Domaće teme > Gradska poduzeća i ustanove

Nova (I)Legalna pljačka ili čišćenje nečistoća

<< < (4/6) > >>

Jaguar:
Najtragičnije je što su oni tu cijenu povećali a u dopisu obrazložili kao procijenjena vrijednost
Povećanje se temelji na procijenjenoj vrijednosti koštanja čišćenja divljih odlagališta, molim?
Prije svega neka kažnjavaju one koji to čine, drastičnim kaznama, iz koji će namiriti ove troškove.

Oni procjenjuju? Udri po narodu, dok se troši ko pijani milijarderi, to što ode na odlagalište....kaj god.

Jaguar:

--- Citat: Sledgehammer - Veljača 13, 2012, 04:53:11 poslijepodne ---
--- Citat: Jaguar - Veljača 11, 2012, 01:28:34 poslijepodne ---Ja proizvodim samo organski, biorazgradivi otpad, kojeg kompostiram, ostalo ti je Mlačanin napisal, nije potrebno ni dodati ni oduzeti bilo što.Hvala ti što me čitaš, mislio sam kako samo klikneš.....počašćen sam, kad me takva veličina čita!
--- Kraj citata ---

Ili ti ništa ne kupuješ u dućanu ili lažeš koliko si dug i širok, dapače debelo probijaš te gabarite...

--- Kraj citata ---

Kolega da si čitao s razumijevanjem onda ne bi to napisao. Naravno da kupujem u dućanu.

Mlačanin:

--- Citat: Sledgehammer - Veljača 13, 2012, 04:53:11 poslijepodne ---
--- Citat: Jaguar - Veljača 11, 2012, 01:28:34 poslijepodne ---Ja proizvodim samo organski, biorazgradivi otpad, kojeg kompostiram, ostalo ti je Mlačanin napisal, nije potrebno ni dodati ni oduzeti bilo što.
Hvala ti što me čitaš, mislio sam kako samo klikneš.....počašćen sam, kad me takva veličina čita!
--- Kraj citata ---

Ili ti ništa ne kupuješ u dućanu ili lažeš koliko si dug i širok, dapače debelo probijaš te gabarite...

--- Kraj citata ---

To kaj sve kupujemo u dućanu sam već spomenuo. Mislim da se tu troškovi moraju u najmanju ruku podijeliti i najprije uvesti reda.
Na primjer, svatko od nas povremeno treba napraviti preinaku ili rekonstrukciju sanitarnih instalacija i posebno kanalizacije i vode. Za te se instalacije koriste PVC kanalizacijske cijevi i recimo PPR cijevi za instalaciju vode. Sav taj materijal moguće je uredno kupiti i ugraditi, ali kada se želi ostatak toga legalno zbrinuti na nekom oporabilištu ili recimo na Jakuševcu , evo problema. Oni će tamo uredno odbiti primanje takvih materijala jer ne znaju kuda bi sa time. Ovo sam osobno doživio već nekoliko puta da ne žele to primiti. Dali je sada stanje promijenjeno nije mi poznato.
Kada sam taj isti otpadni materijal želio ostaviti kod proizvođača, uredno su mi dali do znanja da ne žele primate te stvari i zbrinjavati ih. 
Deklarativno se sa svim slažu ali u praksi nastaju problemi. Znajući koliko vremena treba proći da se takav otpad razgradi , evo nam problema za sto i više godina unaprijed. Zašto ovo govorim? Zato jer se nitko ne pridržava zakona ,ali kada treba od nas krajnjih korisnika uzeti novac, tu nema problema. Mišljenja sam ,da bi i sami proizvođači, koji i jesi najveći  proizvođači otpada i smeća morali snositi dio troškova za zbrinjavanje otpada.
Sa druge strane država stalno deklarativno obećava nova radna mjesta i izmišlja toplu vodu, jer i sakupljanje i reciklaža otpada ima veliki potencijal. Nekada se satari papir i karton otkupljivao. A Romi su posebno dobro radili na tom pitanju. Danas se papir baca svuda i još ako ga doneseš ništa se ne plaća. Tu također mora biti neka vrsta stimulacije , da se ljude animira i potakne da razdvoje otpad i da se olakša njegovo zbrinjavanje.
Ali puno je jednostavnije sve natovariti na prikolicu ili kamion, pomiješati staklo, drvo, keramiku, plastiku i kaj sve ne i odvesti to lijepo na vrh brda u Jakuševac. Problem riješen jer tam se sve skipa i gotova stvar. Barem tako izgleda. A da je napravljena glupost, svi zatvaraju oči!
Kad kupiš televizor, radio ,neki aparat, ma bilo kaj tu ima toliko papira kartona, stiropora da se smrzneš. Tvornica ti uz televizor isporuči duplo više smeća i još im to sve lijepo platimo. I na kraju smo mi ti koji proizvodimo smeće!!
Kaj god.

Jaguar:
Ovo što je grad uveo a VG Čistoća šalje kao objašnjenje povišenja računa je horor nad hororima.
Procijenjena vrijednost?
Kao i smeće po količini, kada imam vrećicu preko u kanti neće je uzeti, kad je kanta poluprazna, nikome ništa.
Radujem se da Ministrica Holy čipira kante, kompostiram biootpad, pa kad mi budu vozili 1 kantu u 3 tjedna
a tako i naplatili, eto veselja. Zašto se već u najavi pojavljuju toliki otpori lok. zajednica protiv tog projekta?
Sve drugo je idelana podloga za lopovluke, koje uglavnom plaćaju građani!

spoofy:

--- Citat: Jaguar - Veljača 13, 2012, 08:40:12 poslijepodne --- Zašto se već u najavi pojavljuju toliki otpori lok. zajednica protiv tog projekta?
Sve drugo je idelana podloga za lopovluke, koje uglavnom plaćaju građani!

--- Kraj citata ---

Zato kaj bu večina hitala smeče po grabama ak se bude po količini plačalo. Jedva smo se rešili te pošasti i sad bu ponovo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju