Svakidašnje teme > Čušpajz

Misli 21. stoljeća

(1/4) > >>

kuntakinte:
- Jeste li spremni uzeti lopatu u ruke? Niste.
 Jesu li vaši roditelji bili spremni? Možda.
 A vaše bake i djedovi? Sigurno.

(Gostujući u organizaciji Vlade na dvosatnoj raspravi s korisnicima Twittera (VladaUp)  premijer Zoran Milanović dotaknuo se, među ostalim, problema nezaposlenosti i efikasnosti javnoga sektora.)
http://www.jutarnji.hr/premijer-na-raspravi-s-twiterasima---vlada-up--jeste-li-spremni-uzeti-lopatu-u-ruke--niste/1150892/


'Ništa ne radite, a plaćeni ste kao ja'
 Ne znam mora li se i jedan ministar financija na svijetu baviti operativnim poslovima na tako niskim razinama kao ja, takvih pitanja sam jutros do 10 sati dobio desetak, i ona mi oduzimaju mnogo vremena. Zbog toga što sustav ne funkcionira moram se baviti pojedinim operativnim poslovima, umjesto da radim na problemima državnih financija.
 To bi trebali rješavati moji pomoćnici i zamjenik koji imaju plaće na razini moje, a prije njih se to treba riješiti na nižim operativnim razinama, a ne da sve to dolazi do mene. Sustav ne funkcionira i to se mora mijenjati”

(Boris Lalovac prvi se žestoko obrušio na zamjenika i pomoćnike te ih prozvao zbog visokih primanja)
http://www.jutarnji.hr/-sustav-ne-funkcionira-oni-koji-imaju-placu-kao-i-ja-ne-rade-svoj-posao-/1220494/


Cilj države nije poduzeće da bi se vodila profitom i zaradom. Ona je tlo koje treba pripremiti za sjetvu da bi se narod povezan jezikom, vjerom, poviješću, tradicijom i kulturom mogao i materijalno razvijati. Tu smo da bismo si pomagali, a ne da bismo bili konkurencija.

(dr. Srećko SLADOLJEV, akademik i znanstvenik, Na djelu je neprijateljsko preuzimanje čitave zemlje)
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/142652-na-djelu-je-neprijateljsko-preuzimanje-citave-zemlje.html

kuntakinte:
Tadićev poučak za Josipovića
 PR-ovci aktualnog predsjednika, morali bi shvatiti – koliko god birači Kolindu i HDZ smatrali mafijaškom, krimogenom desnicom; toliko Josipovića i Milanovića smatraju prevarantskom i izrazito prokapitalističkom, lažnom ljevicom.
SEEbiz.eu

kuntakinte:
A kada se jednom ugasi proizvodnja, teško da će se ikad više ponovno pokrenuti.

PETIR: NE DAMO RAFINERIJU, NE DAMO SISAK!
http://velika-gorica.org/hrvatska/hrvatska/petir-ne-damo-rafineriju-ne-damo-sisak


Sve je više Hrvata koji su uvjereni kako helvetizacija Hrvatske ima smisla, čak su poprilično sigurni kako bi polučila iznimne rezultate (helvetizacija zemlje=ozbiljan pravni sustav).

Helvetizacija Hrvatske.
Kolumna mr.sc. Bore Mioča pod nazivom “S onu stranu pameti”
http://www.sisak.info/kolumna-s-onu-stranu-pameti-helvetizacija-hrvatske/

kuntakinte:
“I rasna segregacija u Njemačkoj je bila zakon, i apartheid u Južnoafričkoj Republici je bio ozakonjen od države. Ali oni koji su ustali protiv takvih zakona danas se pamte kao pravednici”
 Ivan Vilibor Sinčić, na osnivanju podružnice Živog zida u Sisku
http://www.sisak.info/formiran-ogranak-zivog-zida-u-sisku/

kuntakinte:
16/09/2007
...Pretpostavljam da uvaženi novinar nije znao da je Hrvatski sabor usvojio (nakon gotovo godinu dana raspravljanaja) „Strategiju migracijeske politike“.
Vrlo značajan dokumenat. Svaka država koja je svjesna potrebe migracije takovim ili sličnim dokumentima pokušava predvidjeti procese i njima upravljati.
A što sve utječe na migracije, kakovo je stanje u Hrvatskoj i ŠTO HRVATSKA želi dobiti migracijom stanovništva (pa i radne snage), kako tim procesima UPRAVLJATI i koje su ključne točke uspješne integracije stranaca piše u poglavlju II. 4. – „Integracija stranaca“.
Vjerujem da će, na zaprepaštenje mnogih činjenica da se i tamo vodi računa o vjerskoj pripadnosti stranaca ova tema iz područja „skandala“ preći u područje struke i upravljanja procesima migracije.

Nedjeljom u 2 – migracije i vjera
http://pollitika.com/nedjeljom-u-2-migracije-i-vjera

-

...živimo na predizbornim obećanjima starim 15 i više godina
http://www.zagrebancija.com/hr-kvartovi/sve-izgledniji-prosvjedi-u-kanalskim-putevima_327588
Komentar na tekst.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju