Svakidašnje teme > Čušpajz

Prebrani elektronski listi

<< < (3/152) > >>

shaka zulu:
‘Otkaz onome koji kaže bilo što o HEP-u’
Brojne afere koje su u posljednje vrijeme isplivale u javnost nagnale su upravu HEP-a da akcijom zastrašivanja pokuša kontrolirati radnike
http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,13,,176204.jl

shaka zulu:
Tajnoviti uspon jednog bezveznog činovnika
Vidošević i njegovi posjeduju milijarde i to ne može biti objašnjeno s onih pet milijuna koliko smo izračunali da je službeno zaradio. Takvim pojavama u svijetu se bavi FBI
http://www.jutarnji.hr/komentari/kolumne/clanak/art-2009,9,12,,175969.jl

shaka zulu:
Kineskinja živjela s metkom u glavi 42 godine

Kineskinja koja je patila od teških glavobolja otkrila je uzrok svojih boli. U njezinoj se glavi nalazio metak zalutao prije 42 godine.
---
Huo Guoying žalila se na glavobolje dvije trećine svoga života. I ranije se tužila na snažnu bol, no početkom ove godine patnje su postale nesnosne i njezina je obitelj ustrajala u zahtjevu da potraži pomoć. Liječnici su napokon 65-godišnju Kineskinju uputili na rendgen. Snimka je pokazala 3,3 cm dugačak metak koji se nalazio s bočne strane lice, odmah pokraj uha. Zbunjena žena nije imala pojma ni kada je ranjena, ni kako se streljivo ondje našlo.

Pretpostavlja da je do ozljede došlo tijekom kineske kulturne revolucije 1967. godine, kada su revolucionari za vrijeme demonstracija pucali iz pištolja, a ona se našla u blizini. Rana na licu je zacijelila, a ona nikada nije posumnjala da je riječ o bilo čemu drugome osim površinske ozljede.

Huo Guoying je operirana, metak je odstranjen i sada se na radost obitelji oporavlja u svome domu u Chongqingu. Tablete protiv bolova postale su prošlost, kao i kineska revolucija koja je rezultirala desetljećem političkih nemira, kaosa i ubojstava u čitavoj Kini.


Izvor: Jutarnji.hr

shaka zulu:
Urinirajte pod tušem!

Iako su vas još od malena učili da je pražnjenje mjehura za vrijeme tuširanja gadna i prostačka navika, ekolozi danas apeliraju da počnete s prakticiranjem iste i tako štedite vodu i čuvate planet.
---
Nova reklama brazilske udruge za očuvanje prirode potiče ljude da uriniraju pod tušem ne bi li tako štedjeli vodu i sačuvali prašume.

Animirana TV reklama udruge SOS Mata Atlantica prikazuje niz različitih likova, preko Normana Batesa iz Psiha i vanzemaljca do King Konga kako mokre pod tušem.

Glasnogovornica ove organizacije Adriana Kfouri kaže da je riječ o reklami koja ''na šaljiv način želi upozoriti na ozbiljan problem.''

U video klipu se ističe da se svakim ispiranjem WC školjke nakon nužde troši 12 litara vode, što bi značilo da ako smanjite broj olakšavanja u zahodsku školjku za samo jedan na dan, godišnje će te uštedjeti čak 4380 litara vode.

Reklamu pogledajte ovdje.
SOS Mata Atlântica | Xixi no Banho #2

Izvor: netPortal

shaka zulu:
U Sisku groblje uređuju zatvorenici
(16.09.2009.)
 
 Danas se potpisuje Ugovor o pružanju usluga obavljanja pomoćnih radova između Okružnog zatvora Sisak, Gradskih groblja Viktorovac d.o.o. i Grada Siska. Ovim će se Ugovorom, prvim takvim na području Sisačko-moslavačke županije, na Gradskim grobljima Viktorovac zaposliti zatvorenici sisačkog zatvora, koji će obavljati radove na uređenju groblja uoči blagdana Svih Svetih.Potpisivanju će prisustvovati gradonačelnik Dinko Pintarić, njegov zamjenik Drago Martinac, upraviteljica Okružnog zatvora Sisak Renata Šoher i direktorica Gradskih groblja Viktorovac d.o.o. Ksenija Vrebac.

(Izvor: www.sisak.info, Foto: www.destinacije.com)
http://www.rtl-radio.hr/default/news.php?kat_id=33&news_id=4039#4039

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju