Autor Tema: Uskoro ce 18.11  (Posjeta: 7395 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7353
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Uskoro ce 18.11
« Odgovori #15 : Studeni 15, 2011, 09:12:38 poslijepodne »
15.11.2011.
Švicarac koji je spasio stotine hrvatskih ratnika s Mitnice
http://www.vecernji.hr/vijesti/svicarac-koji-je-spasio-stotine-hrvatskih-ratnika-mitnice-clanak-346381

Sečam se kad je pal Vukovar si kaj su se vračali sim su rekli da Mitnica ne nigdar pala,da poznaju dečke,da nema šanse.
Il su šteli veruvati uto...
wwwg tablice

Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Uskoro ce 18.11
« Odgovori #16 : Studeni 19, 2011, 09:32:17 poslijepodne »
Mons. Ivan Šaško: Hrvatski Job zna da njegov Izbavitelj živi       
Petak, 18 studenog 2011 22:33 
Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studenoga 2011. godine u 19. sati, zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško predvodio je u zagrebačkoj crkvi Svete Mati Slobode misno slavlje za pokoj duše svih poginulih u obrani Vukovara i hrvatske domovine.Uvodi mons. Ivana Šaška, pomoćnoga biskupa zagrebačkog u misno slavlje za pokoj duše svih poginulih u obrani Vukovara i hrvatske domovine:

Draga braćo i sestre u Kristu!

došli smo ovamo nošeni spomenom na dan koji nas, hrvatske vjernike, nosi posebnom snagom. To je dan u koji stanu godine, desetljeća i stoljeća. I jedino što ih zbiljski može obuhvatiti u njihovoj istinitosti jest Božja prisutnost u našoj molitvi, u našemu slavlju. Zahvalni smo večeras što, uz sve poteškoće i previranja, spomen na vukovarske dane od prije dvadeset godina i na sve ono što oni predstavljaju živi.

Taj je spomen povjeren nama kao dragocjenost na koju se trebamo vraćati svaki put kad se umorimo, razočaramo i pitamo kojim smjerom krenuti i na čemu nam – uz Božju pomoć – valja graditi boljitak naše domovine. Pozdravljam subraću svećenike, osobito župnika don Antu (Vasilja), kao i sve redovnike i redovnice. Pozdravljam vrijedne članove Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske, među kojima osobito gosp. Milana Zanoškog, voditelja obilježavanja Dana sjećanja, i njegova suradnika, gosp. Dragu Tomašića, dopredsjednika Kluba. Pozdravljam sve predstavnike građanskih vlasti, kao i predstavnike hrvatske vojske.

U Božjemu Duhu pozdravom dodirujem sve vas, dragi hrvatski branitelji i članovi obitelji onih kojima je Bog dao snagu da svoje živote daruju drugima, braneći odraz Boga u čovjeku, braneći ljudskost, braneći ljepotu i mir. Večeras smo ovdje, u zagrljaju nebeske Majke Marije, sa svima koji su u kušnji tuge i malodušnosti zbog svojih pokojnih, ranjenih, raspršenih diljem svijeta i zbog težine životnih okolnosti. Jednako tako želimo da ova naša molitva i zajedništvo, prošireno radijskim prijenosom Radija Marije, dopre do srca onih koji su nepravedno zatočeni te i dalje trpe zbog svoje ljubavi prema istini i da osjete radost Božjega Duha koju čovjek ne može oduzeti.
http://www.zg-nadbiskupija.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1771:vukovar&catid=5:aktualnosti&Itemid=82
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....