Povezani Događaji

  • 13. HUMPHREY BOGART FESTIVAL: Studeni 08, 2011 - Studeni 10, 2011

Autor Tema: 13. HUMPHREY BOGART FESTIVAL  (Posjeta: 1733 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline G.A.S.

  • Ja samo gledam
  • *
  • Postova: 7
  • Karma: +0/-0
    • G.A.S.
13. HUMPHREY BOGART FESTIVAL
« : Listopad 24, 2011, 02:29:19 poslijepodne »
OTVARANJE FESTIVALA: UTORAK  8.11.@GALERIJA GALŽENICA
20h


IZLOŽBA SLIKA HELENE CVETKO koja za sebe kaže:
"Zovem se Helena Cvetko i živim u Velikoj Gorici.Imam 30 godina po
ovozemaljskom brojanju vremena,no u srcu sam puno mlađa :):)
Nisam opterećena pravilima,oblicima i svim standardnim shemama zivota vec svoj izražaj nalazim u slikarstvu i slobodnom
izražavnju kreativnosti. Naime pocela sam slikati i izrazavati kreativnost jos kao mala s obzirom da sam odrasla u obitelji u kojoj su gotovo svi bili slikarski nadareni! Mada slikarstvo nije moja jedina ljubav - tu je jos i dizajn interijera!
Motivi, prisutni na mojim slikama, znače početak igre čiji je cilj
uspostaviti smislenu likovnu cjelinu ispripovijedanu raskošnim jezikom likovnog govora - bojama!
Motive nalazim u cijelom svijetu koji me uvijek iznova oduševljava
svojom prirodom,ljudima,običajima i drugim motivima. Uzimam meni ono najzanimljivije i najposebnije te se istome posvećujem na način da to prenesem onako kako ja to vidim,doživljavam i osjećam.
Eksperimentiram sa raznim tehnikama (tempera,akrilne boje,tuš,pastele,olovka..) I sa raznim materijalima
(gumbići,platno,juta..)..
Svrhu slikanja vidim kao izrazaj sebe i svog osjećaja odabranog
motiva, približiti ga bojom i materijalom gledaocu te mu prenijeti makar jedan mali dio osobnog osjećaja i viđenja istog.
Nadam se da ćete uživati.."
+

UNIKATNE DIZAJNERSKE LAMPE
by Jono, Laba & Drna aka Dominik Rukavina, Slaven Labus i Marko Drnić.
Dizajnerski trojac Jono,Laba & Drna zbog nedostatka posla vrijeme između posjeta burzi odlučili su popuniti kreativnim radom te svoja znanja i strast pretočili u ideju iz koje je nastao brand pod nazivom Unikatne dizajnerske lampe koje privlače sve veću pažnju publike i svjetske stručne javnosti. Inspiraciju za svoja djela nalaze na tzv. internetu i uz skromna finacijska sredstva, uz pomoć prijatelja i rodbine, i Boga Googla, pretvaraju svoje i tuđe ideje u male noćne lampe.
+
SLAM POEZIJA
čitači: Ivan Laić
Zlatko Majsec
+
Jazz koncert : SOLARSHIP
Solarship je nastao početkom 2008. godine. Pod vodstvom Tomija Novaka, ubrzo nakon osnivanja, sastav postaje nova snaga na domaćoj klupskoj jazz sceni.
Osebujan glazbeni izraz sastava vodi publiku kroz jazz, funk, blues, rock, ethno... tako spajajući razne žanrove i glazbena iskustva u jedan zvuk, slušatelju se autorska pjesma ili jazz standard predstavlja uvijek u novom, ekscentričnom, egzotičnom ruhu. Ovaj band nosi posebnu atmosferu koju odlikuje kako strast i temperamenat, tako i prozračnost i mir.
Glazbenici Solarship jazz sastava također su i stalni članovi i aranžeri u mnogim domaćim poznatim sastavima.

UPAD DŽABE

PUNK SRIJEDA, 9.11.  @ KLUB 100, 21 h

FRAKTURA MOZGA
Fraktura Mozga - začetnici hrvatskog rokoko-a. Rokoko ("stil Luja XV.") je naziv za francusku umjetnost i unutarnji dizajn 18. stoljeća. Riječ rokoko kombinacija je francuske riječi rocaille (vesele dekoracije pećina nepravilnim kamenjem i školjkama) i barocco (barok, ili biser nepravilnog oblika). Iako se još vode rasprave o važnosti rokokoa u povijesti europske umjetnosti, rokoko se danas širom priznaje kao važan period u razvoju europske umjetnosti.

MAŠINKO
Mašinko je muzička inkarnacija križanca Tomo Vinković traktora i tipa koji vam se upucava u liftu.

PANKREAS
Pankreas je peteročlani pank bend iz Zagreba. Njihova glazba savršen je spoj bečke klasike i krščanskog hip-hopa. Dosadašnje gaže svode se uglavnom na nastupe na nedeljnjim misama i prosvjedima sindikata. Ambicije su im upoznati Papu i svirati na misi koju vodi Zlatko Sudac.

+ dj Niva

UPAD 10 KN

ČETVRTAK, 10.11. @ KLUB 100, 21 h

BAMWISE
Bamwise su bend novije hrvatske dub generacije, iskreno motivirani radom Radikal Dub Kolektiva, koji su vrlo uspješno preskočili sve patnje u početnim koracima i trnovitom putu odrastanja, u startu postavljajući vrlo visoke kriterije svirke, zvuka i slike (dio benda naime čini i vrlo upecatljivi visuals), rapidno napredujući i prateći razvoj recentnih tokova, s naglaskom na one UK i francuske dub produkcije, donose sceni jednu potrebnu svježinu i novu dimenziju, a od njih najbolje stvari tek možemo očekivati.
+
POSTOLAR TRIPPER
Postolar Tripper je glazbeni sastav iz Zadra.
Sve je krenulo od radijske emisije "Generacija Ex", na valovima zadarskog radija 057 koja je prva u eter plasirala rad tadašnjeg dvojca Postolar Trippera (Davor Valčić i Darko Predragović) koji su u naletu inspiracije napravili 'Ošljačku sagu', tekstualno orjentiranu na bodulski akcent, koja je pobrala simpatije duž cijele Dalmacije kao i 'Tužna priča o selu' koja je postala poznata u svim miljeima prizemnim refrenom "Koga, čega, janjetine!" Potpisuju ugovor s izdavačkom kućom Menart pod čijom etiketom 2000. godine izlazi njihov duhoviti hip hop album prvijenac pod imenom 'Sve što iman san ukra".
Postolar Tripper postaje band od sedam članova. U kolovozu 2008. godine izlazi njihov drugi album 'Popravni'. Na njemu pjevaju o babama, ljudima s kroničnim nedostatkom vlastita života, politici, lutanju, gradelanju, prijateljima i o svemu onome čime se ljudi ne bave inače. Glazba se igra sa reggae, ska, hip-hop, funk i narodnim pravcima.
Njihov novi album svjetlo dana bi trebao, kaže, ugledati do kraja ove godine. Studijski dio je uglavnom priveden kraju, potrebno je još samo snimiti trube, što će biti gotovo za nekoliko dana, nakon čega bend odlazi u Zagreb, gdje će s Menartom dogovoriti prvi singl s kojim će se predstaviti album.
Dođite na vrijeme jer nije nesvakidašnja pojava da zbog velike posjećenosti dio posjetitelja ostane pred vratima kluba :) Postolari će po dobrom starom običaju energičnom svirkom rasplesati sve prisutne.

+ dj t0c
Nakon što vam Postolar Triper napravi plesne cipelice, moći ćete ih isprobat na duboidne zvukove jednog od rezidenta Mastersa četvrtkom... Dub u svim mogućim i nemogućim oblicima za vaše plesne cipelice kuha vam t0c ;)

UPAD 30 KN

- više informacija na www.gas.hr