li ili neće prihvatiti izgradnju termoelektrane na ugljen, u gotovo pa užem središtu grada.

Građane Grada Ploča podržavamo i ohrabrujemo da iziđu na referendum iz tri razloga:

1.Referendum je čin neposredne demokracije na kojoj građani odlučuju o bitnim pitanjima vezanima za njihov društveni i javni život.

2.Budući da se radi o izgradnji termoelektrane na ugljen, čija izgradnja može dovesti u pitanje Vaše zdravlje, zdravlje Vaše djece, ali i ugroziti prirodu, ljepotu i resurse čitave neretvanske doline i južne Dalmacije, važno je na referendumu izabrati onu odluku koja će više čuvati opće dobro od nečijeg privatnog interesa.

3.Na lokalnom referendumu presudna je izlaznost birača, koja mora biti veća od 50 % i zato je važan svaki glas koji će pokazati da je volja građana provedena i demokratskim referendumskim putem.

Kao Udruga pozivamo građane Grada Ploča da u nedjelju na referendumu odluče o svojoj budućnosti tako da zaokruže PROTIV i ne dopuste izgradnju termoelektrane na ugljen. Protiv izgradnje TE na ugljen izjasnila se i većina vijećnika u gradskom vijeću Grada Ploča i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije koji su odbili promijeniti prostorni plan radi izgradnje TE na ugljen.

Ovaj referendum prilika je da osim neizravnim putem  - preko svojih političkih predstavnika u Gradu Pločama i županiji – i osobno, kao građani, izravnom demokracijom odbacite projekt koji će imati trajan i štetan učinak na zdravlje, prirodu i gospodarstvo u Pločama i dolini Neretve.
http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/u-ime-obitelji

Buduči da postoje najave da se prinami bu delala spalionica otpada sekak je vredno zeti v obzir.
Zlu ne trebalo.
Vrag nigdar ne spi...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju