Svakidašnje teme > Politika

Klerofobija (i) v Hrvatske

<< < (3/3)

Ljudevit Kaj:
Klerofobija u vlasti

Središnji Dnevnik HTV-a u subotu navečer. Urednik Đurica Drobac najavljuje odlazak popularnog svećenika tek kao četvrtu vijest. Linić je dobio skromnih dvije minute i to tek u 14. minuti Dnevnika. Nije bilo posebnog gosta, sve je to napravljeno rutinski, kao da takvih Linića imamo na tisuće.

Fra Zvjezdan Linić je s tzv. HRT-om još dobro prošao.
Da je svojedobno umro nadbiskup Marin Barišić, čijoj su se bolesti mediji otvoreno veselili, na tzv. HRT-u bi slavili

* * * * * * * * * * * * * * *

U redu je što HTV slavi Mandelu, ali zašto se srami fra Zvjezdana?

Ne mislim da su Mandela i Linić trebali imati istu minutažu i jednak plasman u Dnevniku, ali ovakav nerazmjer nije samo obična sramota javne televizije nego ponešto govori i o našemu kolonijalnom mentalitetu.

Jedna Hrvatska televizija, dvije smrti i dva sasvim različita pristupa. Naravno, opet na štetu, bit ću malo patetičan, “hrvatskoga čovjeka”. Središnji Dnevnik HTV-a u petak navečer. Urednica Sanja Mikleušević Pavić izvještava naciju o smrti legendarnog afričkog vođe Nelsona Mandele. Velika priča o njegovu životu i borbi protiv aparthejda. Ganuta voditeljica u studiju razgovara s dugogodišnjom urednicom vanjske politike HTV-a Mirjanom Rakić koja biranim riječima govori o velikom državniku. (Stekao sam dojam da su urednica i njezina gošća dogovorile pitanja te da je Mirjana Rakić prije odgovora na drugo pitanje pogledala u šalabahter.)

Sve u svemu, Nelson Mandela dobio je velikih prvih osam minuta Dnevnika. U subotu je umro fra Zvjezdan Linić, karizmatični svećenik kojemu su tisuće vjernika dolazile na duhovnu obnovu. Omiljen je i cijenjen izvan vjerskih krugova. Središnji Dnevnik HTV-a u subotu navečer. Urednik Đurica Drobac najavljuje odlazak popularnog svećenika tek kao četvrtu vijest. Linić je dobio skromnih dvije minute i to tek u 14. minuti Dnevnika. Nije bilo posebnog gosta, sve je to napravljeno rutinski, kao da takvih Linića imamo na tisuće. Ne mislim da su Mandela i Linić trebali imati istu minutažu i jednak plasman u Dnevniku, ali ovakav nerazmjer nije samo obična sramota javne televizije nego ponešto govori i o našemu kolonijalnom mentalitetu. Kladio bih se da će jednog dana i južnoafrički nadbiskup Desmond Tutu dobiti veću minutažu od našega karizmatičnog fratra. Kao što se Nelson Mandela borio protiv aparthejda, tako se i mi sada, očito, moramo boriti protiv kolonijalnog mentaliteta.


http://www.vecernji.hr/u-redu-je-sto-htv-slavi-mandelu-ali-zasto-se-srami-fra-zvjezdana-907542
i(il)
http://www.hu-benedikt.hr/index.php/vijesti/vijesti/hrvatska-i-bih/5625-klerofobija-u-vlasti-pocivao-u-miru-fra-zvjezdan-linic-je-s-tzv-hrt-om-jos-dobro-prosao

* * * * * * * * * * * * * * *

Zbor mladih "Note ljubavi", Bistra - Suncu prosi vsaka roža, 02:23

Zbor mladih "Note ljubavi", Bistra - Suncu prosi vsaka roža
 

Master:
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/potpuno-unistili-jaslice-u-parku-dr-tudmana-909325
Bolesnici.Da su pravoslavne jaslice bile bi na naslovnici Jutarnjeg!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju