Autor Tema: Lovci,krivolovci i abšisari  (Posjeta: 23242 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Goričanka

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 874
 • Karma: +9/-6
 • Spol: Ženski
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #15 : Listopad 29, 2009, 08:42:39 poslijepodne »
Plače mi se kad ovo gledam i čitam  :'(

Pretužno je i sramotno da još uvijek ima ljudi koji pucaju iz gušta u medvjede, bilo koje boje da su  :'(
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

shaka zulu

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #16 : Listopad 29, 2009, 08:47:02 poslijepodne »
Jel se sečaš onoga crtiča de se v kumrave mrtve luke dve dizalice boriju tera bu vubila malu sirenu?I kad ju vmore više jem ni zanimliva nek ju hitiju kak krpu.

Ovaj je lik znal u kaj puca i kaj bu dobil z odstrelom.Da ne govorim kulko se još bu put zabadif napil v bertije na ime pokojnega...

Offline Goričanka

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 874
 • Karma: +9/-6
 • Spol: Ženski
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #17 : Listopad 29, 2009, 08:51:52 poslijepodne »
Ima Boga, kunta, to znamo ja i ti, ali ovaj gnjus to očito ne zna.
No saznat će jednom sigurno, i nadam se da mu bu onda kasno za kajanje i oprost.
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

shaka zulu

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #18 : Listopad 29, 2009, 09:21:02 poslijepodne »
Ne verujem.Previše sem nepravde videl...
Setil sem se jenoga odlaska na stražu vojske po zime.Na jene bandere na jeno dva metre visine se drži nekakov tič,čisto sumlam da je mogel leteti z obzirom kakova je zima bila.Ali tak nekaj nis ni do onda ni spok onda videl;perje zeleno,plavo,crveno,žuto...kak papagaj a po fizionomije kak vrana.Nis mu se mogel načuditi i još mi je navek žal kaj sem ga ovomu primitivcu i zabite seljačine pokazal dok smo vužnega išli.Lik veli;pssst i otkoči pušku.Nemreš ga odgovoriti nikak i ni jen mu argument ni dosta jak,velik ni važen.Strelil ga je z dva prste daline,prijel za krilo i malo mahal žnem okolo kak munjena budala a da je videl da to name baš ne ostavla nikakov pozitiven dojam hitil ga je iza te bandere de ga je strelil v sneg.Bil sem ga v stajnu streliti i tuči z puškum dok se ne raspadne kundak.

Offline Goričanka

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 874
 • Karma: +9/-6
 • Spol: Ženski
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #19 : Listopad 29, 2009, 11:31:15 poslijepodne »
Joj, prosim te, naj mi to ni povedati. Još mi je mučno od onoga medveda.
Jad me zgrabi, bi nekoga fundala, a nemrem baš napraviti da kaj premenim.

Fest sam slaba na decu, starce i životinje. Na decu i starce ne dam nikaj ni reći, a spremna sam ih i životom braniti da treba, a za životinje se mogu samo plakati, jer je zakon na strani ovakvih budala, ljudskih nakaza i duhovnih sirotinja koje se s ponosom slikaju kraj svojih nedužnih ali mrtvih trofeja.
Svima koji guštaju u ubijanju životinja želim da prije svoje smrti osobno osjete svaku bol koju su uzrokovali svojim sportskim odstrelom.
Dobro da im ja nisem sudec, jer bi se loše proveli. Prema takvima nemam ni milosti ni sažaljenja.
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Tur

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #20 : Studeni 07, 2009, 07:50:34 prijepodne »
Sima bi nam bilo bolše kad bi se više brinuli za ljude, a mejne za životinje.

Offline Goričanka

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 874
 • Karma: +9/-6
 • Spol: Ženski
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #21 : Studeni 07, 2009, 11:55:17 poslijepodne »
Pa jedno ne isključuje drugo, Tur.
Usporedba ti nije za usporedbu.
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

shaka zulu

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #22 : Studeni 10, 2009, 11:20:36 poslijepodne »
Lovočuvar u krivolovu ubio srne!
10. 11. 2009.
by dpreradus
Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 35-godišnjakom s područja Vojnića, koji je u četvrtak, 5. studenog oko 18 sati u mjestu Slavsko Polje, Općina Gvozd, zatečen u osobnom automobilu kojim je u prtljažniku prevozio četiri komada ustrijeljene srneće divljači, utvrđeno je da je osim kaznenog djela protuzakonitog lova počinio i kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlast.Naime, muškarac je kao zaposlenik javnog poduzeća na radnom mjestu čuvara šuma i lovišta (legitimirao se službenom iskaznicom lovočuvara) nepovlasno odstrijelio divljač te je prevozio u službenom vozilu kojeg je imao u zaduženju.
http://www.sisak.info/?p=10019953

Kak i sam naslov teme veli Lovci,krivolovci i abšisari

Krivolovac ustrijelo tri srne i srndaća
09. 11. 2009.
by dpreradus
U četvrtak, 5. studenog oko 18 sati u mjestu Slavsko Polje, Općina Gvozd, policijski službenici Policijske postaje Gvozd zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnjak s područja Vojnića, a u čijem su se prtljažniku nalazila četiri komada ustrijeljene srneće divljači.Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog lova 35-godišnjak je uhićen, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je istog poslijepodneva, u vremenu od 15 do 17.30 sati u državnom lovištu „Petrova Gora“ lovačkom puškom za koju posjeduje oružni list ustrijelio tri srne i jednog srndaća te ih u namjeri da ih zadrži stavio u prtljažnik. Divljač, oružje i streljivo je oduzeto. Zbog kaznenog djela protuzakonitog lova protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava, a podneseno je i izvješće zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o lovstvu.
http://www.sisak.info/?p=10019897



Teško se ozlijedio pri krivolovu kod Petrinje
29. 06. 2009.
by dpreradus
U petak, 26. lipnja, oko 23.30 sati u polju u blizini mjesta Slana kod Petrinje prilikom pucanja iz lovačke puške teške tjelesne ozljede šake zadobio je 61-godišnjak iz Slane.Puška i streljivo za koje 61-godišnjak posjeduje oružni list za držanje i nošenje su oduzeti, a očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je ozlijede zadobio zbog prsnuća cijevi puške prilikom pucanja na divlju svinju koja je i pronađena ustrijeljena u polju. Protiv 61-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog protuzakonitog lova.
http://www.sisak.info/?p=10014215



Uhvaćeni krivolovci s područja Dvora
02. 09. 2008.
by stock
Policijski službenici Policijske postaje Dvor dovršili su kriminalističku obradu nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Dvora zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djelo protuzakoniti lov i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.         

U četvrtak, 28. kolovoza, oko 10 sati policijski službenici su u blizini Gornjeg Žirovca kod Dvora prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil sisačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnjak s područja Dvora, a kao putnik u vozilu nalazio se 15-godišnji maloljetnik, također s područja Dvora.

Pregledom vozila u tzv. rancu pronađeno je oko 15 kg oguljenog mesa, za koje se pretpostavljalo da je meso divljači, te su obojica uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog lova, kao i 44-godišnji muškarac, otac maloljetnog 15-godišnjaka.   

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni 44-godišnjak dana 28. kolovoza oko 1,00 sat, u privatnom šumskom lovištu na području Općine Dvor, poluautomatskom puškom ustrijelio dvije divlje svinje, od kojih je jednu svojim osobnim automobilom odvezao kući, a po drugu je poslao svog susjeda i maloljetnog sina, a koje su po povratku zatekli policijski službenici.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršene su pretrage domova i drugih prostorija te osobnih automobila vlasništvo 44-godišnjaka i njegovog 22-godišnjeg susjeda, kojom je prilikom u obiteljskoj kući kod 44-godišnjeg muškarca pronađena puščana cijev i 6 komada puščanog streljiva, dok je u njegovog osobnom automobilu pronađen optički ciljnik i tzv. reflektor za lovačku pušku, a što je od istoga oduzeto.

Tijekom kriminalističke obrade isti je policijskim službenicima dragovoljno predao poluautomatsku pušku s kojom je ustrijelio divlje svinje, a koju je nezakonito posjedovao te dva komada pripadajućeg streljiva.

Pronađeno meso divljih svinja preuzeo je lovočuvar privatnog lovišta u kojem su svinje ustrijeljene, a visina materijalne štete biti će utvrđena po prispijeću odštetnog zahtjeva.

Protiv osumnjičenog 44-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog kaznenih djela protuzakonitog lova i nezakonitog posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, kao i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.
http://www.sisak.info/?p=11332



Prijavljen dvojac zbog protuzakonitog lova
24. 06. 2008.
by stock
Policijski službenici Policijske postaje Dvor dovršili su kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 44 i 51 godine, jednog s područja Dvora, a drugog s područja Zaprešića, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova.     

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni u subotu, 21. lipnja 2008. godine, u šumi na području mjesta Glavičani, Općina Dvor, odstrijelili jednu srnu te je kombi-vozilom dovezli u mjesto Glavičane do kuće 44-godišnjaka.

Postupajući po dojavi o počinjenju ovog kaznenog djela, policijski su službenici istoga dana oko 11 sati obojicu osumnjičenih zatekli u dvorištu navedene kuće u Glavičanima te su zbog sumnje u počinjenje protuzakonitog lova obojica uhićeni.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršena je pretraga obiteljske kuće u Glavičanima i kombi-vozila, kojom je prilikom pronađena jedna poluautomatska puška, 16 patrona, 10 komada raznog streljiva, metalni prigušivač za pušku ručne izrade, više lovačkih noževa, baterijskih reflektora, dvogleda, sredstvo za mamljenje divljači te meso jedne srneće divljači. Sve pronađeno oduzeto je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, dok je meso preuzeto od strane Lovačkog društva „Vepar“ koje je i oštećeno ovim kaznenim djelom.

Protiv obojice osumnjičenih muškaraca zbog protuzakonitog lova podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Petrinji, a 44-godišnji muškarac s područja Dvora kazneno je prijavljen i zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari te je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.
http://www.sisak.info/?p=10591

A prinami se lepo-divno-krasno,u ***ac.Vertikala.

shaka zulu

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #23 : Prosinac 23, 2009, 10:49:37 prijepodne »
Lovac ubijen u lovu kod Kevine jame         
Autor M. Budimir (Jutarnji list)    Nedjelja, 20 Prosinac 2009
 
 
U nedjelju pola sata iza 15 sati dogodila se tragedija u blizini “Kevine jame”, mjesta na pola puta između Radošića i Lećevice u Kaštelanskoj zagori.
Naime, za vrijeme lova smrtno je stradao lovac Ivan Boljat (46). Još uvijek traje očevid na mjestu tragičnog događaja koji obavlja istražni sudac u pratnji policije. Točne okolnosti pogibije lovca još uvijek nisu poznate.

Kako doznajemo od zamjenice glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske Kristine Sladojević, više je očevidaca pozvano na obavijesni razgovor u policiju.

Tijelo pokojnika bit će poslano na obdukciju.

Izvor: Jutarnji list


Komentari:

Poslao Gost_49 dana 2009-12-20 22:08:32
--------------------------------------------------------------------------------
DANAS oko 15,30 sati pod još nerazjašnjenim okolnostima poginuo je lovac kraj Kevine jame na Kozjaku. Neslužbeno doznajemo da se radi o 46-godišnjem Ivanu Boljatu.
 
Fatalni hitac
 
Stradao je tijekom lova na divlje svinje, u kojem su sudjelovali članovi dva lovačka društva. Čini se kako je riječ o nesretnom slučaju, a fatalni hitac navodno je ispalio pjevač Nenad Kero. Najvjerojatnije će ga prijaviti za ubojstvo iz nehaja. Kero je, neslužbeno doznajemo, sam nazvao policiju te im potresen tragedijom ispričao što se dogodilo.
 
Istraga je u tijeku, očevid vodi istražni sudac Stanko Grbavac. Obavljaju se razgovori sa očevicima. Tijelo poginulog lovca prebačeno je na splitsku Patologiju radi obdukcije. 
 
 
index.hr
Žalosno
Poslao Gost_194 dana 2009-12-20 22:50:45
--------------------------------------------------------------------------------
Ali ipak istinito nažalost nije da se to i do sada događalo u lovu na bili koju divljač da nesreča se ovakve vrsti događa.Ne razumim se u lov ali nije mi jasno da se takove stvari mogu dogoditi ako se pravilno utvrdi raspored i kretanje onih koji su u lovu da jedan u drugoga zapucaju.Drugo je ako netko je več samostalno u lovu i za njega se nezna svakako da je moguče ovo mi onda sliči da oni koji rukovodi a trebao bi rukoviditi stručna i osposobljena osoba snositi odgovornost kao i u svakom poslu.Nije bitno tko je opalio taj spomenuti hitac taj hitac nije naprosto smio ubiti čovjeka .Na kraju to je pitanje o sposobnostima lovaca i dali svatko može da bude lovac? Opet kažem ne razumijem se u lov ali ovako neupučem razmišljam .
Lov ZABRANITI - SLUŽBENO
Poslao Gost_74 dana 2009-12-20 23:10:50
--------------------------------------------------------------------------------
Lov treba službeno ZABRANITI. NEKA ŽIVOTINJE ŽIVE NA SLOBODI U PRIRODI. 
Ako treba naprasviti HAJKU na neku opasnu divljač ili neku bjesnu lisicu - to treba napravitu u okrilji LOVALKOG SAVEZA Županije. Jer u suprotno lovstvo je največa ludost.
radi..
Poslao Gost_77 dana 2009-12-21 00:17:26
--------------------------------------------------------------------------------
Zalosno.Mora li se najaviti i dobiti odobrenje za otvoren lov na divlje svinje i drugu divljac ili to nije potrebno?

Poslao Gost_118 dana 2009-12-21 01:02:10
--------------------------------------------------------------------------------
koji su k... obojica radila u 3.30 popodne u lovu...?!
neko je svakako kriv...jer je tu tada moga setat bilo ko...ocu ubuduce nosit di god krenen crvenu robu da me primjete...
P.S.
ako su slipi nek ne idu u lov !   

Poslao Gost_52 dana 2009-12-21 07:58:48
--------------------------------------------------------------------------------
Pok.Boljat je ostavio iza sebe nezaposlenu ženu i dvoje malodobne djece.Onaj tko je napravio ovu nesmotrenu stvar da je obitelj lišio hranioca trebao bi snositi sve troškove pogreba kao i skrb o djeci pokojnika do punoljetnosti.Da ne govorim o šteti i posljedicama po obitelj kako materijalnim tako i duševnim.Sud koji bi ga osudio iz nehaja trebao bi ga obvezati na uzdržavanje ove nesretne obitelji a ne puniti nepotrebno zatvore.

Poslao Gost_236 dana 2009-12-21 08:09:51
--------------------------------------------------------------------------------
...kad lovac postane lovina...

Poslao Gost_229 dana 2009-12-21 08:39:36
--------------------------------------------------------------------------------
jel in našlo šta krvi u alkoholu?

Poslao Gost_195 dana 2009-12-21 08:46:02
--------------------------------------------------------------------------------
otkad je on lovac
...
Poslao Gost_217 dana 2009-12-21 09:57:44
--------------------------------------------------------------------------------
lov je potreban i za to brinu ljudi iz HLS-a kao i lovnogospodarska osnova prema kojoj se odstrijeljuje točno određeni broj divljači koji određuju školovani stručnjaci. ovo nije polemika lovaca i ''zelenih'' pogotovo nije polemika s neupućenima,niti je mjesto i vrijeme zato jer se radi o tragičnom slučaju,ali treba se znati da se u lovu treba pucati isključivo divljač koju lovac vidi,a ne u ''nešto što šuška'' tamo iza grma. pravilo je promotri pa pucaj. i naravno da svi sudionici moraju biti vidljivo označeni istaknutim obilježljima,reflektirajući prsluci,kape,trake...a tako bi trebali i oni koji na lovni dan (srijeda i nedjelja) šetaju po lovištu,i striktno se držati putova. p.s. dok divlja svinja nije doživila nekontrolirani porast populacije i proširila se gotovo posvuda (kopno i otoci) manje se nesreća događalo. a i definitivno lovna organizacija nije kao u slavoniji ili lici. stoga ne treba vrijeđati lovce i lov jer kad neki mladi momak da se drukčije ne izrazim uzme auto i sjedne ekipu i s neadekvatnim vozilom i gumama nekontrolirano brzo vozi,i izgubi nadzor pa ih nekoliko pogine,neće nitko reć ''ljudi ukinimo vozila jer se u njima gine i vozimo se isključivo kad treba negdje ići i samo s prometovim busevima'' ,a gine se u prometu 300% više,nego treba sagledati činjenice i utvrditi uzrok ove tragedije. ne ponovilo se.
444
Poslao Gost_20 dana 2009-12-21 10:14:06
--------------------------------------------------------------------------------
ići u lov=biti lovac=imati oružje=imati dozvolu za oružje=imati uvjete za dobiti dozvolu za oružje.uvjeti bi trebali biti isti za sve?
jo
Poslao Gost_17 dana 2009-12-21 10:19:13
--------------------------------------------------------------------------------
   zalosno ali istinito

Poslao Gost_156 dana 2009-12-21 10:34:55
--------------------------------------------------------------------------------
 
Naj manje je da u ovon velikon grešci onoga tko je to napravija da nastavi uzdržavat ženu i dicu isvest do cilja , po meni to je naj manji oblik kazne . nažalost.........
mm   

Poslao Gost_46 dana 2009-12-21 11:09:22
--------------------------------------------------------------------------------
ja san za ukidanje lova...
 
lov bi dozvolio samo u napuštenim predjelima...
evo recimo u sućurcu ideš prošetat po kozjaku, a lovci iz sućurca šetaju puškama, straj te kad ih vidiš, a kamo li šta drugo
 
i sve je dobro dok se ne dogodi pizdarija...

Poslao Gost_20 dana 2009-12-21 11:18:03
--------------------------------------------------------------------------------
Odgovor gostu 217.
Slazem se s vama, biti lovac je nekad bila cast i tako bi trebalo bit, ali u stvarnosti je daleko od toga. ja zivim u Kastelima i poznajem dosta ljudi koji su lovci, i dobrom dijelu njih ne bih dao ni nacrtanu ovcu da je cuvaju. Zaboga, em su nesposobni em su cesto piju. Takve stvari nitko nekontrolira jer su sve po principi netjatckih veza. Pogledajte samo malo po arhivima slobodne dalmacije u zadnjih desetak godina koliko je u Dalmaciji bilo ovakvih nesrica

Poslao Gost_195 dana 2009-12-21 12:39:16
--------------------------------------------------------------------------------
kad svak oce bit lovac 

Poslao Gost_121 dana 2009-12-21 13:44:39
--------------------------------------------------------------------------------
žal mi je čovika ali šta ste su uzpizdili ovde se lovi ima sto godin ka da ga je kero tija pogodit sad ste svi pametni

Poslao Gost_35 dana 2009-12-21 13:52:58
--------------------------------------------------------------------------------
Ma šta sad pojedini kenjaju. Našli su se oba na krivon mistu i u krivo vrime.Pokoj duši poginulom,ali mislin da nije ni Keri lako.

Poslao Gost_15 dana 2009-12-21 13:58:59
--------------------------------------------------------------------------------
suosjećam s obje strane,žao mi je i to je sve šta mogu reć.
Odgovor gostu 121
Poslao Gost_242 dana 2009-12-21 14:18:25
--------------------------------------------------------------------------------
Najprije budi pristojan.Drugo nitko ne spominje gosp Keru.Treče Bilo kome se može dogoditi.Nitko se ne pametuje osim Tebe. Tagično i žalosno je što se dogodilo .Peto nastojati uvest reda da se ne ponavlja tragedija.

Poslao Gost_15 dana 2009-12-21 14:27:08
--------------------------------------------------------------------------------
dobro si mu reka goste 242!
ludonja se javlja a ne zna ča govori.

Poslao Gost_154 dana 2009-12-21 14:31:51
--------------------------------------------------------------------------------
ajte lipo svi u neku stvar ostavite ljude na miru sad ste se svi našli pametovat milijun ste puta radili nepromišljeno samo šta ste imali sriće mogu samo reć ajme tije obitelji pokojnika iskreno suosjećam snjima
lovac

shaka zulu

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #24 : Prosinac 23, 2009, 10:49:56 prijepodne »
Poslao Gost_227 dana 2009-12-21 15:04:39
--------------------------------------------------------------------------------
ljudi ostavite se pisanja i svakakvi ludosti po portalu,jedan je covik poginia drugi isto ka da i je, pa jeste vi normalni niti ste lovci a niti se bavite lovon da bi sudili.sad triba njihovim obiteljima mir i tisina a ne vasa pametovanja
Pocivao u miru u sijeni vjećnih lovista
GOST
Poslao Gost_227 dana 2009-12-21 15:10:19
--------------------------------------------------------------------------------
a ti goste 20 veci si uboica kad sjedes za volan poslje samo jedne case alkohola a to svi radimo pa i ti,a ne na takav nacin okarakterizirati lovce kako si se ti izjasnio SRAMI SE

Poslao Gost_216 dana 2009-12-21 15:19:32
--------------------------------------------------------------------------------
lovci pricaju lovacke i ubijaju sve sta se mice,ljudi morate bit svjesni da svaka ptica,vepar ,kuna,zec kojie ubije biko koji lovac ,te zivotinje su nase ,moje tvoje,a mi smo ti koji bi trebali to zaustavit,nemoze neki talijan platit i izivljavat se po nasim zivotinjama,nasa politika se prodala za saku para i dozvoljava da se nase zivotinje masakriraju...sram ih bilo i jedne i druge...

Poslao Gost_171 dana 2009-12-21 16:06:04
--------------------------------------------------------------------------------
lovci ureduju stanista prehranjuju divljac u teskim zimskim uvjetima ljeti nose vodu kilometrima do poilica sto ih sami rade da bi divljac opstala i prezivjela unose dodatnu divljac u stanista kada je to potrebno a ne unistavaju i tamane sve pred sobom sto navodite u svoim tekstovima goste216.Cesto planinarim po prirodi i vidim samo lovce kako pomazu divljaci a ne vas koi se oslovljavate da je to sve NASE trosite svoja srestva vrijeme i novac pomozite i sudjelujte pa vidite da nije to samo unistavanje.

Poslao Gost_90 dana 2009-12-21 16:09:47
--------------------------------------------------------------------------------
Na izlet sa pancirkon

Poslao Gost_218 dana 2009-12-21 16:17:54
--------------------------------------------------------------------------------
to sta se pomaze, ne daje pravo da se opravda ubijanje i unistavanje(pa ne pomazete vi mukte,nego da bi imali u sta pucat) , neceg sta je moje jer je to zemlja i divljac hrvatskog covjeka,a taj sam, prema tome mogu rec da je moje a mene niko nije pitao slazem li se ja sa time...a odgovor je jasan.... ne. ne slazem se ,ali koliko vidim ti i takvi ce iznac nacin da se moje ne okarakterizira kao nepotrebana stupidnost..ali ipag ostaje ono da je po meni nepotrebno ubijat hrvatsko blago,a o strvinama pasa lutalica koje smrde na kilometar da ne govorim.

Poslao Gost_141 dana 2009-12-21 16:24:25
--------------------------------------------------------------------------------
triba razlikovat lovce i lovce tj.one sta misle da je bit lovac uzet pusku i poc se malo zaj.....! isto ka sta triba razlikovat zelene i salonske zelene. Nazalost, neko je vec spomenija, ovakve tragedije su se pocele cesto događat i tribalo bi se tim ozbiljno pozabavit sad jel to nekim novin regulama, kontrolama itd.

Poslao Gost_171 dana 2009-12-21 16:39:40
--------------------------------------------------------------------------------
takoje to je sve tvoje, vase ,nase, Hrvatsko potpuno si u pravu pa ljepo se raspitajte koliko ta ista nasa drzava dopusta odstrel divljaci da bi bila ravnoteza u stanistima a ne samovolja lovaca,a te strvine bacaju i napusaj pse bas oni koi sve to smatraju svoim Hrvatskim pa ljepo izvoli kad naidjes udomi lutalicu ili ljepo zakopaj strvinu, Unaprjed hvala   

Poslao Gost_171 dana 2009-12-21 16:53:10
--------------------------------------------------------------------------------
nekad adrenalin poraste pa se ne procjeni situacia kao takva dovoljno dobro te se nezgoda il nesreca dogodi.uz malo vise discipline samih lovaca ne pucati dok ne vidis divljac,ne pomicati se sa svog standa.LOVCI ubuduce polako ne naglite pokusajte izbjec ovakve situacije da se vise ne ponovi 

Poslao Gost_178 dana 2009-12-21 18:07:40
--------------------------------------------------------------------------------
5 kilometara zračne linije od splita se koristi vatreno oružje moga je neko tu šetat ubrat sa dicon smrič odvest dicu na snig a oni kašunaju rafalaju pucaju di god šta šušne idite u liku bosnu kad mogu talijani putovat za gušt zašto vi nemožete a ne ovde di ima jedan zec a rebra mu se vide na sto metri

Poslao Gost_97 dana 2009-12-21 19:03:09
--------------------------------------------------------------------------------
Danas postaneš lovac za 2000, 00 kuna uplatiš lovački ispit, položiš i dobiješ dozvolu.Tako je to kada su gospoda iz HLS ukinula stažiranje od dvije godine samo radi dobiti novca, a da ne govorim koliko ima pijančina koji sebe nazivaju lovcima. Ljudi moji ići u lov i sist za volan je isto odmah postaješ potencijalni ubojica, a da ne govorim još piti alkohol za vrijeme obavljanja navedenih radnji. Sjetite se samo za vrijeme Domovinskog rata koliko je nedužnih ljudi stradalo samo iz nepažnje.
lovac
Poslao Gost_44 dana 2009-12-21 19:45:40
--------------------------------------------------------------------------------
sta vi sada pizdite,to se desilo slucajno sigurno je i coviku tesko ...je da se ode malo triba poradit na lovu ali to sta nekima lov znaci mrznja prema zivotinjama lovci i sa druge strane hrane te zivotinje doseljavaju ih a to niko ne gleda a ko misli da nije ovako onda on ima problema...hvala     

Poslao Gost_200 dana 2009-12-21 20:07:26
--------------------------------------------------------------------------------
gostu 227 jedan čovik je poginija ali ovi drugi će sigurno opet pivat 
4
Poslao Gost_215 dana 2009-12-21 20:17:12
--------------------------------------------------------------------------------
Čitan i nemogu virovat niKi dan je kud "7 Kaštela" skuplja donacije i radija koncert za bolesno dite od 2 ipo godine i nigdi vas nije bilo niti jedan komentar svi ste okrećali glavu kad je tribalo pomoć a sad kad triba sudit drugome bit će 100 komentara do većeras! SRAMITE SE! 
pravedno
Poslao Gost_169 dana 2009-12-21 21:08:45
--------------------------------------------------------------------------------
nazalost tragedija se dogodila tu se vise nista ne moze promjenit ali ako je istina da je pokojni boljat imao dvoje djece i suprugu koja ne radi onda bi u najmanju ruku trebalo pokusati zastiti tu obitelj.vjerujem da bilo ljepo i nadasve humano da se lovci s ovog podrucja solidariziraju i pomognu toj obitelji.predpostavljam da se nece oglusiti na ovaj moj skromni apel i da ce dokazati da ima jos srca i morala.

Poslao Gost_146 dana 2009-12-21 21:10:38
--------------------------------------------------------------------------------
Tragedija, nesretna obitelj ali sigurno i nesritni krivac. 
A sve to se događa radi ovakvi stvari;
Snobizam, krivolov i neznanje. Lovačka društva su krivci, ne poštuje se Zakon niti pravilnici o lovstvu.
Slobodna je već pisala o krivolovu u zagori, o čuvenom Deliću predsjedniku općinskog vijeća Lećevice, nelegalnom lovnom turizmu i svakodnevnom krivolovu, Kaštelanska policija upozorena je više puta na takve svakodnevne radnje ali šuti. Kolika je ta samovolja i nezakonitost dokaz su izgrađene ČEKE uz samu državnu prometnicu na ulazu u Kladnjice, a sve bez suglasnosti Hrvatskih šuma. Dovoljno je samo prošetati mjestom bilo kojeg radnog dana, da se vidi kako se i u blizini kuća puca.
Sve to policija zna a šuti, tako će biti i ovaj put.
Ipak očekuje se „intervencija“ župana.
 
ABA
Poslao Gost_169 dana 2009-12-21 22:37:03
--------------------------------------------------------------------------------
TREBA ZABRANITI LOV!!!

Poslao Gost_117 dana 2009-12-21 22:41:23
--------------------------------------------------------------------------------
vi ste ljudi svi puni predrasuda i govorenja ko je kriv kad se o vama ne radi,da ste vi na tom mistu sto posto bi se osječali grozno...najlakše je sad krivit i osuđivat druge...stavite se malo u kožu ljudi koji nisu krivi za ništa a sad pate!!!

Poslao Gost_117 dana 2009-12-21 22:46:53
--------------------------------------------------------------------------------
bilo bi bolje da se bavite svojim problemima i pustite ljude na miru!!!sto posto ste svi vi šta pišete sada bezgrešni pa sada komentirate tuđe nesretne slučajeve samo zato šta vaše nije izašlo na vidjelo a ovo je!!aj gnjavite nekoga drugoga pustite ljude na miru,baš im sada samo vaši komentari fale!! 
lovac
Poslao Gost_193 dana 2009-12-22 00:49:23
--------------------------------------------------------------------------------
ja nemogu virovat koliko ljudi mogu bit u ovoj nesrići zločesti te ovako pisat bez argumenata.dali ko zna jeli pokojni bio lovac i s kim je bio u lovu,s ovom grupom nije pa nemojte osuđivati za ono što neznate.u ovoj situaciji najteže je njegovoj obitelji a ni ovom drugom sigurno nije lako iako nije ni najmanje kriv jer se to moglo desiti svakom od nas.nadam se da će to istraga i dokazati prema tome ne osuđujte nikoga unaprijed.

Poslao Gost_89 dana 2009-12-22 00:52:33
--------------------------------------------------------------------------------
su takviman lovaćiman, srića da ni i više mrtvi. sumjan da su svi jemali propisanu robu i da su se držali pravila
endem

Poslao Gost_151 dana 2009-12-22 02:24:24
--------------------------------------------------------------------------------
gostu193
kretencino nego sta su nego gamad skupa sa tobom,jeli jos neko moga izginuti radi njihovih hirova,sta tu imaju ti krivolovci raditi a to je vec utvrdjeno,a sta da je neko od tvojih tu bija budalo jedna

Poslao Gost_111 dana 2009-12-22 08:50:47
--------------------------------------------------------------------------------
kolika je krivica na lovcima tolika je i na lovačkim drustvima ,love po privatnom terenu i dovode u opasnost ljudske živote nedužnih geađana ako vec love nek love po državnom terenu a ne u privatnom vlasnistvu ako im to nitko nije dozvolio.ovo pisem jer znam o ccemu govorim jer kad odem na selo nesmjem s dicom izić iz kuće u strahu od tvz lovaca iz kaštela koji upadaju na privatno zemljište mog oca ,a pogotovo subotom i nedjeljom nadam se da ce ovo neko procitat ,a pogotovo onaj lovocuvar koji živi u novome kraj ojdanića koji nadvodo ćuva lovište moš mislit sramota i nista drugo.sljedećom prilikom kad se pojave na mom privatnom terenu bit će obavjestena policija ,a i šire pa da vidimo dokle ce to divljaštvo trajati......
lovac
Poslao Gost_171 dana 2009-12-22 09:25:35
--------------------------------------------------------------------------------
lovci su sve najgore sta postoji u pravu ste svi sta tako mislite koima se seta po zemji i koi nesmu djecu postit da se na selu igraju i prozivaju uzduz i popriko ma sram vas moze bit odete jednom na svoju zemlju jednom il nikako i sad ste odmah naj pametniji.ako neznate ima nas lijecnika,kirurga, profesora,vatrogasaca,obicni baustelaca i radnika kao svi vi pa svi smo mi u lokalnim drusvima lovimo jedan dan poslje svi moguci stresova i obaveza u sedmici tjekom perioda od tri mjeseca pa niko nema u cilju pucat u nekog na imanju na verandi u polju,lov ako se odstreli svi smo zadovoljni vise puta se ne ispali metka vec uziva u prirodi i odmoru od svih mogucih stresova i problema.Gospodo pa niko ne ide pocinit ubojstvo u lovu pa sto vam je sagledajte sve cinjenice ovog slucaja pa sudite i morate razlikovat lov i krivolov jer jedino je lov siguran LOV,a KRIVOLOV NE nikako za sve nas lovce,izletnike pa i slucajne prolaznike

Poslao Gost_223 dana 2009-12-22 09:53:34
--------------------------------------------------------------------------------
za gosta 171,ja nerazumin ti pricas o doktorin,vanzinjerin itd,koji se idu rasteretit posli posala bla,bla, pa neidu oni bacit na baluna ili na balote,nego idu pucat u bestije koje su moje ,tvoje ,od nase dice,koje su hrvacko blago,koje rastu na nasoj zemlji,a ko in daje za pravo da pucaju ,i koja je to razlika izmedu jelene ubijenog u lovu ili krivolovu ?,za jelena je to isti..kua,a za ove ostale je samo razlika u nekim izmisljenim paragrafima koje je nasa divna vlast naredala,a niko ih se ne drzi,i to je tocno tako i nikako drukcije...

Poslao Gost_234 dana 2009-12-22 10:50:19
--------------------------------------------------------------------------------
ja kad sam bila dite a to je bilo prije55 god.viđala sam kaštelanske lovce kad bi se vračali iz lova.s pasom i po kojon ticom ili zecom ,a puno puta nebi bilo ništa.ne sičan se da se ikad govorilo da se nekoga upucalo.danas se to često događa.možda zato što je to nobles.čini mi se da im malo fali pa da u lov idu kao i englezi uz zvuke trublji i lavež pasa več iz sela da se vidi ko je krema društva

Poslao Gost_96 dana 2009-12-22 11:49:40
--------------------------------------------------------------------------------
tako je to kad lola privatizira pauk službu
i kad uzme pušku u ruke
takvima dajte sve

http://www.kastela.org/content/view/10399/2/

shaka zulu

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari; Lovna sezona u toku
« Odgovori #25 : Prosinac 24, 2009, 11:56:16 prijepodne »
Lovna sezona u toku

Petak, 11 decembar 2009 10:18 
Na području opštine Kostajnica lovna sezona je u punom jeku, a trenutno se najviše lovi fazan, divlja patka i divlja svinja - izjavio je predsjednik Lovačkog udruženja "Balj" Slobodan Vuruna. Vuruna je rekao da je lov na zeca završen, a prema godišnjem planu aktivan lov na divljač traje do 5. januara. "Od 5. januara do kraja marta izvode se akcije u kojima članovi udruženja prebrojavaju divljač i vrše odstrel štetočina" - rekao je Vuruna.

Prema njegovim riječima u lovnom području LU "Balj" najbrojnija divljač je fazan, zec, divlja patka u predjelima oko rijeke Une.

"Uočljiv je manjak srna čiji broj još nije dostigao prijeratni nivo, jer je tokom rata došlo do nekontrolisanog izlova" - rekao je Vuruna. 

Lovačko udruženje "Balj" gazduje lovištem površine 8,500 hektara i trenutno ima 187 aktivnih članova raspoređenih u tri sekcije.
 
http://www.kostajnica.com/index.php?option=com_content&view=article&id=311:lovna-sezona-u-toku&catid=1:latest-news&Itemid=50

shaka zulu

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari; Mirko,pazi metak!
« Odgovori #26 : Siječanj 11, 2010, 01:09:44 prijepodne »
10.01.10.   Starost: 9 h
Kod Perušića ranjen lovac
Prilikom organiziranog lova u kojem je sudjelovala skupina od sedam članova Lovačkog društva iz Perušića, danas prijepodne u predjelu Janjačke Kose u općini Perušić ranjen je 40-godišnji lovac.

Kako doznaje Hina od glasnogovornice ličko-senjske PU Kristine Maoduš, riječ je o nesretnom slučaju u kojem je ranjeni lovac, kako je utvrđeno liječničkom obradom u gospićkoj bolnici, zadobio lakšu tjelesnu ozljedu, ranjen je u bedro.

Očevid su obavili policijski službenici, a nad počiniteljem još nije završena kriminalistička obrada, koja treba utvrditi o kakvu je kaznenom djelu riječ.

Povezane vijesti:
Izvadio 9 kg prstaca - 24.12.09.
U kaštelanskoj zagori stradao lovac - 20.12.09.
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=59072&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=b7416339a7

De Loren

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #27 : Siječanj 31, 2010, 06:26:06 poslijepodne »
... pitanje za one što se u lov i lovce razumiju više nego ja ... Kolika je najmanja udaljenost od kuća na kojoj lovci mogu pucati ?

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7284
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #28 : Prosinac 23, 2010, 06:19:33 prijepodne »
velika gorica
Gađali svinju pa zalutali metak pogodio lovca
Kako su istovremeno gađala dvojica lovaca, ne zna se čije je zrno slučajno pogodilo Hajdukovića iz Sv. Ivana Žabna kod Vrbovca.
...
15.12.2010. u 17:05h dormen je napisao/la:
Uz časne iznimke veliki broj lovaca pripada skupini psihopata i degenerika iz svih društvenih slojeva a ponajprije iz redova policajaca.U ovom slučaju izostao je samo samilosni hitac. 0
...
12.12.2010. u 22:36h pep je napisao/la:
A kaj moremo kad smo mi lovci pravi muzi.Tu i tam netko malo nadrapa no nitko ne cmizdri . A kaj sad, onima kaj je svinje zal najbolje je da se i ubuduce punici za fortuk drziju.
http://www.vecernji.hr/vijesti/gadali-svinju-zalutali-metak-pogodio-lovca-clanak-227512
wwwg tablice

Zagorec BP

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #29 : Prosinac 23, 2010, 09:52:40 prijepodne »

Bilo je puno samo ono de su se slikali.
Abšisari-krivolovci,lovokradice i sl.
Mislim da je ispravniji izraz - raubšicari (ne znam kak se piše na švapskom)
abšisati je neki iskrivljeni izraz za "izblijediti"


Mislim da "krivolovci" koji imaju svoje usjeve na kojima se napasa šumska stoka, imaju  veće pravo na odstrel od onih gradskih skorojevića koji bauljaju kroz šumu i pucaju u sve kaj se kreće, a na kraju to rade ne radi hrane, već iz neke bolesne potrebe da se dokažu da su veliki i dobri frajeri.

Nemojte zaboraviti da su životinje ipak niža vrsta i da su one naša hrana. Ne slažem se da se bespotrebno u
i na sadistički način ubijaju, ali one su naša hrana.

« Zadnja izmjena: Prosinac 23, 2010, 09:59:40 prijepodne Zagorec BP »