Domaće teme > Gradska poduzeća i ustanove

VG Komunalac

(1/2) > >>

JosipJoža:
Priča o kolapsu gradskih poduzeća ima i svoj 2. nastavak
Čekamo 3. nastavak. ^-^

http://www.rvg.hr/index.php?id=3044

Komunalcu prijeti kazna od 60 tisuća kuna?!

Iako se prije nepunih mjesec dana po gradu raspravljalo o mogućem komunalnom kolapsu, novopristigle informacije nagađaju kako djelatnost jedne od gradskih tvrtki, točnije VG Komunalca, idu upravo u tom pravcu. Naime prema neslužbenim informacijama nedavno provedena inspekcija u ovom je trgovačkom društvu zabilježila nekoliko nepravilnosti koje bi mogle rezultirati zatvaranjem firme na mjesec dana ili pak u suprotnom plaćanjem kazne od čak 60 tisuća kuna. Nekoliko radnika, kako doznajemo, nije osposobljeno za zaštitu na radu, a dvojica su, kaže nam naš izvor, u ovom gradskom poduzeću „radili na crno“. .......

kuntakinte:
OBJAVLJENO: 18.11.2011 11:34
Legla zmija s Kupe prenijeta u Sisačku ulicu.
PETRINJA - Popriličan broj zmija u zimskoj obamrlosti ovaj tjedan uznemirio je stanovnike Ulice Petra Zrinskoga. Gmazovi raznih veličina i boja s gradilišta nove prometnice od mosta preko Kupe kod Bresta prema Novom Selištu, u otpadnoj zemlji, dovezeni su u blizinu benzinske postaje INA-e na početku Sisačke ulice. Uz svoje vrtove i dvorišta ne žele ih ustrašeni i ogorčeni susjedi.

„Zmije su dovezene u zemlji kojom vlasnik Dražen Gnjatović nasipava i izravnava svoj posjed. Dijelove zmija s površine počeli su razvlačiti i raznositi psi i mačke. Nitko ne zna koliko ih je još u debelom sloju zemlje", dojavili su Darko i Ankica Bartulović iz Ulice P. Zrinskog br. 23. „Takvo nešto još nisam vidio ni doživio. Ne smijem ni pomisliti što nas očekuje s proljetnim buđenjem. U opasnosti smo, bojimo se mi odrasli, a strahujemo i za djecu. Kako ćemo obrađivati vrtove i uopće izlaziti u dvorišta?", pitaju se Mato i Jaga Car s kućnog broja 21.

Prestrašeni ljudi odmah su zvali policiju, veterinare, zaštitare životinja, higijeničare, ali još nitko nije ozbiljno shvatio njihovu zabrinutost. Na lice mjesta izašli su jedino komunalni redari Grada Petrinje i utvrdili da ovakav slučaj nije u njihovoj mjerodavnosti.

Dražen Gnjatović ne živi na tome mjestu, a odlučio je urediti neograđenu okućnicu, posebno nasipati depresiju prema nasipu željezničke pruge. „Otpadni građevinski materijal sa zmijama podrijetlom je s radilišta nove ceste kod mosta na Kupi. Šuta i pomiješana zemlja izvezeni su na šljunčaru u predjelu Florida, a s izvođačima radova iz VG Komunalac dogovorio sam prijevoz na svoje zemljište, umjesto njihovog odvoženja u Veliku Goricu. Nisam znao za povredu zimskog staništa, o dovezenim zmijama čuo sam tek od susjeda. Svima sam se osobno ispričao, vjerujem da neće biti ikakvih problema, jer zmije neće preživjeti nekoliko iskapanja, pretovara i utovara. Najtužnije je, i najveća šteta, stradavanje tih bezopasnih i neotrovnih, a zakonom zaštićenih bjelica i smukova", opravdava se D. Gnjatović.

Predstoji nam vidjeti hoće li netko odgovarati za uništavanje zimskog staništa i devastiranje prirodnog okoliša rijeke Kupe?
http://www.portal53.hr/vijesti/petrinja/81-petrinja/1238-legla-zmija-s-kupe-prenijeta-u-sisacku-ulicu.html

kuntakinte:
Počeli radovi u Brestu Pokupskom
BREST POKUPSKI – Nakon što je 2.prosinca 2011.godine potpisan Ugovor za pojačano održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Petrinje s tvrtkom VG Komunalac d.o.o. iz Velike Gorice u vrijednosti 2.865.739,83 kune s PDV-om, počeli su radovi na terenu koji obuhvaćaju 14 ulica i 2 pješačke staze.

Radovi su otvoreni u Brestu Pokupskom, a što će se konkretno raditi pojasnio je Nikola Gelo, tehnički direktor VG Komunalca: „Prema projektu radovi će se obavljati na proširenju pojedinih dijelova ceste, te provjeri i sanaciji postojećih nosivih dijelova kolnika. Također, radit će se i nekoliko popusta zbog vode, kao i nove nivelete same prometnice, te na kraju asfaltiranje kao završni sloj debljine 6 centimetara."

Asfaltiranje će biti u dužini od 850 metara sa širinama od 4 do 3,5 metra, ovisno o dijelovima i sukladno Projektu, a trajat će oko 90 dana.
http://www.portal53.hr/vijesti/petrinja/81-petrinja/2889-poceli-radovi-u-brestu-pokupskom.html

Jaguar:
Hvala Bogu, to je prvi posao koji je VG Komunalac dobio izvan Gorice? Iako i u samoj Gorici nije puno radio, u zadnje tri godine, kao ranije! Očito je to i po proračunima a i po održavanju cesta, koje nikada do sada nisu bile tako loše održavane!

kuntakinte:
V Petrine je na vlaste HDZ. Jel trebam dale..?  ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju