Domaće teme > Vukomeričke Gorice

Etno selo Kravaščica

<< < (3/11) > >>

JosipJoža:
Nakon ovoga postavlja se pitanje da li treba novopečenim gradskim ocima još nešto objašnjavati?
Da li su tako pogani, da se odriču ovolike veličine čovjeka koji čini sve, kao umjetnik, poglavito kao čovjek, za povijest Turopolja, te što je do sada učinio i što bi tek mogao još učiniti.Da li ljudski (ne)um može biti tako pogan?

I ovo je jedan primjer kako se u ovoj zemlji ubija volja, želja, kreativnost, pa ni ne čudi činjenica zašto ljudi uglavnom negativno reagiraju na politiku i političare zbog ovakvih koji se tako sramotno ponašaju kao što je to u slučaju grada i gospona Jovičića.

Molim javnu ispriku gradskih oca gosponu Rade Jovičić, ako imaju obraza i karaktera,  neka to naprave u ime nas, građana Velike Gorice, nas Turopoljaca jer mi ne želimo da to bude naša sramota.

Muzh:
Kak sem vech pisal, gospina Jovichicha ne poznam ali mi je poznato negovo delo tu v Turopolu. Kak ze sluzhbene isprike verojatno nebu nisch, tu bi samo schtel napomenuti da za sigurno vekschina Turopolcov skup z manom ceni delo gospona Jovichicha.

JosipJoža:

--- Citat: Muzh - Studeni 09, 2009, 07:39:35 poslijepodne ---Kak sem vech pisal, gospina Jovichicha ne poznam ali mi je poznato negovo delo tu v Turopolu. Kak ze sluzhbene isprike verojatno nebu nisch, tu bi samo schtel napomenuti da za sigurno vekschina Turopolcov skup z manom ceni delo gospona Jovichicha.

--- Kraj citata ---

gospon Muzh, cijenim jako Vaše mišljenje i zahvalnost gospon Jovičiću, za sve učinjeno i ono što će kao čovjek i dalje činiti za Turopolje, ali nisam u potpunosti siguran da je većina Turopoljaca upoznata s delom gospon Jovičića, možda ste Vi i u pravu, volio bih da jeste, nažalost novoizabrani čelnici grada su učinili jednu veliku pogrešku i nepravdu, svjesno i diskriminirajuće, o čemu većina turopoljaca nezna, te iz tog razloga potičem Vas i sve Turopoljce da dignu glas protiv nepravde koja je nanešena gospon Jovičiću, obzirom i na medijsku blokadu  Velike Gorice, nažalost, od strane kako vlasnika RVG grupe tako i od gradske uprave a radi se o istim ljudima, koji na ovaj način čine zločin nad poviješću i kulturom Turopoljaca.

shaka zulu:
Ja mislim da je stav sadašne vladajuče garniture odraz premišlajna nijove glasačov i simpatizerov.Zanje je Jovičič lopov kaj starem ludem krade stvari i iže,maltene ,otima.

shaka zulu:
Radivoje Jovičić na buševečkom Ivanju 2008.
Radivoje Jovičić na buševečkom Ivanju 2008.

Muzej Turopolja ugostio Radivoja Jovičića
Muzej Turopolja ugostio Radivoja Jovičića

Bunec prezentira turopoljsku svinju
Bunec prezentira turopoljsku svinju

Lončar iz Globočca na keramičkom kolu
Lončar iz Globočca na keramičkom kolu
Snimak: Radivoje Jovičić , Etno-Selo-Portal : želja je da se ovaj tradicijski zanat uči u budućem etno selu Kravaščica i pokazuje za Turopoljsko Jurjevo u Lukavec gradu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju