Svakidašnje teme > Odgoj i obrazovanje

Očenaš na početku školske godine: Od pionira do ministranata

(1/17) > >>

kekec:
... U NEKIM osnovnim školama Splitsko-dalmatinske županije školska godina počela je molitvom i to nakon himne i pozdravnih riječi ravnatelja. Katolički svećenik izmolio je "Oče naš", a sakralni trenutak u školi nije dočekan s oduševljen kod roditelja, piše Jutarnji list.

Naime, dio roditelja smatra da je vjeri mjesto u crkvi, a u školama se treba učiti o matematici i hrvatskom jeziku. Don Ivan Čubelić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, kaže da Crkva nije odgovorna te da ne zna tko je odgovoran za skupnu molitvu na početku školske godine.

No, čini se da su ravnatelji samoinicijativno pozvali svećenike pripadajućih župa na svečanost za prvašiće pa su po prvi puta nakon himne i prigodnog govora pozvani i svećenici da molitvom označe početak školovanja.

Sledgehammer:
Da, kako je sve više muslimana, ateista i ostalih dotepenaca u Splitu, tako im križ sve više i više smeta...

"Križu je mjesto u crkvi" - kaže Fadil Izetbegović, stari splitski gospodin...

Točkica:Sledge, pa nije valjda da su i tebe uspjeli uvjeriti da je mahanje križevima i svetom vodicom uvijek i svuda jedini pravi dokaz vjere?   

Fakat, današnji mediji čuda čine. A ja sam mislila da ti razmišljaš svojom glavom, a ne tuđom...

kekec:
Sledge ...rekao je Rojs da je Bog uvijek bio s njim ... i kad je jamio, jaaaamio, puno jammmmio ... on je po tebi veliki vjernik ???

domovinesin:
pa, dobro, kekeče, zar i tebe smeta jedna kratka molitva? osobno, mislim da država doista treba biti sekularna u punom smislu te riječi, ali mislim da se malim dalmatincima kao ni drugoj djeci koja izmole "oče naš" prije škole ili "anđele čuvaru" prije spavanja ništa loše nije dogodilo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju