Autor Tema: Kostajnijada v Kostajnevcu  (Posjeta: 4426 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

  • Gost
Kostajnijada v Kostajnevcu
« : Rujan 25, 2009, 10:31:10 poslijepodne »
Vidim po intarnetu da saka opčin akaj ima dva komad kostajnevine v šume organizera "Kestenijadu".Več je Kaj il Muš pisal na starem forumu ob tem al ni polučilo nikakovu inicijativu...Primeri slede;

Zelinska kestenijada

Manifestacija je kojom se od 1998. godine želi popularizirati boravak u prirodi Zelinske gore i njenim šumama kestena kroz tradicionalni način branja i pečenja kestena. Kod Planinarskog doma na Kladeščici na 406 m, kesteni se pripremaju u posebnim pečenjarama za pečenje kestena uz mladi mošt i druge domaće specijalitete. Do doma se dolazi markiranim planinarskim putem iz Sv. Ivana Zeline, preko Biškupca Zelinskog, a dio puta vodi šumskom cestom dostupnom za automobile i bicikle. Podno Kladeščice, u šumi, nalazi se zaštićeni spomenik kulture iz 13. st, Zelingrad. U vrijeme održavanja kestenijade posjetitelji ga mogu razgledati uz stručnog vodiča Muzeja Sv. Ivan Zelina.

11.10.2009
Manifestacija je kojom se od 1998. godine želi popularizirati boravak u prirodi Zelinske gore i njenim šumama kestena kroz tradicionalni način branja i pečenja kestena. Kod Planinarskog doma na Kladeščici na 406 m, kesteni se pripremaju u posebnim pečenjarama za pečenje kestena uz mladi mošt i druge domaće specijalitete. Do doma se dolazi markiranim planinarskim putem iz Sv. Ivana Zeline, preko Biškupca Zelinskog, a dio puta vodi šumskom cestom dostupnom za automobile i bicikle. Podno Kladeščice, u šumi, nalazi se zaštićeni spomenik kulture iz 13. st, Zelingrad. U vrijeme održavanja kestenijade posjetitelji ga mogu razgledati uz stručnog vodiča Muzeja Sv. Ivan Zelina.

Informacije: Turistička zajednica grada Sv. Ivan Zelina i Muzej Zelina, Trg A. Starčevića 13, tel. 01 2061 544, e-mail: muzej@zelina.hr , www.tz-zelina.hr, www.zelingrad.hr ,POU Sv. Ivan Zelina, Vatrogasna 3, Sv. Ivan Zelina, tel. 01 2059 062
 
TZG Sv. Ivan Zelina i HPD Zelina organiziraju i gađanje lukom i strijelom, tombolu i drugi zabavni program.
http://www.tzzz.hr/?show=2753&pid=9692


KESTENIJADA 2009Ovogodišnja, jedanaesta po redu, Kestenijada, održati će se od 9. - 11. listopada (drugi vikend u listopadu). Promocija Kestenijade je  u Zagrebu, 06 .listopada. na trgu bana Josipa Jelačića.

Iz Zagreba vozi dobro poznati  „Kesten cug", a uz topao doček  , goste i prijatelje Kestenijade očekuje bogati izbor slatkih i slanih jela od kestena, dok će ih  kulturno-umjetničke grupe iz cijele Hrvatske zabavljati plesom i pjesmom. U izložbama, koncertima, sportskim natjecanjima ili programu za djecu, svatko će naći nešto za sebe. Predstaviti će se obrtnici starih i pomalo zaboravljenih zanata, te mnoge udruge.

Kao i svake godine, organizira se odlazak u kesten šumu, gdje će se moći sakupljati kestene, uživati u netaknutoj prirodi i prošetati šumskim stazama.

Za sva pitanja vezana uz štandove, obratite se komunalnom redaru, gospodinu Antunu Pavičiću na broj: 099/ 2191000

Za sva ostala pitanja kontaktirajte Turističku zajednicu Hrvatske Kostajnice na broj: 044/ 851-800

e-mail: tzg-hrvatska-kostajnica@sk.t-com.hr

 Karte za "kesten cug" u prodaji tjedan dana prije Kestenijade

za sve ostale informacije vezane uz vlak kontaktirajte službu za posebne vlakove na

tel: 01/457-3208


VOZNI RED za „Kesten cug" u subotu i nedjelju je slijedeći:

Polazak iz  Zagreba GK 08.01-
Vel. Gorica 08.23-
Lekenik 08.42-
Sisak 08.58-
Sunja 09.27 i
dolazak u Hrv. Kostajnicu je u 09.46 sati.

Povratak iz Hrv. Kostajnice je u 19.10, dolazak u Sunju 19.27-Sisak 20.04-Lekenik 20.23-Velika Gorica 20.46 i dolazak u Zagreb GK U 21.06 sati.

U subotu - mogućnost povratka redovitim linijama ( važe karte za „Kesten cug") u 16.14 i 18.34 iz Hrvatske Kostajnice.

u nedjelju - ne važe karte za „Kesten cug" za redovite linije

 CIJENA KARATA: 45,00 kn odrasli

                25,00 kn djeca od 4-12 godina
http://www.hrvatska-kostajnica.hr/


Najava Kestenijade 2009.       
Ponedjeljak, 14 Rujan 2009 07:49 
U organizaciji Turističke zajednice grada Petrinje i ove godine se priprema KESTENIJADU U PETRINJI. Kako se datumi ne bi preklapali sa onom u Kostajnici naša će se održati 17. odnosno 18. listopada. Svi su više nego dobrodošli!!
 

http://www.petrinja.hr/najave/najava-kestenijade-2009.html

MARTINJE I KESTENIJADA
07.11.2009.
7. Studeni 2009.
http://www.tz-samobor.hr/kalendar/8-martinje-i-kestenijada

 KESTENIJADA 10.10.2009. - MK COLAPIS RIDERS OZALJ
« : Danas u 08:50:10 » 

--------------------------------------------------------------------------------
MK COLAPIS RIDERS Ozalj organizira KESTENIJADU, u subotu 10.10.2009. s početkom u 12.00 sati na prostoru ispod stare hidroelektrane u Ozlju(tamo gdje je i susret).
Kestenijada je humanitarnog karaktera, a cjelokupni je prihod namijenjen djeci dječjeg vrtića "Zvončić" Ozalj.

Od klope biti će, naravno, kesteni i gulaš od divljači, sve po popularnim cijenama!

Dobro došli!
http://www.motori.hr/forum/index.php?topic=154879.0


Događanja

KESTENIJADA
9.10.2009. - 11.10.2009.

Odredište Mjesto održavanja
Hrvatska Kostajnica - 
 
Web: www.hrvatska-kostajnica.hr 

 Opis

Nema tog jela od kestena koje nećete naći na kostajničkoj kestenijadi. No, osim što možete kušati razna jela od pečenih i kuhanih kestena te slastice od ukusnog kesten pirea, svi su posjetitelji pozvani da sudjeluju i u berbi kestena. To je prilika za šetnju kestenovim šumama uz druženje, pjesmu i sve ostalo što stvara dobro raspoloženje.
http://www.croatia.hr/Hrvatski/Dogadjanja/Dogadjanja.aspx?idDestination=1&idEvent=1566

Kestenijade - Sljeme
Država: Hrvatska
Dana: 1
Prijevoz: autobus
Polazak ispred škole u 9:00 sati. Vožnja udobnim turističkim autobusom, uz panoramski razgled grad, prema Sljemenu ili drugoj odabranoj destinaciji.  Dolazak do odredišta. Igra i zabava u šumi uz berbu kestena. Nakon berbe ručak a zatim pečenje kestena na livadi u krugu restorana. Slijedi čašćenje kestenom, zabava i igra do polaska za kući. Povratak ispred škole u cca 14:30 sati, ili po dogovoru.

PRIJEDLOG  OSTALIH  DESTINACIJA SA  ISTIM PROGRAMOM:

  BOTANIČKI VRT “SUBAN”
  EKO IMANJE “ZRNO”
  IMANJE “MATKOVIĆ”- KLJUČIĆ BRDO
 
Cijena po osobi: na upit, ovisno o broju sudionika i pratitelja
Cijena uključuje: prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom,ručak,pratitelja u autobusu i animatora prilikom pečenja kestena,pedagoški nadzor djece- učitelji u pratnji,osiguranje od nezgode,osiguranje jamčevine,PDV te troškove organizacije i realizacije izleta.
Napomena: Dobrovoljno zdravstveno osiguranje ili paket putnog osiguranja tijekom boravka u inozemstvu moguće je zaključiti prilikom sklapanja ugovora o putovanju.U slučaju promjene elemenata kalkulacije (povećanje cijena smještaja, prijevoza, manji broj osoba od minimuma) agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. U cijene aranžmana uračunat je popust za plaćanje gotovinom ili čekovima.

http://www.fenixdtours.hr/skolski-izleti/kestenijade-sljeme