Autor Tema: Gospodarske zone u Velikoj Gorici  (Posjeta: 58442 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5154
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #15 : Rujan 12, 2010, 10:57:24 poslijepodne »
Svaka im čast... još da tu nema skrivenih stavki koje će im se kroz neko vrijeme obiti o glavu...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

amarkulin

 • Gost
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #16 : Rujan 13, 2010, 08:09:54 prijepodne »
Definicija poduzetništva je: rizik. Naravno da nešto moraš dati, da bi nešto dobio - i da jamstava nema. Oni su žrtvovali poljoprivredu, da bi dobili 100 puta profitabilniju djelatnost. A tko se od njih želi baviti propalom poljoprivredom - nek se iz Vojvodine preseli u Hrvatsku.  ;)

Offline Nino_vg

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 159
 • Karma: +1/-0
 • Spol: Muški
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #17 : Rujan 13, 2010, 09:06:47 prijepodne »
A koje su to skrivene stavke, kaj baš svuda mora biti neka urota!?
Nije Inđija u Hrvatskoj!
riječi su isto kao i gomila ljudi, nije nužno znati za sve, izaberi za sebe samo one prave.. j,b.štulić

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5154
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #18 : Rujan 13, 2010, 11:06:43 prijepodne »
Pa skrivene stavke su u prvom redu - vlasništvo, kao i sva prava proizašla iz toga. Znači, ti danas šljakaš nekaj visokoprofitabilno (što već sutra ujutro ne mora biti, pa ostaneš gol i bez strateškog resursa!, a time i mogućnosti da napraviš i započneš nešto deseto), u zamjenu si dao zemljište (koje je trajna vrijednost i strateški resurs), i to bez garancije da će se na toj zemlji išta raditi, no moć upravljanja njome više nemaš! - to su najbolje u tom stilu iskusili Crnogorci, a sada i Srbija (sve zemlje za ugledati se u njih, zar ne?)...  ::)

Znači, nije riječ o nikakvoj uroti - riječ je o zdravorazumskom sagledavanju stvari dalje od svojeg nosa. BTW, ukoliko ti imaš nekaj "visokoprofitabilno", pitaš se zakaj se onaj - kojem je draže tvoje "bezvrijedno i neprofitabilno" zemljište - ne bavi isto tim "visokoprofitabilnim" stvarima? Zato jer si može dozvoliti kvalitetan izbor (kojeg se mi unaprijed odričemo) i baviti se stvarnim vrijednostima, ne nekim biznisom koji danas šljaka, a već iduću sezonu će te poklopiti Kinezi i još otvorenije tržište i roba iz zapadne Europe! A potpis na kupoprodajnom ugovoru će i tada, i još dugo nakon toga, imati valjanost...

Poljoprivreda bi baš mogla biti najvažnija i najsigurnija karta budućeg života i razvoja Hrvatske - ja osobno zamišljam Hrvatsku kao zemlju ekološke poljoprivrede, informatičkih stručnjaka i kvalitetnog turizma - zemlja bi bila visokorazvijena, održala bi svoje ekološke standarde i čistoću prirode, te zadržala strateški resurs (zemlju), na kojoj bi se proizvodilo sve ono što će biti sve važnije i važnije u nadolazećim vremenima - hrana, i to ona čista, ekološka (koja ima visoku cijenu za prodaju, a najvažnije je što osigurava vlastitom narodu sigurnost - bez svega se može, ali bez hrane - NE!), uz zadržavanje svih temeljnih resursa (zemlje, pitke vode, mora) u svojem vlasništvu.

I sa razvijena ta tri faktora, Hrvatska bi mogla živjeti bolje od bilo koga, jer za sve ima realne predispozicije. Hrliti za brzom zaradom nauštrb odricanja od stvarno vrijednih resursa i mogućnosti je politička naiva i gospodarska nesposobnost. Pretpostaviti trenutni interes dugoročnim mogućnostima kvalitetnog razvoja, sa odricanjem od resursa koji to omogućuju, odraz je političke nezrelosti (niti jedan pametna zemlja to ne radi, pa tako i tu Srbiju ne uzimam kao primjer bilo čega pametnog ili normalnog, a potvrdu toga imam i u čestim razgovorima sa Srbima iz Srbije koji se sami žale na takovu praksu kod njih).

Znam da Inđija nije u Hrvatskoj, ali to i nema veze - ovdje je navedena kao primjer "dobrog posla i pametnog, brzog, kvalitetnog ulaganja", kao primjer koji bi, očito, trebao biti i primjer za nas.
« Zadnja izmjena: Rujan 13, 2010, 11:10:27 prijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

shaka zulu

 • Gost
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #19 : Rujan 14, 2010, 09:16:06 poslijepodne »
Voćari, stiže Distributivni
13.09.2010. Aktualno
 
Još malo pa kreće! Dugoočekivani distributivni centar s prvim radovima počinje do kraja mjeseca. U završnoj je fazi javni natječaj, a ovih će dana biti odabran i najpovoljniji ponuđač, kaže ravnatelj Centra, Hrvoje Bunjevac. Sukladno vremenskim uvjetima do kraja godine bi mogli biti gotovi zemljani, betonski pa i motažni radovi.

Skladište za 2500 tona voća
Centar će se prostirati na površini 1800 kvadrata na području radne zone Rakitovec, a bit će dovoljan za skladištenje oko 2500 tona voća, među kojima najviše jabuka. –Očekujemo da ćemo sljedeće godine imati i veću ponudu voća nego do sada- kaže Bunjevac. Tako se očekuje do čak tri tisuće tona jabuka, te još 500 tona koštunićavog voća- bresaka, šljiva ili nektarina. Od iduće godine, dodaje, kreće i trešnja.   

Kreće i hladnjača
Distributivni bi trebao biti gotov do svibnja 2011., za sezonu jagoda i bresaka, nakon čega kreće izgradnja hladnjače. Hladnjača će zauzimati dvije tisuće kvadrata, a omogućit će još bolji plasman domćeg voća na tržište.
http://www.rvg.hr/index.php?id=3490

Do bu onda vlasnik toga i kak se to bu financeralo i otplačivalo?
Il je to gešenk?

shaka zulu

 • Gost
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #20 : Rujan 17, 2010, 12:33:18 prijepodne »
Aktualni sat;
Goran Beus Richembergh (HNS);
-Spojna cesta za gospodarsku zonu
Vukovinsko
polje trebala je biti gotova u travnju.
Zašto radovi nisu počeli, koliko će
koštati i što će se raditi- zanimalo je
Beusa.
-Prepreka izgradnji, rekao je
zamjenik Kos, bili su imovinsko-pravni
odnosi, no, radovi bi trebali početi za
šest mjeseci.
http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter_286.pdf

Bili!?
Još su navek...
Al,..nije ni to...
Judine škude su problem i veeeeeelika kača v žepu.
Da se otpre šetoflin više ne problemov.
Za šest mesec bu pak četrti mesec,a tu treba pribrojiti i 3-4 lete grejanja jajec,bežajna f krug i tancajna na mestu.

Pepek je povedal "zakaj",ak je,al je previdel;
-"koliko će koštati i"
-"što će se raditi"

shaka zulu

 • Gost
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #21 : Rujan 24, 2010, 01:39:46 prijepodne »
Gradsko vijeće
Aktualni sat 10. sjednice Gradskog vijeća
20.09.2010.
...
Goran Beus Richembergh:
„Pitanje upućujem zamjeniku gradonačelnika, gospodinu Stjepanu Kosu. U prosincu prošle godine, gospodine zamjeniče gradonačelnika, pred ovim Gradskim vijećem najavili ste da će u travnju početi izgradnja spojne ceste za poslovnu zonu Vukovinsko Polje. Sada je rujan, ne događa se ništa pa vas lijepo molim za objašnjenje. Zašto je to tako? Što se ispriječilo? I koji su to radovi koje će Grad izvesti ove godine, ako će ih izvesti? I koliko će koštati? Hvala lijepa.“

Zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos:
„Točna je ova vaša konstatacija koju ste tu rekli, no prije desetak dana bili su predstavnici Asamera u našem Gradu s kojima smo obavili razgovor. Dobili smo detaljan plan izvedbe i detaljan plan trenutne situacije.

Po cijelom tom planu postoje još uvijek neriješeni imovinski odnosi, koji se trebaju riješiti.

Njihov zastupnik, odnosno njihov odvjetnik je rekao da će riješiti te probleme u roku mjesec, dva.
Tako da cesta koja će biti spoj od obilaznice prema Vukovinskom Polju bi trebala biti gotova, ja se nadam, za kojih šest, sedam mjeseci.

Ako će početi ove godine sa imovinskim odnosima i da budu gotovi, onda će biti gotova iduće godine.
No to nije sve, ove godine sigurno kreće, i to ja se nadam za jedno dva, tri tjedna, kreće vodovod prema tom polju iz prstena turopoljskog, kako ga mi zovemo, iz Donjeg Turopolja odnosno Vukovine i Starog Čiča prema radnoj zoni Vukovinsko Polje.

O toj zoni vam još mogu reći dosta ali mislim da je to za danas dovoljno. Ja se nadam da sve one ceste koje treba Grad napravit, napravit će Grad. Ono što se obvezao Asamer, napravit će Asamer.

I da znate da će uz tu županijsku cestu biti sve, znači od odvodnje, od kanalizacije, od telefona, struje, sve ono što mora ići, i upravo je tu taj problem imovinski odnosi. Da su ti imovinski odnosi, koje se obvezao napraviti Asamer, riješeni, projekt je vrijedan 20 miliona kuna, napravljeno je sve, svi projekti, svi troškovnici, samo se čekaju ti imovinski odnosi. A znate kakvi su problemi sa imovinskim odnosima, a ako je potrebno ja mogu još i pismeno, dodatno dati da vidite zbilja ili dođite kod mene ja ću vam sve pokazati gdje je to i što je to. Hvala.“

Goran Beus Richembergh: „Obzirom da ostaje nejasno zašto ste u prosincu obećali nešto što niste uspjeli izvršiti u travnju pa niti u rujnu pa vjerojatno niti do konca godine, da ostaje nejasno koje su točno obveze Asamera u kupoprodaji tog zemljišta. Ja znam vrlo dobro kako izgleda projekt i što će se nalaziti u profilu ceste, ali budući da ima čitav niz nepoznanica, ja vas lijepo molim da mi iscrpni odgovor na ovo pitanje dadete. Tim više što ovo što ste sada rekli da projekt vrijedi 20 miliona kuna se ne vidi uopće u ovom proračunu. Dakle, Grad uopće nije osigurao sredstva za taj projekt. Prema tome, lijepo vas molim da mi dadete napismeno odgovor o ovome svemu. Hvala lijepo.“
http://www.gorica.hr/2010/09/aktualni-sat-10-sjednice-gradskog-vijeca/

shaka zulu

 • Gost
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #22 : Listopad 12, 2010, 08:00:44 poslijepodne »
utorak, 12. listopada 2010. 
ZA PODUZETNIČKE ZONE 3,5 MILIJUNA KUNA - Zagrebačka županija osigurala je za poticanje i razvoj poduzetničkih zona 3,5 milijuna kuna. Poticajna sredstva prvenstveno su namijenjena za izradu projektne dokumentacije, otkup zemljišta, uređenje infrastrukture te ostalo. Gradovi i općine zahtjeve za dodjelu sredstava mogu predati do 25. listopada.
http://www.radio-kaj.hr/

Bumo videli kulko bu z ove partije Vertikala povlekla penez... ;)

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #23 : Prosinac 19, 2010, 03:49:54 poslijepodne »
Kaj to Drašek pripoveda u 9 min videozapisa ??? Kakav MERIDIAN 16 ??? kakvi austrijanci,mozda Kunta zna kaj?
http://www.gorica.hr/2010/12/josipoviceva-ulica-otvorena-za-promet/

Veli BSB v GT da bu/je Grad potpisal ugovor z austrijskum firmum M16 kaj je vlasnik Vukovinskoga i kaj bu coltala km i pol ceste od Japine do Zone.
Ovo "od Japine" znači; il da BSB nema pojma o materije il su premenili trasu i koridor...O ŽUCu ni slova a to je kakti županijska cesta.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #24 : Prosinac 24, 2010, 07:24:11 poslijepodne »
GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE - RADNA ZONA RAKITOVEC V.GORICA       
Administrator     
Petak, 01 Listopad 2010
 
GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE
Velika Gorica, Rakitovec

Tip ponude: Prodaja
    * Površina: 99.062,00 m²
    * Cijena: 368,06 kn/m² (protuvrijednost 50,47 €/m²)
    * Cijena: 36.463.700,00 kn (protuvrijednost 5.000.000,00 €)

Opis

građevinsko zemljište nalazi se u radnoj zoni Rakitovec, uz državnu cestu Zagreb-Sisak koja vodi u naselje Turopolje.
Uz cestu prolazi i trasa međunarodne željezničke pruge na kojoj se nalazi željeznička stanica Turopolje. Radna zona
Rakitovec svojim položajem u širem prostoru i dobrom prometnom povezanošću pruža velike mogućnosti razvoja.
Naselje Rakitovec je smješteno 12-tak km južno od Velike Gorice u smjeru Siska, 19 km južno od Zagreba.
Udaljenost zemljišta od zračneluke je 10 km, željeznice 1 km. Pristup zemljištu je sa asfaltirane ceste.


Moguć i zakup
Uvjeti zakupa po dogovoru. Plaćanje zakupa - može i kompenzacija.

Ostali podaci
Pristup nekretnini:       Autobus+Vlak+Automobil


Osnovna infrastruktura
Struja    Da


 
http://nekretnine.gramat.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=575&Itemid=32
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #25 : Veljača 02, 2011, 09:02:23 poslijepodne »
Gradonačelnik Barišić otvorio radove u RZ Rakitovec i pozvao investitore u Veliku Goricu
02.02.2011.
Počeli su radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u Radnoj zoni Rakitovec, prometnice s oborinskom odvodnjom.

Radove su danas obišli gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos, a s velikim odobravanjem početak radova pozdravili su i predsjednici mjesnih odbora Rakitovec (Franjo Sever) i Turopolje (Zlatko Mihalić) istaknuvši kako će radna zona na njihovom području donijeti razvoj cijelog kraja.
-Preduvjet za otvaranje radne zone, koju smo obećali u predizbornoj kampanji, bilo je zemljište. Njega nam je, kao što znate, darovala Vlada Republike Hrvatske, a darovni ugovor s premijerkom Jadrankom Kosor potpisali smo upravo u Velikoj Gorici. Nakon toga uslijedile su sve ostale pripremne radnje, dokumentacija i evo konačno počinju i sami radovi na infrastrukturi, bez koje nije moguće razviti zonu – poručio je gradonačelnik Barišić i pozvao investitore na dolazak u Veliku Goricu, koja se pokazuje kao idealna sredina za gospodarski razvoj i zbog svog prometnog položaja, posebice sada kada je okružena novim prometnicama – od istočne obilaznice do autoceste Zagreb – Velika Gorica – Sisak.

Radove je na javnom natječaju dobio VG komunalac, a vrijedni su 2,5 milijuna kuna koje je osigurao Grad Velika Gorica.- Po otvaranju gradilišta započeti ćemo s pripremnim radovima – iskolčenjem trase, lociranjem i označavanjem postojećih podzemnih instalacija te rušenjem i uklanjanjem postojeće kolničke konstrukcije. Prema ugovorenom troškovniku izvodi se oborinska kanalizacija ukupne dužine 1203 m’ s 31 revizijskim oknom, te 399 m’ prometnice. Na mjestu ispusta oborinskog kanala OK 3 u otvoreni kanal u Rakitovcu izgraditi će se ispusna građevina – rekao je direktor VG komunalca Josip Kolarec..
Nova prometnica proteže se u smjeru sjever – jug te spaja postojeću cestu za Rakitovec s postojećom cestom za Turopolje – ŽC 3115 i ukupne je duljine 399 m’. Širina prometnice je 18 m a sastoji se od dva kolnička traka širine 3,5 m (ukupna širina kolnika 7 m), obostrane pješačke staze širine 2,5 m te obostrane zelene površine širine 3,0 m. Odvodnja prometnice sastoji se od 24 slivnika i 210 m’ priključnih PVC cijevi. Asfaltira se ukupno 2.800 m² kolničke konstrukcije u dva sloja.

Priloženo:

Urbanistički plan uređenja Radne zone Rakitovec (PDF)
http://www.gorica.hr/UPU_RZR_cijeli_plan%2095.pdf

http://www.gorica.hr/2011/02/gradonacelnik-barisic-otvorio-radove-u-rz-rakitovec-i-pozvao-investitore-u-veliku-goricu/
wwwg tablice

Offline Vegi

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 474
 • Karma: +2/-5
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #26 : Veljača 02, 2011, 11:24:12 poslijepodne »
Se pet. , pokušavaju se stvoriti uvjeti za razvitak gospodarstva i pohvala za nastojanja, ali šteta kaj se tek vlast trebala zmeniti da bi pokrenul jen takev projekt, a se je to trebalo prije pokrenuti , jer došli smo v situaciju da kao grad od 40000 stanovniki trenutno na ( denes pogledal) po pitanju potražnje gorički poslodavci na denešnji den traže 3 konobara-ice i 20 šivačica.

I to je se kaj se od posla nudi na goričkem području. :'(

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1898
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #27 : Veljača 03, 2011, 12:26:51 prijepodne »
Prije se nije moglo pokrenuti zbog ovoga...

Citat:
-Preduvjet za otvaranje radne zone, koju smo obećali u predizbornoj kampanji, bilo je zemljište. Njega nam je, kao što znate, darovala Vlada Republike Hrvatske, a darovni ugovor s premijerkom Jadrankom Kosor potpisali smo upravo u Velikoj Gorici.

Da je prošla garnitura željela bilo što pokrenuti ne bi mogla dok ne bi istresla tko zna koliko milijuna kuna za zemljište (kao što je bio slučaj s grobljem).

Ovdje se spominju samo pripremni radovi. Što i kako dalje? Zbog čega bi se poduzetnici trebali odlučiti na tu radnu zonu? Koje pogodnosti i mogućnosti im se nude? Baš ne vidim da se negdje govori o tome.

Ono što sam našao je ovo:

http://www.burza-nekretnina.com/nekretnina/podrucje_djelatnosti-6/prikaz-2/agencija-59/nekretnina_broj-42633-velika-gorica-rakitovec

zemljište, građevinsko

Velika Gorica, Rakitovec

Tip ponude: Prodaja
Površina: 99.062,00 m²
Cijena: 374,02 kn/m² (protuvrijednost 50,47 €/m²)
Cijena: 37.054.100,00 kn (protuvrijednost 5.000.000,00 €)
Opis

građevinsko zemljište nalazi se u radnoj zoni Rakitovec, uz državnu cestu Zagreb-Sisak koja vodi u naselje Turopolje. Uz cestu prolazi i trasa međunarodne željezničke pruge na kojoj se nalazi željeznička stanica Turopolje. Radna zona Rakitovec svojim položajem u širem prostoru i dobrom prometnom povezanošću pruža velike mogućnosti razvoja. Naselje Rakitovec je smješteno 12-tak km južno od Velike Gorice u smjeru Siska, 19 km južno od Zagreba. Udaljenost zemljišta od zračneluke je 10 km, željeznice 1 km. Pristup zemljištu je sa asfaltirane ceste. Moguć i zakup predmetnog zemljišta. Uvjeti zakupa po dogovoru. Plaćanje zakupa - može i kompenzacija.

Jaguar

 • Gost
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #28 : Veljača 03, 2011, 09:04:59 prijepodne »
Da, upravo tako Stjepane.
I to zemljište prodaje mislim Gramat već jako dugo, pitanje je kako je Gramat i po kojim linijama postao vlasnik tolike površine zemljišta  u toj zoni, kao i tko stoji iza toga, koje sada Gramat već jako dugo prodaje.
Da bi se radne zone oživjele nije dovoljno napraviti samo 300m asfalta, nego treba puno više učiniti, mnogo kreativnosti i znanja, te truda uložiti da se privuku investitori, ali imati i sluha za određene projekte.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7349
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Gospodarske zone u Velikoj Gorici
« Odgovori #29 : Veljača 04, 2011, 08:42:02 poslijepodne »
Prije se nije moglo pokrenuti zbog ovoga...

Citat:
-Preduvjet za otvaranje radne zone, koju smo obećali u predizbornoj kampanji, bilo je zemljište. Njega nam je, kao što znate, darovala Vlada Republike Hrvatske, a darovni ugovor s premijerkom Jadrankom Kosor potpisali smo upravo u Velikoj Gorici.

Da je prošla garnitura željela bilo što pokrenuti ne bi mogla dok ne bi istresla tko zna koliko milijuna kuna za zemljište (kao što je bio slučaj s grobljem).

Ovdje se spominju samo pripremni radovi. Što i kako dalje? Zbog čega bi se poduzetnici trebali odlučiti na tu radnu zonu? Koje pogodnosti i mogućnosti im se nude? Baš ne vidim da se negdje govori o tome...

...Da bi se radne zone oživjele nije dovoljno napraviti samo 300m asfalta, nego treba puno više učiniti, mnogo kreativnosti i znanja, te truda uložiti da se privuku investitori, ali imati i sluha za određene projekte.

Podsjetimo kako je
urbanistički plan uređenja Radne
zone donesen još 2003. godine,
a ona se prostire na ukupno
53,71 hektara površine. Država
je Gradu Velikoj Gorici u ovom
dijelu darovala jedanaest hektara,
...
http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter%20279.pdf,

-

PODUZETNIČKA ZONA
“RAKITOVEC”
VELIKA GORICA, HRVATSKA
Velika Gorica, listopad 2006.

Površina zemljišta (ha) 53
...
Parcele (10.10.2006.):
rb Vlasnik Ha
1 Republika Hrvatska 14,1
...
http://www.poduzetnicki-centar.hr/upload/sites/13/6593/files/zone/pz_rakitovec_brochure_cro.pdf

http://www.forumgorica.com/grad-velika-gorica/gospodarske-zone-u-velikoj-gorici/msg21425/#msg21425


-

Ne razmem koja je poenta v ove 11 rali ak cela zona ima više od 53!?
11/53?
I da se ta cesta ni mogla napraviti bez ove 11 rali?


-

Sv. Nedjelja- najuspješnija poduzetnička zona u Hrvatskoj
http://www.svetonedeljski-list.hr/vijest.php?naslov=poduzetnicka-zona-najuspjesnija-u-hrvatskoj&keyword=poduzetni%9Atvo&PHPSESSID=1767dab1460af2c841cfaa56cbd7798a

-

OTVOREN ČVOR DONJA ZDENČINA
...Izgradnjom ovog čvora područje Općine Klinča Sela će se priključiti autocestovnoj mreži Hrvatske sa ukupno 1222 kilometara, ali i postati pristupačnije mnogima za gospodarski razvoj, istaknula je premijerka Kosor.
Ovime Općina Klinča Sela postaje predgrađe grada Zagreba, a 107 hektara gospodarskih zona spremene su prihvatiti nove investitore. Povoljni uvjeti koje Općina nudi za bržu i jeftiniju realizaciju investicija kroz niske komunalne doprinose dodatni su poticaj stvaranju pozitivne poduzetničke klime
http://www.klinca-sela.hr/

-

Rugvica je navodno najjeftinija zona...

Tu bi trebal biti negdo do ne grel stolec i plaču primal bezveze nek nonstop v kurtešecije bil.Ovo gore su po mene glavni konkurenti.
wwwg tablice