Autor Tema: Poslije svađe, triput slađe...  (Posjeta: 2172 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1897
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Poslije svađe, triput slađe...
« : Kolovoz 07, 2010, 04:12:43 poslijepodne »
http://www.vecernji.hr/zagreb/nekad-su-se-medusobno-vrijedali-opominjali-a-sad-su-istoj-strani-clanak-175929

Nekad su se međusobno vrijeđali i opominjali, a sad su na istoj strani

Piše: Lana Kovačević/VLM

“Poslije svađe, triput slađe”... – tako zbore stari ljudi. Bez greške, ta se narodna poslovica može primijeniti i na goričke političare nekad suprotstavljenih, a danas sljubljenih političkih stranaka – Demokratskog centra i Hrvatske demokratske zajednice.

Opomene, prozivke

Vrijeđanja, opomene, prozivke, razni nadimci, uvrede – sve je to godinama u prostor Gradske vijećnice padalo bez razmišljanja, a sve njih sačuvao je papir sa zaglavljem “zapisnik sjednica Gradskog vijeća”. Od kada je DC pripadao suprotnoj, tada ujedno i vladajućoj koaliciji SDP-a, između Tajane Amšel Zelenike, tadašnje predsjednice Vijeća Vesne Škare Ožbolt i hadezeovih vijećnika padale su oštre riječi...

– Ako dobijete malo vjetra u leđa, možda ćete i vi moći donositi odluke o imenovanju skupštine trgovačkih društava – brusila se u srpnju 2009. godine za govornicom DC-ovka Tajana Amšel Zelenika, obraćajući se hadezeovcima...godinu nakon, ono možda pretvorilo se u sigurno, a vjetar nije samo zapuhao, on je puhnuo toliko jako da je političare i otpuhnuo na suprotnu stranu. Papir je sačuvao i sarkastične komentare Ante Šimunovića kako DC u ovoj godini neće ni prijeći prag i da će na izborima biti običan birač. Običan birač? Pogriješio je Nostradamus, kako je Šimunovića nazivala Amšel Zelenika, jer baš je zahvaljujući toj stranci u Gorici kohabitacija svršena stvar.

– Bolje je tako – komentiraju dva penzionera na kavi.

– Barem ćemo znati koga kriviti ili hvaliti za uspjeh ili neuspjeh – govori jedan od njih.

A kolege novinari što iz posljednjeg reda prate sjednice Gradskog vijeća uvijek na kraju iste zaključe – opet nisu ponijeli kokice i uživali u ovom “balkanskom humoru”.

“Politički teror”

– Objasnite zašto učestalo kršite Poslovnik, to je politički teror koji vršite nad nama – teatralno bi se Šimunović branio od “nezakonite” Škare Ožbolt. Žena koja se nikada ne da uništiti, kako je samu sebe opisala i ovoga je puta iz cijele trakavice zvane Gradsko vijeće izišla kao prava pobjednica. Od koalicije s HDZ-om očekuje da će provesti sve zacrtane projekte, od Beusa pak da bude legalist, a od Vijeća da predlažu i realiziraju projekte.

– Tko bu se sad pak svađal? – pita kolega novinar.

– Uvijek nam ostaje Lučić – zaključuje pak drugi.

Offline Mile car

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 544
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
 • NEBITAN SI
Odg: Poslije svađe, triput slađe...
« Odgovori #1 : Kolovoz 16, 2010, 08:38:18 poslijepodne »
Čini mi se da je gospon Lučić postao glavni redikul u gradu
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...