Autor Tema: (Picula vs Barišič) / 100  (Posjeta: 5753 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

 • Gost
(Picula vs Barišič) / 100
« : Rujan 23, 2009, 11:34:16 poslijepodne »
Kak i samo ime veli kaj su napravili Tonček i Draš v sve prve 100 den.

Prvih 100 dana gradonačelnika Barišića
23.09.2009.
Osiguranje dodatnih 250 mjesta u vrtićima, sanacija osnovnih škola u gradu i okolici, završetak obnove gradskih prometnica, početak radova na novom groblju u Kušancu, te otvaranje gradske uprave prema građanima, samo su neki od ostvarenih projekata u prvih sto dana nove gradske vlasti, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnika Dražena Barišića i njegovih zamjenika Stjepana Kosa i Ervina Kolarca.

“Nakon analize zatečenog stanja, nismo krenuli u bitku na sto frontova, već u rješavanje glavnih gradskih problema”, izjavio je na početku tiskovne konferencije gradonačelnik Barišić.

Obnovom zapuštenih prostora i zapošljavanjem stručnog osoblja, gradska vlast je osigurala dodatnih 250 mjesta u velikogoričkim vrtićima, a posebnu pozornost gradski čelnici su posvetili obnovi osnovnih škola u gradu i okolici.

“Svakodnevno smo obilazili radove, kako bi se uvjerili da će svi objekti biti obnovljeni na vrijeme”, istaknuo je Barišić.

Osim obnove škola, gradonačelnik je najavio i gradnju nove škole u Novom Čiču, za koju je osigurano zemljište. Sa izgradnjom te škole riješio bi se i problem trosmjenske nastave u osnovnoj školi u Vukovini.

Gradonačelnik Barišić najavio je i kako će predložiti Gradskom vijeću da se rebalansom proračuna osigura pola milijuna kuna subvencija za udžbenike, obiteljima slabijeg materijalnog statusa.

U prvih sto dana nove gradske vlasti završena je i obnova gradskih prometnica, konkretno ulica Stjepana Fabijančića Jape i ulica Andrije Kačića Miošića, a za dva mjeseca očekuje se i sanacija Vinogradske ulice u Buševcu.

Započeti su i radovi na novom gradskom groblju u Kušancu, rješava se dokumentacija vezana uz kanalizaciju u Donjem Turopolju, a otvoreni su i razgovori sa privatnim investitorima zainteresiranima za izgradnju doma umirovljenika.

Gradonačelnik je izrazio žaljenje što se natječaj za izgradnju nove sportske dvorane morao poništiti, ali i uvjerenje kako će se još tijekom ove godine odabrati novi izvođač i da će se odmah nakon toga započeti s radovima na izgradnji nove dvorane.

“Zatražili smo reviziju poslovanja Televizije Velika Gorica i Kluba 100 i očekujemo da ćemo rezultate revizije znati kroz dva tjedna. Time želimo zaštiti gradsku imovinu”, rekao je gradonačenik Barišić.

Troškovi grijanja predstavljaju jedan od većih problema za građane Velika Gorice. “Započeli smo pregovore sa zagrebačkom gradskom plinarom o mogućnostima da se velikogoričke kotlovnice prebace na korištenje plina”, izjavio je gradonačelnik. “Isto tako, u dvije zgrade krenut ćemo sa probnim korištenjem kaliometara, a rebalansom proračuna predložit ćemo određena sredstva za subvencioniranje troškova grijanja”.

Gradonačelnik Barišić posebno je istaknuo kako se nova gradska uprava otvorila prema građanima. “Svakodnevno se susrećemo s građanima koji nam iznose svoje probleme i prijedloge, obišli smo sva mjesta u našem kraju, a uveli smo i poseban popodnevni termin, ponedjeljkom od 18 do 20 sati, u kojem primamo građane”.
http://www.gorica.hr/2009/09/prvih-100-dana-gradonacelnika-barisica/

Nemam čas,des mi je "jen od one dan" a nimam librez,osvrt dam potle.

Offline dadi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 254
 • Karma: +1/-0
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #1 : Rujan 24, 2009, 09:20:12 prijepodne »
Jedino kaj je Barišić dobroga napravil je da je (na već prije (u Piculinom mandatu) napravljenu analizu mogućeg zapošljavanja trećeg odgajatelja) uspjel u vrtić "ugurati" još 250 mališana!
Sve ostalo je nadziranje projekata koji su odavno započeli (s početkom građevinske sezone) i normalno je da sada budu gotovi!
Najgore od svega je kaj je stopiral gradnju sportske dvorane, za koju nije moral tražiti poništenje natječaja, jer da on nije tražio nitko to nebi poništio niti bi utvrđivao nekakvu zakonistost potpisa. No tu se krije druga igra, jer treba namiriti s 21.000.000 neke druge apetite, a gradnju dvorane odgoditi kak bi on bil taj koji ima ideju i spašava sport. Da nije u pitanju namještanje natječaja (što je osnovno obilježje HDZ-a) nebi bio potreban novi natječaj i odabir izvođača, već bi sada birali parkete za dvoranu! Ovak bumo na to još čekali koje leto!

I na kraju jadan je taj gradonačelnik koji sam sebe ocjenjuje s +4!(izvor večernji list)


Offline fitt

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 193
 • Karma: +3/-0
 • Spol: Muški
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #2 : Rujan 24, 2009, 10:34:07 prijepodne »
Moj mali ide u vrtić, ja trečega odgajatelja nigdje ne vidim, po smjeni je jedna teta, a broj djece je dobrano prešao 30 u grupi. Koliko sam čuo, treča teta je samo tamo gdje ima problematičnih klinaca, dakle samo u nekim grupama. I to je rješenje? Nisam siguran jel uopče po zakonu????
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Offline Alen

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 344
 • Karma: +3/-0
 • Spol: Muški
  • VG Dnevnik
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #3 : Rujan 24, 2009, 11:02:41 prijepodne »
Ja također i dalje vidim samo dvije tete koje rade na smjenu. Doduše i prije je povremeno jedna teta (u stvari mislim da ona i nije teta već ima neku drugu funkciju u vrtiću) kružila vrtićem i pomagala hraniti klince, spremati ih na spavanje, oblačiti za igranje u dvorištu.
The will to greatness clouds the mind
Consumes the senses, veils the signs
We each are meant to recognize.
(VNV Nation)

http://twitter.com/alenf
http://twitter.com/vgdnevnik

Offline pegla

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 86
 • Karma: +0/-1
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #4 : Rujan 24, 2009, 11:11:55 prijepodne »
Kod nas ima tri tete ,ali to je sad bilo privikavanje ,novo formirana grupa djece od tri godine :'(  bumo vidli poslije jel budu sve tri ostale

Offline gubec beg

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 16
 • Karma: +0/-0
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #5 : Rujan 24, 2009, 11:31:03 prijepodne »
ovo je više nek preveč , kao prvo mimo preporuke Suzane , gradonočelnik zmišlja radna mesta i zapošljava podobne i to bez sručne spreme,drugo nigdo ne pita zakaj škola vu Šćitarjevu ne dela već dva tjedna i deca nemreju iti vu školu,sportska dvorana poništena da bi mogel čez drugi skupli natečaj deti više penez v žep , a kaj se dotikavle TVG-a pitam se otkud mu penezi i to 125.000,00kn za reviziju , baš si je dal truda,otpušća invalide i deli otpremnine kak da smo u HEP-u ,donira vatrogoscima 250.000,00kn , a dečji vrtići i društveni domovi teri bi se preuredili u vrtiće stojiju

perojosi

 • Gost
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #6 : Rujan 24, 2009, 12:04:18 poslijepodne »
Jedino kaj je Barišić dobroga napravil je da je (na već prije (u Piculinom mandatu) napravljenu analizu mogućeg zapošljavanja trećeg odgajatelja) uspjel u vrtić "ugurati" još 250 mališana!dadi što je tu dobroga?kada je to bila i tako ideja Piculine vlasti i GBR da pored izgrađenih novih 350 vrtićkih mjesta se  s tom idejom riješi ostatak djece za vrtić,jer naravno nije se u tom trenu moglo napraviti više od 350 novih mjesta koliko je napravljeno.
Da ne postavljam pitanje a koliko je vrtićkih mjesta napravljeno u svih zadnjih 15 god ili koliko je moglo biti napravljeno samo marifetlucima na POU koji su napravljeni ili koliko je to HDZ-ova vlast dugi niz godina vladanja Velikom Goricom napravila novih vrićkih mjesta?To treba otvoreno,javno i korektno reći,da se zna.(ZNA SE)

Nekak imam osjećaj da se naš Gradonačelnik neće moći još dugo kititi tuđim perjem nego će trebati neš konkretno i delati a ne samo lepo govoriti,to možda pali na RVG ali u vođenju Grada ne,Građani žele konkretne stvari a ne lepu spiku,nije on sada spiker RVG nego Gradonačelnik 6-og po veličini Grada u Hrvatskoj.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5147
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #7 : Rujan 24, 2009, 12:07:56 poslijepodne »
Svatko ima pravo na svoje viđenje stvari i na žaljenje što njegovi prioriteti nisu stavljeni na prvo mjesto top-liste tekućeg rješavanja, no to je tak... nadam se da "gubec beg" nije još jedan profil registriran i otvoren samo da bi izlio politikantske kritike aktualne vlasti, što je i na starom forumu bila često viđena pojava, bilo da je to bio nečiji alter-ego od postojećih profila, bilo da je to neki padobranac koji je dobio partijski zadatak prijaviti se i dati doprinos borbi protiv vladajućih ili oporbe, ovisno već o nalogodavcu... ljudi bi se registrirali samo za taj puta i tu namjenu, i više živjeli na forumu - nebuju... tako sad pratim i koliko će u forumu učestvovati davatelj oglasa u forumskom oglasniku, kojem je - naravski, a kako drugačije?? - to prvi i jedini post, što će vrlo brzo i vrlo zorno pokazati adminu Štefu da ja ipak znam neke stvari bolje od njega, i da je iskustvo jedna nenadjebiva kategorija...

rješava se dokumentacija vezana uz kanalizaciju u Donjem Turopolju,

Glede ovog navoda, pitam se nije li već prije bilo rečeno, prije skoro dvije godine, da je papirologija glede lokacijske i građevinske dozvole maltene za kanalizaciju u selima Donjeg Turopolja - pri kraju (mene, naravski, zanima Buševec!, jer je to davni dug i obećanje Velike Gorice Buševcu zbog komunalne rente)?? Nekakvi veliki sabirni kanali su već iskopani na potezu od Buševca prema Turopolju, a isti nisu valjda rađeni bez ikakvih papira i napamet?

Kaj znači tako općenita fraza "rješava se"??? Rješava se i moja građevinska dozvola već dvije i pol godine, što vjerojatno ne bi bio slučaj da ne gradim običnu obiteljsku katnicu na svojem zemljištu na kraju sela, već da gradim sedmerokatnicu sa poslovnim protorima i da zbog nje moram protjerati i srušiti pola gradskog kvarta...?? Jer takvi kaj grade takve "nimalo komplicirane objekte, puno jednostavnije od obične obiteljske katnice bez podruma" - papire dobijaju odmah, kao da su došli tražiti dugu kavu s mrzlim mlijekom i jednim šećerom... No sve to ne znači da "rješava se" bude i brzo "riješeno", a što je informacija koja zanima ljude!!

Ili je Gradonačelnik samo konstatirao, sa naručenog popisa što je sve u tijeku, da taj tijek nije prekinut, a magare neka i dalje čeka da trava naraste...? To sam, BTW, mogao i ja, a da se nisam maknuo od doma... dapače, i ne trebam biti u išta upućen...

Volio bih konkretnu informaciju glede kanalizacije u Donjem Turopolju, od toga što i koja mjesta ista uopće obuhvaća (jer je pojam Donjeg Turopolja malo rastezljiv!), pa do toga u kojoj je konkretno fazi cijeli projekt, dok bi vrhunac bio mogući datum početka radova... BTW, to je bila jedna od najjačih parola sa kojima su Gradonačelnik Barišić na razini Grada, te ministar Šuker na razini županije, dobili izbore...  ;) ;) ;)
« Zadnja izmjena: Rujan 24, 2009, 01:42:18 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Alen

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 344
 • Karma: +3/-0
 • Spol: Muški
  • VG Dnevnik
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #8 : Rujan 24, 2009, 01:30:35 poslijepodne »
Bez brige, gubec beg nam dolazi još sa starog foruma, skupa sa svojim prepoznatljivim stavom. I puno postova.

Da, to je zanimljivo kak se zgrade po Gradu uspijevaju graditi i kojoj fascinantnom brzinom dobivaju dozvole za gradnju praktički u centru grada, dok ljudi koji si žele riješiti temeljni egzistencijalni problem čekaju više od dvije godine i ne mogu niti lopatu zapiknuti, ako se ne usude raditi bez dozvola. Većina ipak ne želi pristati na takvu nesposobnost nekad državne, a danas gradske administracije i snalazi se, a na žalost postoje načini da se ljudi snađu. A mi smo grad kao prijatelj djece. Vrlo prijateljski kad se mlade obitelji tjeraju da plaćaju po 400-500 eura mjesečno za podstanarstvo umjesto da taj novac ulože u vlastiti dom. Za mjesečnu najamninu stana može se izgraditi 1-1,5 kvadrat kuće što otprilike ispada da ljudi zbog nesposobnosti moraju u vjetar baciti jednu lijepu dnevnu sobu u kući.
The will to greatness clouds the mind
Consumes the senses, veils the signs
We each are meant to recognize.
(VNV Nation)

http://twitter.com/alenf
http://twitter.com/vgdnevnik

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5147
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #9 : Rujan 24, 2009, 01:50:21 poslijepodne »
Da, taj kriminal na gruntovnici svakako zaslužuje istaknuto mjesto na forumu, u najmanju ruku vrlo zasebnu temu, jer je ta služba, sa svim kancelarijama zaduženima za izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola (pardon, Potvrdi Glavnih projekata...), čista jazbina ucjena, nerada i mito-korupcijskog kriminala, počevši od nesposobnosti šefice koja je objedinjavala (možda još uvijek) brdo funkcija pa su ljudi čekali danima dok nije ponovo pristala biti šefica tog odjela (ipak je biti dogradonačelnica bilo puno važnije i bolje zvuči!!) i dobiti pišljivi potpis na papire, znači posao od 10 sekundi, pa do onog žutanjka koji se ne libi otvoreno, kada ga čuju i druge stranke, tražiti stanovite iznose da bi ljudi mogli dozvolu dobiti u roku jednog (kako zakon i propisuje), a ne dvadesetijednog mjeseca...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline dadi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 254
 • Karma: +1/-0
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #10 : Rujan 24, 2009, 02:01:40 poslijepodne »
objedinjavala (možda još uvijek) brdo funkcija pa su ljudi čekali danima dok nije ponovo pristala biti šefica tog odjela (ipak je biti dogradonačelnica bilo puno važnije i bolje zvuči!!) i dobiti pišljivi potpis na papire, znači posao od 10 sekundi, pa do onog žutanjka koji se ne libi otvoreno, kada ga čuju i druge stranke, tražiti stanovite iznose da bi ljudi mogli dozvolu dobiti u roku jednog (kako zakon i propisuje), a ne dvadesetijednog mjeseca...

kaj si ti tu svakaj nadrobil pa to nebi ni pas z maslom pojel! Nikad dogradonačelnica nije bila šefica tog ureda, a bome nije ni posel tog ureda sam stavljenje potpisa na papir!

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5147
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #11 : Rujan 24, 2009, 02:29:22 poslijepodne »
kaj si ti tu svakaj nadrobil pa to nebi ni pas z maslom pojel! Nikad dogradonačelnica nije bila šefica tog ureda, a bome nije ni posel tog ureda sam stavljenje potpisa na papir!

Bila je, još je pokojni Plodinec radio, a Kristina je bila tek primljena u službu... Dogradonačelnica je bila zadužena za potpisivanje, ne i za bilo kaj drugo u proceduri, i tada niti jedan dokument i iz tog odjela nije mogao izaći van (njezina zapovijed) a da ga ona ne vidi i ne odobri, te potpiše. Osobno sam nazočio tome i takvoj proceduri, i ista mi je na moje negodovanje tako i protumačena upravo od strane njezine tajnice. Stoga - tko drobi, a tko ne... možda si malo neinformiran??

Nije posel tog ureda samo potpis - ja sam govorio o NJEZINOJ ulozi, naravno da ona nije radila ništa što je prethodilo potpisu, pa i nije bilo opravdanja da njezin potpis čekam danima...

Gladan pes jede sve...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Alen

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 344
 • Karma: +3/-0
 • Spol: Muški
  • VG Dnevnik
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #12 : Rujan 24, 2009, 03:40:23 poslijepodne »
Dobro kaže dadi, dogradonačelnica je bila Vesna Marijetić, a privremena pročelnica odjela Vesna Fabijančić Križanić koja je bila članica poglavarstva, doduše jedina iz poglavarstva koja je taj posao radila profesionalno, tj. bila zaposlena.
The will to greatness clouds the mind
Consumes the senses, veils the signs
We each are meant to recognize.
(VNV Nation)

http://twitter.com/alenf
http://twitter.com/vgdnevnik

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5147
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #13 : Rujan 24, 2009, 05:43:16 poslijepodne »
Dobro kaže dadi, dogradonačelnica je bila Vesna Marijetić, a privremena pročelnica odjela Vesna Fabijančić Križanić koja je bila članica poglavarstva, doduše jedina iz poglavarstva koja je taj posao radila profesionalno, tj. bila zaposlena.

Kaj sam ja nekaj krivo rekel??  :o :o :o

BTW, gđa. Fabijanić-Križanić je tada bila i dogradonačelnica. Ili zamjenica od Picule, kako god hoćeš, svejedno bilo to isto ili ne. Ali radilo se onako kako sam rekao.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1897
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Odg: (Picula vs Barišič) / 100
« Odgovori #14 : Rujan 24, 2009, 08:19:42 poslijepodne »
Moj mali ide u vrtić, ja trečega odgajatelja nigdje ne vidim, po smjeni je jedna teta, a broj djece je dobrano prešao 30 u grupi. Koliko sam čuo, treča teta je samo tamo gdje ima problematičnih klinaca, dakle samo u nekim grupama. I to je rješenje? Nisam siguran jel uopče po zakonu????

http://aktualno.iz.vg/odgoj-i-obrazovanje/2009/08/31/200-novih-mjesta-u-vrticima

Prema Planu razvoja sustava odgoja i obrazovanja 2005.- 2010. u Hrvatskoj je trebalo doći do smanjenje grupa u vrtićima kako bi se došlo do broja koji je određen u Državnom pedagoškom standardom predškolskog odgoja i naobrazbe kojeg je 16. svibnja 2008. donio Hrvatski sabor.

Taj standard propisuje da se u odgojno-obrazovnu skupinu djece u redovitom programu u dobi:

– od navršenih šest do navršenih 12 mjeseci može se uključiti najviše 5 djece,
– od 13 do 18 mjeseci može se uključiti najviše 8 djece,
– od 19 do 24 mjeseca može se uključiti najviše 12 djece,
– u trećoj godini može se uključiti najviše 14 djece,
– u četvrtoj godini može se uključiti najviše 18 djece,
– u petoj godini može se uključiti najviše 20 djece,
– u šestoj godini može se uključiti najviše 23 djece,
– u sedmoj godini do polaska u školu može se uključiti najviše 25 djece.