Svakidašnje teme > Čušpajz

Prebrani elektronski listi

<< < (4/152) > >>

shaka zulu:
Petak, 18.09.2009 12:13  Autor: Marin Fran   
 
Radi u mirovini
HDZ-ov zastupnik Bagarić ima plaću od 25 tisuća i mirovinu od 3200 kn   

Ivan Bagarić je HDZ-ov zastupnik u Hrvatskom saboru, izabran na listi za dijasporu. Tako prima plaću saborskog zastupnika od oko 25 tisuća kuna. Samo prošle godine iz državnog proračuna za njegovu je bruto plaću izdvojeno oko 426 tisuća kuna. Uz to u isto vrijeme i to već drugi mandat prima i mirovinu od 3 200 kuna. Mirovinu je ostvario po članku 6a kao prijevremeno umirovljena djelatna vojna osoba.

Evidentno je da USKOK i HZMO imaju jako puno posla! - On ima pravo biti u mirovini i raditi, ali nema pravo ostvarivati primanja iz dvije osnove, smatra odvjetnik Veljko Miljević. Pojašnjava kako bi bilo logično da onaj tko je otišao u mirovinu po povoljnim uvjetima, odnosno po članku 6a, u slučaju ponovnog zaposlenja prima samo plaću, ali ne i mirovinu. Za vrijeme saborskog mandata mirovina bi trebala biti zamrznuta i ponovno biti aktivirana tek istekom zastupničkog mandata.

Sam Ivan Bagarić je demantirao u BH medijima da prima hrvatsku mirovinu!? Tvrdi da njegov slučaj i slučaj Nike Lozančića, koji će morati vratiti nezakonito primljene mirovine u iznosu od 800 tisuća kuna, “nemaju nikakve veze“. Kada je suočen s činjenicom iz HZMO-a da njegova mirovina iznosi 3200 kuna te kad su novinari inzistirali na pitanju zbog čega je nije zaledio kada je izabran u Hrvatski sabor, Bagarić je ustvrdio da je “nije dužan zalediti“. Nakon iščuđavanja zašto bi je uopće trebao zalediti, poslije je pojasnio da je umirovljen na temelju obrasca 6A te da “ima pravo i raditi i biti umirovljenik“.

Bagarić je pojasnio da nije imao mogućnost napredovanja više od čina brigadira te da se odlučio na umirovljenje. Umirovljenje prema obrascu 6A, kako ga kolokvijalno nazivaju njegovi konzumenti, odnosi se samo na vojne i obavještajne djelatnike u RH. Iz HZMO-a kažu da bivše djelatne vojne osobe koje su iskoristile tu privilegiranu mogućnost i otišle u mirovinu prema članku 6a, imaju pravo i na mirovinu i na plaću ako su zaposlene, pa tako i saborski zastupnik Ivan Bagarić koji je tu mogućnost iskoristio u studenom 2003.
http://www.petrinjskiradio.hr/content/view/6756/106/

plemenitashica:

--- Citat: kuntakinte - Rujan 18, 2009, 11:02:18 poslijepodne ---HDZ-ov zastupnik Bagarić ima plaću od 25 tisuća i mirovinu od 3200 kn   

....... Iz HZMO-a kažu da bivše djelatne vojne osobe koje su iskoristile tu privilegiranu mogućnost i otišle u mirovinu prema članku 6a, imaju pravo i na mirovinu i na plaću ako su zaposlene, pa tako i saborski zastupnik Ivan Bagarić koji je tu mogućnost iskoristio u studenom 2003.
--- Kraj citata ---

Sve je jasno. Ima čovjek pravo. Odavno smo konstatirali da mnogi nemaju morala.
A koji je članak 6 A - pojma nemam. Vjerujem zakonu koji se mora (može) poštivati.

shaka zulu:
Komentari JL
-
Nije svaki lopov HDZovac 
Ali je svaki HDZovac lopov!
-
Kada sam jednom napisao da su nam saborski zastupnici uglanom bivsi robijasi, dakle kriminalci i prijestupnici onda su me pojedini "posteni" HDZ-ajci skoro pojeli. Ako ovako krade u Hrvatskoj Bosanec sto li tek rade "izvorni" Hrvati Zvjeli nasi vitezovi koji su ih doveli na vlast!
-
http://www.naslovnica.info/hrvatska/693461/potpredsjednik_hdza_bih_bespravno_imao_hrvatsku_mirovinu

De ima popis robijašov z Gologa otoka i de se more videti jesu politički il ekonomski prestupniki?

shaka zulu:
BISER DANA - Milan Bandić
 
Business.hr
 19.09.2009 10:23
 
"Zagreb je dosadan jer su ljudi umorni od dnevnog kapitalizma i dođu umorni s posla."
Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba
---
A kaj bi tek rekli za Veliku Provinciju,kak mađarica nam je;
red dnevnoga kapitalizma,red lokal politizma pa red poskupljenja pa red biserov Bika Koji Spava (il Ne Spava)...

BTJ ovih dana!!!
Na su sreču dolazi nam zimski san pak si bumo malo počinuli...ybg.

shaka zulu:
Hrvat na klupi reprezentacije Srbije
Borna Rupnik
subota, 19.09.2009. 10:31
RukometRukometna reprezentacija Srbije dobila je novog izbornika. Za nadolazeće Europsko prvenstvo tamošnju će izabranu vrstu pripremati hrvatski stručnjak Sead Hasanefendić...
http://www.sportnet.hr/vijesti/383574/rukomet/hrvat-na-klupi-reprezentacije-srbije

Pri nami bi se reklo;Domači čovek z Gradič...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju