Velika Gorica - neovisni forum

Domaće teme => Lokalna politika => Autor teme: mojca - Svibanj 02, 2010, 07:40:16 prijepodne

Naslov: Hdz
Autor: mojca - Svibanj 02, 2010, 07:40:16 prijepodne
Trenutna bolna točka  je imenovanje novih članova skupštine i smjena gradonačelnika kao jedinog člana.
1)na prošlim izborima gradonačelnik je dobio večinu glasova,time i pobjedu,ali ne i hdz.
Hdz je gubitnik tj.oporba u gradu.
2)Kad je Barišić stupio na vlast,promijenio je odluku kojom su u skupstini članovi gradonačelnik,dogradonačelnici i čini mi se 6 članova(ovo ću provjeriti,ovih 6 članova) i postavio jedinog sebe za člana.

3)nadalje,smjenio je sve direktore gradskih firmi,postavio svoje stranačke kolege po zaslugama,tražio smjenu svih pročelnika,kad nije mogao to ostvariti jer su birani natječajem počeo psihičku torturu nadajuči se da će sami odstupiti.Smjenio je sve nadzorne odbore i također postavio sve redom svoje stranačke kolege.

4)Sada nakon promjene ,tj .provođenja zakona i tumačenja,tj odluke ustavnog suda ide u tu krajnost govoreći da je odluka suda nezakonita ,jer njemu nejde u prilog.
5)Brine jadan za sudbinu tih direktora i za sudbinu firmi koje će sve redom sada propasti jer neće njima upravljati stranački zaslužnici koji su ih u ovih nekoliko mjeseci digli iz pepela,spasili od neprijatelja(neznam kojih,valjda onih koji nisu htjeli krasti) i postigli najbolji rezultat u tako kratko vrijeme.
U isto vrijeme svoju neučinkovitost i nenapredak obrazlaže neiskustvom i razlozima što je prvi puta gradonačelnik ,te mu treba vremena dok se snađe.


Tu mu brže bolje uskaču i haesesovci jer se radi i o njihovima koji sjede na nekim mjestima,te ističu brigu i nezadovoljsto načinom rada GV
Kako se nisu brinuli za sve one koje su posmjenjivali kad je Barišić postao gradonačelnik?
Zašto je u redu kad oni smjenjuju i te vjesti se ne objavljuju na sva zvona,a ove da?
Zašto je strašna sudbina (vežem se na izjavu Barišića u Vukovini kod obilaska parkirališta)direktora koje je poveo sa sobom,a na tom mjestu su par mjeseci,a nije bila strašna onih koji su na tim mjestima bili nekoliko godina i postigli dobre rezultate.Npr. Mario Šipušić je radio odličan posao,a smjenjen je samo zbog davanja potpore krivoj strani.Da je bilo obrnuto bio bi najbolji direktor.Npr Gsg rezultat odličan,a smjena ponovo zbog krive strane.

Gradonačelniče Vas su birali građani,kao i GV i jedni i drugi imate vlast,što prije to shvatite i počnete surađivati ,ostvarit čete nešto na dobrobit nas građana.Stalna želja za osvetom i nastojanje dobivanja prevlasti u GV unazađuje naš grad,a to će građani prepoznati,jer oči im se ipak otvaraju.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: mojca - Svibanj 02, 2010, 01:00:51 poslijepodne

Barišić: Oporba neka se bavi politikom i politikantstvom, a ja ću projektima i problemima građana
30.04.2010.

obilazak1Projekt uređenja parkirališta sa 45 parkirnih mjesta s kompletno uređenom odvodnjom ispred crkve u Vukovini pri samom je kraju. Predstoji još uređenje pješačkih staza, asfaltiranje i holtikulturno uređenje.

Vrijednost radova, koje izvodi VG komunalac iznosi 1.500,000,00 kn, a obišao ih je danas gradonačelnik Dražen Barišić u pratnji dvojice zamjenika i direktora VG komunalca Josipa Kolarca i VG vodoopskrbe Jure Galića. Obilasku je nazočio i župnik Đuro Sabolek, koji je istaknuo kako uređenje ovog parkirališta čeka punih 20 godina.

Ovom prigodom radnici su uzeli predah od posla uz ribice kojima ih je na gradilištu počastio gradonačelnik i s njima prodiskutirao aktualna događanja. Pojedini radnici osjećaju strah za svoja radna mjesta, budući da je Gradsko vijeće jučer donijelo odluku o promjeni Skupština gradskih poduzeća. No, gradonačelnik mirno poručuje kako se ništa nije promijenilo.

„Moj osnovni cilj i motiv na mjestu gradonačelnika je rad i projekti koje sam obećao građanima Velike Gorice. Dakle, nastavljam raditi kao što sam radio i do sada – po zakonu i u interesu građana i grada. Ne želim se zamarati time tko će sjediti u kojem nadzornom odboru ili skupštini“ – izjavio je gradonačelnik.
Sad je, nakon ove sjednice, potpuno jasno da gospodin Beus, Picula, gospođa Fabijančić i ostali uopće ne razmišljaju o razvojnim projektima Velike Gorice. Njima je bitno isključivo gdje će tko sjediti, koju će poziciju imati i u koliko će skupština biti i po kojoj od tih osnova dobivati naknadu. Dokaz je to da cijeli život žive samo i isključivo od politike, za politiku i na osnovu toga skupljaju naknade. Za razliku od njih, gradonačelnik Barišić je prije svega gradonačelnik koji je na usluzi svojim građanima i tako će i ostati.

„Ovaj postupak Gradskog vijeća je svojevrsno njihovo forsiranje zakona i pravnih okvira, koje čak i nisu poštivali u punoj proceduri (Ustavni sud je svojim pravorijekom rekao da Gradovi uređenje skupština trebaju regulirati Statutom; oni to nisu učinili), osim toga niti su od građana dobili povjerenje da vode grad – ne moram podsjećat da su se za gradonačelnika kandidirali i gospodin Beus i gospodin Picula. Građani im nisu dali povjerenje za vođenje grada, ali se oni nažalost s time ne mogu pomiriti. U svakom slučaju, neka se oni i dalje bore za „fotelje“ i naknade, a ja ću za građane i projekte“ – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.  >:D
Naslov: Odg: Hdz
Autor: mojca - Svibanj 02, 2010, 01:06:57 poslijepodne
Tko tu koga

Kad je on smjenjivao i otpuštao nije se bavio politikanstvom,ideš.......nego čime?
Pa kog je nakon smjena postavio nego podobnike nijednog stručnjaka.Rad za građane bi bio da je na ta mjesta zaposlio stručne ljude i izuzeo ih iz ralja politike.Tako ja vidim rad za dobrobit građana.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Sledgehammer - Svibanj 02, 2010, 01:42:17 poslijepodne
Tako ja vidim rad za dobrobit građana.

Tvoj vid ne vidi političku realnost koja je uvijek prisutna, nego tvoj vid idealizira stvari.

Postavljanje svojih ljudi je najnormalnija stvar, jer svaki šef sebi bira suradnike i tako u startu reže krila onima koji bi mu mogli raditi iza leđa.

Da si ti direktor negdje, zar bi imala za tajnicu osobu koja ti radi iza leđa, otkriva tvoje tajne, širi tračeve o tebi, prisluškuje ti razgovore, kemija tebi iza leđa u svakom smislu, čak ti i otima muškarce koji navraćaju u tvoj ured, a ti flertaš sa njima?? Bi li ju imala??

I ja mislim.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: shaka zulu - Svibanj 02, 2010, 02:17:48 poslijepodne
Žena,rasipaš mi temu.Ima tam još mesta. ;)
http://www.forumgorica.com/gradonacelnik-gradsko-vijece-i-mjesni-odbori/gradonacelnik-glavom-i-bradom-nepatvoren-kao-takav/ (http://www.forumgorica.com/gradonacelnik-gradsko-vijece-i-mjesni-odbori/gradonacelnik-glavom-i-bradom-nepatvoren-kao-takav/)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: shaka zulu - Svibanj 02, 2010, 02:18:39 poslijepodne
PRIOPĆENJE ZA MEDIJE       
Friday, 30 April 2010 
Rješenjem Ustavnog suda Republike Hrvatske od 17. ožujka 2010. godine (Narodne novine br. 36/2010) riješeno je da građani pravo na lokalnu samoupravu ostvaruju preko lokalnog predstavničkog tijela, te odredio nadležnost za imenovanje odnosno razrješenje članova, predstavnika ili poslovodnih organa u upravnim vijećima javnih ustanova, trgovačkih društava ili drugih pravnih osoba kojih je osnivač, vlasnik ili član jedinica lokalne samouprave. 

Ustavni sud Republike Hrvatske smatra da općinski načelnici, gradonačelnici odnosno župani nemaju zakonsku ovlast izbora, imenovanja ili razrješenja osoba čije je djelovanje od interesa za jedinicu lokalne samouprave, odnosno da im je ta ovlast inherentna s obzirom na narav poslova koje obavljaju. 

To iz razloga jer ovlast zastupanja u smislu Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, ne obuhvaća ovlast imenovanja članova i predstavnika jedinice lokalne samouprave u skupštinama trgovačkih društava kojih je osnivač jedinica lokalne samouprave.


Pravo zastupanja jedinice lokalne samouprave odnosi se na zakonsko zastupanje tih jedinica „ prema van „ (primjerice, na sudu, prema trećim osobama, drugim državnim i javnim tijelima, itd.). Statut jedinice lokalne samouprave određuje tijelo koje je za to nadležno. Nadalje, odredbe Zakona o trgovačkim društvima nisu mjerodavne za određivanje tijela nadležnog za imenovanje odnosno razrješenje predstavnika jedinice lokalne samouprave u skupštinama i drugima tijelima trgovačkih društava.

I, završno, Ustavni sud Republike Hrvatske napominje da su pravna stajališta izražena u navedenom Rješenju opće pravne naravi i obvezujuća za sve jedinice lokalne samouprave u kojima postoji ili će se eventualno pojaviti problem koji je bio predmet ispitivanja u tom ustavnosudskom postupku.

Statut Grada Velike Gorice određuje da je Gradsko vijeće nadležno za statusne promjene u trgovačkim društvima u kojima je Grad jedini vlasnik.


Slijedom navedenog, Gradsko vijeće Grada Velike Gorice je na svojoj 8. sjednici dana 29. travnja 2010. donijelo odluku kojom je, između ostalog, imenovalo Skupštinu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Velike Gorice: „VG Komunalac“ d.o.o., „VG Čistoća“ d.o.o., „VG Poduzetnički centar“ d.o.o., „VG Vodoopskrba“ do.o. i „Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica“ d.o.o. u sastavu Vesna Fabijančić Križanić, predsjednica, te Tonino Picula, Goran Beus Richembergh, Tajana Amšel Zelenika, Željko Fadljević i Ozren Robić, članovi. 

S obzirom na Rješenje Ustavnog suda, Statut Grada Velike Gorice i Odluku Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, skupštine trgovačkih društava sastat će se u najskorijem mogućem roku i preuzeti dužnosti koje proizlaze iz zakona sukladno Rješenju Ustavnog suda Republike Hrvatske. 

O svim daljnjim aktovnostima, javnost će biti pravovremeno obaviještena.   

 

Vesna Fabijančić-Križanić

Predsjednica Skupštine
 
http://hns-vg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=1 (http://hns-vg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=1)

Uf,da mi je tu još Zlatek Bukovec,žnemi bi pod pomeli...

Sleđ..?
Dej se vrni ze šume vun...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: shaka zulu - Svibanj 02, 2010, 02:21:49 poslijepodne
...
Njima je bitno isključivo gdje će tko sjediti, koju će poziciju imati i u koliko će skupština biti i po kojoj od tih osnova dobivati naknadu. Dokaz je to da cijeli život žive samo i isključivo od politike, za politiku i na osnovu toga skupljaju naknade. Za razliku od njih, gradonačelnik Barišić je prije svega gradonačelnik koji je na usluzi svojim građanima i tako će i ostati.
...
http://www.gorica.hr/2010/04/barisic-oporba-neka-se-bavi-politikom-i-politikantstvom-a-ja-cu-projektima-i-problemima-gradana/ (http://www.gorica.hr/2010/04/barisic-oporba-neka-se-bavi-politikom-i-politikantstvom-a-ja-cu-projektima-i-problemima-gradana/)

Barišić je prije svega gradonačelnik koji je na usluzi SVOJIM građanima i tako će i ostati

Dober je mali!
Mali,a več gradonačelnik.
To je mleko!!!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: plemenitashica - Svibanj 02, 2010, 04:29:43 poslijepodne
Citat:
„Sad je, nakon ove sjednice, potpuno jasno da gospodin Beus, Picula, gospođa Fabijančić i ostali uopće ne razmišljaju o razvojnim projektima Velike Gorice. Njima je bitno isključivo gdje će tko sjediti, koju će poziciju imati i u koliko će skupština biti i po kojoj od tih osnova dobivati naknadu.“

A od lanjskog ljeta je isključivo sjedio gradonačelnik. Samovoljno je smjenio sve članove svih skupština i zasjeo na poziciju. I vjerojatno dobivao naknadu. Tko se bavio projektnima grada?
I zanimljivo, GV ima to pravo, i vijećnici su to ispoštovali, a gradonačelnik koji radi po zakonu - nije.

Citat:
„Dokaz je to da cijeli život žive samo i isključivo od politike, za politiku i na osnovu toga skupljaju naknade. Za razliku od njih, gradonačelnik Barišić je prije svega gradonačelnik koji je na usluzi svojim građanima i tako će i ostati.“

Nadam se, da će od sada tako biti, jer neće gubiti vrijeme na gradska poduzeća i pročelnike, nego na projekte, pa neće ubuduće potpisivati PredUgovore napamet, a niti na nagovor svojih takozvanih savjetnika.

A za razliku od gradonačelnika koji je prije svega gradonačelnik,  nisam nigdje pročitala da Beus, Picula i VFK ne rade i ne žive od politike, pa ljudi su političari, što je tu čudno?

Citat:
„Ovaj postupak Gradskog vijeća je svojevrsno njihovo forsiranje zakona i pravnih okvira, koje čak i nisu poštivali u punoj proceduri (Ustavni sud je svojim pravorijekom rekao da Gradovi uređenje skupština trebaju regulirati Statutom; oni to nisu učinili) - poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.“

Statut Grada Velike Gorice određuje da je Gradsko vijeće nadležno za statusne promjene u trgovačkim društvima u kojima je Grad jedini vlasnik.

Nisu regulirali Statutom? Pa kaj za ovo trebaš biti odvjetnik Bučanac i drugovi pa da razumiješ da Statut grada postoji i da se prema tom dokumentu trebaju izvršiti promjene?

Ili gradonačelnik vjeruje da Statuta nema, pa kad je on smjenjivao članove na nagovor nakaze i S zavoja onda je kao radio po zakonu (a mimo Statuta), a sad GV forsira zakon u skladu sa Statutom za koji on još uvijek ne zna.

Naslov: Odg: Hdz
Autor: plemenitashica - Svibanj 02, 2010, 04:31:51 poslijepodne
Nego, kad je već otvorena tema "Hdz" -  zna li netko kaj HDZ radi po pitanjima ovog grada (neću reći zavičaja, jer njima je Turopolje u VG)? Zar se samo bavi gradonačelnikom? Imam dojam da bi najradije svi bili (ili jesu) gradonačelnik.
Ukoro očekujem natpise na majcama: Svi smo mi gradonačelnik.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: mojca - Svibanj 02, 2010, 05:38:35 poslijepodne
Svi su potpuno uvjereni da su gradonačelnik,pogotovu Šimunović i Vidović.

A šta rade po pitanju svog zavičaja,ah........dali je to njihov zavičaj?
Naslov: Odg: Hdz
Autor: acer1 - Svibanj 02, 2010, 06:47:56 poslijepodne
Svi su potpuno uvjereni da su gradonačelnik,pogotovu Šimunović i Vidović.

A šta rade po pitanju svog zavičaja,ah........dali je to njihov zavičaj?

To je njihova verzija
Naslov: Odg: Hdz
Autor: shaka zulu - Svibanj 02, 2010, 09:18:00 poslijepodne
Imam dojam da bi najradije svi bili (ili jesu) gradonačelnik.
Ukoro očekujem natpise na majcama gačama: Svi smo mi gradonačelnik.

Svi su potpuno uvjereni da su gradonačelnik,pogotovu Šimunović i Vidović.

Da neznam kak je prinami bi rekel da misliš/te na rektoskopiju...
 ^-^  ^-^  ^-^
Mrel bum!!!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: sused - Svibanj 04, 2010, 10:31:20 prijepodne
Svi su potpuno uvjereni da su gradonačelnik,pogotovu Šimunović i Vidović.

A šta rade po pitanju svog zavičaja,ah........dali je to njihov zavičaj?

ne, nije njihov zavičaj, vjerojatno je od bivšeg gradonačelnika.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Sledgehammer - Svibanj 04, 2010, 11:40:05 prijepodne
zna li netko kaj HDZ radi po pitanjima ovog grada (neću reći zavičaja, jer njima je Turopolje u VG)?

A kome to nije Turopolje SAMO i ISKLJUČIVO Velika Gorica?

Tvojoj gorljivoj oporbi koja pred izbore nije ni bila obišla 80% onih čije glasove žele??

Osobno, meni je Turopolje SVE OSIM Velike Gorice...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: mojca - Svibanj 04, 2010, 11:47:35 prijepodne
Na koju oporbu misliš?

Možda ti nije poznato ,ali na predstavljanjima stranaka pred izbore HNS je obišao večinu Turopolja,ne grada Velike Gorice,nego okolice kao što to radi i danas kad nisu izbori jer mu je stalo do svih građana.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Sledgehammer - Svibanj 04, 2010, 01:33:49 poslijepodne
Na SVU oporbu.

Jer su obišli većinu, a ne i sve birače (iako se ja nikako nemrem sjetiti te "većine").
Naslov: Odg: Hdz
Autor: BobRock - Srpanj 26, 2011, 06:19:31 poslijepodne
Vrši li HDZ mobbing na portire u Gradskoj upravi?

HDZ-ovci čega se bojite?
Naslov: Odg: Lokalni HDZ-ovci mešetare atraktivnim zemljištem kod Plesa
Autor: kuntakinte - Kolovoz 28, 2011, 11:08:08 poslijepodne
Lokalni HDZ-ovci mešetare atraktivnim zemljištem kod Plesa

Velikogorički poduzetnik Josip Kolarec, poznatiji kao otac dogradonačelnika, hadezeovca Ervina Kolarca, novi je vlasnik najatraktivnijeg zemljišta u Velikoj Gorici – dva hektara oranica u neposrednoj blizini Zračne luke Zagreb, uzduž Fizirove ulice. Kolarec je, na opće čuđenje, kupio “livade” procijenjene na 25 milijuna kuna te već najavio da na tom zemljištu planira izgraditi hotel i trgovački centar. Stoga se mnogi pitaju ima li dogradonačelnikov otac povlaštenu informaciju o detaljnom urbanističkom planu koji za to područje još uvijek nije donesen iako je, kako doznajemo, lani trebao biti zaključen.

Zemljište je Kolarec, inače vlasnik iznimno uspješnog hotela Garni u blizini Plesa koji praktično ima monopol na putnike s aerodroma, kupio od Hrvatske poštanske banke 25. veljače ove godine, a u zemljišne se knjige kao jedini vlasnik upisao već početkom ožujka. Koliko je za njega platio, Kolarac nije želio otkriti. Uz to, novi je vlasnik na sebe preuzeo i dugove bivših vlasnika zemljišta, tvrtke Vento projekt: 29 milijuna kuna prema Hrvatskoj poštanskoj banci i 1,8 milijuna kuna prema Ministarstvu financija.

Pregovarali tri mjeseca

– Zemljište sam kupio od Hrvatske poštanske banke nakon duga tri mjeseca pregovaranja i provjere jesu li svi vlasnički papiri u redu. Znao sam tko je bio prijašnji vlasnik, ali ja sam zemljište kupio od banke koja se od spomenute tvrtke nije mogla naplatiti – ispričao je Kolarac.

Kupio ga je, dodaje, unatoč činjenici da je na sebe preuzeo stare dugove i da u roku od dvije godine mora vratiti dugove i kredit Hrvatskoj poštanskoj banci.

– Ne, nije me strah jer, realno, to je jedino zemljište u Velikoj Gorici na kojem se nešto može napraviti – rekao je Kolarec.

Podsjetimo, tvrtka Vento projekt 2009. godine bila je upletena u aferu “Bankomat”, kad je zajedno s bivšim predsjednikom uprave Hrvatske poštanske banke Josipom Protegom privedeno više poduzetnika zbog sumnje u nezakonito kreditiranje, među kojima je bio i pločanski poduzetnik Oliver Beideneg. On je navodno za tvrtku Vento projekt pribavio hipotekarni kredit HPB-a u visini od 23,5 milijuna kuna te još dva milijuna eura od “nepoznatih investitora”. Vento projekt nije uspio prodati zemljište niti vratiti kredit pa je na zemlju “sjela” banka. Uz to, potkraj 2009. Ministarstvo financija rješenjem o ovrsi trebalo je zaplijeniti dio zemljišta zbog duga od 1,8 milijuna kuna. No, to se nije dogodilo.

Josip Kolarec tvrdi, pak, da je za ovo vrijedno zemljište doznao posve slučajno. Prema njegovim tvrdnjama, u hotelu Garni upoznao se s direktoricom Vento projekta Sandom Marušić, koja mu je ponudila zemljište. Objašnjava i uvjete pod kojima je sklopio ugovor s HPB-om – banka i dalje zemljište veže hipotekom, a jamstvo da će se dug naplatiti jest i Kolarčeva privatna imovina, na koju je dao upisati hipoteku. A među njom je još jedno zemljište u neposrednoj blizini piste Zračne luke Zagreb, koje Kolarec posjeduje otprije i koje je sada također dao pod hipoteku. To je zemljište prema generalnom urbanističkom planu namijenjeno isključivo za potrebe širenja Zračne luke Zagreb.

– Ako se Zračna luka odluči za otkup, to zemljište u blizini piste banka prepisuje sebi, a meni za taj iznos umanjuje glavnicu – objasnio je Kolarec dodatne uvjete.

Priču Josipa Kolarca potvrdili su neslužbeno i iz HPB-a, dodavši da je Kolarec manji dio zemljišta kupio u gotovini te potvrdivši i da je “preuzeo otplatu nenaplativog kredita na sebe te kao dodatno osiguranje ponudio dodatna zemljišta”. Na taj je način HPB popravio svoju bilancu jer taj bivši kreditni plasman više ne mora voditi kao nenaplativo, loše potraživanje.

U ovaj poslovni rizik Kolarec se upustio, kaže, jer već ima “na lageru” četiri strana investitora koji su s njime spremni ući u građevinski projekt – na kupljenom zemljištu planira graditi novi veliki hotel te zdravstveni i trgovački centar s više od 100 trgovina.

– Investitori će me riješiti dugovanja prema HPB-u. Ja ću tada imati udjel u trgovačkom centru, ali Velika Gorica od svega toga najviše će profitirati – smatra Kolarec.

Naglašava, pak, da je sporno zemljište kupio od HPB-a jer je, kaže, “banci došao s vizijom”.

U blizini i poštanski centar

– Spreman sam i propasti, ali idem do kraja jer će taj dio Gorice biti ogledalo grada, ali i Zagreba – kaže Josip Kolarec, ali, kako doznajemo u HPB-u, oni s njegovom “vizijom” nisu upoznati.

 – Nije nam poznato želi li Kolarec na tom zemljištu graditi novi hotel ili ima drukčije investicijske planove – kaže naš izvor iz HPB-a.

Ponovimo, ovo je zemljište atraktivno zbog povezanosti s najvećom zračnom lukom u Hrvatskoj, ali i zbog činjenice da se u blizini planira graditi i HP-ov urbanizirani poštanski centar.

autor: Lana Kovačević, Jasminka Komar / Večernji list
http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/3092/lokalni-hdz-ovci-mesetare-atraktivnim-zemljistem-kod-plesa.aspx (http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/3092/lokalni-hdz-ovci-mesetare-atraktivnim-zemljistem-kod-plesa.aspx)

-

...
Ervin Kolarec - potpredsjednik Mladeži HDZ-a

Ervin Kolarec poznat je kao najbliži suradnik bivšeg ministra financija Ivana Šukera, koji je pak žestoki protivnik velikogoričkoga gradonačelnika Dražena Barišića. Iako su, dakako, stranački kolege. Ova je politička sapunica počela otkako se Šuker posvetio gradskoj politici, a sukob je nastao jer mu se Barišić odbio pokoriti. Podsjetimo, Barišić je u lipnju, uz supotpis sedmorice kolega, poslao pismo šefici stranke Jadranki Kosor potuživši se na Šukerovo ponašanje i ustvrdivši da Šuker i njegovi suradnici opstruiraju gradske projekte. Ervina Kolarca i Šukera veže hotel Garni – mjesto sastanaka članstva HDZ-a i stalno Šukerovo odredište – kao i činjenica da je Ervin bio jedan od pet potpredsjednika Mladeži HDZ-a. Upravo je preko Ervina Kolarca Šuker namjeravao revitalizirati svoju političku karijeru, tvrde u političkim krugovima, jer je Jadranki Kosor iznimno stalo do stranačkog podmlatka. U vrijeme kad HDZ nije imao vlast u V. Gorici, mladi Kolarec bio je “zbrinut” u Ini, baš dok je funkciju u Nadzornom odboru obnašao Šuker. No, Josip Kolarec odlučno tvrdi da posao sa zemljištima nema nikakve veze s politikom.
http://www.vecernji.hr/vijesti/lokalni-hdz-ovci-mesetare-atraktivnim-zemljistem-kod-plesa-clanak-321676 (http://www.vecernji.hr/vijesti/lokalni-hdz-ovci-mesetare-atraktivnim-zemljistem-kod-plesa-clanak-321676)

Čak su i maloga Pericu narivali na slike...
Dosta konkreten naslov a dokazov nit veze baš i nevidim.
Na kraju naslova bi čovek očekival nekakov upitnik il "mekši" naslov.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Kolovoz 29, 2011, 09:20:08 prijepodne
Meni to sve više liči na sukob klana Barišić i klana Šuker-Kolarec.
Raščišćavaju se možda neki nepodmireni računi a vrijeme će pokazati tko pije a tko plaća. ;D
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Newbie - Kolovoz 29, 2011, 05:02:11 poslijepodne
Meni to sve više liči na sukob klana Barišić i klana Šuker-Kolarec.
Raščišćavaju se možda neki nepodmireni računi a vrijeme će pokazati tko pije a tko plaća. ;D

Ti nesto tu vidis? Ma da? Sukob... a di to molit cu ljepo, oces neke insinuacije navoditi tuda kojih uopce nema? Covjek zeli graditi i raditi, to je to!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Kolovoz 29, 2011, 09:41:27 poslijepodne

Ti nesto tu vidis?

Da vidim, da me čitaš i komentiraš a držiš me dugo.......na  ignorelisti, bravo njubić, ti si legenda. 8)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kuntakinte - Kolovoz 29, 2011, 11:35:50 poslijepodne
Hmmmm...
Stančiči (off the record)...
Ljivada...
Limač je potencijal...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Newbie - Kolovoz 30, 2011, 07:33:52 prijepodne

Ti nesto tu vidis?

Da vidim, da me čitaš i komentiraš a držiš me dugo.......na  ignorelisti, bravo njubić, ti si legenda. 8)

Neko od nas je malo priglup... a to mozda ipak nisam ja. A di vidis da si mi na ignore listi? Ja nikad nikoga nisam stavio na ignore listu jer to naprosto nije moj stil... ako neko i pise gluposti okolo, nisam obavezan i procitati, samo prodjem pogledom preko toga. A ponekad i od onih koji piskaraju gluposti da se nesto i pametno procitati. Na kraju krajeva, stavljanjem osoba na ignore listu nebi mogao voditi statistiku do kuda necija glupost  seze... evo da si mi na ignore listi, zar bi ti sada mogao statistiku povecati? :)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Kolovoz 30, 2011, 11:58:12 prijepodne
Citat: Jaguar - Kolovoz 29, 2011, 09:41:27 poslijepodne
Citat: Newbie - Kolovoz 29, 2011, 05:02:11 poslijepodne

Ti nesto tu vidis?

Da vidim, da me čitaš i komentiraš a držiš me dugo.......na  ignorelisti, bravo njubić, ti si legenda.

Neko od nas je malo priglup... a to mozda ipak nisam ja. A di vidis da si mi na ignore listi? Ja nikad nikoga nisam stavio na ignore listu jer to naprosto nije moj stil... ako neko i pise gluposti okolo, nisam obavezan i procitati, samo prodjem pogledom preko toga. A ponekad i od onih koji piskaraju gluposti da se nesto i pametno procitati. Na kraju krajeva, stavljanjem osoba na ignore listu nebi mogao voditi statistiku do kuda necija glupost  seze... evo da si mi na ignore listi, zar bi ti sada mogao statistiku povecati? Prijaviti moderatoru    Evidentirano
IGNORE LIST: http://www.forumgorica.com (http://www.forumgorica.com)

Ovo vidim samo kod tebe, možda sam malo priglup pa mi ti ili netko drugi objasni što ovo znači?
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Kolovoz 30, 2011, 12:14:24 poslijepodne
Poanta cijele priče je koja se poruka šalje ovakvim naručenim textom budućim investitorima?...tko će se nakon ovoga odvažiti ući u nekakavo investiranje znajući da i oni mogu sutra osvanuti po portalima, novinama...?...bolesno..kaj da velim, cijeli text po meni nema nikakvih kazneno pravnih argumenata osim nisko prizemnog pljuvanja po akterima u smislu bivši gasterbajteri i drvosječe...iritantno ..po tome drvosječa koji marljivo radi i zaradi ne bi smel u biznis?...ili TITO zato kaj je po zanimanju bil stojobravar ne bi mogel biti predsjednik JUGOSLAVIJE...?...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Kolovoz 30, 2011, 12:28:19 poslijepodne
Onaj koji je "čist" i dolazi sa "čistim" kapitalom, nije ga briga za portale, dapače ima reklamu koju ne plaća a nimalo straha jer je čist i uredan.

Oko drvosječa se slažem i nije bitno što je tko radio ako je pošteno i marljivo radio.
Antunović je počeo s pranjem tanjura u kuhinji u Njmečakoj, pa zaradio prvi kamion Mercedes, pa se bavio prijevozništvom ..........itd. da bi bio ovo što je danas.

U ovoj priči ima dosta upitnika, poznavajući goričku političku scenu zadnjih godina, pali se mnogo lampica, odnosi u HDZ, između Šukera(Kolarca) i Barišića, nitko normalan nema ništa protiv ako su ljudi pošteno zaradili pare, međutim koliko čujem po gradu i nije to baš tako, a gdje ima dima ima i vatre, još ako znamo da su neki dugi niz godina u vrhu HDZ, dobri sa Sanaderom, obnašali visoke pozicije u HDZ-u i zemlji, a imajući u vidu sve afere koje su povezane s HDZ-om moguće ima razloga za paljenje lampica, u konačnici neće kruška pod jabuku, s kim si takav si kažu narodne, e sada ti koji se zalažeš za "pravdu i poštenje", tebi nema nimalo sumnje u ovoj priči ili ponovo pokušavaš iz već poznatih razloga braniti ono protiv čega se ti kao zalažeš, joj, joj.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Kolovoz 30, 2011, 12:50:13 poslijepodne
Citat:
Jaguar
iz već poznatih razloga braniti ono protiv čega se ti kao zalažeš, joj, joj.

Nemam namjeru nikoga braniti...jednostavno kak sam i napisal, cijela priča mi nije uvjerljiva...u čemu je problem?..zakaj ti misliš da su navedeni ugrezli u nekakve nezakonite rabote?...ako jesu, obznani, podastri dokaze i ako je istina ja ću te prvi podržati a ne optužuj nekog temeljem dobrih odnosa sa Šukerom ili Sanaderom...nego reci ti meni jel biti dobar sa Šukerom ili bilo s kim drugim ko tebi ne paše kazneno dijelo????
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Kolovoz 30, 2011, 01:46:59 poslijepodne
Joj, joj Muha o čemu ti. Nemoj se praviti grbav, mogao bi takav i ostati.
Ponoviti ču ti onu ofucanu mantru, neka institucije rade svoj posao.
A što se tiče odnosa i tko je s kim dobar, to je njegova osobna stvar, međutim u javnosti je već mnogo toga poznato, bar kada su u pitanju Kolarec, Šuker, Barišić, pa to samo i komentiramo. Ali ti kao da si danas pao s marsa pa neke činjenice neznaš, uostalom možda si ti stvarno i došao s marsa. ;D
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Newbie - Kolovoz 30, 2011, 01:53:45 poslijepodne
Citat: Jaguar - Kolovoz 29, 2011, 09:41:27 poslijepodne
Citat: Newbie - Kolovoz 29, 2011, 05:02:11 poslijepodne

Ti nesto tu vidis?

Da vidim, da me čitaš i komentiraš a držiš me dugo.......na  ignorelisti, bravo njubić, ti si legenda.

Neko od nas je malo priglup... a to mozda ipak nisam ja. A di vidis da si mi na ignore listi? Ja nikad nikoga nisam stavio na ignore listu jer to naprosto nije moj stil... ako neko i pise gluposti okolo, nisam obavezan i procitati, samo prodjem pogledom preko toga. A ponekad i od onih koji piskaraju gluposti da se nesto i pametno procitati. Na kraju krajeva, stavljanjem osoba na ignore listu nebi mogao voditi statistiku do kuda necija glupost  seze... evo da si mi na ignore listi, zar bi ti sada mogao statistiku povecati? Prijaviti moderatoru    Evidentirano
IGNORE LIST: http://www.forumgorica.com (http://www.forumgorica.com)

Ovo vidim samo kod tebe, možda sam malo priglup pa mi ti ili netko drugi objasni što ovo znači?

Ima li neko zivaca da mu objasni, ja nemam :)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Kolovoz 30, 2011, 02:26:05 poslijepodne
Citat:
Ima li neko zivaca da mu objasni, ja nemam

Ima..he.Spužva Bob...točnije Lučić...(http://www.google.hr/images?q=tbn:ANd9GcTrZofN2Krla2itq_PSwbQ7axEhLmZwLna2T7rjhv5FHOQS73a7jri)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Kolovoz 30, 2011, 02:32:01 poslijepodne
Muha, g. Lučić je tvoj veliki prijatelj.
Njubić nemaš živaca ili neznaš, nemoj se izvlačiti. ;D
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kruno - Kolovoz 30, 2011, 03:04:33 poslijepodne
Kako je rekao ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić onu narodnu poslvicu za Jacu, samo bi ubacio Lučića.

"Kome je Lučić prijatelj, njemu ne trebaju neprijatelji"
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kuntakinte - Kolovoz 30, 2011, 05:27:41 poslijepodne
Poanta cijele priče je koja se poruka šalje ovakvim naručenim textom budućim investitorima?...
Do je naručil tekst i od koga?

Mene pri "mešetarenju" najprije pada na pamet da kupiš poloprivredno,prenameniš v industrijsko,prodaš,zemeš penezi i crta.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mile car - Kolovoz 30, 2011, 10:38:59 poslijepodne
Ti se praviš tošo kao fol ne znaš tko je naručio tekst?
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kuntakinte - Kolovoz 30, 2011, 10:59:52 poslijepodne
Dej mi najdi još par naručene od;

 Lana Kovačević/VLM
Lana Kovačević (http://www.google.hr/webhp?hl=hr#sclient=psy&hl=hr&site=webhp&source=hp&q=%20Lana%20Kova%C4%8Devi%C4%87%2FVLM&pbx=1&oq=&aq=&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&fp=6b164444f822b97a&biw=1280&bih=822&pf=p&pdl=3000)

 Jasminka Komar/VLM
Jasminka Komar (http://www.google.hr/webhp?hl=hr#hl=hr&cp=20&gs_id=4&xhr=t&q=+Jasminka+Komar/VLM&pf=p&sclient=psy&site=webhp&source=hp&pbx=1&oq=+Jasminka+Komar/VLM+&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&fp=6b164444f822b97a&biw=1280&bih=822)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Kolovoz 30, 2011, 11:42:57 poslijepodne
Ti se praviš tošo kao fol ne znaš tko je naručio tekst?

A tko to Mile naručuje bez poštivanja javne nabave? ;D
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Newbie - Kolovoz 31, 2011, 08:08:08 prijepodne
Muha, g. Lučić je tvoj veliki prijatelj.
Njubić nemaš živaca ili neznaš, nemoj se izvlačiti. ;D

Pa dobro to, neznam TI objasniti... jer nemozes shvatiti!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kruno - Kolovoz 31, 2011, 09:43:42 prijepodne
Ti se praviš tošo kao fol ne znaš tko je naručio tekst?

A tko to Mile naručuje bez poštivanja javne nabave? ;D

Bilo je govora o neručenim tekstovima a ne o javnoj nabavi.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kuntakinte - Rujan 03, 2011, 10:54:38 poslijepodne
Kak se zvala ona kaj je prije pisala z Gorice?Nis siguren da su v pitajnu iste novine...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Stjepan - Rujan 03, 2011, 11:16:53 poslijepodne
Kak se zvala ona kaj je prije pisala z Gorice?Nis siguren da su v pitajnu iste novine...

Već duže vrijeme piše Lana Kovačević.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kuntakinte - Rujan 04, 2011, 12:18:03 prijepodne
Repo,Pezo,Grujo... il tak nekak.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kuntakinte - Rujan 04, 2011, 10:35:57 poslijepodne
Ti se praviš tošo kao fol ne znaš tko je naručio tekst?

Tako je prije nekoliko dana putem „Večernjega lista“ (baš kao i mjesec dana ranije kad je „Večernjak“ objavio Barišićevo pismo Kosorici)
plasirao priču o mešetarenju zemljištem u blizini Zračne luke Pleso koje je kupio otac Ervina Kolarca, inače Barišićeva zamjenika ali i
otvorenoga oponenta i Šukerova bliskog suradnika.
http://www.hns-vg.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=349:grad-je-i-dalje-talac-frakcijskih-borbi-u-hdz-u&catid=1:latest-news (http://www.hns-vg.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=349:grad-je-i-dalje-talac-frakcijskih-borbi-u-hdz-u&catid=1:latest-news)

Eto,druže Mile,nisi jedini teri misli da je tekst "plasman".
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mile car - Rujan 04, 2011, 10:56:59 poslijepodne
Drago mi je da imam još istomišljenika na ovom forumu
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kruno - Rujan 07, 2011, 02:38:42 poslijepodne
A sad spektakl glede HDZ-ovaca.
da vidim koliko poznate povijest HDZ-a.
- Koji je hrvatski predsjednik bio predsjednik FK Partizan ?
  a) Tuđman Franjo
  b) Mesić Stipe
  c) Josipović Ivo

Naslov: Odg: Hdz
Autor: Stjepan - Rujan 07, 2011, 10:37:16 poslijepodne
Ta anketa više pripada u Birtiju.

Bilo bi zanimljivije čuti nešto drugo. HDZ nas na svakim izborima plaši time da će se Hrvatska obojati u crveno. Koliko HDZ-ovaca iz vrha nije bilo u komunistima, a da su stariji od 40 godina?

Jadranka Kosor - Kosor je bila u komunistima još nakon što je osnovan HDZ (http://www.24sata.hr/politika/kosor-je-bila-u-komunistima-jos-nakon-sto-je-osnovan-hdz-233793)

Luka Bebić - Ne stidi se članstva u KPJ (http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=752:luka-bebiqne-stidim-se-anstva-u-savezu-komunistaq&catid=29:arhiv&Itemid=20)

Vladimir Šeks - Učlanio se u KPJ odmah nakon mature

Darko Milinović - Pogledajte kako je drug Darko, a danas ministar Milinović branio partiju i Račana (http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-kako-je-drug-darko-a-danas-ministar-milinovic-branio-partiju-i-racana/451223.aspx)

Ivan Jarnjak - u partiju se učlanio 1964. iste godine kad je Franjo Tuđman prvi put javno etiketiran kao hrvatski nacionalist

Branko Vukelić i Marina Matulović Dropulić su imali crvene knjižice.

Ivan Šuker  - 1986-1990. - šef računovodstva Gradske konferencije Saveza socijalističke omladine Hrvatske
Naslov: Odg: Hdz
Autor: ulysses - Rujan 07, 2011, 11:10:41 poslijepodne
Ta anketa više pripada u Birtiju.

Bilo bi zanimljivije čuti nešto drugo. HDZ nas na svakim izborima plaši time da će se Hrvatska obojati u crveno. Koliko HDZ-ovaca iz vrha nije bilo u komunistima, a da su stariji od 40 godina?

Jadranka Kosor - Kosor je bila u komunistima još nakon što je osnovan HDZ (http://www.24sata.hr/politika/kosor-je-bila-u-komunistima-jos-nakon-sto-je-osnovan-hdz-233793)

Luka Bebić - Ne stidi se članstva u KPJ (http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=752:luka-bebiqne-stidim-se-anstva-u-savezu-komunistaq&catid=29:arhiv&Itemid=20)

Vladimir Šeks - Učlanio se u KPJ odmah nakon mature

Darko Milinović - Pogledajte kako je drug Darko, a danas ministar Milinović branio partiju i Račana (http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-kako-je-drug-darko-a-danas-ministar-milinovic-branio-partiju-i-racana/451223.aspx)

Ivan Jarnjak - u partiju se učlanio 1964. iste godine kad je Franjo Tuđman prvi put javno etiketiran kao hrvatski nacionalist

Branko Vukelić i Marina Matulović Dropulić su imali crvene knjižice.

Ivan Šuker  - 1986-1990. - šef računovodstva Gradske konferencije Saveza socijalističke omladine Hrvatske

Legitimno pitanje, ali nepotpuno.

Trebalo bi ih pitati zašto su prije 1990. bili članovi Saveza komunista, a ne Kršćanskih demokrata.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mlačanin - Rujan 08, 2011, 09:06:52 prijepodne

Pa valjda zato jer su od članstva u toj organizaciji imali koristi. To se ne treba pitati, jer to se znalo tada, a ZNA se i danas.
 
Govorilo se , nisam mogao dobiti posao ako nisam ćlan....
Pitam se onda,kako su svi ostali stanovnici živjeli i radili, nisu bili u strnci,imali su posao i radili su.
Ali da, i ja pišem gluposti.....
 
Neki su morali i šefovati ... :) , a za to si morao biti u partiji.
Na kraju sve te zakone i pravila su krojili oni koji su bili u partiji, ne treba sada izmišljati toplu vodu.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 08, 2011, 10:00:39 prijepodne

Pa valjda zato jer su od članstva u toj organizaciji imali koristi. To se ne treba pitati, jer to se znalo tada, a ZNA se i danas.
 

Upravo tako mlačanin, isto sra*e samo drugo pakiranje. 8)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Rujan 08, 2011, 12:36:22 poslijepodne
Koje si ti sranje a koje pakovanje?....ti koji si evoluirao u nakazu čija ti govna konzumiraš?...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 08, 2011, 01:17:12 poslijepodne
Koje si ti sranje a koje pakovanje?....ti koji si evoluirao u nakazu čija ti govna konzumiraš?...

Tak si po doma možeš razgovarati.
A jel ti znaš koja je razlika između muhe i pčele?
Od muhe niš koristi, zuji, iritira, dosađuje, sere okolo, uglavnom nered i jedino muhomlat pomaže.
Pčela daje med, hebate zašto se ti ne zoveš pčela, makar bio i pčelica maja, umjesto muha?
Kak si odredio sebi pravi nick, podsvijest je bila uključena kod definiranja nicka?
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Stjepan - Rujan 08, 2011, 09:44:35 poslijepodne
Neki su morali i šefovati ... :) , a za to si morao biti u partiji.
Na kraju sve te zakone i pravila su krojili oni koji su bili u partiji, ne treba sada izmišljati toplu vodu.

Većina ih je bila u partiji, iz svih stranaka (npr. Darinko Kosor je bio šef Šukeru). Zato je sada smiješno, nepotrebno i uvreda zdravom razumu da se izborna kampanja bazira na plašenju od 'crvene opasnosti'.

Neki šefovi nisu bili u partiji. Pogledajte Petra Selema (još jedan iz vrha HDZ-a), on je bio predstojnik dvije katedre na FF-u, a da nije bio u partiji. Tek je prije 10 godina ušao u HDZ.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: ulysses - Rujan 08, 2011, 10:42:33 poslijepodne
Neki su morali i šefovati ... :) , a za to si morao biti u partiji.
Na kraju sve te zakone i pravila su krojili oni koji su bili u partiji, ne treba sada izmišljati toplu vodu.

Većina ih je bila u partiji, iz svih stranaka (npr. Darinko Kosor je bio šef Šukeru). Zato je sada smiješno, nepotrebno i uvreda zdravom razumu da se izborna kampanja bazira na plašenju od 'crvene opasnosti'.

Neki šefovi nisu bili u partiji. Pogledajte Petra Selema (još jedan iz vrha HDZ-a), on je bio predstojnik dvije katedre na FF-u, a da nije bio u partiji. Tek je prije 10 godina ušao u HDZ.

Ne svodi se prijetnja od "crvene opasnosti" na strah od obnove komunizma u ideološkom smislu. Već na prijetnju nametanja jednog svjetonazora, koji će biti "ispravan" i koji će biti odrednica svih društvenih vrijednosti. A, taj "ispravan" svjetonazor podrazumijeva zatiranje hrvatske tradicije i identiteta, kao i obezvrijeđivanje, pa i rušenje nacionalnih i državnih temelja. Taj "ispravan" svjetonazor dijeli i žive i mrtve na manje i više vrijedne.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Stjepan - Rujan 08, 2011, 11:19:29 poslijepodne
Ne svodi se prijetnja od "crvene opasnosti" na strah od obnove komunizma u ideološkom smislu. Već na prijetnju nametanja jednog svjetonazora, koji će biti "ispravan" i koji će biti odrednica svih društvenih vrijednosti. A, taj "ispravan" svjetonazor podrazumijeva zatiranje hrvatske tradicije i identiteta, kao i obezvrijeđivanje, pa i rušenje nacionalnih i državnih temelja. Taj "ispravan" svjetonazor dijeli i žive i mrtve na manje i više vrijedne.

Kakvo nametanje svjetonazora? Kakvog svjetonazora? Hoćeš li reći da je ovaj svjetonazor kojega imamo 20 godina dobar? Hoćeš li reći da je zemlja prožeta korupcijom, uništenog gospodarstva i loših uvjeta za razvoj bilo čega normalnog i legalnog dobar svjetonazor? Pa jedino što su radili političari u ovih 20 godina je da su srušili nacionalne i državne temelje. I sad bi ih i dalje trebalo podržavati u tome?

I tko je to nositelj novog svjetonazora koji nam prijeti da uništi tako uspješnih 20 godina i u čemu se sastoji taj novi svjetonazor? Ne filozofiraj, daj činjenice.

Naslov: Odg: Hdz
Autor: koko-vg - Rujan 09, 2011, 06:52:50 prijepodne
Bunika radi svoje ... a kaj bu tek za mjesec, dva ... ?  Opet crveni, crni i žuti vragovi ?
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mlačanin - Rujan 09, 2011, 08:22:32 prijepodne
Ne mogu vjerovati da ljudi i danas još uvijek mogu biti toliko slijepi i ne vidjeti tako očite stvari, tako uništenu privredu, tako uništene sve vrijednosti koje su svi zajedno stvarali.

Ne mislim da bi nam pod SDP-om i njihovim partnerima bilo bolje, ali ni sada nam nije dobro   i još dugo neće biti dobro.

Na žalost ne postoji u Hrvatskoj neka treća alternativa koja bi se nametnula sa novim ljudima koji bi se mogli izdignuti iznad ovog gliba u koji su nas doveli i SDP i HDZ, ne sami nego sa svim ostalim strankama koje su im držale stranu.

Na kraju mi smo narod, koji je uvijek iznova uspijevao podići glavu iz pepela, koji voli svoju zemlju ( neki čak i previše i najradije bi je spremili u svoje dvorište ) i koji opet iznova sve gradi i stvara.

Ali ovakve loše gospodarije je zaista previše. Dug na dug i opet dug. To jednostavno nema smisla. I naravno i dalje svi tvrde da nam bude bolje?????
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Rujan 09, 2011, 09:41:17 prijepodne
Citat:
Pa jedino što su radili političari u ovih 20 godina je da su srušili nacionalne i državne temelje. I sad bi ih i dalje trebalo podržavati u tome?

Koji političari Stjepane?..malo si mi kontradiktoran, jednom ti je za sve kriv HDZ-e, onda ti ne pašu niti SDP-jci...daj reci više koja je tvoja alternativa...nemreš prdnut i stisnut...Slažem se u jednom da je veći je krivac za nastalu situaciju i krizu svekoliku HDZ-e jer je zauzeo i potpuno umrtvio poziciju otpora tj opoziciju tako da je Hrvatska ostala bez korektiva vlasti...No kaj nam je činiti?...nemremo samo pljuvati po jednima i drugima i usput ne imati i ne nuditi rješenja...meni je gore recimo ono kaj je SDPe napravio 2000 godine, hebate kaj se dogodilo onda?...nisu ispravili niti jednu nepravdu koju je HDZ-e sustavno nanosio u 10 godina vlasti...oprosti za mene je to prevara...zašto je 2003 godine HDZ-e opet došao na vlast=?..pa nisu ljudi više teletabisi...skužili su da od loših ima još lošijih ybg-a...Najgora je spoznaja to da u pozadini svih tih sranja stoje oni koji smišljeno razbijaju hrvatsku državnost stvaranjem stalno novih i novih podjela među Hrvatima. Hrvatskoj nikada nije nedostajalo izdajica i neprijatelja koji su je nastojali na svaki način uništiti (bilo u ratu bilo u miru). Čudi me ipak da smo svi tako brzo zaboravili 1991.g., kad su Torcida i BBB zajedno odlazili u rat za oslobođenje Hrvatske. 10. rujna o.g., igra se u Splitu derbi između Hajduka i Dinama pa se lako može dogoditi da, u ovoj visoko zapaljivoj atmosferi, izbije pravi rat bivših ratnih drugova...kome to koristi?...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 09, 2011, 01:06:42 poslijepodne
Kada uspoređujete lijeve i desne, Gorica je vrlo dobar uzorak koji se može preslikati na državnu razinu.
Dovoljno je pogledati, što je lijeva vlast napravila u predhodnom mandatu, koliko je novaca uštedjela i ostavila na računu, kako je ukupno gledajući poslovala, naspram ove desne vlasti koja je u 3. godini mandata i svatko tko imalo zna zbrojiti 2 i 2 vidi da se nije napravilo ni blizu  onoliko koliko bivša vlast, koja je godinu za godinom u minusu, danas ni neznamo koliki je, još u svibnju se špekuliralo o 15 mil kuna manjka( opa i to GT) i unatoč tome što je naslijedila gotovih suhih cca. 25 mil kuna, danas se pokušava kreditno zadužiti da pokrije tekuće poslovanje, kada pogledamo javni i kulturni život velikogoričana koji je na minimumu, kada pogledamo sve manifestacije koje su srozane umjesto da su unaprijeđene, itd. itd i onda ovdje neki govore o podrivanju kulturnih, nacionalnih, tradicijskih vrednota, te iste koji su se upravo zalagali za to, nazivaju izdajnicima i rušiteljima lijepe nam Hrvatske, nakon te i takve retorike onda se čude zašto Torcida i BBB vode rat a ta i takva retorika ZNA SE od kud dolazi, tko radi najveće razdore u hrvatskom biću, tko je upropastio vladajući 17 godina sve što se moglo upropastiti u ovoj zemlji, jok, samo zato što su neki SDP-ovci, HSLS-ovci ili HNS-ovci su izdajnici i rušitelji, jugonostalgičari i što sve ne. Iako ima stotine miliona primjera koji dokazuju upravo suprotno, ali nekima je lakše metar u du*e, nego cent u glavu, jer oni su s tom i takvom retorikom nepopravljivi.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Rujan 09, 2011, 01:35:52 poslijepodne
Citat:
Dovoljno je pogledati, što je lijeva vlast napravila u predhodnom mandatu, koliko je novaca uštedjela i ostavila na računu, kako je ukupno gledajući poslovala, naspram ove desne vlasti

Kaj si ti normalan?...fakat mi se diže kosa na glavi više od tvojih bljezgarija...koja normalna vlast žnira novce i štedi?...novci su da se troše, ukoliko negdje zavrneš pipu iz te pipe niš ne teče a ljudi su žedni, sveti bog da se troši, da lova cirkulira, svi imaju koristi od toga....pa svi eminentni Hrvatski i svjetski ekonomisti ovih dana upravo to govore...od štednje i stezanja remena imaju koristi samo bogati...stoga podržavam Keruma da napravi ako treba i 5 km viskog Isusa, neka ljudi dolaze, troše, nek se lova vrti, svi će na kraju imati koristi, Kruzeri, Kafići, Javni prijevoznici, taxisti, hotelijeri i dr...


Citat:
javni i kulturni život velikogoričana koji je na minimumu, kada pogledamo sve manifestacije koje su srozane umjesto da su unaprijeđene, itd. itd

Ma nemoj, žao ti Senke je li??...


Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 09, 2011, 01:58:10 poslijepodne
Citat:
Dovoljno je pogledati, što je lijeva vlast napravila u predhodnom mandatu, koliko je novaca uštedjela i ostavila na računu, kako je ukupno gledajući poslovala, naspram ove desne vlasti

Kaj si ti normalan?...fakat mi se diže kosa na glavi više od tvojih bljezgarija...koja normalna vlast žnira novce i štedi

Citat:
javni i kulturni život velikogoričana koji je na minimumu, kada pogledamo sve manifestacije koje su srozane umjesto da su unaprijeđene, itd. itd

Ma nemoj, žao ti Senke je li??...


Kada ti ideš kupiti Auto ili stan, ili graditi kuću, ti prije toga ne štediš? Pa moguće ti podržavaš ZNA SE koga, pa tebi samo kapne ili si zemiš koliko ti treba. Bljezgarije su ovo o čemu ti pišeš.
Ako si gradska uprava zacrta neki projekt, za njega mora obezbijediti novce, stoga je novac osiguravan za sportsku dvoranu i nije se zaduživalo, po tebi je u redu trošiti ko pijani milijarder i onda se lijepo zadužiti, kao što to čini današnja gradska uprava, što slijedi nakon toga? Bankrot. Toliko o tome.

Što se tiče Senke, ja nemam što žaliti za njom, niti mi je bila ljubavnica, niti prijateljica, niti me uzdržavala apsloutno ništa, dozvoli da imam pravo cijeniti ili ne cijeniti nečije kvalitete ili rad, to je moje pravo, koje mi ti svakako nećeš niti možeš oduzeti.

Zanimljivo je jedino to što je Vaš svaki protuargument na ono o čemu sam govorio upravo Senka, jadno.
Ja bi više volio čuti a i vidjeti da se nešto unaprijedilo u odnosu na ranije a ne samo da je nazadovalo, počevši od kulture, manifestacija, pa ako hoćeš i proljetnog sajma itd.itd. Al dobro ako je tebi dovoljna Senka, neka ti bude.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: koko-vg - Rujan 09, 2011, 02:10:12 poslijepodne
Nemoj tak, Jaguar, oni su izabrali novu ravnateljicu POU koja i kad treba na jedno mjesto, mora nazvati grad i pitati za dopuštenje ... ali otvorila je novu sezonu u Klubu 100 ... uđeš sa flayerom i platiš jedno piće a dobiješ 2 ... samo još nisam dobio pametan odgovor ... jel taj klub 100 za odrasle ili za klince ?

p.s.  kaj je gradonačelnik dal toj novoj 1000 dana za uhodavanje, a onda ... kako on veli  ?
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mlačanin - Rujan 09, 2011, 03:28:34 poslijepodne
Citat:
Dovoljno je pogledati, što je lijeva vlast napravila u predhodnom mandatu, koliko je novaca uštedjela i ostavila na računu, kako je ukupno gledajući poslovala, naspram ove desne vlasti

Kaj si ti normalan?...fakat mi se diže kosa na glavi više od tvojih bljezgarija...koja normalna vlast žnira novce i štedi?...novci su da se troše, ukoliko negdje zavrneš pipu iz te pipe niš ne teče a ljudi su žedni, sveti bog da se troši, da lova cirkulira, svi imaju koristi od toga....pa svi eminentni Hrvatski i svjetski ekonomisti ovih dana upravo to govore...od štednje i stezanja remena imaju koristi samo bogati...stoga podržavam Keruma da napravi ako treba i 5 km viskog Isusa, neka ljudi dolaze, troše, nek se lova vrti, svi će na kraju imati koristi, Kruzeri, Kafići, Javni prijevoznici, taxisti, hotelijeri i dr...


Citat:
javni i kulturni život velikogoričana koji je na minimumu, kada pogledamo sve manifestacije koje su srozane umjesto da su unaprijeđene, itd. itd

Ma nemoj, žao ti Senke je li??...
O tome kak bu bolje slušamo već 15 i nekaj let.......

Reci mi.... ili nama svima reci, gdje da čekamo to dobro??? Jel negdje došlo da se to ne zna?

Jedino ak se ZNA da je došlo?    Možda i ti znaš?

 I ja se sječam da je nekoma prije bilo jako dobro, ali vidiš nama obićnima nikak ni bilo dobro.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 09, 2011, 03:46:48 poslijepodne
Nemoj tak, Jaguar, oni su izabrali novu ravnateljicu POU koja i kad treba na jedno mjesto, mora nazvati grad i pitati za dopuštenje ... ali otvorila je novu sezonu u Klubu 100 ... uđeš sa flayerom i platiš jedno piće a dobiješ 2 ... samo još nisam dobio pametan odgovor ... jel taj klub 100 za odrasle ili za klince ?

p.s.  kaj je gradonačelnik dal toj novoj 1000 dana za uhodavanje, a onda ... kako on veli  ?

Vidim, vidim da joj i građani pokušavaju pomoći na fb stranici POU, te joj šalju linkove s mogućnošću korištenja EU fondova i konkretnim natječajima za recimo program:
Program za cjeloživotno učenje

o kome su toliko govorili kada su smjenili Senku, odnosno kada je Senka otišla.
Istina i bog, hoće li znati to iskoristiti, neznam, pomalo sam sumnjičav u tu sposobnost.

Ostaje nam da vidimo u budućnosti, a radi se o ukupnih 50 mil kuna raspoloživih za taj program.


http://www.eupress.net/program-za-cjelozivotno-ucenje-otvoren-natjecaj-za-2012-godinu/ (http://www.eupress.net/program-za-cjelozivotno-ucenje-otvoren-natjecaj-za-2012-godinu/)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: ulysses - Rujan 09, 2011, 11:30:49 poslijepodne
Ne svodi se prijetnja od "crvene opasnosti" na strah od obnove komunizma u ideološkom smislu. Već na prijetnju nametanja jednog svjetonazora, koji će biti "ispravan" i koji će biti odrednica svih društvenih vrijednosti. A, taj "ispravan" svjetonazor podrazumijeva zatiranje hrvatske tradicije i identiteta, kao i obezvrijeđivanje, pa i rušenje nacionalnih i državnih temelja. Taj "ispravan" svjetonazor dijeli i žive i mrtve na manje i više vrijedne.

Kakvo nametanje svjetonazora? Kakvog svjetonazora? Hoćeš li reći da je ovaj svjetonazor kojega imamo 20 godina dobar? Hoćeš li reći da je zemlja prožeta korupcijom, uništenog gospodarstva i loših uvjeta za razvoj bilo čega normalnog i legalnog dobar svjetonazor? Pa jedino što su radili političari u ovih 20 godina je da su srušili nacionalne i državne temelje. I sad bi ih i dalje trebalo podržavati u tome?

I tko je to nositelj novog svjetonazora koji nam prijeti da uništi tako uspješnih 20 godina i u čemu se sastoji taj novi svjetonazor? Ne filozofiraj, daj činjenice.

Ako za tebe stvaranje hrvatske države i oslobođenje od okupacije nisu uspjeh, to je tvoj problem. Onda me i ne čudi da "ne vidiš" o kojem svjetonazoru govorim.

A, govorim o svjetonazoru koji nas je uvjeravao kako moramo istražiti i kazniti svaki zločin počinjen u Domovinskom ratu, a preko osude generalima za Oluju nametnuo nam je i kolektivnu krivnju što smo uopće preživjeli. U isto vrijeme, isti taj svjetonazor osuđuje svaki pokušaj istraživanja zločina počinjenih nakon Drugog svjetskog rata i za vrijeme komunističke vlasti (posebno udbaške likvidacije), nazivajući to povratkom u prošlost, prebiranjem po kostima i političkim progonom (!).

Govorim o svjetonazoru koji je zločin nad obitelji Zec pretvorio u hrvatski nacionalni krimen, ali je sustavno prešućivao i zanemarivao zločin nad obitelji Čengić ili likvidaciju obitelji Ševo. Ti ćeš, naravno, sad guglati da bi uopće znao tko su obitelji Čengić i Ševo. 

Govorim o svjetonazoru koji potiče i promiče javne akcije da se Hrvati ne izjašnjavaju kao katolici, ali kad je pokrenuta akcija da se pravoslavci iz Hrvatske ne izjašnjavaju kao Srbi, to je odmah prozvano fašizmom i oživljavanjem NDH.

Nositelji tog svjetonazora su mediji, dio nevladinih udruga i dio političke scene u Hrvatskoj. U prvom redu HNS, kao i dio SDP-a.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: ulysses - Rujan 09, 2011, 11:37:04 poslijepodne
Kada uspoređujete lijeve i desne, Gorica je vrlo dobar uzorak koji se može preslikati na državnu razinu.
Dovoljno je pogledati, što je lijeva vlast napravila u predhodnom mandatu, koliko je novaca uštedjela i ostavila na računu, kako je ukupno gledajući poslovala, naspram ove desne vlasti koja je u 3. godini mandata i svatko tko imalo zna zbrojiti 2 i 2 vidi da se nije napravilo ni blizu  onoliko koliko bivša vlast, koja je godinu za godinom u minusu, danas ni neznamo koliki je, još u svibnju se špekuliralo o 15 mil kuna manjka( opa i to GT) i unatoč tome što je naslijedila gotovih suhih cca. 25 mil kuna, danas se pokušava kreditno zadužiti da pokrije tekuće poslovanje, kada pogledamo javni i kulturni život velikogoričana koji je na minimumu, kada pogledamo sve manifestacije koje su srozane umjesto da su unaprijeđene, itd. itd i onda ovdje neki govore o podrivanju kulturnih, nacionalnih, tradicijskih vrednota, te iste koji su se upravo zalagali za to, nazivaju izdajnicima i rušiteljima lijepe nam Hrvatske, nakon te i takve retorike onda se čude zašto Torcida i BBB vode rat a ta i takva retorika ZNA SE od kud dolazi, tko radi najveće razdore u hrvatskom biću, tko je upropastio vladajući 17 godina sve što se moglo upropastiti u ovoj zemlji, jok, samo zato što su neki SDP-ovci, HSLS-ovci ili HNS-ovci su izdajnici i rušitelji, jugonostalgičari i što sve ne. Iako ima stotine miliona primjera koji dokazuju upravo suprotno, ali nekima je lakše metar u du*e, nego cent u glavu, jer oni su s tom i takvom retorikom nepopravljivi.

Kakva je to bila vlast, pokazali su izbori na kojima su Goričani dali vritnjak i Piculi i Beusu. Apsolutno ništa nisu napravili. I to u vrijeme najveće financijske ekspanzije, dok su drugi gradovi i općine gradili infrastrukturne projekte.

Jedina investicija za njihova mandata bio je kineski restoran.  ;D
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Stjepan - Rujan 10, 2011, 12:00:33 prijepodne
Koji političari Stjepane?..malo si mi kontradiktoran, jednom ti je za sve kriv HDZ-e, onda ti ne pašu niti SDP-jci...daj reci više koja je tvoja alternativa...nemreš prdnut i stisnut...

Pa ja ne navijam ni za jedne ni za druge već kritiziram. SDP je svojom najavom (PDV 22% i nagrade za nova radna mjesta) pokazao da se bavi kozmetikom. A Linić, koji figurira kao budući ministar financija, je pandan Šukeru.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 10, 2011, 08:56:07 prijepodne
[
Kakva je to bila vlast, pokazali su izbori na kojima su Goričani dali vritnjak i Piculi i Beusu. Apsolutno ništa nisu napravili. I to u vrijeme najveće financijske ekspanzije, dok su drugi gradovi i općine gradili infrastrukturne projekte.

Jedina investicija za njihova mandata bio je kineski restoran.  ;D

Jeste dabome, vritnjak su i 2003 dali Ivici Račanu i koalicijskoj Vladi, pa vidimo gdje smo danas, za čim mnogi žale, tak i ovaj vritnjak u Gorici će doći glave mnogima koji su dali vritnjak.

A kad je riječ o investicijama i projektima idemo nas dva napraviti popis svih gradskih projekata, napominjem i naglašavam, gradskih projekata u predhodnom i u ovom mandatu pa da usporedimo, nemoj se bacati floskulama tipa kineskog restorana, nego napšiši kaj je to konkretno učinjeno i koji su to gradski projekti, financirani iz gradskog proračuna( cca. 270 mil kunasvake godine+ 25 mil kuna koje su zatekli na računu).
Al prosim te, nemoj nas samo gnjaviti sa državnim projektima i ono što je financirano iz državnog proračuna, daklem obrazloži gdje su i u što potrošene gradske pare, koliki je minus danas u gradskom proračunu, i koliko se grad zadužuje i za što se zadužuje, kada mi daš odgvore na ova pitanja, možemo nastaviti dalje.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 13, 2011, 09:38:36 poslijepodne
Transformation:
HDZ ZNA u HDZ NEZNA
Žak mora snimati novu himnu i trebat će nove prateće lokale ;D
Plaćanje šiš ćevapi u somunu za nastup. 8)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Sledgehammer - Rujan 14, 2011, 02:58:52 poslijepodne
http://www.jutarnji.hr/ante-tomic--znate-li-zasto-postoji-hdz--hdz-postoji-da-bi-i-glupi-imali-za-koga-glasati/973795/ (http://www.jutarnji.hr/ante-tomic--znate-li-zasto-postoji-hdz--hdz-postoji-da-bi-i-glupi-imali-za-koga-glasati/973795/)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mlačanin - Rujan 14, 2011, 05:12:53 poslijepodne
http://www.jutarnji.hr/ante-tomic--znate-li-zasto-postoji-hdz--hdz-postoji-da-bi-i-glupi-imali-za-koga-glasati/973795/ (http://www.jutarnji.hr/ante-tomic--znate-li-zasto-postoji-hdz--hdz-postoji-da-bi-i-glupi-imali-za-koga-glasati/973795/)


Halo majstore!!!!!

Kak samo link bez komentara??
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Sledgehammer - Rujan 14, 2011, 05:42:59 poslijepodne
Kaj će ti komentar? Tam sve piše, komentara ni ne treba. Link je valjan, kao što vidiš, a da si lud za mojim komentarom - nisi...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 18, 2011, 09:14:01 poslijepodne
Transformation:
HDZ ZNA u HDZ NEZNA
Žak mora snimati novu himnu i trebat će nove prateće lokale ;D
Plaćanje šiš ćevapi u somunu za nastup. 8)

 ;D ;D ;D

(http://img813.imageshack.us/img813/3623/0111007631.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/813/0111007631.jpg/)

Naslov: Odg: Hdz
Autor: mglavovic - Rujan 19, 2011, 06:53:42 poslijepodne

o kome su toliko govorili kada su smjenili Senku, odnosno kada je Senka otišla.
Istina i bog, hoće li znati to iskoristiti, neznam, pomalo sam sumnjičav u tu sposobnost.


Senka je znala sa financijama, JESTE DABOMA!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Rujan 20, 2011, 01:28:50 poslijepodne
Transformation:
HDZ ZNA u HDZ NEZNA
Žak mora snimati novu himnu i trebat će nove prateće lokale ;D
Plaćanje šiš ćevapi u somunu za nastup. 8)

 ;D ;D ;D

(http://img813.imageshack.us/img813/3623/0111007631.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/813/0111007631.jpg/)

Kak moreš biti takav?...ismijavaš Žaka zato kaj je peval za HDZ-e...pa nije peval za čavle, to mu je posel isto kak i Severini koja je pevala za SDP-e.....he al to je OK...čudno je to tvoje poimanje objektivnosti i pravednosti...??????
(http://img90.imageshack.us/img90/7951/severina.jpg)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 20, 2011, 01:58:29 poslijepodne
Prigovaraš meni nešto što i sam činiš, toliko si vjerodostojan.
Usput rečeno, ne ismijavam Žaka i protiv njega nemam ništa.( Iako je pjevao za HDZ, kao i Seve za SDP, oni samo rade svoj posao za pare, to što nisu platili porez to je drugi par cipela i nije predmet ove rasprave )
Nego je poruka, kako HDZ ZNA a sada najednom, HDZ NE ZNA ništa, lobotomija do boli i boli.
Istina boli, jel te još kaj zanima? Samo tvoje reagiranje na ovo, govori dovoljno samo za sebe.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: tromblon - Rujan 20, 2011, 03:19:56 poslijepodne
opet optužuješ bez dokaza, to je isto kao da ja tvrdim da je potpredsjednik goričkog HNS-a P. J. dobio odštetu što nije postao direktor gradske tvrtke jer su popušili izbore ;D
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 20, 2011, 04:45:07 poslijepodne
opet optužuješ bez dokaza, to je isto kao da ja tvrdim da je potpredsjednik goričkog HNS-a P. J. dobio odštetu što nije postao direktor gradske tvrtke jer su popušili izbore ;D

Šteta, ako je čovjek kvalitetan, možda bi recimo VG Komunalac danas bolje stajao nego sa ovom upravom, s kojom je u takvim dubiozama koliko čujem, da će se o tome još naveliko i glasno čuti u gradu. :P
Naslov: Odg: Hdz
Autor: mglavovic - Rujan 20, 2011, 07:15:17 poslijepodne

Šteta, ako je čovjek kvalitetan, možda bi recimo VG Komunalac danas bolje stajao nego sa ovom upravom, s kojom je u takvim dubiozama koliko čujem, da će se o tome još naveliko i glasno čuti u gradu. :P

Ne znam kakav bi Pero bio direktor, ne zaključujem u naprijed kao neki. Da li netko zna tko je uopće Pero Josipović? navodno se nudio HDZ-u pa kad su mu rekli da mora imati barem osnovnu školu završenu da bi bio član otišao je u HNS, tamo ima svakojakih  ;D duplih, troduplih i onih koji hodaju unatrag ( metaforički).
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mile car - Rujan 20, 2011, 11:06:18 poslijepodne
Dajte gospodo budimo malo realni.
Ne poznajem dotičnog, ali ako netko zna neka kaže koliko godina ima gospodin Josipović.
Pa zar nema mladih i poduzetnih ljudi dovoljno da vode gradske firme već to moraju raditi ljudi iz stranačkih redova?
Dosta je više takvih Josipovića, Bulićki i inih ljudi u našem društvu.
čovjek je trabo biti u mirovini u prošlom vijeku a njega se protežira da bude neki direktor, i to zamisli u komunalcu.
Koja bi mu funkcija bila? Manager za zbrinjavanje govana?
dajte gospodo budimo realni takvima je vrijeme za povijest, čovjek se vjerovatno jedva služi računalom a kamoli da daje kreativne ideje.

Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Rujan 21, 2011, 01:30:35 poslijepodne
Interesantno je recimo tko je zaposlio bivšeg dir. Komunalca nakon gubitka izbora, ujedno bivšeg predsjednika HSLS-a...prema saznanjima istog je zbrinuo i zaposlio eminentni Gorički poduzetnik inače HDZ-ovac...nije li to malo neobično?..he...i nije kad se bolje razmisli...ruka ruku mije...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 21, 2011, 01:43:53 poslijepodne
Mile cariću, ostao si nam nešto dužan, jel "slučaj", koji si čekao završen? Popis?
Nije to valjda bila spika bez pokrića? Više te ne shvaćamo ozbiljno, car je gol! ;D
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mile car - Rujan 21, 2011, 06:55:54 poslijepodne
NE sekiraj se, što sam obećao bude ispunjeno u to budi siguran.
Nego što se zaboli moja riječ o dotičnom Josipoviću?
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 21, 2011, 08:20:38 poslijepodne
NE sekiraj se, što sam obećao bude ispunjeno u to budi siguran.
Nego što se zaboli moja riječ o dotičnom Josipoviću?

Ti ispunajvaš kao HDZ, ok znači načekaćemo se.
Kaj te boli care, reci samo, doktori opće prakse liječe sve vrste pacijenata.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mile car - Rujan 21, 2011, 08:41:47 poslijepodne
Ne boli mene ništa, nego je zanimljivo kako si se digao na zadnje noge čim sam spomenuo dotičnog gospodina koji je je trebao biti u mirovini
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Rujan 21, 2011, 09:03:46 poslijepodne
Ne boli mene ništa, nego je zanimljivo kako si se digao na zadnje noge čim sam spomenuo dotičnog gospodina koji je je trebao biti u mirovini

Kao prvo carću, tak se po doma razgovaraj, što se tiče zadnjih nogu.
Kao drugo, tvojim javljanjem si me podsjetio na dano obećanje o popisu podobnozaposlenih od strane desne koalicije, obećanog prije pola godine, kad si sraćkao o lijevima, dakle to što ti trkeljaš o nekakvom gospodinu( koji kako čitam je u HNS-u), mene uopće ne zanima, očito je da i dalje,  ti i tvoje društvo iz ćoška, pokušavate blatiti HNS, očito baljezgajući o HNS-ovim ljudima, dakle dosadilo Vam je o GBR, pa ste krenuli dalje, s Josipovićem kao podpredsjednikom HNS-a u Goric i(saznao od Vas). Ali Mile, pa ko Vas uzima još za ozbiljno. Nego se ti koncentriraj na popis, ak imaš s čim.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Mile car - Rujan 21, 2011, 09:20:15 poslijepodne
Kao prvo carću, tak se po doma razgovaraj, što se tiče zadnjih nogu.
Ovo bi volio da mi kažeš u facu, i to tim tonom koji si ovdje napisao.

Kao drugo, tvojim javljanjem si me podsjetio na dano obećanje o popisu podobnozaposlenih od strane desne koalicije, obećanog prije pola godine,
Nije prošlo pola godine nego dva mjeseca.

dakle to što ti trkeljaš o nekakvom gospodinu( koji kako čitam je u HNS-u), mene uopće ne zanima, očito je da i dalje,  ti i tvoje društvo iz ćoška, pokušavate blatiti HNS,
Ne blatimo MI HNS nego se oni sami uvale u blato

dakle dosadilo Vam je o GBR, pa ste krenuli dalje, s Josipovićem kao podpredsjednikom HNS-a u Goric i(saznao od Vas).
Naravo da pišem o dotičnom čovjeku koji je stranači čovjek i nema veze sa stručnošću koliko i Nevenka Rapa sa srednjom školom. Koje su njegove reference kao managera da on može voditi i poljoprivrednu zadrugu a kamoli gradsku firmu, o čemu ti trkeljaš?
Čovjek je prestar za takve izazove, vrijeme ga pregazilo, jedva da zna koristit računalo.

Ali Mile, pa ko Vas uzima još za ozbiljno.
Očito me ti uzimaš za ozbiljno kad se osoviš na zadnje noge čim nekaj napišem

Nego se ti koncentriraj na popis, ak imaš s čim.
Budem pitao dotičnog managera Josipovića za pomoć ipak je dotični perspektivni kadar, hahahahaha

Naslov: Mini sabor
Autor: koko-vg - Listopad 09, 2011, 08:45:32 poslijepodne
Na svim TV postajama se spominje mini sabor HDZ-a u Gorici ... a na stranicama grada ...muk ... Bilo je za vidjeti da je pored Jace sedel Šuker ... a gradonačelnika ni blizu ... znam, rekli buju da on ni u HDZ-u ... ali ako ništa drugo ... kao domačin bi trebal sedeti ako ne do Kosorice, onda do Šukera ... (valjda se nebi potukli ...)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Stjepan - Listopad 09, 2011, 09:48:37 poslijepodne
Imaš na stranicama HDZ-a izvještaj, slike i video.

http://www.hdz.hr/novosti/galerije/foto/novi-mandat-za-nastavak-ostvarivanja-zacrtanih-ciljeva-/ (http://www.hdz.hr/novosti/galerije/foto/novi-mandat-za-nastavak-ostvarivanja-zacrtanih-ciljeva-/)

http://www.hdz.hr/novosti/galerije/foto/velika-gorica-sabor-hdz-a-vi-izborne-jedinice-/ (http://www.hdz.hr/novosti/galerije/foto/velika-gorica-sabor-hdz-a-vi-izborne-jedinice-/)


Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Listopad 10, 2011, 08:10:20 prijepodne
Kolarec je tu, mijenja gradonačelnika. ;D
Ali nešto drugo važnije, kada pogledam slike cijela Vlada je u putujućem cirkusu i tako skoro 3 mjeseca, minimalno, pa ljudi moji dobro nama i je, kad nitko u Vladi ništa ne radi, počevši od premijerke pa dalje.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Listopad 10, 2011, 10:58:18 prijepodne
Citat:
koko-vg
kao domačin bi trebal sedeti ako ne do Kosorice, onda do Šukera ... (valjda se nebi potukli ...)

He..nemaš sreće..niš od toga nego reci mi jel istina da gradonačelnik polako svoje interese prilagođava interesima KUKURIKU nakupine??...možda je to razlog njegova nedolaska...???..ne bi se čudil da na idućim lokalnim izborima isti bude opet kandidat za gradonačelnika ali ovaj put pod pokroviteljstvom SDP-a....
Naslov: Odg: Hdz
Autor: koko-vg - Listopad 10, 2011, 11:31:57 prijepodne
 Nemam pojma ... to bi ti trebal bolje znati ... znam samo da je zaratio s Glasnikom Turopolja, a to ti isto tako znaš, kao i podatak zbog čega ...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kuntakinte - Listopad 10, 2011, 06:07:01 poslijepodne
ne bi se čudil da na idućim lokalnim izborima isti bude opet kandidat za gradonačelnika ali ovaj put pod pokroviteljstvom SDP-a....

Jack pot!!!
A zamenik Zoro Žic.  :D
Naslov: Odg: Hdz
Autor: dadi - Listopad 11, 2011, 11:04:47 prijepodne
Jutros je pri rojcu bila žustra rasprava hadezejaca! Čist da ti dojde milo! Pitaju se kaj bu teri bilo! Šukeru rastu krila, a Barišić potonul! Njih četiri, a četiri različita mišlenja. Jen od njih raspravlja i zakaj dc ni štel k niima!
 Čul sam i da dc izlazi sam na izbore iako im se šefica tom još uvek opire!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: dadi - Listopad 13, 2011, 09:05:59 prijepodne
Baš me zanima kad se objave liste koji bu na listi Barišić! Žalosno bi bilo da ga na HDZ listi nema jer je gradonačelnik 6. grada po veličini, a s druge strane mislim da mu zbog šukerove veličine nema mjesta u 14!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: dadi - Listopad 13, 2011, 09:30:18 prijepodne
ljute se hdz-ovci jutros i čude barišićevoj reakciji! smješno, kaj su očekivali da im basrišić kao dugogodišnji novinar nebu iskoristil znanje i medijima rekel svoju priču!
Nije mi mjasno mkak im nije u cilju spriječiti ovakve gluposti i pokazati jedinstvo prije izbora!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Listopad 13, 2011, 09:35:28 prijepodne
i pokazati jedinstvo prije izbora!

kad ga nema niti ga je bilo, sve je bilo samo manipulacija zbog osobnih interesa, ovaj gorički slučaj to potvrđuje a vidimo i nacionalno nije ništa bolje, nervoza je velika, s toliko pekmeza na rukama, umočeni do vrata, nezna se gdje će tko završiti, od tud i tolika nervoza. Savjest nije čista i ne spava se mirno!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: dadi - Listopad 13, 2011, 10:04:24 prijepodne
Trebal bi se hdz zapitati nad ovim tekstom!!!


http://izbori2011.tportal.hr/sve-vijesti/153702/Tesko-je-zamislivo-da-HDZ-s-m-dobije-izbore.html (http://izbori2011.tportal.hr/sve-vijesti/153702/Tesko-je-zamislivo-da-HDZ-s-m-dobije-izbore.html)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Stjepan - Listopad 14, 2011, 01:10:20 prijepodne
Baš me zanima kad se objave liste koji bu na listi Barišić! Žalosno bi bilo da ga na HDZ listi nema jer je gradonačelnik 6. grada po veličini, a s druge strane mislim da mu zbog šukerove veličine nema mjesta u 14!

Ja mislim da Barišiću nema mjesta na listi jer je on direktno izabran za gradonačelnika i trebao bi svoj mandat obnašati do kraja.

A odstrel se sprema...

http://www.nacional.hr/clanak/116951/metoda-za-odstrel-gradonacelnika (http://www.nacional.hr/clanak/116951/metoda-za-odstrel-gradonacelnika)

Citat:
Službeno je potvrđena i najava da gradonačelnici više neće moći biti saborski zastupnici, pa ako Bandić i Željko Kerum budu osvojili dovoljno glasova na izborima, njihov glas neće se čuti u hrvatskom zakondovnom tijelu.

Bandić već i sada ne može sjediti na dvije stolice...

Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor - Nespojivost dužnosti, mirovanje i prestanak zastupničkog mandata te zamjenjivanje zastupnika
Članak 9.
Zastupnik istodobno s obnašanjem zastupničke dužnosti ne može biti:....generalni konzul, župan ili podžupan, gradonačelnik ili zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba,...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: dadi - Listopad 14, 2011, 08:14:00 prijepodne
jasno je to kao dan da oni ne mogu biti saborski zastupnici odmah! Ali bio bi to osigurač da nakon gubitka lokalnih izbora sjede još dvije godine u saboru. Oni mogu svoje mandate staviti u mirovanje i oda ih aktivirati kd prestane sukob interesa tj. kad odu s mjesta gradonačelnika!
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Listopad 14, 2011, 08:54:34 prijepodne
Dovoljan razlog za istovremene i paralelne parlamentrane i lokalne izbore. Iako ima i drugih razloga koji nisu nevažni kao troškovi izbora, .......
Naslov: Odg: Hdz
Autor: dadi - Listopad 14, 2011, 10:53:45 prijepodne
I ja tako mislim. naime ovak svake dvije godine na izborima nemamo pravu sliku. Mnogi ljudi ne razlikuju državnu od lokalne vlasti pa se na lokalnim izborima svete lošim potezima državne vlasti i obrnuto. Slažem se da bi sve trebalo riješiti o jednom trošku, pa i predsjedničke izbore, a time bi bilo i manje lakrdije po radu, a i veće učinkovitosti i loklane i državne politike.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: tromblon - Listopad 14, 2011, 01:40:18 poslijepodne
isto tako je Gorica bila taoc političkih stranaka koje su opstruirale lokalnu vlast sa pozicije državne vlasti! Nakon parlamentarnih ako pobijedi SDP što je vjerojatno moguče opet slijedi blokada Velike Gorice je je gradonačelnik iz HDZ-ov.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Listopad 14, 2011, 05:17:55 poslijepodne
Meni se čini i koliko se sjećam SDP se nikada nije ponašao tako kao HDZ, u tom smislu.
Stoga će u tom slučaju Barišić imati puno više sreće nego što je imao Picula.
Naslov: Odg: Mini sabor
Autor: mglavovic - Listopad 14, 2011, 11:53:44 poslijepodne
Na svim TV postajama se spominje mini sabor HDZ-a u Gorici ... a na stranicama grada ...muk ... Bilo je za vidjeti da je pored Jace sedel Šuker ... a gradonačelnika ni blizu ... znam, rekli buju da on ni u HDZ-u ... ali ako ništa drugo ... kao domačin bi trebal sedeti ako ne do Kosorice, onda do Šukera ... (valjda se nebi potukli ...)

e bas si zaostali patuljak! kako moze stranačka vijest biti na stranicama grada?? kakvom majmunu ovo moze pasti na pamet?? jado jadni!
Naslov: Odg: Mini sabor
Autor: ulysses - Listopad 15, 2011, 07:24:09 poslijepodne
e bas si zaostali patuljak! kako moze stranačka vijest biti na stranicama grada?? kakvom majmunu ovo moze pasti na pamet?? jado jadni!

Nemojte tako gosn Glavoviću. Stranačke vijesti su se uredno objavljivale dok je portal uređivao gosn Beus. Toliko uredno da su i u SDP-u "podivljali" jer se portal pretvorio u stranice goričkog HNS-a. Pa je onda Fabijančićka smijenila Beusovog administratora i postavila svog. Sjećate se sukoba SDP-a i HNS-a u Gorici?
Naslov: Odg: Hdz
Autor: koko-vg - Listopad 15, 2011, 07:59:40 poslijepodne
Svoju majmunsku družinu držite za sebe pa si međusobno trebite buhe i tako se uzražavajte.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Listopad 18, 2011, 01:04:59 poslijepodne
Meni se čini i koliko se sjećam SDP se nikada nije ponašao tako kao HDZ, u tom smislu.
Stoga će u tom slučaju Barišić imati puno više sreće nego što je imao Picula.

Tebi se svašta čini i očito se ničega ne sjećaš jer pričaš koješta kao i obično (rugala se sova sjenici)...kako onda tumačiš činjenicu ponašanja SDP-a prema Bandiću?...meni je to isto, nema razlike...Picula!!!...tko je taj??????...upravo po radi takvih tipova kao što si ti čovjek je čovjeku vuk....
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Jaguar - Ožujak 08, 2012, 07:20:05 poslijepodne
Meni se čini i koliko se sjećam SDP se nikada nije ponašao tako kao HDZ, u tom smislu.
Stoga će u tom slučaju Barišić imati puno više sreće nego što je imao Picula.

Tebi se svašta čini i očito se ničega ne sjećaš jer pričaš koješta kao i obično

Je,je Muha, kak ne ja pričam koješta.
Je li ima još netko kome poslije ovog nije jasno što je HDZ radio? Kako od vrha Vlade, tako do najmanje Općine, čini mi se kako bi trebalo uvesti ponovno iz povijesti, javno bičevanje na nekom od velikih trgova.

http://tv.jutarnji.hr/video/show/2807b4361c746a158dad606723fa0861 (http://tv.jutarnji.hr/video/show/2807b4361c746a158dad606723fa0861)
Naslov: Odg: Hdz
Autor: koko-vg - Ožujak 10, 2012, 10:02:35 poslijepodne
U VELIKO GORICI je danas za novog predsjednika gradskog HDZ-a izabran dosadašnji Ivan Šuker koji je pobijedio svog protukandidata, velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića.

No, glasovanje za bivšeg ministra financija nije prošlo baš glatko, jer je dobio 97 glasova, dok je njegov protukandidat osvojio podršku čak 88 glasača. Prije glasovanja se iz Šukerovog tabora moglo čuti i će premoćno pobijediti sa 150 glasova, no to se nije dogodilo.

Nakon novog izbora bivši ministar nije izgledao baš zadovoljno razvojem situacije, jer je očekivao veću potporu lokalnih HDZ-ovaca.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivan-suker-tijesno-izabran-za-novog-sefa-velikogorickog-hdza/603613.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivan-suker-tijesno-izabran-za-novog-sefa-velikogorickog-hdza/603613.aspx)

Kad čitam ovakve vijesti, sjetim se par pjesama ...  "Kad naš (pardon, NJIHOV) brod TONE TONE ..." ili ona "Sve je otišlo u Honduras ..."
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Ožujak 12, 2012, 10:34:31 prijepodne
Citat:
koko-vg
Nakon novog izbora bivši ministar nije izgledao baš zadovoljno razvojem situacije, jer je očekivao veću potporu lokalnih HDZ-ovaca.

Ovak debilno napisat moreš samo TI...he.." Šuker je nezdovoljan zato kaj je pobijedio"..daj se skoncentriraj...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: koko-vg - Ožujak 12, 2012, 12:20:33 poslijepodne
Muha, ti si jedan od povrijeđenih, pri svakom spomenu HDZ-a ? O debilnom pisanju mogu raspravljati samo s tvojim doktorom, a s tobom (kao pacijentom) ne. Izvrčeš rečenice koje sam preni s jednog potrala (postoji i link) ali očito imaš problema razumijevanjem napisanog ... ali za tebe je bitno da vrijeđaš i omalovažavaš, pa kud puklo da puklo.
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Ožujak 12, 2012, 01:45:42 poslijepodne
Citat:
koko-vg
Izvrčeš rečenice koje sam preni s jednog potrala (postoji i link) ali očito imaš problema razumijevanjem napisanog ..

Ne izvrčem ja nego ti, ja sam itekako razumio tvoj naum koji u prenesenom značenju znači  "Dražen je zapravo pobijednik"

To je poanta svega prika....pobijednik je Šuker i to je neosporno...sve ostalo je demagogija koju ti prodaješ... 
Naslov: Odg: Hdz
Autor: koko-vg - Ožujak 12, 2012, 06:13:01 poslijepodne
Iskreno, boli me briga tko je od njih dvojice pobjednik a tko poraženi ... nemam veze ni s jednim ni drugim , a to kaj tebi nije svejedno ... također me boli briga. Samo posmatram sa strane i uživam ...  a ono "prika" zakači si mačku o rep pa se vrati u otklensity ...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: Muha - Ožujak 12, 2012, 07:13:34 poslijepodne
Citat:
koko-vg
a ono "prika" zakači si mačku o rep pa se vrati u otklensity

Pozdravil te prika Nikša iz Larinog izbora...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: koko-vg - Ožujak 12, 2012, 08:14:13 poslijepodne
Ne gledam sapunjare ... ti si očito utonuo i uživio se u ulogu ...
Naslov: Odg: Hdz
Autor: kuntakinte - Ožujak 12, 2012, 08:59:34 poslijepodne
- Nikada niti jedna interesna skupina nije vodila politiku u Gorici i dok ja imam političkog utjecaja neće, nego će odlučivati građani - rekao je Šuker.
No comment.

- Nikada neću biti za to da se u Velikoj Gorici izgradi dimnjak od 80 metara - bio je jasan Ivan Šuker.
A v Čiču od 73m?

http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/4152/suker-ostaje-na-celu-hdz-a.aspx (http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/4152/suker-ostaje-na-celu-hdz-a.aspx)

A komentari ko led oko Titanika... + http://www.cityportal.hr/vijesti/suker-i-dalje-na-celu-gorickog-a/ (http://www.cityportal.hr/vijesti/suker-i-dalje-na-celu-gorickog-a/)

I poslije Šukera – Šuker
http://www.hns-vg.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=432:i-poslije-ukera--uker&catid=1:latest-news (http://www.hns-vg.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=432:i-poslije-ukera--uker&catid=1:latest-news)