Autor Tema: Prebrani elektronski listi  (Posjeta: 347634 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

 • Gost
Država zaposlila 1000 novih birokrata
« Odgovori #30 : Rujan 19, 2009, 11:54:13 poslijepodne »
Pijani proleteri
Država zaposlila 1000 novih birokrata
 
I u prošloj godini vlada je otvarala nova radna mjesta u administraciji, pa tako sada u petnaest ministarstava imamo 18.585 zaposlenih, koji su porezne obveznike prošle godine koštali 2,3 milijarde kuna.
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/09/19/0113006.html

U 18 mjeseci samo jedan nas zastupnik stoji 716 tisuća kuna
Piše: Suzana Barilar

Rekoder: Samo na putne troškove HDZ-ovac Borislav Matković iz saborske blagajne uzeo je 103 tisuće kuna

ZAGREB - U prvih 18 mjeseci mandata ovog Sabora za samo jednog zastupnika koji je primjerice i predsjednik nekoga saborskog odbora, živi u Šibeniku i dolazio je barem dva tjedna mjesečno na sjednice, za što je dobio najmanje 36 tisuća kuna putnih troškova, porezni obveznici platili su - 716.050 kuna!
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,17,,176708.jl

Biskupija dužna 2,5, a gradi Vikarijat za čak 35 milijuna kuna
 Piše: Drago Hedl

Biskupija đakovačka i srijemska dug građevinskoj tvrtki Rams nije podmirila već 10 godina

OSIJEK - Biskupija đakovačka i srijemska unatoč recesiji i najavi Crkve da će pričekati s nekim investicijama, gradi u središtu Osijeka, na zemljištu od gotovo sedam tisuća metara četvornih, velebni kompleks budućeg Vikarijata.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,18,,176731.jl

Mol vodi Inu kao da je u vlasništvu svih dionica
 Piše: Branka Stipić

ZAGREB - Tajni ugovor između MOL-a i hrvatske vlade otkriva skandaloznu činjenicu: iako je MOL vlasnik 47 posto dionica, Inom zapravo vladaju 100-postotno.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,17,,176688.jl

Ne rade ništa, a ipak ih plaćamo 6,4 milijuna kn
Piše: Veronika Rešković

Bivši gradonačelnici i župani koji su u svibnju izgubili lokalne izbore ipak mogu još šest mjeseci primati punu plaću

ZAGREB - Biti političar, pa makar i bivši, vrlo je unosno zanimanje u Hrvatskoj. I dok su oči javnosti uperene na povlastice saborskih zastupnika, na lokalnom nivou je situacija gotovo identična.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,18,,176712.jl

Kredit nije bio 65 nego 165 milijuna
 Piše: G. Malić, D. Miljuš

Brend SMS-a u cijeloj je transakciji predstavljen kao jedna od kreditnih garancija SMS-a Podravki, a postoji sumnja da je uprava Podravke precijenila vrijednost splitske tvrtke

ZAGREB - Kredit kojim je Podravka financirala splitsku tvornicu SMS ne iznosi 65 milijuna, već 165 milijuna kuna. Razlika od sto milijuna kuna otkrivena je već na početku kriminalističke istrage uvidom u knjigovodstvenu evidenciju SMS-a, čiji je predsjednik uprave Srđan Mladinić sada u ozbiljnim probemima.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,19,,176922.jl

shaka zulu

 • Gost
Dark Tribute to Lepa Brena
« Odgovori #31 : Rujan 20, 2009, 12:02:01 prijepodne »
Propuštanje suštine
Hajde da se ne ponovi
Maja Živanović
Na meti veterana: Aleksandar Marton
Photo: Maja Živanović
Postupak predsednika Skupštine Zrenjanina i potpredsednika LSV Aleksandra Martona, koji je nedavno primio predstavnike hrvatskog udruženja pravnika „Vukovar 1991“ i podržao njihovu ideju o postavljanju spomen-obeležja u selima Stajićevo i Begejci, gde su boravili u logorima kao ratni zarobljenici 1991, isprovocirao je Udruženje ratnih invalida Srbije u Zrenjaninu
http://www.e-novine.com/srbija/30130-Hajde-ponovi.html


Privredna vizija Slobodana Homena
Srbija u rupama
Ozabavile: e-Novine
Priprema za kopački maraton: Slobodan Homen se zagreva
Photomontage: e-Novine
Inspirisan pozitivnom histerijom glede akcije “Mi kopamo Dražu, Draža kopa nas” koja je naišla na oduševljeni prijem vaskoliko-četnolike javnosti, državni sekretar za otkopavanje zakopanih Slobodan Homen zvani Ašovčić odlučio je da ode korak dalje. Umesto da čitava zemlja traga za jednim lešom, pa makar to bio i posmrtni ostatak Đenerala, zar nije bolje i produktivnije uposliti radne kapacitete za otkrivanje 80.000 leševa?
http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-licnosti/30126-Srbija-rupama.html

Pregled nedelje
Dobro plaćeni patriotizam
Piše: Ljiljana Jokić Kaspar
Moglo bi i Ministarstvo kulture da odvoji koju kintu: Artemije obrađuje Nebojšu Bradića
Photo: FoNet/Ivan Maksimović
Uvek se pokaže da iza nečijeg ekstremizma stoje velike pare. Svi koji neprekidno gude o svom velikom patriotizmu i borbi za srpski narod, najplaćeniji su u Srbiji. Ispostavlja se da su teški srebroljupci i bez pardona debelo naplaćuju svoje vajno rodoljublje. Država i vlast im na sve moguće načine namiču novac i plaćaju svaki korak koji naprave. Slučaj vladike raško-prizrenskog Artemija je bez presedana. Navodno je sam sebi odredio platu od 144.000 dinara, dok njegova eparhija dobija od države pola miliona evra godišnje, piše Blic! Čitam kolike su plate njegovih saradnika, sekretara, arhivara, prevodilaca, šofera, a ima i dva kuvara. Pretpostavljam da je vladika navikao na luksuz još iz vremena kada je 300 hiljada Srba sa Kosova odlučivalo o sudbini sedam miliona Srba u Srbiji
http://www.e-novine.com/stav/30121-Dobro-plaeni-patriotizam.html
Ja,in na Hrvaškem tudi!
Igra RockNRoll cela Jugoslavija...

Pregovori o sukcesiji
Ista meta, isto odstojanje
e-Novine
U pregovorima o sukcesiji u kojima u Beogradu učestvuju predstavnici bivših jugoslovenskih republika, najteže je doći do odluke o podeli diplomatskih predstavništava u svetu. Problematična su i pitanja stanarskih prava, stare devizne štednje, a sledeći susret predstavnika država sukcesora zakazan je za šest meseci u Sarajevu
http://www.e-novine.com/drustvo/30115-Ista-meta-isto-odstojanje.html

Gothic scena Srbije
Dark Tribute to Lepa Brena
Selvedin Avdić
Kada sam čuo da je snimljen nekakav underground album obrada pjesama Lepe Brene, pomislio sam da se radi o supijanoj igri opskurnih punkera. Kao provjereni ljubitelj svakojakog trasha, odmah sam zaključio da bi to moglo biti i zabavno, bar onoliko koliko je zabavno u novogodišnjem setu između KKK Took My Baby Away i I Fought The Law pustiti Nova godina kuca na vratima

...
Osnovno pitanje koje čovjeka obuzme nakon slušanja ovog albuma je: Zbog čega je protraćena ovolika kreativnost? Zašto su talentirani bendovi gubili vrijeme sa besmislenim predlošcima? Dark Tribute To Lepa Brena je kvalitetan album, nema sumnje, ali on je sličan obimnoj naučnoj studiji o jednom vicu i to lošem.

Postoji još jedan razlog zašto mi se ne dopada ova ideja. Lepa Brena ne pripada mojoj galeriji omiljenih trash likova. Fahreta Jahić je danas institucija, poslovna žena koja izvanredno pliva u mutnim vodama tranzicije. Ona nije bezazleni, samoškodljivi lik, ona diktira vlastite standarde, ona regrutuje poklonike i zapošljava istomišljenike. Danas ona ima moć da postavlja nove granice prihvatljivog, propisuje estetske kriterije i određuje šta je trash. Ona nije trash ikona, ona je čisti establishment kao što su to, recimo, Slavko Jovičić Slavuj, Ivo Miro Jović ili Sadik Bahtić. Zabavna je koliko i kobra u korpi.

Da ne bih okončao tekst u ovako depresivnom tonu, evo zabavne informacije – čitav album možete besplatno skinuti sa zvaničnog sajta izdavačke kuće http://www.darkscenerecords.co.nr/.

* Tekst je preuzet sa internet portala Žurnal.info
http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-vesti/30079-Dark-Tribute-Lepa-Brena.html

shaka zulu

 • Gost
Odbjegli kardiokirurg poručio kako bi on riješio korupciju u bolnicama
« Odgovori #32 : Rujan 20, 2009, 12:07:40 prijepodne »
Datum objave: 19.9.2009 u 17:45h
»Pucanj u razno« Ivice Đikića
Poljubac smrti u Baltazaru
 
Kad se u utorak poslijepodne uputila u restoran Baltazar na zagrebačkoj Novoj vesi, premijerka Jadranka Kosor morala je slutiti da ide u klopku koju joj je pripremio njezin prethodnik Ivo Sanader, ali slutnja stupice ponekad nije dovoljna da bi se izbjeglo zarivanje željeza u meso. Zašto je Jadranka Kosor pristala da je Ivo Sanader časti ručkom na mjestu na kojemu će ih gledati najmanje dvadeset viđenijih stanovnika glavnog grada i na kojemu je skoro nemoguće izbjeći ukazanje novinara? Zašto je premijerka pristala da lokalitet susreta izabere netko tko je trenutačno lišen ikakve političke funkcije i netko čija je popularnost u širokim masama usporediva s popularnošću Stipe Mesića među članovima Biskupske konferencije? Zašto je otišla na poklon Sanaderu u njegov omiljeni restoran, asistirajući tako u operaciji oživljavanja političkog mrtvaca kojemu je evidentno brzo dodijao život bez svakodnevnog konzumiranja svemoći i javne pozornosti, te bez operativne kontrole nad svim državnim poslovima i izdašnijim novčanim tokovima koji su pod nadzorom vlasti?
http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/poljubac-smrti-u-baltazaru.aspx

Datum objave: 19.9.2009 u 08:12h
Odbjegli kardiokirurg poručio kako bi on riješio korupciju u bolnicama
Šimić: U zatvor s gnjusobama koje daju mito!
 
Kardiokirurgu Ognjenu Šimiću, lani nepravomoćno osuđenom zbog primanja mita na devet godina, Vrhovni sud Hrvatske smanjio je kaznu na pet godina. Ognjena Šimića pronašli smo u Sarajevu, gdje je po izricanju presude, prebjegao. Premda je sve ovo vrijeme odbijao išta govoriti medijima, poglavito našem listu, Šimić je pristao na razgovor u kojem progovara ponajprije o procesu, ali ponešto i o svom životu.

Ognjen Šimić nam je komentirao odluku Vrhovnog suda.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/simic-3A-u-zatvor-s-gnjusobama-k.aspx

19.09.2009. | 11:12
 Strategija regionalnog razvoja u skladu s politikom EU-a predviđa da Hrvatska bude podijeljena na tri statističke regije
U EU-u Hrvatsku već dijele na Sjeverozapadnu, Jadransku i Panonskuhttp://slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/70646/Default.aspx

19.09.2009. | 10:13
 Zameo ih Balkan
Vlasi, narod kojeg se danas svi odriču jer je prespavao nacionalnu revoluciju
Vlasi ne samo što nikad nisu imali državu, nego im mnogi odriču da su uopće narod: tužna sudbina za ‘balkanske Hazare’, koji su ispali povijesni gubitnici samo zato jer se nikad nisu uspjeli ‘navući’ na nacionalizam 
piše DAMIR PILIĆ
http://slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/70636/Default.aspx

19.09.2009. | 09:45
 AMERIKANIZACIJA HRVATSKE POLITIKE ILI KAKO SE SVI KLANJAJU PRED NOVCEM
LOVAŠI
 Fotelje su samo za bogate
Političke stranke potopljene su zajedno s njihovim (kvazi)ideologijama, pred naletom materijalističke pomame, koja je proizvela svijest da čovjek vrijedi samo koliko ima 
piše DAVORKA BLAŽEVIĆ
http://slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/70635/Default.aspx

19.09.2009. | 10:46
 GLOBALNE PROMJENE DONOSE I TRANSFORMACIJU PLAĆENIČKIH ODREDA, ALI UVIJEK U SKLADU S MAKSIMOM: KOLIKO NOVCA, TOLIKO MUZIKE
PLAĆENICI
Ratuju novci i loši momci
 
Napad 11. rujna povećao je posao ‘zaštite’. Odjednom je svima potrebna, bilo da su ekipa CNN-a u pojasu Gaze ili transportna kompanija u istočnoj Turskoj. No daleko najveće tržište postao je Irak. Naoružanih ‘sigurnosnih službenika’ je od 30 do 80 tisuća 
piše goran mrdaković
http://slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/70640/Default.aspx

shaka zulu

 • Gost
Žene ne mogu čuvati tajnu
« Odgovori #33 : Rujan 20, 2009, 12:09:07 prijepodne »
Žene ne mogu čuvati tajnu
 Potrebno je samo 47 sati i 15 minuta da bi neka informacija kojom 'barata' žena, koliko god povjerljiva i intimna bila, krenula u opticaj, pokazalo je istraživanje koje je proveo čileanski proizvođač vina.
http://www.net.hr/webcafe/page/2009/09/18/0176006.html

Tur

 • Gost
Odg: Prebrani elektronski listi
« Odgovori #34 : Rujan 20, 2009, 08:15:16 prijepodne »
DVD Mraclin osvojio prvo mjesto u Svetoj Nedelji

Današnje vatrogasno natjecanje u Svetoj Nedelji održano je po osmi puta u spomen na preminulog predsjednika DVD-a Sveta Nedelja Pavla Ivanca.

DVD Mraclin nastupio je u kategoriji vježbe s brentačama za djecu od 6 do 12 godina sa dvije ekipe.
Ekipa DVD-a Mraclin I osvojila je PRVO MJESTO s rezultatom 12,6 sekundi,dok je ekipa Mraclin II osvojila ČETVRTO MJESTO rezultatom 14,5 sekundi. ČESTITAMO!!!!!
U pauzi između roštilja koji je pripremio vrijedni organizator i proglašenja pobjednika održano je i revijalno natjecanje u potezanju užeta,te odigran i mali nogomet na obližnjem školskom igralištu.

Voditeljski dvojac bio je u već dobro oprobanom sastavu Babić&Vinetić pomognut logistikom sastavljenu od: tate,mame i seke Kos, Šerom, Filipovim dedom te Monikom. Ujedno im zahvaljujemo i na pomoći oko prijevoza djece na natjecanje.

Izvor: http://dvdmraclin.blog.hr/

shaka zulu

 • Gost
GRČKA RASPRODAJE OSTRVA
« Odgovori #35 : Rujan 20, 2009, 11:20:46 prijepodne »
Hrvoje Vojković: HPB je neiskorišten brend, treba stvoriti državni financijski holding
Autor/izvor: Marina Šunjerga - marina.sunjerga@seebiz.eu
ROVINJ - "Izvanredna je to ideja", komentirao je Hrvoje Vojković na spomen dokapitalizacije i udruživanja njegova Croatia osiguranja s Hrvatskom poštanskom bankom.
On HPB (ZSE:HPB-R-A) vidi kao jaki, ali nažalost neiskorišten brand, a ideja o udruživanju s Croatia osiguranjem (ZSE:CROS-R-A) po Vojkoviću treba biti uobličena u financijski holding, kojeg bi se trebalo privatizirati kada 'stane na noge'.

Na upit treba li sve prodati i nije li dobro da HPB ostane u većinski državnom vlasništvu, Vojković je izjavio da je privatizacija nužna i 'da je to pozitivan proces'. A nekoliko sekundi kasnije Vojković je donekle promijenio ploču.

'Znam da je bilo malverzacija u procesu privatizacije', rekao je Vojković kao nekadašnji predsjednik HFP-a. Kao primjer na spomenuo privatizaciju Jadranfilma, u kojoj je kaže, bilo spornih detalja.
http://www.seebiz.eu/hr/banke/vojkovic-hpb-je-neiskoristen-brend%2c-treba-stvoriti-drzavni-financijski-holding,56511.html

Ivica Mudrinić: Za stranku tajkuna nitko ne bi glasovao
Autor/izvor: Marina Šunjerga - marina.sunjerga@seebiz.eu
ROVINJ - 'Ne osniva nitko stranku biznismena, to je nakaradno kao ideja', demantirao je čelnik Hrvatske udruge poslodavaca ideju koja se danima provlači kroz medije.
'Da čujete rasprave na Gospodarsko-socijalnom vijeću i upoznate razinu svijesti ljudi koji odlučuju o gospodarstvu bilo bi vam svima jasno zašto Hrvatska ne ide naprijed', kazao je Mudrinić.
http://www.seebiz.eu/hr/politika/mudrinic-za-stranku-tajkuna-nitko-ne-bi-glasovao,56502.html

GRČKA RASPRODAJE OSTRVA    
00:04 / 30.08.2009. 
Od oko šest hiljada manjih ili većih grčkih ostrva u Jonskom i Egejskom moru od kojih je samo 227 naseljeno, 60 je u privatnom vlasništvu pojedinaca, kompanija, raznih grupacija... O tome nema prave evidencije pa je moguće da je prava slika drugačija, preciznije da se iza navodnih vlasnika kriju imena pravih, ali i da je prodato i ono za šta se misli da nije, piše Politika.
http://www.biznis.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=81676&Itemid=2

shaka zulu

 • Gost
Nekretnine: Cijene padaju na sjevernom Jadranu i Zagrebu
« Odgovori #36 : Rujan 20, 2009, 11:26:10 prijepodne »
SVEČANOST PIVA
Oktoberfest: Unatoč hiperinflaciji, pivo i dalje teče u potocima
Autor/izvor: SEEbiz / Deutsche Welle (dpa, FTD)
Oktoberfest je 1810. održan prije svega kao nacionalna, pučka svečanost povodom vjenčanja prijestolonasljednika Ludwiga i princeze Therese von Sachsen-Hildburghausen - po mladoj je i ova livada pred zidinama Münchena dobila svoje ime. Povodom njihovog Srebrnog pira je svečanosti dodana i povorka u narodnim nošnjama - pa je tako i ovih dana München prepun kožnih hlača, alpskih šeširića i "dirndla", ženskih nošnji. Ali danas mnogi od onih koji nose tradicionalne bavarske nošnje, jedva da znaju i koju riječ bavarskog (ili barem njemačkog). A to nema veze s količinom piva kojeg su popili pod šatorima Oktoberfesta.
...
Hiperinflacija na Oktoberfestu

Jedan od razloga je i već tradicionalno kreativno formiranje cijena piva i ostalih drangulija. Zapravo, pivovare u Bavarskoj su i prije Oktoberfesta negdje sredinom listopada često priređivale slične svečanosti kako bi se riješile piva koje se priređivalo u ožujku i koje je ostalo nakon ljeta - da bi oslobodili bačve za novo, jesensko pivo.

Utoliko bi bilo logično da je na Oktoberfestu pivo jeftinije - ali to već odavno nije tako. Na primjer, sačuvani su još cjenici s ove minhenske fešte piva iz godine 1844. i tada je krigla od jedne litre piva koštala 21 pfenig. Godine 1959. su se građani već bunili jer je cijena dostigla jednu marku i 90, makar se danas i ta cijena čini smiješnom. Jer ove godine krigla košta 8 eura i 60 centi i gotovo da nema stranca koji u svojoj zemlji ne pije mnogo jeftinije pivo. Iznimka su valjda samo vanzemaljci.

Ali krčmarima niti ova zarada ponekad nije dovoljna. Rekord je postavio jedan gostioničar koji je iz bačve od 200 litara piva uspio natočiti 289 krigli koje su barem izgledale kao da je u njima jedna litra. Iako su kazne za takve prekršaje upravo rigorozne, i to je svakodnevnica na Oktoberfestu. Jer ni krčmarima nije lako: zbog goleme gužve treba u rekordnom roku napuniti kriglu od jedne litre. Trenutni rekord iznosi 1,5 sekunde.
http://www.seebiz.eu/hr/seebiz-trend/putovanja/oktoberfest-unatoc-hiperinflaciji%2c-pivo-i-dalje-tece-u-potocima,56519.html

Nekretnine: Cijene padaju na sjevernom Jadranu i Zagrebu
Autor/izvor: Rovena Runko
KOMENTAR - Prosječna cijena kvadrata kuća ovog tjedna počinje rasti, kažu to statistički podaci hrvatskog portala za nekretnine RealEstateCroatia.com, dok padaju jedino na Sjevernom Jadranu i u Zagrebačkoj županiji gdje je zabilježen pad od 4,19% što je ujedno i najveći ovotjedni pad u cijeni svih vrsta nekretnina.
...
Detaljniji pregled statistike možete naći na RealEstateCroatia.com
http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/nekretnine-cijene-padaju-na-sjevernom-jadranu-i-zagrebu,56497.html

shaka zulu

 • Gost
Državna revizija u strankama: Trošili na ankete, aute i namještaj
« Odgovori #37 : Rujan 20, 2009, 04:36:43 poslijepodne »
Dokle tako?
Šef državne agencije u sukobu interesa
 
Tomo Galić nalazi se na čelu Hrvatske energetske regulatorne agencije, gdje je došao ravno iz HEP-a, što Zakon o regulaciji energetskih djelatnosti izrijekom zabranjuje.
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/08/31/0025006.html?pos=n0

PRIVATIZACIJA
Krenula privatizacija Hrvatskih šuma, 2010. na prodaju dijelovi HŽ-a
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Daleko od očiju javnosti danas je i formalno, otvaranjem javne rasprave, krenula procedura rekosntrukcije, odnosno privatizacije Hrvatskih šuma. U raspravi sudjeluju svi zainteresirani, od šumarskog fakulteta i instituta do nadležnog Ministarstva.
http://seebiz.eu/hr/tvrtke/krenula-privatizacija-hrvatskih-suma,-2010.-na-prodaju-dijelovi-hz-a,54919.html

Za ugovore koji su na internetu besplatni HEP Tipuriću platio 50.000 eura
 Piše: Gordan Malić

Istražitelji su ponovno na Ekonomiji, ovaj put ne zbog kupovanja ispita već zbog malverzacije dekana Tipurića i njegovih ugovora s HEP-om
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,3,,175097.jl

Državna revizija u strankama: Trošili na ankete, aute i namještaj
Jedanaest političkih stranaka u godini financijske krize potrošilo je 112,2 milijuna kuna, a najviše novca dobile su iz državnog proračuna, 52,3 milijuna kuna.

Piše: Vanja Nezirović

Hrvatska demokratska zajednica lani je potrošila 1,1 milijun kuna na adaptaciju i uređenje novog poslovnog prostora u Požegi, a dodatnih 2,5 milijuna kuna potrošila je na uredski namještaj i ulaganja u stranačke objekte. U godini financijske krize vladajuća stranka je, prema podacima Državne revizije o poslovanju političkih stranaka u 2008. godini, potrošila 891 tisuću kuna na kupnju kombija te šest osobnih vozila.
http://www.monitor.hr/clanci/drzavna-revizija-u-strankama-trosili-na-ankete-aute-i-namjestaj/24654/

shaka zulu

 • Gost
Službenim mobitelima spiskaju 12,5 mil. kn
« Odgovori #38 : Rujan 20, 2009, 04:38:35 poslijepodne »
Krivotvoreni ratni put
Lažni general još prima 13.000 kuna
 
Umirovljenik s generalskom mirovinom krivotvorio je svoj ratni put kako bi od Ministarstva obrane dobio rješenje po kojem zaslužuje mirovinu dragovoljca Domovinskog rata sa statusom ratnog vojnog invalida.
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/09/20/0011006.html

'Štednja' po ministarstvima
Službenim mobitelima spiskaju 12,5 mil. kn
 
Godišnji trošak mobilnih telefona u 10 ministarstava iznosi oko 12,5 milijuna kuna. Tako svaki službeni mobitel državni proračun u prosjeku košta 6.666 kuna godišnje.
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/09/20/0005006.html

Jel i Ajfon?  ;) ;D

Simbol promjene svijeta
Mesić odao počast Che Guevari
 
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji se nakon završetka službenog dijela posjeta i tijekom vikenda zadržao na Kubi, posjetio je grad Santa Claru u središnjem dijelu otoka, gdje je položio vijenac na spomenik Ernestu Che Guevari i obišao muzej posvećen tom kubanskom revolucionaru, rodom iz Argentine.
http://www.net.hr/vijesti/svijet/page/2009/09/20/0037006.html

Dokaz kvalitete i sigurnosti
Bolnice dobivaju zvijezdice
 
Nakon 10 godina proradila Agencija za kvalitetu i akreditacije u zdravstvu, koja će prve akreditacije izdati 2011. Akreditacije će biti putokaz koja je bolnica bolja, kakvu ima opremu, stopu smrtnosti, komplikacija i slično, a dodjeljivat će se svake četiri godine.
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/09/20/0067006.html


shaka zulu

 • Gost
Sisak dobiva Javno putničko pristanište!
« Odgovori #39 : Rujan 25, 2009, 06:30:45 poslijepodne »
Sisak dobiva Javno putničko pristanište!
24.09.2009. :: 17:12
U samom centru Siska vršena su istraživanja na Kupi oko izgradnje marine. No riječ je o javnom putničkom pristaništu, čija dokumentacija je još u izradi.

Potaknuti potražnjom stranih partnera i najavama turističkih agencija o dolascima kruzera, odlučili smo da svaki lučki grad ima svoje javno putničko pristanište, a počinjemo u Sisku - kazao je Janko Brnardić,  ravnatelj Uprave za unutarnju plovidbu, dodajući kako će dokumentacija biti završena do kraja ove godine, kako bi se početkom iduće krenulo sa radovima.

Osim tog projekta Brnardić je najavio još jedan projekt.Radi se o Nacionalnom centru unutarnje plovidbe koji se gradi u Sisku u dvorištu Lučke kapetanije, riječnom informacijskom servisu - mogućnost plovidbe i kontrole plovidbe elektronskim pute, a Sisak bi bio centar za sakupljanje podataka i koordinaciju s ostalim zemljama EU.

(imp)
http://www.radiosisak.hr/index.php?page=article&article_id=1275

Ekskurzije sisačkih političara po Željezari Sisak
22. 09. 2009. by dpreradus
U dva dana sisački CMC, vlasnika nekadašnje Željezare Sisak posjetili su i HDZ-ovci i SDP-ovci kako bi se slikali pored tuđeg uspjeha – nove čeličane, koja je praktički trenutačno najveće ulaganje u roizvodnji u Hrvatskoj.Naime, CMC je unatoč krizi odlučio nastaviti ulaganje u pogone u Sisku s ciljem usedmostručavanja proizvodnje. Ulaganja su do sada u pogone Željezari negdje na razini od 200 milijuna dolara i jamče ostanak ove američke tvrtke u Sisku unatoč tome što ih Grad Sisak odbija osloboditi plaćanja komunalne naknade, a HEP za povećanje korištenja snage iz njihove mreže te za energetsku suglasnost traži oko 19 milijuna kuna. Za tih 19 milijuna kuna HEP, monopolist u opskrbi električnom energijom, inzistira da budu uplaćeni jednokratno.

No, te prepreke, koje bi političari da žele razvoj gospodarstva mogli riješiti, ne priječe iste te iste političare da se ponosno prošetaju pogonima CMC-a. Prvo su tamo u ponedjeljak bili saborska zastupnica i zamjenica predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru prof. Ivanka Roksandić i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije i dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Siska Željko Krapljan čime su pretekli SDP-ovu županicu Marinu Lovrić Merzel koja je u posjet CMC-u stigla u utorak, 22. rujna.

Njih je primio predsjednik Uprave te kompanije Paško Vela te ih informirao o tijeku kapitalne investicije modernizacije i proširenja pogona Čeličane u koju CMC iz Dallasa investira 54 milijuna dolara.

Vela je informirao da se, unatoč teškim ekonomskim okolnostima, modernizacija i proširenje čeličane odvija prema planu i da je u tijeku montaža nove, 60 tonske elektrolučne peći i novog metalurškog lonca peći, čime će se godišnji kapacitet čeličane povećati sa sadašnjih 70.000 tona godišnje na konačnih 450.000 tona godišnje. Nova čeličana, srce svake željezare, trebala bi biti dovršena i puštena u redovnu proizvodnju do kraja ove godine, napomenuo je Paško Vela.

Ujedno je Vela HDZ-ovcima ukazao na potrebu uspostave partnerstva s lokalnim gradskim vlastima u Sisku oko plaćanja kamata na prijašnju komunalnu naknadu, prije nego što je CMC kupio Valjaonicu cijevi Sisak, te ukazao na potrebu dogovora o načinu plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja obnove pogona čeličane kao najveće proizvodne investicije u Hrvatskoj.  Unatoč smanjenim narudžbama i nižim cijenama njihovih proizvoda na svjetskom tržištu, CMC Sisak, kako je naveo Vela, ispunjava sve obaveze iz kupoprodajnog ugovora prema državi i prema radnicima, plaće zaposlenicima su redovne, isplaćen im je i ovogodišnji regres u iznosu od 1.500 kuna po osobi.
http://www.sisak.info/?p=10017690

shaka zulu

 • Gost
Zlatnja dunja večeras u Kutini
« Odgovori #40 : Rujan 25, 2009, 06:34:17 poslijepodne »
Zlatnja dunja večeras u Kutini
25. 09. 2009. by dpreradus
“Zlatna dunja”, županijski kulinarski događaj godine, održava se u petak u 20 sati u Hotelu Kutina. Vrhunski kuhari iz cijele Hrvatske natjecat će se u spravljanju hladnih predjela na bazi ribe, toplog glavnog jela na bazi puretine te deserta na bazi dunje i oraha. Pored gastronomskih užitaka poznatih kuhara, program uključuje i modnu reviju te izložbene stolove moslavačkih vinara. Ovo natjecanje dio je gradskog programa “Dunja – okusni i mirisni identitet Kutine”.

(večernji list)
http://www.sisak.info/?p=10017781


ZLATNA DUNJA - nacionalno kulinarsko natjecanje   
     
Početni datum/vrijeme:  25. rujan 2009 20:00   
Završni datum/vrijeme:  25. rujan 2009 23:30 
Pona  Neponavljajući događaj 

Opis:  U Hotelu Kutina održava se nacionalno kulinarsko natjecanje Hrvatskog kuharskog saveza u organizaciji Županijske udruge kuhara i suorganizaciji Hotela Kutine i Turističke zajednice grada Kutine.

Na programu su nastupi tamburaških sastava Zora i Šegrti, a pored toga bit će niz prezentacija i drugih zanimljivih događanja.

Više informacija na telefon 044/ 692 400 ili e-mail recepcija@hotel-kutina.hr
 

Povratak       
Izvezi događaj kao desktop događaj 
 
Kreirao  TZG  na  14.9.2009 
http://www.kutina.hr/Kalendardogadjanja/tabid/71/ModuleID/873/ItemID/224/mctl/EventDetails/Default.aspx

U subotu Dani Europske baštine u Krapju
25. 09. 2009. by dpreradus
U subotu, 26. rujna 2009. godine obilježavanju se Dani europske baštine u Hrvatskoj u Krapju, selu graditeljske baštine. Organizatori manifestacije su Općina Jasenovac i Javna ustanova Parka prirode Lonjsko polje.U Krapju je kao rijetko gdje očuvana tradicijska arhitektura, specifična za srednju Posavinu. Zbog toga je 1995. godine Krapje proglašeno Selom graditeljske baštine i vodi se europskim spomenikom kulturne baštine A-kategorije.

PROGRAM:

10:00 – seminar na temu «Destinacijski management u funkciji razvoja kulturnog turizma» u prijamnoj sali JU Parka prirode Lonjsko polje (Krapje br. 16)

11:00 – otvaranje manifestacije uz kulturno- umjetnički program:
(Vatrogasni dom Krapje)
- nastupi dječjih KUD-ova:
KUD “Košutarica”, Košutarica
KUD „Lipa“ Lipovljani
KUD „Šubić“ Novska
OŠ Jasenovac PŠ Puska
- otvaranje izložbe „Radosna je pjesma naša” Muzej Moslavine

12:00 – svečana dodjela certifikata polaznicima tečaja za lokalne vodiče PP Lonjsko polje (prijamna sala JUPP Lonjsko polje)
http://www.sisak.info/?p=10017825


“Radosna je pjesma naša“ u Krapju
25.9.2009 - Kultura
 
--------------------------------------------------------------------------------

Izložba govori o glazbenoj ostavštini moslavačko-posavskog kraja. Sastoji se od dva dijela: prvi dio bio je posvećen  tradicijskim instrumentima, njihovoj izradi, primjeni, nestanku iz svakodnevnog života kao i o njihovoj ponovnoj obnovi i primjeni u novim urbanim sredinama.
Drugi dio govori o urbanoj glazbenoj kulturi, sve tamo od pedesetih godina dvadesetog stoljeća, kada se osnivaju brojni vokalno-instrumentalni sastavi, pa sve do devedesetih godina, odnosno dvije tisućite, kada nestaju sa glazbene scene.
Izložbu prati na 94. stranice bogato ilustrirani katalog, s preko 200 crno-bijelih i color fotografija.
 
http://www.kutina.hr/Naslovnica/Onlinevijesti/tabid/139/ArticleId/8050/oamid/519/Default.aspx

shaka zulu

 • Gost
Korejski novinari posjetili Požešku kotlinu
« Odgovori #41 : Rujan 25, 2009, 10:19:46 poslijepodne »
Korejski novinari posjetili Požešku kotlinu      
Petak, 25 Rujan 2009 13:31 
U sklopu studijskog putovanja Hrvatskom, Požešku kotlinu posjetila je grupa Južnokorejskih novinara koji pripremaju posebnu televizijsku reportažu za tamošnju nacionalnu televiziju.

Četiri gosta iz Koreje obišli su Park prirode Papuk, posjetili čuvene kutjevačke podrume te se tijekom današnjeg prijepodneva upoznali sa kulturno-povijesnom baštinom same Požege.

S njima u pratnji bio je Nikica Dorešić koji već sedam godina živi u Koreji, radeći na zbližavanju Hrvatske sa tom dalekoistočnom zemljom. „Riječ je o EBS televiziji iz glavnog korejskog grada Seula, najvećoj tamošnjoj televiziji edukativno-kulturnog karaktera koju prati preko 15 milijuna stalnih gledatelja. Tijekom 15 dana boravka u Hrvatskoj oni će napraviti četiri TV epizode o našoj zemlji.

Osim kulturno-povijesnih znamenitosti, oni će približiti i razne običaje, zanimljive ljude i druge sadržaje jer Korejci za razliku od japanskih turista su vrlo emotivni i traže nešto više. Pogotovo susrete sa ljudima, upoznavanje običaja i tu će se hrvatski turistički radnici morati pobrinuti za malo drugačiju ponudu. Za razliku od naših susjednih zemalja, Hrvatska je za njih još uvijek nepoznanica“, izjavio je Nikica Dorešić, dok je njihov požeški domaćin, predsjednik TZ Grada Požege Bruno Horvat iskazao zadovoljstvo ovim prvim posjetom korejskih novinara.

„Na jednom malom prostoru naši gosti su imali prilike doživjeti različite oblike turizma koje će kroz nekoliko emisija nastojati približiti svojim gledateljima. U konačnici i nama se pruža prilika izaći na ovo nama zanimljivo tržište a ostvarili smo i određene kontakte jer smo uz turističke približili i dio gospodarskih potencijala, posebice proizvodnju zdrave hrane i sve druge vrednote što se mogu doživjeti u Zlatnoj dolini“, izjavio je Bruno Horvat.
http://www.mojapozega.com/gradske-vijesti/korejski-novinari-posjetili-pozesku-kotlinu.html

Offline fitt

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 193
 • Karma: +3/-0
 • Spol: Muški
Odg: Prebrani elektronski listi
« Odgovori #42 : Rujan 26, 2009, 10:57:45 prijepodne »
Index.hr - obožavam ovu stranicu. Dva savršena teksta sa kojima se upotpunosti slažem i krasno rečeno. Pogodi te u glavu. Prvi je o Sanaderu i njegovom "Piškit ću, kakit ću" - izdvojeno:

DAJMO Ivi Sanaderu da konačno nešto radi. Da bude predsjednik Europe i Balkana, Gornje, Donje i Srednje Amerike, Grenlanda i sazviježđa Mali medvjed. Ili barem predsjednik Cosa Nostre. Neka nosi krunu, plašt, žezlo ili kofere s lovom, neka se vozika u BMW-u ili Batmobilu, neka plovi na jahti ili na oblacima, sasvim svejedno. Samo neka nas više pusti na miru.

U svakom slučaju, Sanader već opasno ide na živce. Kao osip koji se stalno vraća. Kao korov koji stalno buja. Kad god pomislite da ste ga se riješili, on vas zaskoči tamo gdje ga niste očekivali: još jači, još iritantniji, još otporniji.

Dajmo mu da se pokazuje, da ga svi vide, da se ne mora više šuljati iza kamera i mahati nam preko tuđeg ramena (ili preko Čuljakice u Dnevniku).  Dajmo mu da se pravi važan, ali ne i da bude važan. Neka radi bilo što, samo neka to ne radi nama.


Cijeli tekst: http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-je-stvarno-previse-nadjite-sanaderu-konacno-neki-posao/452107.aspx

Drugi je o Štuliću i njegovom odnosu prema nama:

Štulić je s vremenom postao iritantna medijska ličnost u rangu Thompsona, Severine, Gotovčevih, Nives Celzijus ili Radeljaka

Dakle, ili sviraj il` ne seri

Ne povlačite se po novinama natežući se oko bivše grupe skoro punih dvadeset godina jer ako zaista držite da su neke stvari i osobe odavno iza vas - ne pričate o njima. Pravnim se putem pobrinete da novac od autorskih prava završava u vašem džepu i pustite nostalgičare i članove bivše grupe da za vama rone suze, prave tribute i kupuju svako šugavo reizdanje onoga što ste radili kada ste bili faca.


Cijeli tekst: http://www.index.hr/xmag/clanak/stulicu-povuci-se/452230.aspx

Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

shaka zulu

 • Gost
Kazne i do sto minimalaca
« Odgovori #43 : Rujan 26, 2009, 08:36:33 poslijepodne »
Kazne i do sto minimalaca
Novčanom kaznom u iznosu od desetostrukog do stostrukog iznosa minimalne zarade kazniće se pravno lice i preduzetnik, ako koristi katastarsku parcelu u privatnoj svojini za privremeno ili povremeno parkiralište, bez odobrenja nadležnog organa Odlukom o javnim parkiralištima na teritoriji Glavnog grada uređuju se uslovi i način organizovanja poslova u obavljanju komunalne djelatnosti upravljanja, održavanja, pružanja usluga i korišćenja javnih parkirališta i uređuje način naplate naknade za korišćenje javnih parkiralištra na teritoriji Glavnog grada. „Parking servis“ je dužan da poslove, iz člana 1 ove odluke, obavlja na način kojim se obezbjeđuje trajnost odnosno kontinuitet u obavljanju djelatnosti, potreban nivo u zadovoljavanju potreba korisnika, odgovarajući kvalitet usluga, sigurnost korisnika u pogledu dobijanja usluga, i pouzdanost u pružanju istih. Visina naknade za ustupljeno zemljište i druga prava i obaveze između "Parking servisa" i vlasnika prostora utvrđuju se ugovorom, u skladu sa odlukom Odbora direktora "Parking servisa". Za korišćenje parkirališta, iz stava 2 ovog člana, korisnici plaćaju naknadu saglasno cjenovniku iz člana 22 ove odluke.

Novčane kazne za nepoštovanje ove odluke idu od jednostukog do stostrukog iznosa minimalne zarade u Crnoj Gori. Tako će se u iznosu od desetostrukog do stostrukog iznosa minimalne zarade u Crnoj Gori kazniti za prekršaj privredno društvo, ako na propisan način ne održava i ne obilježava opšta i posebna parkirališta (član12) , na posebnom parkiralištu ne odredi parking mjesta za vozila lica sa invaliditetom (član 18 stav 1) . Za prekršaje iz stava 1 ovog člana kazniće se odgovorno lice u privrednom društvu novčanom kaznom u iznosu od jednostrukog do desetostrukog iznosa minimalne zarade u Crnoj Gori. Novčanom kaznom u iznosu od desetostrukog do stostrukog iznosa minimalne zarade u Crnoj Gori, kazniće se za prekršaj pravno lice i preduzetnik, ako koristi katastarsku parcelu u privatnoj svojini za privremeno ili povremeno parkiralište, bez izdatog odobrenja nadležnog organa za poslove saobraćaja (član 10), gradi ili postavlja privremene garaže na katastarskoj parceli u privatnoj svojini, bez odobrenja nadležnog organa (član 14 stav 3), koristi javna parkirališta suprotno odredbi člana 21, koriste opšta parkirališta suprotno odredbi člana 22....Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice novčanom kaznom u iznosu od jednostrukog do desetostrukog iznosa minimalne zarade u Crnoj Gori. Centralna javna rasprava povodom Nacrta odluke održaće se u KIC-u „Budo Tomović“, dana 2. oktobra, u 10 časova.
http://www.podgorica.cg.yu/Stampa/vIJESTI1.htm

Zakonom zabraniti plastične vrećice!         
Autor Admin     Srijeda, 23 Rujan 2009
 
 
PRIJATELJI ŽIVOTINJA PREDAJU POTPISE GRAĐANA MINISTARSTVU ZAŠTITE OKOLIŠA
Peticiju za zabranu plastičnih vrećica pokrenula je udruga Prijatelji životinja, uz potporu udruga Centar za kompost, Eko Kvarner, Eko inicijativa, PCAP International, Plavi svijet, Potrošač, Zelena akcija, Zeleni Dalmacije, Zelena Istra, Zeleni Osijek i drugih. Do sada je svoj potpis protiv plastičnih vrećica dalo više od 27.000 građana Hrvatske.
Predstavnici udruge Prijatelji životinja u četvrtak, 24. rujna, u 10.30 sati predat će prikupljene potpise ravnateljici Uprave za atmosferu i gospodarenje otpadom pri Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Jasenki Nekić u prostorijama Ministarstva. Tom prigodom iznijet će svoje prijedloge za smanjenje problema plastičnih vrećica očekujući od Ministarstva konkretne mjere.Godišnje se u svijetu potroši preko 500 milijardi plastičnih vrećica, a velik dio njih na kraju završi u prirodi. Stotine tisuća životinja umre jer se zapetljaju u plastične vrećice ili ih zamijene za hranu. Plastične vrećice desetljećima se raspadaju na manje dijelove te se kao plastična prašina još stotinama godina zadržavaju u okolišu.

Hrvatska ima golemu potrošnju plastičnih vrećica koje se i nemilice besplatno dijele gotovo u svakom dućanu. Potrebna su hitna i konkretna zakonska rješenja kako bi se alarmantna situacija po pitanju potrošnje plastičnih vrećica popravila. 

Recikliranje plastičnih vrećica neekonomično je i teško provedivo. Samo oko 1% vrećica završi na recikliranju. Čak niti znatno povećanje recikliranja plastičnih vrećica ne rješava problem njihove neumjerene proizvodnje zbog koje se troše golemi resursi i otrovne kemikalije.Zabranu distribucije besplatnih plastičnih vrećica već su donijele neke zemlje: Kina, Izrael, Kanada i Južna Afrika te gradovi San Francisco i Los Angeles. Irska je uvela porez na plastične vrećice, što je za posljedicu imalo smanjenje njihove uporabe za čak 90%.

Zabrana plastičnih vrećica imala bi i veliku edukativnu vrijednost jer uči da ne moramo koristiti sve što se može proizvesti, ali i potiče na daljnje korake prema očuvanju planeta. 

Dok se čeka da Ministarstvo donese zakonsko rješenje udruga Prijatelji životinja apelira na trgovačke lance da ukinu besplatne plastične vrećice, ostavljajući kupcima na izbor da ponesu svoje vrećice ili torbe kada krenu u kupnju, ili da vrećicu kupe. 

Prijatelji životinja mole građane da i sami pridonesu očuvanju okoliša i zaštiti životinja korištenjem platnenih torbi, mrežastih i platnenih vrećica, košara i sličnih višekratno uporabljivih predmeta.
 
The Impact of Plastic Bags - from 'Message in the Waves'

http://www.kastela.org/content/view/9485/2/

TZ. Grada Delnica
Udruga Plodovi gorja
OŠ. Krsto Frankopan
Brod na kupi

ORGANIZIRAJU

Dan jabuka

03.10.2009.http://www.delnice.hr/

Aktivnosti u sklopu projekta: ''Vrbovec - grad bez rada na crno''
čet, 10.9.2009. Đuro Leščić

 
U utorak , 8. rujna 2009. održana je 3. sjednica Povjerenstva koje je imenovano od strane Grada Vrbovca i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske radi provedbe obveza iz potpisanog Sporazuma o aktivnostima na provedbi projekta „Vrbovec – grad bez rada na crno“. Priopćenje sa sjednice možete preuzeti s naših stranica: priopćenje sa sjednice
http://vrbovec.hr/u/razno/Stop_radu_na_crno_priopcenje.doc

U sklopu provedbe projekta ''Vrbovec – grad bez rada na crno'' postavljeni su sandučići na zgradi Grada Vrbovca i zgradi FINA-a u koje mogu građani ubaciti prijave svih oblika rada na crno.

Više o projektu možete saznati na našim stranicama: Vrbovec - grad bez rada na crno http://www.vrbovec.hr/podstranica.aspx?id=82

http://www.vrbovec.hr/clanak.aspx?id=621


shaka zulu

 • Gost
Dobre noge, za dobro vino
« Odgovori #44 : Rujan 26, 2009, 08:39:26 poslijepodne »
VOJSKA SE VRAĆA U OTOČAC 
 OTOČAC – Vojni objekti na području grada Otočca već duže vrijeme prazni su i neiskorišteni. Nedavnim posjetom generala Lucića Otočcu dogovorene su daljnje aktivnosti vezane za vojsku. Osim Otočca veliku pomoć stanovnici Like imat će od vojske u izgradnji komunalne infrastrukture i stanogradnje. Na Udbini vojska će graditi vodovod pri čemu će puno posla biti vezano za aerodrom ali i za sam razvoj Općine Udbine na oživljavanju prostora, izgradnje infrastrukture čime će se povećati zaposlenost i sigurniji život. Vojska će na Udbini graditi vodovod koji će u prvoj fazi biti dug 5 km.
Gradonačelnik Otočca Mario Barković kazao je da se vojska vraća u Otočac te da je stanovništvo Otočca sa radošću primilo tu vijest.
„ točno je da se vojska vraća u Otočac. U početku u vojarni će biti smješteno 150 do 200 vojnika i časnika što će zasigurno pozitivno utjecati i na aktivniji život grada. Radujemo se toj činjenici jer su otočani od pamtivijeka bili u suživotu sa vojskom“ – kazao je Barković.
Povratkom vojske u Otočac povećat će se i poslovne aktivnosti kod obrtnika i poduzetnika ali i poslovi vezani za izgradnju stanova i pratećih objekata.


Dražen Prša
 
http://otocac.hr/dev/index.php?option=com_content&task=view&id=146&Itemid=1

---

Dobre noge, za dobro vino
prije 3 dana
Ni u najmanjim mjestima više nema drvenih bačava koje napunjene morem bubre uz rub rive jer u konobama čekaju nove od inoksa, ne bi nam trebalo bit neobično ako netko mlađi ne zna što znači riječ jematva, a proces dobivanja vina iz grožđa skoro pa da je misterija... Kako u današnje vrijeme jematvu dovesti na naslovnice? Začiniti je sa seksipilom i mašćenje prepustiti lijepim djevojkama.Ivana Radić - najljepše noge trogirske jematve, mašći po kućama :P

Trogirani su tako otvorili Dane jematve i uz pjesmu, vino i slane inćune izabrali najljepše noge koje su zagazile u maštil i započele dugu preobrazbu grožđa u vino. Pravi način da se zaboravu otme dio naše povijesti. Valjda neće neko shvatit da je i za dobro vino bitan izgled žene :)

Za još par nogu zavirite u naš Škafetin za slike bez albuma.

foto: Željko Šunjić
http://split.com.hr/hr/news-detail/20090923-gradskeaktualnosti-dobre-noge-za-dobro-vino