Velika Gorica - neovisni forum

Baština => Tradicija i baština => Autor teme: Stjepan - Listopad 31, 2010, 02:08:51 prijepodne

Naslov: Svirač na listu
Autor: Stjepan - Listopad 31, 2010, 02:08:51 prijepodne
http://www.24sata.hr/supertalent/supertalent-i-moji-unuci-vole-sto-ih-ucim-svirati-na-listu-196411 (http://www.24sata.hr/supertalent/supertalent-i-moji-unuci-vole-sto-ih-ucim-svirati-na-listu-196411)

Umirovljenik iz Vukomeričkih Gorica kraj Zagreba oduševio je žiri 'Supertalenta' izvedbom pjesme 'Razbila se čaša'.
- Sviranje na lišću učim odmalena. U mom kraju ljudi se većinom bave poljoprivredom. Nekada su, radeći u polju, vrijeme kratili sviranjem na lišću. I moj otac i susjedi su svirali, a sad i ja - kaže Tomo Miković (64).
Neobičnim talentom plasirao se među 50 natjecatelja koji idu u emisije uživo. Potpora u polufinalu showa bit će mu unuci.- Oni su oduševljeni mojim nastupom na televiziji. Zanima ih kako sviram, pa ih polako učim - kaže ponosni djed četvero unučadi, koji imaju od 4 do 12 godina. Tomo kaže da za sviranje treba imati dobra pluća i list.
- Na audiciji sam svirao na listu jorgovana, ali sad im više nije sezona. Bit će teško naći idealan list. Mislim da ću uzeti s nekog sobnog bilja ili bršljana - kaže Tomo, koji najviše voli izvoditi narodne pjesme. Često svira i s KUD-om Vrhovje župe Dubranec, čiji je član.
- Uz tamburaše moj list zvuči kao violina - zaključuje Tomo, koji se bavi i restauracijom starih turopoljskih kuća.