Autor Tema: branitelski.vg  (Posjeta: 26749 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5152
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #30 : Siječanj 18, 2015, 06:45:48 poslijepodne »
To mi jako puno znači. Nebum mogel zaspati od uzbuđenja...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1748
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #31 : Siječanj 24, 2015, 10:17:02 prijepodne »
Zanimljiv članak:

Branitelji brane samo svoj financijski status

Svaka čast svim braniteljima, Hrvatska im mora bit do groba zahvalna, ali malo više skromnosti im ne bi štetilo. Em pak nisu to napravili za lovu nego iz ljubavi prema domovini.


Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5152
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #32 : Siječanj 24, 2015, 11:27:41 prijepodne »
Na žalost, ta mrziteljica svega hrvatskog, crkvenog i tradicionalnog, ta srpska kusa Lovrićka, ne bira riječi i sredstva i priliku da vrši pljuvačinu u skladu sa svojim programskim zadacima...

Ukoliko je to osoba od visokih principa - kako ona sebe voli predstavljati - jer ona ukazuje na ono što ne valja vez obzira otkuda dolazi, onda očekujem da progovori o svojoj tvrtci i milijardu i više dugova koje je njezin poslodavac nagomilao, da progovori o stvarno - najvjerojatnije najvećoj - privilegiranosti u ovoj zemlji, a to je da netko tko je dužan preko milijardu kuna - u zemlji gdje se zatvara kafić usred turističke sezone zbog dvije kune viška u blagajni, u zemlji u kojoj se ljudima blokiraju računi i egzistencija zbog 200 kuna, a jedine nekretnine u kojima stanuju oduzimaju namještenim ovrhama zbog duga koji ne prelazi 5% vrijednosti te nekretnine! - i dalje posluje kao da nije dužan ni lipe, i dalje si isplaćuju nebulozno visoke plaće, dokazujući jedino cijelo vrijeme da je izdaja najbolji posao, kao i veličanje kulta ličnosti komunističke Vlade (ipak se mora biti zahvalan onome tko ti dozvoljava da radiš nekažnjeno što hoćeš)...

Kako su plaće u Jutarnjem listu za nekakve "lijeve zamjenike mlađeg vježbenika pomoćnog urednika" od 60.000 - pa sve do preko 140.000 kuna za onog glavnog "jajana" - pitam se zašto se na takove plaće ne plaćaju davanja, porezi i prirezi (i kako to Ministarstvo financija "ne vidi", a vide da li je PDV za jedan espresso plaćen u realnom vremenu!), kako jedna tvrtka - koja je u stečaj i likvidaciju morala otići tako davno da se više nitko iste ne bi ni sjećao - može isplaćivati tolike plaće (prema kojima su i ti isti koje štite gola kita, naspram jednog Dežulovića, Jergovića, Lovrićke itd je i sam premijer sirotinja!), i kako jednu "principijelnu osobu, istraživačkog novinara, kojoj je stalo samo do istine i ničega drugoga" tako nešto ne smeta, tako nešto ne vidi i ne interesira kao novinarska tema?

Iako je odgovor jasan i malom djetetu, očito je da je isti nedostupan, vjerojatno zbog skrivenosti i nedostupnosti, toj istoj istraživačkoj novinarskoj "eliti" dezertera, JNA oficirčića, izdajica, plaćenika od kojekakvih neljudskih agendi, pedera, Šoroša, Beograda, neojugoslavena i srpsko-četničko-partizanske dječurlije...
« Zadnja izmjena: Siječanj 24, 2015, 11:43:59 prijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1748
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #33 : Siječanj 31, 2015, 10:02:26 prijepodne »
...ta srpska kusa Lovrićka,...

Shooting the messenger

"Shooting the messenger" or "killing the messenger" is a metaphoric phrase used to describe the act of lashing out at the (blameless) bearer of bad news.


Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #34 : Veljača 02, 2015, 08:18:07 poslijepodne »
DOSTA JE! Pravi branitelji pozivaju na otpor protiv agresije šatordžija!

ZORAN ERCEG, 55-godišnji je umirovljeni ratni snimatelj i veteran Domovinskog rata, koji glasno govori protiv agresije šatordžija, a čini se da ima mnogo istomišljenika i to među braniteljima.
Otvorena je Facebook grupa JaSeVasNeBojim na kojoj možete izraziti podršku braniteljima koji pozivaju na otpor agresiji šatordžija.
Erceg je na svom Facebook profilu u nedjelju objavio poziv svima koji imaju saznanja o tome kako su organizirana dežurstva u šatoru u Savskoj da mu se jave. "Želja mi je razobličiti zločinačko djelovanje desničarskih skupina u pripremi rušenja ustavnopravnog poretka u Republici Hrvatskoj za koju smo se uglavnom, BAR VEĆINA, časno borili.", napisao je Erceg dodavši da jamči svojom čašću, ako treba i materijalno, da neće odati izvor informacija po bilo koju cijenu makar i zatvor bio u pitanju.
Već u nedjelju navečer objavio je da su mu počele stizati prve informacije kako agresivni branitelji prisiljavaju svoje bivše suborce da se priključe rušenju ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske.
Prenosimo u cijelosti njegov posljednji post na Facebooku koju opisuje kako šatordžije prijete pravim braniteljima:
"Na moj poziv suborcima veteranima, dragovoljcima i invalidima sa područja Hrvatske te Bosne i Hercegovine tj. sa svih onih ratišta na kojima sam bio prisutan ali i na ostalim ratištima na kojima nisam stigao biti prisutan, a na kojima su se nalazili naši borci koji su se časno borili protiv srpskog agresora a koji su sad izloženi bezobzirnim i podmuklim prijetnjama i ucjenama od svojih bivših suboraca počele su stizati prve neslužbene informacije:
Piše mi umirovljeni časnik Hrvatske vojske iz sjeverozapadne Hrvatske, moj suborac sa jednog bojišta kojeg poznam kao časnog čovjeka, poštenog i hrabrog u ratu.
Piše mi on ovako:
"Službeni pozivi za dežurstvo u šatoru u Savskoj ulici u Zagrebu dolaze sa mail adrese: 100postozaHrvatsku@gmail.com.
Ako se ne odazovem prijete mi sa .............................. što me danas uistinu plaši.
Dežurstva se planiraju više tjedana pa i mjeseci unaprijed.
Spavanje privremenih - gostujućih šatoraša osigurano je u zagrebačkom hostelu ................... .............
Moj dragi ratni suborac dodaje na kraju:
Ono sto si Ti Zorane napravio u vrijeme rata na podrucju .......... daje ti pravo da dodes kad god hoces i gdje hoćeš. Dobro si dosao barem od nas iz xy ............. brigade.
Nakon ovakvih poruka pitam se:
Odlazak i boravak u Zagrebu očito košta puno. Ako se kriju izvori financiranja onda nešto mora biti sumnjivo - i izvori novca i krajnje namjere ovih opasnih ljudi. Osobno sam siguran da organi Republike Hrvatske točno znaju kako se ova agresivna akcija, koja prijeti Ustavnom poretku Republike Hrvatske, financira.
Vjerujem da znaju i tko je organizira, ali nemaju petlje reći odnosno na snazi je politička odluka ove nesposobne Vlade da se s tim informacijama ne izlazi u javnost.
Ja se pitam da li ta putovanja i spavanja u zagrebačkom hostelu, arčenje hrane i pića plaćamo svi mi porezni obveznici kroz financiranje nekih povlaštenih braniteljskih udruga?
Nadam se, saznat će se ubrzo."

https://www.facebook.com/groups/nisamsatoras/


ali zato postoje novi bojovnici, koji pozdravljaju "starohrvatskim" pozdravom  :D

Na fotografiji 'ponosni' otac pozdravlja ustaškim pozdravom, ali ne sam. Potpuno šokantno je da je ovaj otac objavio fotografiju na kojoj su pored njega je i njegovih šestero potomaka, sve jedan drugome do ušiju... i svi drže desnicu visoko podignutu na ustaški pozdrav.
Darko Kovačić, predsjednik gradske organizacije A-HSP-a Benkovac i povjerenik stranke za Zadarsku županiju, te član predsjedništva A-HSP-a i inače na Facebooku objavljuje sporne fotografije s uzdignutom desnicom.
Uz fotografije često piše 'ustaška krv Kovačić'
Ispod fotografije na kojoj su sva njegova djeca Kovačić je napisao: 'Hrvatsko pleme obitelj Kovačić iz Benkovca uvik ZA DOM SPREMNI. Bog i Hrvati. Za dom spremni'.
Ujedno je uredno naveo i imena svoje djece.
Ovaj put Darko Kovačić mogao bi zbog sporne fotografije i odgovarati pred zakonom, jer je Centar za socijalnu skrb već zaprimio dojavu.

http://www.jutarnji.hr/-ustaska-krv-kovacic--fotografija-koja-je-sablaznila-javnost-i-pokrenula-policiju-/1287732

p.s.   ovo je "budućnost" Hrvatske kakvu zagovaraTE ???
« Zadnja izmjena: Veljača 02, 2015, 08:22:10 poslijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5152
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #35 : Veljača 03, 2015, 08:53:10 prijepodne »
Ne odobravam mnoge stvari, ali svakako ne odobravam da se veća buka diže oko i najmanjeg "pogrešnog" miga domaće strane, dok četnička izdanja Pupovca, Stanimirovića, kojekakvih izmišljenih četničkih derneka u Srbu (gdje se paradira komplet opremljen kao pop Đujić - jasno, potpuno nekažnjeno i bez snebivanja dežurnih "izvjestitelja" neojugoslavenskih mainstream medija), dok se za jednu crnu majicu na Thompsonovom koncertu diže kuka i motika, proziva, prijeti i osuđuje, generalizira i koristi za antidržavno i antihravtsko djelovanje....

Da sam onaj koji podržava branitelje u šatoru - nisam, jer sam i sam onaj koji se nekolicini prijatelja među njima dobro zamjerio prozivkom na FB i iznošenjem stvari koje su nepobitne činjenice, ali bi ti branitelji i "branitelji" istu temu preskočili i htjeli raspravljati samo o onome što njima paše...

No svakako je normalno u svakoj zemlji da domaća nacija, narod i njezina povijesna slika, ma kakva ona bila!! - nije predmet prozivanja domaće javnosti, dok je to kod nas jedino što se proziva... to je nakaradno i bolesno, i to treba u prvom redu promijeniti, a ne da nam državu vode ljudi koji tu istu državu mrze, rade otvoreno protiv nje, ne žele ju i nisu je nikada niti željeli...

U biti, zauzeo bih se za to da se prvo riješe takvi ljudi i takve političke opcije, a onda ćemo se mi posložiti... prvo se riješiti jugoslavena i unutrašnjih neprijatelja (jer ih rijetko koja zemlja ima i približno koliko Hrvatska), a onda ćemo si vaditi špene iz očiju...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #36 : Veljača 03, 2015, 12:54:23 poslijepodne »
..

No svakako je normalno u svakoj zemlji da domaća nacija, narod i njezina povijesna slika, ma kakva ona bila!! - nije predmet prozivanja domaće javnosti, dok je to kod nas jedino što se proziva... to je nakaradno i bolesno, i to treba u prvom redu promijeniti, a ne da nam državu vode ljudi koji tu istu državu mrze, rade otvoreno protiv nje, ne žele ju i nisu je nikada niti željeli...

U biti, zauzeo bih se za to da se prvo riješe takvi ljudi i takve političke opcije, a onda ćemo se mi posložiti... prvo se riješiti jugoslavena i unutrašnjih neprijatelja (jer ih rijetko koja zemlja ima i približno koliko Hrvatska), a onda ćemo si vaditi špene iz očiju...
ako je ovo napisano od tebe, skidam kapu, svaku cast..

biraj koju gajbu zelis..Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5152
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #37 : Veljača 03, 2015, 01:30:21 poslijepodne »
Sve što objavljujem je od mene, osim ako nisam dao link - onda nije moje, a moj komentar odvajam sa ====

Kada budemo gledali kako jedna Velika Britanija, Francuska, Španjolska - najveći kolonizatori u povijesti, ubojice, zemlje koje su oplindrale pola zemaljske kugle, porobile nebrojene narode, zatrle cijele civilizacije, pokrali više negoli je novca izmišljeno u ljudskoj povijesti - osuđuju sebe za bilo što, onda ćemo i mi sebe... no oni su ponosni na sebe, nedaju nikome da im išta govori i određuje, nacionalni ponos, tradicija, vjera i mentalitet i znamenje su najveće svetinje u zemlji, i to je svima normalno, jedino je kod nas normalno da ekipa koja je do jučer ubijala, služila agresoru, bila izdajica i pokrala i izvarala naciju - i dalje to rade nesmetano, za naš novac, protiv naših interesa i ljudi i države, i nikome ništa!

Trebali bi - po njima - mi sami sebe poubijati i pokloniti bandi agresorskoj, srpskoj i izdajničkoj da imaju cijelu Hrvatsku za sebe (naravno, prije ukinuti i ime hrvatsko!), tek tada bi ta primitiuvna žgadija bila sretna, a do tada će im služiti, u medijskim promocijama njihovih posežanja i kriminala, kojekakve Indexi, Večernji, Jutarnji, te ina više-manje beznačajna i bezlična jugoslavenska banda i gamad koja se ne može pomiriti što njihove jebene smrdljive opančarske JUge više nema...

Kada ti i takovi budu prvo radili za ovu državu, kada budu okajali svoje grijehe i prošli katarzu, tek tada ću ih moći uzeti uopće kao ljude, kao neki faktor koji zaslužuje nešto više do toga da ga se zgazi i uništi, tek će tada od mene biti smatrani ljudima i vrstom koja ima nekakva prava.

Do tada, i oni i svi koji ih pomažu i odobravaju - neka krepaju.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5152
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #38 : Veljača 03, 2015, 04:56:06 poslijepodne »
DOSTA JE! Pravi branitelji pozivaju na otpor protiv agresije šatordžija!

On je pravi branitelj kao i ti. Malo iz pera ljudi koji ga dobro osobno poznaju. Naravno, ovaj dio priče Jutarnji svakako nije zainteresiran prenijeti. Ipak je riječ o jednoj "visokomoralnoj, pozitivno-karakternoj osobi" - baš kao što su i novinarčići Jutarnjeg...

==================

http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/procitajte-tko-je-doista-zoran-erceg-branitelj-koji-je-kukavicki-napao-stopostotne-invalide-domovinskog-rata

Pojedini portali, protiv čijih gazda, napokon, branitelji razmišljaju o tužbi, napali su na primitivan način hrvatske branitelje, stopostotne invalide Domovinskog rata, koji već više od sto dana prosvjeduju u Savskoj ulici u Zagrebu, nazivajući te branitelje ‘šatordžijama’, no kako je gazda tog portala samozvani ‘pedofil na Madagaskaru’, tako se branitelji ne zamaraju previše svinjarijama i uvredama portala koji je zapravo nastao na steroidima zloglasnog Georga Sorosa.
Pustimo gazdu, da vidimo što mediji zapravo pišu o Zoranu Ercegu, branitelju koji je kukavički napao stopostotne invalide Domovinskog rata, prenosimo članak s portala split.com iz srpnja 2013. godine, sami, naravno, procijenite. Nećemo vam ništa sugerirati, još manje nametati.Inače, ratni snimatelj Zoran Erceg nekadašnji je član secesionističke Dalmatinske akcije, ekstremne strančice koja je, srećom, u Dalmaciji u potpunosti propala, on je bio tajnik te strančice. Prije dvadesetak godina bio je u zatvoru pod optužbom za terorizam, zajedno sa svojih osam kolega.

- Početkom lipnja Splićane  je potresla tragična sudbina majke i devetogodišnjeg djeteta koji žive pod stubištem u krajnje nehumanim uvjetima. Kao i uvijek u sličnim situacijama, Split se digao na noge i u iznimno kratkom roku je sakupljeno preko 120 000,00 kn na računu koji je gospodin Zoran Erceg (pokretač akcije) otvorio na svoje ime u suglasnosti sa Uredom državne uprave i Centrom za socijalnu skrb grada Splita. Na žalost,  umjesto da budemo ponosni na, još jednu, uspješno odrađenu humanitarnu akciju kojom su zbrinuti potrebiti, ovih dana svjedočimo sagi kojoj se ne nazire kraj, ali kakav god bio da bio, ostavit će ‘gorak okus u ustima’.

Naime, uz novčanu pomoć, brojni građani su bili voljni pomoći i materijalnim donacijama u vidu hrane, namještaja, odjeće i sl. Za prikupljanje takve vrste donacija gospodin Erceg je ustupio prostoriju unutar svoje Foto akademije u Iločkoj. Kako sam nije bio u stanju odraditi tako velik posao, angažirao je desetak volontera. Po njihovim tvrdnjama, pristiglo je preko 300 donacija koje su uredno popisane te unešene u laptop gdina Ercega kako bi lakše izvršio primopredaju nakon završetka akcije. Po riječima volontera, uz hranu, među donacijama su bili i krevet, 3 madraca, dva TV-a, dvije glazbene linije, jedan playstation, dva kompjutora, kuhinjski stol, posteljina i suđe.

Nakon desetak dana trajanja akcije, majka za koju su se sakupljale stvari, osobno se požalila volonterima kako je, na brzinu i ne snašavši se, gospodinu Ercegu potpisala papir na kom se spominje kako će on upravljati njenom imovinom te rekla kako bi voljela ponovo vidjeti što je točno potpisala. Slijedom toga 12. i 13. lipnja, volonteri, zajedno sa majkom,  bezuspješno pokušavaju, dobiti papir na uvid te prekidaju suradnju s njim, a Erceg (samoinicijativno), proglašava akciju završenom iako je, po odobrenju Državne Uprave mogla trajati još cca 14 dana jer je odaziv donatora nadmašio sva očekivanja.  O daljnjem tijeku zbivanja citiramo potpisanu izjavu volontera:

“Nakon što se pojavila sumnja u namjere gospodina Ercega, o spornom problemu majka (uz svjedočenje volontera) pravovremeno i argumentirano obavještava nadležne institucije te prilaže i svu dokumentaciju vođenu tijekom humanitarne akcije:

    Uprava MUPa, Odjel maloljetne delikvencije, gđa Sunčica Gunčić
    Državna Uprava, Služba za državne djelatnosti, gđa Slavica Paladin
    Centar za socijalnu skrb grada Splita, ravnatejica gđa Tatjana Vukman
    I Policijska postaja, 13.06.2013. te II Policijska postaja, 16. I 24.06.2013.“

Nakon što je akciju proglasio završenom, gospodin Erceg  je, uz nadzor Centra za socijalnu skrb, izvršio predaju financijskih sredstava sa svog računa na račune dječaka i majke: sto tisuća kuna je uplaćeno za školovanje devetogodišnjaka, a ostatak novca za troškove režija i najam stana dani su majci.

I nakon službenog završetka akcija, majka ostaje u dobrim odnosima sa volonterima te joj oni pomažu u pronalaženju stana i posla. Trenutačno je na probnom roku u jednoj ST firmi na radnom mjestu čistačice. Volonteri su vodili  brigu i o dječaku te mu, organizirano, pomagali kod učenja kako bi uspješno završio školsku godinu. S vremena na vrijeme, majka je molila gospodina Ercega da joj preda ostatak pomoći koji je ostao iza zaključanih vrata njegove Fotoakademije. Sa zamolbom o primopredaji, gospodinu Ercegu je poslano par telegrama, dva e-maila i jedna poruka na njegov FB profil no on je odugovlačio pravdajući se kako “mora sve iznova popisati”, “ne stigne sam”, a “nove volontere nikako ne nalazi”. I majka i volonteri su bili uzrujani jer se među doniranom hranom nalazila i roba sa ograničenim rokom valjanosti (npr. velika donacija mliječnih artikala od Dukata).

Zakonski rok za primopredaju je bio 17. srpanj, gotovo mjesec dana nakon što su stvari prikupljene i dan ranije, konačno, gospodin Erceg, poručuje majci da dođe po njih uz prijetnju da će ih sve dati u Caritas ukoliko se ne pojavi. Budući da se ona, u međuvremenu, zaposlila, daje pismenu punomoć sestri i trojici volontera da obave primopredaju umjesto nje te, o svom trošku, iznajmljuje kombi i vozača.

Budući da je gospodin Erceg zabranio volonterima da ulaze u njegove prostorije, oni čekaju vani dok on ne iznese kutije sa stvarima. Problem nastaje u trenutku kad gospodin Erceg izjavi kako nije doniran nikakav krevet (a oni znaju i tvrde da je) pa počnu kontrolirati nalazi li se u kutijama sve što su popisali kad su stvari zaprimali. Uostalom, nama kao nepristranim promatračima se čini da je logično da se provjeri je li se preuzelo uistinu sve što se nalazi na listi primopredaje.

Bilo kako bilo, gospodin Erceg vraća kutije u svoj prostor i zove Policiju optužujući volontere za remećenje javnog reda i mira. Nakon razgovora na Prvoj policijskoj postaji, dolazi se do zaključka kako osnove za tužbu nema te svi volonteri bivaju vraćeni pred Iločku gdje su ostavili svoja osobna  vozila. U prisustvu policajca koji ih je vratio, jedna od volonerki staje na vrata Fotoakademije (nije ulazila unutra kako tvrdi Erceg) te se verbalno sukobi s njim našto on zatraži, od istog policajca, da ga sprovede u Policijsku postaju kako bi podnio novu tužbu. Naknadno saznajemo da je, nakon toga, završio na  Hitnom psihijatrijskom prijamu KBC-a gdje su mu prepisali jake sedative.

Budući da je Državnoj Upravi podnešen prijavak o tome da, usprkos isteku zakonskog roka, primopredaja nije izvršena, ostavljamo nadležnim organima da kompletan slučaj procesuiraju i rasvjetle, a nama svima ostaje da se nadamo kako će se neke nove humanitarne akcije voditi transparentno kako bi se izbjegle ovakve mučne situacije.

Kompletna, potpisana Izjava grupe volontera se nalazi u Redakciji, a za kraj navodimo dio:

“Razlog našeg izlaska u medije je upoznati javnost, a posebno donatore sa stvarnim stanjem stvari kako bi spriječili svaku eventualnu, buduću pohlepu, krađu i samopromociju preko leđa nezaštićenih i nesretnih.“

U potpisu izjave stoje: Željko Baričević, Snježana Kraljević i Anita Birimiša.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline @Franjo@

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 394
 • Karma: +0/-0
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #39 : Veljača 05, 2015, 01:29:59 poslijepodne »
poruka  braniteljima u savskoj  od gospodina  Prgometa , da se branitelji-invalidi vrata kuci, smatram , da to branitelji trebaju uciniti.
poruka njihovog protesta znamo, sasvim se slazem sa tim, ali, da ce nesto postici  dezuranjem pod satorom od  vlade onog krkana sa Markovog trga, to se varaju.

jer, njhovi zahtjevi njega se ne ticu, da je njemu stalo do branitelja nebi im  onog lazova od ministra podmetnuo.

Gospodinu Prgometu trebaju dati mediji, samo kad bi ih bilo, vise pozornosti , a posebno clanovi Hdz-a, jer vjerujem da u toj stranici ima postenih ljudi koji zele opcu dobrobit.

ona bulumenta koja je prije dvije godine u lisinskom birala sto je birala, trebala bi biti manjina.

oni, koji su sinoc gledali emisiju otvoreno, bezobrazno lametanje Sukera, toga cemo s e nagledati i naslusati nebude li u toj stranci dosla do izrazaja oni, koji takve vise ne zele.
Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5152
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #40 : Veljača 05, 2015, 01:37:16 poslijepodne »
Najjači trenutak, svojevrstan peak-point nemorala, jada i najplićih poriva ove vlasti je sažet u izjavi tog podrum-fajtera Matića:

"Ne mogu dati ostavku, ljudi, imam još kredit!"...

 ::)   :P   :-[   :-X 
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #41 : Veljača 05, 2015, 08:00:46 poslijepodne »
ZORAN ERCEG, branitelj koji se prvi usudio javno nastupiti protiv šatordžija zahvaljuje svima na podršci, a danas je objavio zahvalu Poljaku Trzezboru Piekutowskom koji se borio u Domovinskom ratu i koji Hrvatsku smatra svojom domovinom. Erceg je tom prilikom odlučio postaviti i nekoliko pitanja braniteljima.

> Više od 10,000 Hrvata poručilo šatordžijama: Ne bojimo vas se

"Poštovani branitelji, zanima me što mislite o ovakvom razmišljanju:

Duboko poštujem rane svih stradalnika, boraca za našu slobodu. Bilo mi je drago kada je država odlučila 100%-tnim braniteljima kupovati limuzine svakih 7 godina kako bi im olakšali ili poboljšali kvalitetu života.

1. Što mislite je li u redu tražiti od onih kojima su ukupna primanja 25.000.00 kuna da pristanu da im nepotrebna, a vrlo skupocjena dodatna oprema ne bude plaćana iz državnog budžeta već da se taj višak novca preusmjeri na kupovinu laganog prevoznog sredstva (bar bicikla) ostalim TEŠKIM invalidima koji imaju oštećenje donje ekstremitete.

2. Je li u redu tražiti od od onih kojima su ukupna primanja 25.000.00 kuna i kojima država kupuje svakih 7 godina limuzine da dragovoljno pristanu te limuzine dobijati svakih 7,5 godina kako bi se na takav način ušteđena sredstva preusmjerila na ostale teške invalide, stradalnika našeg oslobodilačkog rata ili na teško bolesne branitelje?

3. Što mislite je li u redu da predsjednik HVIDR-e bude u nekoj političkoj stranci te da na takav način zastupa u Saboru samo branitelje iz te stranke.

To pitam zato jer 18 godina tražim pomoć od HVIDR-e zato jer mi država želi srušiti kuću u kojoj živim a investitor adaptacije mog stana bilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. HVIDR-a mi nikada nije htjela pomoći a kamoli stati iza mene u obrani moga doma samo zato jer im nije odgovarao moj svjetonazor a to je moje traženje i zalaganja za toleranciju, ravnopravnost svih građana RH i otvoreno neslaganja protiv kriminala u HVIDR-i u vrijeme kada sam ja bio aktivni član HVIDR-e.

4. Trebaju li se udruge invalida, braniteljske i ostale slične udruge baviti politikom ili samo brigom za poboljšanje kvalitete života branitelja.

5.Trebaju li svi branitelji , dragovoljci , veterani i invalidi poštivati institucije države za koju smo se borili i za čiju su slobodu naši prijatelji poginuli?

I na kraju, naravno da ne mislim da samo 100%tni invalidi trebaju dati svoj doprinos za kvalitetniji život svojih kolega, suboraca. Među svima nama bi se dalo naći još dosta novčanih sredstava jer mnogi od nas znamo da u redovima ratnih vojnih invalida i branitelja ima onih koji ne zaslužuju taj status a koji pohlepno grabe od nas i preko nas nezaslužene mirovine ili bilo koje druge oblike povlastica.

Kada bi svojim primjerom pokazali da želimo se časno zalagati za naše suborce onda bi vrlo rado organizirao zahtjeve prema državi i na svim onim drugim mjestima gdje se rasipa novac kako bi se namaklo više sredstava i bolesne i za invalide.

Pozdravlja vas 80%tni ratni vojni invalid koji trpi diskriminaciju u raznim oblicima i na razne načine 21 godinu a nikada niti jedna udruga nije htjela stati iza mene a osobito ne braniteljska udruga invalida."

"Udružimo se, pokažimo drugo lice braniteljske populacije"

A evo što je, između ostalog, napisao Poljaku:

"Ova ekipa iz Savske uložila je ogromno energiju i enormna financijska sredstva kako bi ponizili vladu izabranu voljom većine građana Republike Hrvatske.

Njihovi politički mentori skrivali su se i skivaju se i dalje iza njihovih rana i ozljeda nadajući se političkom pa i privatnom materijalnom interesu ako se svrgne nasilno ova hrvatska vlada. Od samog početka njihovih nasilnih prosvjeda pitam se kako bi nama braniteljima bilo da se ta ogromna energija uložila u razvoj braniteljskih zadruga, u poticanje branitelja na udruživanje te razvijanje kreativnih i poduzetničkih potencijala, na braniteljsko samozapošljavanje i zajednički nastup na tržištu.

Siguran sam da u tom slučaju ne bi bilo gladnih naših suboraca koji nemaju što dati jesti svojoj djeci a što je svima nama a osobito braniteljima velika sramota koja treba opravdano ići na naš obraz,
Ovo uzaludno potrošeno jelo i piće pod šatorom moglo je nahraniti mnoga dječja usta. Vrijeme koje je provedeno u prosvjedu moglo se iskoristiti za popravak mnogih trošnih krovova koji prokišnjavaju a ispod kojih žive branitelji sa svojim obiteljima u situaciji koja nije dostojna čovjeka.

Zbog svega navedenog ali i zbog niza drugih razloga pozivam Tebe, dragi prijatelju - udružimo se, pokažimo drugo lice braniteljske populacije, povratimo u javnosti izgubljenu časti i ponos veterana, ratnih vojnih invalida, dragovoljaca a u slavu naših poginulih suboraca i prijatelja.

Tako ćemo svim našim poginulim odati daleko veće poštovanje nego što političari iskazuju putem preskupih i prevelikih vjenaca s kojima se nepotrebno razbacuju jednom godišnje u prigodama od Vukovara pa preko svih ostalih ratišta, stratišta i grobnica. Kako bi bilo lijepo da se za taj novac da nova nada siromašnim braniteljima i braniteljima beskućnicima."

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zoran-erceg-pita-branitelje-je-li-u-redu-od-onih-koji-primaju-25-tisuca-kuna-mjesecno-traziti-ovo/799525.aspx
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Master

 • Gost
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #42 : Veljača 09, 2015, 02:57:53 poslijepodne »
ERCEGOV KRAJ? Optužuju ga i ratni reporteri: 'On je lažni invalid i agent KOS-a, a sumnjamo i da je imao dojave o granatiranjima Straduna!'

Autor: S.VučkovićDatum: ponedjeljak, 09. veljače 2015. u 13:52
“Ako Štakoraš Zoran Erceg traži papire od MORH-a o invaliditetu Glogoškog, bio bi red da MORH dostavi i papire o ratnom putu i ranjavanju Hrvatskog branitelja i 80 % HRVI Zorana Ercega, ratnog snimatelja bez snimki, ranjenog u Sarajevu u uniformi Armije BiH", izjavio je ratni reporter Dražen Travaš.
Zoran Erceg ovih dana zasigurno prolazi kroz teško razdoblje. "Tko mu je kriv", kažu branitelji ogorčeni Ercegovim istupima kojima je teško deplasirao populaciju kojoj, kako sam tvrdi, i on pripada. Ovih dana, međutim, sve vezano uz Zorana Ercega, pokretača stranice "Ja se vas ne bojim" koja mu je poslužila kao "druga strana priče", sve njegovo izrečeno polako pada u vodu. Ljude koji teško optužuju Ercega ne treba zanemariti jer se radi o, također ratnim reporterima, ali i braniteljima Dubrovnika te hrvatskim časnicima. Dragovoljac, veteran i branitelj Dubrovnika, Petar Mišo Mihočević, postavio je Ercegu čitav niz neugodnih pitanja koja bi ga, ukoliko na njih ne odgovori, mogla teško deplasirati kao hrvatskog branitelja i invalida Domovinskog rata, ali nadasve kao – čovjeka:

- Mi koji smo bili u Dubrovniku znamo kako ga je jednog dana tijekom tih osam mjeseci, negdje u zimskom periodu 1991. godine, pokojni Aljoša Nikolić, veliki zapovjednik Odreda naoružanih brodova (ONB-a) namlatio k’o vola u kupusu, i bacio u more. Također znamo kako su mu službeni organi obrane Grada zaplijenili neke kazete sa očito nelegalno snimljenim materijalima. Logičnim se čine dva pitanja, na koja bih volio dobiti odgovor: zašto ga je pokojni Aljoša prebio i zašto su mu oduzete video kazete? Dalje, jednog neutvrđenog datuma, u 19,00 sati navečer, Zorana Ercega zove urednik koji treba "friški" materijali iz opkoljenog Dubrovnika. Erceg trči na Stradun, snimi nekoliko kadrova, sve to pošalje do 19:25 sati, tako da ima priču za središnji dnevnik. Drugim riječima, četnici su bombardirali tog neutvrđenog datuma navečer, dakle po mraku. U članku se kaže kako "baš tad počnu padati granate", kao naručeno.... - riječi su Petra Miše Mihočevića koje je prenio portaloko.hr. U nastavku je dubrovački branitelj Ercega pitao i ovo:

Kako je Erceg znao da će se granatirati Stradun?
- Kojega točno datuma je JNA granatirala Stradun iza ili oko 19:00 sati, zatim kako se zvao urednik koji mu je naručio "coverage"? Dalje, je li Erceg, ili urednik, baš slučajno znao da će JNA granatirati Stradun? Zatim, čime je, na koji način, kojim sredstvom ili kojom tehnikom, Erceg sa Straduna poslao materijal u Zagreb u roku od - petnaestak minuta!? Na koncu, je li Erceg imao pristupa možda nekom posebnom, paralelnom sustavu slanja audio/video dokumenata, i ne samo iz Dubrovnika?- kazao je Mihočević i sve završio ovim riječima:

- Ne čudim se. Ali se čudim sebi, i svima nama, koji razumijemo zašto su naši ratni kolege u onom šatoru, da uopće obraćamo pozornost na opskurne likove iz bajke, kao što je ovaj ratni veteran, invalid, dopisnik, snimatelj i sve ostalo što nikad nije bio. Veselit ću se ako javno odgovori na ova moja pitanjca, čime će, siguran sam, razveseliti i sve one koji ga podržavaju, uključivo ogromnu većinu među njima koji su izgubili osobne iskaznice, pa peticije potpisuju kao hrabri vukovi, gladne hijene i slično. Hrabri pozdrav od mene koji se Ercega ne boji – poručio je Petar Mišo za kraj.

Erceg je također javno prozvan od poznatog snimatelja Domovinskog rata, Dražena Travaša, koji Zorana Ercega naziva "štakorašem", alidirajući na Ercegov izraz "šatoraši" kojim naziva prosvjednike u Savskoj.:

“Ako Štakoraš Zoran Erceg traži papire od MORH-a o invaliditetu Glogoškog, bio bi red da MORH dostavi i papire o ratnom putu i ranjavanju Hrvatskog branitelja i 80 % HRVI Zorana Ercega, ratnog snimatelja bez snimki, ranjenog u Sarajevu u uniformi Armije BiH.”

Umirovljeni časnik Hrvatske vojske, Ivan Tomić, također nije ostao ravnodušan na Ercegove objede, pa maxportal.hr, prenosi ova njegova pitanja:

Bobetko primio informacije da je Erceg suradnik KOS-a?

- Gospodine Erceg, volio bih isto da javno odgovorite na ova pitanja:

1. Za koga ste radili 1991. godine?
2. Jeste li u Sinju 1991..godine bili hapšeni i pretresani u vašem Renaultu 4 i zašto?
3. U kojoj ste Hrvatskoj postrojbi stekli invaliditet, tko vam je bio zapovjednik?
4. Jeste li ranjeni u Sarajevu kao novinar Sipa press, kojeg je po svem financirao Soroš?
5. Je li o vama pisao Ivica Ivanišević prije par godina u Slobodnoj Dalmaciji kad je otkrio, tko ste vi gospodine Erceg?
6. Imate li ikakve veze s ekipom iz Ferala, te novinarom Ferala (s kojim vam je pobjegla žena)?
7. Imate li veze s novcima istog financijera s kojim su se kupovali stanovi? A Feral Ivaniševiću ostao dužan 20-30 tisuća dolara? Gdje je njegov zarađeni novac? - pita Ercega ovaj časnik i poručuje ministru Matiću, "ako je već objavio Registar da provjeri statuse i sve ostalo vezano za sve branitelja pa i za dotičnog gospodina Ercega". Isti portal navodi i riječi sugovornika kako su "u kabinetu generala Janka Bobetka primili informacije da je Zoran Erceg suradnik KOS-a i Bobetko mu je zabranio pristup ratištu"

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #43 : Veljača 18, 2015, 08:13:04 poslijepodne »
PRVI RADNI DAN PREDSJEDNICE: POSJET SAVSKOJ 66 I KRAJ “KIRVAJA” ŠATORDŽIJA?

Neslužbeno se doznaje da će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak, svojeg prvog radnog dana u službi predsjednice RH, posjetiti šatordžije u Savskoj 66, a posjet će se održati u poslijepodnevnim satima, donosi N1.

Kitarović će ujedno donijeti i svoju prvu odluku o imenovanju savjetnika u svome uredu, kao i odluku o osnivanju Savjeta za branitelje, vanjskog savjetodavnog tijela koje će predvoditi Ante Deur, inače predsjednik Zbora gardijskih brigada i jedan od organizatora prosvjeda branitelja i invalida Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja koji traje četiri mjeseca. Ipak, riječ je o volonterskom tijelu, a ostali članovi Savjeta biti će imenovani u koordinaciji s braniteljskim udrugama.

Kako je u tijeku primopredaja “vlasti”, protokol nalaže da se prvo na Pantovčaku pojavi Josipović, zatim Grabar-Kitarović. Predsjednik u odlasku zaželio je sve najbolje prvoj predsjednici, kao i ona njemu. Među njima što je razgovarano, ostalo je i ostati će – tajna.

Poznato je samo da je sat i pol trajala je predsjednička “primopredaja”, puno duže od primopredaje bivšeg predsjednika Stjepana Mesića Ivi Josipoviću prije pet godina.

Predsjednica je ispratila Josipovića, kojem ostaje još šest mjeseci “čuvanja” vis-a-vis njegove dosadašnje funkcije, a predsjednica je danas dobila tjelesne čuvare prvoga stupnja, barem daljnjih pet godina.

Uz Grabar-Kitarović, primopredaji nazočio je i njen najuži tim, a neki od budućih suradnika mogli bi biti poznati do kraja tjedna. Iako je primopredaja trebala biti zatvorena za javnost i medije, ipak je odlučeno da se otvori za javnost.

Znači li posjet predsjednice šatordžijama u Savskoj 66 i kraj četveromjesečnog njihovog vanzakonskog “kirvaja”, kao i njihov razlaz, koje mnogi građani priželjkuju, preostaje da se vidi.

Glogoški će zasigurno imati što za reći u kamere, nakon razgovora s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, u četvrtak popodne. Nadamo se da će ih predsjednica urazumijeti.

http://objektivno.hr/prvi-radni-dan-predsjednice-posjet-savskoj-66-i-kraj-kirvaja-satordzija-43328
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: branitelski.vg
« Odgovori #44 : Veljača 21, 2015, 05:12:59 poslijepodne »
http://www.vecernji.hr/hrvatska/sutra-u-14h-prosvjed-protiv-satora-u-savskoj-991045

I dok su se branitelji povlačili prema šatoru, zbog naguravanja i izgreda među skupinom prosvjednika policija je privela trojicu. Oko 16 sati prosvjednici su iz Savske krenuli natrag prema Trgu.

Dok policija čuva sjevernu i južnu stranu na križanju Savske i Vukovarske, prosvjednici s Trga pokušavaju pronaći način da dođu do branitelja u Savskoj ulici unatoč naporima kordona policije s obje strane da to spriječi.

I dok se branitelji povlače prema šatoru, zbog naguravanja i izgreda među skupinom prosvjednika policija je privela trojicu. Iz redova policije moglo se čuti kako je riječ o navijačima Bad Blue Boysa, no nema službene potvrde. Jedan je "upao" među skupinu prosvjednika i počeo vikati: "Smrdljivi Jugoslaveni", zbog čega je i priveden.

Oko 16 sati prosvjednici su krenuli natrag prema Trgu. Oko pola sata kasnije policija je i one prosvjednike koji su ostali otpratila do Trga i prosvjed je završio.

"Hrvatska je taoc"

Oko 200 prosvjednika u organizaciji pokreta Occupy Croatia krenulo je sa zagrebačkog Trga bana Jelačića uputilo se prema Savskoj, gdje je nekoliko stotina branitelja pred šatorom.

U svojim govorima, prosvjednici su poručili kako nemaju ništa protiv branitelja nego da samo ne žele da s tim ljudima "manipuliraju određene političke opcije".

Ipak, nakon što je na središnji zagrebački trg došla i nekolicina branitelja "šatoraša", uslijedili su verbalni sukobi. Prepirka je trajala dulje od pola sata, a mogle su se čuti međusobne optužbe suprotstavljenih strana zbog " izdaje domovine, vjere u Boga...".

Među prosvjednicima je bio i saborski zastupnik Branko Vukšić koji je došao podržati prosvjednike.

- Došao sam dići glas. Hrvatska je taoc grupe ljudi koji su se borili za domovinu, a sada ne poštuju zakone, kazao je Branko Vukšić.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.