Autor Tema: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?  (Posjeta: 30749 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ulysses

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 296
 • Karma: +0/-0
Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« : Svibanj 13, 2011, 10:46:09 prijepodne »
Kakvo cipelarenje!

http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter_298.pdf

Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?

Na osnovu Zakona o medijima tražim da u prvom narednom broju Reportera objavite u cijelosti moj odgovor na objede i uvrede Gorana Beusa Richembergha iznesenima u Reporteru broj 297, stranica 7, s nadnaslovom „Reagiranje“ i naslovom „Kunićev skok u kaljužu političkog svinjca“.

Glasnik Turopolja nije se dosad miješao u polemiku bivših koalicijskih partnera Gorana Beusa Richembergha i Zvonka Kunića o djelovanju i postignućima Scene Gorica i njene bivše ravnateljice Senke Bulić. Doduše, malo iznenađuje da rad Senke Bulić po novinama opravdava bivši dogradonačelnik Velike Gorice, a ne sama rukovodeća osoba Scene Gorice. Nisam se oglašavao ni kao urednik GT-a, a ni osobno, jer poštujem novinarske uzance i pravila, ali Goran Beus Richembergh polemiku u Reporteru koristi, već po običaju, za difamaciju svih svojih političkih protivnika i onih koji mu nisu simpatični, pa tako i mene. Ne iznenađuje način i žestina komuniciranja Gorana Beusa Richembergha koja se može opisati s nekoliko riječi – zavidna razina arogancije, ponižavanje i omalovažavanje političkih ili drugih protivnika i ogromna količina pretjerivanja u tobožnjoj argumentaciji prepunoj lažnog moraliziranja.

Iako nisam javno „ni beknuo“ Beus Richembergh koristi priliku da nakon što čereči Zvonka Kunića u Reporteru broj 297, usput i mene „zvizne“ i omalovaži. Beus tako piše; „Prihvativši štafetu svoga starog pajdaša, a sad već odbjeglog tajnika HDZ-a Ante Šimunovića, Kunić nastavlja repetirati Šimunović – Božićeve bolesne umotvorine o UDBI, pozdravljanju tenkova JNA (i druge mostruozne laži) na moj račun (zbog kojih su glavni akteri već nepravomoćno osuđeni ili se protiv njih vode sudski postupci čime se (i on) bespovratno survao u najgore blato velikogoričkog političkog svinjca. Pokazavši svoju ćud Kunić je sad pokazao i gdje mu je i uz koga mjesto“. Iz navedenog citata nije jasno zašto Beus Šimunovića naziva „odbjeglim tajnikom HDZ-a“. Šimunović se preselio u Zagreb, kao što se Goran Beus Richembergh prije nešto više od 10 godina doselio u Veliku Goricu tko zna otkud. Kada bi uvaženi saborski zastupnik napokon nedvojbeno pokazao i dokazao gdje je živio u razdoblju od 1991. do 1993. godine, vjerujem da bi svi tračevi i optužbe da je „Beograđanin“ zauvijek prestali. Valjda velikogorička javnost može, a i treba znati tko vodi velikogorički HNS i tko predstavlja narod u nacionalnom parlamentu? Možda građani mogu znati je li Goran Beus Richembergh možda bio u Domovinskom ratu? U koju je postrojbu HV-a unovačen, ta nije imao ni 30 godina kada je izbila agresija na Hrvatsku? GT će te podatke rado objaviti. Gdje je bio Beus od 1991. do 1993.?

A sada nešto o „Božićevim bolesnim umotvorinama“. Bio sam prisutan na sjednici Gradskog vijeća u svibnju 2005. godine, kada su Božo Miličević, Ante Šimunović i Krešo Hubak s govornice, udaljeni od Gorana Beusa Richembergha svega 2 – 3 metra (sjedio je u prvom redu), u nekoliko navrata javno pitali uvaženog vijećnika i tada dogradonačelnika Gorana Beusa Richembergha gdje je boravio od 1991. do 1993. godine u vrijeme najžešće srpske agresije na Hrvatsku. Spomenuti vijećnici su provocirali Beusa tražeći da opovrgne tvrdnje da je za vrijeme prve tri godine Domovinskog rata živio u Beogradu. Šimunović i Hubak su, štoviše, pred svim vijećnicima, gradonačelnikom Piculom, članovima poglavarstva i brojnim novinarima lokalnih i nacionalnih medija, izjavili da je Goran Beus Richembergh radio za UDBU pod kodnim imenom „Odisej“. Čak su pozivali Beusa Richembergha da ih tuži ako lažu?! Beus je za vrijeme tih teških optužbi vidno problijedio, kršio je ruke i obilno se znojio. Njegov odgovor za govornicom bio je općenit i neuvjerljiv. Nije poslije sjednice praskao o „monstruoznim optužbama“, nije sazvao konferenciju za novinare, nije tražio ni ispriku od vijećnika, niti je prijetio tužbama. Kada je Glasnik Turopolja, nedugo zatim, prenio spisak navodnih suradnika UDBE (objavljen u jednim zadarskim novinama) među kojima se našao i neki Goran Beus s kodnim imenom „Odisej“, vijećnik Goran Beus Richembergh se uopće nije oglasio. Nije tužio ni zadarski list ni Glasnik Turopolja ni njegovog urednika, kao ni trojicu vijećnika HDZ-a – Šimunovića, Miličevića i Hubaka.

Kada su mene na početku devedesetih, iza leđa optuživali da sam Srbin, javno sam u vlastitim novinama to opovrgao i podastro dokaze - od dokumenata do činjenice da moji preci leže pri Svetoj Filomeni u Velikoj Gorici i svatko se može uvjeriti da su mi djedovi Stjepan i Branko, bake Marija i Ružica, i otac Milan te živuća majka Nevenka svi odreda Hrvati. Bile su to nezgodne, zlonamjerno smišljene objede koje sam razbio argumentima, istinom i javnim istupom. Zašto Goran Beus Richembergh nije jednako ili slično postupio? Zašto još ni danas ne znamo kako se zove njegov otac? Na saborskoj internetskoj stranici sam piše da mu je majka Marija Beus, a oca ne spominje. U dokumentu kojeg posjeduje GT, prilikom doseljavanja Goran Beus Richembergh velikogoričkoj policiji navodi da mu je ime oca Edhem. Kako je onda on po nacionalnosti Nijemac? Naravno da je to moguće, ali koliko je Nijemaca s imenom Edhem? Zašto Beus Richembergh nikada nije demantirao pisanje Nacionala da je prvo tražio pristupanje Židovskoj općini u Zagrebu, ali je odbijen, a onda se opredijelio kao Nijemac? Nikada nije zbog tih tvrdnji tužio Nacional ni pokojnog Ivu Pukanića. Priča o njegovom navodnom porijeklu sliči na onaj vic o „Slovencu koji se kliče Mujo“. Ako Beus Richembergh napokon želi prekinuti te priče, GT mu otvara svoje stranice. Napokon može sprati ljagu sa svoga imena i sa svoje obitelji, kada već na otvorene optužbe da je bio udbaš s kodnim imenom „Odisej“, te da je „romansirao“ svoju pripadnost njemačkoj nacionalnoj manjini, nije reagirao, niti tražio demanti, niti tužio navodne klevetnike.

Goran Beus Richembergh prijesno laže kada mene spominje u kontekstu „monstruoznih laži“ da je on „pozdravljao tenkove JNA“ kad su oni iz Beograda hitali razoriti Vukovar. Nikada nisam to niti izrekao niti napisao jer mi taj podatak nije bio poznat. Isto tako nikada nisam napisao da je on bio dopisnik Borbe. Beus Richembergh te lažne tvrdnje lukavo plasira kao što, isto tako, bezočno laže da mu je Zvonko Kunić napao suprugu. Zadubljen u ulogu uznemirenog supruga, zaštitnika obitelji, Beus Richembergh javnosti unaprijed vješto potura priču da su Velikogoričani prepoznali predani i požrtvovni rad njegove supruge i zato su je birali u Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta, a ne zato što je on u to vrijeme bio dogradonačelnik?! Zar Beus Richembergh misli da su Velikogoričani toliko naivni da bi povjerovali u takvu bajku? Jel’ se to možda, ipak naziva nepotizmom? Od prepotentnih lažovčina, jedino mi se ljigavi, beskrupolozni manipulatori više gade. Srećom Goran Beus Richembergh ne spada ni u jednu od tih kategorija. On sebe, po svemu sudeći, vidi u „velikogoričkom političkom svinjcu“. Nije baš zgodno velikogoričku političku scenu nazivati svinjcem, jer obično u svinjcu borave svinje. Napominjem da su mi svinje, za razliku od većine političara, jako simpatične životinje koje volim jednako kada su žive, a nažalost i kada su pečeni odojak ili pečenica. Politički konvertit ili prevarant? Zašto Beus Richembergh eufemistički naziva Zvonka Kunića svinjom, a i sam srče napoj iz iste kopanje, nije mi jasno? Zar on i Kunić nisu bili 4 godine (od 2005. do 2009.) koalicijski partneri i najbliži suradnici u Gradskom poglavarstvu Velike Gorice? Je li Kunić i tada bio svinja, ili je to postao sada kada piše istinu o financijskom fijasku Scene Gorica? Jesu li se i ostale velikogoričke stranke „bespovratno survale u najgore blato velikogoričkog političkog svinjca“? Je li Goran Beus Richemberg, kao bivši šef Zvonku Kuniću, kao bivši dogradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća i sadašnji gradski vijećnik i sam u tom najgorem blatu, ili su svi ostali u prenesenom značenju svinje, a on to nije, iako je dio velikogoričke političke scene?

Možda Beus sebe doživljava kao rasnog konja, možda za moj ukus malčice neotesanog? Možda Beus čini bitnu distinkciju između političkog svinjca, konjušnice i kokošinjca? To smo već čuli (a i vidjeli) u hrvatskoj politici. Zaključno treba reči da je Goran Beus Richembergh, prema mojoj prosudbi, odličan govornik, vrhunski manipulator i bezočni politički predator koji ne preže ni pred čime da ostvari svoje političke ciljeve. Legalno, ali ne odviše simpatično. Raspadom Jugoslavije u kojoj mu je vrlo izvjesno već bila zacrtana zavidna politička ili možda obavještajna karijera, Beus Richembergh se obreo u nedefiniranom i javnosti zasad nepoznatom političkom limbu iz kojeg je krajem devedesetih ispuzao do Velike Gorice. Ne vjerujem u njegov politički identitet, a vrlo sam skeptičan u pogledu i nekih drugih odrednica i „činjenica“ koje je o sebi u javnost plasirao Goran Beus Richembergh. Prošlost Gorana Beusa Richembergha previše je nepoznata i u nekim elementima vjerojatno i proturječna da bi njegova „romansirana“ i više puta mijenjana i dorađivana biografija bila uvjerljiva.

Goran Beus Richembergh je javna ličnost te stoga mora prihvatiti ili barem tolerirati ocjene njegova političkog djelovanja i kada nisu pozitivne. Velikogorička javnost ima pravo znati detalje njegovog osobnog i političkog razvoja kako bi objektivno ocijenila zaslužuje li Beus Richembergh biti istaknuta politička osoba ili je u pitanju politički konvertit ili prevarant. Pravila parlamentarne demokracije daju građanima pravo da ocjenjuju političare kao javne osobe, njihove izjave i postupke u prošlosti, kao i pravo da analiziraju njihove karaktere. Građani imaju pravo znati koga biraju, a njihovo javno sredstvo su mediji. Kada se Beus Richembergh penjao po političkim lijanama niti je demantirao niti tužakao, a sada u svakom tekstu neuvijeno prijeti tužbama. Naravno, sada ima para za sudovanje, a očito je u većini medija privilegiran i zaštićen kao i autohtona turopoljska svinja. Za promjenu, svoje izjave o političkom svinjcu, što se mene tiče, morat će obrazložiti na sudu.

Aleksandar Božić

Offline Muha

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1284
 • Karma: +0/-0
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #1 : Svibanj 13, 2011, 11:53:40 prijepodne »
Citat:
Kada se Beus Richembergh penjao po političkim lijanama niti je demantirao niti tužakao, a sada u svakom tekstu neuvijeno prijeti tužbama. Naravno, sada ima para za sudovanje


http://www.forumgorica.com/lokalna-politika/tko-je-pozdravljao-tenkove-jna-usred-beograda-kad-su-1991-odlazili-na-vukovar!/30/

 Odg: Tko je pozdravljao tenkove JNA usred Beograda kad su 1991. odlazili na Vukovar?!
« Odgovor #32 na: Travanj 22, 2011, 04:16:10 pm » 

--------------------------------------------------------------------------------
Citat: Muha na Travanj 22, 2011, 11:01:42 am
Citat: amarkulin na Travanj 22, 2011, 10:25:27 am
Citat: Newbie na Travanj 22, 2011, 09:29:22 am
ili ga čuvao u logoru pa ga zna od tuda.

Hahaha, ludilo! 


Možda je član tajne organizacije na čijem je čelu Mesić...=?...isti su se uspješno infiltrirali u društveno politički život, a cilj im je sabotaža Hrvatske?..ne bi me zaprepastilo da je to točno!...Jer kaj očekivati od lika koji se tijekom srednjoškolskog razdoblja u Splitu predstavljao kao Srbin…???... tada je dvije učenice brodograđevinske škole u Splitu optužio za ”ustaštvo” i ”poticanje na klanje Srba”, a sve zbog prikaza opere “Nikola Šubić Zrinski” objavljenog u školskim novinama Brodograđevinac. U studenome 2007. velikogorički mediji objavili su veliku priču o Beusovim grijesima iz srednjoškolskih dana u Splitu. Epilog slučaja bio je da su učenice izbačene iz škole odnosno prebačene u drugu školu, a nastavnica koja je uređivala školski list završila je na bolovanju zbog živčanog sloma i političkih pritisaka koji su započeli Beusovim tekstom.


Muhišane, želiš li da ti sud utvrdi identitet za uručivanje tužbe ili ćeš se lijepo potpisati pa da svi forumaši vide tko je lažljivi gad koji se potuca po sudu. Ovoga puta ne zbog mirisa (ha?) nego zbog smrada?
Bye, bye...
Goran BR


kruno

 • Gost
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #2 : Svibanj 13, 2011, 01:36:15 poslijepodne »
Evo imam nekoliko pitanja za forumaše koji prate ovu temu.

Naravno da je gore u  tekstu navedeno nešto šti stvarno zadire u ljudskost ali to se jednostavno može otkloniti samim izlaskom na svjetla pozornice prozvanog Beusa i neka sam to otkloni.
U tekstu se govori o nacionalnoj pripadnosti roditelja i njega samog, to je prije svega naticivilizacijski čin i nije vrijedan spomena, da ne kažem da je to u sferi prekršajne odgovornosti, ali to bi Beus mogao lako otkloniti jednim priopćenjem i gotovo.

Pa se navodi ime oca Edhem, zašto autor nikad niej se zapitao kakvo je ime oca bivšem gradonačelniku Toninu Piculi?
Što će bit ako svekolika javnost u VG sazna da mu otac ima pravoslavne korijene ili možda islamske ili neke treće?

Zašto javne osobe bježe od toga da prije kandidature odu na lječnički pregled, i uredno dostave uvjerenje o nekažnjavanju, i rodni list kao u USA, nema kandidature ako USA nije država rođenja, zašto?

Evo neka dotični prozvani dostavi rodni list u kojem sve piše i ako je bilo promjene identiteta osobe to se lako može doznati, ali neka ga i dostavi prozivatelj, kao i svi bivši gradonačelnici. Mislim da bi vrlo brzo palo otrježnjenje i zanos političkih pobjeda.
Kad bi se vidjelo da ih 70 % nije rođeno u ZG
a njih 30 % ni u RH a svima puna usta Turopolja. 

Offline Goran Beus Richembergh

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 57
 • Karma: +2/-0
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #3 : Svibanj 13, 2011, 06:42:20 poslijepodne »
Pozdravljam sve a osobito obožavatelje  8).
Ako je netko pomislio da se neću očitovati o ovom najnovijem zagađenju velikogoričkoga političkog prostora - prevario se.
Sa zadovoljstvom  ;D No, nema razloga za žurbu. Očitovanje ću najprije objaviti u "Reporteru" (s posebnim guštom gledam kako moraju objavljivati moje odgovore jer sam i s njima na sudu).
Do tada, neka bespravni graditelj, šovinist, lažov, zabušant, utajivač poreza i osuđeni prevarant uživa u kloaki koju si je sam napravio.
Srdačno i veselo!
GBR

P.S. Podsjećam ga da je naredno ročište u drugome postupku koji se vodi protiv njega za iznošenje laži i kleveta 20. lipnja i da po treći put ne šalje na sud kukavičke lažne potvrde o tome da leži u bolnici.

Offline Newbie

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1047
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
 • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #4 : Svibanj 13, 2011, 08:37:09 poslijepodne »
NAPOKON OTKRIVENO PODRIJETLO GBR!!!!

On je zagorec, sve ih tuzi....

Offline Mile car

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 544
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
 • NEBITAN SI
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #5 : Svibanj 13, 2011, 10:54:10 poslijepodne »
Do tada, neka bespravni graditelj,

On je barem nešto gradio za razliku od tebe.
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7353
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #6 : Svibanj 14, 2011, 12:10:50 prijepodne »
Zašto javne osobe bježe od toga da prije kandidature odu na lječnički pregled, i uredno dostave uvjerenje o nekažnjavanju, i rodni list kao u USA, nema kandidature ako USA nije država rođenja, zašto?

Kad bi se vidjelo da ih 70 % nije rođeno u ZG
a njih 30 % ni u RH a svima puna usta Turopolja. 

Kruno?
A do bi ostal?
Selo i poloprivreda,a nem ni do Vlaste.
`Merika je zemla daleka..


NAPOKON OTKRIVENO PODRIJETLO GBR!!!!
On je zagorec, sve ih tuzi....

A-a,milo,nebuš papal.
On je turopolec.

Več sem prije znesel svoju teoriju da su zagorci bili jen miren i pasiven narod do 1573. da je Gašpar Alapič moral z Vukovine knem na brege otijti.I posle bune negdo je moral tam ostati i red držati.A kaj misliš da su delali su dobu?Dobro,nekteri su se i kartali...
Od vajkada su se samo turopolci svadili i tužili za meje- ti to v povesti turopola lepo piše.

Najte kaj zameriti...
wwwg tablice

Offline Newbie

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1047
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
 • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #7 : Svibanj 14, 2011, 12:20:22 prijepodne »
Znaci, turopolec? Jel od tuda i naslov teme?

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7353
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #8 : Svibanj 14, 2011, 12:35:05 prijepodne »
Trebaš pipati onoga kaj je temu otprl i ime je dal...
Nejde mi baš turopolec i gorički kotec; il je se goričko il turopolsko,i svijne i stanci...

Očem se ono opče spominamo?  ;D
wwwg tablice

Offline Newbie

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 1047
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
 • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #9 : Svibanj 14, 2011, 01:12:26 prijepodne »
Trebaš pipati onoga kaj je temu otprl i ime je dal...
Nejde mi baš turopolec i gorički kotec; il je se goričko il turopolsko,i svijne i stanci...

Očem se ono opče spominamo?  ;D
o nicem pametnom po obicaju

Offline Goran Beus Richembergh

 • Učim se pisati
 • **
 • Postova: 57
 • Karma: +2/-0
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #10 : Svibanj 27, 2011, 05:21:37 poslijepodne »
Najavljeno-izvršeno. 8)

http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter_299.pdf

Božić nije zastupnik javnosti nego svojih političkih sponzora u HDZ-u

Srdačan pozdrav,
GBR

Offline mglavovic

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 198
 • Karma: +0/-0
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #11 : Svibanj 27, 2011, 07:10:23 poslijepodne »
Najavljeno-izvršeno. 8)


Pripomogao u realizaciji: Braco Vuković :)

I JA SAM ANTE GOTOVINA I MLADEN MARKAČ! branim svoje.

Offline dadi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 254
 • Karma: +1/-0
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #12 : Svibanj 27, 2011, 07:14:26 poslijepodne »
Koja je gnjusoba taj GBR!


Nije mi jasno kako ga nije stid!
Na najprimitivniji i način nedostojan pijanca a ne saborskog zastupnika izvrijeđao je Kunića u jednom od prošlih reportera i smjestio ga u politički svinjac (uz ostale laži i izmišljotine o tom čovjeku)!

sada vlastiti primitivizam stavlja u usta Saše Božića!


Sramota i jad od čovjeka!

Offline koko-vg

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 2881
 • Karma: +0/-0
 • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #13 : Svibanj 27, 2011, 07:36:43 poslijepodne »
dadi, tko je na kraju koga izvrijeđao ? Tko je o kome govorio i pisao laži ?
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline dadi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 254
 • Karma: +1/-0
Odg: Tko je sve u goričkom političkom svinjcu?
« Odgovori #14 : Svibanj 27, 2011, 08:08:03 poslijepodne »
da si čitao bilo bi ti jasno! Kunić je odgovorio na pita je o senki bulić a onda ga je beus ničim izazvan (jer on nije senka) napao i nazvao pogrdnim rječima kakve samo monstruozni um te spodobe može!