Svakidašnje teme > Odgoj i obrazovanje

Ovako to radi "Naša policija"

(1/2) > >>

koko-vg:
Ponovna Brutalna represija na Branitelja Sinišu Krčmareka

POKRET Građanska solidarnost jučer je na YouTube postavio video na kojem se vidi kako dvojica policijskih službenika bez značke, naloga i obrazloženja brutalno upadaju na privatni posjed te uhićuju Sinišu Krčmareka nad kojim su primijenili represiju.

Kako navode, Siniša Krčmarek prekjučer je bio organizacijski redar 15.O Occupy Zagreb događaja. Hrvatski je branitelj od 1990. godine, invalid Domovinskog rata, član Hvidre i još brojnih drugih udruga.

"Nasilni i bezobrazni policajci"

Razgovarali smo jutros i s Krčmarekovom suprugom koja nam je ponovila kako ne zna zašto su uhitili njezinog supruga.

"Gospoda su odbila reći zašto su došli, nisu pokazali nalog, jednostavno su ušli u dvorište i odveli Sinišu na silu. 'Razgovarat ćemo u našoj kući, a ne u vašoj', samo su rekli. Bili su nasilni i bezobrazni", kazala nam je supruga.

Krčmarek inače kontinuirano sudjeluje u velikom broju građanskih inicijativa kao što su čišćenje vodocrpilišta u Velikoj Kosnici, uređenje obala rijeke Kupe u svrhu razvoja turizma, sadnja voćaka po urbanim sredinama te sudjeluje u organiziranju niza humanitarnih akcija.

Građanska solidarnost tvrdi i kako Krčmarek posjeduje više od 100.000 dokumenata koji dokazuju da vlast ne štiti interese naroda i države.

Policija tvrdi da je Krčmarek prijavljen jer je pucao iz zračne puške

IZ Policijske uprave zagrebačke tvrde kako su postupali prema Krčmareku, jer ga je prijavio susjed da iz dvorišta iz zračne puške puca prema zemljoradnicima na obližnjoj njivi. Kažu i da je Krčmarek u Velikoj Kosnici priveden jer nije želio policajcima pokazati osobnu iskaznicu te se pokušao udaljiti.

Iz policije kažu da se na snimci ne vidi da je Krčmarek počeo vrijeđati policajca. Dodaju i kako se ne vidi da je drugi policajac razgovarao s Krčmarekom nakon čega je on pristao doći u postaju. Prijavljen je zbog remećenja javnog reda i mira i vrijeđanja policajca. Policija nije ništa rekla o pokretanju disciplinskog postupka prema policajcima koji su bez naloga ušli na privatni posjed.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-video-brutalnog-uhicenja-branitelja-krcmareka-jednog-od-redara-na-occupy-zagreb/577653.aspx

Bez obzira kaj je tip napravio, ovo je način privođenja ?  Neki će reči da je ovo namješteno i da izvor nije pouzdan ... žalosno tko sve radi u MUP-u ...

tromblon:
ne poznajem bit problema, no lijepu su predstavu priredili djeci. Bravo svim sudionicima, lijepe poslijedice ste ostavili ;D

Sledgehammer:
Baš tako, uz ogradu od zlonamjernih individua - ovo ovako ne radi policija (to je glupa ocjena sustava u kojemu je na tisuće kvalitetnih profesionalaca, no u svakom velikom sustavu uvijek ima onih koji tamo ne pripadaju, kao i u svakoj tvrtci i ministarstvu...), to tako rade kreteni koji su, na žalost, pripadnici te policije...

Stavio sam na Facebooku na profil taj video još prije, kao i svoje i komentare drugih članova nekolicine braniteljskih, policijskih i još nekih prohrvatsko-orijentiranih grupa, gdje se svi slažu da je ovo svakako neprimjereno, neprofesionalno, neetičko i u svakom slučaju nezakonito ponašanje, kao i da je u našem interesu da se takovi pojedinci kazne, jer ne želimo da nas se poistovjećuje sa njima.

Može se ulaziti u detalje zakonitosti postupanja, te brojati loše stavke po Pravilniku o postupanju policije, no nadam se da će ti policajci, zajedno sa svojim neposrednim rukovoditeljem, koji je navodno rekao da je to sve "u redu", ipak odgovarati na za to predviđenom mjestu.

Zagorec BP:
Shvatite da ne postoji privatno vlasništvo. Policija može sve što poželi (šerifi). Iz ovog opisa i filma ispada da je tu dvojicu bandoglavih poslao netko tko je nećija marioneta, a tog koji upravlja policijom (marionetama), očito smeta da na vidjelo izađe neka istina koju je "uhičenik" doznao i može je dokumentirati.

Bez neposredne opasnosti za okolinu i policiju su upali u privatni posjed i vrijeđali i prisiljavali na uhićenje.
Gamad

Sledgehammer:

--- Citat: Zagorec BP - Siječanj 02, 2012, 09:42:12 prijepodne ---Shvatite da ne postoji privatno vlasništvo.
--- Kraj citata ---

Woah, još jedna neznalica koja će nam - iako sam nema pojma o zakonu i o svim detaljima konkretnog slučaja - glumiti "velikana policijske misli", a očito i svake druge misli, posebice pravne.


--- Citat: Zagorec BP - Siječanj 02, 2012, 09:42:12 prijepodne ---Policija može sve što poželi (šerifi).
--- Kraj citata ---

Da, imaš pravo, neznalico koji valjda nemaš pojma ni kako se zove zakon koji regulira to područje. Jer da o istome imaš imalo pojma, znao bi da hrvatska policija može puno manje negoli mnoge druge "demokratske" policije, i znao bi da ti je sa hrvatskom policijom 100x bolje negoli da si se zamjerio nekoj policiji kojoj ti "kao" težiš...


--- Citat: Zagorec BP - Siječanj 02, 2012, 09:42:12 prijepodne ---Iz ovog opisa i filma ispada da je tu dvojicu bandoglavih poslao netko tko je nećija marioneta, a tog koji upravlja policijom (marionetama), očito smeta da na vidjelo izađe neka istina koju je "uhičenik" doznao i može je dokumentirati.
--- Kraj citata ---

Iako na prvi pogled neki detalji tako izgledaju i sam sam ih osudio (konkretne detalje osuđujem i dalje), da poznaješ pozadinu slučaja i sve što je prethodilo snimanju, ne bi pričao takove stvari. No tvoj grijeh je u neinformiranosti, obzirom je to star slučaj, bilo je mnoštvo javnih analiza, očitovanja i javnog prikaza cijele priče i slučaja od tada, i zato mi više i nismo govorili o tome jer istina izgleda bitno drugačije od dojma koji si ti stekao, ali i mi kada je taj slučaj bio skroz "friški". No bilo je itekako puno vremena da se o cijelom slučaju informiraš, no nisi htio.


--- Citat: Zagorec BP - Siječanj 02, 2012, 09:42:12 prijepodne ---Bez neposredne opasnosti za okolinu i policiju su upali u privatni posjed
--- Kraj citata ---

Lupetaš gluposti pokazujući da nemaš pojma o zakonu.

Pod kojim uvjetima policija ima pravo postupati, ulaziti na privatni posjed ili u stan i kuću, koja je procedura i što o tome kaže protokol (a ništa od ovih tvojih tumačenja i nagađanja nema veze s ničim!) - informiraj se, nauči nešto, a onda kenjkaj. Ako budeš imao što.


--- Citat: Zagorec BP - Siječanj 02, 2012, 09:42:12 prijepodne ---i vrijeđali i prisiljavali na uhićenje. Gamad
--- Kraj citata ---

Znaš, uhićenja se nikada ne provode prisiljavanjem, nego samo lijepim moljenjem budale da "da li bi on bio tako dobar da nam dozvoli da ga uhitimo", a ako nam ne dozvoli, onda ništa od toga, treba pokušati neki drugi dan kada čovjek bude bolje volje, i ako u međuvremenu ne otputuje na godišnji u Južnu Ameriku.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju