Autor Tema: Dober primer;  (Posjeta: 240373 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #15 : Rujan 25, 2009, 06:32:40 poslijepodne »
Održan II.kolegij na otvorenom       
Četvrtak, 24 Rujan 2009 10:48 

U sklopu Kolegija na otvorenom koji je održan u srijedu, 23. rujna, a u svrhu upoznavanja javnosti s aktualnim projektima Grada, te najavom novih aktivnosti, gradonačelnik Željko Nenadić i širi krug suradnika obišli su nekoliko destinacija u gradu i okolici. Obilazak je počeo na gradilištu Mjesnog doma u Češkom selu gdje su se sučelila dva stava, mještani brane tezu da je ta velika građevina potrebna Gradskoj četvrti IV, dok gradonačelnik smatra kako je riječ o megalomanskom projektu koji se nikada neće opravdati. Zaključak obilaska je da predsjednik Gradske četvrti Igor Školneković u uredima Gradske uprave usporedi troškovnike, građevinske knjige, te utvrdi da li je sve planirano po fazama i sagrađeno, te da se krene u zatvaranja dijela građevine kako bi Vijeće dobilo prostorije za sastanke, a ostale prostorije Dječje igraonice, društvene prostorije, sala za ručavanje i dr. će pričekati bolje dane za Proračun. Osim predsjednika Vijeća Gradske četvrti IV. Igora Školnekovića na skupu je bio i gradski vijećnik Josip Vujić i članovi Vijeća Gradske četvrti. Dalje je kolegij preseljen u Malu kuću kod OŠ Mate Lovraka gdje je domaćica Štefica Grubar, predsjednica Udruge invalida sisačko-moslavačke županije nazočne upoznala s dosad učinjenim i cjelokupnim uređenjem kuće, najavila je što dalje uz naglasak problematike, održavanje hladnog pogona i podmirenje plaća socijalne radnice, pedagoga i logopeda. "Petrinja kao grad na županiji najviše odvaja iz gradskog proračuna za ovaj projekt, a vrata su otvorena svim korisnicima s područja županije", pomagat ćemo kao i dosada ne manje", naglasio je gradonačelnik Nenadić.
Obilazak Centra za šljivu i kesten u Donjoj Bačugi bila je sljedeća destinacija, put je bio zanimljiv, jer se većina sudionika prvi puta na terenu upoznala s ovim novim nasadima šljive na 600 ha zemlje, te se za 5 godina planira novih 1500 nasada na 5000 ha, a za naredno razdoblje planiraju se uzgoji kestena,  domaćin je bio v.d. ravnatelj Đuro Juić.
Kasnije se išlo  u obilazak tematskog puta «Put kestena» u Zelenoj dolini, projekta u realizaciji kojim je gradonačelnik bio više nego zadovoljan.
Put kestena će u vrlo skoro vrijeme biti u cijelosti markiran sve do  Planinarskog doma na popularnoj Piramidi.
Na Planinarskom domu nazočne je pozdravila direktorica TZ Ivanka Držaj i upoznala s cjelokupnim tijekom gradnje i financiranjem. Ostalo je i dalje otvoreno daljnje gospodarenje domom, a dvije su varijante otvorene o kojima će naknadno odlučivati gradonačelnik, a potom i Gradsko vijeće. Tijekom razgledanja govorilo se i o Vidikovcu čija se rekonstrukcija priprema. Na kolegiju su uz novinare i gradonačelnika bili njegov zamjenik Milan Herceg, pročelnice UO Izabela Žilić i Milka Pavišić, voditelji odsjeka Joso Grahovac, Zlata Jajčinović, Željko Režić i Vlasta Vuglec i službenica za informiranja Valentina Gajšek.
 
http://www.petrinja.hr/dogadaji/odrzan-ii.kolegij-na-otvorenom.html


Mogućnost primjene LED rasvjete
25. ruj. 2009. | Kategorija: Vijesti
«Mogućnost primjene LED rasvjete u sustavima javne rasvjete», naziv je radionice koja je danas održana u Gradskoj vijećnici u organizaciji gradskog Odsjeka za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pri UO za zaštitu okoliša, ruralni razvoj i poljoprivredu te u suradnji s tvrtkama Osram d.o.o. i TEP d.o.o.
Radionicu je otvorio gradonačelnik Dinko Pintarić.
-Drago mi je što se ova radionica održava u Sisku, gradu koji je prvi prepoznao važnost energetske učinkovitosti, a sada na tom području već imamo velike rezultate. Jedan od tih rezultata je i kvalitetna edukacija naših sugrađana koji sve više prepoznaju značaj štednje električne energije. Današnja radionica zasigurno će dati odgovore na pitanja koje su prednosti ili nedostaci LED rasvjete i koja je važnost toga obzirom na velike troškove plaćanja i održavanja javne rasvjete – naglasio je gradonačelnik.
Tijekom radionice, čiji je osnovni cilj bio pružiti kvalitetnu informaciju o mogućnostima primjene LED rasvjete u sustavima javne rasvjete, pojašnjeno je kako je LED zapravo dioda koja električnu energiju pretvara izravno u svjetlost za razliku od žarulje koja mora proizvesti toplinu i tek nakon toga daje svjetlost.
Prednost LED-a je 80 posto manja potrošnja električne energije, trajanje LED-a je više od 100 tisuća radnih sati, nema UV zračenja, a troškovi održavanja su minimalni.
Inače, za LED rasvjetu kaže se da je to rasvjeta budućnosti koja će za nekoliko godina pospremiti u muzeje žarulje kakve danas poznajemo.
http://www.sisak.hr/?p=5512

Završena druga faza gradnje Servisno operativnog centra Jakuševec
 
22.9.2009 14:46:00

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas Servisno operativni centar Jakuševac podružnice Čistoća, gdje je završena druga faza izgradnje kojom je obuhvaćena upravna zgrada s kotlovnicom, uljno gospodarstvo, bravarska radionica, donji postroj radionice za predobradu stakla, te nova trafostanica.

Trenutno je ovo, kako sam naziv govori, mjesto gdje se servisiraju i popravljaju kontejneri i kante za smeće, koji se tu i skladište te odnose na teren, napomenuo je direktor podružnice Čistoća Marko Melčić. Nakon završetka treće faze, SOC će imati i reciklažno dvorište za Novi Zagreb – istok, zatvorenu automatsku praonicu vozila, bunar tehnološke vode, radionicu za predobradu stakla i plastike, otvorena natkrivena skladišta, garaže..., a sve uz potrebnu infrastrukturu.

Gradnja Servisno operativnog centra Jakuševac još je jedan od koraka gradske uprave u desetogodišnjim naporima za sustavno i ekološki prihvatljivo zbrinjavanje otpada i brige za okoliš, koja je započela saniranjem deponija na Jakuševcu, a nastavljena gradnjom pročistača otpadnih voda istaknuo je prilikom obilaska gradonačelnik Bandić.

Uskoro nas očekuje i odluka o gradnji spalionice ili nekog drugog tehnološkog rješenja zbrinjavanja otpada o čemu će odlučiti struka i građani, dodao je na kraju gradonačelnik.
 
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=18595

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;Dječje igralište u ulici I.Andrića - NAJ IGRALIŠTE 2009.
« Odgovori #16 : Rujan 26, 2009, 08:51:43 poslijepodne »
Novi matični broj Grada Poreča
Državni zavod za statistiku je svojom obavijesti o razvrstavanju poslovnog subjekta od 07.09.2009.dodijelio Gradu Poreču novi matični broj te novi OIB:


Grad Poreč, Obala m. Tita 5/1

MB 2552329
OIB 41303906494
http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=1022&j=CRO

Dječje igralište u ulici I.Andrića - NAJ IGRALIŠTE 2009.
U predvorju kazališne dvorane POUP Poreč, jučer, 22.rujna realizirane su i posljednje prigodne aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna kretanja, čijem se obilježavanj pridružio po prvi put i Grad Poreč.
Objavljeni su rezultati natječaja za izbor Naj igrališta u 2009. god.-po izboru djece Poreča. Tako je naj igralište u 2009. godini, dječje igralište u ulici Ive Andrića. Zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić - Čuš, proglasila je i predala prigodnu ploču tajniku mjesnog odbora u kojem se igralište nalazi, Serđu Rakovcu. Ploča koja će krasiti to igralište napravljena je po crtežu Maje Jugovac, učenice Osnovne škole Poreč.

Tijekom sljedećeg tijedna ploča će uz prigodni program i uz prisustvo djece, biti postavljena na najomiljenijem dječjem igralištu.
Na foto izložbi Objektivom mladih - Europski tjedan kretanja u našem gradu izloženi su radovi mladih porečkih autora, polaznika srednjih škola: Nikole Bonića, Matea Filipovića i Roberta Marića. Izložbu je moguće posijetiti do 25. rujna u periodu od 18.00 do 20.00 sati.
http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=1035&j=CRO


Grad Slatina se u Zagrebu predstavio s pet projekata       
Vinco GAZDIK - Slatinski Petak     
Subota, 26 Rujan 2009 
NA SAJMU ENERGETIKE JESENSKOGA ZAGREBAČKOG VELESAJMA SLATINA PROJEKTIMA KONKURIRALA I PUNO JAČIM GRADOVIMA

Realizacijom tih projekata, koji nisu samo trend u svijetu, već perspektiva u smislu zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta, Slatina sigurno rješava svoju budućnost, rekao je Roštaš

Grad Slatina se na Konferenciji pod nazivom „Obnovljivi izvori energije u javnom sektoru“, održane u sklopu Zagrebačkoga velesajma u Zagrebu, među četiri stotine sudionika, predstavio s pet projekata.

Prvi je projekt Proizvodnja električne energije i topline na lokaciji Industrijske zone Turbina I. Realiziran je uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je u njega uložio 1,7 milijuna kuna. Drugi projekt odnosi se na izgradnju bio-plinskog postrojenja u Industrijskoj zoni Kućanica – Medinci, treći na proizvodnju industrijskoga peleta, četvrti na proizvodnju bio-goriva iz energetske biljke Miscanthus na Trnovači i peti je projekt korištenje geotermalnih izvora te izgradnja dviju elektrana za proizvodnju električne energije.
Grad Slatinu je na ovoj Konferenciji predstavljalo izaslanstvo na čelu s gradonačelnikom Ivanom Roštašem. Komentirao je kako se Slatina svojim projektima svrstala među najjače.
- Vidite o kojim se gradovima radi! Radi se o Rijeci, Zadru, Karlovačkoj županiji i jednoj općini koji su sudjelovali s po jednim projektom, a Grad Slatina s pet. Već smo dobili pohvale mnogih sudionika i od predstavnika ministarstava. Realizacijom tih projekata, koji nisu samo trend u svijetu, već perspektiva u smislu zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta, Slatina sigurno rješava svoju budućnost. Stvar tim više dobiva na važnosti jer smo prilikom prezentacije projekata imali i investitore koji su u njih već uložili određena sredstva. U vrlo kratkom vremenu izgledan je početak realizacije tih projekata, kaže Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine.
Dodao je kako ovi projekti nisu samo prednost za Slatinu, već i svojevrsna obaveza. – Perspektiva Hrvatske, ali i zakonska obveza je da, zbog ulaska u Europsku uniju, do 2020. godine moramo proizvoditi dvadeset posto svoje energije iz obnovljivih izvora. Na tim projektima radimo već duže vrijeme, gotovo tri godine i nisu došli sami od sebe. Nije bilo lako. Trebala je Vlada RH donijeti nove zakone, novi tarifni sustav. Na području grada postoje prirodni resursi, a samim zakonskim regulativama i novim tarifnim sustavom stvorene su pretpostavke za interes ulagača, kaže gradonačelnik. Cijena proizvedene električne energije iz obnovljivih izvora je 1,25 a ova je 0,65 kuna. Dakle, suština je da na području grada imamo prirodne resurse, da smo te projekte prepoznali kao perspektivu grada Slatine i njihovom realizacijom dolazi bolje vrijeme za naš grad, rekao je gradonačelnik.
Jedan od investitora švicarski je Fond East and west, čiji je direktor Ian Cole i osobno sudjelovao u predstavljanju projekata u Zagrebu. Ovaj će se fond javiti na natječaj za kupovinu 13 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni u sklopu projekta proizvodnje bio-goriva. Drugi investitor dolazi iz Njemačke, zainteresiran je za realizaciju bioplinskoga postrojenja na području Slatine i također je sudjelovao u prezentaciji u Zagrebu.
Organizatori Konferencije su Agencija za promicanje izvoza i ulaganja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva – Uprava za energetiku, Ministarstvo regionalnoga razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva te Ministarstvo zaštite okoliša, prostornoga uređenja i graditeljstva.
http://slatina.hr/grad/index.php?option=com_content&task=view&id=586&Itemid=1

shaka zulu

 • Gost
Predstavljen Nacionalni obrazovni program za mlade u preduzetništvu i finansijsk
« Odgovori #17 : Rujan 26, 2009, 08:55:48 poslijepodne »
Petak, 25. septembar 2009.

Međunarodna turistička konferencija „Obrazovanje i industrija napreduju zajedno”


Međunarodna turistička konferencija „Obrazovanje i industrija napreduju zajedno”, koja traje do 27. septembra, biće svečano otvorena u 17.30 časova u Ateljeu 212. Konferenciju organizuju Centar za istraživanja i studije turizma i Centar za razvoj inkluzivnog društva, a njeno održavanje sufinansira Sekretarijat za privredu sa 520.000 dinara.

Cilj konferencije je stvaranje uslova za najbolje mlade lidere u industriji turizma i hotelijerstva Srbije, ali i Balkana. Upravo zbog toga se konferencija ove godine organizuje u partnerstvu sa najznačajnijim međunarodnim sajmom za industriju kongresa IMEX iz Frankfurta i najvećom asocijacijom profesionalaca u kongresnom turizmu MPI iz Dalasa.

U radu skupa učestvovaće 200 delegata, među kojima najbolji studenti strukovnih studija fakulteta turizma na Balkanu, i oko 30 najboljih apsolvenata, koji će biti delegati na forumu lidera. Predavači na ovom će biti najpriznatiji akademici svetskog turističkog sektora.

– Podrška zapošljavanju i stručnom osposobljavanju jedan je od ciljeva ove konferencije, kao i motivisanje najboljih privrednika kako bi se napravio prostor za uključivanje mladih ljudi u procese studentskih praksi. Organizatori konferencije iskoristiće prisustvo stranih gostiju, od kojih su mnogi prvi put u Srbiji, i na najbolji način prezentovati potencijale turističke privrede u našoj zemlji. U okviru izložbe „Dizajn za sve, turizam za sve”, Centar za razvoj inkluzivnog društva predstaviće dizajniranje okruženja za sve, bez obzira na fizičke mogućnosti, kroz prizmu turizma i hotelijerstva sa primerima iz svetske i domaće prakse, kao i radionicu u konferencijskom delu programa na istu temu – rekla je za Beoinfo Stanija Višekruna, zamenica gradskog sekretara za privredu.

Sekretarijat za privredu je putem konkursa finansirao organizovanje 11 izložbi i konferencija iz oblasti preduzetništva i pronalazaštva na teritoriji Beograda. Pravo učešća imale su sve zainteresovane neprofitne institucije – lokalne vlasti, nevladine organizacije, instituti, stručne asocijacije i naučne ustanove.
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1359755

Petak, 25. septembar 2009.

Predstavljen Nacionalni obrazovni program za mlade u preduzetništvu i finansijskoj pismenosti


Nacionalni obrazovni program za mlade u preduzetništvu i finansijskoj pismenosti za 2009/2010. školsku godinu predstavljen je danas u Starom dvoru. Program „Dostignuća mladih” organizuje se uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i USAID i do sada se uspešno sprovodi u 51 srednjoj školi u Beogradu, odnosno u više od 200 srednjih škola u Srbiji.

Pomoćnik gradonačelnika Živorad Anđelković istakao je da je ovaj program veoma dobar i da je od izuzetnog značaja za mlade ljude, zbog čega će i ubuduće imati podršku grada. Direktor misije USAID u Srbiji Majkl Harvi kazao je da ova organizacija podržava program „Dostignuća mladih” širom sveta, koji se uspešno i s mnogo entuzijazma organizuje u više od sto zemalja. Uspesi programa su izuzetni i na dobrobit mladih ljudi, a njegova prava snaga leži u tome što je uspeo da okupi centralne i lokalne vlasti, porodice, škole i privatne preduzetnike. Mladi ljudi u Srbiji znaju da promene dolaze i na ovaj način se pripremaju za to, naglasio je Harvi.   

„Dostignuća mladih” je fakultativni nastavni program koji nudi srednjoškolcima obuku iz preduzetništva i osnovnih koncepata tržišne ekonomije i poslovanja, ali i neposredno iskustvo u vođenju biznisa radom učeničkih kompanija koje sami vode. Sprovodi se u 113 zemalja na 36 jezika i do sada je ovu obuku prošlo više od 80 miliona ljudi. Dosadašnje analize govore da od ukupnog broja učenika koji pohađaju ovaj program, 15 odsto njih u roku od pet godina formira svoja privatna preduzeća.

Program u našoj zemlji traje od 2002. godine i u njemu je do sada uzelo učešće 25.000 đaka.http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1359768

Subota, 26. septembar 2009.

„Beogradski rakija fest” u „Sava centru”


„Beogradski rakija fest” održava se danas i sutra u „Sava centru”. Kao i prethodnih godina, na jednom mestu su okupljeni vodeći proizvođači prirodnih voćnih rakija iz zemlje i regiona kako bi publici predstavili trendove u proizvodnji, pakovanju i plasmanu našeg najpoznatijeg brenda – rakije. Posetioci mogu da probaju više od sto najkvalitetnijih rakija različitih ukusa. Sekretarijat za privredu je za ovu izložbu izdvojio 500.000 dinara.

– Na manifestaciji se i stručno ocenjuje kvalitet rakije, a učesnici će moći da saznaju nešto i o tehnologiji proizvodnje i formiranje klastera radi jačanja pozicija na stranim tržištima. Cilj organizatora je da „Beogradski rakija fest” postane vodeća manifestacija tog tipa u regionu i novi turistički brend Beograda. Ove godine se, pored proizvođača iz naše zemlje i inostranstva, očekuju i predstavnici ambasada – rekla je za Beoinfo Stanija Višekruna, zamenica gradskog sekretara za privredu.

Nagrade najboljim proizvođačima biće dodeljene sutra, a za posetioce će biti priređeni i muzički program, modna revija frizura, takmičenje u rakijskom šahu i izložba fotografija na temu rakije.

„Beogradski rakija fest” promoviše i kampanju odgovornog ponašanja učesnika u saobraćaju pod nazivom „Vozim trezan”. Radno vreme festivala je od 12 do 22 časa, a cena ulaznice uz dve konzumacije 400 dinara.

Sekretarijat za privredu je ove godine izdvojio tri miliona dinara za sufinansiranje sedam reprezentativnih izložbi iz oblasti poljoprivrede.


Zabranjen ulaz licima mlađim od 18 godina
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1359778

Subota, 26. septembar 2009.

Raspisan konkurs za sufinansiranje programa za zimski raspust


Sekretarijat za sport i omladinu raspisao je konkurs za sufinansiranje programa za učenike osnovnih i srednjih škola, koji će se realizovati na teritoriji Beograda tokom zimskog raspusta od 4. do 17. januara 2010. godine. Programi su besplatni, a podeljeni su u dve celine – sportsko-rekreativne i programe za mlade.

Predloge sportsko-rekreativnih programa – škola plivanja, rekreativno plivanje, škola klizanja, rekreativno klizanje, sportsko-rekreativni kampovi i drugo – mogu da šalju sportski centri, sportske organizacije, udruženja i savezi, javna preduzeća, ustanove i druga privredna društva na teritoriji Beograda registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti sporta.
Za programe od interesa za mlade – male škole i kursevi iz različitih oblasti kojima se stiču osnovna znanja potrebna za kreativno i osmišljeno slobodno vreme, stari zanati, likovna i primenjena umetnost, jednodnevni izleti i drugo – mogu da se jave beogradske organizacije, udruženja, privredna društva i ustanove.

– Sekretarijat za sport i omladinu tradicionalno upućuje javni poziv za sufinansiranje programa koji će se realizovati tokom zimskog raspusta, a prošle godine smo pokrenuli i akciju da se u finansiranje uključe opštine na čijim se teritorijama realizuju programi ili u njima učestvuju učenici sa pojedinih opština. Grad je za sportske programe realizovane tokom zimskog raspusta školske 2008/2009. godine izdvojio 8.279.500 dinara, a za programe za mlade 3.950.000 dinara. Pored sportskog i edukativnog, ovi programi imaju i socijalni karakter, pa pozivamo sportske centre, organizacije i institucije da se prijave na naš konkurs, kako bismo deci i mladima omogućili da lepo i kvalitetno provedu zimski raspust – rekla je za Beoinfo Jelena Stević, pomoćnica gradskog sekretara za sport.

Prednost pri dodeli sredstava za sportsko-rekreativne programe imaće predlagači koji imaju iskustvo u njihovoj realizaciji, dovoljno ljudi i opreme i poslovni prostor u kome će se odvijati, a presudna će biti i cena programa. Prioritet će imati i programi koji se održavaju u sportskim centrima, obuka plivanja u beogradskim bazenima, škole klizanja na otvorenim i zatvorenim klizalištima i sportsko-rekreativni kampovi koji uključuju učenike iz više škola.

U dodeli sredstava za programe za mlade prioritet imaju iskusni predlagači, kao i programi koji uključuju učenike iz više škola, programi namenjeni učenicima od 13 do 18 godina i mladima bez roditeljskog staranja, iz marginalizovanih grupa i sa posebnim potrebama. Presudna će biti i cena ovih programa.

Predlozi mogu da se dostave do 19. oktobra.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1359786

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;Zrinjevac u Opatiji
« Odgovori #18 : Rujan 26, 2009, 08:59:14 poslijepodne »
Zrinjevac u Opatiji
 
Opatija, 17. rujna 2009.

Gradonačelnik Dujmić primio je danas u svom uredu direktora Zrinjevca Igora Toljana i doajena zagrebačke parkovne arhitekture Dragutina Kiša, nakon čega su se zajedno sa predstavnicima Grada i Parkova uputili u studijski razgled opatijskih zelenih površina.
 
“Turiste interesira parkovna umjetnost, tj. kreativnost čovjeka izražena elementom prirode. Vlastiti stil oblikovanja treba tražiti u višem stupnju korištenja prirode za vrhunske doživljaje, uz male pomake ovim činom otvaramo proces postupnosti stvaranja parkovne umjetnosti u Opatiji. Isto tako Zrinjevac treba razmišljati i kako Opatiju preseliti u Zagreb. Tim više predložit ću postavljanje staklenika čime bi se djelić Opatije preselio u Zagreb”, zaključio je Dragutin Kiš.
Direktor Zrinjevca Igor Toljan istaknuo je da Zrinjevac pomaže svojim kapacitetima i otvara vrata Opatiji, što su već pokazali različitim projektima izvedenima od Vukovara do Dubrovnika. Gradonačelnik Dujmić zahvalio se je gostima, izrazivši nadu da će planirani projekti biti realizirani što prije.
 


http://www.opatija.hr/Default.aspx?art=3494&sec=16http://www.ivanec-turizam.hr/virtualne_setnje/Virtualne_setnje.html

http://www.dvorac-gjalski.hr/virtualne-setnje/Dvorac-Gjalski-360-virtualne-setnje.html
Grad Samobor sudjeluje u provedbi međunarodnog projekta "INTENSE - Od Estonije do Hrvatske: Mjere uštede energije u stambenim objektima na lokalnoj razini u Srednjoj i Istočnoj Europi", čiji su primarni ciljevi olakšati primjenu nadolazeće EU legislative u području energetske učinkovitosti, integrirati energetsku učinkovitost u gradsko planiranje u 13 gradova Srednje i Istočne Europe, koristeći iskustva i najbolje prakse u zgradarstvu iz "starih" zemalja članica Europske unije, teunaprijediti znanje i vještine različitih dionika kroz programe treninga i materijale koji su prilagođeni uvjetima u regiji. Više o projektu na: http://www.rec-croatia.hr/intense.php.

Pozivamo Vas da se uključite u internetsku (online) anketu koju provodimo među građanima našega Grada i okolice, u svrhu ispitivanja stavova, navika i poznavanja područja energetske učinkovitosti, te spremnosti na uštede energije u svom kućanstvu. Molimo Vas da se u što većem broju uključite u ovo istraživanje, jer će njegovi rezultati biti podloga za strategiju osvješćivanja javnosti koja će se u okviru ovog projekta izraditi za naš Grad, kako bi se dodatno poboljšala komunikacija sa stanovništvom na području energetike, u pogledu informiranja o primjeni mjera energetske učinkovitosti u svakodnevnom životu i stanovanju.

Anketa se popunjava putem Interneta, a možete joj vrlo jednostavno pristupiti na sljedećoj adresi: http://survey.befgroup.net/index.php?sid=73948&lang=hr. Ispunjavanje ankete je anonimno, i neće Vam oduzeti više od 15 minuta. Molimo Vas da ovu informaciju i zamolbu proslijedite i svim Vašim prijateljima i suradnicima za koje mislite da bi bili zainteresirani za ovu tematiku. Rok za popunjavanje ankete je 11. listopada 2009.

Radujemo se Vašem sudjelovanju u što većem broju, i unaprijed zahvaljujemo!

>>> Službena stranica projekta http://www.intense-energy.eu/
>>> Hrvatske stranica projekta http://www.rec-croatia.hr/intense.php
>>> ONLINE ANKETA http://survey.befgroup.net/index.php?sid=73948&lang=hr
http://www.samobor.hr/intense.asp

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer; SUBVENCIJE ZAKUPCIMA KLUPA NA GRADSKOJ TRŽNICI
« Odgovori #19 : Listopad 04, 2009, 12:17:50 poslijepodne »
SUBVENCIJE ZAKUPCIMA KLUPA NA GRADSKOJ TRŽNICI

29.09.2009 11:16
Gradska tržnica d.o.o. i Grad Varaždina - program Agriurbane, uz pomoć Razvojne agencije Sjever DAN, subvencioniraju sa 100,00 kuna mjesečno zakupce koji imaju rezervaciju tijekom cijele godine na Gradskoj tržnici. Također je jedan od uvjeta da imaju zemlju na području Grada Varaždina.
http://www.varazdin.hr/vijesti/2009/20090929_subvencije.html

Sredstva za AgriUrbanu prepolovljena – subvencije za zakupce na tržnici ipak idu  
 
02. listopada 2009. 15:19
 
Program održivog razvoja poljoprivrede Grada Varaždina AgriUrbana, koji je Grad počeo provoditi 2007. godine kada je najavljeno da će do 2013. godine više od 12 milijuna kuna iz gradskog proračuna biti investirano u poljoprivredu, ove godine raspolaže sa 100.000 kuna.

Inače, za taj je program u prvom planu proračuna bilo predviđeno 200.000 tisuća no ta su sredstva rebalansom prepolovljena.

Zbog toga će se ove godine morati odustati od sufinanciranja podizanja i opremanja plastenika i staklenika, ali od projekta subvencioniranja klupa na Gradskoj tržnici ipak se nije odustalo.

Tako će 34 zakupca klupa na Gradskoj tržnici, koji imaju zemlju na području Varaždina, izdvajati 100 kuna mjesečno manje za zakup klupe jer će ih u tom iznosu subvencionirati Grad. Subvencije su prije dva dana zakupcima podijeljene u Gradskoj vijećnici.  
http://www.varazdin-online.com/sredstva-za-agriurbanu-prepolovljena-subvencije-za-zakupce-na-trznici-ipak-idu/aktualno/5417/
« Zadnja izmjena: Listopad 04, 2009, 12:19:38 poslijepodne kuntakinte »

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer; Riječki program lokalnog partnerstva
« Odgovori #20 : Listopad 04, 2009, 12:19:02 poslijepodne »
Natječaj za prijavu prijedloga projekta "Riječki program lokalnog partnerstva"
Rijeka, 1. listopada  2009.

Grad Rijeka, Odjel za gradsku samoupravu i upravu, objavljuje natječaj za prijavu prijedloga projekta za "Riječki program lokalnog partnerstva" za 2010. g. namijenjen vijećima mjesnih odbora na području grada Rijeke, udrugama i grupama građana zainteresiranim za neposredno sudjelovanje u uređenju manjih neuređenih ili javnih površina ili njihovih dijelova. Program lokalnog partnerstva podrazumijeva sufinanciranje komunalne opreme, građevnog materijala i sadnica, te troškove korištenja građevinskih strojeva u iznosu do 30.000,00 kuna po projektu.
 Prijava prijedloga projekta za Riječki program lokalnog partnerstva

Riječki program lokalnog partnerstva namijenjen je vijećima mjesnih odbora na području grada Rijeke, udrugama i grupama građana zainteresiranih za neposredno sudjelovanje u uređenju manjih neuređenih ili javnih površina ili njihovih dijelova (park, dječja igrališta, drvoredi, cvjetne gredice, šetnice, neuređene zelene površine, manji divlji deponiji neopasnog komunalnog otpada i sl.)
Riječki program lokalnog partnerstva podrazumijeva sufinanciranje komunalne opreme, građevnog materijala i sadnica, te troškove korištenja građevinskih strojeva u iznosu do 30.000,00 kuna po projektu

Najznačajniji ciljevi Programa su:

potaknuti vijeća mjesnih odbora, udruge i grupe građana na zajedničko učešće u rješavanju manjih komunalnih problema radi zadovoljavanja potreba određene uže lokalne zajednice (mjesni odbor, ulica, stambeni blok i sl.),
razviti partnerski i suodgovoran odnos Grada i građana u rješavanju istih problema,     
postići uz manja sredstva veće ekonomske efekte,
omogućiti brže rješavanje manjih komunalnih zahvata u lokalnim zajednicama u kojima postoji spremnost osobnog angažiranja i učešća građana.
Prijedlozi projekata dostavljaju se na adresu Grad Rijeka, Titov trg 3, 51000 Rijeka
u zatvorenoj omotnici sa naznakom " PRIJEDLOG PROJEKTA U OKVIRU "RIJEČKOG PROGRAMA LOKALNOG PARTNERSTVA", najkasnije do 23. listopada 2009. godine.

Na natječaju mogu sudjelovati:

vijeća mjesnih odbora,
udruge,
grupe građana
Nepotpuni i nepravodobno dostavljeni prijedlozi projekata neće se  razmatrati. 
Detaljnije informacije mogu se dobiti u Direkciji za mjesnu samoupravu , Trpimirova 2/IV, tel. 051/209-477, 209-481, 209-296

Za potrebe natječaja bit će organizirana i radionica na temu "Kako napisati prijedlog projekta". Zainteresirani koji žele učestvovati u radionici  mogu se prijaviti do 09.10.2009. godine. na tel. 209-477, 209-481,  209-296.

(D.F.)


   Veze prema drugom sadržaju
 
Program lokalnog partnerstva - obrasci i upute
http://www.rijeka.hr/fgs.axd?id=33902

http://www.rijeka.hr/Default.aspx?art=20854&sec=16

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer; Natječaj za izradu vizualnog identiteta
« Odgovori #21 : Listopad 04, 2009, 12:20:35 poslijepodne »
Grad Karlovac i Udruga Carpe Diem
raspisuju natječaj za izradu vizualnog identiteta i logotipa Centra za mlade u Grabriku
Izabrano rješenje vizualnog identiteta i logotipa biti će nagrađeno sa 1.000,00 kuna neto.
Rok za predaju rješenja je 09.10.2009.g isključivo na e-mail adresu: carpe.diem1@ka.t-com.hr

Tema:....
Grafičko rješenje vizualnog identiteta i logotipa Centra za mlade u Grabriku.
Opis teme:....
Tražimo novi vizualni identitet i logotip Centra za mlade u Grabriku
koji će odražavati duh Centra i dočarati njegovu prepoznatljivost i
jedinstvenost kao multimedijalnog i kulturnog centra za mlade i mjesta razvoja civilnog društva.
Propozicije:....

1. Rješenja izraditi za mogućnost korištenja u boji i crno-bijelo
3. Predaja prijedloga u elektroničkom obliku (jpg.), do veličine 1MB
4. Natječaj je otvoren za mlade autore od 15 do 29 godina starosti.
5. Natječaj je otvoren od 01.10. 2009. godine do 09.10.2009. godine

Sve upite vezane uz natječaj, šaljite na email adresu carpe.diem1@ka.t-com.hr  ili nas kontaktirajte na 047 422 347, 098 736 968(Aleksandra Podrebarac).
http://www.karlovac.hr/news.aspx?newsID=732&pageID=145

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;Varaždin štedi na kosidbi trave, čišćenju i cvijeću
« Odgovori #22 : Listopad 08, 2009, 01:33:27 prijepodne »
Varaždin štedi na kosidbi trave, čišćenju i cvijeću 
Srijeda, 26 Kolovoz 2009 
 Varaždin ove godine više neće biti "ušminkan" kao što su navikli njegovi stanovnici, ali i mnogobrojni gosti. Uoči Špancirfesta djelatnici Parkova pokosili su travu i obrezali živicu na svim javnim površinama u centru grada, no do kraja ove godine njihovi strojevi neće često izlaziti u grad. Gospodarska kriza rezultirala je slabijim punjenjem gradskog proračuna, na što su u Gradu Varaždinu reagirali prošli mjesec kada su odlučili štedjeti na održavanju komunalne infrastrukture.
Iz komunalne tvrtke Parkovi su u pisanom odgovoru potvrdili da je zaključkom Grada od 14. srpnja opseg radova predviđenih Programom održavanja zelenih površina u gradu i prigradskim naseljima smanjen za 30 posto. Konkretno, time će samo za košnju trave, orezivanje živica, sadnju cvjetnih gredica i druge slične poslove biti izdvojeno 2.340.000 kuna manje nego je bilo planirano u proračunu za ovu godinu.
- Program je iznosio 7.800.00 kuna s PDV-om, a bio je razrađen po mjesecima sukladno vrstama poslova. U prvih šest mjeseci obavljeno je radova u iznosu od 4.260.000 kuna te je ostalo 1.200.000 kuna za drugu polovicu ove godine. Taj iznos podijeljen je na šest mjeseci, što je, naravno, nedostatno da bi se grad održavao na primjeren način – naveli su u pisanom odgovoru direktor Parkova Miljenko Ptiček i tehnički rukovoditelj Romana Brkić Knežević.
Pojašnjavaju da je radi toga reduciran broj košnji, pljevljenja i održavanja grmlja i orezivanja živica, dok je ukinuto održavanje staza, sadnja cvjetnih gredica, sječa osušenog drveća i razastiranje kamenog agregata po putevima. - Ukratko, reducirana je većina radova osim zalijevanja mladih nasada drveća, cvjetnih gredica, košara i skulptura, jer bi ukidanjem te vrste radova pričinili nepovratnu štetu nasada – ističu Ptiček i Brkić Knežević. 
Da se zelene površine ne održavaju kao donedavno, Varaždinci su već primijetili. - Već sam u nekoliko navrata ostala zgranuta činjenicom da naš grad, koji je više puta gazio svu konkurenciju svojom uređenosti, u posljednje vrijeme izgleda očajno i zapušteno. Trava je nepokošena, živica oko Starog grada strši na sve strane, smeća ima sveposvuda. Netipično i sramotno za naš predivni grad! - obratila nam se prošli tjedan Maja T. (podaci poznati redakciji).
Međutim, u vrijeme gospodarske krize Varaždin si više ne može priuštiti da se na uljepšavanje troše deseci milijuna kuna. Ovo je prvi put da se "krešu" troškovi održavanja zelenih površina, ali i čišćenja cesta i nogostupa. Da su uštede moguće, govori podatak da je prošle godine samo za održavanje komunalne infrastrukture, dakle bez novca za investicije, potrošeno više od 70 milijuna proračunskih kuna.
http://www.regionalni.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1598&Itemid=2

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer; Slavonski proizvodi u dječjoj hrani Hipp
« Odgovori #23 : Listopad 11, 2009, 05:52:52 poslijepodne »
ANDRIJA KOVAČIĆ IZ RAČINOVACA BAVI SE EKOLOŠKOM PROIZVODNJOM
Slavonski proizvodi u dječjoj hrani Hipp
Objavljeno: 10.10.2009

RAČINOVCI - Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Andrije Kovačića iz Račinovaca među rijetkima je u Vukovarsko-srijemskoj županiji koje se bavi ekološkom proizvodnjom poljoprivrednih kultura. S ocem, majkom i tetkom obrađuje 50 hektara zemlje na kojima proizvodi zob, soju i kukuruz, a na dva jutra voćnjaka uzgaja jabuke i šljive. Nije zanemario ni povrtlarstvo te proizvodi i manje količine kukuruza šećerca, mrkve i cikle. Već sedam godina Kovačić posjeduje hrvatski certifikat za ekoproizvodnju, a prije tri godine dobio je i europski, koji mu je otvorio vrata tržištu Europske unije. Kvalitetu njegovih proizvoda, točnije zobi i kukuruza, prepoznao je poznati njemački proizvođač dječje hrane Hipp, koji ga je angažirao za kooperanta. "Vrlo sam zadovoljan suradnjom s Hippom, jer su Nijemci vrlo korektni, na vrijeme plaćaju i nema nikakvih problema. Naravno, i ja ispunjavam preuzete obveze i držim se dogovorenog jer želim zadržati kupca i nadam se proširenju suradnje", ističe Kovačić. Ovih dana isporučit će 78 jumbo vreća zobi, po koje će doći Hippov šleper. Nakon što je ovršena, uzorke zobi poslao je u Njemačku na ispitivanje i analizu, a do njihovog završetka morao je osigurati skladišni prostor, što mu predstavlja problem. Dok se ne riješi zobi, ne može početi skidati kukuruz s polja jer ga nema gdje skladištiti. Što se tiče soje, sav urod plasira zagrebačkom Soja Labosu za proizvodnju tofu sira.
Ovih je dana obitelj Kovačić angažirana na berbi jabuka koje će, kao i šljive, prodati zagrebačkoj Biovegi.
Unatoč problemima s nedostatkom skladišnog prostora, Andrija je zadovoljan i tvrdi da ni jednog trenutka nije požalio što se s konvencionalne proizvodnje preorijentirao na ekološku. Ove je godine sudjelovao i na najvećem europskom sajmu ekoproizvođača u Njemačkoj gdje je Hrvatska, prvi put u posljednjih deset godina otkako se sajam održava, imala svoga predstavnika.

"Mogu reći da su moja iskustva vrlo pozitivna i preporučio bih poljoprivrednicima da se počnu baviti ekološkom proizvodnjom te da sigurno neće požaliti ako budu radili onako kako treba, jer u tome je budućnost. Isplati se, ali priznajem da treba mnogo rada i truda pa rezultati neće izostati. Ekoproizvodnju država stimulira s 30 posto većim poticajima, a i cijene ekoproizvoda na tržištu veće su za 30-50 posto", poručuje Kovačić.

M.Lešić Omerović
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=115084

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer; Zašto je P otišlo iz Etrinje?
« Odgovori #24 : Listopad 12, 2009, 06:44:39 poslijepodne »
Zašto je P otišlo iz Etrinje?
 
Ponedjeljak, 12 Listopad 2009 13:57

Slikovnicom za stare i mlade su mladi udruge IKS skrenuli pozornost javnosti na ružne i napuštene nekretnine koje "krase" centar našeg grada."Svrha slikovnice je bila da građanima pokažemo stanje u gradu. Nakon rata stvari već dugo stoje na mrtvoj točki pa smo slikovnicom željeli pokazati građanima što se u Petrinji treba urediti", objasnio je Slaven Kadečka, voditelj kluba mladih udruge IKS. Slavena su podržali i drugi autori slikovnice spominjući činjenicu da je ovakva Petrinja izuzetno nemotivirajuća sredina. Zgodno je napomenuti da su autori slikovnice odrasli u ovakvoj Petrinji: oni se ne sjećaju kakva je ona nekada bila, ali znaju da treba biti puno ljepša.
Upravo je ova slikovnica bila glevna tema današnjeg razgovora u maloj vijećnici Grada Petrinje. Naime, gradonečalnik je pozvao autore slikovnice i odgovorne osobe udruge IKS da objasne i njemu i građanima koja je poruka jedne tako ružne slikovnice. Mladi su se odazvali u velikom broju, te su mu pred medijima objasnili cijelu priču oko slova P.  Gradonačelniku se očito svidjelo njihovo objašnjenje te je  mladima predložio da svoju slikovnici i prateći dopis pošalju nadležnom ministarstvu kao vapaj mladih i poziv na pomoć. Tako će podržati napore lokalne samouprave da im se odobri financiranje planiranih fasada u centru.

Naposljetku, slikovnisu možete preuzeti na linku www.petrinja.com/bilten/slikovnica_2009_web.pdf

http://www.petrinja.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1112:zato-je-p-otilo-iz-etrinje&catid=2:petrijacije&Itemid=156

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer; Vesti ze Severa
« Odgovori #25 : Listopad 20, 2009, 09:46:04 poslijepodne »
UGOVOR O SURADNJI SA ZAGREBAČKOM BANKOM
19.10.2009 07:13
U ponedjeljak, 19. lipnja 2009. godine u 10:30 sati u salonu Gradske vijećnice bit će potpisan ugovor o poslovnoj suradnji, odnosno sponzorstvu Zagrebačke banke d.d. Gradu Varaždinu za realizaciju kulturnih i sportskih manifestacije te pomoć djelovanju ugovora. Ugovor kojim će Zagrebačka banka donirati milijun kuna potpisati će predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i dr.sc. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina. 
 
 
  Prije samog potpisivanja dokumenta, potpisnici će obrazložiti ugovor i dati medijima izjave o namjeni doniranih sredstava.
http://www.varazdin.hr/vijesti/2009/20091019_zaba.html

---

MILIJUN KUNA GRADU VARAŽDINU
20.10.2009 08:58
Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina svečano potpisan ugovor o sponzorstvima Zagrebačke banke Gradu Varaždinu. Ugovor su potpisali Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina i Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke. 
 
MILIJUN KUNA GRADU VARAŽDINU
 
Zagrebačka banka tradicionalno pomaže kulturne i sportske projekte te neprofitne udruge
na širem području grada Varaždina
 
Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina svečano potpisan ugovor o sponzorstvima Zagrebačke banke Gradu Varaždinu. Ugovor su potpisali Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina i Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.
 
Zagrebačka banka, održavajući društveno odgovorno poslovanje s Gradom Varaždinom, nadograđuje impozantan popis sponzorstava te time podupire i društveni i gospodarski razvoj cijele regije.
 
Sredstva u iznosu od milijun kuna namijenjena su realizaciji kulturnih, obrazovnih i sportskih manifestacija te pomoći djelovanju sportskih i humanitarnih udruga na području Varaždina.
 
Građani i poduzetnici Varaždina i regije prepoznali su sve prednosti poslovanja u našem Regionalnom centru u Varaždinu i prihvatili Zagrebačku banku kao banku s kojom žele napredovati u poslovanju. Zagrebačka banka na području cijele Županije surađuje s 5.000 obrtnika i poslovnih subjekata te opslužuje više od 100 tisuća stanovnika ovog područja, odnosno svaki drugi žitelj Varaždinske županije je klijent Zagrebačke banke. Povjerenje klijenata Zagrebačka banka mjeri i ukupnim depozitima u vrijednosti 2 milijardi kuna građana i malih poduzetnika (od čega je udio štednje građana 93%, a malih i srednjih poduzetnika 7%). Banka Ulaže i u razvoj gospodarstva putem 700 milijuna kuna kredita malom i srednjem poduzetništvu, a građane prati u njihovim osobnim investicijama sa 1,2 milijarde kuna kredita.
Milijun kuna sponzorstava i donacija u 2009. godini za:
 
· Varaždinske barokne večeri
· Špancirfest                                       
· HNK Varaždin
· RK Varteks Varaždin
· NK Varteks Varaždin
· Koncertni ured Varaždin
· Atletski klub Varaždin
· Bolnica u Varaždinu
· Zaklada Solidarnosti
· Društvo Naša djeca
· Veleučilište Varaždin
· Baseball klub Vindija
· Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida.

http://www.varazdin.hr/vijesti/2009/20091020_milijun_kuna.html

---

Kuhanje graha za dobrotvorne svrhe 
16. listopada 2009. 09:10
 
Petnaest ekipa sutra će se natjecati u kuhanju variva od graha - popularnog bažula. Kuhat će od 10 do 12 sati na terasi restorana Park, a najbolji će dobiti kuhače koje je oslikao Željko Prstec.

Uz najbolji grah sutra će se birati i najbolje suho domaće meso, najbolje vino i najbolji slogan za bažul te ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam.

Sve ovo kuhanje i proglašavanje najboljih organizirao je Lions klub Varaždin u humanitarne svrhe.
http://www.varazdin-online.com/kuhanje-graha-za-dobrotvorne-svrhe/aktualno/5440/

---

Tvornica auto-dijelova Hyundai u Varaždinu? 
17. listopada 2009. 10:48
 
O mogućoj gospodarskoj suradnji i investicijama korejskih tvrtki u Varaždin danas su razgovarali korejski veleposlanik Dae-ho Byun i dogradonačelnik Slobodan Mikac.

Južna Koreja jedna je od najrazvijenijih zemalja svijeta, društvo je visoke tehnologije , a upravo je elektronička oprema najčešći proizvod koji se izvozi iz ove azijske zemlje.

Njihova brodogradilišta među rijetkima su u svijetu koja posluju s velikom dobiti, a Hyundai, Kia i Daewoo najveće su automobilske industrije. Prije nekoliko godina investirali su u izgradnju tvornica u Češkoj i Slovačkoj.

"Vi imate šansu za isti tip ulaganja kao u Češkoj i Slovačkoj, no nedostaje Vam infrastruktura. No, ja ovdje vidim mogućnost za otvaranje tvornica koje će proizvoditi auto-dijelove. Kao prvo, dobra je povezanost sa Češkom i Slovačkom, udaljenost nije velika te postoji radna snaga koja je obrazovana za takve poslove. Također, potrebno je da zajedno definiramo koje su industrije slične što će nam pomoći da budemo prisutni u ovoj regiji", rekao je veleposlanik.

Prije nekoliko godina korejske tvrtke bile su zainteresirane i za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta, no to se nije dogodilo zbog sporosti naše administracije, rekao je Mikac. No, lokalna je vlast fleksibilnija kaže dogradonačelnik koji je zainteresiran za suradnju na području obnovljivih izvora energije te za razmjenu tehnologija.

(td)
http://www.varazdin-online.com/tvornica-auto-dijelova-hyundai-u-varazdinu/aktualno/5443/

shaka zulu

 • Gost
Dober primer; Karlovčani, do kraja mjeseca uklonite tehnički neispravna vozila
« Odgovori #26 : Listopad 20, 2009, 09:47:11 poslijepodne »
Karlovčani, do kraja mjeseca uklonite tehnički neispravna vozila
20.10.2009
Zbog uočenog velikog broja neregistriranih i neispravnih vozila parkiranih i ostavljenih na javnim površinama grada Karlovca, komunalno redarstvo pristupa njihovom uklanjanju. Nalaže se vlasnicima tehnički neispravnih, neregistriranih vozila da ih uklone s javnih površina grada u roku od 8 dana, zaključno s 30. 10. 2009. godine. Po isteku roka vozila će se uklanjati putem treće osobe na trošak vlasnika.

Rješenje o uklanjanju tehnički neispravnih vozila
http://www.karlovac.hr/download.aspx?f=dokumenti/Clanci/Rjeenjeouklanjanjutehnikineisprav.vozila.docx

http://www.karlovac.hr/news.aspx?newsID=753&pageID=1#

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer;
« Odgovori #27 : Listopad 22, 2009, 11:35:02 poslijepodne »
Kreće Kreativno-edukativna škola za mlade poduzetnike
Rijeka, 22. listopada 2009.
 
Nakon odlučnih prošlogodišnjih rezultata, Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke i Dom mladih ponovno organiziraju– Kreativno-edukativnu školu (K.E.Š.) za mlade poduzetnike, namijenjenu učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole. Osnovni je cilj projekta razviti poduzetničke sposobnosti i vještina mladih te ih pripremiti na mogući izbor poduzetničke karijere, ali i na životne izazove, potičući ih na inovativnost, donošenje odluka, preuzimanje rizika i prepoznavanje prilika.
 Kako je kazala Vlasta Linić, savjetnica pročelnika Odjela za poduzetništvo i voditeljica projekta, Grad Rijeka i Dom mladih odlučili su ponovno organizirati poduzetničke radionice za mlade, nakon što su prošlogodišnje radionice i vikend škola poduzetništva održana u Staroj Sušici izazvale veliko zadovoljstvo polaznika.
"Specifičnost ovog projekta u hrvatskim okvirima su metode rada, kojima se na poseban način razvijaju poduzetničke sposobnosti i vještine mladih. Učenike se nastoji više motivirati, nego informirati," kazala je Linić, istaknuvši kako u motiviranju učenika za polaženje radionica imaju njihovi roditelji. Dio mladih već je informiran o radionicama na Dječjem sajmu, gdje su imali priliku sudjelovati u ispitivanju poduzetničkih sklonosti putem posebno pripremljenog upitnika.
 
Naime, učenici će se voditeljima radionica igrati - voditi zamišljene firme, "nervirati" se uz Monopoli, natjecati se u kvizovima, prezentirati izmišljene ili stvarne proizvode, rješavati različite zanimljive zadatke koje valja riješiti u timu. Ukratko, kroz igru i zabavu polaznici će naučiti osnove o poduzetništvu, ali i ono važnije, razvijat će osobine potrebne jednom uspješnom poduzetniku - kreativnost, inovativnost, znatiželjnost, samopouzdanost, upornost i usmjerenost cilju, a sve s ciljem razvoja poduzetničke kulture.
 
Jedan od budućih uspješnih poduzetnika možda je i Marino Karinja, prošlogodišnji polaznik K.E.Š.-a.
"Uključio sam se u školu poduzetništva i bilo je onako kako sam zamišljao – novo i inovativno. Radionice i vikend škola bile su zabavne, stekao sam nove prijatelje. Bilo je zanimljivo raditi u grupama, kao i posjeti različitih predavača," kazao je mladi "poduzetnik".
 
Ove godine u program su uvedene i novine, pa je najavljen dolazak na radionice uspješnih osoba iz javnog života i poduzetništva, koji će mladim prenijeti svoja iskustva i znanja stečena u poduzetničkim vodama. Jedan od gostujućih suradnika na radionicama bit će i Ana Marija Donadić, marketing menadžerica Jadran Galenskog laboratorija, jednog od donatora projekta.
"Radi o vrlo zanimljivo smišljenoj inicijativi. Vrijednost projekta je što se učenici potiču da postanu odgovorni i samostalni u radu, što nastojimo poticati i kod svojih zaposlenika," kazala je Donadić.
 
Zamišljen je da polaznici jednom tjedno po dva sata pohađaju radionice u Domu mladih. Također, planirani su i organizirani posjeti poduzetnicima te vikend-škola u Staroj Sušici. Polaznici redovnih radionica imati prednost upisa u vikend-školu, odnosno bit će aktivni sudionici u prijenosu znanja ostalim polaznicima K.E.Š. programa. Poduzetničke radionice bit će dobra priprema za sudjelovanje u projektu učeničkih poduzeća, još jednim projektom koji podržava Odjel za poduzetništvo.
 
Troškove projekta pokrivaju Grad i Dom mladih stoga je sudjelovanje za učenike besplatno. Radionica započinje 4. studenog, a prijave se podnose u Domu mladih, Laginjina 15, na telefon 051/512 ili putem mrežne stranice Doma mladih ( javascript:iSite_WindowOpen('http://www.dom-mladih.hr/','_blank','width=1270,left=0,height=960,top=0,toolbar=1,menubar=1,location=1,status=1,resizable=1,scrollbars=1'); ) , na kojoj se može i više saznati o ovom projektu koji će mladima sigurno biti zanimljiv.
(S.R.)
http://www.rijeka.hr/KreceKreativnoedukativnaSkola


JAVNI POZIV za predlaganje programa "Grad prijatelj djece" za 2010. godinu
22.10.2009

JAVNI POZIV
http://www.karlovac.hr/download.aspx?f=dokumenti/Clanci/Javnipozivzagradprijateljdjece1.doc

OBRAZAC PRIJAVE
http://www.karlovac.hr/download.aspx?f=dokumenti/Clanci/OBRZACPRIJAVE1.doc

http://www.karlovac.hr/news.aspx?newsID=756&pageID=1#


Karlovačka gradska uprava "primjer je otvorenosti i transparentnosti".
22.10.2009

Jučer su na Skupštini Udruge gradova dodijeljene nagrade projekta LOTUS koji su tijekom ožujka i travnja provodili GONG i Udruga gradova. Karlovac je osvojio 5. mjesto s 8,0 od ukupno 10 bodova. Ispred Karlovca su Rijeka s 8,8; Opatija s 8,5; Kutina s 8,4 bodova i Osijek s 8,2. Tim je rezultatom prema istraživanju GONG- a Grad Karlovac proglašen "primjerom dobre prakse" i "izrazito transparentnom lokalnom vlasti". Nagradu je preuzela zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

priopćenje za medije
http://www.karlovac.hr/download.aspx?f=dokumenti/Clanci/draftpriopcenjezamedijeLOTUS-10-2009.pdf

LOTUS izvještaj
http://www.karlovac.hr/download.aspx?f=dokumenti/Clanci/LOTUS-izvjestaj21-10-2009.pdf

http://www.karlovac.hr/news.aspx?newsID=757&pageID=1

shaka zulu

 • Gost
Odg: Dober primer; Reci ne plastici
« Odgovori #28 : Listopad 24, 2009, 10:53:18 poslijepodne »
Reci ne plastici 
 23. listopada 2009. 12:47
 
Ako ste jedan od onih koji u trgovini odbija uzeti besplatnu vrećicu jer umjesto toga imate svoju višekratnu torbu, platnenu vrećicu, košaru ili nešto slično, sigurno ćete se sa zadovoljstvom pridružiti akciji "Moj ne plastici" koja će se sutra ujutro s početkom u deset sati održati na varaždinskoj Gradskoj tržnici.

Tamo će projektni tim zajedno sa volonterima dijeliti platnene vrećice svim zainteresiranim građanima i pritom ih moliti da tog dana ne kupuju i ne uzimaju plastične vrećice na tržnici, već da se koriste platnenim vrećicama koje će im projektni tim pokloniti.

Cilj ove akcije je poticanje građana da u trgovinama odbijaju uzeti besplatne jednokratne plastične vrećice, čime bi se smanjila njihova upotreba i proizvodnja u budućnosti.

Kao uvod u sutrašnje aktivnosti večeras u 18 sati održat će se i jedno predavanje o plastici u prostorijama ekološke udruge Franjo Košćec u Kratkoj 1, koja i organizira ovu akciju.

(dp)
http://www.varazdin-online.com/reci-ne-plastici/aktualno/5457/

plemenitashica

 • Gost
Odg: Dober primer; Reci ne plastici
« Odgovori #29 : Listopad 24, 2009, 11:08:58 poslijepodne »
Reci ne plastici 
........

Tamo će projektni tim zajedno sa volonterima dijeliti platnene vrećice svim zainteresiranim građanima i pritom ih moliti da tog dana ne kupuju i ne uzimaju plastične vrećice na tržnici, već da se koriste platnenim vrećicama koje će im projektni tim pokloniti.

Cilj ove akcije je poticanje građana da u trgovinama odbijaju uzeti besplatne jednokratne plastične vrećice, čime bi se smanjila njihova upotreba i proizvodnja u budućnosti.

Pa mi u VG smo to već imali: (može se samo ovo pronaći: Ispis Stranice - Biramo naj-slogan za platnene vrećice"mala platnena vrećica za čovječanstvo - velika za Veliku Goricu" ... Iako ovaj forum (ni izdaleka) nije reprezentativni preslik populacije, ...
www.forum.gorica.hr/index.php?action=printpage;topic=5024.0 - Slično
)

I imam taj ceker doma i koristim kad idem po kruh ili po neku sitnicu u dućan.
Piše:
ISKORISTI. OPERI. PODERI. RECIKLIRAJ!
ovo je mogla biti plastična vrećica

"28.11.2008. Sudjelujte u istraživanju i osigurajte svoju platnenu vrećicu
Današnji način života nam nudi puno mogućnosti, pa određene predmete i aktivnosti uzimamo zdravo za gotovo, bez rezmišljanja o posljedicama svojih odluka i radnji. Jedan takav primjer je uporaba plastičnih vrećica. Prilikom gotovo svake kupnje koristimo i kupujemo plastične vrećice koje povratkom kući obično bacimo u običnu kantu za smeće ili pak skupljamo u ladici kako bismo nešto s njima napravili. Korištenjem platnenih vrećica šaljemo poruku drugima: smanjimo količinu otpada, odvajajmo i reciklirajmo otpad, štedimo novac, pomognimo prirodi i budućim naraštajima. Uporabom platnene vrećice individualno promičemo  pristup održivom i dugoročnijem životu koji čuva prirodu. Potaknut projektom WASTE NO WASTE u kojem je partner, Grad Velika Gorica je nabavio platnene vrećice za svoje građane. Vrećice je moguće dobiti na info pultu, u terminima kada boravi u Velikoj Gorici."


http://www.waste-no-waste.com/step.jsp?setlanguage=1