Autor Tema: HNS - najbolja stranka za Turopolje u Turopolju  (Posjeta: 129294 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

acer1

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #60 : Travanj 06, 2010, 08:00:46 poslijepodne »
Admin, zašto mi je post obrisan?

Offline Muzh

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 152
 • Karma: +0/-0
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #61 : Travanj 06, 2010, 08:27:51 poslijepodne »
Ni samo vasch nek je i moje negdo zbrisal.

Dajte dechki i dekle am nismo deca. Premalo nas je totek da se bumo natezali oko hns-a ili bilo tere stranke.

Kak mi je drago bilo gda ste si dali truda otprti ovoga neovisnog foruma tak mi sad basch i ni praf kaj se posti brischeju zato kaj negdo ne popeva hvalospeve odredjene grupacije.

Moramo se odluchiti jeli bumo neovisni ili nemo.

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1903
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #62 : Travanj 06, 2010, 08:58:26 poslijepodne »
Postovi nisu obrisani već su premješteni u novu temu: http://www.forumgorica.com/obitelj-i-drustvo/tko-je-koje-vjere/

Offline Muzh

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 152
 • Karma: +0/-0
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #63 : Travanj 06, 2010, 10:36:36 poslijepodne »
E moj Schtevich, da sem schtel posta vrgnuti nekam drugam, bi ga sam tam del. Che je moj post most za nekoga bil van teme onda se isto more rechi da vische od pol drugih postov na te teme je isto tak izvan teme pak ih sejeno nigdo ni vugnul.

Moram priznati da sam pomalo razocharan.

Zhiveli.

Muzh.

JosipJoža

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #64 : Travanj 20, 2010, 10:04:37 poslijepodne »
HNS odnedavno na svojim stranicama ima Rubriku "Iz Sabora", kao novu rubriku, zanimljivo i pohvalno.
Vjerujem da nas, veliki dio zanima što govore naši Turopoljski Saborski Zastupnici, koliko govore o Turopolju i problemima Turopolja uz sve ostale teme koje su državne razine.


http://www.hns-vg.com/
Glavni izbornik 
Naslovnica
Vodstvo HNS-a
Mladi HNS-a
Žene HNS-a
Program za Veliku Goricu
Liberalizam i narodnjaštvo
Iz Sabora
5 statističkih regija
VG središte Županije
Zemljišnje zajednice
Komentari i stavovi
Galerija
Kontakt
 
Administrator

jedan od zadnjih govora GBR u sabornici:

...Hrvatska narodna stranka ne podržava ovakvu politiku Vlade, smatra da Vlada nije sposobna voditi Republiku Hrvatsku i traži od Vlade da podnese javno svoj teret odgovornosti.

Nije, nije i to shvačaju čak i oni koji su podupirali HDZ i Vladu.
 

plemenitashica

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #65 : Travanj 22, 2010, 10:08:21 prijepodne »
Sad budu opet neki rekli kak favoriziram samo HNS i kak imam „zadatak“.
Koga će mi vraga „zadatak“ kad znam čitati.

HNS je na svojim stranicama postavio link ovog foruma (za lakše snalaženje: desno ispod riječi pristupnica).
Piše dovoljno velikim slovima: neovisni gradski forum www.forumgorica.com
Fala im. (smajlić palac gore)

Razumiju ljudi da građani čitaju, a njihove stranice promptno izvještavaju i o stanju u lokalnoj upravi (namjerno neću napisati u gradu) i na državnom nivou. Možda zato jer imaju saborskog zastupnika iz VG? Kao da ostale stranke nemaju?

Svakako, HNS VG opet ste potvrdili svoj status u mojim očima. Informacije koje dajete su vrlo dragocjene, nastavite tako i dalje.  :) :) :)

Zašto to nije napravio SDP? Zato jer njima ne trebaju građani koliko-toliko internetski pismeni ili zato jer su još „novi“ u internetskom bespuću?

Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #66 : Travanj 22, 2010, 11:08:38 prijepodne »
Navratim povremeno na opcije foruma gdje se može vidjeti da je forum dobro posjećen i može se pratiti zanimanje za pojedine teme.
Po mojem skromnom mišljenju ,zanimanja ima i to je pozitivno.

Ako su to neki prepoznali,a jesu,ne vidim razloga da to ne prepoznaju i stranke i iskoriste. Ionako ih taj trud ništa ne košta!

Sad bi ja tu citiral….“ a zakaj mi to prije nismo delali??


Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

JosipJoža

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #67 : Travanj 22, 2010, 04:11:01 poslijepodne »
Demanti HNS na današnji tekst u Večernjem listu
Nije li danas sjednica GV? Koja li slučajnost da se upravo danas objavljuje takav tekst, ne jučer, ne sutra nego baš danas. Očito narudžbe idu ubrzano.http://hns-vg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=150&Itemid=1

U današnjem broju "Večernjeg lista" (22. travnja 2010. godine) objavljen je tekst pod nazivom "Šefica SDP-a šefica Vodoopskrbe, a nije plaćala račune za vodu?!", koji potpisuje novinarka Iva Puljić Šego.

Pored «zanimljivog» ali besmislenog naslova (jer su dužnosti gradskoga vijećnika i direktora gradske tvrtke po Zakonu nespojive), tekst je prepun netočnih i neistinitih informacija i konstrukcija.

Novinarka u pripremi teksta nije kontaktirala nikoga iz HNS-a niti samo Gradsko vijeće Velike Gorice pa zaključujemo kako je ovo naručeni članak kojemu je za cilj skretanje pozornosti s točke dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća koja glasi: «Rezultati poslovanja, Planovi poslovanja za 2010.g., stanja računa i stanja potraživanja i dugovanja trgovačkih društava u vlasništvu Grada Velike Gorice».

Navedenim se tekstom implicitno i posprdno problematizira i sama nakana Gradskoga vijeća da raspravi stanje u gradskim tvrtkama iz čega iščitavamo strah naručitelja teksta da se otvoreno progovori o rezultatima rada gradonačelnika Dražena Barišića.

Naime, iz materijala, dostavljenih vijećnicima, koji su dostupni i svim novinarima koji prate rad Gradskoga vijeća, vidljivo je da gradske tvrtke, od kada je gradonačelnik Barišić jedini član Skupštine trgovačkih društava, posluju sve lošije, a u nekima se u Planu poslovanja za 2010. godinu predviđaju i otpuštanja većega broja radnika.

Podsjećamo, Ustavni sud je donio Rješenje kojim se određuje nadležnost za imenovanje odnosno razrješenje članova, predstavnika ili poslovodnih organa u upravnim vijećima javnih ustanova, trgovačkih društava ili drugih pravnih osoba kojih je osnivač, vlasnik ili član jedinica lokalne samouprave. Ustavni sud je priznao pravo općinskom vijeću, gradskom vijeću, županijskoj skupštini odnosno Gradskoj skupštini Grada Zagreba da statutom odredi tijelo nadležno za izbor odnosno razrješenje predstavnika te jedinice u upravnim vijećima ili skupštinama navedenih pravnih osoba. Hoće li se statutom ta nadležnost priznati predstavničkom tijelu ili općinskom načelniku, gradonačelniku odnosno županu stvar je odluke svakog pojedinog predstavničkoga tijela pa tako i Gradskoga vijeća Velike Gorice i o tome zasigurno ne može odlučivati novinarka Iva Puljić Šego.

Netočan je navod „...na današnjoj sjednici Vijeća namjerava predložiti smjenu gradonačelnika iz Skupštine trgovačkih društava,  imenovati svoju skupštinu te smijeniti stare direktore gradskih tvrtki i za nove šefove postaviti ljude iz svojih stranaka.“.

Gradsko vijeće Velike Gorice donijelo je Odluke o izmjeni i dopuni odluka o osnivanju trgovačkih društva u vlasništvu Grada kojim je imenovalo Skupštinu trgovačkih društava (Služeni glasnik 9/2009), te izmjene Statuta (Službeni glasnik 10/2009). Podsjećamo, tom odlukom Gradskoga vijeća Skupštinu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Velike Gorice čine: gradonačelnik, oba zamjenika gradonačelnika i šest članova koje je izabralo Gradsko vijeće.

 

Upravo je gradonačelnik Barišić ignorirao odluke Gradskog vijeća, nezakonito stavio tu odluku izvan snage (Službeni glasnik 10/2009) i upisao se kod Trgovačkog suda u Zagrebu kao jedini član Skupštine. Ne samo to, već je smijenio sve uprave i nadzorne odbore, a u njih imenovao potpuno nekompetentne članove, uglavnom svoje prijatelje i sinove gradskih političara iz HDZ-a i HSS-a. Posljedice takvoga načina upravljanja već se odavno vide i osjećaju.

Nakon rješenja Ustavnoga suda potpuno je legitimno da Gradsko vijeće ponovno osnaži svoju ranije donesenu odluku i za to se HNS-ovi vijećnici i zalažu. Svako drugo postupanje bilo bi neodgovorno i protivno interesima Grada i građana.

Nadalje, odluku o imenovanjima odnosno razrješenjima direktora gradskih tvrtki donosi isključivo Skupština trgovačkih društava, a ne Gradsko vijeće i to bi novinarka Puljić Šego trebala znati, obzirom da je nekoliko godina pratila rad lokalne samouprave u Velikoj Gorici. Dopuštamo da je zaboravila jer sad to čini tek povremeno i gle čuda – samo kad treba afirmirati interese gradonačelnika Barišića.  

Netočna je također i tvrdnja iz teksta “...a direktorom Čistoće postao bi netko iz redova HNS-a.“ i ovim putem demantiramo navedeno kao potpunu besmislicu.

Obzirom da novinarka Iva Puljić Šego u pripremi ovoga članka i provjeri svojih tvrdnji nije kontaktirala nikoga ni iz Gradskoga vijeća (kad piše o predstavničkom tijelu) niti iz HNS-a (kad nas kao stranku pokušava diskreditirati), možemo zaključiti da je svoj izvor pronašla kod gradonačelnika Barišića i njegove glasnogovornice Elizabete Stipetić, kojima je već prešlo u naviku da svoju nekompetentnost, nesposobnost i nezakonito postupanje zamagljuju spinovima i političkim podmetanjima na račun Gradskoga vijeća. HDZ-ov model kohabitacije po načelu «ili će biti kako HDZ hoće ili neće biti nikako» mi u Velikoj Gorici, na žalost, dobro poznajemo već deset mjeseci.

Članak možete pročitati na internetskoj stranici Večernjeg lista http://www.vecernji.hr/regije/sefica-sdp-a-sefica-vodoopskrbe-a-nije-placala-racune-vodu-clanak-129641
 
 

  

shaka zulu

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #68 : Svibanj 13, 2010, 06:10:38 poslijepodne »
Pozivamo Vas na druženje 
Thursday, 13 May 2010 
Članovi ogranka Pleso organiziraju druženje s građanima u petak, 14. svibnja s početkom u 18 sati u restoranu ''Barba Niko", Pleška 125.

Osim članova ogranka s građanima će razgovarati Goran Beus Richembergh, predsjednik Gradskog vijeća Velike Gorice, vjećnici Snježana Popović Milić i Zdavko Lučić i drugi stranački dužnosnici. 

Naravno, naglasak će biti na situaciji u Velikoj Gorici, ali i drugim temama koje zanimaju naše sugrađane. Ovo je prvo u nizu ovakvih druženja, a najave možete pratiti na našoj internetskoj stranici.
http://hns-vg.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

JosipJoža

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #69 : Svibanj 19, 2010, 02:45:25 poslijepodne »


Mladi HNS Velika Gorica u novoj akciji: 18.06.2010. Klub 100, POU, Velika Gorica
PLAVA MUNJA - party u klubu 100, DJ MISS ICONIC,
BESPLATNO KROZ VG!! peticija za besplatnu voznju linijom 268 kroz Veliku Goricu.

http://www.facebook.com/group.php?gid=74540959260&ref=ts

Pohvala HNS-u na Akciji, inicijativi, prije svega Mladim HNS-ovcima kao nosiocima akcije i inicijative.
Nažalost živimo u okruženju gdje nam se mladi nažalost ubijaju i svako uključivanje mladih u aktivnosti, inicijative i akcije je dobro došlo u prevladavnju svakodnevnih problema mladih i destrukcije mladih, te boljeg, sretnijeg i zadovoljnijeg suživota mladih.
Na mladima svijet ostaje i svako djelovanje mladih je za pozdraviti i podržati.

Vjerujem da će Velikogoričani srdačno primiti i prihvatiti ovu inicijativu.

plemenitashica

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #70 : Svibanj 19, 2010, 03:07:53 poslijepodne »

BESPLATNO KROZ VG!! peticija za besplatnu voznju linijom 268 kroz Veliku Goricu.


Vjerujem da će Velikogoričani srdačno primiti i prihvatiti ovu inicijativu.


Gdje će se do tada (18.06.) moći potpisati peticija?
« Zadnja izmjena: Svibanj 19, 2010, 03:30:49 poslijepodne plemenitašica »

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1903
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #71 : Svibanj 19, 2010, 06:37:39 poslijepodne »
BESPLATNO KROZ VG!! peticija za besplatnu voznju linijom 268 kroz Veliku Goricu.

Ovo mi izgleda kao da na račun jeftinog populizma pokušavate pridobiti simpatizere.

Zašto se ne pokrene peticija za subvenciju prijevoza koja je ukinuta učenicima srednjih škola?

Otkud bi se taj besplatan prijevoz financirao? Znate li koji su troškovi prijevoza na liniji 268 (uključujući autobuse, održavanje, plaće osoblja)?

Netko tko pokreće ovakvu peticiju bi trebao izložiti i plan na kojem temelji taj svoj zahtjev. Koje su pogodnosti, što grad dobija, što gubi?

I zašto samo linija 268? Kaj smo mi ostali tifusari? Zar ne bi bilo dobro da besplatne budu linije prema selima i da se na taj način popularizira seoski turizam?

Zašto se ne pokrene peticija da se na direktorska mjesta u gradskim poduzećima ne mogu imenovati stranački poslušnici?« Zadnja izmjena: Svibanj 19, 2010, 06:50:21 poslijepodne Stjepan »

plemenitashica

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #72 : Svibanj 19, 2010, 07:22:46 poslijepodne »

BESPLATNO KROZ VG!! peticija za besplatnu voznju linijom 268 kroz Veliku Goricu.


Vjerujem da će Velikogoričani srdačno primiti i prihvatiti ovu inicijativu.


Gdje će se do tada (18.06.) moći potpisati peticija?

Sad kad sam saznala koja je to linija neću potpisati. Ne jednom sam vidjela da noćni autobus stoji u VG nasred raskršća i policija intervenira unutar busa. Ne vozim se inače autobusom, noćnim ni pod razno, ali sam sigurna da se ne bi osjećala ugodno.

http://www.forumgorica.com/grad-velika-gorica/(zet-hz-)-vg/msg16794/#msg16794
« Odgovor #20 na: Danas u 07:19:07 pm »

JosipJoža

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #73 : Svibanj 20, 2010, 09:15:17 prijepodne »
Plemenitašice, ovo je akcija i inicijativa mladih HNS, gdje mladi, meni se čini, potiču jednu incijativu koja se dotiče upravo mladih, koji bi se u večernjim izlascima mogli lakše kretati po gradu. Uvjeren sam da to nije puno novca i da to Grad može dogovoriti sa ZET-om bez velikih problema u postojećem ugovoru.

Kao što se slažem i podržati ću uvijek inicijativu da u Velikoj Gorici imamo jednu kružnu liniju po Gradu, besplatno ili uz neku simboličnu cijenu za građane uz subvenciju Grada, što ne bi bila velika investicija za Grad obzirom koliko bi pomogla i olakšala život svojim građanima, uzmimo samo sada primjer dok je Pošta dislocirana tako daleko iz središta Grada( a svi znamo koliko to traje) koliko bi građanima Cibljanice recimo bilo lakše doći do Pošte i podići svoj paket.

Dakle, ukoliko gradska vlast ima viziju i razumije trenutnu problematiku, s malo novaca se ponekad može puno napraviti i učiniti svoje građane sretnim i zadovoljnim, posebno ako uzmemo u obzir ako znamo koliko novaca ode na gluposti kao, suđenja, odvejtnici, odšete i penali u pojedinim sudskim sporovima, nesavjesno i nekontrolirano trošenje gradskih novaca, na različitim primjerima da ih ne nabrajam sve, znamo mi to svi vrlo dobro, itd, itd.

Naravno da se ja slažem s Vašom konstatacijom oko jednog Vašeg svjedočenja u noćnoj liniji, međutim to je mnogo šira društvenosocijalna problematika i bez besplatne noćne linije busa za mlade.

@Stjepane, ja nikoga niti pokušavam pridobiti niti je to moja akcija, ja samo akciju komentiram.
Oko troškova sam već nešto rekao kao moje predpostavke, analizu je netko možda i napravio, mene se čini odokativno da to Grad ne bi puno koštalo ukoliko je spreman podržati malde i nešto im pružiti ako i im je već županija nešto uzela, kad je subvencija prijevoza učenika u pitanju.

Peticija glede direktora Trgovačkih društava i stranačkih poslušnika, e to je dobra tema, imamo prilike i ovih dana vidjeti turbulentno vrijeme u Velikoj Gorici na političkoj sceni koliko je i ta tema nekima važna, te koja se preslagivanja u politčkim odnosima rade velikim dijelom i zbog toga.

Uvjek sam bio i ostao pristalica struke a ne poslušnika, mišljenja da promjena vlasti i političkih opcija ne smije izazivati promjene i smjene mjesta koji su vezani uz struku, bez obzira koja je opcija na vlasti, nažalost taj hrvatski sindrom još uvijek teško liječimo i nisam siguran da je većina političara izliječena od tog sindroma, kako u našim gradskim prilikama tako i na državnoj razini.


plemenitashica

 • Gost
Odg: HNS - najbolja stranaka za Turopolje u Turopolju
« Odgovori #74 : Svibanj 20, 2010, 09:41:40 prijepodne »
......ovo je akcija i inicijativa mladih HNS, gdje mladi, meni se čini, potiču jednu incijativu koja se dotiče upravo mladih, koji bi se u večernjim izlascima mogli lakše kretati po gradu.

Odgovor:

http://www.forumgorica.com/grad-velika-gorica/(zet-hz-)-vg/new/#new

Ne, i ne. Mladi imaju zdrave noge i neka hodaju po gradu.

« Odgovor #23 na: Danas u 09:39:17 am »