Velika Gorica - neovisni forum

Svakidašnje teme => Politika => Autor teme: Sledgehammer - Rujan 24, 2011, 07:48:41 poslijepodne

Naslov: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Rujan 24, 2011, 07:48:41 poslijepodne
U ovoj temi želim objavljivati mnoštvo dokumenata, informacija, poteza i bilo čega drugog relevantnog za sadašnje odnose Hrvatske i Srbije, naravno - uz komentare sa moje osobne pozicije Hrvata i hrvatskog branitelja, iako nitko ne brani da se i druga strana, ukoliko je netko ovdje zastupa, ne oglasi... u zadnje vrijeme Srbija radi puno poteza koji su uvredljivi i ponižavajući za Hrvatsku, a do čega pak ne bi dolazilo da imamo imalo sposobnu i nacionalno-interesno osvještenu Vladu i Predsjednika, no u moru materijala probat ću - sa svoje osobne strane - dati ovdje materijale koje dobijem ili pronađem, najrazličitijih osnova... ukoliko imate i vi bilo što što smatrate zanimljivim, a što direktno ili indirektno utječe na odnose Hrvatske i Srbije, slobodno spustite u temu... a ja ću započeti malo nekoncencionalnim materijalom - materijali "off-the-record" o srpskom predsjedniku tadiću (inače sinu Ljube Tadića, jednog od autora starog memoranduma SANU, na čijim zamislima i planovima su vođeni agresorski ratovi na područjima zemalja bivše SFRJ)...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Rujan 24, 2011, 07:50:45 poslijepodne
Da li je Boris Tadić homoseksualac?

Nepoznati delovi biografije predsednika Srbije Borisa Tadića kruže internetom

Pred samo zaključenje ovog broja „Tabloida,, internetom je počela da kruži do sada nepoznata strana biografije Borisa Tadića. Na desetine hiljada internet adresa upućen je ovaj tekst (prema prvim analizama naših urednika, očito je reč o delovima „neredigovanog ,, dosijea iz neke službene arhive).

Interesantno je da je adresa jednog od pošiljalaca: drdkrtstic ›rogers.com. a pominje se i jedna adresa pod imenom „pravoslavna tribina mailing lista,, ,,Tabloid,,uz minimalne jezičke intervencije prenosi do sada neobjavljene delove ovog neobičnog obraćanja.

Boris Tadić je rođen 15. januara 1958. godine u Sarajevu (BiH) od oca Ljube Tadića i majke Nevenke Francetić. Kasnije je ovaj detalj, da mu je majka iz ustaške porodice Francetić, promenjen od strane bezbednosnih službi, za koje je Boris radi(o), u Kićanović. Ima i rođenu sestru Vjeru.

Otac Borisa Tadića je iz rata izašao sa činom kapetana OZN-e (Odeljenje za zaštitu naroda, preteča svih kasnijih bezbednosnih službi SFRJ, prim. red.) i sejao je smrt među Srbima Pivljanskog kraja, te kao nosilac Partizanske spomenice uskoro dobija i čin pukovnika OZN-e!

Drug Ljuba se povlači iz Sarajeva u Beograd, gde ga šalju da učestvuje u pisanju novog programa partije (KPJ). Po uspešnom završetku pisanja novog programa, a na preporuku drugova Edvarda Kardelja i Veljka Vlahovića, Ljuba postaje redovan profesor filozofije, politike i prava (kasnije preinačeno u sociologija) na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Supruga Nevenka se zapošljava kao neuropsihijatar u Palmotićevoj ulici u Beogradu.

Mladog Borisa upisuju u školu „Pero Popović Aga“ (sadašnja ,,Mika Alas,,), u Gospodar Jovanovoj ulici. Zbog problema sa fizičkim zdravljem, nikada nije uspeo da se ostvari na sportskom polju.
Kao dete veoma uticajnih roditelja, mladi Boris se upisuje u Prvu mušku gimnaziju „Moša Pijade“ i tu se dešava nešto sto će imati dalekosežne posledice ne samo za Borisa...

U njegov razred dolazi mladi i zgodni Nebojša Krstić u kog se Boris Tadić zaljubljuje! Njih dvojica stupaju u homoseksualnu vezu. U trećem razredu gimnazije, školska spremačica zatiče Borisa kako radi felacio Nebojši i šokirana onim što je videla, sve prijavljuje direktoru Prve muške gimnazije „Moša Pijade“. Tadašnji direktor, inače saradnik vojne obaveštajne službe KOS-a, zabranjuje „tetkici“ da o tome bilo šta priča zbog uticaja Borisovih roditelja, dok istovremeno to prijavljuje svojim nadređenima u KOS-u.

Tamo su odmah prepoznali njegov „potencijal“ i sa kompromitujućim informacija sa lakoćom ga vrbuju da radi za njih. Jedan od prvih zadataka bio je da špijunira svoje roditelje, u prvom redu oca Ljubu, koji se u to vreme intenzivno viđao sa „disidentima“ Zagorkom Golubović, Dragoljubom Mićunovićem, Nebojšom Popovim itd...

Agenti KOS-a savetuju Borisu da makar formalno nađe neku devojku, jer će se priče o njegovim sklonostima proširiti, i na taj način upropastiti planove koje je Služba imala sa njim. Pošto je bio potpuno nezainteresovan za suprotan pol, „nabacuju“ mu ćerku poznatog „Politikinog“ sportskog novinara, izvesnu Olgicu S., kasnije diplomiranu pravnicu. Oni se, kao, „zabavljaju“ i to je jedna jedina devojka koju je Boris Tadić imao do svoje ženidbe sa Veselinkom Veselom Zastavniković, revolucionarkom iz Osjeka.

Do ženidbe sa Veselom dolazi iz dva razloga. Prvi je što je Nebojša Krstić postao zvezda SFRJ kao pevač grupe „Idoli“. Nebojša je imao mnogo manje želje za vezom sa istim polom od Borisa, i pokušao je da se distancira od njega pesmom, ondašnjim velikim hitom, „Retko te viđam sa devojkama“.

Tako razočaranog Borisa agenti KOS-a upoznaju sa Veselom. Pravi cilj im je bio da ga preko Vesele ubace u jednu disidentsku „revolucionarnu grupu“. Vesela je izabrana kao potpuno aseksualna osoba i u tom pogledu idealna žena biseksualnom Borisu. Bila je samo tri godine starija od njega, ali daleko iznad njega u svemu. I od ostalih iz grupe se izdvajala činjenicom da je bila najradikalnijih ideja.

Vesela je oduševljena svojim dečkom i upoznaje ga sa Vladom-Revolucijom Mijanovićem, Pavluškom Imširovićem i ostalim članovima te grupe. Niko i ne sanja da je medu njima „informator“ KOS-a koji je do tada uspešno „bezbednosno obradio“ i sopstvene roditelje, do te mere da su mu oca Ljubu suspendovali sa Filozofskog fakulteta. Na nagovor KOS-ovog oficira, Boris radikalizuje svoj položaj napuštajući stan svojih roditelja, i sa svojom novopečenom ženom iznajmljuje stan u ulici Koče Kapetana broj 47 koji mu „nalazi“ KOS, napunjen mikrofonima!

Naravno da novopečeni par nije imao novca, pa su na sumu koju je Boris dobijao od KOS-a morali još da se dovijaju. Tako dolaze na ideju da započnu svoj biznis, i to sa pravljenjem i prodajom lutkica, ali je i to propalo. Zahvaljujući informacijama dostavljenim svojim šefovima, cela grupa, uključujući tu i sopstvenu suprugu Veselu, biva uhapšena. Za vreme hapšenja, Boris je bio sa svojim „prijateljem“ Nebojšom Krstićem na krstarenju plavim Jadranom, međutim da ne bi došlo do provale, šefovi zovu Borisa da hitno dođe nazad u Beograd, gde onda i on biva uhapšen i osuđen na 45 dana „Padinjaka“ zbog njegovog „protestovanja“ povodom hapšenja njegove žene i njenih revolucionarnih kompanjona.

Boris Tadić ubrzo posle ovoga (1985) odlazi na odsluženje vojnog roka u Sarajevo, gde prvi put doživljava nervni slom i time otpočinje javna manifestacija njegovog poremećenog mentalnog zdravlja.

Šefovi KOS-a ovo vešto prikrivaju, a mama Nevenka preuzima na sebe lečenje jakim lekovima. Videvši da od para koje je kao doušnik KOS-a dobijao nije moguće da živi, u situaciji kada je komunizam počeo da se urušava širom sveta, Boris se obraća svom tati, koji je u međuvremenu postao važna figura nove političke stvarnosti u Srbiji.
Kao suosnivač Demokratske stranke i lični prijatelj zemljaka Dragoljuba Mićunovića, tata Ljuba bez problema ubacuje svog sina u novoosnovanu stranku. Boris nema problema ni sa svojim starešinama iz KOS-a, koji su i sami želeli da ubace svog čoveka u jednu od najvećih opozicionih stranaka.

Boris postaje sekretar glavnog odbora, a potom i potpredsednik Izvršnog odbora DS-a. Privatni život je takođe počeo da se menja. Zbog poznatih događaja devedesetih, sa jednog jadranskog ostrva se vraća u Beograd i njegov „prijatelj“ Nebojša Krstić, gde je radio kao lekar. Sa druge strane, porodica (koja nikada nije volela Veselu) i novi predsednik stranke Zoran Đinđić, vrše pritisak na Borisa da se ratosilja Veselinke.

Boris je, naravno, morao da pita i gazde iz KOS-a koji su shvatili da im Veselinka više ne treba i da će njihov štićenik napraviti mnogo bolju karijeru sa nekom zgodnijom i manje kompromitovanom ženom. Osim toga i sama Vesela više nije imala iluzija o svom braku.

Mentalni problemi njenog supruga sve više su dolazili do izražaja. Sve češće je ispoljavao svoj psihopatski karakter kroz premlaćivanje svoje supruge. Osim toga, sve manje je krio pred ženom prirodu svoje veze sa Nebojšom Krstićem. Shvativši da je svoje najbolje godine provela uz psihopatu, koji je održavao protivprirodne odnose sa svojim najboljim drugom, i na sve to saradnika KOS-a koji je, ne samo otkucavao svoju ženu i njene prijatelje već i doveo do njihovog hapšenja, biva potpuno zgađena tim činjenicama i odlazi u manastir gde nalazi svoj duševni mir i postaje kaluđerica. Na taj način, putevi meteorskog uspona Borisa Tadića postali su širom otvoreni...

(Napomena redakcije: dr Nebojša Krstić, lekar specijalista, danas je savetnik za informisanje predsednika Srbije! Glavni urdnik se protivio objavljivanju ovog teksta, zbog gospodina Nebojše Krstića, ali je redakcija zapretila ostavkom.)

Predsednik nema sidu!

(Boris Tadić boluje od lupusa)

Česte spekulacije o teškoj bolesti predsednika Borisa Tadića pokušala je da istraži ekipa „Tabloidovih“ novinara.

Njegova majka Nevenka Kićanović-Tadić kazala je za list „Toronto“ u broju od 2. jula 2004. godine da njen sin svakog dana uzima 1.000 miligrama C vitamina i antioksidnate, jer bez imunološke podrške nije siguran da bi izdržao tempo.

I sam predsednik je izjavio da je u mladosti igrao vaterpolo, ali da je jedno vreme morao da se odrekne ovog sporta zbog zabrane lekara, jer bi bilo ugroženo njegovo zdravlje.

Često pobolevanje predsednika Borisa Tadića, njegovi odlasci na tretmane na VMA, nervozno ponašanje pred kamerama, neartikulisani pokreti, često znojenje i mlataranje rukama bili su predmet spekulacija u javnosti o njegovoj bolesti.

Zbog čestih homoseksualnih veza, među kojima je među strasnijim bila i veza sa svojim učenikom Vukom Jeremićem, dok mu je bio profesor, sumnjalo se na tešku bolest - sidu.

„Tabloidovi“ istraživači uspeli su da na reumatološkom odeljenju Vojnomedicinske akademije, uz dosta muke i para, dođu do dijagnoze bolesti predsednika Tadića.

Već duže vreme predsednik se leči na ovoj ustanovi. Poslednja dijagnoza glasi - lupus. Ova reč u prevodu znači - vuk. SEL - sistemski eriternski lupus je, pojednostavljeno opisano, bolest koja napada kožu, zglobove, krv, bubrege... Lekari Američke reumatološke asocijacije (ARA) sastavili su listu od 11 kriterijuma koji u kombinaciji ukazuju na postojanje SEL-a (Sistemski eriternski lupus).

Lekari na VMA potvrdili su nam da je predsednikova bolest u progresiji. Bolesnici moraju da žive pod strogim režimom higijensko-dijetetske ishrane, da se klone stresa, preteranog zamora i suvišnog kretanja.
Bolesnici koji boluju od lupusa pokazuju vidnu uznemirenost, strah, hipomaniju, labilno ponašanje (plačipičke su), skloni su agitaciji, indiferenciji, pate od nesanice i padaju u letargiju.

Lečenje predsednika Borisa Tadića je pod oznakom „državna tajna“. Kako su nam rekli lekari sa reumatološkog odeljenja VMA, oni ulažu sve svoje znanje i umeće da predsednikovu bolest stave pod kontrolu. Konsultuje se često i profesor reumatolog Nemanja Damnjanov, direktor Reumatološkog instituta, koji je kum odlazećeg ministra zdravlja.

U skoroj budućnosti je za očekivati da predsednik po telu dobija crne pege, da mu se peruta koža, da je sve mlitaviji. Njegova bolest se leči „pronisonom“, lekom koji izvesno vreme drži pacijenta u stanju euforije, prosto želi da poleti, pun je snage. Lek, nažalost, ima i kontraefekte.

Lekari predsednikovu bolest ocenjuju kao dosta tešku, i sa lošom prognozom, a radnu sposobnost kao bitno smanjenu.
Molimo se Bogu da našem predsedniku podari snagu i zdravlje. I pameti. ("našemu" - jer to su srpski materijali)

TABLOID obaveštava svoje čitaoce da je zbog poteškoća u poslovanju prinuđen da stavi na prodaju 120 ‘’dosijea“ javnih ličnosti. Urednici, novinari, istraživači i saradnici „Tabloida“ - lista protiv mafije, raspolažu ažuriranim ‘’dosijeima’’ 120 javnih ličnosti (političara, stranačkih funkcionera, tajkuna, direktora...). Svaki ‘’dosije’’ sadrži podatke iz ličnog i porodičnog života, sa odgovarajućom pratećom dokumentacijom, opisom finansijskog poslovanja, bankovnim računima, kockarskim dugovima, seksualnim vezama, proneverama na poslu... Za tačnost podataka odgovara redakcija. Ponude za otkup dosijea slati na internet adresu tabloid_dosije›yahoo.com ili zvati telefonom, radi dogovora o postizanju dogovora o ceni.


==========================

http://www.forum.hr/showthread.php?t=397127 (http://www.forum.hr/showthread.php?t=397127)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Rujan 24, 2011, 07:55:47 poslijepodne
Za one koji ne znaju, po ovom se 2. memorandumu SANU sada povlače i reaktiviraju optužnice protiv hrvatskih političara i branitelja, na temelju kojega je i uhićen branitelj Marić, a prije toga i Purda...

Drugi memorandum SANU u teoriji i praksi

Tačno dvadeset i pet godina nakon objavljivanja Memoranduma Akademije nauka i umetnosti Srbije (1986. godine) koji je bio naučno-teorijska platforma za raspad SFRJ i krvave osvajačke ratove „u kojima Srbija nije učestvovala“, u akademskim nacionalističkim krugovima u Beogradu „patentiran“ je njegov nastavak - Memorandum II čiji su strateški ciljevi gotovo identični sa „prethodnikom“, dakle velikosrpski, s tim da je način njihove realizacije prilagođen novim uslovima, iz njega je izbačeno nasilje i „bitke koje mogu biti i oružane“. Prema saznanjima „SB“ ovaj dokument dostupan je uskom krugu srpske političke elite, koja praktičnim potezima, naročito posljednjih nekoliko mjeseci, operacionalizira novu spsku nacionalnu i geopolitičku doktrinu.

PROGRAM, STRATEŠKI CILJEVI I METODE SADRŽANI U MEMORANDUMU 2

-Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju

-Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu

-Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima

-Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja

-Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem

-Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije

-Pomagati otcjepljenje Republike Srpske

-Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu

-Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku

Dobrica Ćosić zvani Gedža, otac srbijanske politike druge polovine 20. vijeka, nedavno je za beogradske novine rekao da su Srbi u 20. vijeku izgubili četiri rata (Slovenija, Hrvatska, BiH i Kosovo), ali da u 21. vijeku trebaju gledati kako se «u miru dobijaju izgubljeni ratovi». Ova njegova formulacija postaje jasnija ako se dovede u vezu sa izjavom prof. Ljube Tadića, jednog od najistaknutijih srpskih intelektualaca: «Vojni gubitak Srpske Krajine i slavonskih zemalja, gde su Srbi bili većina, mi ne smemo nikada prihvatiti kao definitivan gubitak. Te krajeve nikad ne treba smatrati izgubljenim, jer ni Nemci nisu Istočnu Nemačku smatrali definitivno izgubljenom. Čak ni u ustavu“.

Šta je preporučivao memorandum SANU iz 1986. godine

Memorandum SANU je dokument koji je stvorila Srpska akademija nauka i umjetnosti kao strateški program srpske inteligencije koji je trebao da odredi pravac rješenja srpskog pitanja unutar SFR Jugoslavije. Ovaj dokument bio je objavljen u "Večernjim novostima" u dva nastavka u aprilu 1986. godine.

Memorandum SANU u svom sadržaju nimalo ne odstupa od velikosrpskog Garašininovog programa Načertanije iz 19. stoljeće, takođe se oslanjao i na politički program četničkog ideologa Stevana Moljevića, ali i Nacionalni i državni program Kneževine Srbije iz 1844. godine koji je također sačinio Ilija Garašanin.

Program Momoranduma SANU-a između ostalog sadrži:

- granice Srbije nisu u skladu s etničkim sastavom i kao takve one se trebaju prekrajati jer, prema Memorandumu, Ustav iz 1974. je nanio mnogo štete Srbiji, zbog stvaranja autonomnih pokrajina Vojvodine i Kosova, razvodnjavanje federacije, kao i zbog "umjetnih" administrativnih granica koje ne predstavljaju "pravu" sliku

- ugroženost srpskog naroda od strane drugih naroda unutar SFR Jugoslavije: asimilacija, iskorištavanje, istjerivanja, nemogućnost izražavanja, marginalizacija u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj sferi

- jačanje antisrpskih snaga unutar SFR Jugoslavije (Hrvati, Albanci)

- potreba za brzom akcijom da se spriječi propadanje Srbije i srpskog naroda

Memorandum SANU imao je dalekosežan uticaj na razvoj nacionalizma u Srbiji, ali i direktan uticaj na Slobodana Miloševića koji je ideje izložene u Memorandumu pokušao provesti u djelo: antibirokratska revolucija i ideja o velikoj Srbiji koja je kasnije bila uzrok rata u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.

Memorandum SANU je bio inicijalni akt kojim je praktično počela drama jugoslovenskih naroda sa strahovitim pogibijama, zločinima, stradanjima civila, razaranjima gradova, progonima i iseljavanjem čitavih regija, koncentracionim logorima, rušenjem kulturnih i vjerskih objekata...

Autori Memoranduma su akademici Pavle Ivić, Antonije Isaković, Dušan Kanazir, Mihajlo Marković, Dejan Medaković, Vasilije Krestić, Ivan Maksimović, Kosta Mihajlović, Ljuba Tadić, Dobrica Ćosić...


========================

http://forum.dnevniavaz.ba/showthread.php?3303-Drugi-memorandum-SANU-u-teoriji-i-praksi (http://forum.dnevniavaz.ba/showthread.php?3303-Drugi-memorandum-SANU-u-teoriji-i-praksi)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Rujan 24, 2011, 10:08:57 poslijepodne
SADNICE NARUŠILE SURADNJU
Hrvatske tvrtke gube imovinu koju imaju u Srbiji

Potkraj rujna istječe rok do kojega su tvrtke trebale riješiti imovinske odnose. Nakon tog roka Srbija će privatizirati svu imovinu hrvatskih tvrtki u Srbiji.
...
Jović navodi da u Srbiji posluje više od 200 hrvatskih poduzeća, dok su samo tri srbijanska poduzeća u Hrvatskoj: Swisslion Rodoljuba Draškovića, NCA investment grupe Slobodana Vučićevića i Costa coffee Miroslava Miškovića. Hrvatski kapital u Srbiji vrijedan je više od 500 milijuna eura, a srbijanski u Hrvatskoj manje od 50 milijuna eura. Jović drži da treba ukloniti negativnu percepciju o robi koja stiže iz Srbije.

Pri izvozu se od srbijanskih tvrtki traži dokumentacija koja spada u poslovnu tajnu, primjerice receptura prema kojoj se proizvode sokovi ili se ne priznaju veterinarske potvrde i laboratorijski analizi. Odnosi su opterećeni i neriješenim imovinskim odnosima. Prema podacima Republičke direkcije za imovinu Srbije, imovina srbijanskih poduzeća u Hrvatskoj vrijedi 1,8 milijardi eura, a hrvatskih u Srbiji 800 milijuna eura.
...
http://www.vecernji.hr/biznis/hrvatske-tvrtke-gube-imovinu-koju-imaju-srbiji-clanak-328839 (http://www.vecernji.hr/biznis/hrvatske-tvrtke-gube-imovinu-koju-imaju-srbiji-clanak-328839)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Rujan 26, 2011, 01:06:42 poslijepodne
http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=14372%3Amemorandum-2-srbija-se-nikad-ne-smije-odrei-knina&catid=1%3Apolitika&Itemid=9 (http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=14372%3Amemorandum-2-srbija-se-nikad-ne-smije-odrei-knina&catid=1%3Apolitika&Itemid=9)

====================================================================

Memorandum 2: Srbija se nikad ne smije odreći Knina

Otkako su mediji, prije izvjesnog vremana, “otkrili” da je grupa akademika SANU napravila takozvani Memorandum 2, nastavak velikosrpskog projekta Memoranduma SANU iz 1986. godine, koji je bio platforma za krvavi razlaz naroda bivše Jugoslavije, još nitko nije stao iza ovoga dokumenta.

Navodno je taj dokument podijeljen ministrima u vladi Srbije, iako oni odbijaju takve tvrdnje. U SANU ne žele kazati niti riječ, pa je to, u neku ruku fantomski dokument, koji ne potvrđuje niti dio srbijanske intelektualne elite, iako ga navodno posjeduje. No, opredjeljenja dokumenata, kojim bi Srbija u miru trebala povratiti ono što je izgubila u četiri rata, što je osnovna vodilja Memoranduma 2, poneki članovi vlade, kao i dio srpske elite te akademici SANU-a u svojem djelovanju ipak provode u život.

“Ne znam postoji li stvarno tekst Memoranduma 2, ali ono što iznose mediji, prilično točno oslikava stavove grupe Miloševićevih akademika u Srbiji. Oni, naravno, ne odustaju. Iako je njihov politički projekt propao u krvi, oni i dalje na njemu inzistiraju. Drugim riječima, traže trenutak, kada će, kako oni misle, doći do novih povijesnih okolnosti, kada će se moći realizirati. Novi hladni rat, ili slom EU-a, ponovno bi ga učinilo realnom opcijom”, kaže za Slobodnu Dalmaciju Žarko Korać, predsjednik Socijaldemokratske unije.

Briga za sunarodnjake

Memorandumom 2 ponovno se na dnevni red stavlja tema velikodržavne aspiracije. Srbija je izišla sa svojom “Strategijom o Srbima u regiji”, na kojoj se radilo gotovo tri godine, u kojoj je zatraženo da Srbi u Hrvatskoj i Crnoj Gori postanu konstitutivni narod u tim državama, što je otkrilo “memorandumsko lice” tog dokumenta. Nakon žestokih reakcija iz Hrvatske i Crne Gore, iz dokumenta je izbrisan zahtjev o konstitutivnosti Srba u ove dvije samostalne države i uvrštena je formulacija da se “pojača briga za Srbe u susjednim državama”.

Pravo Srbije da brine o položaju Srba izvan svojih granica je legitimno, ali ako ta “briga” zadire u rješavanje nekih statusnih pitanja, dakako da to nije dopustivo i sigurno će remetiti regionalnu suradnju, odnosno, europsku perspektivu regije.
Taj svoj “pojačani interes” za Srbe u susjednim državama Srbija je iskazala zajedničkom sjednicom svoje vlade sa vladom Republike Srpske u Banjoj Luci, Tadićevim pozivom na proširenu sjednicu “Savjeta za odnose sa Srbima u regiji” sa jednom točkom dnevnog reda - o popisu stanovništva u svim državama regije te posjetom Tadića Crnoj Gori, gdje je predsjednik Srbije izjavio da Beograd na Srbe u regiji ne gleda kao na dijasporu.

Prvi potez mogao bi se smatrati miješanjem u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine i nastavkom onog ponašanja Srbije kakvo je zabilježeno u vrijeme Miloševića, što daje poticaja Miloradu Dodiku da predviđa raspad Bosne i Hercegovine. Poznavatelji Memoranduma 2 kažu da se ovim ispunjava i jedna njegova odrednica po kojoj “treba pomagati odcjepljenje Republike Srpske”.

Kada srpski dužnosnik poslije sjednice Savjeta za odnose sa Srbima u regiji posebno naglasi da su popisi u državama regije “jedan od najvažnijih u povijesti srpskog naroda”, onda nije čudo da se izišlo i sa zahtjevom za konstitutivnost Srba u tim državama, što je u reakcijama iz Hrvatske i Crne Gore ocijenjeno kao korak prema teritorijalnim autonomijama Srba u tim državama.
A poznato je da su takvi zahtjevi bili plaćeni visokom cijenom ljudskih života i stradanja.

To se zapravo nadovezuje na izjavu Ljubomira Tadića, jednog od najistaknutijih srpskih intelektualaca, inače oca Borisa Tadića, koji je 1996. izjavio kako “vojni gubitak Srpske krajine i slavonskih zemalja, gdje su Srbi bili većina, ne smijemo nikada prihvatiti kao definitivan gubitak. Te krajeve nikada ne treba smatrati izgubljenima, jer niti Nijemci nisu Istočnu Njemačku smatrali definitvno izgubljenom. Čak ni u Ustavu”.

BiH posebno na udaru srpskih nacionalista

Istu formulu Srbija primjenjuje i nakon neovisnosti Kosova, koje se i dalje nalazi u Ustavu Srbije, a jedna od opcija rješavanja njegove sudbine je prijedlog “dvije Njemačke”.

“Odnos Srbije prema susjedima je vrlo ambivalentan. I pored intenzivnog susretanja na najvišem nivou, bilanca je nepovoljna jer neriješeni problemi iz prošlosti vrlo opterećuju normalizaciju. U suštini još uvijek prevladava mišljenje da se još uvijek ne zna što će biti s cijelom regijom, jer granice još nisu definirane. Na udaru je posebno BiH, jer službena politika Beograda pothranjuje i podržava postdejtonski status quo, što srpska strana vidi kao projektiranu podjelu”, kaže Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

“Kada je riječ o Hrvatskoj, pravac djelovanja vlada Srbije donijela je nacionalnu strategiju za rješavanje pitanja izbjeglica od 2011. do 2014. godine. Jedan od glavnih prioriteta te strategije je unaprjeđenje neophodnih uvjeta za siguran i dostojanstven povratak izbjeglica u RH. Objektivno, pitanje povratka Srba u Hrvatsku nije od interesa za Srbiju, jer je vrlo planski razmjestila Srbe iz Hrvatske kako bi etnički konsolidirala pojedine regije u Srbiji, posebno Vojvodinu. Pitanje povratka je više instrument ometanja susjednih zemalja u njihovim odnosima sa EU”, smatra naša sugovornica iz Helsinškog odbora.

Stare regionalne aspiracije u novom ruhu

Oni koji su imali uvid u Memorandum 2, kažu da taj dokument teži zatvaranju Haaškog tribunala, traži da se Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću sudi u Srbiji, da se pažnja međunarodne javnosti odvrati od procesuiranja vojnog i političkog vrha Srbije te da se Srbija nakon svojih poraza stavi u ravnopravni položaj s državama nad kojima je počinila agresiju, posebno se traži podizanje optužnica i raspisivanje tjeralica kao u slučaju Purda, Divjak, Ganić...

Razrađeni su i potezi na ekonomskom planu, gdje se preferira bolji i aktivniji odnos s Kinom u zamjenu za izostanak ruske pomoći. Posebno poglavlje je podjela imovine bivše zajedničke države.

I Sonja Biserko smatra da “Srbija nije odustala od svojih regionalnih aspiracija, samo što ih je preformulirala u nove inicijative (izbjeglice, dijaspora, suđenje za ratne zločine Purdi, Jurišiću, Ganiću, Divjaku), što regiju stavlja u nepovoljan položaj kada je riječ o približavanju eurointegracijama.

“No, ovaj je pokušaj da Srbija formulira svoj odnos prema regiji bio prepoznat kao novi pokušaj miješanja u unutrašnje stvari, posebno u Crnoj Gori, BiH i sjeveru Kosova. To je ohrabrujuće, jer pokazuje da regija ipak brzo reagira i detektira sve pokušaje novog pozicioniranja Beograda”, zaključuje Biserko.

‘Načertanije’ drugim sredstvima

Memorandum SANU, koji je, za razliku od Memoranduma 2, bio javan dokument, objavljen u “Večernjim novostima” 1986. godine, dao je “smjernice za konačno rješenje srpskog pitanja na Balkanu”. On je preslikao “Načertanije” Ilije Garašanina iz 19. stoljeća, program četničkog ideologa Stevana Moljevića i Nacionalni državni program Kneževine Srbije iz 1844., što je bila podloga za stvaranje velikosrpskih programa. Autori Memoranduma iz 1986. godine ocijenili su da granice Srbije nisu sukladne etničkom sastavu i zalagali su se za njihovo prekrajanje, protivno Ustavu iz 1974. godine. Posebno su inzistirali na tezi o ugroženosti srpskog naroda izvan svoje matične države, tvrdeći da je asimiliran i marginaliziran u svim sferama društva. Kao antisrpske snage označene su hrvatski i albanski narod. Taj Memorandum je razbuktao srpski nacionalizam pod vodstvom Slobodana Miloševića i doveo do ratova u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH te Kosovu, iz kojih su srpski nacionalisti izašli kao poraženi.

Utjecaj ideologije Dobrice Ćosića

“Srbija je remetilački faktor u regiji i zbog toga”, kako kaže naš sugovornik Žarko Korać, “ona drži BiH u stanju permanentne nestabilnosti, održava ledeni odnos sa Crnom Gorom i ‘štiti srpstvo’ u njoj, a s Hrvatskom se odnosi normaliziraju samo do mjere koja bi omogućavala povratak izbjeglica. “To je, nažalost, dio službene vanjske politike Srbije, a ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, njezin je najgorljiviji zastupnik. Koštuničin DSS i radikali to direktno podržavaju. Nikolićeva Srpska napredna stranka i Tadićeva Demokratska stranka pokušavaju pomiriti te ideje sa eurointegracijama, što u osnovi nije moguće. Ponekad čovjek ima dojam da vanjsku politiku Srbije vodi Dobrica Ćosić”, izravan je Korać u ocjeni vidljivosti ideja Memoranduma 2 u vanjskoj i unutrašnjoj politici Srbije.


Slobodna Dalmacija


=======================

Pametnom dosta!!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Listopad 08, 2011, 12:36:38 poslijepodne
Jedan članak, od mnogobrojnih na facebooku, koji se osvrću na činjenicu da je abolicija srpskih zločinaca protuzakonita:

Pokret "Stop progonu hrvatskih branitelja" svojom istragom došao je do šokantnih podataka koji govore da abolicija nad 20675 pobunjenih Srba nije provedena u skladu sa zakonom!!

Koji su to ljudi kojima su oproštena zlodjela nad hrvatskim narodom. Krenuli smo sa prepiskama kako bi činjenično utvrdili ime i prezime aboliranih, te zlodjelo zbog kojega mu je dan oprost.

Dok hrvatska pravosudna tijela revno progone i zatvaraju branitelje i heroje Domovinskog rata, dotle oni koji su sudjelovali u oružanoj pobuni protiv Hrvatske nesmetano šetaju njome i koriste sve moguće povlastice koje im ova država daje. Pokret Stop progonu hrvatskih branitelja, koji svojim akcijama stalno ukazuje na sustavnu kriminalizaciju Domovinskog rata i njegovih sudionika, došao je do šokantnog podatka da abolicija nad 20675 osoba koje su sudjelovale u oružanoj pobuni protiv Hrvatske nikada nije provedena prema važećim zakonima Republike Hrvatske, te zbog toga nije valjana.

Zanimalo nas je koji su to ljudi kojima su oproštena zlodjela nad hrvatskim narodom. Krenuli smo sa prepiskama kako bi činjenično utvrdili ime i prezime aboliranih, te zlodjelo zbog kojega mu je dan oprost. Obratili smo se pismeno Ministarstvu pravosuđa i Uredu predsjednika Republike i pitali ih gdje možemo naći te podatke o aboliranima. Jedini odgovor koji smo dobili od njih bio je da se obratimo Narodnim novinama, jer su one sigurno objavile popis kada je bila abolicija. Pomilovanje je akt milosrđa koji predsjednik RH donosi sukladno zakonu.

Takva odluka se objavljuje u Narodnim novinama i ona tek onda, nakon osam dana, postaje pravomoćna - ističe Zvonimir Trusić, predsjednik pokreta Stop progonu hrvatskih branitelja, tvrdeći kako te podatke nisu mogli dobiti ni u Narodnim novinama.

Popis aboliranih nikada nije objavljen, pa abolicija i nije provedena sukladno hrvatskim zakonima, tvrdi Trusić, te naglašava kako su, da bi bili sigurni, prelistali komplete Narodnih novina. Članovi pokreta Stop progonu hrvatskih branitelja osobno su u prostorijama Narodnih novina sami prelistali na stotine tisuća listova 700 brojeva Narodnih novina. I utvrdili ono u što su sumnjali, a to je da abolicija nije valjana jer nije provedena po hrvatskim zakonima.

Znači, ako akt o aboliciji nije objavljen u Narodnim novinama, a to smo mi provjerili da nije, onda ona ne može imati ni pravnih učinaka dodaje Trusić koji je zajedno sa svojim članovima Pokreta u proteklom razdoblju skupio još niz zanimljivih podataka i činjenica koje govore u prilog njihovoj tezi.

Naime, on tvrdi da DORH ne radi svoj posao i da samo progoni branitelje, a najbolji dokaz za to je zatvaranje bolesnog hrvatskog heroja Đure Brodarca koji je zbog nečovječnih uvjeta u pritvoru i umro. Pokret Stop progonu hrvatskih branitelja, tvrdi Trusić, ništa ne govori napamet, nego samo iznosi zapanjujuće činjenice.

- Dosadašnjim radom na utvrđivanju i obradi kaznenih djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava, u razdoblju od 17. kolovoza 1990. do 31. kolovoza 2010. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova - u suradnji s drugim tijelima i službama nadležnim pravosudnim tijelima RH - podnijelo je kaznene prijave za 1739 kaznenih djela, te pri tome ukupno prijavilo 9029 počinitelja tih kaznenih djela.

Sama činjenica da se u svim zvaničnim obradama i izvidima teških kaznenih djela u tijeku i nakon završetka Domovinskog rata 1 posto odnosi na moguće počinitelje iz redova hrvatske policije ili vojske, da su puni zatvori i sudnice hrvatskih branitelja, ne možemo se ne zapitati gdje su nestali onih 99 posto izvršitelja teških zločina nad hrvatskim narodom. Još jednom ponavljam da se radi o 9029 počinitelja ovih kaznenih djela. Nisu mogli biti abolirani, jer za počinjena zlodjela nije moguća abolicija. A sama abolicija je čista prijevara, jer smo s ovim dokazali da nije nikada provedena sukladno zakonima RH, pa ne može imati pravnih učinaka - ističe Trusić, navodeći taksativno vrstu kaznenog djela, broj kaznenih prijava i prijavljenih počinitelja.

Znači, od tog broja ni jedan posto kaznenih djela počinili su pripadnici Hrvatske vojske i policije. A kada se pogleda stanje u hrvatskim zatvorima i broj podignutih optužnica protiv hrvatskih branitelja, onda se vidi ta ogromna disproporcija. Već se sada u hrvatskim zatvorima nalazi više od 350 osuđenih branitelja, a još se priprema 400-njak optužnica koje su stigle iz Haaga. To tvrde u pokretu Stop progonu hrvatskih branitelja, koji ističu da je posljednje vrijeme da se na tom planu nešto učini! (ovo su samo neki od članaka vezanih za "ukidanje abolicije")
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Listopad 13, 2011, 07:43:12 poslijepodne
http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=11300%3Aprosvjed-zbog-napada-na-pravni-suverenitet-republike-hrvatske&catid=9%3Apolitika-i-drutvo&Itemid=11 (http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=11300%3Aprosvjed-zbog-napada-na-pravni-suverenitet-republike-hrvatske&catid=9%3Apolitika-i-drutvo&Itemid=11)

========================================

Prosvjed zbog napada na pravni suverenitet Republike Hrvatske

Poštovani predsjedniče Hrvatskog sabora, poštovani saborski zastupnici!

U posljednje vrijeme svjedoci smo sve agresivnijeg napada na hrvatski suverenitet, a napose na njezin pravni suverenitet, zbog čega mi potpisnici ovoga prosvjednog pisma iskazujemo odlučan prosvjed i zabrinutost za budućnost Hrvatske.

Napadima na hrvatski pravni suverenitet želi se poništiti i pogaziti Odluka Sabora Republike Hrvatske o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ i Deklaracija o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, donesene 8. listopada 1991. Takvu Hrvatsku nekoliko mjeseci kasnije jedinstveno su priznale i sve članice EU-a i čitav svijet.

Odlukom Hrvatskog sabora jasno je utvrđeno da Jugoslavija kao državna zajednica više ne postoji. Republika Hrvatska odrekla je time legitimitet i legalitet svim tijelima dotadašnje federacije - SFRJ i odlučila ne priznati valjanim ni jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije - SFRJ.

Prosljeđivanjem Republici Hrvatskoj optužnica protiv hrvatskih građana koje su proizvela tijela bivše SFRJ, agresorske JNA, Republika Srbija pokazuje želju da bude sljednica bivše federacije kojoj je Hrvatska prije 20 godina otkazala svaki legitimitet i da izjednači krivnju agresora i žrtve. Time se, također, na svojevrstan način pokazuje da se velikosrpska agresija na Hrvatsku nastavlja pravnim i političkim sredstvima.

Dakle, temeljni cilj najnovije velikosrpske agresije na državnopravni suverenitet Republike Hrvatske jest popravljanje za Srbiju vrlo negativnih posljedica, nastalih zbog niza izgubljenih ratova u Miloševićevo vrijeme, što je ujedno i temeljni cilj novoga srbijanskog Memoranduma.

Slanje optužnica iz Srbije gotovo je istovjetno kao da su poratna Njemačka ili Italija poslale optužnice za ratne događaje poratnim vlastima u Poljskoj, Francuskoj, Češkoj, Slovačkoj, Grčkoj, Albaniji i Hrvatskoj i t.d.

Pomalo zbunjuje što EU, kad je riječ o tim pravnim aktima, traži pojašnjenje od Hrvatske, kao da ne zna tko je bio agresor na Hrvatsku, kao i komentar državnog odvjetnika Republike Hrvatske koji se upleće u opravdanost donošenja zakona, što nije primjereno ni demokratskim državama niti državi u kojoj je provedena dioba vlasti.

Možda nam, jednostavno, na taj način iz EU-a pokazuju da na Hrvatsku gledaju kao na koloniju, otvoreno nam poručujući da ne računamo sa suverenitetom u EU-u. Postavlja se pitanje je li Srbija "sama" donijela tu odluku. Sjetimo se da je srbijanski predsjednik Tadić tražio da se hrvatski generali osude bez dokazane krivnje, s istovjetnim argumentima na koje se sada pozivaju iz EU-a. Na tim se „argumentima“ temelji i presuda Haaškoga suda. Je li takav zahtjev postavio “sam” Tadić ili mu ga je sugerirao baš EU?

Pozivamo zastupnike Hrvatskog sabora da odlučno stanu u obranu hrvatskog suvereniteta, a napose pravnoga, jer će se građani i po tome opredjeljivati na sljedećim izborima. Istodobno, najodlučnije prosvjedujemo protiv postupanja Republike Srbije koja je hrvatskim pravosudnim vlastima na pilatovski način proslijedila fantomske optužnice protiv hrvatskih građana. To samo svjedoči da još nije izvukla zaključke iz agresivnog rata koji su JNA i Miloševićeva Srbija vodile protiv Republike Hrvatske, prouzročivši najveće žrtve i materijalne štete u Europi nakon Drugoga svjetskog rata, te da nije odustala od projekta Velike Srbije.

Zar tim svojim činom Srbija zapravo nije preuzela izravnu odgovornost za zločine i razaranja što ih je JNA počinila u Hrvatskoj?

Zbog toga Srbiji treba u najkraćem mogućem roku dostaviti račun za ratne štete koje su u Hrvatskoj počinile JNA, Miloševićeva Srbija i njihove paravojne snage.

Iz dosadašnjih slučajeva jasno je da su optužnice (mnoge, ako ne i sve) sastavljene na temelju priznanja iznuđenih od hrvatskih zatočenika u srpskim koncentracijskim logorima pa Srbiji treba postaviti sljedeće zahtjeve/pitanja:

Kako je moguće da uopće razmišljaju o optužnicama koje sadrže bilo kakav dokaz koji je pribavljen na nezakonit način, tj. dobiven pod prisilom u srbijanskim koncentracijskim logorima? Kako to da nakon tragičnih iskustava Drugoga svjetskog rata, Auschwitza, Dachaua ...., EU tako olako prolazi preko toga?

Ovim prosvjedom tražimo procesuiranje svih odgovornih za odvođenje, držanje i mučenje hrvatskih građana u srbijanskim koncentracijskim logorima u Srbiji. (Procjena je da je u tim logorima ubijeno ili nestalo oko 300 ljudi).

Tražimo međunarodnu potporu da se zaustave sve optužnice (ne samo iz Srbije nego i iz BiH) koje polaze od dokaza koji su dobivene pod prisilom, odnosno pribavljeni na nezakonit način.

Sve ove naše nevolje proizlaze iz činjenice da se u Hrvatskoj prihvatilo izjednačivanje agresije i obrane. Počelo se pričama o navodnom građanskom ratu, a provedeno je preko izjednačivanja ratnog zločina, koji čine agresori, i zločina u ratu koji se može dogoditi u obrani kao prekoračenje nužne obrane. To je u suprotnosti s međunarodnim pravom!

Tražimo vladavinu prava i hrvatski pravni suverenitet, umjesto dogovora na "visokoj razini" koji služi skupljanju političkih bodova i uspostavi puzajuće "pravne jugosfere".

Pozivamo zastupnike da na saborskoj sjednici 14. listopada, u petak, odgovorno štite suverenitet Republike Hrvatske i dostojanstvo narodnih zastupnika Hrvatskoga sabora.


U Zagrebu 8. listopada 2011. (potpisnike možete pogledati http://www.dragovoljac.com/downloads/Listapotpisnikapecaric.pdf (http://www.dragovoljac.com/downloads/Listapotpisnikapecaric.pdf)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 04, 2012, 10:11:23 prijepodne
IZVAN KONTROLE
VIDEO Srbija tajno obnavlja zloglasne Crvene beretke: I Legijini ljudi među 600 vrhunski obučenih specijalaca?
Jedinicu takve snage nitko neće moći kontrolirati, alarmira Blic
MUP Srbije u tajnosti priprema osnivanje nove specijalne postrojbe po uzoru na ozloglašene Crvene beretke Milorada Lukovića Legije, objavio je beogradski Blic .
...Vijest o formiranju nove specijalne jedinice izazvala je burnu reakciju pripadnika Specijalne antiterori-stičke jedinice koji upozoravaju da se takvoj jedinici nitko neće moći suprotstaviti ako se ponovi situacija s pobunom kakvu je svojevremeno pokrenuo JSO. Jedinicu takve snage nitko neće moći kontrolirati, alarmira Blic.
http://www.jutarnji.hr/srbijanski-mup-tajno-obnavlja-crvene-beretke/997207/ (http://www.jutarnji.hr/srbijanski-mup-tajno-obnavlja-crvene-beretke/997207/)

Zvec-zvec.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Siječanj 04, 2012, 10:49:26 prijepodne
Možemo nagađati i koja je prava namjena te jedinice, gdje je planiran njezin angažman... unutar sadašnje Srbije zasigurno NE...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Bilaj - Siječanj 04, 2012, 11:14:04 prijepodne
Nakon što je pusička najavila povlačenje tužbe, srbima ne pada na pamet da napravi nešto slično prije nego što hrvatska odustane od tužbe i time se defaktno izjednači agresor i žrtva.

http://www.24sata.hr/svijet/najava-povlacenja-tuzbe-za-genocid-je-golemi-napredak-248489 (http://www.24sata.hr/svijet/najava-povlacenja-tuzbe-za-genocid-je-golemi-napredak-248489)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 05, 2012, 07:54:14 poslijepodne
Provokacija SNV-a: Boljkovcu i Bulatu nagrade za zločine nad Hrvatima
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=19262:provokacija-snv-a-boljkovcu-i-bulatu-nagrade-za-zloine-nad-hrvatima&catid=1:politika&Itemid=9 (http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=19262:provokacija-snv-a-boljkovcu-i-bulatu-nagrade-za-zloine-nad-hrvatima&catid=1:politika&Itemid=9)

SNV?
Do to opče je?
Kulko prašine a bezveze...Skretanje pažnje.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 06, 2012, 11:58:30 prijepodne
Damaška: Srpski izgledi u tužbi za genocid nisu veći od hrvatskih
...U kojoj ste trenutačno fazi rada na tužbi?
 
– Odgovorili smo na srpsku protutužbu, Srbija je replicirala na naše navode, a sad je na nama da se izjasnimo na tu repliku. Na ljeto bi trebala završiti pismena faza postupka, pa bi se trebala održati usmena rasprava. Komplikaciju stvara – posebno u vezi s protutužbom – netom spomenuta okolnost da se Međunarodni sud pravde rado povodi za utvrđenjima haaškoga kaznenog suda. Bilo bi stoga bolje da Međunarodni sud pravde pričeka s odlukom.
http://www.braniteljski-portal.hr/sadrzaj/sudenje-generalima/13751 (http://www.braniteljski-portal.hr/sadrzaj/sudenje-generalima/13751)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Siječanj 06, 2012, 01:41:24 poslijepodne
da li je BoTa peder , sumnjam, neznam, niti me zanima ,po naski jebe mi se..vise mi je sumnjivo ponasanje naseg pravednika, jer i slijepac vidi da pravednik piski u gace od srecice cim vidi BoTa..

svaki moze svoje zakljucke donositi sam, ali, pisanje pravednika od srecice na BoTu je degutantno.

Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Siječanj 08, 2012, 02:40:23 poslijepodne
Možda netko još smatra da ne treba donositi zakone o ništetnosti presuda i osuda koje su donosile bivše države, bivši zakoni, bivši diktatori i diktature??

==============================

Sud u Dvoru prognao sve Hrvate iz Zrina 1946. godine - ta presuda vrijedi i danas!!

Kotarski sud u Dvoru na Uni, po predsjedniku Nikoli Vujačiću, donio je 1946. godine presudu "u ime naroda" o konfiskaciji imovine stanovnika Zrina jer su "svi stanovnici mjesta Zrin za borbu sposobni vodili borbu protiv NOV-a, a zatim ukoliko nisu strijeljani, ubijeni ili poginuli, pobjegli su u toku rata".

Zbog toga sud donosi rješenje da se "konfiskuje cjelokupna pokretna i nepokretna imovina svih stanovnika mjesta Zrin i to bez obzira gdje se takova imovina nalazi."

Sud obrazlaže da zbog uništenja mjesta nisu mogli odrediti što je čija imovina, odnosno koje je imovina ratnih zločinaca i narodnih neprijatelja, te se zbog toga imovina oduzima svim stanovnicima mjesta Zrin, te im se zabranjuje povratak, jer bi povratak Hrvata uznemirio lokalno srpsko pučanstvo.

Ta presuda na snazi je i danas, u što su se uvjerili potomci Zrinjana koji su se poželjeli vratiti, ali i Sisačka biskupija, prigodom pokušaja početka gradnje katoličke crkve u Zrinu, na mjestu stare crkve koju su partizani do temelja spalili i uništili 1943. godine.

Tragedija Zrina traje od početka rujna 1943. godine, kada je na blagdan Male Gospe, 9. i 10. rujna 1943. gradić Zrin na Banovini uništen, većina muškaraca odmah pobijena, a preostali stanovnici, žene i djeca su raseljeni, uglavnom u Slavoniju. Sve kuće, škole, crkve, svi gospodarski objekti odmah su uništeni u cijelosti, a da bi progon Hrvata iz Zrina bio konačan, imovina im je svima oduzeta presudom Kotarskog suda u Dvoru odmah nakon rata.

Ta sramotna presuda Kotarskog suda i strah od istine, nametnula je šutnju o tragediji Zrina sve vrijeme bivše države. Šutnja o ovom zločinu, o brisanju cijelog jednog mjesta za zemljopisne karte, traje i danas. Kolika je bila mržnja prema izmenu Zrin, govori i podatak da su komunističke vlasti promijenile imena mjesta i geografskih pojmova koji su u sebi imali pridjev Zrinski.

Zrinski Brđani postali su Šamarički Brđani, Zrinska Draga postala je Šamarička Draga, a izbrisano je iz karata bilo i ime Zrinska gora.

Rezultat nametnute tišine je da malo tko u Hrvatskoj zna istinu o Zrinu, a da se stanje nije promijenilo niti do danas, svjedoči više činjenica. Između ostalog, na dan tragedije Zrina u Hrvatskoj nema nikakve komemoracije, na mjesto zločina ne dolaze državna izaslanstva, zločina u Zrinu nema u udžbenicima, čak je zaboravljena i stoji kao ruševina, ogromna tvrđava, sjedište plemenitaške obitelji Šubić, koja je po Zrinu dobila drugo prezime - Zrinski.

U Zrinu nema spomenika Nikoli Šubiću Zrinskom, jednom od najvećih sinova hrvatskog naroda rođenog upravo u Zrinu, kojeg kao borca za slobodu slavi cijela Europa, samo ne Hrvatska, samo ne Zrin.

Najvažniji dokaz da Hrvatska i dalje provodi nametnutu šutnju o Zrinu je činjenica da je još uvijek na snazi sramotna presuda Kotarskog suda u Dvoru, kojom se konfiscira sva imovina Zrinjana i zabranjuje njihov povratak u ovo mjesto.

O uzaludnim nastojanjima da se vrate u Zrin, odnosno da ponište presudu suda u Dvoru na Uni o konfiskaciji njihove imovine u Zrinu svjedoči svećenik Ivica Petanjak, čiji je otac rođen u Zrinu i 1943. bio protjeran u Slavoniju.

- Pokušali smo tužbom za povrat imovine srušiti ovu sramotnu presudu Kotarskog suda u Dvoru. Nismo uspjeli, odbijeni smo, naša tužba odbačena je kao neosnovana. Pozivam sve potomke nekadašnjih stanovnika Zrina da se ujedinimo, podnesemo zajedničku tužbu pa da vidimo hoće li nas i tada sud moći tako jednostavno odbiti kao što je odbio tužbu moje obitelji - ističe Ivica Petanjak.

Sisački biskup Vlado Košić, sa željom da Zrin ne bude župa u kojoj nema niti jednog vjernika katolika, jer se potomci stanovnika Zrina ne mogu vratiti na svoju djedovinu, pokrenuo je inicijativu za izgradju crkve S. Križa u Zrinu, kako bi se stvorili uvjeti da se u Zrin vrati bar nekoliko obitelji Hrvata.

Međutim, izgradnja crkve u Zrinu neće biti moguća dok se ne poništi presuda suda iz 1946. o konfiskaciji imovine, jer je i zemljište na kojem je nekada bila crkve Sv. Križa, konfiscirano.

==============================

Meni je nevjerojatno da se netko može i dan-danas držati nekakve presude, koja je i samoj maloj djeci jasna da je politička, fašistička, nacionalistička, nepravedna, zločinačka, besmislena i najblaže rečeno - kretenarija na kvadrat...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Siječanj 10, 2012, 12:32:58 poslijepodne
Evo, bre, malo i bratstva i jedinstva za pravoslavni Božić...

BOROVO BADNJAK 6.01. 2012..mp4 (http://www.youtube.com/watch?v=B3ES1tiooR4#)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 10, 2012, 01:09:38 poslijepodne
Policijska pratnja za četničke parade u Hrvatskoj

badnjak_2012.mpg (http://www.youtube.com/watch?v=dkViWUPdE1k#)
0:15 na kraju kolone štrumpfovi

Potrebno provesti edukaciju pripadnika redarstva Republike
Dana 6. siječnja 2012., kojeg većina pravoslavnih vjernika u Republici Hrvatskoj obilježava kao Badnjak, pripadnici redarstva Republike Hrvatske uzrokovali su nekoliko izgreda svojim ponašanjem prema Srbima. Povodom tih događaja, upućujemo ovo javno priopćenje.
 U vinkovačkom predgrađu Mirkovci i Borovu Selu hrvatski su redarstvenici na tzv. srpski Badnjak oduzeli nekolicini Srba obilježja koja su nosili, uključujući zastave Republike Srbije i odjevne predmete s oznakama separatističke Vojske Republike Srpske Krajine. Državotvorni Odbor Mladih pozdravlja oduzimanje obilježja separatističkih postrojbi hrvatskih Srba i privođenje osoba koje su ih nosile. Iako u tom činu ne prepoznajemo domoljubne motive - koji bi inače svakako trebali voditi hrvatske redarstvenike i ostale državne službenike pri obavljanju njihove dužnosti – ipak smatramo taj njihov čin pomakom u pozitivnom smjeru, s obzirom da hrvatsko redarstvo do sada nije imalo običaj sprječavati nošenje protuhrvatskih obilježja.
 S druge strane, Državotvorni Odbor Mladih oštro osuđuje otuđivanje službene zastave Republike Srbije, koje su redarstvenici također proveli. Držimo da sve manjinske etničke skupine imaju pravo na isticanje svoje posebnosti, očuvanje svoje tradicije i kulture te održavanje veza sa svojom matičnom državom. U tom smislu, srpska etnička manjina u Republici Hrvatskoj ima pravo na svoj tradicionalni blagdan isticati svoja obilježja te obilježja svoje matične države. To joj je pravo zanijekano postupkom redarstva Republike Hrvatske te stoga taj njihov čin promatramo u negativnom svijetlu.
 Redarstvenici Republike Hrvatske potonjim su činom pokazali slabije poznavanje pravnih odredbi svoje države i manje obzirnosti čak i od zloglasnog bošnjačkog redarstva. Naime, dok bošnjački redarstvenici imaju običaj oduzimati zastavu Herceg-Bosne (smatrane u njih separatističkom paradržavom), no ne i zastave Republike Hrvatske, hrvatski su redarstvenici otišli i korak dalje – očito smatrajući isticanje zastave Republike Srbije prekršajem. Da hrvatski redarstvenici i inače imaju običaj nepromišljeno otuđivati zastave i da ovaj čin nije iskaz njihova domoljublja, pokazuje i nedavni slučaj u Slunju, gdje su 27. prosinca 2011. na komemoraciji povodom 69. obljetnice smrti hrvatskog vojskovođe Jure Francetića redarstvenici pokušali okupljenim hrvatskim domoljubima oduzeti hrvatsku zastavu na kojoj je grb počinjao s prvim bijelim poljem, vjerojatno ne znajući da je takva zastava bila korištena kao službena zastava u vremenu osamostaljenja Republike Hrvatske.
 Zbog svega gore rečenog, DOM smatra da je potrebno provesti edukaciju pripadnika redarstva Republike Hrvatske po pitanju njihovih ovlasti te postojanja dopuštenih i nedopuštenih obilježja na prostoru Republike Hrvatske.
 
U Zagrebu, 7. siječnja 2012.
 
Dopredsjednik DOM-a:
 Leo Marić
http://www.sisak.info/forum/showthread.php?13669-Policijska-pratnja-za- (http://www.sisak.info/forum/showthread.php?13669-Policijska-pratnja-za-)četničke-parade-u-Hrvatskoj
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 10, 2012, 06:46:54 poslijepodne
Evo, bre, malo i bratstva i jedinstva za pravoslavni Božić...

Na početku sem mislil da su snimke z `91. X)
1:24 ovaj nema pojma.
2:20 majstor na delu.
Sredina je dernek a kraj mi se dopada,vidi se da su zajednica. Prinami je Božič familijarni blagdan zmed 4 zide, si su okrenuti sebe, ponašajne f cirkve je bogobojazno dok je ovde se opuštenije.
Cool...
Kak to da v SPC ni pedofilije..?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Siječanj 11, 2012, 11:11:16 prijepodne
1. Tamo svi nose haljine, pa nema potrebe za djecom.
2. To je normalno ponašanje kod njih, pa se nitko i ne buni.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Siječanj 11, 2012, 11:28:22 prijepodne
http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/76932/Hrvatski-apsurd-Zasto-zrtva-nudi-nagodbu-krvnicima.aspx (http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/76932/Hrvatski-apsurd-Zasto-zrtva-nudi-nagodbu-krvnicima.aspx)

Hrvatski apsurd: Zašto žrtva nudi nagodbu – krvnicima?!

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić prije nekoliko dana u razgovoru za jedan dnevni list, ničim izazvana, izjavila je kako će Hrvatska povući tužbu za genocid protiv Srbije. Tamo je izjavila - a to kao mantru ponavlja i danas;  da „ukoliko se riješi problem nestalih, opljačkanog blaga i ratnih zločina“- kako prestaju razlozi na kojima egzistira i sama tužba.

U ovoj nakaradnoj, nemoralnoj i revizionističkoj postavci sažima se sva politika koja za cilj ima relativiziranje ratnih događaja iz devedesetih, gdje se miješaju uloge žrtve i agresora, obrće uzročno-posljedični tijek, te u konačnici negira povijesna istina.

Amnestija - zločincima

To je, ilustracije radi, kao da razbojnicima koji su, po nečijem nalogu, izvršili oružani prepad na banku, ukravši milijune nečega, pobivši pri tome nevine službenike, nudimo nagodbu na način da vrate oteto blago, njih amnestiramo, a za nalogodavce i ne pitamo. Eto, to bi bio sukus hrvatskog povlačenja tužbe za genocid.

Nekoliko pitanja za gospođu Pusić: na čijem je teritoriju  vođen rat, tko ga je započeo; odakle su stizale horde agresorskih vojnika, s njima i ratna tehnika, te iz kojeg su se centra planirale i vodile operacije ubijanja, spaljivanja i progona stotina tisuća nevinih hrvatskih civila? Isto tako u ovoj cijeloj priči vrijeđa se i one hrvatske branitelje srpske nacionalnosti, koji su časno branili svoju domovinu, pa sada ispada da to i nije bilo potrebno, jer evo, svi su tu nekako podjednako krivi i svi su skoro  jednako odgovorni. E pa nije tako.

I Savo Štrbac protiv povlačenja

Ako se gospođa Pusić stalno i uporno predstavlja legalistom, koja nekritički glorificira haaški i ostale sudove, molim lijepo, zašto i u ovom slučaju ne bi svoje povjerenje poklonila i jednom ne ad hoc međunarodnom sudu koji ima itekakvu međunarodnu reputaciju? Taj sud će u miru - hvala Bogu nama se ne žuri – provesti cijeli postupak, te sukladno izvedenim dokazima i utvrđenim činjenicama donijeti presudu, koja će dati za pravo jednoj ili drugoj strani.

Da stvar bude grotesknija, na sličnom tragu je i notorni Savo Štrbac, šef „Veritasove“ kuhinje, poznat po usmrćivanju krajiškog policajca, za koje nedjelo nije niti procesuiran.  Taj smatra, osnažen dosadašnjim fabriciranjem događaja  u vlastitoj režiji, kako je Srbija sa svojom protutužbom u povoljnijoj poziciji od Hrvatske. Slijedom toga i on drži da bi povlačenje tužbe ostavilo "mnoga otvorena pitanja nezatvorenim".

O tempora o mores! Autor ovih redaka nije mogao ni zamisliti da će doći vrijeme kako će o tako osjetljivom pitanju imati identičan stav s bivšim tajnikom tzv. Vlade RSK.

Čitateljima koji su manje upućeni u ovu problematiku treba jasno kazati kako je hrvatska tužba potkrijepljena itekako čvrstim dokazima, koji su u općoj  "bežaniji" - u vidu tona originalnih dokumenata -  Hrvatskoj vojsci ostavili upravo Štrbac i drugovi. Ti dokumenti zorno svjedoče o karakteru rata na našem prostoru, govore o sustavnom planiranju i provođenju brutalne agresije na našu zemlju i to sve od famoznih kninskih balvana ljeta 90-te, pa sve do 04. kolovoza 1995., kada je prodorom naših snaga u Knin onemogućeno funkcioniranje tzv. Krajine. Sve je tu lijepo, kronološki, prikazano iz dana u dan,  iz sata u sat.

Monstruozna politika

Tu je na jednom mjestu sabrana i izložena cijela jedna monstruozna politika koja je za cilj imala uništiti i deportirati hrvatski živalj, trajno ga ukloniti metodom spaljene zemlje, dakle provesti etničko čišćenje – u konačnici počiniti genocid.  Dio tih dokumenata je i objavljen u knjigama u izdanju Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata kojega je ravnatelj agilni i vrijedni dr.sc. Ante Nazor.

Daj mi činjenice - dat ću ti za pravo, uzrečica je starih  rimskih pravnika, koja u ovoj hrvatskoj tužbi za genocid protiv Srbije zadobiva puni smisao.

Zato, bolje je, što reče "Veritasov" ravnatelj neka se na Sudu zatvore sva otvorena pitanja. Hrvatska ionako nema više što izgubiti.

Mario Tomasović

================

Mario, skidam kapu... bravo!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Siječanj 12, 2012, 01:15:09 poslijepodne
Ovo stvarno zahtijeva ostavke i čišćenje u dorhu, bez obzira na neovisnost sudstva i tužiteljstva, jer se radi ili o teškom nemaru i zanemarivanju svojih ustavnih i zakonskih obveza (progon počinitelja kaznenih djela) ili o nečem još gorem...

http://www.vecernji.hr/vijesti/u-logoru-su-me-silovali-vrijeme-trudnoce-nedonosce-su-odnijeli-clanak-365193 (http://www.vecernji.hr/vijesti/u-logoru-su-me-silovali-vrijeme-trudnoce-nedonosce-su-odnijeli-clanak-365193)

Pozivanje žena silovanih u ratu da se jave, kako je to poručio DORH, pokazuje da država 20 godina okreće glavu od zločina ratnog silovanja te da masovna silovanja nikad nije sustavno istraživala zbog čega su ta zlodjela ostala prešućena i nikad procesuirana, kaže Marija Slišković, predsjednica udruge Žene u Domovinskom ratu.

DORH-ov je poziv uslijedio nakon što su žene Nezavisnog sindikata Brodosplita najavile da će im danas donijeti 1700 pisama podrške zahtjevu, da se masovna silovanja počinjena tijekom agresije na Hrvatsku zakonom proglase ratnim zločinom i procesuiraju. DORH je podsjetio da Kazneni zakon, kao i prije Osnovni krivični zakon RH, koji se primjenjuje na kaznena djela ratnih zločina počinjena tijekom Domovinskog rata, među ostalim zlodjelima obuhvaća i silovanje. Iste odredbe postoje i u Ženevskoj konvenciji o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata, dodaju.

Optuženice za logore

– Stoga je skupljanje pisama cilj kojih je da se silovanja priznaju kao ratni zločin bespredmetno – poručili su priopćenjem iz DORH-a. Naveli su i da je u tijeku određeni broj kaznenih predmeta ratnog zločina silovanja, da se dio slučajeva još istražuje te da su u travnju prošle godine optužena po zapovjednoj odgovornosti dvojica zapovjednika bivše JNA. Inače, riječ je o Aleksandru Vasiljeviću i Miroslavu Živanoviću i optužbama za mučenja, silovanja i ubojstva u logorima Begejci, Stajićevo, Srijemska Mitrovica, Niš i Stara Gradiška.

– Mnogo je žena dalo iskaz još 1991. ili 1992. godine, ali ih odonda nitko nije zvao. A treba i te kako puno snage i podrške da žrtva o toj traumi govori. Čak se dogodilo da su žrtvu naknadno pozvali da svjedoči protiv istog zločinca, ali po nekoj drugoj optužnici, ne zbog njena slučaja! Kakva je to pljuska žrtvi! – govori M. Slišković. Ona je iskaze 14 žena zatočenih u srpskim logorima ujedinila u knjigu "Sunčica". Iz nje izdvajamo jedan iskaz.

"Bili smo u kući kada su došla tri neprijateljska vojnika i pozvala da svi u kući izađu van. Jedan od njih odvojio je mog momka iza kuće u vrt i čuo se rafal, nakon toga pridružio se onoj dvojici. Smjestili su nas u neki auto i odvezli u Dalj, zatvorili su nas u neki svinjac ili šupu koji im je bio zatvor. Nisam ih poznavala. Tu su nas držali tri dana, a onda prebacili u logor Sremska Mitrovica. Mene su tu odvojili i stavili u samicu. Ubrzo nakon dolaska odveli su me u Beograd na saslušanje. Prvo silovanje dogodilo se tijekom noći kada su zatvorski čuvari u moju prostoriju pustili četiri zatvorenika – osuđena za razna kaznena djela. Bili su izuzetno grubi s naredbom: "Skidaj se." Ta silovanja odvijala su se kontinuirano svaku noć za vrijeme zatočeništva u logoru i izvodili su ga na sve načine, koji im je vladao u bolesnim umovima. U tim bestijalnim silovanjima došlo je do začeća, a kada sam već bila u odmakloj trudnoći, više od šest mjeseci, došlo je do spontanog pobačaja. Silovali su me za cijelo vrijeme trudnoće. Prijevremeno sam rodila u ćeliji na podu, gdje sam bila zatočena. Sjećam se da su ušli čuvari i pokupili nedonošče. Nalazila sam se u potpunom rastrojstvu i depresiji, nije mi jasno što se dalje događalo. Odvezli su me u civilnu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, tu su me liječili tri dana. Dok sam se nalazila u bolničkoj sobi, bila sam policijskim lisicama vezana za krevet, a pred vratima je stajao čuvar. Vratili su me natrag u kaznionicu u kojoj sam bila do razmjene. U zatočeništvu sam bila devet mjeseci i razmijenjena sam u zadnjoj razmjeni. U logoru sam prošla najstrašnija maltretiranja i mučenja, često ih je provodila zatvorska čuvarica koja mi je rekla da ću, ako i izađem, izaći četveronoške. Silovanja su provodili noću, a mučenje, torture danju, bila je zabranjena komunikacija s ostalima. Čula sam jauke mnogih zlostavljanih. Nakon razmjene odvedena sam u Zagreb, gdje sam prošla sve liječničke preglede. Nakon pregleda smještena sam u prognaničko naselje Velika Gorica. Nisam ostvarila nikakva prava kao ratni stradalnik."

Suradnja s državom

– Žena je, dakle, prošla sve liječničke preglede, a nisu li liječnici dužni prijaviti takvo što? Ako jesu, tko prešućuje? Nema podataka koliko je žena dalo iskaze i kod koga. U vrijeme povratka iz zatočeništva ili dolaska s okupiranog prostora davale su iskaze različitim osobama i institucijama, policiji, inspektorima... Mnogi su bili uključeni u njihov prihvat jer su dolazile u grupama. Svi su davali iskaze, opisivali događaje, popise imovine, imena zločinaca... Gdje je to sve završilo? – pita M. Slišković.

Očekuju, kaže, suradnju s državom, prikupljanje iskaza uz zajamčenu tajnost te procesuiranje krivaca.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 13, 2012, 10:50:26 poslijepodne
„Krnja velika Srbija" Specijal 60 minuta (http://www.youtube.com/watch?v=b4VEY-zi_bs#)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Siječanj 14, 2012, 06:09:28 poslijepodne
Kako se zove ona pjesma Edo Maajke? "Mater vam jebem"?? Eeeee, da... još da doznam i zašto...

http://balkans.aljazeera.net/makale/dubrovnik-odustao-od-optuzbi-pilota-bivse-jna (http://balkans.aljazeera.net/makale/dubrovnik-odustao-od-optuzbi-pilota-bivse-jna)

Županijski sud u Dubrovniku obustavio krivični postupak protiv trojice crnogorskih pilota osumnjičenih za zločin protiv čovječnosti i bombardiranje grada, te 24 pilota iz Srbije, Makedonije i Slovenije u službi na aerodromu u Golubovcima.
Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici kazao je da je iz Dubrovnika dobio rješenje o obustavi krivičnog postupka

Županijski sud u Dubrovniku obustavio je krivični postupak protiv pilota bivše Jugoslavenske narodne armije, koji su bili osumnjičeni za zločin protiv čovječnosti i bombardiranje dubrovačke općine, saopćeno je iz podgoričkog Višeg suda.

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović kazao je da je iz Dubrovnika dobio rješenje o obustavi krivičnog postupka.

On je listu Dan rekao da je dubrovački sud odustao od krivičnog gonjenja trojice pilota iz Crne Gore, Zorana Slavuljice, Miodraga Atanackovića i Asima Pandžića, kao i još 24 pilota iz Srbije, Makedonije i Slovenije, koji su bili u službi na aerodromu u Golubovcima.

Obustava postupka

"Putem međunarodne pravne pomoći od Županijskog suda sam dobio rješenje o obustavi krivičnog postupka protiv osumnjičenih za bombardiranje Dubrovnika, koje je potpisala sudija tog suda Marija Donatović Dabelić, i tražili su da crnogorskim državljanima Slavuljici, Pandžiću i Atanackoviću uručim to rješenje. Njime se obustavlja postupak protiv svih pilota sa aerodroma Golubovci koji su bili osumnjičeni da su, bombardovanjem područja Dubrovnika, počinili krivično djelo protiv čovječnosti", rekao je Ivanović.

On je naveo da je, nakon odluke o obustavljanju krivičnog postupka, povučena i hrvatska potjernica za pilotima.

Ivanović je također rekao da će najvjerovatnije u subotu pilotima uručiti rješenja.

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore je također 2009. godine otvorilo istragu protiv trojice bivših pilota JNA zbog sumnje da su na području Dubrovnika za vrijeme rata počinili zločin protiv čovječnosti.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 19, 2012, 09:33:13 poslijepodne
16.12.2011.
REHABILITOVAN KLEMPO, ''ANTIFAŠISTI'' ŠUTE

(http://img151.imageshack.us/img151/381/klempo.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/151/klempo.jpg/)

11.12.2011.
MARŠ ČETNIŠTVA NA BALKANU

(http://img52.imageshack.us/img52/5229/35684493.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/52/35684493.jpg/)

01.12.2011.
HOĆE LI ČETNIČKA BRAĆA NA SKUPOVE POZVATI I SVOJU SADAŠNJU KOALICIJSKU VLAST IZ RH?

(http://img707.imageshack.us/img707/9404/drazamihailovic.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/707/drazamihailovic.jpg/)

Unuk Vojislav nije prisustvovao nijednom ročištu - Poništenje presude od 15. jula 1946, kojom je Mihailović osuđen na smrt streljanjem, kao i vraćanje građanskih prava, zahtevom za rehabilitaciju zatražio je njegov unuk Vojislav Mihailović, koji nije prisustvovao nijednom održanom ročištu.

Proces rehabilitacije biće nastavljen 27. januara 2012 - Pridružili su mu se Srpska liberalna stranka, s akademikom Kostom Čavoškim na čelu, Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini, Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima, profesor međunarodnog prava Smilja Avramov i drugi. Predlagači zahteva tvrde da Mihailović nije imao pravo na odbranu i nije video svog advokata do početka suđenja. On nije imao ni pravo na nepristrasan sud, a optužnica mu je uručena sedam dana pred suđenje.Više>>>> http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/292857/Britanska-tajna-sluzba-Draza-Mihailovic-je-patriota (http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/292857/Britanska-tajna-sluzba-Draza-Mihailovic-je-patriota)

http://taliban.blogger.ba (http://taliban.blogger.ba)
Naslov: Odg: Srpska država traje 4.000 godina
Autor: kuntakinte - Siječanj 26, 2012, 08:23:08 poslijepodne
Zasto je dr Jovan Deretić pošao ovim trnovitim putem razotkrivanja 150 godišnjih vatikanskih laži?
Veröffentlicht am Mai 31, 2010 von dijaspora
Dr Jovan Deretić
( podaci  uglavnom iz intervjua: Google- You Tube- Zabranjena istorija Srba 1-10)
 Zasto je dr Jovan Deretić pošao ovim trnovitim putem razotkrivanja  150 godišnjih vatikanskih laži? On je porijeklom Hercegovac i u njegovom kraju su seljaci često nailazili na arheološke predmete prilikom  iskopavanja i obrade zemlje.  Jednom prilkom je  on pitao strica odakle to sve u njihovim njivama, a on mu je odgovorio: „To je od nekih naših davnih predaka   još iz doba   davno prije  Rimskog carstva.“ „Kako je to moguće, kad smo mi ovdje doselili u 7. stoljeću?“- pitao je znatiželjni Jovan. „Ne vjeruj u te priče, jer nitko se ovdje nije ni doselio ni odselio. Mi smo ovdje u ovim brdima odvajkada, a ta priča je isto kao ona o 7 ofenziva.“- rekao je stric.
... Poslušao ga je i  sa njim se kasnije redovito čuo telefonom, da bi ga on jednom pitao: „Do koje godine seže najstariji pisani pomen srpskog imena?“ „ Do 13. stoljeća p. n. ere u Luksoru u Egiptu“- saopštio mu je Deretić.   Bio je zadovoljan i konstatovao: „Sine, ala si ti duboko zagazio! Gazi samo dalje!“ Međutim, dr Deretić je kasnije našao još jedan stariji zapis iz 19 st. p.n. e.  kod Sumera, koji je dešifrovao sa klinastog pisma arheolog Arčibald  SAJS  na kom je bilo  zapisano:  „Ur Nin Sar Serbula“, što bi značilo: gospodar ( od ur- potiče srpskio ime Uroš karakteristično za mnoge srpske vladare) Nin car Srba ( ili Srbije).
...Ta ujudurma o  velikoj seobi  Slavena  nam je potpuno isprala mozak! Ljudi su poslije toga postali ludi i vjeruju u koješta.  Kretanje naroda  ( seobe) i kretanje vojske nisu ista stvar.  Da bi se neka porodica od „iza Karpata“, u to doba,  odlučila na selidbu- nije to mogla. To je priča za malu djecu da se nekoliko miliona stanovnika pokrene od „iza Karpata“ ( odakle ih je tada tamo toliko i moglo biti, a s obzirom na teritoriju koju su navodno  nakon seobe zaposjeli, moralo ih je biti najmanje 10 miliona!) Samo je mogla vojska da projuri tim krajevima, da netko od njih pogine, a netko ostane i stopi se sa lokalnim stanovništvom kao nekad u Aziji vojska Aleksandra Velikog!
 Da bi preživjeli, jednoj porodici je za taj put trebalo 1.5 tona hrane! To nisu mogli da ponesu, a osim toga, navodno su od tamo i krenuli zbog nepovoljnih  životnih uslova i gladi. Da siju usput i čekaju da rodi, ima da pocrkaju od gladi dok  to naraste. Da su živjeli samo od lova, potamanili bi sve životinjske vrste!  A osim toga, došli su kao okupatori u tuđu zemlju gdje je postojalo lokalno stanovništvo. Takvo šta nije  zabilježeno nigdje u historiji, a nije ni to! To je van pameti!  Osim toga, ovo nisu bili nenaseljeni, pusti predjeli. Tu su živjeli Iliri, Tračani, ostaci Rimljana i dr. Tu je bilo nekad uspostavljeno rimsko pravo, pa zar bi  starosjedioci sve to dali tim golaćima koji su se dotepli od iza Karpata! Ta priča sa naukom nema nikakve veze. Nitko nije opisao i zapisao ikakvu bitku tih Slavena i domicilnog stanovništva!  O tome naprosto nema nikakvog ni pisanog ni arheološkog traga.

...Dragoljub Antić naučnik iz Vinče je  kompjuterski pokušao da simulira navodnu veliku seobu Slavena u svjetlu velikih kretanja vojski i naroda  i ustanovio da je ta seoba apsolutno izmišljena!
...
http://dijaspora.wordpress.com/2010/05/31/zasto-je-dr-jovan-deretic-posao-ovim-trnovitim-putem-razotkrivanja-150-godisnjih-vatikanskih-lazi/ (http://dijaspora.wordpress.com/2010/05/31/zasto-je-dr-jovan-deretic-posao-ovim-trnovitim-putem-razotkrivanja-150-godisnjih-vatikanskih-lazi/)

Am ono v Bosne ni Bosanska piramida nek Srpska!

-Egipćani su stare Srbende...faraon Ramzes II zvan Rale Dvica
-SAmo se vi sprdajte sa ovim ozbiljnim naučnikom. Vi koji niste ni osnovne škole završili, luzeri jedni. Čovjek je osnivač nove grane povjesti tzv. "želiobidajetakobilo" povijesti i vjerovatno ga prije ili kasnije čeka nobelova nagrada u kategoriji nove naučne discipline.
-srbi nisu narod,nego rasa!
-Isus je bio polu jevrejin - polu Srbin , Srbin je bio sa bozanske strane
-Srbi su na Balkanu primali hriscanstvo jos u doba Hristovo direktno od Svetog Pavla
-Jedan od njih, Grk koga pominje Ksantos, otisao je u Atinu i drzao predavanje, ali ga vecina slusalaca nije razumela jer su svi strucni izrazi bili na srpskom
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-225492.html (http://www.forum.hr/archive/index.php/t-225492.html)

Ja sem mislil da sem našel nekaj friško a ovi na forumu.hr se tomu smejeju 5 let...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 28, 2012, 10:28:55 poslijepodne
Zbog poraza Hrvatske navijač iz Siska napao policajca u Vukovaru
Kako donosi index.hr, sinoć, nakon poraza Hrvatske od Srbije u rukometu, policija je u Vukovaru imala pune ruke posla. Naime, tamo je na središnjem trgu bio organizirani prijenos utakmice, dok su na taj prijenos pristigli i hrvatski navijači, mahom pripadnici navijačkih skupina, koje je s granice vratila srpska policija jer nisu imali ulaznice za utakmicu u beogradskoj Areni.
 
Od pet zabilježenih narušavanja javnog reda i mira, tu je bilo demoliranje automobila vukovarskih registracija, bacanje boca pijanih mladića, razbijanje prozora na kafiću u kojem se slavio rođendan i napad na slavljenika, te kamenovanje prostorija SDSS-a. Najgori incident napravio je 21-godišnji Siščanin koji je sinoć napao policajca. Tijekom uspostave javnog reda i mira mladić iz Siska je fizički napao 42-godišnjeg policijskog službenika iz Slavonskog Broda, kojom prilikom je policijski službenik zadobio lakše tjelesne ozlijede, navodi se u policijskom priopćenju. Nasilnik je odmah uhićen i danas upućen u istražni pritvor.
http://www.sisak.info/zbog-poraza-hrvatske-navijac-iz-siska-napao-policajca-u-vukovaru/ (http://www.sisak.info/zbog-poraza-hrvatske-navijac-iz-siska-napao-policajca-u-vukovaru/)

Jesu našli de budu napravili of prenos. Ovo je kakti da bi v barutane napravili vatromet...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Bilaj - Siječanj 31, 2012, 09:38:03 prijepodne
http://www.vecernji.hr/kolumne/izljevi-fasizma-srbiji-kolumna-371402 (http://www.vecernji.hr/kolumne/izljevi-fasizma-srbiji-kolumna-371402)

Izljevi fašizma u Srbiji
Zaluđenih i ekstremnih grupica bit će uvijek, ali u Hrvatskoj nemaju prešutnu političku potporu kao u Srbiji.

Fašistička Srbija opet je na djelu! Kako drugačije opisati sve ono što se događalo u Srbiji na rukometnom prvenstvu, posebice uz utakmice u kojima je sudjelovala Hrvatska. Zaključak je jedinstven – Hrvatska nije smjela pobijediti. Pa je organizirano nasilje, policijske parade, politički izgovoreni pamfleti Ivice Dačića, sramotno zviždanje na hrvatsku himnu, sve samo kako bi se napravila atmosfera od koje će svi normalni biti u grču i strahovati što je sljedeće moguće. Ovakvo prvenstvo, ovakve utakmice bile su na rubu regularnosti. A kako se naš rukometni savez ponio, kako je naša politika reagirala, to je već poznata hrvatska nehajnost. Baš kao kad je nedavno Boris Tadić izlanuo da je Ruđer Bošković bio Srbin katolik, što su u Hrvatskoj mnogi odšutjeli. Bez obzira što je to samo jedno u nizu posezanja u hrvatski korpus.

Ali baš na Tadićevu primjeru može se uvidjeti sva tragedija srpske inteligencije, znanosti, politike, pa nije onda čudno da danas u suvremenoj Srbiji imamo stalne izljeve fašizma. Beogradski novinar Goran Necin nedavno je jasno napisao: “U savremenoj Srbiji fašizam je rasprostranjena i politički prihvatljiva i u društvu etablirana pojava koja se ispoljava u formi ekstremnog oblika nacionalizma podcrtanog despotizmom i prijemčivim fanatizmom koji se u Srbiji, kao multietničkoj sredini, manifestuje kroz etničku, rasnu, versku, a u poslednje vreme sve više i kroz političku i seksualnu netoleranciju. U tu svrhu, veliki broj društvenih činilaca, neretko i sama država, sistematski i metodično nastoje da relativizuju kako srpski fašizam kroz istoriju, tako i egzistirajuće modernizovane i preobučene nove političke i parapolitičke pokrete i grupe koji se na osnovu svojih reči i (ne)dela mogu svrstati u fašističke. Ovakvoj klimi u društvu, u velikoj meri je doprinela revizionistička politika u odnosu na pojedine vojno-političke pokrete iz Drugog svetskog rata, koji su prema istorijskim činjenicama bili u službi okupatorskih snaga i fašizma uopšte, a pod providnim plaštom srpskog patriotizma.”

Upravo je u tome i velika razlika između Srbije i Hrvatske. Dok su takve pojave ondje mnogima i te kako poželjne, one su u Hrvatskoj sasvim nepoželjne i ne toleriraju se niti ih država pothranjuje. Zaluđenih i ekstremnih pojedinaca i grupica bit će uvijek, ali nisu ni najmanje tako organizirani kao u Srbiji, i još uz prešutnu političku potporu.

Stoga svima koji je nisu čitali, ali i za podsjećanje, i te kako stoji preporuka za knjigu “Tajni rat Srbije. Propaganda i manipuliranje poviješću” američkog povjesničara Philipa J. Cohena koja je prije 15 godina izašla i u Hrvatskoj. U njoj autor ističe zapanjujuću sličnost između srpske povijesti u Drugom svjetskom ratu i suvremenih događaja. Jer je današnja povijest u Srbiji često zapravo mitologija koja prikazuje Srbe kao sinonim za protunacistički otpor, a Hrvate i bosanske muslimane kao sinonime za pronacističku kolaboraciju. Nasuprot tome, ovaj američki povjesničar dokazuje da je glavnina srpskog političkog, intelektualnog i vjerskog vodstva naširoko surađivala sa silama Osovine te sudjelovala u holokaustu protiv židovske zajednice u Srbiji. I dodaje kako je u NDH ustaški poredak bio široko odbačen ne samo od Srba, nego i od muslimana i Hrvata, koji su masovno sudjelovali u partizanima. Nakon povlačenja Nijemaca iz Srbije, kaže Cohen, desetine tisuća tamošnjih četnika pristupile su partizanima, što je pridonijelo i pokolju zarobljenih kod Bleiburga. Njegov je zaključak da je jedan od razloga zašto je Tito dopustio taj pokolj to što je htio zadovoljiti “srpski nagon za puštanjem krvi” i tako pojačati privrženost Srbije komunističkom pokretu.

Ili, nemoguće je danas očekivati neku novu Srbiju u kojoj u vlasti egzistira Miloševićeva Socijalistička partija Srbije, na čijem je čelu upravo spomenuti Dačić, njezin glasnogovornik iz Miloševićeva fašističkog doba. Bez defašizacije Srbije, na istoku ništa novoga.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Siječanj 31, 2012, 10:07:10 prijepodne
http://www.ldp.rs/ (http://www.ldp.rs/)šta-je-zaista-rekao-čedomir-jovanović-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100

Jedna od snaga koja može napraviti promjene u Srbiji, no vjerojatno će trebati proteći još dosta vode Savom i Dunavom, kako bi se to dogodilo, uz daljnji napor i hrabrost, možda se dogodi za 10-ak godina, da i ovaj čovjek postane Ministar u srbijanskoj Vladi a Srbija demokratska zemlja!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Siječanj 31, 2012, 02:06:07 poslijepodne
http://www.ldp.rs/ (http://www.ldp.rs/)šta-je-zaista-rekao-čedomir-jovanović-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100

To si ti samoinicijativno išao ispravljati dijakritičke znakove u linku, jedinom mjestu gdje isti ne trebaju biti ispravljani?

Nemoj se gurati u stvari koje ne znaš...

http://www.ldp.rs/sta-je-zaista-rekao-cedomir-jovanovic-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100 (http://www.ldp.rs/sta-je-zaista-rekao-cedomir-jovanovic-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Siječanj 31, 2012, 03:26:49 poslijepodne
Citat:
Jaguar

Jedna od snaga koja može napraviti promjene u Srbiji

He..svašta, kaj ste se pobratimili?...

(http://sportski.net.hr/2012/01/30/0879007.48.jpg)

http://sportski.net.hr/rukomet/page/2012/01/30/0875006.html (http://sportski.net.hr/rukomet/page/2012/01/30/0875006.html)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Siječanj 31, 2012, 08:23:59 poslijepodne
http://www.ldp.rs/ (http://www.ldp.rs/)šta-je-zaista-rekao-čedomir-jovanović-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100

To si ti samoinicijativno išao ispravljati dijakritičke znakove u linku, jedinom mjestu gdje isti ne trebaju biti ispravljani?

Nemoj se gurati u stvari koje ne znaš...

http://www.ldp.rs/sta-je-zaista-rekao-cedomir-jovanovic-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100 (http://www.ldp.rs/sta-je-zaista-rekao-cedomir-jovanovic-na-glavnom-odboru-o-republici-srpskoj.84.html?newsId=5100)

Sory, ja nisam ništa ispravljao, prenio sam samo link kao i svaki put, kao i svaki link, no zašto je tako prenešen, neznam u ovom trenu zaista, tak da niti se guram tam gdje neznam niti mi  ti trebaš skretati pažnju na to, jer dokazano do sada, kako si se nebrojeno puta gurao tam gdje ne znaš .......ak baš hoćeš iskreno.

@Muha, tebi je lakše metar u .......nego centimetar  u........ ukoliko ne želiš čitati moj cijeli post i njegovu cjelovitu poruku, onda začkomi, s kim ću se ja bratimiti o tome ću ja odlučivati, ne ti svakako.
No to nije ni važno, važno je kako ideš odmah provocirati, spuštati se na razinu , koja je karakteristična seljacima i primitivcima, kakvih je upravo tamo jako puno, i da taj gospodin ima snage i hrabrosti unutar svoje zemlje boriti se protiv takvih seljačina i primitivaca. Što ćeš ti biti, odluči sam o svojoj sudbini.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Veljača 01, 2012, 01:15:30 poslijepodne
Citat:
Jaguar

@Muha, tebi je lakše metar u .......nego centimetar  u........ ukoliko ne želiš čitati moj cijeli post i njegovu cjelovitu poruku, onda začkomi, s kim ću se ja bratimiti o tome ću ja odlučivati, ne ti svakako.

Gle to kaj ti delaš privatno libu me baš racku, no ono kaj me smeta je tvoje djelovanje na društvenim mrežama koje (moje mišljenje) nije dobro za Hrvatsku i Hrvatsko društvo, tvoja retorika je podanička, izdajnička i to je ono kaj me smeta....Bratimi se ti brate mili s kim hoćeš ja ti neću smetati niti to osporavati no nemoj meni i drugima to nametati ...

Ima na Balkanu jedna zemlja koja graniči sama sa sobom. Gdje žive najljepše žene, a natalitet opada. Gdje nezaposleni najviše raste, gdje na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gdje vlakovi kasne po redu vožnje. Gdje svi igraju nogomet, a pobjeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci. Svi žure na posao, a nitko ne stiže na vrijeme. Gdje osmosatno radno vrijeme traje dvanaest sati. Gdje je zdravstvo besplatno, a liječenje skupo. Gdje su novinari slobodni da napišu što god im se naredi. Gdje je svjetska kriza dobila državljanstvo. Gdje su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gdje se ratovi nikad ne završavaju. Gdje se povijest ponavlja svaki dan. Gdje su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. Gdje je strana valuta uzeta za domaću. Gdje ljudi slave i psuju Boga. Gdje pametne zbog nerazumijevanja proglašavaju luđacima, a luđake sposobnima. Gdje nepismeni pišu povijest. Gdje su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gdje vlast prezire građane kao neželjene svjedoke. Gdje se živi od budućnost, jer na sadašnjost nemamo pravo. Gdje se svatko svakome smješka, a nitko nikome ne želi dobro. Gdje sudski postupci traju duže od života. Gdje su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gdje prizivaju diktatora, a demokraciju smatraju porezom na budale. Gdje smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje. Pa ti preživi, ako si normalan. Sreća je za državu da je takvih sve manje. Normalni svakako nikom nisu potrebni. A i sam život je najveći paradoks; živiš samo da bi umro, reći će nam oni koji misle da je vrijeme beskonačno, a oni na vlasti besmrtni.
Koja je to zemlja?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Veljača 01, 2012, 02:41:33 poslijepodne
Potpisujem do riječi... no takvih kompleksaša, kojima je najveći napredak u životu zabiti se što dublje u dupe tuđinu i zlotvoru (i onda tamo samog sebe uvjeravati i tještiti kako će dobiti pohvalnicu za svoj rad i poštovanje onih protiv kojih radi taj tuđinac), ima u ovoj zemlji i previše, dapače se može reći da je jednom određenom velikom dijelu hrvatskog bića takav poltronski mentalitet već u genima... sramota, takvi su veće zlo od neprijatelja...


P.S. Muha, kaj ti gledaš Facebook?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Veljača 01, 2012, 03:14:00 poslijepodne
Citat:
Sledgehammer

Muha, kaj ti gledaš Facebook?

Tu i tam, zakaj?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: koko-vg - Veljača 01, 2012, 03:52:10 poslijepodne
Da dotični ne izokrenu moje pisanje ... Ne navijam za srbe, ali, što ne napišeš da sva razaranja koju je srpska vojska napravila u Hrvataskoj ne može dostići "razaranja, pljačku i pustoš" koju su nam priuštili "naši veliki" hrvati ?

Sjetim se starog vica, išel je nekak ovak (čuo sam ga od Voda Baloga)  Dragi moji, krali su nas i Avari i Huni i Tatari i Mađari i Nijemci i Austrijanci i Talijani, a sad fala Bogu, sad mi je lakše, sad nas kradu domaći ...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Veljača 01, 2012, 04:38:58 poslijepodne
Citat:
Jaguar

@Muha, tebi je lakše metar u .......nego centimetar  u........ ukoliko ne želiš čitati moj cijeli post i njegovu cjelovitu poruku, onda začkomi, s kim ću se ja bratimiti o tome ću ja odlučivati, ne ti svakako.

Gle to kaj ti delaš privatno libu me baš racku, no ono kaj me smeta je tvoje djelovanje na društvenim mrežama koje (moje mišljenje) nije dobro za Hrvatsku i Hrvatsko društvo, tvoja retorika je podanička, izdajnička i to je ono kaj me smeta....Bratimi se ti brate mili s kim hoćeš ja ti neću smetati niti to osporavati no nemoj meni i drugima to nametati ...


Nemam pojma o čemu pričaš, no i dalje ostajem pri prvotnoj tvrdnji, naprosto iz razloga jer ne razumiješ uopće o čemu pišem ili nećeš razumjeti, prije bih rekao ovo drugo, kako bi mogao opet izvoditi svoje konstrukcije, koje možeš zadržati za sebe, tvoje mišljenje je tvoje, moje je moje, nije mi niti u primislima utjecati na tvoje mišljenje, ponajmanje na to trošiti vrijeme, ali za one koji razumiju o čemu pišem pridodat ću još jedan link, koji pokazuje kako ima pozitivnih snaga u Srbiji, koje su u stanju pogledati se u ogledalo.
Jesi ti Muha to u stanju?
I tvoje bulaznenje me ne zanima, ako te smeta, nemoj čitati a ponajmanje reagirati na moje postove.
Tko si ti da sudiš o mojim uvjerenjima i razmišljanjima?

LDP - Okrugli sto Jovanović i Dodik (http://www.youtube.com/watch?v=5JvtI9N8TVs#)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Veljača 01, 2012, 06:01:33 poslijepodne
http://www.portaloko.hr/clanak/ima-na-balkanu-jedna-zemlja-koja-granici-sama-sa-sobom/0/26080/ (http://www.portaloko.hr/clanak/ima-na-balkanu-jedna-zemlja-koja-granici-sama-sa-sobom/0/26080/)

I ubuduće stavi link kada nešto kopiraš, nemoj nam prodavati floskule s tuđim tekstovima, koje kradeš i prodaješ pod svoje neko "cijenjeno" mišljenje. 8)

A kraj teksta je znakovit i odnosi se na sve zemlje u okruženju (regionu)


Citat:
Jaguar

@Muha, tebi je lakše metar u .......nego centimetar  u........ ukoliko ne želiš čitati moj cijeli post i njegovu cjelovitu poruku, onda začkomi, s kim ću se ja bratimiti o tome ću ja odlučivati, ne ti svakako.

Gle to kaj ti delaš privatno libu me baš racku, no ono kaj me smeta je tvoje djelovanje na društvenim mrežama koje (moje mišljenje) nije dobro za Hrvatsku i Hrvatsko društvo, tvoja retorika je podanička, izdajnička i to je ono kaj me smeta....Bratimi se ti brate mili s kim hoćeš ja ti neću smetati niti to osporavati no nemoj meni i drugima to nametati ...

Ima na Balkanu jedna zemlja koja graniči sama sa sobom. Gdje žive najljepše žene, a natalitet opada. Gdje nezaposleni najviše raste, gdje na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gdje vlakovi kasne po redu vožnje. Gdje svi igraju nogomet, a pobjeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci. Svi žure na posao, a nitko ne stiže na vrijeme. Gdje osmosatno radno vrijeme traje dvanaest sati. Gdje je zdravstvo besplatno, a liječenje skupo. Gdje su novinari slobodni da napišu što god im se naredi. Gdje je svjetska kriza dobila državljanstvo. Gdje su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gdje se ratovi nikad ne završavaju. Gdje se povijest ponavlja svaki dan. Gdje su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. Gdje je strana valuta uzeta za domaću. Gdje ljudi slave i psuju Boga. Gdje pametne zbog nerazumijevanja proglašavaju luđacima, a luđake sposobnima. Gdje nepismeni pišu povijest. Gdje su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gdje vlast prezire građane kao neželjene svjedoke. Gdje se živi od budućnost, jer na sadašnjost nemamo pravo. Gdje se svatko svakome smješka, a nitko nikome ne želi dobro. Gdje sudski postupci traju duže od života. Gdje su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gdje prizivaju diktatora, a demokraciju smatraju porezom na budale. Gdje smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje. Pa ti preživi, ako si normalan. Sreća je za državu da je takvih sve manje. Normalni svakako nikom nisu potrebni. A i sam život je najveći paradoks; živiš samo da bi umro, reći će nam oni koji misle da je vrijeme beskonačno, a oni na vlasti besmrtni.
Koja je to zemlja?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Veljača 01, 2012, 09:26:55 poslijepodne
Citat:
Sledgehammer

Muha, kaj ti gledaš Facebook?

Tu i tam, zakaj?

Zato kaj postoje u gornjem lijevom zidiću neke ikone koje pocrvene kada ima nekaj u njima, kao što su raznorazni zahtjevi, obavijesti, itd...  ;D
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Mlačanin - Veljača 01, 2012, 10:10:31 poslijepodne
Bravo Muha!!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: koko-vg - Veljača 02, 2012, 06:34:03 prijepodne
A zakaj bravo ?  Zato kaj je "pokupil" tuđi tekst, ne navodeči link ili zato kaj je odbrusil Jaguaru ?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Veljača 02, 2012, 07:46:47 prijepodne
A zakaj bravo ?  Zato kaj je "pokupil" tuđi tekst, ne navodeči link ili zato kaj je odbrusil Jaguaru ?

A u čemu je problem jado jadna...ajmo se sad vatat za nebitno...kod nas na selu ta takve kažu "lošem racku i dlaka smeta"..

Nisi li ti jedan od onih koji se zalagao da Hrvatska uđe u eu-ropsku državu???...
Kaj smo sad dobili?...strašno...
nametanje svojih težnji svim narodima Europe, svojih zakona, svojih prava na određivanje što mora u privatizaciju, što ne, tko smije vladati, a tko ne,
-nametanje svojih komesara, ...
-nametanje kakve kaveze smije imati, a kakve ne za uzgoj kokoši nesilica dok ih istovremeno hrane prodioksinskom hranom,
-nametanje odredbi tko smije, a tko ne proizvoditi sjeme,
-nametanje tko smije proizvoditi brodove,a tko ne,
-nametanje prihvaćanja razlika u poticajima za poljoprivrednike iz RH prema onima iz EU- kako bi ih uništili, uzeli njihovu zemlju, a zatim svojima isplaćivali pune poticaje, -nametanje neproizvodnje onoga čega oni imaju u višku (šećer, mlijeko, brodovi, vino,...),...
- nametanje uvjeta o ribarenju, koji način,...
Prema Hrvatskoj, EU ima i imala je pravo fašističko ponašanje:
-nije joj dozvolila primjenu međunarodnoga prava u razgraničenju sa susjedima, jer se radi baš o RH;
-nije joj dozvolila proglašavanje ZERP-a; pohapsila joj je generale iz obrambenoga rata i uvodi im posebna pravila, samo za njih jer su Hrvati, o "prekomjernom granatiranju" i zoni 200m, do sada nečuvenoj u svijetu;
-konstruira RH svoj ZZP, samo zato jer se radi o Hrvatima, kako bi RH uvjerila da je zločin braniti svoju zemlju, jer je to bilo protiv volje moćnika
-namješta joj vladare sklone baš njima
-preuzima u gospodarstvu najvažnije resurse, za svoje "važnije" narode
-tretira RH, kao svoju provinciju u kojoj nameće ne samo svoje zakonodavstvo, svoje običaje, već i dvolični moral u kojemu za Hrvate vrijede "najposebnija" pravila, koja smišljaju posebno za njih, kako bi ih ponizili, političkim odlukama i ucjenama preparirali toliko da od moralnih pobjednika u borbi za svoju slobodu, od njih stvore udružene zločince, dok bi za ista djela, njihovi sugrađani i sunarodnjaci, bili slavljeni i junaci, a možda bi se ponekada spomenulo da je bilo i nešto kolateralne štete i žrtava.
-učestvuje u nedemokratskom tzv. referendumu za ulazak u EU, a radilo se o klasičnom
"anschlussu", zamaskiranom u predstavu koju su odigrali koristeći i prijetnje narodu (neisplata mirovina, ...), a u kojoj je bilo preko milijun potajnih "pristalica" "fašista" (lažnih birača).
- .....
- učestvuje, planira, prisiljava na provođenje onoga što ćemo uskoro vidjeti

http://pollitika.com/ti-si-odvratni-fasist-mrzim-te (http://pollitika.com/ti-si-odvratni-fasist-mrzim-te)

EVO LINKA...he..he..Deviza EU– rizik vaš, profit naš.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Mlačanin - Veljača 02, 2012, 08:00:36 prijepodne
Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije (http://www.forumgorica.com/politika/odnosi-republike-hrvatske-i-republike-srbije/msg41493/#msg41493)  « Odgovori #31 : Veljača 01, 2012, 13:15:30 »   Bravo za ovaj post  i tekst. Kopiral sam sam datum i vrijeme , da ne kopiram sve.  Zato bravo, a bravo i za nastavak - Danas u 07:46:47 »  Muha.
 
Pa čovjek po meni govori istinu.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Veljača 02, 2012, 09:15:36 prijepodne
......

Muha, u demokratskom sustavu odlučuje većina, kaj ne?
Pa molim te objasni nam koja je razlika između toga što si ti podržavao i činio sve da u gradu dođu na vlast ovi koji su sve uništili i dalje uništavaju, milijune kuna, od čega građani nemaju ništa, koji neznaju osmisliti jedan pametan, logičan i prihvatljiv građanima projekt, naspram izglasavanja članstva u EU.

Ako netko misli drugačije nego ti i prijatelji ti po forumu ovdje, onda je izdajnik, no kada ti podržavaš one koji nas uništavaju i koji nisu ništa dobroga napravili osim što su zbrinuli svoju vojsku pobočnika na našu grbaču, (znaš ti to najbolje) ti nisi izdajnik? Ne nisi ti izdajnik, ti si veliki interesdžija, koji ovdje brani svoje interese a ne interese građana i moje interese. No zato sam ja tu da branim svoje interese, nedaj Bože da ih ti braniš!

Izdajnik je preteška riječ za bilo koga, što je to izdajnik
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Veljača 02, 2012, 09:39:25 prijepodne
Citat:
Jaguar

koji ovdje brani svoje interese a ne interese građana i moje interese

A misliš li ti da će oni koje si ti zdušno podržavao štititi tvoje interese i interese građana???

Sa plaćom od 15000 Eur-a sjedeći u EU parlamentu teško bohami, braniti će interese onih koji ih plaćaju a to je EU s novcima poreznih obveznika iz Hrvatske...

Moguće je da si i ti upravo jedan od tih i takvih, stoga u cilju prvenstveno osobne koristi tak pišeš i pljuješ po svemu kaj je Hrvatsko...po tebi su tuđinci i dojdeki bolji upravljači ...kak takve zovu u Hrvatskoj==???
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Veljača 02, 2012, 10:05:39 prijepodne
Ima jedna narodna koja kaže:

Prvo skoči, pa onda reci Hop.

Tvoje projekcije u budućnost ostavi za kasnije, kada vidimo što će biti i kako će biti.
Unaprijed osuđivati nekoga za nešto je presmiješno.

Osim toga pročitaj izjavu g. Kujundžića o demokršćanstvu u HDZ-u i to iz Pokupskog,
znao je gdje treba, ravno u sridu.....
Spominji nam malo o tom i takvom licemjerstvu a ove ostavi za kasnije, kada bude vrijeme za to, jesu li ili nisu nešto napravili, strpi se, strpljen-spašen. ;D
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Veljača 02, 2012, 10:18:09 prijepodne
Citat:
Jaguar

Muha, u demokratskom sustavu odlučuje većina, kaj ne?

Tebi je 43% izašlih na referendum većina..?????..
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Veljača 02, 2012, 10:33:10 prijepodne
Citat:
Jaguar

Osim toga pročitaj izjavu g. Kujundžića

Kakve veze ima s ovom temom Kujundžić?...o čemu ti baljezgaš?..protiv čega se ti boriš hebate?..pa ti si spaljen totalno...mora da si imal teško djetinjstvo a tome je kriv HDZ-e...he..svašta..a pro po Kujundžića znam jednog a zove se Marko, ne znam je li kaj Milanu?.. radi na ZLZ kao direktor Kadrovskih i pravnih poslova..dotični je iz Bugojna a za direktora je došao u vrijeme mandata Tomislava Leke (ne znam kaj je Leki iz SDP-a) ...Marko je ostao poznat po čuvenoj izjavi "da je po meni Turopoljci na Aerodromu ne bi niti kofer nosili"...he..halo bing kako brat...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Veljača 02, 2012, 10:56:45 prijepodne
Citat:
Jaguar

Muha, u demokratskom sustavu odlučuje većina, kaj ne?

Tebi je 43% izašlih na referendum većina..?????..

Po važećem zakonu je,  tko je branio onim 57% da izađu na referendum? I u konačnici budu protiv EU. Idi žali se njima, njih pitaj za junačko zdravlje. Kako kaže Jaca: Kriva meta. ;D

apropo g.Kujundžića, jasno je tebi dobro zašto sam ga spomenuo.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Veljača 02, 2012, 03:37:33 poslijepodne
Po važećem zakonu je

Opet pokazuješ svu širinu osobnog neznanja i nepoznavanja propisa.

Po Ustavnom zakonu o referendumu, da bi isti bio valjan MORA izaći NAJMANJE 50% UPISANIH BIRAČA.

Ne znam razumiješ li što to znači, no jasno je da na referendum NIJE izašlo 50% upisanih birača, čime je isti i zakonski neregularan, sve da su od tih 43% koji su izašli baš svi glasali ZA - referendum je neregularan. Unatoč izmjenama Ustava, nije promijenjena potrebna podustavna regulativa, a što je znak da se želi priznati nešto što ni zakonski ne može proći. A sada se još samo pitaj želiš li biti u državi u kojoj se na tebe može primijenjivati pravo i zakoni koji su onakvi kakvi se sviđaju onome tko, npr., ugrožava tvoja zakonska prava... onako, u smislu da se provode selektivno, neobavezno, i na tvoju štetu... jer bi volio da te se jebe u glavu mimo zakona, da nemaš nikakve pravne zaštite - zato jer je netko jači tako odlučio? Bi volio to?

Da bi država nekome prodavala principe - prvo se sama mora istih pridržavati. Od tog osnovnog načela zakonitosti (jer alternativa je onda samo anarhija u režiji države) ne smije se odstupiti, jer to može imati nesagledive posljedice za pravnu državu. A time i sve nas.

Neka referendum i prođe - ali neka to bude zakonito, neka to bude onako kako treba biti.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Veljača 02, 2012, 03:51:56 poslijepodne
Po važećem zakonu je

Opet pokazuješ svu širinu osobnog neznanja i nepoznavanja propisa.

Po Ustavnom zakonu o referendumu, da bi isti bio valjan MORA izaći NAJMANJE 50% UPISANIH BIRAČA.


Odlično je u kojoj mjeri nam  ti pokazuješ širinu znanja i poznavanja propisa.
Mrdni se malo iz prošlosti, uđi u sadašnjost s pogledom na budućnost.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Mlačanin - Veljača 02, 2012, 04:19:42 poslijepodne
 Hajde gospodine Jaguar, recite mi onako ukratko, kako to da je u toj umjetnoj tvorevini tako dobro, da već puca po svim šavovima?
Da se razumijemo kapital određuje sve, i prija ,a i danas. Ali zar baš moramo tako slijepo slušati one koji se ne mogu ( EU ) od prvog dana ništa dogovoriti? Ili ja baš ništa ne znam?
Rekoh, ne trebamo ostati izvan svega i napraviti "novi Berlinski zid" apsolutno ne! Ali ja podržavam opciju- sredimo gospodarstvo u zemlji pa tada pristupajmo sa svojim uvjetima.
Naravno da današnjoj glavatoj gospodi to ne paše,jer oni ne stavljaju interes Hrvatske na prvo mjesto! I to je istina. Vide samo svoje uske interese, a ja sam baš protiv toga. Zemlja Bogom dana, dovedena do ruba pakla, zvana Hrvatska to smo mi! Priznali to vi ili ne. I tu se slažem s Muhom, jer je sve tak lijepo pobrojil.
Na kraju ipak moramo svi zajedno živjeti u tome g.... u koje nas tjeraju i ne vidim razloga da se zbog toga bilo tko ,ovdje na forumu vrijeđa ili pribjegava niskim strastima. Ovo se odnosi na sve forumaše koji svojim pisanjem održavaju zanimljivu diskusiju bez obzira na sitna neslaganja (moje osobno mišljenje).
 [font=]Vjerujem da u svemu ipak ima i nekaj dobroga, pa se nadam barem mali pomaku na bolje[/font]
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Veljača 02, 2012, 05:30:43 poslijepodne
Odlično je u kojoj mjeri nam  ti pokazuješ širinu znanja i poznavanja propisa. Mrdni se malo iz prošlosti, uđi u sadašnjost s pogledom na budućnost.

Da?? Kaj to znači?? Želiš li reći da je ignoriranje zakona dozvoljeno jer se radi o "stvarima od velike važnosti"??

Sorry, ali samo potpuni kreten može pomisliti na tak nekaj i pravdati tak nekaj tvojom logikom. Možda bi bilo dobro da - u ime viših ciljeva - tebe netko sukne pištoljem na cesti - jer, eto, i to je nekome možda viši cilj... i ne treba zato poštovati zakon. Ustvari, svatko bi onda od nas imao pravo primijenjivati zakon ili ga ignorirati ukoliko procijeni "da je to korisno, dopbro i od općeg, te višeg interesa". To se inače zove anarhija, a posebice si država to ne smije dozvoljavati - osobito ako je i izmjena zakona u njezinoj domeni.

A ako ćemo baš o gledanju u budućnost, onda sam dapače ja u pravu - i želim da se poštuje zakonitost baš zato jer mi je stalo do hrvatske budućnosti. Za razliku od budala koji dižu ruke - za prodaju zemlje (što je sigurno) i za hrpicu obećanja (koja su nesigurna). No njimja - koji ionako nikada i nisu htjeli ovu Hrvatsku - to i nije loše, dapače...

Samo budaletina od formata ne može shvatiti ništa i uvidjeti - nakon destina štetnih i uznemirujućih vijesti i događanja koja su svakodnevno u EU - da je riječ o nečemu što je izuzetno štetno za ovu zemlju. I samo budala može dati svoj glas za to - a da sama ne zna za što ga daje. Ili je izdajica koji zna o čemu se radi - no suglasan je da Hrvatska kao država i Hrvati kao narod nestanu u "civiliziranoj" asimilaciji jedne EU...

I za jedne i za druge ima lijeka - za prve bi se trebala pobrinuti medicina, za druge metak.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Veljača 02, 2012, 05:34:00 poslijepodne
Hajde gospodine Jaguar, recite mi onako ukratko, kako to da je u toj umjetnoj tvorevini tako dobro, da već puca po svim šavovima?
Da se razumijemo kapital određuje sve, i prija ,a i danas. Ali zar baš moramo tako slijepo slušati one koji se ne mogu ( EU ) od prvog dana ništa dogovoriti? Ili ja baš ništa ne znam?
Rekoh, ne trebamo ostati izvan svega i napraviti "novi Berlinski zid" apsolutno ne! Ali ja podržavam opciju- sredimo gospodarstvo u zemlji pa tada pristupajmo sa svojim uvjetima.
 [font=]Vjerujem da u svemu ipak ima i nekaj dobroga, pa se nadam barem mali pomaku na bolje[/font]

gospodine Mlačanin uglavnom se i slažem sa svim što ste rekli, pisao sam o tome i ovdje na forumu.
Kako kaže jedna narodna: Svaka medalja ima dvije strane, pa i članstvo u EU.
I ne bi se ponavljao, no ako je većina tako odlučila, do je demokratski proces, koliko god nam se nekada i ne sviđao, uvijek je tako u životu. Ja bi bio sklon a i vama savjetovao da pričekamo i vidimo rezultate, hoće li ih biti, kakvih i koliko. Prvi sam sklon i kritici ali i samokritici. Možemo se mi ovdje nadmudrivati koliko hoćemo, no dajmo i ovoj vlasti vremena pa da vidimo što će napraviti. Tek tada možemo suditi.
Sreća je i dobro je da se hrvatska janvnost osvijestila i vidite kako javni pritisak maknu Ferenčaka.
Za mene je i to već napredak u odnosu na jučer i za vrijeme do jučer. Ili Vi mislite da nije tako?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Mlačanin - Veljača 02, 2012, 08:46:00 poslijepodne
Svaki pomak na bolje, naprijed i priznavanje pogreške makar malo kasnije ipak je više nego ništa.
Tako i mi ovdje na forumu vidimi svoje pogreške malo kasnije, ali sve je to samo zato jer svi - svi volimo ovu grudu koja nas hrani.
Ako to poćnu raditi i političari, znači krenulo je...
No dobro dajmo si vremena. Htjeli smo da ovi prije odu, ali to ne znaći davati i dalje konstrultivnu kritiku.
 
 
 
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Veljača 02, 2012, 10:04:16 poslijepodne
Po Ustavnom zakonu o referendumu, da bi isti bio valjan MORA izaći NAJMANJE 50% UPISANIH BIRAČA.
Ne znam razumiješ li što to znači, no jasno je da na referendum NIJE izašlo 50% upisanih birača, čime je isti i zakonski neregularan, sve da su od tih 43% koji su izašli baš svi glasali ZA - referendum je neregularan. Unatoč izmjenama Ustava, nije promijenjena potrebna podustavna regulativa, a što je znak da se želi priznati nešto što ni zakonski ne može proći.
Zanimlivo... De si to pokupil? Jel do stoji iza te konstatacije il je "vuk ujo magare"?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Veljača 02, 2012, 11:21:47 poslijepodne
Zanimlivo... De si to pokupil? Jel do stoji iza te konstatacije il je "vuk ujo magare"?

Pa na temelju toga je i pokrenuta tužba koju Ustavni sud odbija - zbog nečitkog potpisa!! Pazi to!!

BTW, to sam "pokupil" iz Ustavnog zakona o referendumu i njegovom provođenju, imaš u NN... a na njegovim temeljima su i podnijete tužbe. Tak da to nije nikakav moj "izum", već je to dano na postupak ljudima kojima je pravo profesionalno opredijeljenje, a ima takvih i među akademicima i ljudima - onim stotinama vrhunskih intelektualaca - koji su potpisali peticije Vladi za neprovođenje referenduma dok se ne bude znala presuda Gotovini i da se ne ulazi u EU dok mi ne budemo ušli kao partneri, a ne na koljenima kao kmetovi. Tužbu i te zakone su sklapali ljudi koji se u to kuže neusporedivo bolje od mene, ja samo prenosim...

BTW, da čitaš odgovore, znao bi o čemu se radi, jer sam već prije rekao o kojem zakonu se radi. Nemoj i ti biti kao Jaguar - ako se hoćeš razgovarati, onda moraš čuti (čitati) sugovornika, a ne glumiti razgovor - a u biti voditi monolog.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Veljača 03, 2012, 12:19:26 prijepodne
Jesu to podržali Gong, Veritas, Teršelička, Pusič, HHO, ..? Ne moraš odgovarati, ovo je retoričko "?".  ;)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Veljača 06, 2012, 06:05:17 prijepodne
(http://img163.imageshack.us/img163/6629/73579658.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/163/73579658.jpg/)

-

01.02.2012.
BUDALETINA IZ LAKTAŠA (Jovanović vs Dodik)

http://dai.ly/x0yEKC (http://dai.ly/x0yEKC)

http://dai.ly/z5UjVa (http://dai.ly/z5UjVa)

http://dai.ly/wvUHqs (http://dai.ly/wvUHqs)

http://dai.ly/wweIh4 (http://dai.ly/wweIh4)

http://dai.ly/yjwLH9 (http://dai.ly/yjwLH9)

-

03.02.2012.
JA REK'O, JA POREK'O

Dodik o genocidu u Srebrenici 2007 godine YouTube
Dodik o genocidu u Srebrenici 2007 godine YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=WTm3i9WNwHs#)

http://taliban.blogger.ba/ (http://taliban.blogger.ba/)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Veljača 08, 2012, 04:09:10 poslijepodne
Jel to četnici legaliziraju ono za što optužuju druge - iliti od povratka bilo koga na njegovu imovinu nema ništa jer je zakonom ostao bez iste?

Želi li Dodig reći da smo i mi u Hrvatskoj trebali raditi tako glede srpskih izbjeglica? On nas, naime, stalno optužuje upravo za to - iako je povratak Srba u Hrvatsku slobodan (iako nepravedan) i bez problema, dok kod njega se nitko ne vraća, a sada i neće imati na što...

http://balkans.aljazeera.net/makale/rs-oduzima-pravo-vlasnistva-raseljenima (http://balkans.aljazeera.net/makale/rs-oduzima-pravo-vlasnistva-raseljenima)

RS oduzima pravo vlasništva raseljenima

Zakon lišava prava vlasništva osobe koje su protjerane ili izbjegle, navodi Fondacija Centar za javno pravo.

Zakon o premjeru i katastru Republike Srpske, koji je u Narodnoj skupštini RS prošle godine izglasan po hitnom postupku, „oduzima pravo vlasništva protjeranim i raseljenim licima s teritorije RS“, zaključak je analize Fondacije Centar za javno pravo.

Nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine obustavio primjenu Zakona o katastru RS, Narodna skupština RS je u oktobru prošle godine hitno usvojila modificiranu verziju, ili Zakon o premjeru i katastru RS.

„Raniji amandmani Zakona o katastru i nedavno započeta procedura amndmana Zakona o premjeru potvrđuju argument da sporni zakon ima za cilj lišiti prava vlasništva osobe koje su protjerane ili raseljene iz Republike Srpske“, navodi se u analizi saradnice Fondacije, pravnice Ene Gotovuše.

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS je i nakon donošenja drugog zakona podnio apelaciju za ocjenu ustavnosti, koju je Ustavni sud RS odbio.

Ovom odlukom suda, za sada je povratnicima u RS onemogućeno da zaštite privatno vlasništvo.

Izvor: Al Jazeera
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Veljača 11, 2012, 12:01:24 poslijepodne
http://www.ifimes.org/default.cfm?Jezik=Ba&Kat=10&ID=660 (http://www.ifimes.org/default.cfm?Jezik=Ba&Kat=10&ID=660)

ZAŠTO REPUBLIKA HRVATSKA NE PROCESUIRA MILORADA DODIKA?

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Slovenija, redovno analizira događanja na Bliskom istoku i Balkanu. IFIMES analizira ulogu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske (RS), koji posljednjih nekoliko godina svojim političkim djelovanjem predstavlja ozbiljnu prijetnju evropskoj sigurnosti. Iz opširne analize sa naslovom „ZAŠTO REPUBLIKA HRVATSKA NE PROCESUIRA MILORADA DODIKA?“ izdvajamo najvažnije i najzanimljivije dijelove.


Od 2006.godine u Bosni i Hercegovini (BiH) i regiji zapadnog Balkana nije zabilježen evidentniji napredak. Ključni politički lider, koji je najodgovorniji za takvo stanje je aktualni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (SNSD), kojem je u tome svojim političkim potezima vrlo često asistirao Haris Silajdžić (SBiH) sve do debakla na izborima 2010.godine. IFIMES je objavio analizu o stanju u BiH 18.maja 2011.godine link: http://www.ifimes.org/default.cfm?Jezik=Ba&Kat=10&ID=602 (http://www.ifimes.org/default.cfm?Jezik=Ba&Kat=10&ID=602)

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je predsjednik Milorad Dodik čak je i član Socijalističke internacionale iako njegova politika i djelovanje od 2006.godine do danas nemaju vrijednosnih dodirnih tačaka sa Socijalističkom internacionalnom. Zbog toga je pokrenut postupak za isključenje SNSD iz Socijalističke internacionale i trenutno je SNSD suspendirana iz te organizacije. Ipak, oprezniju su bili u stranci evropskih socijaldemokrata (PES), koji su onemogućili članstvo SNSD u evropskoj porodici socijaldemokrata. Politika Dodika i SNSD-a je u mnogu čemu bliža politici francuskog ultranacionaliste Jean-Marie Le Pena ili pokojnog austrijskog političara Jörga Haidera. Zbog toga se u ovoj godini očekuje definitivno isključenje SNSD-a iz Socijalističke internacionale, koja će ubuduće morati voditi više računa koga prima u svoje članstvo.

ZLOUPOTREBA USTAVNE STRUKTURE BiH

Ustavna struktura BiH utemeljena je na aneksu IV Daytonskog mirovnog sporazuma kao njen ustav, prilično je krhka i na nivou države Bosne i Hercegovine omogućava različite opstrukcije i blokade. Dodik i njegova SNSD gotovo redovito zloupotrebljavaju postojeću ustavnu strukturu i blokiraju djelovanje države Bosne i Hercegovine. To se pokazalo prilikom donošenja niza zakona, koji su važni za funkcioniranje države BiH, ali i prilikom formiranja Vijeća ministara BiH, koje još uvijek nije formirano iako su parlamentarni izbori održani 3.10.2010.godine ponajviše zahvaljujući blokadama, koje dolaze od strane SNSD-a i političkih stranaka iz RS. U posljednje vrijeme to je najvidljivije kroz pritiske, koji dolaze od strane Dodikovog establišmenta i kroz pokrenutu proceduru u Parlamentu BiH za ukidanje Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Umjesto pokretanja inicijative za formiranje Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine pokušava se ukinuti Sud i Tužilaštvo BiH, koji se bave procesuiranjem počinjenih ratnih zločina i procesuiranjem počinitelja organiziranog kriminala. Te institucije potrebno je ojačati, a ne ukidati.

Razlog za ukidanje Suda i Tužilaštva BiH, između ostaloga, je u činjenici da značajan broj vodećih funkcija obnašaju pojedinci koji su nosioci kriminala i/ili su u povezani sa organiziranim kriminalom. Upravo zbog toga su Sud i Tužilaštvo BiH snažna prepreka Miloradu Dodiku. Dodik je 2004. godine bio optužen po 33.tačke optužnice, kasnije u sudskom procesu oslobođen tih optužbi. Međutim, kasnije je utvrđeno, da je mnogobrojne dokaze falsificirao i vršio pritisak na svjedoke, koji su kasnije nagrađeni funkcijama u njegovom režimu. Slučaj Dodik još uvijek nije zaključen u Tužilaštvu BiH.

Zloupotreba entitetskog glasanja je redovita pojava u Parlamentu BiH, koja uglavnom dolazi iz Republike Srpske. Koristi se svaka prigoda, da se opstruira djelovanje države BiH i tako pokaže, da je BiH nefunkcionalna i neodrživa država. Kada bi se ponašanje i djelovanje poput Dodikovog toleriralo u drugim državama mnoge od tih država vrlo brzo bi postale nefunkcionalne. Sve to upućuje da je postojeća ustavna struktura kamen spoticanja za napredak Bosne i Hercegovine, kojoj su potrebne korjenite ustavne promjene kojima bi se došlo do novog ustavnog uređenja BiH, jer je Daytonski mirovni sporazum u mnogim aspektima nadživljen.

DODIK PODRŽAVAO BOMBARDIRANJE ZAGREBA 1995.GODINE

Izborom Ive Josipovića za predsjednika Republike Hrvatske uspostavili su se prijateljski odnosi između Josipovića i Dodika. Za bolje razumijevanje odnosa u BiH i regiji potrebno je razotkriti ulogu Dodika tijekom rata u Bosni i Hercegovini 1992-1995.godine. Dodik se međunarodnoj zajednici tijekom i poslije rata predstavljao kao borac protiv Radovana Karadžića i Srpske demokratske stranke (SDS). U osnovi njegov sukob sa SDS-om, posebno tijekom rata, postojao je zbog njegovog kriminala i krijumčarenja visokotarifnim robama, a ne zbog političkog neslaganja. Kada analiziramo zapisnike ratnih sjednica Narodne skupštine Republike Srpske jasno je, da se Dodik nije suprotstavljao politici SDS-a kada su u pitanju ratni zločini i odnos prema nesrpskom stanovništvu. Posebno zabrinjava činjenica da je Dodik javno podržavao raketiranje Zagreba 2.i 3. maja 1995.godine, što je evidentno iz transkripata sa 3.vanredne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske održane 23. i 24.maja 1995.godine pod predsjedavanjem osuđenika za ratne zločine Momčila Krajišnika. Iz transkripta, čija je autentičnost ovjerena na haaškom Tribunalu je jasno, da je Dodik podržavao bombardiranje Zagreba, između ostalog, javno izrečenim riječima na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske riječima: „Ono oko bombardovanja Zagreba, ja se slažem da je trebalo tući Zagreb, ali ne smijemo to reći, ako je to trebalo da kaže se, ne onaj način se prenijeti, to je morao da bude oprezan urednik koji je to pušto…“

(http://img703.imageshack.us/img703/6194/faksimil19953.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/703/faksimil19953.jpg/)

Faksimil transkripta sa 3.vanredne sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske održane 23. i 24.maja 1995.godine ovjeren sa strane haškog Tribunala.

Za zločin bombardiranja Zagreba je pravosnažnom odlukom haaškog Suda Milan Martić osuđen na 35 godine zatvora, jer je planirao, podsticao, naredio, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu ili izvršenje granatiranja civilnih dijelova grada Zagreba i civilnog stanovništva tog grada, pri čemu su mnogi civili ubijeni i ranjeni.

Zašto Milorad Dodik nije procesiran od strane Republike Hrvatske? Otvoreno se postavlja pitanje kakva je ulogo u tome Milorada Pupovca (SDSS) i aktualnog predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, kojeg je Dodik prošle godine putem svog režimskog medija „(Ne)zavisnih novina“ iz Banja Luke proglasio „Ličnošću godine u Republici Srpskoj“. Kakva je uloga banjalučkog biskupa Franje Komarice, kojeg je Dodik nedavno odlikovao ordenom časti Republike Srpske i kojeg je biskup sa zadovoljstvom primio, a pri tome je zaboravio povijesnu činjenicu da je zaslugom vlasti Republike Srpske, čiji je Dodikov režim pravni nasljednik u Republici Srpskoj živi svega 5% prijeratnog stanovništva hrvatske nacionalnosti. Kako je u cijelu priču uvučena i Katolička crkva? Da li će Republika Hrvatska pokrenuti krivični postupak protiv Dodika zbog poticanja i podržavanja ratnog zločina ili će ga aktualna vlast u Hrvatskoj abolirati?

Kada je u pitanju „slučaj Dodik“ pred najvećim iskušenjem naći će se hrvatsko pravosuđe, od kojeg se očekuje da na osnovu već postojećih dokaza pokrene procesuiranje Dodika zbog njegovog poticanja i javne podrške Martićevom bombardiranju Zagreba 1995.godine.

DODIK PRIJETNJA EVROPSKOJ SIGURNOSTI


Postojanje (para)obavještajnih i (para)vojnih formacija u Republici Srpskoj pod kontrolom Milorada Dodika nisu nikakva tajna. Dio formacija su registrirane kao zaštitarske tvrtke, dok ostale djeluju na druge načine. Jake (para)obavještajne i (para)vojne snage nalaze se u blizini Brčko Distrikta, jer bi u slučaju svojih novih političkih avantura Dodik sa tim snagama pokušao osigurati neometeni koridor preko Brčkog, preko kojeg bi zapadni dio Republike Srpske bio povezan sa istočnim dijelom i tako sa Republikom Srbijom.

Podrška osuđenicima i optuženima za ratne zločine je redovita praksa Milorada Dodika. Još uvijek niko u Bosni i Hercegovini nije pokrenuo inicijativu, da se svim licima, koja su osuđena ili su bila osuđivana za ratne zločine trajno oduzmu pojedina građanska prava.

Da Dodik predstavlja istinsku prijetnju evropskoj sigurnosti je i činjenica njegove povezanosti sa događajima na sjeveru Kosova. Dodik strateški ima „svoje prste“ u tim događajima i tako najneposrednije šteti Srbiji. Na sjeveru Kosova, koji predstavlja teritorij za različite oblike kriminala, osigurava povoljne poslove, a istovremeno usmjerava pozornost međunarodne zajednice umjesto na sebe na sjever Kosova. Stabilizacijom prilika na sjeveru Kosova međunarodna zajednica bi svoju snagu usmjerila na definitivni obračun sa Dodikom.

Posljednjih nekoliko godina Banja Luka postala jedan od glavnih uporišta i centar za kriminalce u regiji pod pokroviteljstvom aktualnog režima. Tome svjedoče i mnogobrojni međusobni oružani obračuni između kriminalaca u Banja Luci, koja je prema procjenama jedan od najnesigurnijih gradova u regiji.

Međunarodni institut IFIMES istražuje ulogu Milorada Dodika i bivšeg guvernera Centralne banke BiH Petera Nicholla (Australija, kasnije državljanin BiH) u nestanku znatne količine novca prilikom konverzije tzv. srpskih dinara u bh. konvertibilne marke. Gdje su nestali milioni i u čije privatne džepove su otišli. U ovom slučaju Dodik pokazuje dvoličnost kada su u pitanju međunarodni predstavnici u BiH. Oni koji koriste Dodikovim interesima nisu smetnja, dok su drugi predstavljaju smetnju i traži se njihov odlazak iz BiH. Također, istražujemo, koji su međunarodni zvaničnici uključeni u korupciju od strane Dodikovog režima.

ZLOUPOTREBA TRAGEDIJE JEVREJSKOG NARODA

Dodik u svom političkom djelovanju često zloupotrebljava tragediju jevrejskog naroda. Dodik negiranjem počinjenog genocida u Srebrenici pokušava se u Izraelu dodvoriti određenim ekstremnim krugovima i predstaviti se kao veliki prijatelj Jevreja, dok istovremeno negira genocid u Srebrenici. Trenutni predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta, Republike Srpske, Milorad Dodik, negira genocid u Srebrenici usprkos presudi haaškog Tribunala, koji je zločin u Srebrenici okvalificirao kao genocid i činjenici da je Evropski parlament 15. januara 2009. usvojio Rezoluciju kojom se od članica Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana traži obilježavanje 11. jula kao Dana sjećanja na genocid u Srebrenici. Narodna Skupština Republike Srpske još uvijek nije prihvatila rezoluciju EP o Srebrenici.

Jula 1995. godine je na području opštine Srebrenica u svega nekoliko dana ubijeno preko 8.000 Bošnjaka civila uglavnom muškaraca i djece. Prema presudi Međudržavnog suda u Haagu iz februara 2007.godine zločin su izvršili Vojska i Policija Republike Srpske. Odgovornost za genocid snose tadašnji organi Republike Srpske. Vlada Republike Srpske je pravni nasljednik tadašnje vlade. Dodik je tokom rata u BiH bio poslanik u Karadžićevoj Narodnoj Skupštini Republike Srpske i tako je participirao u tadašnjoj političkoj strukturi RS. Dodika je za ratne zasluge odlikovao Radovan Karadžić ordenom Nemanjića. U presudi Suda u Haagu, zbog nepreduzimanja mjera za sprječavanje genocida, navedena je odgovornost Republike Srbije. Ne postoje jasni dokazi, da je se Dodik suprotstavio tadašnjoj vlasti Republike Srpske, koja je vršila sistematski i organizirani progon nesrpskog stanovništva. Njegov sukob sa ratnim rukovodstvom RS odnosno Srpskom demokratskom strankom (SDS) proizašao je zbog njegovih kriminalnih aktivnosti odnosno zbog krijumčarenja cigareta, naftnih derivata i neplaćanja poreza, a ne zbog njegovih političkih stavova.

Dodik predstavljajući sebe kao navodnog borca protiv navodne islamske prijetnje u BiH pokušava pridobiti jeftine poene u ekstremnim jevrejskim krugovima. Postaje zabrinjavajuće, da je Dodik u takve insinuacije uspio uvući i izraelskog predsjednika nobelovca Shimona Peresa.

Evidentirano je nekoliko antisemitskih izjava članova njegove stranke SNSD. Primjeri su: Nikola Špirić, Dubravko Suvara i Rajko Vasić.

Slučaj predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića (SNSD), koji je javno izražavao antisemitizam prema ministru vanjskih poslova BiH Svenu Alkalaju, Jevreju, izjavljujući, da je Alkalaj „ministar koji nikome ne treba“.

Poslije parlamentarnih izbora održanih 1.oktobra/listopada 2006.godine zabilježen je slučaj antisemitizma izražen od predsjednika Mladih SNSD-a Dubravka Suvare prema Miroslavu Mikešu, Jevreju, uglednom advokatu iz Banja Luke. Suvara je medijima izjavio, da je etničko čišćenje Mikeša iz redova ove partije “već gotova stvar koja će se desiti u naredna 24 časa”.

Miroslav Mikeš, pripadnik jevrejskog naroda, je tom prilikom medijima izjavio precizno ukazujući da je progonjen zbog nacionalne pripadnosti, od antisemita u redovima SNSD-a i dodao “Ipak sam Jevrej, ipak sam nacionalna manjina i iskreno mislim da većina ljudi nisu takvi. Ima pojedinaca kojima to smeta, vi ste u potpunosti u pravu. Da li je slučajno da nema nijednog nesrbina u rukovodstvu partije (SNSD). Ja ne želim da razmišljam na takav način”, izjavio je Mikeš medijima optužujući direktno neke članove SNSD-a za antisemitizam, ali ne navodeći njihova imena. Istovremeno, on je SNSD, kojem je htio pomoći na svoj “mali, mini skromni način”, teško optužio za nacionalnu netrpeljivost i supremaciju jednog naroda, iako u ovoj stranci tvrde da su otvoreni za sve.

Zbog toga ne iznenađuje i izjava izvršnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića, da Jevrej ne može biti predsjednik Bosne i Hercegovine.

Upravo SNSD blokira promjenu ustava BiH na osnovu presude Suda za ljudska prava iz Strazbura u slučaju „Sejdić-Finci“, kojom bi se omogućilo da i predstavnici manjina (Jevreji, Romi i ostali) imaju pravo da budu izabrani u Predsjedništvo BiH. Dakle, neminovnost je, da postojeće Predsjedništvo BiHumjesto tri ima i četvrtog člana, koji bi predstavljao manjine odnosno nekonstitutivne narode.

Opravdanim se postavlja pitanje, da li je antisemitizam sastavni dio politike SNSD i da li je kao takav prisutan čak i među članovima pomlatka ove stranke odnosno da li je duboko ukorijenjen među pojedinim članovima SNSD-a?

BLOKADA RAČUNA SNSD

Američka administracija je februara/veljače 2008. godine uvela „tihe“ sankcije prema SNSD-u, tako da su tri agencije Sjedinjenih Američkih Država, uključujući agenciju za međunarodni razvoj (USAID), američki nacionalni demokratski institut (NDI) i međunarodni republikanski institut (IRI) prestali pružati pomoć SNSD-u, čiji je predsjednik Milorad Dodik. Vlada SAD je odlučila da prekine financiranje, jer je ocijenila da SNSD više ne ispunjava kriterije za program USAID pomoći političkim strankama, pošto američka administracija ne pruža financijsku ili tehničku pomoć nijednoj političkoj i/ili nacionalističkoj stranci u Bosni i Hercegovini zasnovanoj na etnicitetu ili nacionalizmu. Program SNSD-a nije u suglasnosti sa opredjeljenjem BiH za euroatlantske integracije. Administracija je ocijenila, da postupci i izjave SNSD-a nisu doprinijele napretku BiH, i da nisu u skladu sa Daytonom i da podrivaju državne institucije neophodne za ostvarivanje euroatlantskih ciljeva BiH.

Američka administracija je uvela sankcije protiv SNSD. Međutim, očito da sankcije te vrste nisu urodile plodom. Blokada računa SNSD-a kao prva faza pokrenula bi niz pozitivnih procesa unutar SNSD-a u vrijeme dok unutar te stranke traju žestoke borbe za dominaciju. Druga faza je zabrana putovanja za Dodika i vidljivije predstavnike njegovog režima i članove njihovih porodica u države EU i SAD-a. Zabrana ulaska u EU automatski bi se odnosila i na zabranu putovanja u države zapadnog Balkana. Tako se ne bi dogodilo, da Dodik nedavno javno zabranjuje dolazak u RS jednom članu Evropskog parlamenta, umjesto da EU njemu i njegovim suradnicima zabrani ulazak u EU.

Potrebno je istražiti kako je Dodik došao do enormnog bogatstva čija se vrijednost procjenjuje na preko 500 miliona eura, dok je nezaposlenost u RS 42%, budžetski deficit preko milijardu KM. Obavještajne agencije najuticajnih država došle su do saznanja da je Dodik prebacio znatnu količinu novca u jednu od baltičkih država. SNSD jer stranka-konglomerat od mnogobrojnih članova, koji su prebjegli iz SDS-a i Socijalističke partije i dobrim dijelom preuzeli su vođenje te stranke.

Kada je 2009.godine bila već gotovo najavljena inauguracija novog srpskog vođe u BiH Igora Radojičića došlo je do naglog zaokreta, jer je Dodik osujetio pokušaj tadašnjih najbližih suradnika da ga se riješe, a kasnije vjerovatno i procesuiraju. Posljednjih nekoliko godina su Igor Radojičić, nekadašnji Socijalista i Nikola Špirić intenzivirali česte mnogobrojne tajne susrete sa predstavnicima međunarodne zajednice nudeći se kao alternativa za Dodika. Pošto Radojičić i Špirić to rade svako za svoj račun bilo bi korisnije kada bi njihovo djelovanje imalo sinergetske efekte odnosno kada bi se Igor Radojičić i Nikola Špirić udružili i zajednički reformirali SNSD. Problem se pojavljuje ko bi od njih dvojice postao novi srpski vođa broj 1.

Međunarodne vojne, policijske i obavještajne strukture moraju izvršiti detaljan nadzor u Republici Srpskoj posebno na lokalitetima oko Banja Luke, Brčko Distrikta i na širem području Romanije.

O kakvom se tipu političara radi kazuje Dodikovo ponašanje prema svojim koalicionim partnerima Socijalističkoj partiji (SP) i Demokratskom narodnom savezu (DNS), koji su potpisom Povelje za budućnost 2005.godine izrazili podršku i kroz vidove zajedničke suradnje dali značajan doprinos njegovom povratku na vlast. Dodikov odnos do SP-a i DNS-a nije na očekivanom nivou, vrlo često je ignorantski i podcjenjivački. Dodik ima pripremljenu zamjenu za svoje dosadašnje koalicione partnera SP i DNS i priprema ulazak SDS-a u Vladu RS. Na sličan način u Federaciji BiH SDP pokušava eliminirati SDA i uvesti u vlast Savez za bolju budućnost BiH (SBBBiH). Dodik se vrlo često koristi zamjenom teza i prebacivanjem odgovornosti na druge.

Međunarodni institut IFIMES smatra, da EU i SAD ne smiju podcijeniti Dodikovu prijetnju evropskoj sigurnosti i da je potrebno pokrenuti dodatne aktivnosti kako bi se pravovremeno spriječile negativne konsekvence Dodikovog djelovanja.

Neophodno je izvršiti reviziju sudskog postupka protiv Dodika iz 2004.godine zbog falsificiranja dokaza u sudskom postupku. Izuzetno je važno obnoviti i proširi optužnicu protiv Milorada Dodika, koja je tada sadržavala 33 tačke. U proteklom sudskom procesu, koji je završen 2005.godine došlo do falsificiranja dokumenata i vršeni su pritisci na svjedoke o čemu postoje saznanja i dokazi.

Visoki predstavnik u BiH zajedno sa ambasadorima država članica Vijeća za implementaciju mira (PIC) treba da sankcioniraju svako političko djelovanje i retoriku, koja narušava odnose unutar BiH i koja nije u funkciji jačanja države BiH na njenom putu ka članstvu u NATO i EU.

Ljubljana, 6. februar/veljača 2012
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Svibanj 26, 2012, 11:28:51 poslijepodne
The Washington Times: Na Balkanu se "kuha" još jedan rat
http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/89418/The-Washington-Times-Na-Balkanu-se-kuha-jos-jedan-rat.aspx (http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/89418/The-Washington-Times-Na-Balkanu-se-kuha-jos-jedan-rat.aspx)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Svibanj 29, 2012, 09:12:40 prijepodne
Nitko sretnij od mene kaj su si pravog ČETNIKA izabrali u Srbiji.Kaj če ti Tadić kad je njegov deda bil četnički vojvoda,a on je ČETNIK u RUKAVICAMA.Samo su naši JUGOFILI tužni jer kak čemo Jugu obnavljat.....Jusipovič je na mukama jer Nikoliča ne zanima njegovo mlataranje po klaviru.
Naslov: ETNIČKI SASTAV STANOVNIŠTVA HRVATSKE 2011. ILI NACIONALNA STRUKTURA PUČANSTVA
Autor: Mark10 - Lipanj 09, 2012, 01:10:39 prijepodne
Nacionalna struktura stanovništva Hrvatske 2011. pokazuje da je samo 3,6% srpske manjine u ukupnom broju stanovništva Hrvatske. Dok u vjerskoj strukturi stanovništva Hrvatske katolici čine 89,78% populacije.
(http://i403.photobucket.com/albums/pp114/borna28/Etnicka/NarodnosnisastavpuanstvaHrvatske2011.png)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Lipanj 09, 2012, 01:38:40 poslijepodne
Nemoj tako... ovdje Jusipovićevih uguzica, tzv. pričmaraka, koji su izgubili kompas za bilo što hrvatsko, ima koliko hoćeš... be awared!!
Naslov: Odg: Jeremić na čelu Opće skupštine UN-a
Autor: kuntakinte - Lipanj 10, 2012, 05:56:57 poslijepodne
Jeremić na čelu Opće skupštine UN-a
http://www.dw.de/dw/article/0,,16011078,00.html (http://www.dw.de/dw/article/0,,16011078,00.html)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Lipanj 29, 2012, 12:47:52 prijepodne
SKANDAL U HAAGU
Karadžić oslobođen optužbi za genocid!
Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Den Haagu u četvrtak je oslobodio bivšeg političkog vođu bosanskih Srba Radovana Karadžića točke optužnice koja ga je teretila za genocid počinjen u gradovima Bosne i Hercegovine (BiH) nad Hrvatima i Muslimanima, ali ga i dalje tereti za genocid u Srebrenici
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/201576/Karadzic-osloboden-optuzbi-za-genocid-u-Sarajevu.html (http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/201576/Karadzic-osloboden-optuzbi-za-genocid-u-Sarajevu.html)

Iduče je "Karadžić dobio nagradu za životno djelo".
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Lipanj 29, 2012, 08:48:08 prijepodne
Kakvi dvolični bvjelosvjetski govnari vedre i oblače, ne bi me čudilo i da bude predložen za Nobela za mir...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Rujan 01, 2012, 10:59:19 prijepodne
Otkuda Vladi mandat da za ovakove stvari sama odlučuje o tome??

http://www.politika.hr/hrvatska/9852-senzacionalno-otkrivamo-hrvatska-povlaci-tuzbu-za-genocid-protiv-srbije-uznemirujuci-clanak (http://www.politika.hr/hrvatska/9852-senzacionalno-otkrivamo-hrvatska-povlaci-tuzbu-za-genocid-protiv-srbije-uznemirujuci-clanak)

Portal Pollitika: Hrvatska povlači tužbu protiv Srbije za genocid!!

Istraživačko novinarstvo našeg portala dovelo nas je do sljedećeg: - *U pripremi je povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije koju je Hrvatska pokrenula 2008 godine!*

Kako se navodi iz MVEP-i, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ostaje kod svojih ranije iznesenih stavova, Hrvatska zasigurno neće tražiti plaćanje ratne odštete od Srbije te su spremni sa Srbijom razgovarati o "genocidu nad Srbima u Hrvatskoj (?)" !

Ministrica je "spremna" razgovarati sa Srbijom o četiri pitanja: - 1.100 nestalih, pitanju povratka opljačkanih umjetnina, pitanju optuženih za ratne zločine, pitanju osumnjičenih za ratne zločine i njihovo procesuiranje. Ali na tome se ostaje, tada Hrvatska može povući tužbu protiv Srbije jer tisuće silovanih žena i djece u ratu i na desetke tisuća stradalih, ranjenih i ubijenih, zaklanih i mučenih, našoj vlasti NIŠTA VIŠE NEĆE ZNAČITI!

Iznosimo dramatičan iskaz jedne od mnogih žena koje su silovane u ratu, 1991. u Vukovaru.

"Tamo su već bila trojica. Jedan od njih određivao je koji će redoslijed biti. Tu noć na Olajnici silovala su me šestorica. Mučili su me na sve načine. U istom prostoru bila je moja šestogodišnja sestra koju su silovali ali i osmomjesečna kćerka koja je jako plakala. Na to je jedan iznerviran na nju bacio vojničku jaknu da je ušutka. Nisam mogla ništa učiniti, mislila sam da su je ugušili..."

Zločinci još nisu kažnjeni, žrtve ne samo da nisu obeštećene i da nemaju nikakav status već su i dalje izložene prijetnjama svojih silovatelja.

Danas, toliko godina kasnije, Hrvatska ima na vlasti ljude, ako se mogu tako nazvati, kojima je brisanje sjećanja na žrtve očito primaran posao, te kažnjavanje onih koji su činili monstruozne zločine nad stanovništvom Hrvatske nije uopće potreba.

Ukoliko bi uslijedila tužba Vlade Republike Hrvatske na ovaj članak, molit ću ih prvo da se upitaju mogu li mene zastrašiti kao što su strašili narod prije referenduma za ulazak u Europsku uniju.

Ja im mogu samo odgovoriti da se ja ne bojim Vlade Republike Hrvatske te ih pozivam da svojim mandatima priznaju govore li istinu hrvatskome narodu. Mnogi su hrvatski sinovi i mučenici ležali godinama u pritvoru boreći se za samostalnu i slobodnu nam Hrvatsku još davnih godina.

=================

A ja ponovo pitam - otkuda mandat Vladi - ovoj ili bilo kojoj! - da sama odlučuje o tome??

Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Mlačanin - Rujan 01, 2012, 12:32:35 poslijepodne
 Da je barem ta ministrica, na bilo koji način iskusila dio svih tih ratnih strahota koje opisuju nevine žrtve, siguran sam da ne bi tako postupala i radila protiv svojih građana, svojih birača.
No istina je sasvim drugačija. Ona je bila daleko od svih tih zbivanja, svih muka i životinjskog iživljavanja „golorukog „ srpskog naroda, koji se podržan bjelosvjetskim probisvjetima, obrušiti na Hrvate  i pred poluzatvorenim očima te“ stare pokvarene dame Evrope“, učiniti zvjerske zloćine nad civilima.
Ne, to gospođa ministrica ne zna, ona to sada otvoreno brani. Jer drugačije se i ne može tumačiti sadašnje ponašanje. Da su nju silovali, bila bi to druga priča!
Mislim da je njoj sada bitan jedino osobni probitak. Volio bih da sam u krivu…..
A ni jedna ni druga vlada do sada nisu učinili ništa po tom pitanju do sada, na žalost naroda koji im slijepo vjeruje, a prevaren je tako besramno…..
 
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Rujan 06, 2012, 08:45:31 poslijepodne
Zvuči kao superbolesni, podli vic... ako je to istina, otkud muda Srbima organizirati nešto u drugoj zemlji? I to na liniji koja je istovjetna četničkoj zamišljenoj liniji Velike Srbije? Svatko tko bi sa naše strane to prihvatio bio bi kompletna budala... ponajviše zbog infantilnih, maloumnih razloga odabira te rute od strane Srba...

http://www.braniteljski-forum.com/forum/content.php?r=10809-VAN-SVIH-PAMETI-Srbija-organizira-humanitarni-maraton-Virovitica-Karlovac-Karlobag (http://www.braniteljski-forum.com/forum/content.php?r=10809-VAN-SVIH-PAMETI-Srbija-organizira-humanitarni-maraton-Virovitica-Karlovac-Karlobag)

Nakon što su odnosi Hrvatske i Srbije blago zahladnjeli nakon izbora Tome Nikolića za novoga srbijanskog predsjednika, službeni Beograd odlučio je pokrenuti plan poboljšavanja odnosa sa susjedima. Tako je danas na konferenciji za novinare predstavljen novi sportsko-vanjskopolitički projekt "Maraton: Virovitica-Karlovac-Karlobag".

Ured predsjednika odlučio je biti glavni promotor i sponzor cijeloga sportskog događaja, čiji se datum još treba odrediti u suradnji s hrvatskim partnerima.

"Ne postoji ništa bolje i ljepše od sporta. Naše države i narodi imaju mnogo sportskih uspjeha i sportskog talenta, i povezuje ih ljubav prema sportu. Na temelju tih naših sličnosti možemo graditi dobre političke i međuljudske odnose. U sportu nema mjesta za demagogiju ili politikantstvo, stoga nam je čast podržati organizaciju maratona "Virovitica-Karlovac-Karlobag" - rekao je Nikolić

Taj bi maraton bi trebao biti najduži u ovom dijelu Europe, a Nikolić se nada da će ljepota lokacije privući veliki broj maratonaca i turista iz cijelog svijeta.

"Nismo slučajno odabrali ovu liniju. Riječ je o ljepoti i raznolikosti hrvatske zemlje. Na putu od Virovitice do Karlobaga upoznaju se sve tri hrvatske prirodne regije. Od nizinske preko gorske do primorske. Nadamo se kako će nam u ovome edukativno-ekološkom sportskom spektaklu biti partner i hrvatska strana. Ako sve dobro prođe, vidimo se već i ove godine na trasi "Virovitica-Karlovac-Karlobag", istaknuo je Nikolić.

=======================

Naravno da zamjenik četničkog vojvode nije slučajno odabrao tu liniju - jer je ista identična zamišljenim velikosrpskim planovima o zapadnoj granici Velike Srbije! Onda bi govorio kako su Srbi optrčali svoje zapadne granice...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Rujan 06, 2012, 10:22:58 poslijepodne
Si siguren da ni traktorijada?  ;D
Jel beži i Šime Lučin? Ak da onda je nekakov pederluk f pitajnu...
Naslov: Odg: Izem ti takvu Uniju u koju je gay parada ulaznica
Autor: kuntakinte - Rujan 15, 2012, 04:58:06 poslijepodne
Srpski premijer: Izem ti takvu Uniju u koju je gay parada ulaznica
 Srpski premijer i ministar policije izjavio je danas da će pitanje gay parade u Beogradu prvenstveno ovisiti o sigurnosti sudionika, te da to nije pitanje ljudskih prava, prenosi Blic.
...Ne pitaju se u ovoj zemlji ni 'Dveri', ni 'Obraz', pita se država. Malo su se zanijeli. U ovoj državi mora postojati red i zakon ili država neće postojati" rekao je Dačić.
http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/srpski_premijer_izem_ti_takvu_uniju_u_koju_je_gay_parada_ulaznica/1049715.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/srpski_premijer_izem_ti_takvu_uniju_u_koju_je_gay_parada_ulaznica/1049715.html)
Da bi reč rekel. Prinami je kontra.
I Iskorak.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Rujan 16, 2012, 07:04:20 poslijepodne
Da, svi su pametniji od nas...
Naslov: Odg: Srbija diže ruke od Evrope?
Autor: kuntakinte - Rujan 25, 2012, 11:28:08 poslijepodne
Srbija diže ruke od Evrope?
 Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavljuje okupljanje vodećih političkih partija i zajedničku platformu o Kosovu, a sve češće se pominje i referendum.
 ...Međutim, još se ne nazire realizacija te ideje, a umesto toga, preko beogradskih medija se plasira informacija da će sadašnja vlast, priterana otvorenim ucenama Brisela, građanima Srbije ponuditi referendum na kojem će se narodu prepustiti da izabere čega Srbija treba da se odrekne - da li Kosova i Metohije ili svog potencijalnog članstva u Evropskoj uniji?
 - Sada govoriti o referendumu znači ne raditi ništa u međuvremenu. Srbija ne treba sada da pokreće pitanje statusa, a Briselu treba reći da nama ne treba na brzinu datum za pregovore, već pojašnjenje šta je to normalizacija odnosa Srbije i Kosova, na kojoj insistiraju - smatra Dušan Janjić, predsednik Foruma za etničke odnose.
...To je zamazivanje očiju i prebacivanje odgovornosti na narod. Odakle nekome pravo da raspisuje referendum koji je već raspisan na Vidovdan 1389.... Ova sadašnja vlast izgleda traži od građana jedinstvo u izdaji, da bi posle rekli nismo mi izdali Kosovo već narod, zato njima treba referendum.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/255368/Srbija-dize-ruke-od-Evrope- (http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/255368/Srbija-dize-ruke-od-Evrope-)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kruno - Rujan 26, 2012, 09:06:46 prijepodne
Tamo će još biti vaginarija samo takvih
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Rujan 27, 2012, 11:03:09 prijepodne
Pa ako je riječ o poštovanju vlastite povijesti i čuvanju nacionalnih interesa, a ne ih samozvano prodavati i poklanjati za nečiju "ljubav" (koja to i nije), bilo bi dobro da je takvih vaginarija bilo, ima i bude i kod nas...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Rujan 27, 2012, 10:33:32 poslijepodne
Nema do...
Same *kice.

Ustani Bane...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Studeni 16, 2012, 08:56:42 poslijepodne
OGORČENE REAKCIJE IZ SUSJEDNE DRŽAVE
 SRBIJA NA NOGAMA 'Skandalozno, šokantno... U ovo ni najoptimističniji Hrvati nisu vjerovali'
...Srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, Direktor dokumentacijskog centra ‘Veritas’ Savo Štrbac, Predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić, Predsjednica beogradskog Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, ...

...115 komentara:...
Sljedeći put kada ćete željeti raditi svoju državu na teritoriju druge, kada ćete uređivati ceste sa balvanima, kada ćete bombardirati naše gradove - dobro razmislite. I nemojte onda kukati, kada budete poraženi, da ste ugroženi i da vas "ceo svet" ne voli. A vi koji ovdje živite, budite ponosni kaj ste Srbi, ali živite u miru, prihvatite Hrvatsku kao svoju zemlju, ne provocirajte sa zastavama i četničkim simbolima. Ako to ne možete - idite u Srbiju, tamo ćete valjda biti zadovoljni...

...pazi.....slazem se....jer ako prvostepeni oceni da je kazna 24 godine,a sada da je slobodan...tu je definitivno nesto sumnivo.Jer niti su budale prve sudije,niti druge!!!! Moguce je da su Srbi pogresno shvatili tu poneko zapaljenu kucu....mislim da bi tih 200 do 300 hiljada trebalo da se vrate u Krajnu.

...nisu trebali ni ici i mogu se uvjek vratiti tko nije ubijao i klao ali nikako se ne mogu vratiti u tzv.krajinu nego samo u Hrvatsku.Umjesto da tih 300 tisuca sinu skalp Sljivancaninu ,Mrksicu a pogotovo Miletu Novakovicu koji ih je tenkovima gazio kako bi svoju guzicu izvukao srbi ih jos slave.Kakva jhe to komanda ostavili ljude i pobjegli sa tenkovima za B.Luku.
http://www.jutarnji.hr/-ovo-je-skandalozno--sokantno----u-ovo-ni-najoptimisticniji-hrvati-nisu-vjerovali-/1066745/ (http://www.jutarnji.hr/-ovo-je-skandalozno--sokantno----u-ovo-ni-najoptimisticniji-hrvati-nisu-vjerovali-/1066745/)

U Srbiji i Republici Srpskoj šokirani presudom
Nikolić: „Ova presuda je skandalozna i šokantna", Štrbac: "Ovo je skandalozno"
...Oslobađajuća presuda hrvatskim generalima politički je motivirana točnije temeljena je na očekivanom ulasku BiH u punopravno članstvo Europske unije", izjavio je Dodik te je dodao kako bi sada trebalo tražiti da se iz pritvora puste i Radovan Karadžić te Ratko Mladić.
...Ovo dokazuje da je Hrvatska diplomacija odradila posao lobiranja, i za to su izdvojili ogroman novac.
http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/6515-u-srbiji-i-republici-srpskoj-sokirani-presudom.html (http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/6515-u-srbiji-i-republici-srpskoj-sokirani-presudom.html)

Druga eipzoda;

TRAŽEN ZBOG RATNIH ZLOČINA
 Kapetan Dragan bit će izručen Hrvatskoj!
Iz hrvatskog ministarstva pravosuđa potvrdili su da su u četvrtak o tome službeno obaviješteni
http://www.jutarnji.hr/kapetan-dragan-bit-ce-izrucen-hrvatskoj--nije-uspio-uvjeriti-vladu-premijerke-gillard-da-bi-trebao-ostati-u-australiji/1066813/ (http://www.jutarnji.hr/kapetan-dragan-bit-ce-izrucen-hrvatskoj--nije-uspio-uvjeriti-vladu-premijerke-gillard-da-bi-trebao-ostati-u-australiji/1066813/)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Studeni 18, 2012, 09:18:32 prijepodne
upravo je ugodno slusati i gledati ovih dana kmecanje komsija..

da ima ovo  placipickasto raspolozenje ostane  , upravo nam dolazi i posjeta iz australije..ocekujem da mu klima, hrana i gostoprimstvo nece prijati,  vaskularni sustav nemoze bre to da izdrzi a i trosak je to  .

zatim, ima jos i ona tuzba za genocid , a od tog ishoda ce komsije pasti na svoje prirodne granice beogradskog pasaluka..
nadam se da nasi prijatelju iza bosporusa nemaju nista protiv, da se konacno bre te granice na balkanu posloze po pravici.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Studeni 18, 2012, 09:38:05 prijepodne
Malo o zaslugama za generala Gotovinu i onima koji se danas guraju kako bi se slikali s Generalom.
Znam kako ovo mnogima neće "leći", no istina je bolna ponekad.
Sve nakon ovoga je bio igrokaz u kome su glumili mnogobrojni ljigavci!

http://www.politikaplus.com/mobile/novost/67880/Damir-Gasparovic-Ivica-Racan-je-imao-pravo (http://www.politikaplus.com/mobile/novost/67880/Damir-Gasparovic-Ivica-Racan-je-imao-pravo)

Samo su dva čovjeka zaslužna za generalovo oslobođenje – On sam, njegov čist obraz i jobovsko strpljenje, i čovjek koji mu je cijelo vrijeme nastojao pomoći i koji će sad i sam konačno počivati u miru svog zagrobnog života – Ivica Račan!
Ivica Račan je bio Ivica Račan. Dao je tri tjedna generalu Gotovini da se suoči sa optužnicom i odluči da li će se predati ili krenuti u neizvjesno izbjeglištvo! Ante Gotovina je donio svoju odluku a Ivica Račan je uporno odbijao čitati izvješća tajnih službi kako bi mogao jasno reći da on NE ZNA gdje se nalazi traženi general!
Jedan veliki Hrvat, Boris Maruna napisao je pjesmu: Ivica Račan je imao pravo.. Samo mu je trebalo da sagleda mjesto i vrijeme u koje se vratio nakon desetljća provedenih u egzilu! Trebalo je imati snage priznati čovjeku koji je bio simbol onoga protiv čega se svojim intelektom borio cijeli život da je bio u pravu!

Zašto podsjećam na ovo? Jučer se jedan čovjek nakon 11 godina egzila vratio u Hrvatsku. Iako je netko zbog toga našao svoj spokoj i svoj mir onda je to Ivica Račan! Danas, kad svi nezasluženi slave oslobođenje generala ovo se ne smije zaboraviti! Jer Ivica Račan je za Antu Gotovinu učinio sve što je bilo u njegovoj moći!

Valja se podsjetiti početaka! NETKO je odlučio žrtvovati poštenog čovjeka koji je jedno vrijeme proveo u Legiji stranaca pa je valjda zbog toga bio najpogodniji za žrtvovanje te ga olako predati Haškom sudu! Kako to već biva, optužnicu su morali „pokusati“ neki drugi – a to je bio premijer Ivica Račan! Vjerojatno bi svaki drugi hrvatski premijer (jer Hrvatska odavno nema ni ozbiljnog političara a kamoli državnika!), samo proveo ono što se mora, jer neki tamo to traže od nas i ako to ne napravimo „nećemo u NATO, europske integracije...“ i tko zna što sve još!

Međutim, Ivica Račan je bio Ivica Račan. Dao je tri tjedna generalu Gotovini da se suoči sa optužnicom i odluči da li će se predati ili krenuti u neizvjesno izbjeglištvo! Ante Gotovina je donio svoju odluku a Ivica Račan je uporno odbijao čitati izvješća tajnih službi kako bi mogao jasno reći da on NE ZNA gdje se nalazi traženi general! I kada više i nije bio premijer Ivica Račan je sustavno pratio sve informacije koje su se pojavljivali o tome gdje se nalazi Ante Gotovina!

Pa ako se malo podsjetimo, pokušao ga je upozoriti i da se nalazi pred uhićenjem! Večer prije dao je izjavu za Hrvatsku televiziju – da je najveći interes Hrvatske i Ante Gotovine da se što prije preda! Rekli bismo šifrirana poruka, koju general u tom trenutku očito nije čuo.. Zašto je to važno?

Zato što dobro poznavajući Ivicu Račana,a vjerujem i svi oni koji su ga dobro poznavali, znaju dobro da on NIKADA, BAŠ NIKADA ne bi to činio za nekoga tko to ne zaslužuje! Od prvog dana kada je doznao za optužnicu bio je siguran u njegovu nevinost! I zato ga je nastojao sustavno zaštititi! Za razliku od svih onih kvazi-Hrvata transferaša, političara, premijera i sve ostale bulumente koja kao vodi ovu našu opljačkanu i nesretnu državu! Ova, osobađajuća presuda ukazuje na riječi Borisa Marune sa početka – Ivica Račan je imao pravo! Opet.

Pišem ovo, jer samo su dva čovjeka zaslužna za generalovo oslobođenje – On sam, njegov čist obraz i jobovsko strpljenje i čovjek koji mu je cijelo vrijeme nastojao pomoći i koji će sad i sam konačno počivati u miru svog zagrobnog života – Ivica Račan!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Studeni 18, 2012, 10:03:15 prijepodne
zatim, ima jos i ona tuzba za genocid , a od tog ishoda ce komsije pasti na svoje prirodne granice beogradskog pasaluka..
Auuu, ti baš znaš čoveku natirati suze na oči; am bi to bilo kak "20 do asa".
Ni treba zabiti Pusičku i kolonijalne sile- prijatele srpske krune, tak daaaa... Bumo videli.
Ali, saka ti dala za ovo "sunčano jutro"!  ;)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Studeni 18, 2012, 11:45:34 prijepodne

Ni treba zabiti Pusičku i kolonijalne sile- prijatele srpske krune, tak daaaa... Bumo videli.
Ali, saka ti dala za ovo "sunčano jutro"!  ;)

znam, znam kolega..nije ovih dana njima lako..em im ode prvi precednik na privremeni , konacno, rad u pulu, za njim i coning, em jos i ovo sa generalima..
neka jebena vremena za jugoslovene..neznam u kojem je stanju glasnogovornik gospe spoljne ministarke, njezin buraz.
nastupit ce lagano primirje, dok se ponovno ne izgrupisu..ne cuje se nista niti drugi predsjednik, pardon, drugi precednik...
mozda nam se javi nas odisej, da cujemo kakvo je stanje u partiji liberalnih  :D demokrata..nose li crni gumbic na reveru..
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Studeni 18, 2012, 02:49:20 poslijepodne

mozda nam se javi nas odisej, da cujemo kakvo je stanje u partiji liberalnih  :D demokrata..nose li crni gumbic na reveru..

Za kaj bi nosili? Čačić je osuđen i ide u zatvor, svjestan težine kazne a najviše nesreće koja mu se dogodila.
Za mene je velika razlika ta kazna i ona koju treba dobiti Sanader i mnogi drugi još, ako Vi tu razliku ne vidite ili ne želite vidjeti, u redu, Vaša stvar, iako Vaši primjeri samo dokazuju koliko bi nama još uvijek najbolje bilo kada bi nama pojedinima vladale osmanlije, čvrstom rukom i haračima, dok se oni bogate, kmetovi bili, kmetovi i ostali, ništa nismo uznapredovali kroz, čak nekoliko stoljeća.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Studeni 18, 2012, 03:23:48 poslijepodne
To ti vjerujem, jer je valjda iz prve ruke, naime u ovom mojem rodnom kraju Turci nisu nikada vladali, dok su u tvojemu bili stoljećima... što se osjeti i danas.

Što je to kada životnje govore kao ljudi? BASNA.

Što je to kada ljudi govore kao životinje? BOSNA!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Studeni 18, 2012, 07:32:55 poslijepodne
U mojem nisu nikada, iako inspiracija je došla zbog Sulejmana Veličanstvenog za kojim Hrvatska luduje!
Ti ne spadaš nažalost ni u ovu drugu kategoriju, koja je za tebe elitna!
Iako mnogo je Bosanaca u neko vrijeme bilo na privremenom radu po Zagrebu i okolini, tko zna?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Studeni 18, 2012, 07:49:58 poslijepodne
Da, bili su u tvojem, nikada u mojem. Moji su tu stajali i borili se, tvoji su bježali. Kao i Srbi, pa danas na tuđoj zemlji glume heroje, kradu i prisvajaju.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Studeni 18, 2012, 08:06:27 poslijepodne


Za kaj bi nosili? Čačić je osuđen i ide u zatvor, svjestan težine kazne a najviše nesreće koja mu se dogodila.


kolega, skuliraj se malo..kakav jebeni cacic i njegov privremeni rad u puli..

partiji sefa cacica je 16 prosinac poslije 9 sati bio gadno jebeni dan..jako gadan..

e sad, za izjavu buraza spoljne ministarke, u zemljama gradjana koji znaju podici nogu povise gleznja , bilo bi slijedece..ili zatraziti demanti, ako je izjava istinita, do sada nije nitko demantirao, ili, i to je beskrajno bezobrazno i neogovorno od vlade, parlamenta, predsjednika drzave da poslije one izjave u saboru kako je njezina , bar po adresi stanovanja , zemlja, izvrsila agresiju na Bosnu 90tih, da ta osoba uopce bude na tako odgovornom poslu, a sada je  bio drugi krajni rok da se to smece konacnno pocisti..neka ide u litvu, srbiju, ameriku, neka tamo netko placa njezine umotvorine.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Studeni 18, 2012, 08:30:37 poslijepodne
Ja imam pravo sumnjati kako je predsjednik, ova Vlada i spoljnja gospođa Ministarka ponajviše zaslužni što je oslobađajuća presuda donešena, Haški sud je poltički sud i tamo se donose političke odluke kada i tko će biti oslobođen a kada sve stavimo u vremenski kontekst i posložimo, što ne znači kako mene ne veseli što su generali osobođeni, dapače utoliko me veseli još više.

No nemojmo skakati na prvu, pričekajmo pa vidimo kako će se odvijati neka druga suđenja za neke druge zločine, možda se jako iznenadimo, što ne voljite spoljnju Ministarku ne mogu Vam pomoći ja je niti volim niti mrzim nego pratim što i kako radi, koliko doprinosi u vanjskoj politici i stvaranju međunarodnog ugleda RH a koliko sam čul i mogao pročitati bez obzira koliko je Vi ne voljili ona ima jako veliki ugled u međunarodnim krugovima.
E sad jeli to dobro ili nije, ja mislim kako je dobro, što god Vi mislili o njoj, niste Vi država, Vi ste samo jedan pojedinac kao i ja a ako većina hoće da ona bude spoljnja Ministarka onda će te morati patiti  do sljedećih izbora a što Vi više u tom smislu patite ja sam uvjeren kako će građanima u RH biti bolje!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kruno - Studeni 18, 2012, 10:36:36 poslijepodne
Čemu suradnja ako je na čelu Srbije okrunjeni četnički vojvoda ?
Ja bi suradnju sveo na tehničku razinu
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Studeni 18, 2012, 10:42:29 poslijepodne

No nemojmo skakati na prvu, pričekajmo pa vidimo kako će se odvijati neka druga suđenja za neke druge zločine, možda se jako iznenadimo, što ne voljite spoljnju Ministarku ne mogu Vam pomoći ja je niti volim niti mrzim nego pratim što i kako radi, koliko doprinosi u vanjskoj politici i stvaranju međunarodnog ugleda RH a koliko sam čul i mogao pročitati bez obzira koliko je Vi ne voljili ona ima jako veliki ugled u međunarodnim krugovima.


aha, znaci mogao bi podstreti taj link gdje pise o ugledu ministarke..pardon, sad je ona prva precednica vlade..hadeze je imal cuvare pecata , ovi , prve precednike..

apropo, o ugledu..drugi precednik stevan ujdurovic zvani mesic  je bio isto najpopularniji politicar u hrvata..a i sire..
sjecamo se da je nakon otvaranja i pustanje engleskih snimatelja  i spijuncina u odaje sa transkriptima..ujdurovica je cak nesto kasnije iz zahvalnosti primila i engleska kraljica..

doduse , ta engleska bakica nije imala pojma iz koje vukojebine dolazi taj djilkos, ali, iz zahvale za posluzivanje u strogo povjerljivim dokumentima  dala mu je prismditi cak i u buckingham palac...jerbo, sa takvih u svijetu nezapamcenim drzavnicima kalibra stevana, englezi jos u svojoj stoljetnoj  muljazi  isto nisu imali prilike  suradjivati.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Studeni 18, 2012, 10:59:42 poslijepodne
..drugi precednik stevan ujdurovic zvani mesic  je bio isto najpopularniji politicar u hrvata...
Da vidim kakovi su se se likovi posmenjivali na prezidencke pozicije i kakvi se pale na istu ja bi ju ukinul. I još se šlepa do smrdi na proračun- s čem su nas to zadužili? Z nožem f pleča? Za noš f pleča dobra plača. Iako bi bole pasala "doživotna", plača, na egzotične destinacije v kombinacije z robinzonskem turizmom.
Čul sem vic da je čovek od poverenja cara Lazara prije/v Kosovske bitke bil stanoviti Ahmet, prinami se kipi od kojekekve Ahmetof. Čem višeša pozicija vekši Ahmet.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Studeni 19, 2012, 11:45:51 prijepodne
što ne voljite spoljnju Ministarku ne mogu Vam pomoći ja je niti volim niti mrzim nego pratim što i kako radi, koliko doprinosi u vanjskoj politici i stvaranju međunarodnog ugleda RH a koliko sam čul i mogao pročitati bez obzira koliko je Vi ne voljili ona ima jako veliki ugled u međunarodnim krugovima.

Da, imati ugled u istim krugovima i među istim ljudima koji Hrvatsku smisliti ne mogu i ne žele je stvarno veliko postignuće, biti veliki sluga stranog gospodara protiv vlastita naroda koji te plaća (očito netko plaća puno bolje!) je stvarno stvar za hvaliti se... u paklu.

Ovi bosanski Srbi su najgori - nisu im ravni ni Srbi iz Srbije, ni Srbi iz Hrvatske.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Studeni 19, 2012, 11:54:49 prijepodne
Kakva slučajnost da su Gotovina i Markač oslobođeni upravo nakon godinu dana nakon dolaska nove vlasti, da je žalbeni postupak pokrenut i odrađen pod okriljem i uz podršku ove Vlade, pa prema tome sukladno svemu tome i donešena takva oslobađajuća presuda. Neka pati koga smeta...........neki nikada neće smoći snage i izaći iz svog zatamnjenog brloga, iako civilizacija napreduje dalje.
Kako kaže jedna: trebalo je tisuće godina da od majmuna postane čovjek, obrnuto ide mnogo brže!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Studeni 19, 2012, 12:26:22 poslijepodne
Kakova slučajnost... baš je slučajnost... a možda i nije; za lovu koju su dobili ispod stola da referendum prođe pod svaku cijenu, možda je u dealu bilo i puštanje generala, čisto da stoka sitna zuba ima veselje i da ih ne gleda premrko?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Jaguar - Studeni 19, 2012, 12:36:16 poslijepodne
Možda!  :D
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Studeni 19, 2012, 12:38:31 poslijepodne
Kaj si i ti dobio ispod stola pa ti je to veselje?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Studeni 19, 2012, 12:47:56 poslijepodne
koliko je zanimljivo slusati kmecanje komsija, toliko i jos vise je degutantno  citati tkz. hr. medije, koji neznaju iz ove konacne oslobadjajuce presude za nase borce nista drugo shvatiti, napisati, nego prenositi  komsijsku kmecariju .

koja li je to  bezidejni, bez samostovanja  zalupani intelekt..

jebote, Hrvatska je clanica Nato saveza, pred ulazom , ako nam nasi "prijatelji" slovenci dozvole u EU, bar tako iz petnih zila nas uvjeravaju nasi vrli birani sa pantovcaka, i markovog trga, em vele , da su to nasi prijatelji, a od toga nema niti p,p, kao pizda..

 a nasi istocni komsije, oni su u totalnom kaosu, jad i bijeda..pod prijetnom osude  za strasne  zlocine, agresiju, progone  nezapamcene jos iz vremena mongola i tatara,  a tu im se onda smijesi njihov pasaluk..a kod nas preogromna pozornost  i briga za njihove muke

umjesto, da se u ove dane slicne onima iz kolovoza 95te, okrenemo nasim problemima, teskoj krizi morala, nezaposlenosti, strukturnim reformama, mi  tugujemo na kmecanje nasih kasapina.

 apropo..

jaguar , ajd prostri ono o ministarki i njezinom ugledu..ili, prestani trolati.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Studeni 22, 2012, 08:57:52 poslijepodne
Srbija ne odustaje
...„To su Kijani, mjesto pored Gračaca, gdje je navodno ubijeno 14 srpskih civila, Mali Alan, gdje je ozlijeđen i zarobljen 21 pripadnik oružanih snaga tzv. Republike Srpske Krajine, Dvor na Uni gdje je ubijeno devet hendikepiranih civila, Gospić, gdje je ubijeno 13 osoba, dvije žrtve u Općini Donji Lapac, sedam žrtava u Općini Udbina, 17 u Općini Vrhovine i dvije u Plitvičkim jezerima, te Petrinja, gdje su pronađeni posmrtni ostaci 66 osoba i Vrginmost, preko kojeg se kolona izbjeglica povlačila."
http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/6599-srbija-je-odustaje.html (http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/6599-srbija-je-odustaje.html)

Odkad je Srbija zadužena za naše sudstvo?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Studeni 22, 2012, 09:16:58 poslijepodne
To treba pitati naše vrle političare, negdje sam čitao da je navodno Hrvatska PRISTALA da SRbija ima nadležnost suđenja za sva područja bivše Jugoslavije glede ratova 1990-1996.... ako je to itsina, to odmah suditi za veleizdaju - svakoga tko je to potpisao.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Studeni 22, 2012, 10:21:01 poslijepodne
TVRDI TIBOR VARADI
 Tužbe za genocid Hrvatske i Srbije mogle pasti u vodu
Stručnjak za međunarodno pravo prof. dr. Tibor Varadi ocijenio je u četvrtak da će Međunarodni sud pravde (ICJ) u Den Haagu najverojatnije odbaciti tužbe i Hrvatske i Srbije za genocid i naglasio da bi sporazumno rješenje bilo u najboljem interesu dviju država
... Varadi, koji je je od 2001. do 2008. godine bio zastupnik SR Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu u sporovima protiv BiH, Hrvatske te država članica NATO-a, ocijenio je i da oslobađajuća presuda generalima Gotovini i Markaču može biti 'argument više za Hrvatsku, odnosno argument manje za Srbiju', ali da ICJ isključivo ima nadležnosti za genocid 'koji nije dokazan nigdje u sukobima u Hrvatskoj'.

AKO SE PROBLEMI RIJEŠE
Josipović bi volio da se tužbe za genocid povuku

TUŽBA ZA GENOCID
Hrvatska i Srbija pred sudom u veljači 2014. godine

ETNIČKO ČIŠĆENJE NIJE GENOCID
'I da su generali osuđeni srpska tužba bi pala'

PUSIĆ O ODNOSIMA SA SRBIJOM
'Prvo o nestalima, a tek onda o tužbi za genocid'

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/227827/Tuzbe-za-genocid-Hrvatske-i-Srbije-mogle-pasti-u-vodu.html (http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/227827/Tuzbe-za-genocid-Hrvatske-i-Srbije-mogle-pasti-u-vodu.html)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Studeni 28, 2012, 01:08:28 poslijepodne
evo i ovo razkebeceno smece drzi lekciju u srbijanskim medijima protiv hrvatske.

http://www.vecernji.hr/vijesti/predsjednik-crne-gore-netko-mora-odgovarati-zrtve-oluji-clanak-480567 (http://www.vecernji.hr/vijesti/predsjednik-crne-gore-netko-mora-odgovarati-zrtve-oluji-clanak-480567)

upravo oni koji za protjerivanje konovljana, pljacke i palez dubrovnika , konavlja, zupe , sve do stona, nisu ni ono opljackano  koje sad koriste iz zracne luke dubrovnik vratili..

nasa vlada jugoslovena radi mira u regionu, nebi  ni u kojem sljucaju tog gadu zacepila gubicu.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Studeni 28, 2012, 07:23:21 poslijepodne
negdje sam čitao da je navodno Hrvatska PRISTALA da SRbija ima nadležnost suđenja za sva područja bivše Jugoslavije glede ratova 1990-1996....
Daniel Srb: Hrvatska ne smije prihvatiti nadležnost Srbije za bilo kakve događaje u Hrvatskoj
...Na pitanje treba li procesuirati i srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, Srb je rekao kako ne vidi ni jedan razlog zbog kojeg hrvatska nadležna tijela ne bi istražila i procesuirala Tomislava Nikolića i sve ostale pripadnike različitih dobrovoljačkih i ostalih srpskih postrojbi u Domovinskom ratu.
http://www.hsp.hr/daniel-srb-hrvatska-ne-smije-prihvatiti-nadleznost-srbije-za-bilo-kakve-dogadaje-u-hrvatskoj/ (http://www.hsp.hr/daniel-srb-hrvatska-ne-smije-prihvatiti-nadleznost-srbije-za-bilo-kakve-dogadaje-u-hrvatskoj/)

Postupak protiv predsjednika Srbije
Autohtona - Hrvatska stranka prava traži od Državnog odvjetnika Mladena Bajića pokretanje kaznenog postupka protiv predsjednika Srbije Tome Nikolića zbog iživljavanja i ubojstva ne dužnik civila Hrvata 1991. godine.
http://www.hrvatskipravasi.hr/index.php?id=s&lnk=1&slnk=1528 (http://www.hrvatskipravasi.hr/index.php?id=s&lnk=1&slnk=1528)

Jovica Stanisic: Tomislav Nikolic je pobio desetak baba -B92 (http://www.youtube.com/watch?v=UfMijGa1GNs#)
Naslov: Odg: Imaju li Hrvati svoju državu?
Autor: kuntakinte - Prosinac 24, 2012, 09:40:09 prijepodne
Imaju li Hrvati svoju državu? .
 Subota, 28 Siječanj 2012
...S jugomentalitetom idemo u EU, a u EU idemo zato da povučemo za sobom balkan-expres. Od nas ništa više ne očekuju, to je trajna domaća zadaća. Zato Srbiji treba podilaziti gdje god je to moguće:
Prvo, dati im besplatne prijevode dokumentacije vezane uz pristup EU čime se sugeriralo da su hrvatski prijevod i srpski jezik jedno te isto,
drugo, bivše agresore proglasiti izbjeglicama kojima treba dati stanarska prava, obnoviti im kuće i zapuštena imanja – riječju, Hrvatska plaća ratnu odštetu Srbima zato jer se branila od njihove agresije, i
treće, odustati od tužbe za genocid. Gdje je kraj tom samoponižavanju?
 
Doista, imaju li Hrvati svoju državu?

...Doista, glasuju li Hrvati na izborima protiv sebe i vlastite države?
http://www.komentar.hr/portal/komentari/komentari/komentari/12268-nenad-piskac-imaju-li-hrvati-svoju-drzavu (http://www.komentar.hr/portal/komentari/komentari/komentari/12268-nenad-piskac-imaju-li-hrvati-svoju-drzavu)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Prosinac 24, 2012, 11:25:32 prijepodne
Jedino mi je drago što je polagano (ali još uvijek presporo) mnoštvu ljudi sve više i više jasno da sve ono o čemu ja tu pričam, i o čemu pričaju mediji sve više i više (naravno, osim onih plaćeničkih da i dalje friziraju i premazuju), nije nimalo onako kako bi trebalo biti, kako postaje sve očitije da je Hrvatska žrtva unutarnjeg političarskog zločinačkog pothvata, kako su vladajuće stranke ustvari jedno te isto kriminalno govno i leglo, kako isti odrađuju posao za koje su dobili ogromnu lovu (za pojedine ljude i stranke) da Hrvatsku prodaju, unište, osiromaše i predaju u ruke EU-kriminalaca bez pogovora i otpora, ne birajući sredstva...

Zato nisu prošli nikakvi referendumi, a prošao je jedini koji po pravdi nije trebao proći (i za prolaz kojega se mijenja Ustav i Zakon kako kojoj stranci i koaliciji paše), zato političke elite u Hrvatskoj shvaćaju da su izborima dobili dopuštenje da odlučuju apsolutno o svemu, i to više negoli o ostvarenju vlastita programa na kojemu su dobili izbore (nimalo ne sumnjajući da je i to namještaljka... postaje jasno da je i bilo kakva akcija i inicijativa unapriojed smišljena namještaljka, tako ispada...).)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Prosinac 24, 2012, 07:49:44 poslijepodne
18.12.2012.
 VIDOVDAN - DAN KADA SE PISALA KRVAVA HISTORIJA BALKANA
SRPSKO-CRNOGORSKO GENOCIDNO USKRSNUĆE: Danas navršava 623. godine od Kosovske bitke, 98. godina od Sarajevskog atentata i 23. godine od svesrpskog skupa na Gazimestanu
..."Ono što je važno za dalji tijek povijesti, jeste da je Milošević na Gazimestanu najavio i oružane sukobe. To se u ono vrijeme među neupućenima smatralo nemogućim. Međutim, pokazalo se kako je to bilo itekako realno. Oni koji te njegove riječi uzeli ozbiljno, vidjeli što on doista ima u vidu. Ono što je važno, nije sam govor Miloševića, već jedan proces koji je krenuo mnogo ranije, još od Miloševićevog preuzimanja Saveza komunista Srbije. Ideologija u Srbiji je iz jednopartijske, komunističke, prešla na velikosrpsku i nacionalističku", istakao je Banac.
 
Prema njemu, opasna ideologija i poruke sa Gazimestana su i danas žive.
 
"Naravno da ta ideologija živi. Ona je i mnogo starija od Gazimestana i ide u 19. stoljeće. Ona je danas živa, zdrava i žilava, jednako kao i 1989. godine. S tim da smo mi u onoj fazi, što bi rekli, naoružanog primirja. Situacija je drugačija nego prije 23 godine, drugačiji su međunarodni odnosi i okruženje, pa neke stvari u ovom trenutku nisu moguće. Ali, ideologija koja je pokrenula oružane sukobe je živa i ona čeka svoju priliku. Naravno, ta ideologija se manifestira i na druge načine, ne samo oružano. Ona se manifestira svaki dan, kada se vrši pritisak na susjedne zemlje, na Kosovo, Crnu Goro i jedinstvo Bosne i Hercegovine", kazao je Banac.
http://haler.blogger.ba (http://haler.blogger.ba)

18.12.2012.
"IZ SKUPŠTINE RS 1991- 1996" - MATERIJAL ZA POVJESNIČARE I SUDIJE
 "Iz Skupštine RS 1991-1996“ - materijal za povjesničare i sudije
Robert Donia na promociji knjige „Iz Skupštine Republike Srpske 1991-1996“
Maja  Nikolić
17.12.2012               
Čovjek koji je do sada pred Haškim tribunalom svjedočio 13 puta je Robert Donia, američki povjesničar, do zapisa iz Skupštine Republike Srpske došao je 1997. godine kao ekspert Haškog tribunala. Izvode iz izlaganja zastupnika Skupštine RS-a je ukoričio u knjigu „Iz Skupštine Republike Srpske 1991.-1996.“.
Donia smatra da je ova knjiga važnija za povjesničare nego za svjedočenje u kaznenim procesima.

...„Npr. na jednom mjestu jedan čovjek koji je u to vrijeme slovio kao opozicionar, a danas je ključni lider u RS-u, a to je Milorad Dodik, govori kako katastrofa u RS zapravo počinje onog trenutka kad oni nisu uspjeli osvojiti Bihać. Ili maju 1995. godine Dodik kaže u Skupštini: ’Naravno da treba pucati po Zagrebu, ali mi ne trebamo reći da hoćemo da pucamo, naravno da ga treba bombardirati’,“ navodi Husnija Kamberović, direktor Instituta za povijest Sarajevo.
http://haler.blogger.ba (http://haler.blogger.ba)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Prosinac 30, 2012, 10:46:13 poslijepodne
Srbija spremna na razgovor s Hrvatskom
BEOGRAD – Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić izjavio je kako je Srbija spremna na razgovor s Hrvatskom o međusobnom povlačenju tužbi za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.
 „Srbija je iskrena u namjeri da odnose s Hrvatskom gradi na zdravim temeljima. Odnosi Srbije sa susjedima nisu u zastoju", kazao je Mrkić i ponovio je kako se već nekoliko puta sastao s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić i dogovorio se da Hrvatska i Srbija nastave dijalog.
 „Moji razgovori s Vesnom Pusić nisu ni protokolarni, ni tehnički, već obostrano iskreni u namjeri da odnose naših dviju zemalja gradimo na zdravom temelju", kazao je Mrkić te je dodao na kraju kako oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču svakako otežavaju proces pomirbe u regiji.
http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/7224-srbija-spremna-na-razgovor-s-hrvatskom.html (http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/7224-srbija-spremna-na-razgovor-s-hrvatskom.html)

Dooobroooo, a kaj mi dobimo ak povlečemo tužbu..? Niš? Fala,`đenja!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Prosinac 30, 2012, 11:04:48 poslijepodne
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Ispitivanje pripadnika Danskog bataljuna u vezi ratnog zločina u Dvoru na Uni
http://www.dorh.hr/DrzavnoOdvjetnistvoRepublikeHrvatskeIspitivanje (http://www.dorh.hr/DrzavnoOdvjetnistvoRepublikeHrvatskeIspitivanje)

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Dopuna priopćenja od 24. siječnja 2012. – Nastavlja se rad na otkrivanju počinitelja kaznenog djela ratnog zločina u Dvoru na Uni
http://www.dorh.hr/dorh1412 (http://www.dorh.hr/dorh1412)

Likvidacija Srba u Dvoru na Uni - Jan Velendorf (http://www.youtube.com/watch?v=hYCrR-6X5mc#)
Danski vojnik Jan Velendorf dao je intervju danskoj televiziji BT u kojoj priznaje da su vojnici Ujedinjenih nacija 1995. godine skrštenih ruku gledali masakr hendikepiranih Srba u Dvoru na Uni posle akcije "Oluja".

HTV, Dvor na Uni, objede Danca, gen. Stipetić, puk. Ivica Pandža Orkan (http://www.youtube.com/watch?v=c7ZLHxJ1MH8#)
HTV, Dvor na Uni, objede Danca, gen. Stipetić, puk. Ivica Pandža Orkan
HTV, 27. travnja 2011.

HTV, Dvor na Uni, Danac, poviestničar Ivo Lučić, Branitelj Predrag Begić i srb. anonimni svjedok (http://www.youtube.com/watch?v=fEnSiFzp504#)
HTV, Dvor na Uni, Danac, poviestničar Ivo Lučić, Branitelj Predrag Begić i srb. anonimni
HTV, Dnevnik 3, Dijane Čuljak Šelebaj
29. travnja 2011.

Novi dokazi za zlocin na Uni (http://www.youtube.com/watch?v=BOYIKWcsS70#)
Novi dokazi za zlocin na Uni
Novi snimci zločina u Dvoru na Uni mogli bi da pomognu u otkrivanju počinilaca jednog od najgorih zločina u ratu na prostorima bivše Jugoslavije - ubistvo najmanje devet hendikepiranih osoba srpske nacionalnosti.
"Specijalna policija 145. brigade HV"- biser.Jan Velendorf - Likvidacija Srba u Dvoru na Uni (http://www.youtube.com/watch?v=l0Wv43aWlVc#ws)
Jan Velendorf - Likvidacija Srba u Dvoru na Uni
Danski vojnik Jan Velendorf dao je intervju danskoj televiziji BT u kojoj priznaje da su vojnici Ujedinjenih nacija 1995. godine skrštenih ruku gledali masakr hendikepiranih Srba u Dvoru na Uni posle akcije "Oluja".

HV bio u Dvoru na dan masakra
...“Novosti” su došle do ratnog dnevnika Danskog bataljuna iz 1995, u kojem se od 4. kolovoza, kada je počela operacija “Oluja”, pa do 10. kolovoza, kada su završile borbe oko Dvora, iz sata u sat bilježe sva zbivanja kojima su danski vojnici svjedočili iz neposredne blizine, a iz kojeg je vidljivo da su na dan ubojstva invalida u Dvoru bile prisutne i hrvatske i srpske snage, a postojale su indicije da je u borbu uključena i Armija BIH.
 Videozapisi na webu od ’98.
...Navedeni ratni dnevnik “Novosti” su pronašle na web-stranicama www.danbat7.dk (http://www.danbat7.dk) i www.unprofor.dk (http://www.unprofor.dk), koje su pripadnici Danskog bataljuna posvetili svojim iskustvima iz rata u Hrvatskoj
http://www.novossti.com/2011/05/hv-bio-u-dvoru-na-dan-masakra/ (http://www.novossti.com/2011/05/hv-bio-u-dvoru-na-dan-masakra/)

Istraga zločina u Dvoru na Uni
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/Region/882642/Istraga+zlo%C4%8Dina+u+Dvoru+na+Uni.html (http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/Region/882642/Istraga+zlo%C4%8Dina+u+Dvoru+na+Uni.html)

Pogledajte što su "susjedi" pisali 02. ožujka (HRVATSKI VOJNICI PRVI UŠLI U DVOR NA UNI)
http://www.braniteljski-portal.hr/sadrzaj/svijet/14676 (http://www.braniteljski-portal.hr/sadrzaj/svijet/14676)

Štrbac: Hrvatski vojnici su poubijali hendikepirane Srbe u Dvoru na Uni
...Danski novinar Kasper Vedsmand objavio je svedočenje danskih vojnika prema kome je 12 vojnika, u uniformama bez oznaka, ručnim granatama i automatskim puškama hladnokrvno pobilo nemoćne ljude, među kojima i one u invalidskim kolicima i amputirane noge. Pitanje odgovornosti za ovaj zločin pokrenula je 23. aprila danska BT televizija, jer se pokolj dogodio na očigled 200 danskih vojnika iz sastava UN stacioniranih na nekoliko metara od osnovne škole, ali ga nisu sprečili jer su imali naređenje da se ne mešaju. Danski mediji nazvali su ovaj slučaj "mračnim poglavljem u njihovoj istoriji ratovanja"
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/250694/Strbac-Hrvatski-vojnici-su-poubijali-hendikepirane-Srbe-u-Dvoru-na-Uni (http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/250694/Strbac-Hrvatski-vojnici-su-poubijali-hendikepirane-Srbe-u-Dvoru-na-Uni)

"Plavi šlemovi" mirno gledali kako hrvatski vojnici masakriraju hendikepirane Srbe
...U blizini škole se u tom trenutku skrivalo oko 200 danskih vojnika pod punom ratnom opremom koji su mogli da spreče masakr. Ali, samo su posmatrali šta se događa.
- Uniformisane osobe su ušle u školu, izvele hendikepirane osobe i starce, poređali ih u red i ubili. Sve je trajalo manje od 15 minuta - ispričao je Velendorf.
 Posle masakra, vojnici su se odšetali dalje, a Danci su ostali u šoku, rekao je Velendorf.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/250242/Plavi-slemovi-mirno-gledali-kako-hrvatski-vojnici-masakriraju-hendikepirane-Srbe (http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/250242/Plavi-slemovi-mirno-gledali-kako-hrvatski-vojnici-masakriraju-hendikepirane-Srbe)

Zbog svedočenja o zločinima nad Srbima u Dvoru na Uni
Danska tuži svog vojnika
...Pored mene je sedela bakica kojoj je jedna noga bila amputirana, i tek sam sada saznala da je reč o Terezi Ružjak, Hrvatici. I ona je kasnije ubijena – plačnim glasom priča Ljubica.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/250995/Danska-tuzi-svog-vojnika (http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/250995/Danska-tuzi-svog-vojnika)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Prosinac 31, 2012, 08:10:25 poslijepodne
Pusić: Susrest će se Milanović i Dačić, sa Srbijom smo dogovorili 'tri košare pitanja'!

- Hrvatska i Srbija surađuju na nizu stvari koje možda nisu tako vidljive, ili naprosto nisu poznate široj javnosti, ali suradnja se odvija. Uostalom, i povijest nas uči da je važno držati komunikaciju i kontakte, posebno među susjedima, te surađivati na temama na kojima je to u datom trenutku mogućno - rekla je Vesna Pusić i napomenula da je sa svojim srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem u New Yorku i Dublinu imala 'vrlo konstruktivne razgovore' i kojima su 'dogovorene tri košare pitanja'.

Potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potvrdila je u ponedjeljak u intervjuu da su u tijeku pripreme za susret premijera Srbije i Hrvatske i da stvari “idu u dobrom pravcu”, što sastanak šefova vlada u Zagrebu i Beogradu čini izvjesnim.

“Susret dvojice premijera je od izuzetnog značaja i do njega će sigurno doći. Stvari idu u dobrom pravcu. Sada je važno dobro pripremiti taj susret. Svrha je pozitivni pomak, a ne samo dobra fotografija u medijima”, izjavila je Pusić u intervjuu novosadskom “Dnevniku”, ne navodeći kad bi do taj susret mogao biti upriličen.

Komentirajući izjave srbijanskog premijera da je između Zagreba i Beograda nastupilo "ledeno doba", te odgovarajući na pitanje od čega ili koga ovisi “regionalno zatopljenje”, Pusić je kazala kako suradnja dviju zemalja postoji i traje, ali da to nije uvijek pred očima šire javnosti.

”Hrvatska i Srbija surađuju na nizu stvari koje možda nisu tako vidljive, ili naprosto nisu poznate široj javnosti, ali suradnja se odvija. Uostalom, i povijest nas uči da je važno držati komunikaciju i kontakte, posebno među susjedima, te surađivati na temama na kojima je to u datom trenutku mogućno”, rekla je Vesna Pusić i napomenula da je sa svojim srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem u New Yorku i Dublinu imala “vrlo konstruktivne razgovore” i kojima su “dogovorene tri košare pitanja”.

Ona je objasnila da se prva košara tiče ”pitanja koja proizlaze iz rata”, u drugoj su gospodarska pitanja “obzirom da Hrvatska ulaskom u Europsku uniju ulazi u EFTA, a izlazi iz CEFTA”, a treća se tiče europske budućnosti i suradnje na korištenju europskih fondova.

“Na ministarskoj razini radimo i pripremamo susrete i na višoj razini koji nam svakako predstoje”, istaknula je hrvatska ministrica.

Pusić je kazala da “ulaskom u Europsku uniju Hrvatska neće nikamo otići”, već upravo suprotno.

“Naše će članstvo pridonijeti da se i glas ove regije bolje i jasnije čuje u Bruxellesu i zato je u našem zajedničkom interesu što bolja suradnja”, kazala je šefica hrvatske diplomacije.

Komentirajući uvjete suradnje i potrebu komunikacije i poboljšanja odnosa u regiji, Pusić je istaknula da itekako ima prostora za unaprijeđenje komunikacije između Srbije i Hrvatske te unutar tzv. Daytonskog trokuta i da je taj nastavak neupitan.

“Kao susjedne države, koje imaju dio zajedničke povijesti, društvenog i političkog naslijeđa, ali i kompatibilna gospodarstva, mi moramo, trebamo i hoćemo surađivati. Cilj nam je svima živjeti u uspješnim državama okruženima drugim uspješnim državama. To je jedino pravo jamstvo stabilnosti i sigurnosti”, rekla je Pusić.

U povodu ljutitog reagiranja Beograda na oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Den Haagu, Vesna Pusić podsjetila je na stajalište svih državnih dužnosnika Hrvatske kako “haaška presuda nedvojbeno znači da su generali Gotovina i Markač nevini, te da nije bilo udruženog zločinačkog pothvata”, ali ”ne znači da zločina nije bilo ili da su amnestirani oni koji su zločine počinili”.

“Ova presuda ne negira ratne zločine, koji se u Hrvatskoj kontinuirano procesuiraju i s tim će se nastaviti. Cijeli niz ljudi, uključujući tu etničke Hrvate i pripadnike hrvatskih vojnih formacija, osuđen je za ratne zločine, a neki postupci i sada traju”, rekla je Pusić, podsjetivši da su pojavljivanje Ante Gotovine Hagu mnoge članice EU smatrale preduvjetom za početka pregovora.

“Držali smo se međunarodne procedure i institucija smatrajući, između ostalog, i da je to jedini način da dođemo do zdravog temelja buduće suradnje u regiji. Konačno i u hrvatskom je interesu da se istraže svi zločini bez obzira na počinitelje i mi smo na tome radili i dalje radimo i pred domaćim sudovima”, istaknula je Vesna Pusić u intervjuu novosadskom “Dnevniku” i ukazala da hrvatsko Državno odvjetništvo redovito prati procesuiranje ratnih zločina koji su se dogodili na teritoriju Hrvatske, o čemu se “mogu dobiti na uvid sve informacije uključujući i statistički prikaz prema pripadnosti vojnim i policijskim formacijama”.

“Ne znam odakle ta fama da u Hrvatskoj nitko od Hrvata nije procesuiran za ratne zločine. To jednostavno nije istina i jedini smisao je trovanje odnosa između Hrvatske i Srbije te izmedu Srba i Hrvata”, stajalište je šefice hrvatske diplomacije.

Unatoč takvom ozračju, Pusić drži mogućnim da Beograd i Zagreb uzajamno povuku tužbe za genocid.

“Mislim da je povlačenje tužbi za genocid i dalje racionalna mogućnost. No, da bismo uopće mogli razgovarati o toj temi, potrebno je najprije riješiti problem nestalih, suđenja za ratne zločine i povrat umjetnina. Ni u jednoj od tih tema ne počinjemo od početka. Nešto se već učinilo i tu ima prostora za napredak”, ocijenila je Vesna Pusić.

Na pitanje mogu li Srbi u Hrvatskoj, odnosno Hrvati u Srbiji biti “kolateralna šteta loše klime na relaciji Beograd-Zagreb”, Pusić je odgovorila da “u suvremenim uvjetima loša klima izmedu Zagreba i Beograda može biti samo trenutačna situacija, ali ne i bilo kakvo duže stanje”.

“To naprosto nije racionalno i nikome se ne isplati. Drugo, u nedavnoj prošlosti mnogi pripadnici manjina su bili ‘kolateralna šteta’. Glavna šteta bila su ukupna društva i države. Bez obzira na uobičajene fraze, prava pripadnika manjina najbolji su pokazatelj stanja ljudskih i gradanskih prava općenito u državi i društvu. Nepogrešivo je pravilo: ako stradaju manjinci, bilo koji manjinci, znaj da si ti slijedeći”, upozorila je Vesna Pusić.

Govoreći o povratku Srba u Hrvatsku, ministrica vanjskih poslova je sugerirala da je za to upravo sad vrijeme.

“Tko god se od hrvatskih državljana srpske etničke pripadnosti želi vratiti u Hrvatsku - može! Ljudi koji žele nek se vrate i to sada je upravo pravi trenutak, obzirom da je na donatorskoj konferenciji u Sarajevu jasno rečeno da treba okončati produženu izbjegličku situaciju. To znači da ljudi mogu izabrati žele li se trajno smjestiti u zemlji u koju su izbjegli i tamo biti stambeno zbrinuti ili se žele vratiti u zemlju iz koje su izbjegli i tamo ostvariti to pravo”, rekla je Vesna Pusić.

Podsjetivši da je Hrvatska na putu ka punopravnom člasnstvu u EU vođena ciljem izgradnje temelja moderne države, dugotrajne stabilnosti institucija i transformacije političke kulture, Pusić je ocijenila da i Srbija ima europsku budućnost, ali i da će veliki utjecaj na europski put Beograda imati i stajališta zemalja iz regije, a naročito same Srbije, prema vlastitoj europskoj budućnosti.

Istodobno, Pusić je istaknula kako Beograd nema razloga pribojavati se da će Zagreb iskoristiti svoju europsku poziciju kako bi u vlastitu korist riješio aktualne sporove među dvije zemlje.

“Nema razloga za strah. Pa, upravo je Hrvatska bila ta koja je na sastancima u Bruxellesu uvijek izražavala potporu Srbiji, i ostalim zemljama regije za nastavak procesa europskih integracija i to zato što smatramo da je u našem dubokom državnom i nacionalnom interesu imati stabilno i prosperitetno susjedstvo”, rekla je Vesna Pusić

“Načelno, za Hrvatsku i Srbiju ništa nije nedostižno, pa ni racionalna uspješna politika u obostranom interesu”, ocijenila je u intervjuu novosadaskom “Dnevniku” hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/74710-pusic-susrest-ce-se-milanovic-i-dacic-sa-srbijom-smo-dogovorili-tri-kosare-pitanja.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/74710-pusic-susrest-ce-se-milanovic-i-dacic-sa-srbijom-smo-dogovorili-tri-kosare-pitanja.html)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 23, 2013, 09:50:53 prijepodne
22.01.2013.
Ministar pravde u Ševeningenu
 Društvo živih zlikovaca
...Katarzično usplahiren nakon razgovora sa zločincima, ministar je izgovorio i to da je od Serža Bramerca, glavnog tužioca Tribunala dobio uveravanja da će "Tužilaštvo sa svoje strane i u granicama svojih mogućnosti i nadležnosti pokušati da obezbedi uslove da dođe do revizije slučaja Gotovina i Markač". Preko veze, eto, da učine, samo što nisu.
...Naučena lekcija Hrvata
 Ministrova poseta najavljena je nakon oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, kada je predsednik Srbije ogorčeno ustvrdio: "Ovo je čas kad iz Haškog tribunala treba da izađu svi Srbi, zato što, ako 'Oluja' nije bila zločin i ako Haradinaj nije počinio zločin, gde će naći zločin kod političara, komandanata vojske i policije Srba koji se nalaze u Haškom tribunalu", zahtevajući da se svi Srbi puste iz Ševeningena. Potom je potpredsednik Vlade iz iste stranke Aleksandar Vučić izgovorio notornu neistinu: "Mi Srbi smo nekako uspeli da kažemo da osuđujemo zločince koji pripadaju našem narodu. Jedino što tražimo je da budu osuđeni zločinci koji su to činili protiv pripadnika našeg naroda. Ovo prvo mi smo uradili, svoju obavezu ispunili, a ovo drugo nekako nam pokazuje da svi nisu imali ni iste mere ni iste aršine koje smo imali mi". Nije, naravno, ispunjeno "ono prvo", ali je, konačno, spisateljica i Mladićeva hagiografkinja Ljiljana Bulatović, na skupu manijaka koji su u centru Beograda 29. novembra prošle godine pozivali na oružje, osudila nedopustivo ponašanje državnog vrha. Ona je uporedila milionske svote evra upotrebljene za odbranu hrvatskih generala i "nula dinara" koliko je država dala porodici Ratka Mladića.
...Može li da se plati
 Srbija će, zaključuje se iz Selakovićevog obraćanja javnosti, promeniti Uredbu kojom je regulisana pomoć haškim optuženicima, ako nam je baš do trulog legalizma, ali, nije nikakav papir bio potreban Hrvatima kad su lobirali za oslobađanja Gotovine i Markača. Sad, kad bismo mogli i mi nekako, šta košta da se plati, da oslobodimo Šaju Patona, Rođu Đorđevića, meštra od hladnjača, vrhovnog zapovednika Pavkovića, ozračenog Lazarevića ("Ko ubije Šiptara - mora da ga zakopa!"), Ojdanića. Ako je Tribunal oslobodio krivice dvojicu hrvatskih generala za progon više od 200.000 Srba i ubistvo 1.700 u "Oluji", što smo bez dvoumljenja i stida nazvali najvećim progonom u Evropi posle Drugog svetskog rata, možda, princip je važan, oslobodi Srbe za progon 750.000 Albanaca i ubistvo njih nekoliko hiljada 1998. i 1999. Teško, ali valja se boriti za svaku godinu slobode zapovednika u ime naroda, krivica države i miliona saučesnika biće manja.
http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz (http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz)

22.01.2013
 Tribina u Rexu
Protiv rehabilitacije Draže Mihailovića
 Treća tribina protiv rehabilitacije četničkog generala Mihailovića biće održana u sredu 23. januara u Kulturnom centru Rex u Beogradu, sa početkom u 19 sati. Učestvuju Dragoslav Dimitrijević, Goran Despotović, Nebojša Dragosavac, Dubravka Stojanović i Radovan Pantović
 Podsećamo, u petak 25. januara pred Višim sudom u Beogradu biće održano poslednje ročište u procesu za rehabilitaciju ražalovanog generala JVuO Dragoljuba Draže Mihailovića, osuđenog za ratne zločine i saradnju sa okupatorom. Dosadašnja sudska svedočenja dozvoljena su samo istoričarima koji se javno zalažu za rehabilitaciju Mihailovića i drugih saradnika okupatora. Teze ovih istoričara, bez adekvatne stručne provere i rasprave, bez diskusije i verifikacije na domaćim i međunarodnim skupovima, prenesene su pravo u školske udžbenike, koji su time pre postali sredstvo masovnog dezinformisanja i indoktrinacije naše dece.
...
http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz (http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz)
.
 Odbegli kralj Petar II u Srbiji posle 72 godine
Doleteo zemni ostatak
 Dočekale na volej: e-Novine
Doček: Sveštenik vrši pripreme u dvorskoj kapeli Svetog Andreja Prvozvanog na Dedinju
 Vratio se nesuđeni kralj! Petar II Karađorđević, bogougodnije, njegov zemni ostatak, osvanuo je na beogradskom aerodromu. Pokazalo se još jednom da za pretposlednje i poslednje putovanje nikad nije kasno. Na putu do konačnog ognjišta na Oplencu, Petar II će boraviti, razume se, na Dedinju, iako je bilo predloga da ga se odnese i na neki Đokovićev meč u Melburnu
...
http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz (http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz)

Pak prekapaju koske...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Siječanj 23, 2013, 09:54:38 prijepodne
22.01.2013.
ISTINA ILI PROPAGANDA: PREMA IZVORIMA LISTA BLIC; U MINHENU DOGOVORENO RUŠENjE DODIKA I RS?
 Prema izvorima lista Blic
U Minhenu dogovoreno rušenje Dodika i RS?
 Dodik smeta navodno i Beogradu i Zagrebu
 O potpunom slamanju Republike Srpske i neutralisanju njenog predsjednika Milorada Dodika razgovarano je na jednoj međunarodnoj konferenciji u Minhenu, a svaka nevladina organizacija, uključena u taj projekat, dobila je zadatak šta treba da radi i izvještaje o tome dostavlja u Budimpeštu, piše "Blic".
 Među učesnicima konferencije bili su savjetnici za nacionalnu sigurnost zemalja EU i direktori obavještajnih agencija.
 Procjena kreatora slamanja Republike Srpske je da će ona najlakše biti urušena kada se sa pozicije ukloni Dodik koji je, prema njihovom mišljenju, personifikacija državnosti i snage Republike Srpske.
 Prema saznanjima "Blica", scenaristi su angažovali i neke domaće političare, pa čak i bliske Dodikove saradnike, ali nije poznato pod kojim uslovima su pristali na saradnju.
 Svi moraju da izvještaje redovno podnose centrali u Budimpešti, ističe "Blic", te naglašava da je narednih dana potrebno obratiti pažnju na izvještaje nekih nevladinih organizacija o radu institucija Republike Srpske.
 Prema tvrdnjama izvora lista, Domagoj Margetić i Darko Trifunović samo spinuju pravu akciju koja treba da uslijedi.
 "Blic" navodi, pozivajući se na svoje izvore, da su Zagreb, Beograd i zemlje zapadne diplomatije potpuno saglasne da Dodikovo liderstvo treba što prije ograničiti, a Republiku Srpsku što više destabilizovati.
 - Kada je riječ o regionalnim interesima u Beogradu ne postoji interes da Dodik bude lider srpskog narod, a on se sve više nameće. Lider svih Srba, po mišljenju sadašnje vlasti u Srbiji mora biti u Beogradu. Kada je riječ o Zagrebu - hrvatska politika je politika apsolutnog konflikta sa susjedima, kako bi nakon ulaska u EU postala imperijalna balkanska sila u trgovinskim odnosima, što se već uveliko događa, jer skoro sve maloprodajne objekte u RS drže Hrvati, tvrdi izvor Blica.
http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz (http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz)

Ak se dučane drže Hrvati zakaj se Posavci ne vračaju?
Naslov: Odg: Odnosi RH/RS; Vasilije Krestić, talasanje Panonskog mora
Autor: kuntakinte - Siječanj 23, 2013, 09:56:53 prijepodne
Vasilije Krestić, akademik kojem se javila apokalipsa
 Svi hoće da rastrgnu Srbiju
Demonizovale: e-Novine
 Priviđaju mi se Nemci, Hrvati, Englezi, Albanci i Mađari: Krestić Vasilije, odlepio
 Stare, dobre „Večernje novosti“ ne propuštaju nijednu četnoliku priliku da preplaše svoje neuke čitaoce. U goste su doveli senilnog, ali nepokolebljivo upornog akademika Vasilija Krestića koji je još početkom devedesetih godina širio strah među Srbima, podržavajući Miloševića, a naučno objašnjavajući genetsko zlo u Hrvata. Dve decenije kasnije, sveže zaklani Krestić iznosi zastrašujuće vizije glede komadanja Srbije; Hrvati samo što nisu oteli Srem, Mađari kidišu na Vojvodinu, Kosovo je već deo Velike Albanije, a Nemačka je bacila oko na poljoprivredno zemljište diljem Vojvodine. Ovo tumaranje svesti po nacionalnom blatu, prenosimo kroz najšizofrenije delove intervjua samozavnog istoričara Krestića
 Brzo, kratko i glupo: Akademik Krestić čita Večernje novosti po svojoj IQ meri
 NITKO NE POZNAJE HRVATE KAO ŠTO IH JA ZNAM: Nevolja nas Srba je što oni koji su se s naše strane zalagali za dobre odnose, nisu poznavali Hrvate kao partnere u politici. Imali su iluzije o njima polazeći od sebe, od svojih težnji i uverenja, koje su projektovali i na njih. Tako je bilo pre stvaranja i za vreme Kraljevine SHS, pa se nastavilo do današnjih dana.
 HRVATSKA SE BRANI U SREMU: Ta politika prema nama pokazana je u vreme Franje Tuđmana i devedesetih. Etničko čišćenje je rezultat decenijske politike po kojoj su Srbi remetilački faktor. Nije se slučajno desio ni genocid, ni etničko čišćenje. Sledeći ciljevi su u ideji pripajanja BiH i delova Vojvodine, posebno Srema. Trajna tendencija svih hrvatskih političara u poslednjih 150 godina je da BiH bude deo Hrvatske.
 DOK MIŠEVE LOVI MAČKA, POSLE SREMA PADA BAČKA: Hrvati ne kriju stare težnje prema Sremu, jer je Srem do 1918. bio deo Hrvatske i Slavonije. Ne kriju i da su ostali delovi Vojvodine, pre svega Bačka, njihov cilj. Ne toliko zbog geostrateških problema, već zato što je Vojvodina bogata žitnica, zatim što tu žive Bunjevci i Šokci koji se deklarišu kao Hrvati. Geostrateški cilj, od najranijih dana, preko Franje Tuđmana pa do danas je velika, etnički čista i koliko je god moguće rimokatolička Hrvatska.
 Čuvajte mi Srem i Bačku: Krestić upozorava vaskoliko srpstvo
 UPOZNAJ HRVATA DA BI GA VIŠE MRZEO: To su "standardni ciljevi hrvatske politike" i to srpski političari u poboljšavanju odnosa moraju raščistiti. Moraju da znaju da pariraju svemu ovome. Ako toga nema, onda je besmisleno da se mi njima nudimo, dodvoravamo i izvinjavamo.
 SRBIJANCI, HRVATSKA IZMIŠLJOTINA: Hrvatski premijer tokom posete Srbiji koristi izraz "srbijanski", umesto "srpski" i samim tim poziva na cepanje srpskog državnog korupsa. Tradicija hrvatske politike je da izdvaja srbijanstvo u odnosu na Vojvodinu - ove ćemo zvati Srbijancima, a druge Vojvođanima, pa ćemo i sa njima razgovarati.
 Ona me jedina razume kao Srbijanca i muškarca: U erotskom društvu s baka Radom Milentijević
 BIZMARK JE SANJAO NEMAČKU VOJVODINU JER TAMO CURE MED I MLEKO: Nemačka jeste, od raspada Jugoslavije do danas, bila važan činilac u podršci Hrvatskoj. Ali, ne treba zaboraviti da hrvatski političari tradicionalno imaju dobar odnos sa Englezima. Mnogi značajni engleski političari uvek su više držali stranu Hrvatima nego Srbima. A u ovom su ratu i mnogi penzionisani generali SAD ratovali u ime Hrvatske, a protiv Srba. Nemci, međutim, nemaju teritorijalnih interesa, već velikih ekonomskih intersa. I Vojvodina i Slavonija veoma se dobro uklapaju u njihovu industriju. Kod njih ne postoji takvo poljoprivredno područje. Još je Bizmark rekao da su to područja gde cure med i mleko. I to je jedna od izjava koja može da ima krajnji cilj.
 UGARSKI DUH OKOMIO SE NA BANAT I BAČKU: Kod Mađara postoji neprikrivena stalna tendencija za obaranjem Trijanonskog ugovora, pa nije slučajno stvaranje pokreta "64 županije". Prave se karte velike Mađarske, tzv. sentištvanske Mađarske koja ima pretenzije na stare ugarske teritorije, Banat i Bačku. Oni to ne kriju. To još ne dobija dimenzije kakve bi dobilo ako bi Srbija bila još slabija...
 Švalerski pogled za Radu Lambadu: Vasilije (prvi sleva) u društvu sexxy-patriota
 AUTONOMAŠTVO GAJENO U ZAGREBU, ZALIVANO U BERLINU I CIJEPLJENO U BUDIMPEŠTI: Zbog autonomaša ovakvih kakvi sada jesu, Vojvodina ne može da se otcepi. Ali se postavlja pitanje: ko će stati iza autonomaške politike? Ona je uvek odgovarala Hrvatskoj. Hrvatska politika jedna je od komponenti u vojvođanskoj politici. Do kraja Drugog svetskog rata autonomaštvo je negovano iz Zagreba. Ako iza toga stane Mađarska, ako iza svega stane Nemačka, eto nama situacije za ozbiljno razmišljanje i strahovanje.
 KUD PLOVI OVAJ SRBIJANSKI BROD: Bojim se da smo se, vezujući svoj brod za EU, vezali za one za koje nisam siguran da će nas izvesti iz krize, ali će nas uvaljivati u sve veće probleme. U svakom slučaju, sile za koje smo se vezali idu u pravcu da nam korak po korak oduzmu KiM.
 
* Čitavu medicinsku dijagnozu pacijenta Krestić Vasilija možete u originalu pročitati kod dr Manje Vukotića na klinici „Večernje novosti“
http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz (http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz)
Naslov: Odg: Srbi žele podići spomenik žrtvama Oluje, a poubijala ih srpska vojska
Autor: kuntakinte - Ožujak 05, 2013, 12:05:13 prijepodne
Srbi žele podići spomenik žrtvama Oluje, a poubijala ih srpska vojska.
 Riječ je o još jednoj velikosrpskoj provokaciji i jer se poginuli Srbi u tzv. izbjegličkoj koloni žele prikazati kao žrtve koje je usmrtila Hrvatska vojska, a riječ je o žrtvama srpske jedinice srpskog “komandanta” Mile Novakovića
 Na inicijativu Željka Vukelića, bivšeg pripadnika 21. diverzantskog odreda Kordunaškog korpusa tzv. Srpske Vojske Krajine da se podigne četnički spomenik u Žirovcu kod Dvora na Uni, reagirala je Agencija za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba na čelu s Ivicom Pandžom Orkanom.
http://www.zzh.hr/srbi-zele-podici-spomenik-zrtvama-oluje-a-poubijala-ih-srpska-vojska (http://www.zzh.hr/srbi-zele-podici-spomenik-zrtvama-oluje-a-poubijala-ih-srpska-vojska)

Nova provokacija kod Dvora na Uni
http://www.vecernji.hr/vijesti/srbi-zele-podici-spomenik-zrtvama-oluje-a-poubijala-ih-srpska-vojska-clanak-518835 (http://www.vecernji.hr/vijesti/srbi-zele-podici-spomenik-zrtvama-oluje-a-poubijala-ih-srpska-vojska-clanak-518835)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Ožujak 05, 2013, 09:05:55 prijepodne
to su poslijedice izbora trecesijecanjske vlade i precednika ...pogotovo zadnjeg navedenog , trenutacno penzionisanog sa apanazom od dvije tone kuna...

da su tada postavljeni zdravi odnosi prema domovini, mudri rezultati izbora, postavljen pravi odnos prema zlocincima koji su okupirali,opljackali  trecinu zemlje i desetke tisuca mrtvih, nebi se danas gradili spomenici istima, niti bi vukovar bio na cirilici.a bogme nebi bilo ni one sramote u Srbu.


poslijedice Hadeze sabora od prosle godine u lisinskom i rezultat izbora  ,
imat cemo mi uskoro cirilicni  natpis i na i oko markovog  trga..
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Ožujak 05, 2013, 09:16:37 poslijepodne
Par komentarov po mem "jusu";

komentari (375); ...

-Koliko je naša vlast spremna štiti nacionalni interes govori sama činjenica da su se četnici drznuli i poslati ovakav zahtjev, ima ih još... od ćirilce pa do ovakvih spomenika...
 P.S. U jednoj Poljskoj se ne bu usudio Njemac tražiti spomenik za poginule Njemce prilikom okupacije Poljske i to će naravno domaći "drugovi" podržavati, ali to isto ne vrijedi za okupacijsku Hrvatske od strane Srba.... to je bila bratska okupacija!

-Osobe kojesu abolirane, nebi smjeli u Hrvatskoj drzavi imati pozicije ili biti zaposljavane u drzavnoj upravi ili policiji. Abolicija znaci dase krivicno dalje nepoduzimaju kaznene mjere. No pocinjeno djelo nemozese izbrisat onoje pocinjeno.

-Nemamo mi niti zakon o aboliciji, niti zakon o amnestiji koji bi se odnosio samo na pobunjene Srbe.
 Mi imamo Zakon o opcem oprostu koji je primjenjen jednako i na Hrvate i na Srbe koji su cinili kaznena djela, a od oprosta su izuzeti samo počinitelji najtežih povreda humanitarnog prava koje imaju karakter ratnih zločina. Kada osobe obuhvacene Zakonom o opcem oprostu "nebi smjeli u Hrvatskoj drzavi imati pozicije ili biti zaposljavane u drzavnoj upravi ili policiji" to bi pogodilo Hrvate jednako kao i Srbe. Ako ne i vise, jer Srba je i tako vrlo malo u drzavnoj upravi, policiji, vojsci...itd.

-Nakon što kukurikavci izgube izbore, po hitnom postupku donesti zakon po koje nitko tko se pobunio protiv Republike Hrvatske ne smije obnašati ikakvu javnu ovlast ili funkciju.
 Ne smije biti ne samo političar nego niti učitelj ili državni službenik. Prema uzoru na SAD.

-Dosta laprdanja. Idite krećiti kuće i kuhati ručkove ako vam je dosadno a ne komentirati poznate činjenice. Pa jasno je kao dan da je bila bežanija da ne bi gsp. Peter koji je bio tu u misiji lagano i sa osmjehom mahao iz jednih kola snimateljima. Dakle sve je bilo na bazi dobre volje i pod vodstvom srpskog vodstva. Koji nisu otišli svoji su im presudili. A hrv. vojska i policija je uz put osiguravala hranu, medicinsko osoblje, vodu i sokove. No njima se baš išlo. E sada, kada ih u otadžbini nisu baš prihvatili kako su mislili da hoće sad bi nazad i obnovu i odštetu a i međunarodnu slavu na račun kukanja. Ili kakanja.
Naslov: Odg: Dačić: Deset godina se laže da je Kosovo srpsko
Autor: kuntakinte - Ožujak 11, 2013, 11:12:07 poslijepodne
Dačić: Deset godina se laže da je Kosovo srpsko
 BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da se deset godina lagalo da je Kosovo srpsko i da je to čak ozvaničeno i Ustavom. "Lagalo se da je Kosovo naše, pa je to čak i ozvaničeno i Ustavom. Danas, taj isti Ustav ni najmanje ne pomaže. Predsjednik Srbije ne može na Kosovo. Ni predsjednik Vlade. Ni ministri. Ni policija. Ni vojska", rekao je Dačić za današnji broj nedeljnika NIN.
http://haler.blogger.ba/ (http://haler.blogger.ba/)

Leže do Knina nek do Prištine. "Knin je naš!"  ;D
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Ožujak 27, 2013, 10:49:20 poslijepodne
http://www.jutarnji.hr/zbog-tudmana-srbi-su-novog-papu-odlucili-zvati-francisco/1093522/ (http://www.jutarnji.hr/zbog-tudmana-srbi-su-novog-papu-odlucili-zvati-francisco/1093522/)

Jadnici koji vrve komplexima.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: hornet34 - Ožujak 28, 2013, 03:33:14 poslijepodne
bolesnici...to je stvarno bitno,a na kraju neće biti ni franjo ni francisco nego frančesko sa tvrdo Č...to je uglavnom jako bitno u vanjskopolitičkom odnosu jedne države...još samo da naš sabor raspravi jel to uredu...
Naslov: Odg: Knjiga „Vojska Krajine u Pounju i na Banovini – zapisi komšija"
Autor: kuntakinte - Travanj 11, 2013, 11:05:01 poslijepodne
Ivica Pandža i dalje neumoljiv
Orkan: „Postoji registar branitelja, a ja sam sada objavio i registar agresora"
„Ova knjiga dokumentira istinu o srpskoj pobuni u ovom dijelu Hrvatske, a na pravosudnim tijelima je da ispitaju njen sadržaj, jer kazneno djelo ratnog zločina ne zastarijeva", poručio je Ivica Pandža Orkan, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske i predsjednik Agencije za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba, na prezentaciji svoje knjige „Vojska Krajine u Pounju i na Banovini – zapisi komšija" koja je sinoć u organizaciji petrinjske HVIDR-e održana u Petrinji.
...Prihod od prodaje knjige namijenjen je za potrebe petrinjske HVIDR-e, u čijim prostorijama se po cijeni od 70 kuna ova knjiga može i kupiti.
http://www.portal53.hr/kultura/104-kultura/8934-ivica-pandza-i-dalje-neumoljiv.html (http://www.portal53.hr/kultura/104-kultura/8934-ivica-pandza-i-dalje-neumoljiv.html)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Travanj 22, 2013, 12:27:23 prijepodne
'Privremene izbjeglice' trajno u Srbiji
...Naš sugovornik iz Pionirskog grada kaže da državljanstvo Srbije nikada nije tražio, jer strahuje da bi mu u tom slučaju dosta toga bilo uskraćeno. Navodi da je hrvatske dokumente dobio bez problema i naglašava da nije sudjelovao u borbama tijekom rata u Hrvatskoj.
..."Možda se i vratim"
 Što se našeg sugovornika tiče, on još uvijek nema jasne planove za budućnost. S obzirom da je uvjeren u to, kako tijekom rata nije prekršio nikakav zakon, on ne isključuje mogućnost da se jednog dana vrati u Hrvatsku. "Ne znam, još nisam to riješio. Sve zavisi kakva će biti situacija. Ako bude dobra, možda se i vratim. Ako budu ušli u EU i ako budu standardi kao u Evropi, vjerojatno ću naći posao, pošto sam po zanimanju vozač. Nadam se da će sve biti kako treba."
http://www.dw.de/privremene-izbjeglice-trajno-u-srbiji/a-16756757 (http://www.dw.de/privremene-izbjeglice-trajno-u-srbiji/a-16756757)
http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/84914-iz-srpskog-izbjeglickog-centra-ako-hrvatska-udu-u-eu-vracamo-se-zbog-standarda.html (http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/84914-iz-srpskog-izbjeglickog-centra-ako-hrvatska-udu-u-eu-vracamo-se-zbog-standarda.html)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Travanj 25, 2013, 09:04:26 poslijepodne
evo stize nam podpredsjednik vlade  susjedne srbije u posjet.

kompl. drzavni vrh od predsjednika , premijera ,  ministra obrane sprema se za docek dragog gosta.

predsjednik drzave vec dugo nije ugostio tako visoko rangiranog gosta iz regiona , i kompletna domaca ekipa sprema se za svecan prijem.

oni, koji neznaju, taj dragi gost je 91ve u glini postojavao cetnicke postrojbe, a milosevic i toma grobar se kamilica prema nadolazecem gostu.
naravno, tema ce biti region, i sto prijasnji datum pregovora za srbiju i pripreme za susred toma grobar -josipovic..za to  ce se nasa ekipa zapeti iz petnih zila.
da li ce i ministarka spoljih poslova regiona sa sjedistem na zrinjevcu, naci vremena za dragog gosta, nije navedeno u vijestima.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Travanj 25, 2013, 10:48:36 poslijepodne
Jel je gardijski zdrug bu počastil z plotunom..?  :)

Zabranjeno Pusenje - Pocasna Salva
http://www.youtube.com/watch?v=4B9AKh8BqEo (ftp://www.youtube.com/watch?v=4B9AKh8BqEo)
Soundtrack of motion picture No man's land

-

25.04.2013.
PREDSJEDNIK SRBIJE TOMISLAV NIKOLIĆ: KLEČIM ZBOG SREBRENICE
...
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić za BHT 
Za mene su Srbi iz Republike Srpske Bosanci
...
Nikolić “protiv” naziva bosanski Srbi
...
OD ALIJE IZETBEGOVIĆA DO TOMISLAVA NIKOLIĆA: HRONOLOGIJA PREDSJEDNIČKIH IZVINjENjA NA PROSTORU EX-YU
...
Ministar vanjskih poslova povodom isprike za Srebrenicu
Hoxhaj: Nikolić se treba ispričati i za zločine na Kosovu
...
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić za BHT 
Za mene su Srbi iz Republike Srpske Bosanci
...
PREDSJEDNIK SRBIJE TOMISLAV NIKOLIĆ SE IZVINIO ZA ZLOČINE
Intervju predsednika Srbije za TV BHT
Nikolić se izvinio za zločine
...
Srbijanski fašisti
Poziv na linč državnog vrha
...
Beograd: Izetbegović i Radmanović kod Tomislava Nikolića
Srbija mora da se suoči sa Srebrenicom
http://haler.blogger.ba/ (http://haler.blogger.ba/)

Jel se bu zvinul i za pet let rata prinami?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Travanj 30, 2013, 12:49:02 prijepodne
29.04.2013.
Novi kurs Beograda: Posle Kosova slede Hrvatska i BiH
 Zamrznuti odnosi na predsedničkom nivou u regionu polako otopljavaju. Najavljeno je prisustvo predsednika Srbije Tomislava Nikolića svečanosti u Zagrebu povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju 30. maja, priprema se i uzvratna poseta Sarajevu, nakon dolaska dvojice članove Predsedništva BiH Beogradu i izvinjenja za srpske zločine u 90-im godinama. Pošto su postigli sporazum sa Prištinom, nove vlasti u Beogradu hitaju da normalizuju odnose sa susedima.
...
http://haler.blogger.ba/ (http://haler.blogger.ba/)

Paf!
Ko nas, bre, zavadi...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Travanj 30, 2013, 07:46:55 prijepodne
Baš me zanima jel bi deklariranog Ustašu primili u Srbiji,ko što mi zazivamo četnika da nam dojde.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Travanj 30, 2013, 12:11:57 poslijepodne
Vucic je ali borme isto sijao od srece prlikom prijema kod jugoslovenske brace u zagrebu.

niti u glini prilikom postrojavanja cetnickih kasapina nije imao toliko topao docek.

spoljna ministarka regiona bogme se dobro ovlazila  na stengama  uz cetnika.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Travanj 30, 2013, 12:31:45 poslijepodne
Lepo, i nadasve tačno govorite, drugari...  :P :P :P :-X
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Travanj 30, 2013, 01:04:52 poslijepodne
najveci ljubimac  LJ-banke,  trenutacni slucajni premjer nije se niti slikao sa cetnikom.. valjda ceka grobara da se ovjekoveci.
 nezna se da li je dotur Ivela zasvirao stosta na klaviru...
uopce ne treba sumnjati da nebi sa jednim marsom na drinu uzdrmao nozdrve dragom nam cetnickom gostu.
doduse, Dodika je dotur razocarao , jerbo,  isti voli samo remunikaske  zvukove uz miris ljute sumadijske prepecenice, ali, mars na drinu, nema veze dal remunika il klavir
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Travanj 30, 2013, 07:55:38 poslijepodne
Drugarice i drugovi, prifčete se da našu politiku više ne vodil Zagreb nek nekteri drugi grad van regiona, da više nisu važni precednik vaki-naki nek guverner HNB a i on je goli * jel mu politiku piše SIV na prijespomenute lokacije. Još malo pak bumo kak Mesni odbor Hrvacka... Il Balkanska četvrt Hrvatska.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: hornet34 - Travanj 30, 2013, 10:45:15 poslijepodne
u svetu postoji jedno carstvo,u njemu caruje drugarstvo,u njemu...i opet mi po starom,jebi ga...dokle???
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Lipanj 02, 2013, 10:03:22 poslijepodne
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Zatražena dostava dijela dokumentacije i dokaza iz predmeta protiv Jovice Stanišića i Franka Simatovića
http://www.dorh.hr/DrzavnoOdvjetnistvoRepublikeHrvatskeZatrazena (http://www.dorh.hr/DrzavnoOdvjetnistvoRepublikeHrvatskeZatrazena)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Lipanj 14, 2013, 12:31:02 prijepodne
Danski sudija: Haški sud ne dijeli pravdu, već provodi političke odluke
B. A.   13/06/2013
 DEN HAAG - Danski sudija u Haškom tribunalu Frederik Harhoff istakao je da Haški sud ne dijeli pravdu, već da provodi političke odluke, navodeći da su pojedine njegove kolege bile izložene političkom pritisku za oslobađanje optuženih za ratne zločine.

Osuđeni u Hagu da izdržavaju kaznu u državama bivše SFRJ
A. A.   12/06/2013
 NEW YORK - Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković danas je Savjetu bezbjednosti UN predstavio inicijativu Srbije da se osuđenima u Haškom tribunalu omogući izdržavanje kazni zatvora u državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije, čiji su državljani.
http://haler.blogger.ba/ (http://haler.blogger.ba/)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Mlačanin - Lipanj 14, 2013, 10:12:47 prijepodne
SPORNI UDŽBENICI'Izbacili smo Domovinski rat jer je za nas to bio građanski rat'Na primjedbu novinara Večernjih novosti da se u hrvatskim udžbenicima Srbi spomnju kao agresori, Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a, rekao je kako oni svoju djecu uče drukčije
http://www.vecernji.hr/vijesti/izbacili-smo-domovinski-rat-jer-je-nas-to-bio-gradanski-rat-clanak-568700 (http://www.vecernji.hr/vijesti/izbacili-smo-domovinski-rat-jer-je-nas-to-bio-gradanski-rat-clanak-568700)


Kad si negdje manjina, kao što Srpski narod doista je u Hrvatskoj, Tada se tako i Ponašaš? Ili su to samo bajke za odrasle?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Lipanj 14, 2013, 01:47:38 poslijepodne
Zamisli da neka nacionalna manjina u Americi, npr., u udžbenicima koji MORAJU biti usklađeni sa nacionalnim kurikulumom i programom, uče svoje male Portorikance, Meksikance i Kineze kako je Amerika bjelosvjetski agresor, uzurpator, zločinac i warlord i da ono što uče mali Amerikanci nije istina, istina je ono što vam mi - a za račun Amerike - prodajemo pod istinu...

Hoće li to bjelosvjetsko ljigavo ćesme od Jovanovića poduzeti što u cilju zaštite zakonitosti i kurikuluma, u cilju zaštite istine koju plaćaju hrvatski građani prije životima i sada iz proračuna?? Obzirom da ono što čika Stanimirivoje predaje svojoj nejači nije usklađeno sa hrvatskim nacionalnim programom obrazovanja, HNOS-om i sličnim bezvrijednim odredbama? 
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Lipanj 14, 2013, 02:17:42 poslijepodne
pa neces valjda ti kolega ocekivati da ce ona ljiga koji zdrere sere na teret onih koji rade i placaju, a usput vodi ministrarstvo prosvjete i shporta da se pobuni na izreku svog zemljaka cetnika stanimirovica.
naime, to sto cetnik valja isto misli i jovo ministar.

nikakve tu razlike nema..sve je to projekt jugoslovena i njihove krovne organizacije udbe...

pitanje..zasto je cale  od zokija  slucajnog premijera ,  rigidna komunjara , devedeset postao adezejovac...sa kojim planom i ciljem.

apropo..uskoro nam dolazi cetnicki vojvoda u posjete, ali, samo po uslovom da se u zagrebu prilikom posjeta ne spominje kosovo kao drzava..u tom slucaju veli cetnicki vojvoda ne dolazi ..sada ce biti zanimljivo pratiti sto ce domace bene iskemijati da ne uvrijede to cetnicko smece.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Lipanj 14, 2013, 03:55:41 poslijepodne
Da, imat ćemo priliku vidjeti još jedan show-program uvodne metodologije "biti jeben i pošten"... sigurno su u tom smislu - kako ne uvrediti bre burazera i prešutjeti međunarodnu pravnu činjenicu! - već i zaposleni "najveći umovi pisane reči u Hrvata", npr. Tomić, Dežulović, Jergović, Drakulićka... dok će precednik da "dejstvuje rečima po bratstvu i jedinstvu", ekipica će nabrzaka prati čvalje i gebise da mogu četniku što higijenskije popljugati, a i tube vazelina su u pripremi...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: koko-vg - Lipanj 15, 2013, 08:37:37 prijepodne
... ako poživite i za 20 - 30 godina još uvijek ćete raspravljati o odnosima na relaciji Hrvatska - Srbija, o ratu, nezadovoljstvu, bla bla bla ... pomirite se s time da je rat gotov.  Prestanite s vrijeđanjem svih koji nisu po "vašim standardima" Na žalost, mnogi neće ni shvatiti ovo što pišem, pa će uzvratiti s uvredama i psovkama (kao i obično) .
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: BobRock - Lipanj 15, 2013, 09:34:53 prijepodne
...
A kaj ti misliš da svaki jebivetar može podučavati hrvatsku povijest kak njemu paše?

Alo?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Lipanj 15, 2013, 09:56:39 prijepodne
... ako poživite i za 20 - 30 godina još uvijek ćete raspravljati o odnosima na relaciji Hrvatska - Srbija, o ratu,...
Čekaj, pomalo, još imamo nekakve nerešene zaostatke z ..., 1918., 1941., 1945., ...  :D
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Lipanj 16, 2013, 03:42:07 poslijepodne
... ako poživite i za 20 - 30 godina još uvijek ćete raspravljati o odnosima na relaciji Hrvatska - Srbija, o ratu, nezadovoljstvu, bla bla bla

tebi je to očito bla bla, što samo pokazuje kako si bezobziran i bezobrazan i misliš da se svijet vrti oko tebe.

O svemu navedenom će se raspravljati tako dugo dokle god to bude problem, a bit će problem dokle god ga neka Vlada ne riješđi na jedini normalan način - zabranom tema i ideologija koje su nanijele zlo ovoj zemlji, što u prvom redu znači provođenje potpune lustracije.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Kolovoz 11, 2013, 10:54:49 prijepodne
Tumačenja međimurskih "umjetnika" o dolasku četničkog vojvode Bore Đorđevića u Hrvatsku:

O dolasku Bore i Čorbe u Čk.. Modlic ne zove Čorbu u Čk i u Podroom...Modlic zove sve glazbenike i ljubitelje dobre glazbe u Podroom i music shop...danas Čorba, sutra Thompson...moze i Bajaga, Colic, Rozga, Skunk anansie, mozda Rolling stones? bio je i parni valjak nedavno na kavi...bili su i Urban i Bare i Elemental i Gustafi...i jos puno rokenrol prijatelja..pa nije bilo komentara?! Ima u rokenrolu ekipe koja cuga, drogira se..i nije bas neki primjer za odgoj..sve je to normalno.. Čorba je imala koncert i blizini...vole Čk, imaju tu prijatelje..navratili su..pitali dal je problem da dođu na kavu kao i prošle godine - i naravno da nije problem! Nije problem ni za njih, ni za mexikance i engleze koji su bili..nije problem ni za crni gospel zbor, ni za kinesku filharmoniju...znaci tolerancija i kultura i medusobno ljudsko postovanje na prvom mjestu! Nas zanima kultura, glazba..rokenrol..a ne rat, politika i proslost...tako da ljudi...opustite se, uzivajte u zivotu jer je zivot prekratak za zivciranje oko nebitnih stvari.... So..peace and stay pretty...

Moje tumačenje:

Po meni, takvo međimursko tumačenje nije u redu, jer jedno je tolerancija i kultura, drugo je zabijanje glave u pijesak i glumljenje budala tipa super-domaćina onima koji sami nemaju takav stav i pristup kada su doma i koji šire netoleranciju i propagiraju politiku koja je ovoj zemlji nanijela toliko štete... najlakše se praviti budala i kao da se ništa nije dogodilo - treba pitati tog "Modlića" koliko je bio u ratu, tko ili šrto su mu stradali itd itd...... majmun uspoređuje dolazak Parnog Valjka i četničkog vojvode kao istu stvar!! Kao da je rock'n'roll najvažnija stvar i jedini ispravan kriterij za procjenjivanje nekoga!!

Takve filozofije ne mogu biti ispod nekakvih općenitijih načela, jadno je da nekoga ne zanima prošlost ili rat - možda i ne zanima bahate i egoistične ljude koji rat nisu ni osjetili, žalosno je da se Međimurje i Istra ponašaju tako kako se ponašaju, jer rat osjetile nisu, pa je lako tjerati filozofije o nekim višim ciljevima i kriterijima... no pitanje je ljudskosti, morala i karaktera onih koji vole relativizirati i gaziti po mrtvima i stradalima, dok inicijatori i duhovni vođe takvih zločina i dalje ne odustaju od svojih načela, njima ne pada na pamet da im je rock'n'roll najvažnija stvar, jer znaju da ima neusporedivo važnijih stvari... svi to pametni znaju, jedino mi volimo glumiti budaletine u apsolutnom smislu...

http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/cetnicki-vojvoda-bora-dordevic-i-riblja-corba-dosli-u-hrvatsku (http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/cetnicki-vojvoda-bora-dordevic-i-riblja-corba-dosli-u-hrvatsku)

http://dnevnik.hr/showbizz/celebrity/nisam-ja-boris-tadic-da-se-izvinjavam-svima-i-svakome.html (http://dnevnik.hr/showbizz/celebrity/nisam-ja-boris-tadic-da-se-izvinjavam-svima-i-svakome.html)

Samo za ljubitelje demokracije i bratstva i jedinstva

Заклетва Боре Ђорђевић-a ! БОРА ЧОРБА ЧЕТНИК ! (http://www.youtube.com/watch?v=aM5pkTR7vBU#ws)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Kolovoz 11, 2013, 11:52:47 prijepodne
..pitali dal je problem da dođu na kavu kao i prošle godine - i naravno da nije problem!
Baja Mali Knindža i Bora Čorba - Ćuti ćuti ujko
http://www.youtube.com/watch?v=f9gmyuu0irc (ftp://www.youtube.com/watch?v=f9gmyuu0irc)
Ćuti,ćuti, ujo
ubiću te ja,
znaš li onu našu
Stiže vojvoda

repertoar
http://tekstovi.net/2,293,0.html (http://tekstovi.net/2,293,0.html)

Jel problem da vas okupiramo? Nije!
Eto, malo besplatne rekleme...
Naslov: Odg: Odnošaji Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Prosinac 03, 2013, 12:37:55 prijepodne
Nikoliću, “Bunjevci” su HRVATI!
http://www.hsp.hr/nikolicu-bunjevci-su-hrvati/ (http://www.hsp.hr/nikolicu-bunjevci-su-hrvati/)


PROGLAS HSP-a HRVATIMA U VOJVODINI!!
 Pokazujući nezainteresiranost i ne brigu za Hrvate izvan Domovine aktualna hrvatska vlast još jedan puta propušta reagirati na napade službene vlasti u Republici Srbiji na pripadnike hrvatskog naroda koji žive u Vojvodini.
Premda je ustavna obveza hrvatske države i njenih institucija da brinu o Hrvatima bez obzira gdje oni živjeli ili boravili, neugodno smo iznenađeni i razočarani ne reagiranjem nositelja vlasti u Hrvatskoj na istupe predsjednika Srbije Tomislava Nikolića koji u svome govoru na proslavi u Subotici izjavljuje da “Bunjevci nisu Hrvati” već posebna autentična slavenska narodnost koja ima sve atribute posebnosti i jedinstvenosti”.
...
http://www.hsp.hr/proglas-hsp-a-hrvatima-u-vojvodini/ (http://www.hsp.hr/proglas-hsp-a-hrvatima-u-vojvodini/)


Milorad Pupovac vodi iredentističku politiku!
 Na današnjoj konferenciji u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb osvrnuo se na posljednji istup Milorada Pupovca u Beogradskim medijima, rezultatima referenduma o braku, te je prokomentirao aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj.
Zanimljivo je da na izjave Milorada Pupovca koje je izrekao prilikom gostovanja u Beogradu na TV B92 od strane hrvatskih dužnosnika nije bio reakcija iako su izrečene i iznesene prilično opasne teze. Izjava Milorada Pupovca „Beograd je glavni grad matične države Srba u Hrvatskoj”, puno toga implicira i otkriva.
‘To je pokazatelj cjelokupne srpske politike u Hrvatskoj i politike Srba u RH i to je temeljni problem i kamen spoticanja koji postoji u hrvatsko-srpskim odnosima u Hrvatskoj 1990. kroz demokratski sustav, a bio je prisutan i prije 100 godina’, rekao je Srb.
...
http://www.hsp.hr/milorad-pupovac-vodi-iredentisticku-politiku/ (http://www.hsp.hr/milorad-pupovac-vodi-iredentisticku-politiku/)

Nadajmo se da bu prešel i drugi referendum ko odgovor na SANU II.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Siječanj 23, 2014, 10:49:00 prijepodne
http://www.youtube.com/watch?v=YhMMB3UVkr4#t=742 (http://www.youtube.com/watch?v=YhMMB3UVkr4#t=742)
Istinom do pobjede, perom i kamerom kroz Domovinski rat 2/3 (http://www.youtube.com/watch?v=DYOPgEWXGIY#)
Istinom do pobjede, perom i kamerom kroz Domovinski rat 3/3 (http://www.youtube.com/watch?v=fcnw0vqO6jw#)


Film koji je prikazan bez najave na JRT (HRT).
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Siječanj 24, 2014, 03:26:08 poslijepodne
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tomasic-srpska-nacionalna-manjina-je-sravnila-vukovar-sa-zemljom-sad-iskoristimo-njihove-pregovore-s-eu/723569.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/tomasic-srpska-nacionalna-manjina-je-sravnila-vukovar-sa-zemljom-sad-iskoristimo-njihove-pregovore-s-eu/723569.aspx)

ZASTUPNICA u Europskom parlamentu Ruža Tomašić (HSP AS) podržava početak pregovora Srbije i EU-a, ali tvrdi da ih Hrvatska kao zemlja članica mora iskoristiti kako bi se "uredili i odnosi naših dviju država".

Srbija znači i stabilnost regije, kazala je Tomašić u petak u Bruxellesu, ali agresija na Hrvatsku je bila prije više od 20 godina, a mnoge stvari još nisu riješene.

"Ovo je prilika da nam Srbija, u želji da pristupi EU, da podatke za nestale osobe, zapisnike o minskim poljima, vrati nam opljačkano blago, plati ratnu štetu, ali također i da prizna da su na njezinom teritoriju bili logori u kojima su bili mučeni hrvatski branitelji i civili".

Pošto je Hrvatska mnogo novca potrošila na obnovu razrušenih kuća, pa i kuća Srba povratnika, Tomašić kaže kako ne dolazi u obzir da joj izostane ratna odšteta Srbije.

Naglašava i da u Vukovaru srpska nacionalna manjina ne bi trebala dobiti pravo na ćirilicu. "Ćirilica je prisutna svuda u Hrvatskoj gdje Srbi na to po zastupljenosti imaju pravo. Ali zašto bi bila ćirilica i u Vukovaru?", pita se Tomašić.

"Kada neka nacionalna manjina živi u nekoj državi ona želi pokazati svoj kulturni i politički doprinos toj sredini, pa dobije nešto zauzvrat. U Vukovaru srpska nacionalna manjina ne bi trebala dobiti ništa, jer je upravo ta manjina podupirana Srbima iz Srbije i jugovojskom sravnila Vukovar sa zemljom", kaže Tomašić.

Ona se i protivi povlačenju hrvatske tužbe za genocid. "Ako Srbija ne kaže gdje su nestali, gdje su mine, ako ne prizna agresiju, ne pristane na ratnu odštetu, glupo bi bilo pristati na povlačenje tužbe. Neki odvjetnici tvrde da mi ne možemo dobiti taj spor, ali koliko ja znam, ako je u ratu poginulo više civila nego vojnika, a tako je bilo u Domovinskom ratu, tada se može dokazati da je cilj bio protjerati i pobiti Hrvate", naglašava Tomašić.

Dodaje kako ne mrzi nikoga i da su njezine riječi samo odraz domoljublja, jer ne vrijeđa nikoga, ne prijeti, ne narušava javni red i mir, već samo iznosi činjenice i svoj stav o njima

Žena govori ono kaj Hrvati misle,sviđalo se to nekom ili ne.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Ožujak 01, 2014, 12:57:12 poslijepodne
Stambenom zbrinjavanju prijeti krah
28.02.2014.
 "Srpski demokratski forum" i "Platforma 112" upozorili su danas na alarmantno stanje sa stambenim zbrinjavanjem povratnika .
 Iz Srpskog demokratskog foruma upozorili su danas kako stambenom zbrinjavanju povratnika prjeti krah. Naime, nakon Domovinskog rata još uvijek 49 tisuća izbjeglih Srba, hrvatskih građana čeka povratak, a u zapadnoeuropskim zemljama povratak čeka još njih oko četiri tisuće. Jedanaest tisuća zahtjeva koji su pozitivno riješeni nisu provedeni u djelo, prenosi portal Civilnodrustvo.hr. ...
http://www.h-alter.org/vijesti/ljudska-prava/stambenom-zbrinjavanju-prijeti-krah (http://www.h-alter.org/vijesti/ljudska-prava/stambenom-zbrinjavanju-prijeti-krah)

Pupi shake.
Glavno da ideju penzije i boračke.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Ožujak 11, 2014, 08:08:54 poslijepodne
slusam danas drobljenje kamenja onog srpskog mulca koji zastupa srbiju pri haskom sudu pravde, mislim si , koji je to bedak   .
u Hrvatskoj od Nobila  i plejade njegovih drugara iz komunisticko-udbaskog miljea, pardon, danas su to antifachisti,   ima daleko vecih srba koji bi bolje mogli prezentirati srpske lazi..

koji gurac nisu upregli i pravnika mesica, i taj bi bolje odradio srpsku istinu..
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Ožujak 25, 2014, 09:23:15 poslijepodne
Bandiću oduzimaju titulu počasnog građanina Sarajeva prije uručenja
Bandiću oduzimaju titulu počasnog građanina Sarajeva prije uručenja
Gradonačelnika Milana Bandića izjava za Al Jazeeru da se nada kako će i Hrvati dobiti svoj entitet, stajat će titule počasnog građanina Sarajeva, koju je sada izgubio i prije nego što mu je uručena. Samo nekoliko dana nakon što je imenovan počasnim građaninom, sarajevska gradska skupština jednoglasno će odlučiti povući odluku o imenovanju već na sutrašnjoj sjednici zbog političkog stajališta koje, kako tvrde, nije u skladu s Ustavom BiH.

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/sarajevo-bandic-vise-nije-pocasni-gradanin-929020 (http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/sarajevo-bandic-vise-nije-pocasni-gradanin-929020)

TAKO SE TO RADI....BRAVO ZA MIKIJA..
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Ožujak 26, 2014, 11:03:56 prijepodne
Običan kretenski diletant kojeg bira isto takva ekipa... plitki populist kojeg puše ljudi kratke pameti i još kraćeg sjećanja.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: koko-vg - Ožujak 26, 2014, 09:44:26 poslijepodne
... kaj ste ga "nahvalili" ... još da napišete kakve to veze uopče ima s naslovom teme ?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Ožujak 27, 2014, 02:25:07 poslijepodne
... kaj ste ga "nahvalili" ... još da napišete kakve to veze uopče ima s naslovom teme ?


Kakve veze?...he..ybte fakat moraš biti glup pa to ne uočit...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: koko-vg - Ožujak 28, 2014, 10:13:38 prijepodne
Bandiću oduzimaju titulu počasnog građanina Sarajeva prije uručenja

Kakve veze?...he..ybte fakat moraš biti glup pa to ne uočit...

Naravno, za tebe je Sarajevo u Srbiji ... ?
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Muha - Ožujak 28, 2014, 04:59:31 poslijepodne
Bandiću oduzimaju titulu počasnog građanina Sarajeva prije uručenja

Kakve veze?...he..ybte fakat moraš biti glup pa to ne uočit...

Naravno, za tebe je Sarajevo u Srbiji ... ?

Tko živi u Sarajevu'...?..usput, smješan si...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: koko-vg - Ožujak 30, 2014, 09:56:33 poslijepodne
... o tome tko je smiješan a tko glup, dalo bi se raspravljati ... sjedi - jedan.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Travanj 02, 2014, 10:52:00 poslijepodne
 'Potopila' vlastitu državu u Haagu: 'Srbija i JNA su se od '81. godine pripremali za rat, Hrvati to nisu znali'

    Autor: Snježana Vučković
    Datum: srijeda, 02. travnja 2014. u 18:41

"Srbija je oduvijek shvaćala Jugoslaviju kao Veliku Srbiju. Srbija je uvijek negirala prava i identitet Makedoncima, Hrvatima i drugima. Nije razumjela da su se ti narodi emancipirali i stvorili svoj identitet tijekom 20. stoljeća. Vlasti Srbije pripremale su scenarij za raspad Jugoslavije", svjedočila je protiv svoje zemlje odvažna Sonja Biserko.

Objavljeno je svjedočenje Sonje Biserko, predsjednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, koju je u Haag, kao svjedoka, pozvao hrvatski pravni tim. Biserko je, unatoč javnim prijetnjama koje dolaze iz njene domovine, hrabro iznijela niz intrigantnih podataka koje Srbiji nikako ne idu u korist. Najviši sud UN je novinarima zabranio da njen iskaz objave prije jučerašnje kraja rasprave.

Evo što je na sudu o svemu onome što je prethodilo ratu kazala Sonja Biserko:

- Srbija je krajem 20. stoljeća počela provoditi devetnaestoljetni projekt jedinstva i ujedinjenja svih Srba, što nije odgovaralo "duhu vremena", naročito poslije pada Berlinskog zida. Logika iza toga je da je Srbija oduvijek shvaćala Jugoslaviju kao Veliku Srbiju. Srbija je uvijek negirala prava i identitet Makedoncima, Hrvatima i drugima. Nije razumjela da su se ti narodi emancipirali i stvorili svoj identitet tijekom 20. stoljeća. To je bilo ključno za razumijevanje negiranja i nepriznavanja postojanja tih naroda koje je bilo vrlo prisutno u kampanji uoči rata – "Hrvati su Srbi, Muslimani su Srbi" i tako dalje. To je zaista devetnaestoljetna teorija nacija. Srpski nacionalni program odigrao je ključnu ulogu u tragičnom raspadu Jugoslavije. Od smrti Josipa Broza Tita, nijedna druga republika nije razmišljala o odvajanju i odlasku iz Jugoslavije. Vlasti Slobodana Miloševića, poslije pada Berlinskog zida, nastavile su križarski rat protiv Jugoslavije, uništavajući sve federalne institucije i stvarajući završni čin na koji je međunarodna zajednica prekasno reagirala – hrabro je istupila na sudu Biserko.
Amandmane na Ustav Srbije iz 1990, nazvala je "prvim secesionističkim dokumentom" u nekadašnjoj Jugoslaviji:
- Miloševiću je bio raščišćen put da nastavi svoju kampanju. Haaška konferencija (1991.) bila je posljednja šansa da Jugoslavija opstane u tadašnjem okviru, ali je, nažalost, Srbija odbila tu ponudu zato što je JNA već bila na njenoj strani, istakla je Biserko pred najvišim sudom UN. Prema njenim riječima, JNA je čitavo desetljeće prije toga bila podvrgnuta promjenama da bi je Srbi mogli kontrolirati.
- Vlasti Srbije pripremale su scenarij za raspad Jugoslavije – kazala je jasno Biserko čije izjave nikako nisu "legle" pravnom timu Srbije.

Njihov zastupnik, Novak Lukić, tražio je pojašnjenje ovih teza, i dobio sljedeći odgovor:

- Deset godina trajala je neka vrsta medijske pripreme, pogotovo od 1988. do 1991. kada je srpski narod kondicioniran za nešto što će doći, tako što se ponovo najavljivao genocid, prije svega u Hrvatskoj i BiH. Zapravo se inzistiralo na tezi da je srpski narod žrtva obje Jugoslavije, a ta kampanja pokazala je što se sprema. Taj pogled na krizu u bivšoj Jugoslaviji zaokružio je Memorandum Srpske akademije nauka i umjetnosti, a zastupali su ga brojni akademici, kao i Srpski pokret obnove i Srpska radikalna stranka u svojim programima – pojasnila je Biserko.

Na zaključak Sonje Biserko o ključnoj ulozi vodstva Srbije u razbijanju Jugoslavije, odvjetnik Lukić uzvratio je pitanjem zna li ona tko je izgovorio rečenicu: "Mislim da sam obavio zadatak, Jugoslavije više nema."
- Da, znam, to je rečenica koju je izgovorio Stjepan Mesić, koji je tada bio predsjednik Jugoslavije, ali koji zapravo nije bio predsednik Jugoslavije. Instalirala ga je međunarodna trojka i nije imao nikakvu kontrolu i ingerencije nad, recimo, JNA – bila je spremna svjedokinja koja se velikim dijelom u svom iskazu oslanjala na ulogu JNA:

- Savezna vojska je 1991. stala na srpsku stranu, de facto i javno. Našle su se vojska i Srbija na dvije točke – obrana socijalizma i recentralizacija Jugoslavije. Teritorijalna organizacija omogućila je da JNA bude upotrijebljena za ono što se dogodilo. Moji osobni stavovi proizlaze iz brojne literature koju sam pročitala, iz iskustva diplomate u jugoslovenskoj diplomaciji, iz rada ovih 25 godina, tjekom kojih sam se u velikoj mjeri bavila srpskim nacionalnim programom tj. srpskim nacionalizmom – zaključila je svjedočenje Sonja Biserko.

Šamar svim Jugoslovenima u Hrvatskoj...i na ovom forumu naravno!
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Travanj 03, 2014, 08:42:57 prijepodne
Žalosno je što se takove istinite stavove nije našao nitko u Hrvatskoj da ih prezentira i dokazuje u kojekakvim predizbornim kampanjama, čime bi se Hrvatsku spasilo od svih neojugoslavenskih vlasti koji uništavaju ovu zemlju unazad 20-ak godina...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kum - Travanj 03, 2014, 10:41:08 poslijepodne

Dej navedi ko bi to trebal prezenterat, morti hdz.
Ili još bolše nekakva stranka kaj se isto tak  piše
kak Hrvacka a vunji se nekakvi rvatine kaj ni sami
neznado kuliko putovnic pašoša i passportov ima.
Samo im je do toga kak bi čim više v Hrvacke zgrabili
i ondase v svoje zavčaje pobegli.
Naslov: Odg: U Dvoru komemoracija za stradale u akciji Oluja
Autor: kuntakinte - Kolovoz 05, 2014, 01:42:44 prijepodne
U Dvoru komemoracija za stradale u akciji Oluja
 U organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, Srpskog narodnog vijeća i Građanskog odbora za ljudska prava, u nedjelju 03. kolovoza 2014. na pravoslavnom groblju u Dvoru, gdje je pokopano 64-tvero nevino stradalih srpskih žrtava, uglavnom civila, održan je komemorativni skup u spomen na sve ubijene i nestale u tijeku i nakon Vojno redarstvene akcije Oluja. ...
http://www.sisak.info/u-dvoru-komemoracija-za-stradale-u-akciji-oluja/ (http://www.sisak.info/u-dvoru-komemoracija-za-stradale-u-akciji-oluja/)

Probali, popušili i sad talasaju.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Listopad 05, 2014, 02:59:31 poslijepodne
http://www.jutarnji.hr/-pomoci-cu-hrvatima-da-dobiju-svoju-drzavu--u-bih-i-da-se-odcijepe-/1225072/ (http://www.jutarnji.hr/-pomoci-cu-hrvatima-da-dobiju-svoju-drzavu--u-bih-i-da-se-odcijepe-/1225072/)

DODIKOV DRŽAVNI UDAR 'Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju državu u BiH i da se odcijepe'

Uoči općih izbora u Bosni i Hercegovini što se održavaju 12. listopada, Darko Hudelist, ugledni novinar i publicist, boravio je u Republici Srpskoj i dva dana pratio iz samog središta političke moći, ureda predsjednika Milorada Dodika, finale njegove predizborne kampanje. U razgovorima s vođom bosanskih Srba, koji već šesnaest godina nedodirljivo upravlja iz Banje Luke polovicom teritorija susjedne države, imao je jedinstvenu priliku iz prve ruke doznati konkretne pojedinosti o njegovu planu ustavnog preustroja Bosne i Hercegovine koji bi trebao završiti s njezinim raspadom. Dodik je Hudelistu otvoreno rekao da će za ostvarenje svojih separatističkih namjera ponuditi savezništvo Hrvatima u BiH, unatoč tome što je to ne samo izazov središnjim vlastima u Sarajevu nego je i u suprotnosti sa stajalištima Republike Hrvatske i međunarodne zajednice o budućnosti države Bošnjaka, Srba i Hrvata. Budući da je Dodik, po svim relevantnim ispitivanjima javnog mišljenja, favorit u utrci za još jedan mandat, uredništvo Nedjeljnoga Jutarnjega procijenilo je da, u interesu javnosti, treba objaviti informacije o idućim, presudnim potezima čovjeka koji nastoji dovršiti rušilački projekt što ga je 90-ih počeo ratni zločinac Radovan Karadžić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja uzletjeli smo s helidroma na banjolučkome brežuljku Paprikovac točno u 17 sati. Destinacije: Ljubinje i Trebinje - dva gradića u jugoistočnoj Hercegovini, gdje je te večeri (srijeda, 1. listopada) Dodik imao predizborne mitinge. U helikopteru smo nas dvojica bili sami: pilot i kopilot naprijed, a Dodik i ja otraga. Kako je u kabini bilo vrlo bučno, komunicirali smo pomoću mikrofona i slušalica.

Toliko sam dosad toga čuo o Miloradu Dodiku (a jednom s njim radio i intervju za Globus - u siječnju 2007.), a sada sam ga imao pokraj sebe, gotovo sat vremena, u sasvim neslužbenom ambijentu. Doduše, tog smo poslijepodneva, prije odlaska na put, on i ja već bili vrlo intenzivno razgovarali, i to 45-50 minuta, u njegovu uredu u zgradi Predsjedništva Republike Srpske. Ali to je bilo službeno, gotovo u formi novinskoga intervjua, slično kao i 2007. Ovo sada, međutim, u policijskom helikopteru RS, bilo je nešto sasvim drugo.

S crnim naočalama na glavi (iako je vani sunce već bilo gotovo zašlo), Dodik je izgledao vrlo borbeno, rekao bih - fajterski, ali i pomalo zagonetno.

Upitao sam ga boji li se. Odgovorio je niječno - da ga ničega nije strah. I pritom je, moram priznati, zvučao uvjerljivo. No, svakog bi drugog na njegovu mjestu, pomišljao sam u sebi, moralo biti barem malo strah.

‘Crne’ glasine

Informacije što sam ih dan-dva prije dobio od njegovih najbližih suradnika i prijatelja djelovale su alarmantno. A i sam mi ih je Dodik potvrdio u našem razgovoru što smo ga to poslijepodne vodili u njegovu predsjedničkom uredu. Zapad - tj. pojedine zapadne sile, ili možda bolje rečeno: pojedini zapadni obavještajci ili agenti - priprema mu, kažu, stupicu, i on je sada nekako gurnut uza zid. Nalazi se u sličnoj situaciji u kakvoj je bio i Slobodan Milošević, u Srbiji 2000. - iako se on sam, uglavnom, nikako ne bi mogao uspoređivati s Miloševićem. Osim što je, osobito u novije vrijeme, dosta ruski (u njegovu konkretnom slučaju: proputinovski) orijentiran.

- Opet se aktivirala - potvrdio mi je Dodik te glasine - ona ‘budimpeštanska kancelarija’, koja je stvarala i obučavala DOS (Demokratsku opoziciju Srbije) u vrijeme Miloševića . U Bijeljini drže pod kontrolom tamošnju televiziju (BN), i financiraju je, a u Tuzli su, u tamošnjem hotelu, na 3. i 4. katu, sve donedavna imali svoje urede. To su različiti nevladini sektori - ali plaćeni od pojedinih stranih vlada. Oni su bili direktni organizatori i onih nemira i nereda u Sarajevu i Mostaru, u veljači o. g. A pokušali su te nerede proširiti i na Banju Luku - samo što im to mi nismo dopustili. Njihov je cilj da ovdje nastane kaos, da se kaže da je Dayton mrtav i da treba krenuti ispočetka. Oni žele destabilizirati ova ovdje društva, u BiH, pa da dođu na vlast eksperti, pod njihovom izravnom kontrolom.

Navodno je taj “međunarodni faktor” već osmislio i odgovarajući scenarij, koji bi se trebao realizirati tijekom izborne večeri, u nedjelju 12. listopada. Ako Dodikova opozicija koju taj međunarodni faktor i financijski i na svaki drugi način podupire (riječ je o Savezu za promjene što ga predvode Mladen Bosić i Ognjen Tadić iz Srpske demokratske stranke te Mladen Ivanić iz Partije demokratskog progresa) bude poražena tijesnim rezultatom - riječ “tijesno” ovdje znači: ne s više od 5 posto razlike - Republikom Srpskom (odnosno Banjom Lukom) proširit će se glas da su izbori pokradeni i narod će izaći na ulice. I onda će pokušati zbaciti Dodika s vlasti - silom, kad već ne ide milom.

- Ali to se sigurno neće dogoditi - rekao mi je samouvjereno Dodik tijekom leta helikopterom - jer najnovije ankete, što su ih napravile najjače agencije iz Srbije i Republike Srpske, govore da ja u ovome trenutku imam 13 do 14 posto prednosti. Tako da ja sigurno pobjeđujem.

Inače, postoji čitav niz razloga zašto bi pojedine zapadne sile (ili neki njihovi politički predstavnici) voljele vidjeti Dodika na koljenima. Oni se mogu sažeti u dvije skupine. Prvo, Zapadu se nimalo ne sviđa način na koji Dodik vidi budućnost Bosne i Hercegovine - a on zapravo uopće više i ne krije da je ta država za njega apsolutna prošlost, to jest da treba pošto-poto ići za osamostaljivanjem Republike Srpske, ali i hrvatskoga i bošnjačkoga tzv. entiteta, u obliku Herceg-Bosne (Hrvati) i Bosne (Bošnjaci). A drugo, meta ove velike zapadnjačke ofenzive jest i Milorad Dodik osobno - kao političar i državnik.

‘Ako me svrgnu…’

- Pod udarom je - objasnio mi je jedan Dodikov vrlo bliski suradnik - i MUP Republike Srpske. Jer, stranci smatraju da je policija Republike Srpske pod direktnim Dodikovim utjecajem, i da zato ne želi istraživati korupciju i kriminal u RS - s tim da su oni pritom uvjereni da je upravo on na čelu tog koruptivnog tima. Međutim, 11 je stranih obavještajnih službi dosad istraživalo Dodika, otkako je on došao na vlast, i nisu mu ništa našli. Ni jedan jedini papir s njegovim potpisom. Stalno se priča da je Dodik na vrhu te korupcijske hobotnice, ali to jednostavno nije dokazano.

U helikopteru sam upitao Dodika tko to - tj. koja zemlja - prednjači u međunarodnom pritisku na njega. Odgovorio mi je da je to Velika Britanija, čak više od Amerikanaca.

A kad sam ga upitao zašto, odgovorio mi je da je to zbog toga jer su Englezi bliski saveznici Erdoganove Turske i njezinih aktualnih nastojanja oko “povratka nekadašnjeg Otomanskog Carstva”. A onda me, još u prvom dijelu puta, Dodik poprilično iznenadio. Povjerio mi je da već ima razrađenu odstupnicu - za slučaj ako izgubi. Vratit će se biznisu, kojim se bavio potkraj 80-ih, uoči raspada Jugoslavije. A on - već tada - nije bio bilo kakav biznismen.

Imao je veliku tvrtku s gotovo 200 zaposlenih, a proizvodio je namještaj, krevete i fotelje na rasklapanje - za male stanove, kakvih je tada u Jugoslaviji bilo najviše. Jedan od njegovih poslovnih partnera bilo je i jedno tadašnje poduzeće iz Zaboka, u Hrvatskom zagorju.

Politički gledano, Dodik je pripadao Reformistima tadašnjeg predsjednika jugoslavenske Vlade Ante Markovića. A Markoviću je, prije nekoliko godina, bio i na sprovodu - na zagrebačkom Mirogoju.

- Ipak je bilo bolje u vrijeme Jugoslavije - pomalo jugonostalgičarski rekao mi je Dodik u helikopteru - svi su nakon njezina raspada loše prošli. Pogledajte Sloveniju: toliko je prednjačila u Jugi, a sada je u dužničkom ropstvu iz kojega nikad neće izaći. A to se isto može reći i za Hrvatsku.

Iznad Međugorja

Letjeli smo 500-600 metara iznad tla i Dodik mi je svako malo pokazivao što je gdje ispod nas: ovdje Jajce, ondje Mrkonjić Grad, tu Vrbas, ondje Pliva... Onda smo ušli u zračni prostor iznad teritorija Federacije BiH. Preletjeli smo Kupreško polje, približili se Tomislavgradu te uskoro nadletjeli i Široki Brijeg. Bili smo već blizu Međugorja, iako se ono nije nalazilo na našoj ruti. A onda je Milorad Dodik napravio gestu koja je obilježila ovo naše putovanje.

Upitao je - mene, kao Hrvata i katolika - želim li posjetiti Međugorje, ovako iz zraka. Odgovorio sam potvrdno, na što je Dodik naredio pilotu neka skrene sa zacrtane trase i uputi se ravno prema Međugorju. Nismo najbolje stajali s vremenom, čak smo malo i kasnili (miting u Ljubinju već je trebao početi), ali Dodik mi je baš htio priuštiti da vidim najpopularnije katoličko svetište u BiH i iz ovako atraktivne, zračne perspektive.

Preletjeli smo točno iznad ona dva markantna, visoka tornja međugorske crkve. Pokraj crkve, na tribinama, bilo je jako puno ljudi - upravo je trebala početi poslijepodnevna misa. Onda mi je kopilot rukom pokazao na križ na jednome od brežuljaka iznad Međugorja; ondje su, rekao mi je, djeca prije više od trideset godina ugledala Gospu.

Sve ovo nije bilo slučajno. I na ovakav, simboličan način Dodik mi je htio poručiti da oni, Srbi (iz Republike Srpske) od nas, Hrvata, traže da im budemo saveznici. Čvrsti politički saveznici. U njihovoj strategiji, koncepciji i politici osamostaljenja Republike Srpske (ali i tzv. Herceg-Bosne, što se Hrvata tiče) iz BiH.

A ta je Dodikova gesta samo koju minutu poslije pojačana neočekivanim prizorom.

Zapravo se dogodilo da se Dodik malo preračunao. Kad smo iz Međugorja (tj. iz zračnog prostora iznad njega) naglo zaokrenuli, za 90 stupnjeva, prema Ljubinju, Dodik je najprije rekao, pokazujući na zemlju, polja i vinograde ispod nas, kako je to čisti hrvatski teritorij. To jest - kako Hrvati (ipak) imaju nešto svoje u BiH. Kad tamo, to baš i nije bila “čista” hrvatska zemlja. Najprije se, ispod našeg helikoptera, ukazala jedna džamija, pa zatim još jedna, pa još jedna... Za samo minutu ili dvije u jednom se “kadru”, gledajući lijevo, ravno, i desno - kroz prozore helikoptera - moglo vidjeti deset džamija. Dodik je, zbrajajući ih, bio zabezeknut.

- Evo pogledajte - pokazivao mi je rukom, pomalo uzbuđeno, na ta brojna muslimanska svetišta ispod nas - dovoljno je da imate tri, četiri ili pet muslimanskih kuća, ovako usamljenih, izvan sela, i ti ljudi već grade svoju vlastitu džamiju. Gotovo da ne povjeruješ. Vidite, to financira Saudijska Arabija.

U Ljubinju (krajnje zaostalom i turobnom mjestašcu na jugoistoku BiH) sletjeli smo na centar nogometnog igrališta. Dodika je dočekala gomila djece, sa zastavom (skroz crvenom) i transparentima njegove stranke, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Dodik je prišao oduševljenim dječarcima, s njima malo popričao, a onda im i nešto dao. Kad smo sjeli u auto, kojim smo se odvezli do sportske dvorane u kojoj se održavao predizborni miting, upitao sam ga što im je dao. Odgovorio je: 100 eura.

Govor protiv BiH

U svom predizbornom govoru, u prepunoj (400 ljudi, sam je izbrojio da ih je bilo toliko) dvorani, Dodik je naglasio tri teze.

Prvo, da BiH nema budućnosti, da njome nitko nije zadovoljan, pa ni sami stranci koju su je, ovakvu kakva jest, i stvorili. Prema tome, tu državu treba ukinuti.

Drugo, kao negativan primjer - ili kao upozorenje njima samima, Srbima iz Republike Srpske - Dodik je spomenuo negativno hrvatsko iskustvo s Herceg-Bosnom. Hrvati su tu svoju “državu” imali, no onda su napravili “strahovitu pogrešku” time što su je se odrekli (mislio je na Washingtonski sporazum iz 1994.). No, zato se njima, Srbima iz Republike Srpske, takva kobna pogreška sigurno neće dogoditi.

A treće, upozorio je na jačanje muslimanskog fundamentalizma u BiH.


MN Herceg-Bosna

Kad smo, nakon mitinga u Ljubinju, sjeli natrag u helikopter i produžili prema Trebinju, gdje se održavao drugi predizborni skup, u nazočnosti oko 4000 ljudi, na kojem je govorio i Emir Kusturica (kao Dodikov prijatelj), upitao sam predsjednika Republike Srpske smatra li doista da bi bosanskohercegovački Hrvati ponovno trebali formirati Herceg-Bosnu koju su imali sve do 1994. i potpisivanja Washingtonskog sporazuma. Odgovorio je potvrdno:

- Da, ja ne bih oklijevao da Herceg-Bosnu podržim. Mislim da je službena politika Republike Hrvatske svojedobno žrtvovala hrvatski nacionalni interes u BiH, prihvaćajući tu grešku zvanu Washingtonski sporazum. Ja imam pozitivan stav prema Herceg-Bosni i ne bi mi smetalo da ona i danas postoji. Ali da doista bude republika i da doista ima sve prerogative države - jednako kao i Republika Srpska - jer je nama krivo uvaljeno da se to zove entitet, što je riječ koja sama po sebi ne znači ništa, odnosno koja ima sasvim drukčije značenje od države. Federacija BiH se kao entitet pokazala nefunkcionalnom i neodrživom, jednako kao i ovakva Bosna i Hercegovina. Jedina je na teritoriju BiH održiva Republika Srpska - ona bi već ovoga trenutka mogla početi sa svojim samostalnim životom. A druga održiva republika ili država bila bi Herceg-Bosna - ako bi se formirala. A Bošnjaci bi, opet, imali svoju Bosnu, kao svoju samostalnu republiku ili državu. Sve ostalo jest puki eksperiment koji se pokazao neuspješnim.

Dodik je tomu još dodao:

- Međutim, pitanje ponovnog uspostavljanja Herceg-Bosne moraju artikulirati sami hrvatski politički predstavnici. Mislim da je Hrvatska sad u nešto lagodnijoj situaciji jer više nije opterećena ulaskom u EU i NATO, pa kao takva može bitno pomoći Hrvatima u BiH. I ja bih to, kažem, podržao. A to što Amerikanci govore da u BiH ne može postojati tzv. treći ili hrvatski entitet, to ne mora ništa značiti; tako su govorili i za Jugoslaviju, pa se ona ipak raspala. Herceg-Bosna i te kako može biti realnost. Jer, ako Hrvati nju istinski žele, a ako nju onda podrži i Republika Srpska - onda su Bošnjaci, odnosno muslimani, u svemu tome dramatična manjina. Naravno, puno toga ovisi i o utjecaju globalne zajednice...

Plan za odcjepljenje

Milorad Dodik tim je riječima izrazio bit svojih aktualnih političkih nastojanja, u koja ulazi i nuđenje dogovora ili sporazuma s Hrvatima u BiH o stvaranju tzv. labave konfederacije u BiH i budućega, kad za to, kako kaže, dođe vrijeme, osamostaljivanja i odcjepljenja i srpske (RS) i hrvatske konfederalne jedinice ili države (tj. pretpostavljene Herceg-Bosne). Ideja o tom sporazumu utemeljena je na premisi da će njih dvoje udruženi i ujedinjeni (RS i Herceg-Bosna) to mnogo lakše moći učiniti nego svatko od njih sam za sebe - a u opreci spram Bošnjaka ili muslimana, koji se zalažu za daljnju centralizaciju i unitarizaciju BiH.

U Republici Srpskoj raspiruje se strah od Bošnjaka (muslimana) za koje se smatra da su u savezu s vodećim zapadnim svjetskim silama (ili s nekima od njih). Pretpostavlja se da su glavni ciljevi Zapada i Bošnjaka ovi: prvo, ukinuti entitetsko pravo glasovanja u BiH; drugo, ukinuti postojeće Predsjedništvo BiH (koje se sastoji od tri člana: bošnjačkoga, srpskoga i hrvatskoga) pa da bude samo jedan predsjednik BiH i dva njegova potpredsjednika; i treće, formiranje Vlade BiH (koja zasad na razini države BiH ne postoji, postoji samo Vijeće ministara) u koju bi ušla i neka nova ministarstva s velikim budžetima (npr. Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo zdravstva) kojima bi vladajući Bošnjaci upravljali s jednoga mjesta, tj. iz Sarajeva. Time bi, smatraju vodeći političari u Republici Srpskoj, bio zacementiran kurs na daljnjoj centralizaciji i unitarizaciji BiH na kojem, osobito u zadnje vrijeme, ustraju i Zapad i Bošnjaci.

A da se to ne bi dogodilo, Republici Srpskoj, odnosno Dodiku, potrebni su čvrsti politički saveznici u obliku Hrvata - koji bi Bošnjake u ovako zategnutoj situaciji doveli u rang manjine. Taj pretpostavljeni srpsko-hrvatski savez u BiH trebao bi, po mišljenju Dodika i njegovih suradnika, imati dva aspekta. Jedan je kulturno-civilizacijski, a drugi čisto politički.

Kulturno-civilizacijski aspekt - to znači da su Srbi i Hrvati u BiH pripadnici iste, kršćanske civilizacije, koja je sada u smrtnoj opasnosti od ekspanzije islamske civilizacije.

Sukob civilizacija

- Nemamo razloga bježati od činjenice - rekao mi je Dodik - da mi, Srbi i Hrvati, pripadamo jednoj, zajedničkoj civilizaciji. Iako neki govore da sukob civilizacija danas više ne postoji. Ali on je i te kakva realnost...

Taj se, kulturno-civilizacijski, aspekt može, po Dodiku, izraziti i ovom rečenicom: točno je da su Republika Srpska i Rusija (tj. Dodik i Putin) danas u svojevrsnome savezu, ali taj rusko-srpski savez, na neki način, anulira činjenica da su oba kršćanska naroda u BiH, dakle i Srbi i Hrvati, danas vrlo ugroženi (i sve više kako vrijeme protječe) od Bošnjaka, odnosno od muslimana.

U tom kontekstu, jedan od Dodikovih bliskih suradnika podsjetio me kako je papa Ivan Pavao II. svojedobno inzistirao na tome da Europska unija treba biti kršćanska - a to je osobito govorio kada je jedan od kandidata za ulazak u EU bila Turska. Time je Papa - prema mišljenju mog sugovornika - htio reći da muslimanima nije mjesto u Europskoj uniji.

U Republici Srpskoj općenito jako puno govore o jačanju vehabijskog pokreta na području BiH i pritom upozoravaju na činjenicu da je nakon posljednjih događaja na Bliskom istoku odavde, tj. iz Bosne i Hercegovine, regrutirano u Siriju i Irak više od 700 građana.

Za ovdašnje se muslimane - ne sve, ali svakako one koji su na ovaj ili onaj način aktivni u vehabijskom pokretu - ovdje, u Republici Srpskoj, govori da su “krvoločni”. A imaju, kažu, nekoliko centara ili baza: jedna je u Maoči kraj Brčkog, druga u Bužimu, između Cazina i Bihaća (ondje je bio i njihov glavni vođa Nusret Imamović, koji je sada u bijegu) - dok je stvarni glavni centar vehabija, tvrde, u Beču.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Sledgehammer - Listopad 27, 2014, 01:17:34 poslijepodne
http://bhzoom.net/teorija-zavjere-slobodan-milosevic-je-ziv-i-nalazi-se-u-rusiji/ (http://bhzoom.net/teorija-zavjere-slobodan-milosevic-je-ziv-i-nalazi-se-u-rusiji/)

Slobodan Milošević nije umro u Hagu 2006. godine! Živ je i nalazi se sa svojom porodicom u Rusiji a planom tajnih službi iz nekoliko zemalja prije osam godina je iscenirana njegova smrt u Sheveningenu da bi potom bio prebačen u Moskvu! Da bi zatvorski stražari i patolozi bili uvjereni da je bivši predsjednik Srbije i Jugoslavije zaista mrtav iskorišten je lek Droperidol koji umrtvljuje privremeno organizam i vitalne funkcije kod čovjeka.

Skoro decenija je prošla od dana kada je Milošević preminuo ali kada se sve činjenice saberu ispada da mrtvog Slobu niko nije vidio, osim dežurnog zatvorskog stražara koji tog jutra, 11 marta 2006 nije mogao da probudi zatvorenika Miloševića.

Preminulog Miloševića nije vidjela čak ni kamera u njegovoj pritvorskoj jedinici jer baš te fatalne noći i jutra iz neobjašnjivih razloga nije radila!

Ustanovljena je smrt kao posljedica srčanog udara a zvanično je sve objavljeno dam kasnije, 12 marta posle izvršene obdukcije u kojoj su pored holandskih lekara učestvovali i ruski i patolozi sa Vojnomedicinske akademije iz Beograda, pukovnici Srbislav Ilić i Ivica Milosavljević. Međutim, isapada da ni te patologe koji su jedini videli mrtvog Slobu zapravo niko nije vidio jer ni oni ne postoje??!!

Naime, kako je nedavno prenio hrvatski portal “Dnevno” prenio Službeni nalaz patologa nikada nije službeno objavljen, a upravo je nevejrovatna činjenica da imena i adrese patologa sa VMA (pukovnika Ilića i Milosavljevića) nema ni u jednom imeniku i adresaru u Srbiji! Četiri mjeseca pre iznenadne smrti Miloševića je u Hagu pregledao ljekarski tim od troje specijalista – kardiolog iz Francuske, specijalista za krvne sudove iz Rusije i otorinolaringolog iz Beograda koji je na suđenju bio svjedok Miloševićeve odbrane.

Oni su predložili da Milošević ode na pregled u Rusiju u poznati specijalistički institut “Bakuljev”, ali sudsko vijeće je to odbilo. Nekoliko dana kasnije Milošević je umro, barem zvanično, a indikativno je i to da je Borislav Milošević samo nekoliko dana nakon bratovljeve smrti otišao u Moskvu na Institut “Bakuljev”.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Listopad 27, 2014, 09:41:20 poslijepodne
Na vozilo u kojem se nalazio Medić s obitelji naletio je Renault Laguna kojim je upravljao navodno mladić (28) u alkoholiziranom stanju.
http://www.jutarnji.hr/poginuo-komandant-skorpiona-slobodan-medic-i-njegova-obitelj-stradali-u-teskoj-prometnoj-nesreci/1151203/ (http://www.jutarnji.hr/poginuo-komandant-skorpiona-slobodan-medic-i-njegova-obitelj-stradali-u-teskoj-prometnoj-nesreci/1151203/)

A, vele i da još dan denes Ražnjičev grob čuvaju stražari da nekomu nebi palo na pamet pogledati (jel ima do/kaj) nutre.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Veljača 25, 2015, 09:47:28 poslijepodne
Opozicija za smenu, Tomislav Nikolić nedodirljiv
U poruci predsednika države Tomislava Nikolića tužiocu za ratne zločine da „razmisli šta to kopa po Srbiji“ jedino opozicioni poslanici vide kršenje Ustava i pritisak na pravosuđe zbog čega traže njegovo razrešenje. I dok Nikolić misli da može da iznosi svoj stav, a niko iz vlasti u tome ne sme da mu protivureči, pravnici citirajući Ustav i zakon, poručuju predsedniku države da bi ipak morao da povede računa o tome šta govori.

*Milosevic mogao se desiti svakoj naciji,Kostunica samo srbima,Nikolic samo budalama!

http://www.slobodnaevropa.org/content/srbija-opozicija-za-smenu-tomislav-nikolic-nedodirljiv/26860390.html (http://www.slobodnaevropa.org/content/srbija-opozicija-za-smenu-tomislav-nikolic-nedodirljiv/26860390.html)

C/p po Regijonu, samo malo zroštati imena.

Boro Mikelić o tužbi protiv Hrvatske
http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/20809-boro-mikelic-o-tuzbi-protiv-hrvatske.html (http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/20809-boro-mikelic-o-tuzbi-protiv-hrvatske.html)

Boro bi nas tužil i za napad na Jajce pred 300-400 let.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Svibanj 14, 2015, 11:55:50 prijepodne
http://www.vecernji.hr/svijet/rehabilitiran-voda-cetnickog-pokreta-draza-mihailovic-1005466 (http://www.vecernji.hr/svijet/rehabilitiran-voda-cetnickog-pokreta-draza-mihailovic-1005466)

Evo svim ljubiteljima Jugoslavije (inače djelu druga Tita ) jedan pozdrav od njihove braće iz Srbije, ili bolje reči REGIONA, dragog osovini  SDP-Pusič-Josipović-Milanče ... pa vi glasajte za njih i veličajte ih po forumima !
Izgleda da su kojekakvi pusiči u krivoj državi tražili FAŠISTE.Baš me zanima kaj Pupovac misli....vjerojatno isto kaj i kokoši na ovom forumu.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Svibanj 14, 2015, 04:48:54 poslijepodne
Klin se klinom zbija...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: koko-vg - Svibanj 14, 2015, 07:08:57 poslijepodne
Hrvatska Vlada je, kao pogrešnu i neprihvatljivu reviziju povijesti, osudila odluku beogradskog Višeg suda o rehabilitaciji četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihailovića čiji je četnički pokret u Drugom svjetskom ratu, ističu u Banskim dvorima, bio na strani zla što nikakva sudska odluka ne može promijeniti.

"Odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji ratnog zločinca Draže Mihailovića pogrešna je i neprihvatljiva. Vlada Republike Hrvatske oštro osuđuje takvu reviziju povijesti jer je četnički pokret na čelu s Dražom Mihailovićem bio na strani zla i nepravde, surađivao je s fašističkim i nacističkim snagama, poražen je u Drugom svjetskom ratu i te činjenice ne može promijeniti nikakva sudska odluka", navode u Vladi.

Zaključuju kako je rehabilitacija ratnih zločinaca u suprotnosti s vrijednostima antifašizma, demokracije i suradnje na kojima se temelji moderna Europa.
Karamarko: Presuda će sigurno utjecati na odnose sa Srbijom

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upozorio je da će presuda sigurno utjecati na odnose dviju zemalja. Ministar pravosuđa Orsat Miljenić ocijenio je kako je rehabilitacija teška pogreška, ista kakva bi bila da se rehabilitira Adolf Hitler ili Ante Pavelić, dok je bivši predsjednik Stjepan Mesić odluku srpskog suda proglasio 'pravosudnim i političkim skandalom.'

Odluka Višeg suda u Beogradu za Josipa Salapića je skandalozna, za Igora Kolmana nedopustiva, dok Dragica Zgrebec poručuje da to znači "povratak u mračna vremena Republike Srbije".
Povodom odluke Vrhovnog suda u Beogradu priopćenjem se oglasila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- Iznimno sam neugodno iznenađena presudom Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji ratnog zločinca Draže Mihailovića te kao Predsjednica Republike Hrvatske najodlučnije osuđujem svaki pokušaj povijesnog revizionizma, stoji u priopćenju.

- Ta presuda ne može izbrisati zlodjela četničkog pokreta, počinjena u suradnji s nacistima i fašistima tijekom Drugog svjetskog rata, koja su svim narodima na ovim prostorima, donijela velike patnje i stradanja. Ostaje i činjenica kako je taj pokret doživio svoj potpuni poraz u Drugom svjetskom ratu, ali i prije 20 godina u agresiji na Hrvatsku.

- Držim kako se, gledajući u zajedničku budućnost u Europskoj uniji, konačno treba odmaknuti od politiziranja prošlosti, već povijest prepustiti povjesničarima.
Neovisno o odluci beogradskog suda Hrvatska i dalje drži da je četnički vođa Draža Mihailović bio ratni zločinac, priopćeno je u četvrtak iz ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Viši sud u Beogradu u četvrtak je usvojio zahtjev za rehabilitacijom četničkog vođe u Drugom svjetskom ratu i ratnog zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića.

Ta odluka "ne mijenja hrvatski stav da je on ratni zločinac i zapovjednik kolaboracionističke vojske poražene u Drugome svjetskom ratu", priopćeno je iz MVEP-a.
Saborski zastupnik i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u četvrtak je izjavio kako, kao antifašist i sljedbenik partizanskog pokreta, nema razumijevanja za odluku beogradskog Višeg suda, koji je usvojio zahtjev za rehabilitacijom četničkog vođe u Drugom svjetskom ratu i ratnog zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića.

"Kao zagovornik i sljedbenik antifašističkih vrijednosti i partizanskog pokreta sasvim sigurno nemam razumijevanja za tu odluku", kratko je Pupovac rekao novinarima u Puli, gdje je s ostalim saborskim zastupnicima nacionalnih manjina potpisao Deklaraciju protiv nesnošljivosti i etnocentrizma u Hrvatskoj.
Odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji četničkog vođe u Drugom svjetskom ratu i ratnog zločinca Draže Mihailovića za Josipa Salapića (HDSSB) je skandalozna, za Igor Kolmana (HNS) nedopustiva, dok Dragica Zgrebec (SDP) poručuje da to znači "povratak u mračna vremena Republike Srbije".

"Za nas je ova odluka skandalozna. Ta zemlja kao da se vraća u prošlost, a ne okreće se budućnosti", izjavio je u četvrtak saborski zastupnik HDSSB-a Josip Salapić novinarima u Hrvatskom saboru.

Ne bi ga, kaže, čudilo da se sutra donese i odluka da se rehabilitira Vojislava Šešelja, koji je otvoreno prijetio Hrvatskoj, i u smislu teritorijalnih pretenzija i ratnih pokliča.

"Mislim da je Srbija ovim potezom i skandaloznom odlukom učinila korak unazad u odnosima sa Hrvatskom. Očekivali smo da ćemo savjetima pomagati susjedima, no ovo što oni rade - od Šešelja do ovakve odluke, mislim da si ta zemlja utabava put u prošlost", kazao je Salapić.

Mišljenja je i kako bi hrvatska diplomacija trebala reagirati. "Ne možemo dozvoliti da oni koji su odgovorni za tisuće i tisuće ubijenih na ovakav način budu rehabilitirani. Očekujem da se oglasi vlada, premijer i ministrica vanjskih poslova te predsjednica RH jer takve poteze susjeda ne smijemo prešutiti i zabijati glavu u pijesak. Ako se ovo danas prešuti, onda je vlada zrela za odlazak", zaključio je Salapić.

Za Igora Kolmana (HNS) takva je odluka nedopustiva, a rehabilitacija zločina i zločinaca iz Drugog svjetskog rata je apsolutno nedopsutiva.

"To sigurno nije dobra poruka i vidjet ćemo kako će se dalje stvari razvijati", poručio je.

Za Dragicu Zgrebec (SDP) ova je odluka povratak u mračna vremena Republike Srbije. "Imat će značajan odjek na njeno približavanje EU, a i u Hrvatskoj izaziva, najmanje rečeno, jednu nelagodu", kazala je Zgrebec.

Evo svim obožavateljima ustaša, par slika za uspomenu i dugo sjećanje

p.s.  svaka sličnost sa kreaturama  na ovom forumu je ...    :D


http://www.jutarnji.hr/karamarko-o-rehabilitaciji-draze-mihailovica--ovo-je-losa-stvar-koja-ce-sigurno-utjecati-na-odnos-hrvatske-i-srbije-/1348902/ (http://www.jutarnji.hr/karamarko-o-rehabilitaciji-draze-mihailovica--ovo-je-losa-stvar-koja-ce-sigurno-utjecati-na-odnos-hrvatske-i-srbije-/1348902/)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Svibanj 14, 2015, 09:13:43 poslijepodne
Ne sjecam se da smo mi rehabilitirali Ustase koje sam bio siguran da ces ti spomenuti da bi opravdao svoju bradatu bracu.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: koko-vg - Svibanj 15, 2015, 10:35:50 prijepodne
koliko se može primjetiti, pamćenje ti nije jača strana, pa da podsjetim ... niti su bradati moja braća niti imam bilo kakve veze s ustašama, koje neki na ovom forumu veličaju, a ako si sebe prepoznao pod onim "kreature" ... nisi ti kriv .... majka priroda i tata mađioničar ...
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Svibanj 15, 2015, 10:42:04 prijepodne
koliko se može primjetiti, pamćenje ti nije jača strana, pa da podsjetim ... niti su bradati moja braća niti imam bilo kakve veze s ustašama, koje neki na ovom forumu veličaju, a ako si sebe prepoznao pod onim "kreature" ... nisi ti kriv .... majka priroda i tata mađioničar ...
Tvoja kultura je ista onoj kakvu imaju rehabilitirani,kreature su ti oni u koloni za kojima si ti plakao poslije OLUJE (plakao i na forumu a i u stvarnosti ),dakle tvoja brača.Rehabilitirane kreature ti je Tito primio u partizane nakon brijanja brade,te su oni pobili jako puno nedužnih Hrvata.Evo ti par slika o tvojim osloboditeljima koji su BANA JELAČIĆA okovali daskama jer im je sve HRVATSKO mrsko ko i tebi uostalom.Vidimo i razdragano mnoštvo koje ih je dočekalo.Ovu treču ostavljam tvom opančarskom mozgu da sam zaključi o vjerskim slobodama za vrijeme komunizma.

p.s. zaboravio si spomenut katoličku crkvu...malo seniliš vidim.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: koko-vg - Svibanj 16, 2015, 07:36:53 prijepodne
... Master, od kulture imaš jedino kulturu glivica među nožnim prstima, a o tvojoj senilnosti da i ne govorimo.  Šteta trošiti vrijeme na nepotrebnu raspravu s glupim ljudima, stoga nemam namjeru pisati dalje. Beskorisno je. 
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Lipanj 24, 2015, 10:56:49 prijepodne
Kovač: Aleksandar Vulin je saveznik Kukuriku koalicije
Stepinac mora biti istražen istinito, ali impuls mora dati politika. Postoji platforma na europskoj razini, u koju je ova hrvatska vlast odbila ući

Datum objave: 23.06.2015 | 23:07 Autor: HRT/ib
Povodom izjava ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandra Vulina o blaženom Alojziju Stepincu i o fašizaciji Hrvatske, u večerašnjem Otvorenom, na temu hrvatsko-srpskih odnosa gostovali su Miro Kovač, saborski zastupnik HDZ-a, povjesničari Mario Jareb i Tihovmir Ponoš, jedna od čelnica SNV-a Aneta Lalić, dok je o reakciji Zagrebačke nadbiskupije na Vulinove izjave govorio fra Ilija Karlić. U studio su pozvani Aleksandar Vulin, ali i netko iz ministarstva vanjskih poslova, no nisu se odazvali.


 
"Gospodin Vulin je saveznik Kukuriku vlade, koja ovim temama pokušava stvoriti strah hvatskih građana od promjene vlasti. Milanović čini manevar poput Račana 1990-e godine. Tada je Račan prozivao HDZ kao stranku opasnih namjera, a sada Milanović koristi Vulina u istu svrhu. Ono što je nama bitno ovdje u Hrvatskoj jest to što vlada povlađuje Vulinu tvrdeći kako u Hrvatskoj postoji fašizam riskirajući dugoročno ugled Hrvatske samo kako bi ostali na vlasti. Međutim, u Hrvatskoj nema fašizma, ima samo incidenata. Vesna Pusić, ne osuđujući incidente, nego optužujući društvo fašistoidnim,   radi direktno na povlađivanju Vulinu. Stepinac mora biti istražen istinito, ali impuls mora dati politika. Postoji platforma na europskoj razini, za istraživanje žrtava totalitarnih režima, iz 2011. godine u koju je ova hrvatska vlast odbila ući. Naša politika daje samo impulse Vulinu i sličnima kako bi zamaskirala svoje loše rezultate i egzodus stanovnika iz Hrvatske", istakao je Miro Kovač.

Vezane vijesti

Tomac: Vesna Pusić je nagazna mina, spremna je izdati sve za karijeru
Aleksandar Vučić: Propagiranje Stepinca kao sveca neće proći
Provjerite kako je Pupovac naživcirao Rominu Knežić i Petra Perežu
Činjenica je da Vlada usred Hrvatske dopušta vrijeđanje hrvatskih građana


"SNV smatra kako su izjave Vulina i odazivanje pozivu na događaj dobre za bolje odnose Hrvatske i Srbije. Vulinov je govor bio samo odgovar na intencije koji negiraju Holokaust te je stoga razumljiv, iako problematičan jer je propustio osuditi fašizaciju u svojoj zemlji kada je govorio o kukastom križu na Poljudu ili spaljivanju izraelske zastave u BiH.", izjavila je Aneta Lalić.

"Poluistine su često gore od čistih laži. Stepinac nije bio ustaški vikar, on je bio vikar svih vojnika na području Kraljevine Jugoslavije. Ministarstvo domobranstva gdje je kasnije bio pridružen nije imalo nikakve veze s ustaštvom. To su zločeste konstrukcije jer Stepinac se nije mirio sa rasnom politikom te je bio čak i progonjen zbog spašavanja Židova. Uostalom i zapadni saveznici su mu blagonakloni", smatra Mario Jareb.

"Za sada nema nikakvih naznaka da je Alojzije Stepinac bio trovan, on je imao rijetku bolest krvi. Ne raspravljamo o tome da u Hrvatskoj postoje ljudi koji su protiv komemoriranja fašističkih zločina. Imam dojam da je Vulin u Vladi RS-a zadužen za Hrvatsku. Vulin zapravo govori ono što Vučić misli. Ove poruke služe svačemu, u principu za unutarnje prilike, kako bi prikrio vanjskopolitičke konotacije rezolucije o Srebrenici", iznio je Tihomir Ponoš.

"O svim žrtvama trebamo pričati. Vulin nije zanimljiv previše, ali tko god stavlja Stepinca u kontekst ubijanja djece ima pomračeni um. Ja se ne pitam što je sa Vulinom, njemu je to uobičajeno, ja se pitam što je s nama? Ne može svatko imati svoju istinu, mi trebamo znanstvenu istinu. Papa neće odustati od proglašenja svetim blaženog Stepinca usprkos zajedničkoj komisiji sa SPC-om. To je duh ekumenizma i razgovora koji bi trebao dovesti do istine. Laž je izvor straha, a oni koji je šire su izvor podjela", naglasio je Ilija Karlić
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: Master - Lipanj 24, 2015, 10:59:20 prijepodne
 Markov trg:
"Specijalni rat se vodi dugo vremena od strane Srbije, Rusije i Velike Britanije, kao i pete kolone Hrvatske. A cilj je diskreditirati Hrvatsku. Uvijek ista optužba, da je Hrvatska ustaška zemlja i da se u Hrvatskoj stvara novo ustaštvo, i to ne recidivi starog nego baš novo ustaštvo. Sve s ciljem da se Hrvatsku diskreditira", rekao je politički analitičar Zdravko Tomac gostujući u emisiji. O aktualnim događajima u Hrvatskoj, kao i ponavljanju starih obrazaca pisao je i u svojoj knjizi "Pobjednici i gubitnici", koju će prezentirati široj javnosti prvog srpnja u Sheratonu u 19 sati.
"Mislim da je Tomislav Karamarko u pravu kada je rekao da se vraćamo u 90-e godine. Ne u svemu, ali po toj agresiji na Hrvatsku. Podsjetit ću na neke događaje. Miniranje židovske općine i spomenika na groblju. Potom kada je padao Vukovar lansirana je strašna teza da su hrvatski branitelji ubili 41 srpsko dijete. To je trebalo poslužiti da se sakriju logori i Ovčara. Podsjetit ću na 1995. kada je cijelom svijetu iz SFRJ poslan memorandum u kojem je Hrvatska optužena da je genocidna država. 'Prema još nepotpunim podacima na teritoriju RH registrirano je 95 logora za Srbe...' navodi se lažni popis logora, potom da je 1995. izvan teritorija okupirane krajine protjerano tisuće i tisuće Srba. Ide se i tako daleko da se predsjednik Tuđman osobno optužuje da je ubio 12 osoba. Bilo je i kasnije memoranduma. Navodim to da kažem da se služe istim metodama i danas. Oni vode smišljenu politiku. Kada se sve zbroji i oduzme, nemam dokaze, ali mislim da je kukasti križ dio te politike i da je on trebao neprijateljima Hrvatske, vanjskim, ali i unutrašnjim neprijateljima, udbašima, kosovcima i sadašnjoj vlasti kako bi rekli da Hrvatska postaje ustaška država. A Srbi se nisu odrekli Vukovara. Sjetimo se kako je Nikolić tri puta javno rekao da je Vukovar srpski grad i da tu Hrvati nemaju što raditi", naveo je Tomac.
On u svojoj knjizi obrađuje Memorandum dva u odnosu na Hrvatsku, a podsjetio je i kako je predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić, koji je sam sudjelovao u ratu protiv Hrvatske, četnički vojvoda, kako smatra Tomac, nedavno rekao kako se u Hrvatskoj sprema "nova Oluja dva s ciljem da počisti i ono malo Srba što je ostalo u Hrvatskoj".
"U Vukovaru se želi napraviti obrat da branitelji postaju agresori, a agresori žrtva. Naša vlada radi posao po memorandumu dva. Zato smo Pusić, Pupovca i ostale optužili za veleizdaju. Vulin, nesretnik je bio u Sisku prije nekoliko mjeseci. Tamo je rekao da onaj tko razbija ćirilične ploče da će uskoro razbijati i dječje srpske glave. Optužio je Hrvatsku da sprema novi genocid. Trebalo ga je uhititi ili ga izvesti pod policijom iz Hrvatske. Nedavno se Vulin proslavio, opet je s Vučićem i Nikolićem optužio Hrvatsku. Pomogli su im braća Rusi i zato je to opasno. Rusko ministarstvo vanjskih poslova poslalo je svijetu analizu u kojoj lažno tvrdi da je u Hrvtskoj prisilno pokršteno 300 tisuća Srba, a isto je rekao i Pupovac tijekom rata. Taj Vulin nakon tih incidenata opet dolazi u Hrvatsku. Tko ga je pozvao? Tko mu je dao pravo da govori? Zašto Vlada ne reagira? Glavni je sada napad na Stepinca. Žele ga proglasiti ustašom. Napisao sam, da cijenim papu, ali je napravio pogrešku. U želji da se pomiri s pravoslavnom crkvom žrtvuje istinu o Stepincu i Hrvatima", upozorio je Tomac.
Postoji jedan kontinuitet, nastavlja Tomac. Njegov zaključak je da je sve vrlo smišljeno i nevjerojatno je da hrvatska Vlada ništa ne čini da zaštiti hrvatske nacionalne interese nego čak i pomaže.
"Nasilno uvođenje ćirilice u Vukovaru, pokazuje da Milanović i ova vlada pomažu u provođenju memoranduma dva", objasnio je Tomac.
Na Vulinove nedavne izjave u Jadovnom, nije reagirao nitko od vladajućih, a tako niti ministar kulture Berislav Šipuš, a Tomac podsjeća kako je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić Vulinov govor dočekala uz smijeh.
"Mi nismo na toj razini da reagiramo, rekla je Pusić. Nismo na toj razini da netko dođe u našu domovinu pljuje nam u oko mi to obrišemo i kažemo pljujte još. Pogledajte kako je Vučić dočekan na zakletvi Kolinde Grabar Kitarović. Pogledajte s kakvom ljubavlju se Pusić tri puta ljubi s Vučićem. Ona za svoju ambiciju ponovno izdaje hrvatske nacionalne interese. Sjetite se Josipovića i Pusić kako su pokušali spriječiti da se raspravlja o tužbi Hrvatske za genocid Srbije", upozorio je Tomac.
Na pitanje o uvjerenosti Vesne Pusić, koja stalno ponavlja kako ima podršku predsjednice za kandidaturu u UN-u, Tomac kaže kako je Pusić nagazna mina.
"Kolinda je dužna demantirati tu nagaznu minu. Dužna je reći zašto Pusić ne može biti podržana, a u knjizi, koju sam napisao ima bezbroj argumenata, koji obvezuju Kolindu Grabar Kitarović da ne propusti Vesnu Pusić da ode na mjesto", kaže Tomac.
Kada pogledamo politiku koju vodi Pusić, čini se kako nema čvrstog stava koji bi se suprotstavio četništvu, na što Tomac kaže kako je ona silno ambiciozna i spremna sve izdati za svoju karijeru.
"Što veća izdaja tim veća nagrada. Pokazuje se ta nedozrelost, kada se na dan povratka Gotovine i Markača, kada je narod slavio da je isti dan zasjedao hrvatski sabor i unaprijedio Pusić na mjesto prve potpredsjednice hrvatske vlade, a bila je jedna od glavnih podupiratelja lažnih optužbi protiv hrvatskih generala", podsjeća Tomac.
Srbija falsificira, krivotvori i pravi diverzije kako bi Hrvatsku optužila da je fašistička
Srbija cijelo vrijeme radi, falsificira, krivotvori, pravi diverzije kako bi Hrvatsku optužila da je fašistička zemlja, naveo je Tomac.
"Oni su naveli strašnu optužnicu protiv hrvatskog naroda i lažne genocide da bi zaključili da se sprema novi genocid. U hrvatskim medijima se piše da su branitelji htjeli staviti Hrvatsku na plinsku bocu. Živimo u jednom vremenu u kojem se vanjska i unutrašnja agresija spojila i cilj je podmetnuti dokaze. Pobjeda Kolinde je prvi korak prema osvješćivanju hrvatskog naroda, da trebamo dovesti na vlast ljude koji su spremni suprotstaviti se užasnoj srpsko, ruskoj i britanskoj agresiji koja se obnavlja", upozorio je Tomac.
Na pitanje o Jazovki, gdje je pronađena hrpa kostiju te usporedbi s Jadovnom gdje nema kostiju, podsjeća kako je još Tuđman, kao povjesničar si zadao zadatak da razbije lažne optužbe o Hrvatima kao genocidnom narodu.
"Dobro je da se istraživalo što se dogodilo u Jasenovcu. Ne može se sakriti istina. Postoje činjenice, Tito je odgovoran za genocid nad Hrvatima poslije Drugog svjetskog rata. Čovjek koji je odgovoran za masovna ubojstva ne može biti najbolje što smo imali. U Beogradu vlada četnička politika. Na vlasti su učenici Šešelja. I ovi Srbi kojima smo dali vlast, Pupovcu i drugima, ne ponašaju se kao ljudi koji priznaju Hrvatsku", kaže Tomac.
Spomenuo je i kako je Zoran Milanović napravio štetu Hrvatskoj kao predsjednik vlade, lošije stojimo, nema nikakvih rezultata, a želi još jedan mandat.
"Misli da to može stvoriti politikom 'mi ili on', da uplaši narod HDZ-om koji će, po njemu, vratiti ustaštvo. Milanović kaže, mi smo nebeska Hrvatska, a oni su zlo i mi ćemo spasiti Hrvatsku. Cijela je strategija jasna. Milanović je dio te agresije, želi ostati na vlasti tako da uplaši hrvatski narod. Da sebe proglasi spasiteljem koji će spasiti zemlju od fašizma i nacizma", zaključuje Tomac.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: @Franjo@ - Lipanj 24, 2015, 05:42:00 poslijepodne
umjesto svakojakog tkeljanja treba obznaniti javno , da u toj jami gdje se svake godine skuplja cetnicka i udbaska bratija, prema ikazu speologa, istazivanje se moze ponoviti , dapace, pronadjen je jedan skelet divlje zivotinje..

tek kad utvrdimo cinjenicno stanje , bez cetnicke i antifasistike , pardon , fasisticke propagande, sto je nalazi u toj jami, mozemo diskutirati o pupovcu , fasistima, i ovom kretenu koji se dojebao iz srbije.
Naslov: Odg: Odnošaji BrePublike Srbatske i Republike Srbije
Autor: Ljudevit Kaj - Lipanj 26, 2015, 04:14:32 poslijepodne
Živela Dugoslavija (1)
Švulek, švul, švulina (1)

Toplo bratstvo-je*instvo
ZagreBečkem (š)vulicam cesta meg živlejna (na)teče...
13. lipna 2015. na Jantonovo v Zagrebe je održana 14. parada po(r)nosa Zagreb pr(i)de 2015. pod sluganom "Glasnije i hrabrije: antifašizam bez kompromisa!“
Švuleki, švuli, švuline, švulice (lez´bre) okuperali su zagreBečke (š)vulice
(nem. schwul (sparno, toplo, vlažno) = homek; angeschwollen = natečen; piskutav (glas)).
ZagreBečani su v dva dneve doživeli dvostruki toplinski vudarec, kajti je dan rajneše živa v toplomeru skočila ober 30 grad Celzijusof.

Bolše-v-iza-m vs. “anti-fe(ti)šizam“
Citat:
Smrt fašizmu – sloboda narodu
Homoseksualci su za partizane bili ‘nakaze koje treba strijeljati’
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg44263/#msg44263 (http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg44263/#msg44263)
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Zašto su socijaldemokratima homoseksualci važniji od radnika
     U zagovoru i zaštiti homoseksualaca nema iskrenosti. Socijaldemokratima oni samo služe kao zamjensko ideološko sredstvo poslije potpune izdaje radništva.
     Zaboravit će da su svi važniji filozofi, teoretičari i državnici čije ideje nasljeđuju i bez kojih bi bili nezamislivi mrzili homoseksualce, smatrali ih teškim bolesnicima, progonili i ubijali.
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg49854/#msg49854 (http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg49854/#msg49854)   

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Živela Dugoslavija (2)
(š)Vuleki, (š)Vuli, (š)Vuline (2)

A(c)a Ciganlia – Ciganska posla
Srbski (romoliki) minister Aleksander Vulina (vuz komemoraciju v Jadovnu, Hrvatska):
“Stepinec je bil ustaški vikar“. „Mislim da je to pomoć prijateljima u Hrvatskoj kada im kažemo da smo spremni da se zajedno borimo protiv fašizacije Hrvatske“.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Živela Dugoslavija (3)
(š)Vulčeki, (š)Vulčići, (š)Vu(l)čići (3)

Vuči(ć)o ih vuči(ć)o od srede do petka...
„U natjecanje u pljuvanju po Stepincu, uz naše medijske mafijaše,  uključio se i reformirani fašist, Aleksandar Vučić, bivši agresor na Hrvatsku i bivši član nacističke Šešeljeve stranke. Vučić, Šešelj i Nikolić tri su trenutno najpoznatija što bivša, što sadašnja, fašista u Srbiji. Dakle,. Aca Vučić kaže da nitko u svetost kardinala Stepinca ne vjeruje te da je to propaganda. Vara se, naravno, vjeruje Sveta Stolica i 90 posto Hrvata, domaće izdajnike koji govore o fašizaciji Hrvatske ne računamo, oni vjeruju da je Tito još uvijek živ i krive papu zato što Tita nije živog kanonizirao.“
http://www.tinolovka-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=75205:nasi-prijatelji-cetnici-vjerujete-li-da-je-demokratizacija-aleksandra-vucica-iskrena-ili-se-radi-tek-o-propagandi-sto-znaci-da-je-on-ostao-fasist&catid=38:hrvatska&Itemid=549 (http://www.tinolovka-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=75205:nasi-prijatelji-cetnici-vjerujete-li-da-je-demokratizacija-aleksandra-vucica-iskrena-ili-se-radi-tek-o-propagandi-sto-znaci-da-je-on-ostao-fasist&catid=38:hrvatska&Itemid=549)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kukavni križ
“Ispad srbijanskog ministra Vulina u Jadovnu potvrđuje tezu kako se čovjek nikada ne može dovoljno načuditi bahatosti srpskih i kukavnosti hrvatskih političara.“
(Večernak / Kolumne / Kratki espresso / Piše Nino Raspudić, 2015-06-27)

Citat:
Felix Srečkec, 2015-06-15
DOSTI JE BILO FAŠIZMA V VAŠOMU FUDBALU!
http://www.forumgorica.com/politika/felix-sreckec/msg56060/?topicseen#msg56060 (http://www.forumgorica.com/politika/felix-sreckec/msg56060/?topicseen#msg56060)
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Kolovoz 04, 2015, 02:30:52 prijepodne
Analiza: Srbija vs.Hrvatska – čije je ratno zrakoplovstvo u boljem stanju
http://www.defender.hr/republika-hrvatska/obrambena-politika/analiza-srbija-vshrvatska-cije-je-ratno-zrakoplovtvo-u-boljem-stanju.php (http://www.defender.hr/republika-hrvatska/obrambena-politika/analiza-srbija-vshrvatska-cije-je-ratno-zrakoplovtvo-u-boljem-stanju.php)

http://tangosix.rs/2015/23/07/analiza-srbija-vs-hrvatska-cije-je-ratno-vazduhoplovstvo-u-boljem-stanju/ (http://tangosix.rs/2015/23/07/analiza-srbija-vs-hrvatska-cije-je-ratno-vazduhoplovstvo-u-boljem-stanju/)

-

Integracija Epizoda - Nabavka novog lovac za odbranu Srbije
https://www.youtube.com/watch?v=QKmGmfkSInY (https://www.youtube.com/watch?v=QKmGmfkSInY)
Datum prijenosa: 18. sij 2011.
Emisjia INTEGRACIJA... Srbija je ušla u proces nabavke eskadrile od savremenih višenamenskih borbenih aviona. Neizvesno je da li će u budućnosti vazdušnim prostorom Srbije krstariti F-16, F/A-18, Gripen, Eurofajter, Rafal, MiG-35 ili Suhoj 35, ali sada se već zna da se modernizacija mora obaviti što pre.
Naslov: Odg: Odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije
Autor: kuntakinte - Kolovoz 06, 2015, 06:40:33 poslijepodne
O svemu pomalo sa 7. 5. 2015 - Dejan Lučić, Tajna istorija Drugog svetskog rata
https://www.youtube.com/watch?v=Le8RZIu9_qY (https://www.youtube.com/watch?v=Le8RZIu9_qY)

...Hrvatska UDBa i veza sa narko bosovima
Koliki je utecaj hrvatske tajne službe na događaje u Srbiji, posebno Vojvodini.

...Dokle su Ideine prodavnice dotle je Hrvatska.
 Dokle god http://www.idea.rs/ (http://[url=http://www.idea.rs/)]Idea[/url] ima prodavnice gde Srbi troše pare a zarada ide u Hrvatsku onda znate kolko je moćna hrvatska obaveštajna služba. Hrvatska obaveštajna služba ovde radi maksimano i uz pomoć novca, kupujući ljude na uticajnim mestima. Prepoznaćete to u prodaji zemlje, u biznisu. Nacionalizam 21. veka je pre svega ekonomski nacionalizam a Hrvati to sjajno umeju da iskoriste.

Paf! Konzum do Mexica!!!
Naslov: Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
Autor: kuntakinte - Lipanj 04, 2020, 12:46:20 prijepodne
Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
Foto: Agencije

U cilju borbe protiv ćutanja o ulozi Srbije u ratnim zločinima, novi sajt Inicijative mladih za ljudska prava nudi informacije o masovnim grobnicama, logorima, progonima, prisilnoj mobilizaciji i paravojnim jedinicama.
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija pokrenula je danas novi sajt ratusrbiji.rs kako bi ukazala na činjenicu da je ova zemlja učestvovala u ratovima koji su izbili nakon raspada Jugoslavije.

Sajt sadrži informacije o skrivenim masovnim grobnicama, logorima, protjerivanju nacionalnih manjina, prisilnim mobilizacijama civila, zločinima paravojnih jedinica u konfliktima na Balkanu, kao i o kršenjima ljudskih prava tokom pobune u južnoj Srbiji, prenosi Detektor.

Na stranici se nalazi i mapa na kojoj su obilježena mjesta logora i antimobilizacijskih protesta.

Programski direktor Inicijative mladih za ljudska prava Srbije Ivan Đurić kaže da na sajtu ne postoji gotovo nijedna informacija koja već nije javno objavljena u sudskim presudama, medijima, izvještajima nevladinih organizacija.

“Ali se svi prave kao da se ništa nije desilo – i državne institucije, političke stranke, mejnstrim mediji, elite. Zavjet ćutanja traje dugo, i ovaj sajt je kontrateža tom zavjetu”, kaže Đurić za BIRN.

“Cilj je da žrtve dobiju zadovoljenje, da se protiv odgovornih pokrenu krivični postupci, da se u javnom sjećanju pronađe mjesto za ove tragične događaje, razumijevanje konteksta, da se govori o žrtvama, a zločinci odgovaraju”, dodaje on.

Đurić ističe da se ova nevladina organizacija trudila “da poruka bude najjasnija i najjednostavnija moguća”.

“Sajt analizira dešavanja u Srbiji za vrijeme ratova 1990-ih. Dekonstruiše laž da Srbija nije učestvovala u ratovima. Dekonstrukcija te laži je neophodnost 2020. godine, zato što danas naše društvo velikim dijelom čine i oni koji devedesetih nisu bili rođeni ili su bili premladi da bi razumjeli”, objašnjava on.

“Nema načina da pronađemo mir sa samima sobom, niti da obezbijedimo regionalni mir – ukoliko se ne suočimo sa karakterom Miloševićevog režima i njegove politike, i posljedicama u ljudskim životima i sudbinama”, ističe on.

U tekstu objavljenom na ovom sajtu se kaže da priče žrtava i preživjelih “nemaju svoje mjesto u javnom prostoru” u Srbiji, dok su ratni huškači i ratni zločinci postali sve glasniji u negiranju zločina.

Poseban dio sajta su i “svjedočenja žrtava ratnih zločina, u pokušaju da se riješi to pitanje”.

Glavni izvori su izvještaji organizacija za zaštitu ljudskih prava, naročito Fonda za humanitarno pravo, ali i presude suda, medijski izvještaji i intervjui, objašnjava Đurić.

(Vijesti.ba)


http://www.ratusrbiji.rs
Naslov: Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
Autor: BobRock - Srpanj 25, 2020, 11:42:15 prijepodne
Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih

Za pohvaliti ovako nesto.
A jel ima kod nas koja stranica gdje se mogu naci podaci o ulozi Hrvatske u ratnim zlocinima? Jel zna mozda ko?
Naslov: Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
Autor: Sledgehammer - Srpanj 26, 2020, 04:01:07 poslijepodne
/quote]
Za pohvaliti ovako nesto.
A jel ima kod nas koja stranica gdje se mogu naci podaci o ulozi Hrvatske u ratnim zlocinima? Jel zna mozda ko?

Srbi ne moraju brinuti dok je tebe, ima ih tko štititi... da ih pitaš što su tu radili, tko ih je zvao, slao, naoružao, itd, to ti ne pada napamet... odi reci onim ljudima čiji masovni pokolj ovih dana obilježava, jer su jadni napaćeni Srbi poklali cijele obitelji, da ne trebaju toliko žalliti jer su i Hrvati bili ubojice, ubijali su Srbe dok su branili svoje domove... zato nije u redu da kukumavče... jelte bre...

Nama ne treba stranica, mi imamo četnike u Vladi do razine potpredsjednika, imamo premijera koji im se klanja, imamo predsjenika koji im je ideološki učmar, imamo na našem proračunu i brdo udruga kojekakvih idiota koji uhljebnički pljuju po Hrvatskoj od koje žive i imaju dokumente kojima rade protiv Hrvatske... odi popij jednu sa Teršeličkom, takvog kao ti ona već dugo traži.
Naslov: Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
Autor: BobRock - Kolovoz 06, 2020, 09:20:49 poslijepodne
Nama ne treba stranica, mi imamo četnike u Vladi do razine potpredsjednika...

Pa to su ti tvoji državotvorci stavili srbe na vrh ... države. Kaj se onda koji kujac žališ?
Jesi bar onda od tvojih dobil... kaj je ono blio? Vodu ili kanalizaciju u selu? Jel se bar isplatilo prodati dušu vragu?
Naslov: Odg: Pokrenuta nova stranica o ulozi Srbije u ratovima 90-tih
Autor: Sledgehammer - Kolovoz 19, 2020, 09:46:54 prijepodne
Pa to su ti tvoji državotvorci stavili srbe na vrh ... države. Kaj se onda koji kujac žališ?

Jesi bar onda od tvojih dobil... kaj je ono blio? Vodu ili kanalizaciju u selu? Jel se bar isplatilo prodati dušu vragu?

Moji nisu sigurno, ja za komunističku bagru nisam nikada glasao, što podrazumijeva HZD, SDP, HNS i cijeli niz isprdaka i poltronskih strančica koje su same sebi svrha i nastalih od otpadnika povrijeđenog ega iz tih komunističkih stranaka, a definicija naive je da bi netko od onih iz tvojeg mentalnog kružoka radio bolje - jer ne bi, ista je to antihrvatska bagra i nesposobnost, posve ista ekipa koju ti meni stavljaš kao da su moji... u biti, interesantno je jedino kako jako veliki postotak Turopoljaca i dalje, od "silne pameti i sveznadarstva", ne zna dalje od komunista crvene i plave boje, pogledaš rezultate glasanja po selima i jasno ti je zašto je Velika Gorica (i osobito njezina okolica) - infrastrukturno i svakako drugačije - dno dna Zagrebačke županije, no još joj je i dobro... možda i predobro.

Tak da ja nisam dobil niš, niti budem, samo da mi se riješiti i te zemlje kaj je još imam u Turopolju i da taj festival primitivizma, kurčenja i bahate gluposti privedem kraju... jer tamo gdje ja sada živim (Dugo Selo) slobodno to mogu smatrati Frankfurtom naspram Velike Gorice i njezine okolice, najlakše opisive kao "rani Srednji vijek", zahvaljujući HDZ-SDP-HNS carevima po selima gdje je sve podređeno njima kao vladarima, jer njima je dobro, a raju.... koga boli kurac za raju uopće?? Javno dobro?? To je nešto za jelo ili netko trenira naivu malo pretjerano?...