Svakidašnje teme > Čušpajz

VG registarske ploćice

(1/2) > >>

Zagorec BP:
"Velika Gorica, kao najveći grad Zagrebačke županije i kao šesti grad Republike Hrvatske zaslužuje imati svoje registracijsko područje, odnosno registarske pločice s kraticom VG na automobilima.

O ovoj inicijativi, koja se već nekoliko godina provlači kao ideja gradskih čelnika, raspravljali su i aktualni čelnici Grada.
Stoga je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, uputio nadležnim tijelima zahtjev za razmatranjem uvođenja novog registracijskog područja za Veliku Goricu. Ukupni troškovi za građane bi iznosili oko 150 kuna.

-   Smatram da Velika Gorica ima opravdanja to tražiti i stoga sam odlučio pokrenuti realizaciju ideje koja postoji godinama. Registarske oznake na automobilima mogu se mijenjati kada ističe registracija, dakle da promjene budu postupne, kako bi građani lakše premostili troškove- istaknuo je gradonačelnik Barišić."


http://www.gorica.hr/2012/02/velikoj-gorici-registarske-oznake-na-vozilima/#more-10916Eto nam još nepotrebnih troškova za naše istanjene novčanike. Pa npr. austrijanci ne moraju svako malo mijenjati registarske pločice ili npr. nijemci, već kada to sami odluče, bez obzira što su se počele štancati novije varijante.
Izbijaju nam novce iz 'žepa na svakakve načine. Neumorni su u tome i stalno smišljaju nove načine.

Sledgehammer:
Pa nemoj mijenjati... ja budem, jer se ta promjena radi zbog niže osiguravateljske klase. Kada budem plaćao registraciju godišnje barem 500 kuna jeftinije nego u ZG, brzo ću zaboraviti tih 150 kuna. No nitko te ne sili da moraš mijenjati.

Zagorec BP:

--- Citat: Sledgehammer - Ožujak 01, 2012, 02:38:38 poslijepodne ---Pa nemoj mijenjati... ja budem, jer se ta promjena radi zbog niže osiguravateljske klase. Kada budem plaćao registraciju godišnje barem 500 kuna jeftinije nego u ZG, brzo ću zaboraviti tih 150 kuna. No nitko te ne sili da moraš mijenjati.

--- Kraj citata ---

Kada bi to osjetio na taj način, promijenio bih ploćice. Ali to se neće dogoditi (jeftinije osiguranje), jer to ne ovisi o političkoj volji , već o osiguravatelju. Jako smo povezani sa Zagrebom i osiguravatelj će držati visoke premije za naše područje (mada Zadarsko i Karlovačko područje ima veći prosjek štetnih događaja od Zagrebačkog, a imaju niže premije).

Jaguar:
Za očekivati je nižu premiju osiguranja, koliko? Koliko god bude niža, biti će povoljnije nego sada.
A morala i trebala bi biti niža, ta priča kako se vozimo po Zagrebu, pa voze se i druga registracijska područja i to ne utiče na njihovo registracijsko područje po pitanju visine premije.
Realno očekujem 200-400 kuna nižu premiju osiguranja za VG područje i očekujem kako Ministarstvo neće pogodovati osiguravateljima, na način da ne izmijeni pravilnik, zapravo nema nikakvog razloga protiv izmjene.
S toga je realno očekivati VG pločice u skoro vrijeme!

Newbie:
I samo to da imamo VG tablice je dostatan razlog, drugo i netreba...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju