Svakidašnje teme > Čušpajz

Dober primer;

<< < (2/109) > >>

Alen:

--- Citat: Stjepan - Rujan 13, 2009, 04:33:40 poslijepodne ---U Gorici još uvijek nema ogranka Matice hrvatske?

--- Kraj citata ---

Ima, osnivan je prošle godine. Čak su me jednom bili i pitali da im pomognem oko weba, da će se javiti poslije osnivačke skupštine, ali poslije niti glasa od njih.

shaka zulu:
Strategija razvoja turizma grada Beograda do 2018.


Sekretarijat za privredu grada Beograda obezbedio je sredstva i poverio Institutu ekonomskih nauka iz Beograda, da ekspertski tim formiran od najistaknutijih naučnih i stručnih radnika iz Srbije koji se bave turizmom, izradi Strategiju razvoja turizma grada u skladu sa rešenjima primerenim drugim razvijenim turističkim destinacijama i prestonicama Evrope, koja će biti primerena novoj viziji i razvojnim ciljevima Beograda kao jednog od gradova budućnosti.

Ekspertski tim Instituta ekonomskih nauka izvršio je analizu dosadašnjeg razvoja turizma, utvrdio ključne strategijske pravce razvoja, ključne turističke proizvode, planove investiranja, marketinškog pozicioniranja, saradnje i partnerstva i upravljanja Beogradom kao turističkom destinacijom , definisao ključne segmente politike i predložio upravljački model za realizaciju definisanih ciljeva razvoja turizma Grada kao najvećeg kulturnog i turističkog centra Republike Srbije, koji u bliskoj budućnosti treba da postane snažan i moderan grad i regionalni centar jugoistočne Evrope.

Strategija razvoja turizma je u skladu sa ciljevima, koncepcijom i strateškim prioritetima određenim u Strategiji razvoja grada Beograda i drugim strateškim dokumentima, kao i Strategiji razvoja turizma Srbije. Definisani su strategijski pravci razvoja sa ciljem da se omogući reafirmacija turizma kao značajne i atraktivne metropole jugoistočne Evrope i metropole na Dunavu do 2018 godine.

Preuzmite dokument:

  Strategija razvoja turizma Grada Beograda - PDF, 4,76 MB 
http://www.beograd.rs/download.php/documents/strat-turizam.pdf

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1330830

Strategija razvoja poljoprivrede grada Beograda do 2015.

Sekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda obezbedio je sredstva i poverio Institutu za ekonomiku poljoprivrede Beograd da izradi Strategiju razvoja poljoprivrede grada Beograda do 2015. godine. Istraživački tim formiran od najistaknutijih naučnih i stručnih radnika iz oblasti poljoprivrede, izradio je u skladu sa preporukama Evropske Unije, Strategiju razvoja poljoprivrede grada Beograda do 2015. godine, koja je primerena novoj viziji i razvojnim ciljevima grada Beograda, kao jednog od gradova budućnosti.

Institut za ekonomiku poljoprivrede izvršio je analizu postojećeg stanja iz oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Beograda, sagledao stanje i moguće razvojne pravce, utvrdio strateške i specifične ciljeve razvoja poljoprivrede, razvoja sela, odnosno seoskih područja, prehrambene industrije i industrije poljoprivredne opreme na teritoriji grada Beograda.

Strategijom razvoja poljoprivrede grada Beograda do 2015. godine definisani su strateški pravci i ciljevi razvoja poljoprivrede, čime će se omogućiti efikasniji i održivi razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Beograda.

Strategiju razvoja poljoprivrede grada Beograda do 2015. godine možete preuzeti, u PDF formatu, ovde. Radi lakšeg preuzimanja, Strategija je podeljena na tematske celine.
 

  Strategija razvoja poljoprivrede - sadržaj http://www.beograd.rs/download.php/documents//A1Strategijasadrzaj.pdf
  Strategija razvoja poljoprivrede - I deo http://www.beograd.rs/download.php/documents//A2StrategijaIdeo.doc.pdf
  Strategija razvoja poljoprivrede - II deo http://www.beograd.rs/download.php/documents//A3StrategijaIIdeo.doc.pdf
  Strategija razvoja poljoprivrede - literatura http://www.beograd.rs/download.php/documents//A4Strategijaliteratura.pdf
  Lične karte agrara http://www.beograd.rs/download.php/documents/Blicnekarteagrara.pdf
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1330557

Strategija razvoja trgovine grada Beograda do 2015.

Sekretarijat za privredu grada Beograda je obezbedio sredstva i poverio Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu da formira istraživački tim od najistaknutijih naučnih i stručnih radnika iz Srbije koji se bave problemima trgovine. Strategija razvoja trgovine grada Beograda izrađena je u skladu sa rešenjima koja primenjuju drugi razvijeni centari Evrope i primerena je novoj viziji i razvojnim ciljevima Beograda kao jednog od gradova budućnosti.

Ekonomski fakultet je izvršio analizu postojećeg stanja, utvrdio ključne strategijske pravce razvoja trgovine i trgovinske mreže, izradio strategiju prostornog razvoja trgovinske mreže u Beogradu, definisao ključne segmente trgovinske politike i predložio upravljački model za realizaciju definisanih ciljeva razvoja trgovine Grada kao najvećeg urbanog i potrošačkog centra Republike Srbije, koji u bliskoj budućnosti treba da postane snažan i moderan trgovački grad jugoistočne Evrope.

Strategija razvoja trgovine je u skladu sa ciljevima, koncepcijom i strateškim prioritetima određenim u Strategiji razvoja grada Beograda. Definisani su strategijski pravci razvoja tercijarnog sektora i ukupne privrede Grada i mesto i uloga trgovine u ukupnom društveno-ekonomskom razvoju Beograda do 2015. godine.

 

Preuzmite dokumente:
- Strategija razvoja trgovine grada Beograda - PDF, 7,5 MB http://www.beograd.rs/documents/StrategijarazvojatrgovineBG.pdf
- Prateće mape - ZIP-ovani JPG fajlovi, 5,5 MB http://www.beograd.rs/documents/SRT-mape.zip

Za pregled PDF dokumenata potreban Vam je Adobe Reader, koji možete preuzeti na: www.adobe.com/products/acrobat
 
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1320955

Strategija razvoja zdravstvene zaštite u Beogradu do 2010.


„Strategija razvoja zdravstvene zaštite u Beogradu do 2010.“ rezultat je zajedničkog rada Sekretarijata za zdravstvo Gradske uprave, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i zdravstvenih radnika i saradnika ustanova, čiji je osnivač Grad Beograd. Ovaj dokument predstavlja osnov buduće zdravstvene politike Grada Beograda.

Strategija razvoja zdravstvene zaštite u Beogradu, bazirana na osnovnim strateškim dokumentima i zdravstvenoj politici Republike Srbije, usmerena je na unapređenje zdravlja i poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva, porast efikasnosti zdravstvene zaštite i povećanje zadovoljstva korisnika radom zdravstvene službe.

Strategija afirmiše razvoj zdravih okruženja, zdrave izbore i u fokusu njenog interesovanja je korisnik zdravstvene zaštite. Ona posebno ističe značaj razvoja integrisanog sistema zdravstvene zaštite, dostupnost na svim nivoima i pre svega, jednakost u zdravlju svih naših sugrađana.

Tekst Strategije sastoji se iz tri dela, koje možete preuzeti kao PDF:
 

  I deo: Primarna zdravstvena zaštita – domovi zdravlja http://www.beograd.rs/download.php/documents//Strategija%20-%20I%20deo.pdf
  II deo: Zavodi koji obavljaju delatnost na primarnom nivou zdravstvene zaštite http://www.beograd.rs/download.php/documents//Strategija%20-%20II%20deo.pdf
  III deo: Kliničko-bolnički centri http://www.beograd.rs/download.php/documents//Strategija%20-%20III%20deo.pdf
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1318510

shaka zulu:
FINA I GRAD JASTREBARSKO ZAJEDNO RAZVIJAJU i-GRAD
Objavio UO Ured gradonačelnika,
04.09.2009 u 15:53
Novosti >> 
Predsjednik Uprave FINA-e Mato Regvar i gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović, u prostorima Grada Jastrebarskog, elektroničkim su putem potpisali Pismo namjere, o suradnji na nivou razmjene znanja u izgradnji informacijskog društva. Riječ je o pilot projektu pod nazivom „i-grad“ kojim će usluge koje pružaju grad i gradska uprava građanima postati jednostavnije, brže i dostupnije bilo elektroničkim, bilo fizičkim putem. Ovo je već četrnaesti takav sporazum koji je Financijska agencija potpisala od ljeta prošle godine. Naime, prvi je potpisan s Gradom Karlovcem, zatim s Novom Gradiškom, Krapinom, sa Siskom,  Zaprešićem, s Lipikom, Ilokom, Samoborom, Vodicama, Viroviticom, sa Sv.Nedeljom, Slatinom,  Pakracem i Pleternicom. U prosincu prošle godine, FINA je s Virovitičko-podravskom županijom potpisala Pismo namjere, čime je spomenuta županija postala prva hrvatska „i-županija“. I ovo Pismo namjere s Gradom Jastrebarsko, kao i sva prethodna, potpisano je korištenjem FINA e-kartice. Potpisivanje dokumenata elektroničkim potpisom u skladu je sa Zakonom o elektroničkom potpisu, a  zamjenjuje vlastoručni potpis i otisak pečata na papiru. Usluge u sklopu projekta „i-grad“ fizičkim putem bit će dostupne već sada, posredstvom informativnih šaltera i pultova koji će biti smješteni u FINA-inoj poslovnici u Jastrebarskom. Građani će na spomenutim šalterima moći dobiti obrasce i dokumente dostupne inače samo u tijelima gradske uprave, a novost je i mogućnost postavljanja pitanja i davanja komentara i prijedloga građana gradskoj vlasti, na jednome mjestu. Na ovaj se način želi od građana dobiti pomoć i potrebna povratna informacija o svim događanjima u gradu. Financijska agencija je za ovakav projekt bila logičan izbor, s obzirom da na nacionalnoj razini ima pozitivnih i uspješnih iskustava sa servisom HITRO.HR i s poslovima „sve na jednom mjestu“. FINA će svoja rješenja prilagoditi svakom gradu te, ovisno o potrebama građana i gradske uprave, razviti sustav „i-grada“. Sve informacije o Financijskoj agenciji, kao i o FINA-inim proizvodima i uslugama, dostupne su na web stranici www.fina.hr, adresi e-pošte info@fina.hr ili besplatnom broju telefona 0800 0080. Informacije o Gradu Jastrebarsko dostupne su na internetskoj stranici www.jastrebarsko.hr, a gradonačelnik odgovara putem e-pošte na adresi gradonacelnik@jastrebarsko.hr
http://www.jastrebarsko.hr/sadrzaj/posts/fina-i-grad-jastrebarsko-zajedno-razvijaju-i-grad365.php

11. sajam gospodarstva
Udruženja obrtnika Zaprešić poziva vas da sudjelujete na 11. sajmu gospodarstva izlažući svoje proizvode i nudeći usluge. I ove godine Sajam se održava u sportskoj dvorani Srednje škole "Ban Josip Jelačić", a po potrebi će se organizirati izlaganje i pod šatorom odgovarajuće veličine, kao i prijašnjih godina, te na vanjskom otvorenom prostoru koji je također u suradnji s vama moguće urediti u skladu s vašim potrebama.
Udruženje obrtnika vas poziva da predložite bilo koji oblik suradnje, rado će ga prihvatiti, ako će doprinijeti vašoj boljoj promociji, a time i većoj uspješnosti Sajma.
Kao i do sada, prostor za izlaganje bit će uređen prema vašim zahtjevima bilo da želite izlagati samostalno, sa svojim poslovnim partnerima ili u okviru vaših općina, udruženja i slično. Prema sadašnjim procjenama uređeni prostor sa kompletnom opremom koju izlagač treba koštat će cca 100,00 kn po m2.
Organizatori se nadaju da su izlagači proteklih godina bili zadovoljni sudjelovanjem na Sajmu te da će i ove godine rado sudjelovati.
Sajam će se održavati od 16. do 18. listopada u vrijeme proslave Dana Grada i obilježavanja Jelačićevih dana, a biti će otvoren 16. listopada u petak u 11 sati, a ostale dane radno vrijeme Sajma je od 10.00 do 21.00 sat.
Sajam je organiziran uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Zagrebačke županije i Grada Zaprešića te uz sponzorstvo Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Zagreb i svih okolnih općina.

Iskoristite priliku za nove poslovne kontakte i ponudite svoje proizvode i usluge jer je Sajam prodajnog karaktera.

Sve informacije o Sajmu možete dobiti na tel. 01 / 3310 810; 01 / 3310 329 svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 sati, na službenim web stranicama Udruženja obrtnika Zaprešić (www.obrtnici-zapresica.hr) ili direktno u Udruženju obrtnika Zaprešić, Ul. M. Tita br. 2.
Nakon što iskažete interes za sudjelovanje bit će vam dostavljena i prijava za sudjelovanje koju trebate ispuniti. Prijavu možete također skinuti na web stranicama Udruženja, a nakon što skicirate štand, u dogovoru s organizatorom, vratite na adresu poštom ili e-mailom te direktno u stručnu službu.
http://www.zapresic.hr/emu/index.php?page=article_news&cat_id=20&id=961Niskoenergetsko naselje Poljana - prodaja parcela
02Ruj
Objavljeno u Novosti

Dana 25.08.2009. Grad Ivanić-Grad dobio je lokacijsku dozvolu za izgradnju prometnica i pripadajuće infrastrukture u niskoenergetskom naselju Poljana. Razdoblje do dobivanja građevinske dozovole iskoristit ćemo za pripremu natječaja za prodaju parcela. Kako bi što bolje pripremili natječaj tj. kako bi uspjeli da svatko zainteresiran kupi odgovarajuću parcelu po prihvatljivim cijenama provest ćemo postupak prethodnog ispitivanja interesa. Stoga molimo sve zainteresirane da ispune anketni obrazac u prilogu i dostave ga mailom, poštom ili faxom u Gradsku upravu najkasnije do 20.09.2009.

Planirana prodajna cijena je 110,00 kn/m² (15,00 €), a svako gradilište će biti komunalno opremljeno (struja, voda, plin, kanalizacija, dtk).

Gradska pokazna niskoenergetska kuća se trenutno uređuje iznutra i kada bude do kraja uređena otvorit će se info centar energetske učinkovitosti, a svi zainteresirani mogu kuću pogledati i ranije, tijekom Europskog tjedna kretanja (16.-22.09.2009) uz prethodnu najavu.

Popis i veličina čestica http://www.ivanic-grad.hr/wp-content/uploads/2009/09/popis_velicina_cestica.pdf

Anketni obrazac http://www.ivanic-grad.hr/wp-content/uploads/2009/09/niskoenergetsko_naselje_upitnik.doc

4 komentara
Emmet
Rujan 4.2009. u 8:28
1
Što ako se kupi zemlja, a zbog ekonomske situacije (krize) čovjek nije u mogućnosti realizirati projekt u roku dvije godine, iako trenutno misli da može? Što se u tom slučaju događa sa zemljom, novcem…?

Pročelnik za razvoj Grada
Rujan 4.2009. u 9:19
2
Navedite to u napomeni prijave, pa ćemo o tome dodatno voditi računa.

santogo
Rujan 11.2009. u 9:56
3
tko sve ima pravo prijave, da li samo građani Ivanić grada ili i ostali iz drugih gradova u HR

Pročelnik za razvoj Grada
Rujan 11.2009. u 14:15
4
Svi, cijela RH, može i inozemstvo.


http://www.ivanic-grad.hr/index.php/niskoenergetsko-naselje-poljana-prodaja-parcela/#comments

shaka zulu:
Zanimlive hiperveze

http://www.virovitica.hr/


http://www.pozega.hr/

shaka zulu:
Najveća država želi biti i tehnološki div
Rusi će u nanoindustriji, koja još ne postoji, zaposliti čak 150.000 ljudi
– Do 2015. godišnji bi prihodi od nanotehnologije trebali iznositi oko 28 milijardi dolara – izjavio je Čubajs, često osporavani “arhitekt” kaotične privatizacije koja je stvorila tzv. ruske oligarhe.
Autor: ms06.09.2009 19:49 (Foto: Arhivska fotografija)
Za Rusiju se znalo reći da je pod Staljinom izvela skok od feudalizma plužne privrede do “futurizma” atomske bombe. Gotovo stoljeće kasnije, zastarjela ruska ekonomija, bazirana na pukom izvozu energenata, pokušava se prometnuti u predvodnika najsofisticiranijih tehnologija.

Predsjednik državne korporacije Rusnanoteh Anatolij Čubais u srijedu je u Moskvi najavio da bi se u sljedećih pet godina, u praktički još nepostojećoj nanoindustriji Rusije, trebalo zaposliti čak 150.000 stručnjaka.

– Do 2015. godišnji bi prihodi od nanotehnologije trebali iznositi oko 28 milijardi dolara – izjavio je Čubajs, često osporavani “arhitekt” kaotične privatizacije koja je stvorila tzv. ruske oligarhe.

Budući da je lani samo stotinjak domaćih studenata diplomiralo na nanotehnologiji, u novoj bi se grani ruske industrije moglo naći podosta mjesta i za inozemne stručnjake.

“Nanostrategija” je uz podršku bivšeg predsjednika Vladimira Putina stupila na snagu još 2007.. Osim stvaranja svestranije i naprednije ekonomije, glavni proklamirani ciljevi su povišenje kvalitete medicinskih usluga te poboljšanje ekološkog stanja u zemlji čija sovjetska industrija ozbiljno ugrožava okoliš. Osim Rusije, sličnu petoljetku planira i Južna Koreja, a ambiciozni su i Kina, Tajvan te niz drugih zemalja. Globalnim liderom na polju nanotehnologije smatraju se SAD i Japan, a u Europi Njemačka.
http://www.vecernji.hr/vijesti/rusi-ce-nanoindustriji-koja-jos-ne-postoji-zaposliti-cak-150-000-ljudi-clanak-14123

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju